![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Postaraj się nie denerwować. Wiem, że w takiej sytuacji przychodzą do głowy różne myśli, ale nie można panikować. Nie napisałaś, czy jesteś przed okresem. Jeśli tak, to powtórz badanie zaraz po. Jeżeli nadal będziesz wyczuwała jakiegoś guzka, to maszeruj do ginekologa. Będzie dobrze, nie martw się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
a ja przyznam szczerze, że odczuwam ból, ale żadnego guza nie wyczułam i nie mam pojęcia co to może być. Czy to może być na tle nerwowym?
![]() |
#2703 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie, mam 21 lat, jestem z Poznania...
Dzis odebralam wykiniki biopsji... i jest t o FA - gruczolakowlokniak.. 1.12. ide na konstultacje do chirurga ( wszsytko w WCO na Garbarach) Jeśli chodzi o biopsje to jak dla tragedia, bolalo, po prawie zemdlalam... ![]() Moj guz ma 18 mm, a rozmiar piersi to 80C... bardz sie boje, wszystkiego, znieculenia, ze bede czuc wszytsko, szwow, blizn ![]() ![]() ![]() Czy ktos mozee tez w Poznaniu sie leczy, na Garbarach ? Pozdrawiam serdecznie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zapytaj lekarza czy jest możliwość wycięcia guzka w znieczuleniu tzw. 'krótkim dożylnym". W niektórych osrodkach proponuja takie znieczulenie np. "w chirurgii jednego dnia". O blizny sie nie martw to nie jest najważniejsze a poza tym masz w miare mały guzek i wtedy nacięcie też jest niewielkie+ szew ciągły i powinno być dobrze. Robiłaś badania genetyczne na nosicielstwo genu BRCA1, BRCA2 ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 |
Przyczajenie
|
nie , nie robilam tych badań... Z tego co wiem, to niby rak, mojej mamy nie jest, ze tak powiem "genetyczny".. no ale jestem w grupie ryzyka...
Echhh.. ale dziekuję, za mile slowo ![]() Normalnie nie mam z kim o tym pogadac.... Dobrze, ze sa takie fora .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mykofenolan mofetilu Czas edycji: 2009-11-23 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomyśl w ten sposób, że jak usuną tą zmianę to nic zlego z tego juz nie "urośnie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny też we wcześniejszych postach pisałam że mam mam guzka.
Właśnie czekam na jego usunięcie, które będzie możliwe dopiero w styczniu, ze względu na to że w tym roku już nie ma kasy w szpitalu ![]() Pytałam lekarza (ginekolog-onkolog) jakie są plusy i minusy usunięcia tego guzka. Plus to ulga psychiczna, i możliwość dokładnego przebadania guzka po wycięciu. Minus że po wycięciu mogą pojawiać się nowe. ![]() Dziewczyny czy myślicie że takie guzki mogą powstawać przez branie tabletek anty? ![]()
![]() |
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
No właśnie dziewczyny. moja dr onkolog-chirurg powiedziała że będę miała ten szef pod skórą czy jakoś tak. nie ważne. ale teraz zaczęłam się zastanawiać właśnie nad tymi PLUSAMI i minusami.
mi powiedziała że minusem będzie to że w czasie ciąży bądź karmienia on się powiększy.. ![]() ale Antenka. tak jak Ty piszesz.. mogą się pojawić inne.. czasem zastanawiam się czy nie lepiej byłoby tego NIE tykać.. ;/ ja też mam w styczniu wizytę. tzn mam zadzwonić na początku i się umówić. ale zabieg robię prywatnie.. pomyślałam że na święta i sylwestra nie chce się ciąć.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2713 |
Przyczajenie
|
Antenka86 tabletki mogą powodować powstawanie guzków na piersi wiem to z własnego doświadczenia ja miałam usówanego guzka 4lata temu i jak zaczęłam brać tabletki to zaczęły one powracać miałam nawet 4 w jednej piersi. natychmiast odstawiłam i po pół roku wszystkie sie wchłonęły i pani ginekolog zabroniła mi w moim przypadku ich zażywać gdyż to jest bardzo niebezpieczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2715 |
Rozeznanie
|
Mi właśnie ten gin-onkolog mówił, że w przypadku jak się ma tego guzka, to zalecane jest branie tabletek anty bo właśnie regulują te hormony, ale ja już sama nie wiem
![]() Puki co biorę tabletki, mam je odstawić na zabieg, odczekam wtedy miesiąc i zrobię sobie badanie poziomu hormonów (mój gin mi proponował, więc skorzystam). Kurczę ale tak właśnie się zastanawiam czy te tabsy nie mają jakiegoś wpływu na pojawianie się tego świństwa, może dziewczyny które tu się wypowiadają na tym wątku napiszą czy brały tabletki, będzie taka mała sonda ![]() Ja brałam i biorę puki co.
