|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Co do wagi to ja najpierw spadłam 2kg z wagi przez wymioty i dziś sie zwazylam z ciekawości i w końcu wróciłam do mojej wagi sprzed ciąży (15 tydzien). Co ciekawe brzuch mam ogromniasty, taki jak w pierwszej ciąży w 30 tygodniu
, a waga wyjściowa to pewnie mi spada z innych części ciała i idzie w cycki i w brzuch. Chociaż cycki dziecku Bogu juz przystopowaly troche.
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Nie ma się co dziwić że brzuszek duży skoro tam takie dwa cuda mieszkają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2704 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez _annika_ Czas edycji: 2017-12-11 o 15:24 |
|||
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Annika. A ja myślałam że dwujajowe są dziedziczne przez skłonność do hiperowulacji
|
|
|
#2706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ola zapinka czy w rodzinie już były jakieś bliźniaki? Naprawdę szok ze się teraz dowiedzialas 😊 Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w drodze dziewczyny.
Jest stresik. Trzymajcie kciuki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie. Generalnie jest ok. Na opisie mam Crl 14w 6d- to chyba oznacza ile trwa ciąża w tygodniach i dniach.
Ale bpd 15w 4 d niech mi ktoś wyjAśni proszę Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- I co tak naprawdę brać pod uwagę? Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
#2709 |
|
Konto usunięte
|
Gratulacje bliźniaków.
U nas w rodzinie był po jednej i drugiej stronie. Też się trochę bałam, że mogą się i u nas zdarzyć. Jakby człowiek żył w normalnym kraju to by chciał. Ale z bliźniakami to by mi pensji na żłobek nie starczyło. |
|
|
|
#2710 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doktor trochę mało wylewny ale spodziewałam się tego bo kilka znajomych właśnie mówiło że on tak się nie ekscytuje i nie opowiada o każdym paluszku.... Trochę szkoda ale najważniejsze że jest dobrym specjalistą i wie co robi. A tak poza tym to ma milion pacjentek podczas mojego badania odebrał telefon z 10razy. Jak córa? Już nie wymiotuje? Cytat:
Cytat:
też o tym pomyślałam. To nie może być przypadek Cytat:
Cytat:
Ja tak myślałam że nie można aż tak źle się czuć. Owszem obie poprzednie ciąże przechodziłam słabo ale teraz to jest istny armagedon. Przynajmniej teraz wiem dlaczego tak jest A bliźniaki u męża w rodzinie kilka razy się trafiły więc to chyba jego sprawka. Zawiecha doczytalam że wizytę masz przełożoną na środę. Ale kciuki trzymane od dziś nie zaszkodzą
|
|||||
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Olanzapinka Gratulacje❤❤
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ja w pierwszej ciazy chcialam blizniaki ( sa u tza w rodzinie x 2) ale teraz juz bym nie chciala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak wy znajdujecie jakieś używane ciążowe ciuchy na OLX. Właśnie przeglądałam co tam jest w moim mieście wystawionego i same jakieś niemodne szmaty Chyba wolę sobie kupić jedną parę fajnych jeansów. Koszule i swetry noszę i tak oversizowe, więc w większość moich ciuchów prawdopodobnie zmieszczę się jeszcze spokojnie przez jakiś czas. Gorzej ze stanikami, póki co mam ten jeden i noszę go non-stop
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my WAS-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba się cieszycie z takiego obrotu sprawy? a jak rodzice zareagowali na nowiny? Kiedy teraz masz wizytę u swojego? Też jestem ciekawa, co powie.Mała niby lepiej, ale przed chwilą znów chlust. Dziwne, bo pomiędzy wymiotami czuje się dobrze. |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Olanzapinka, gratulacje❤
Twoja strata została wynagrodzona 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko jest dobrze! Tp jest określany na UG i tego się trzeba trzymać.
|
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze w ciuchy się mieszcze ale pewnie niedługo będę musiała coś kupić. A stanik tym bardziej. Niedrogie ciuchy ciążowe są co jakiś czas w biedronce. Ja w poprzedniej ciąży kupiłam sobie koszule nocna i bluzeczke ciążowa z krótkim rękawem i była ok. Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby w tym wszystkim to było najważniejsze. Siostra powiedziała że bierze jednego Może coś małej zaszkodziło? Bo jakby wirus to raczej by była osłabiona. Chociaż mój i z gorączką potrafi skakać. Zdrówka Cytat:
Wy też nie długo się doczekacie nagrody
|
||
