![]() |
#2701 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Ja mam Lovi Prolactis i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
U nas znów dzień wiszenia na piersi. Mały nie miał tak naprawdę żadnej dłuższej drzemki. Teraz byliśmy na podwórku- bo spacerem nie nazwę jazdy po 20 m kw w kółko- w wózku ani na minutę nie zasnął. Karmiłam na ławce to przysypiał. No jak dotąd to go drugi dzień tak ma. Od 9 rano to praktycznie takie krótkie drzemki . Wiem ze teraz to już płacze i nie może zasnąć ze zmęczenia, rano trochę brzuch bolał ale nie jakoś bardzo, upał owszem ale dziś w pokoju wyjątkowo chłodno było. Nie wiem w którym momencie mogę to błędne koło przerwać. No nic, może noc będzie dobra oby. Jutro jedziemy na wieś na cały dzień, zobaczymy jak będzie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Kurcze jak tak czytam, to moje to istny Anioł... od urodzenia śpi po 3h,je i znów zasypia. Myślałam, że to od żółtaczki, ale spoko. Kąpiele uwielbia, je ładnie tylko tak jak u Kropki problem z jedną piersią. Musi się pomęczyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my SM-J500FN using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Moja Malwinka była spokojniejsza i więcej spała do ukończenia miesiąca,cyrki były po kąpieli.
Ostatnio nie wiem ,czy to upały,czy nie wiadomo co,mniej śpi w dzień,często płacze przed spaniem,nie uśnie sama,lubi być bujana na rękach,wieczorem płacze przed kapiela, w kapieli jest spokojna,po kapieli płacze i nie je. Uczymy się jej powoli,nie możemy przegapić momenty,żeby ją ululać do snu,bo jest problem i dłużej trwa usypianie,jak jest zmęczona ,nie je ,tylko płacze,a wtedy smok w buzie i lulanie, im szybciej zareagujemy,tym szybciej usypia. Od środy była moja siostra z córką i stwierdziła,że mała jest grzeczna, mimo wszystko. A i córka w przeciwieństwie do syna,nie wisi na piersi,nie jest to też jakis uspakajacz dla niej,woli być brana na ręce i bujania,przytulana itd W czwartek była położna i Malwinka już ładnie waży-4100.ładnie przybiera,mimo początkowych problemów!Także Zua głowa do góry!!!My w pewnym momencie zaliczyliśmy spadek wagi!Moja się nie budziła na karmienia,musiałam wybudzać,w nocy też trzeba było wybudzać.Zua staraj się karmić w dzień co 2h,wybudzaj ją jakby co.W nocy co 3h i powinna zacząć ładnie przybierać.Mi nikt nie kazał dawać mm. Karolina, Norka czekam na Wasze maleństwa! ![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-08-03 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 |
Wtajemniczenie
|
U mnie cisza niczym makiem zasiał, tak więc czekam..
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-J500FN using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolega przyszedł do tz- dostałam kwiaty a Kropek prezenty. Stwierdziłam, że wycofam się- niech sami sobie siedzą i swoje tematy obgadują. Podsumowując- dzisiaj w nocy nie mam co liczyć na pomoc męża. Jutro rano też nie ![]()
![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
U mnie wiadomo bóle z kręgosłupa były już dzień wcześniej ale nic sobie z tego nie robiłam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Wtajemniczenie
|
Nadaje się na regularne odciąganie czy bardziej na sporadyczne akcje?
Muszę coś wybrać na nagłe sytuacje ale też myślę przyszłościowo- żeby zebrać pokarm i móc spokojnie pójść sobie do np. fryzjera ![]()
![]() |
#2713 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawam jak tam nasza Karola, nie odzywa się.. hmyy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry! Miałam dzisiaj ciężką noc... i to nie przez Kropka, tylko męża, u ktorego byl kolega na pepkowym... chlopa w takim stanie dawno nie widziałam... przenieslismy sie z Kropkiem do jego pokoju, więc śpię na fotelu. A no i Kropek jest juz wyspany, wiec js tez nie pospie...
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja pobudka o 1:20 i teraz. Tyle, że jak Młody się obudzi na papu to zeszło godzinę bo karmienia przewijanie przebieranie, bo przecież musi się osikać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś gorsza noc mały spał 3 godz ładnie do 24, a potem to cyc i głównie na mnie spał tylko do lozeczka odstawilam to za maks 20 minut był gotowy jeść i spać na mnie dalej. Chwilę już brakowało mi sił, ale z rankiem mi przechodzi ten stan.
Kropka współczuję. Moj dziś idzie na wesele liczę, że będzie w lepszym stanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
Polecicie jakiś fajny leżaczek bujaczek? Zgarniamy pieniążki i chce mu kupić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Jak myslicie jak dlugo korzysta sie z takiego lezaczka? Zastanawiam sie czy warto kupic... bo wydatki nagromadzaja mi sie. Na pewno chce kupic laktator elektryczny i na pewno nianie elektroniczną. Laktatora nie chce z alli kupować, nad niania zastanawiam się.
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby jest do +/- 4roku życia ![]() https://allegro.pl/lezaczek-bujaczek...FQQdGAodrMMOfA Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba od dziecka zależy- mam takie w rodzinie które za nic korzystać nie chciały jako niemowlaki, potem korzystały jak z krzesełka. Myśle ze można poszukać używanego na jakiś grupach. My dostaliśmy na prezent, nawet nie wiem jaka firma- żadna znana i narazie ze 2 razy po kilka minut użyliśmy. Ale ze w sumie na na 2 domy mieszkamy go będę jeszcze kupować babybjorn - moje marzenie. Czaje się na używany, jak nic nie znajdę to kupimy nowy. I matę edukacyjna musimy kupić. Z niani korzystamy od pierwszych dni i dla mnie konieczność przy dużym piętrowym domu. Ja myśle ze te sprzęty można potem w dobrej cenie odsprzedać wiec jakoś tak strasznie nie oszczędzam. W ogóle to przed porodem taka wyprawkę zrobiłam, ze od urodzenia dla małego kupiliśmy póki co tylko ktople 2 rodzaje i jedno opakowanie pieluch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- ja jeszcze szukam sukienki na chrzest. Która będzie rozpinana żebym mogła nakarmić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo często w tym śpi w ciągu dnia, albo po prostu leży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
laktator mam zwykły ręczny avent ale u mnie chwila moment i mleko ściągniete
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Ja mam laktator Lovi Prolactis i też polecam.
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-08-04 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanka też ma laktator ręczny Avent i sobie chwali.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() Dziś kończy miesiąc - chwalę się na FB ![]() Niestety z wysypką gorzej, pediatrą dała maść z hydrokortyzonem, podobno to łzs, ale boję się stosować na buźkę sterydy... W poniedziałek wybieram się jeszcze do dermatologa u zobaczymy co powie. Jak tam nasze ostatnie ciężaróweczki? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 | |
Wtajemniczenie
|
Polecam medale swing, mam wersje maxi te podwójną i sobie chwałę, bo są dwa zestawy i mniej mycia
![]() ![]() U nas nadal je i 2-3h drzemki po czym znów głodny i tak w kółko ![]() ![]() Dzisiaj też wracamy do siebie ![]() ![]() Na długi weekend wybieramy się ponad 300km od nas do rodziny, pierwszy raz czeka nas taka daleka podróż Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Nam miesiąc minął wczoraj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.