![]() |
#2716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2717 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanko....może któraś z Was miała podobny problem
Mam pod piersią guzek już taki dość duży jest on bardzo mocno wyczuwalny i nie jest w głębi skóry, ale rośnie jak jakiś syfek, oprócz tego cholernie boli. Proszę o pomoc pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Przyczajenie
|
Mi się pojawił guzek, usunęłam i wszystko było ok przez 2 lata. Zaczęłam brać tabletki po pół roku brania zrobiłam usg i miałam w sumie 6 guzków. Lekarze kazali odstawić natychmiast i tak zrobiłam. Minęło 7 miesięcy od odstawienia tabletek byłam niedawno na usg piersi i czyściutko ani jednego guzka wszystkie sie wchłoneły. Więc w moim przypadku tabletki anty=guzki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2720 |
Przyczajenie
|
Poradziłam się koleżanki-farmaceutki i posmarowałam "to" maścią ichtiolową, no niby coś pomogło, ale dookoła zaczerwienienie mi się pojawiło i zaczęło jeszcze bardziej boleć postanowiłam w końcu pójść do lekarza...mam nadzieję, że to nic groźnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2722 |
Przyczajenie
|
witam,
prosze o pomoc ! od jakiegos czasu lekko przytylam ok 10 kg i waze 65 kg i rowniez urosly mi piersi. i zauwazylam ze jedna jest mniejsza ,a dokładnie lewa i sa na niej jakby rozstepy takie delikatne,wsumie moj chlopak mowi ze panikuje ale ja sie naczytałam o raku piersi i ze wielkosc,wyglad,sciagniet a skora itp to własnie objawy i sie masakrycznie boje i jestem na jutro umowion na usg piersi i chyba umre ze strachu do tego czasu!!! mial ktos moze podobnie? albo cokolwiek? dodam ze mam 23 lata i czy to wiek w ktorym ma sie raka?bo z tego co wiem to starsze kobiety na to choruja.prosze o odp!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Rozeznanie
|
postrozowa trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze
![]() Ja mojego guzka nawet sama nie wyczułam, i nie zauważyłam żadnych zmian, tak że nie pomogę ![]() Dziwczyny a czy przed zabiegiem usuniecia, gin kazał wam odstawić tabletki, tak na czas zabiegu? mi jeden mówił że trzeba odstawić a drugi że nie ma takiej potrzeby, jaaa już sama nie wiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() co lekarz to opinia mozna zwariowac ![]()
![]() |
![]() |
#2725 |
Przyczajenie
|
och dziekuje dziewczyny za słowa pocieszenia!
![]() napewno napisze jak bylo, wizyte mam o 14.20 i zaraz po wykladzie tam biegne i sie spodziewam najgorszego i panicznie boje ehh.. ale tak juz chyba kazdy ma ze myli o najgorszym. dzieki jeszcze raz za kciuki , byle do potem ! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 |
Przyczajenie
|
Czesc moze wy mi pomożecie jestem juz po badaniu usg i po biopsji wykryto mi guza 40mmi oczywiscie za bardzo mi nikt nic niepowiedział co jak z czym zrobic mam wizyte 3 grudnia wiem to juz pojutrze ale kurcze jakos sie bardzo boje i na dodatek okres mi sie spóznia 16 dni czy jest to normalne prosze pomózcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
Przyczajenie
|
kurde dziewczyny okazało sie ze wizyte mam jutro bo te głupie baby w recepcji mi zle przez telefon powiedzialy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Witamy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2730 |
Przyczajenie
|
Pozdrawiam Was dziewczęta z całą serdecznością, życząc przyjemnego dzionka
![]() maciapek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.