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę z takich wieści tutaj. Zbyt dużo pecha na tym wątku było, mam nadzieję, że otwarłaś tą wiadomością dobrą passę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Oby na naszym wątku już teraz były tylko same pozytywne wiadomość bo tych złych to już było aż za dużo.
Ja już też odliczam czas do mojej piątkowej wizyty. Nie mogę się doczekać jak w końcu podejrze co tam u maluszka słychać. Ale mam nadzieję, że szybko mi czas zleci. Jutro wybieram się do fryzjera pofarbowac włosy. A jeżeli chodzi o wagę to na samym początku ciąży przytyłam 2 kg i teraz na szczęście stoi w miejscu i oby jak najdłużej. Mam nadzieję że za dużo nie przytyje w pierwszej ciąży łącznie 12 kg przytyłam tylko pierwszy kg przytyłam w 17 tyg. A tu już teraz 2 kg na plusie i waga startowa też dużo wieksza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie myśle, ze to kolejna nagroda za te męczarnie w ciąży, ze przynajmniej trwa ona krócej
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
Nadia zostaje Nadusią mój lekarz potwierdził dziewczynkę ![]() ![]() Miałam usg 4D przez chwilę mam wydruk. Mała ma nóżki ma długie jak szczypiorek rośnie mała modelka ja i tz jesteśmy wysocy ![]() Mała najpierw mieszała coś rączkami, a potem się rączkami przytuliła do mojego brzucha ![]() ![]() Następna wizyta 29.12 na 8.45 dostanę skierowanie na usg połówkowe za darmo aa i mam lekką grzybice i dostałam antybiotyk. Mam dziś odstawić dupka, lekarz powiedział że już mam tego nie brać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie mam czarno białe, więc nie widać jakoś super. Wiem, że niektóre miały w kolorze
![]() Ale proszę ![]() Pytala któraś o wagę. Zmniejszyła się o 1kg. Mało jem, ale brzuch rośnie jak szalony IMG_20171211_183925.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że już znasz płeć! Co konkretnie dostałaś na grzybicę? |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam używac płynu do higieny intymnej provag emulsja. Żadne drogeryjne. Już kupiłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2727 |
|
Konto usunięte
|
Lady roses gratuluje dziewczynki !
Tak w ogóle cześć dziewczyny podczytuje Was regularnie ale nie umiem się wbić. Jesteśmy po badaniu w sobotę, wszytko Ok na szczęście , lekarka nie była pewna płci w 100% Wiec nie chcieliśmy wiedziec. Liczę ze już za miesiąc się w końcu dowiemy co to będzie Wizyta 5 stycznia, USG połówkowe 10 stycznia. Jestem w szoku ze zaraz będę na połówce. Ale ten czas leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady gratulacje
Butterfly do mnie tez nie dociera ze to juz za chwilę połowa, niby się ciągnie od wizyty do wizyty a tak na prawdę czas leci nieubłaganie Jeszcze chwilka i regularne ruchy będziemy wszystkie czuły ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;79607051]Lady roses gratuluje dziewczynki !
Tak w ogóle cześć dziewczyny podczytuje Was regularnie ale nie umiem się wbić. Jesteśmy po badaniu w sobotę, wszytko Ok na szczęście , lekarka nie była pewna płci w 100% Wiec nie chcieliśmy wiedziec. Liczę ze już za miesiąc się w końcu dowiemy co to będzie Wizyta 5 stycznia, USG połówkowe 10 stycznia. Jestem w szoku ze zaraz będę na połówce. Ale ten czas leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dziękuję ![]() Cieszę się że wszystko ok u was. Ja obstawiam u Ciebie chłopca, pisałam Ci kiedyś o tym ![]() Pewnie ryzyko wad genetycznych spadlo do minimum u Ciebie po prawidłowym usg i pappa? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Oo tak, na ruchy maleństwa czekam już strasznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2730 |
|
Konto usunięte
|
Tak, wszystkie badania do kupy wskazują ze musi być dobrze
chłopiec mówisz ? Zobaczymy, jak do tej pory miałam tak ze nie spieszyło mi się z ta wiadomością tak teraz nie mogę się doczekać ![]() Guerka, to prawda niby się ciągnie czas powoli a przecież dopiero co otwierał się wątek i wyczekiwałyśmy na serduszka. Szok jak to leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

, a waga wyjściowa to pewnie mi spada z innych części ciała i idzie w cycki i w brzuch. Chociaż cycki dziecku Bogu juz przystopowaly troche.

co będzie, jak mi też znajdzie bliźniaki?
też o tym pomyślałam. To nie może być przypadek

Chyba wolę sobie kupić jedną parę fajnych jeansów. Koszule i swetry noszę i tak oversizowe, więc w większość moich ciuchów prawdopodobnie zmieszczę się jeszcze spokojnie przez jakiś czas. Gorzej ze stanikami, póki co mam ten jeden i noszę go non-stop
Wy też nie długo się doczekacie nagrody
Nadia zostaje Nadusią
mój lekarz potwierdził dziewczynkę