|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży część 16! Niech magia wątku trwa a II sypią się grupowo!
Ja jestem z marca! Fajny miesiąc. A z tym 26 to faktycznie fajnie by było
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakochana bez pamięci
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87143224]Juncia nie wiem. Może po prostu nie jest mi dane drugie dziecko...? Sama nie wiem już co mam o tym myśleć. Wiem tyle, że @ mam tak bolesną teraz, że masakra, rozrywa mi brzuch
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pocieszę Cię, też mam taką @ jakby miało mi wnętrzności rozerwac. Najlepsze dla mnie stwierdzenie " Jakby ktoś chciał mi macice razem z jajnikami wyrwać".... Jeszcze w tej pracy musze siedzieć. Nie dośc, że boli cholernie, nacpałam się już przeciwbólowych to za chwilę chyba odpłynę morzem czerwonym.... ![]()
#2704 |
Konto usunięte
|
Meamia super wiadomości
![]() ![]() Gin sam z siebie napisał mi dzisiaj maila, że skoro odwołałam poniedziałkową wizytę to rozumie, że się nie udało utrzymać tej ciąży. Napisałam, że tak, że beta spadła w ostatnim badaniu, a on "Proszę się nie martwić, jeszcze wszystko się uda!!" Wzruszyło mnie to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro idę z sąsiadkami do kina ba Politykę i wieczór przy cyderku ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87146816]Meamia super wiadomości
![]() ![]() Gin sam z siebie napisał mi dzisiaj maila, że skoro odwołałam poniedziałkową wizytę to rozumie, że się nie udało utrzymać tej ciąży. Napisałam, że tak, że beta spadła w ostatnim badaniu, a on "Proszę się nie martwić, jeszcze wszystko się uda!!" Wzruszyło mnie to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro idę z sąsiadkami do kina ba Politykę i wieczór przy cyderku ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No i w koncu, Gryziu.... ja raz tez sie tak zalatwilam test wyszedl przed @ pojechalam do szpitala bo dostalam krwotoku jednego dnia beta 30 kolejnego 5.... i @ przyszła. Dostalam taki ochrzan od lekarza, ze po co mi to bylo. Teraz przyznaję racje. Po co mi to bylo.... lepiej czekac i nie myslec. Wiem ze bardzo chcesz. Wiem ze to silniejsze ,ale rozczarowanie nie jest warte tej chwili ekscytacji... Ja tez ide z mezem na politykę w sobote ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2706 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje samopoczucie dobrze, nawet lepiej niż przed ciaza. Jestem z tych kwitnących ciężarnych. ![]() A co do Polityki to opowiedzcie czy warto iść,bo u nas też grają. Może się wybiorę ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87147287]Pamiętam to u Ciebie. A jednak myślałam, że po tych wszystkich nieszczęściach, które na mnie spadły, po prostu mogę dostać ciążę w pierwszym cyklu i wszystko będzie ok. A tu niespodzianka... No ale nie ma co się nad tym dalej rozwodzić, gdyby nie duphaston i beta w 28dc to nic bym nawet nie wiedziała, że cokolwiek się zadziało. I pewnie tak by było lepiej. Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U mnie to byl 1 cykl starań o 2 dziecko a w 2 cyklu się udało takze moze to znak ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Hej! Chętnie do Was dołączę, można?
![]() Staramy się o drugie dziecko od pół roku. W pierwszą ciążę zaszłam bez problemów, w 2cyklu starań (synek ma teraz 2 latka) i byłam przekonana, że skoro wtedy tak szybko poszło, to teraz będzie podobnie. No i niestety dupa. Mierzę tempki, łażę po ginach, mąż badał nasienie - nic nie budzi zastrzeżeń. Teraz już trzeci cykl mam wspomagany progesteronem w 2fazie, niestety ciąży ani widu ani słychu. Progesteron dostałam ze względu na plamienie przed właściwą @ - około 24dc dostaję lekkich brązowych plamień, które po 2-3 dniach przechodzą w krwawienie. Wkurzam się i smucę coraz bardziej i tracę nadzieję, że się kiedyś uda z każdą kolejną @ i negatywnym testem. Otoczenie nie pomaga - ci co nie wiedzą, że się staramy, dopytują - kiedy drugie? to teraz czas na dziewczynkę! planujecie kolejne dziecko? albo zwracają się do mojego synka, pytając czy chciałby siostrzyczkę lub braciszka. Ci co wiedzą powtarzają jak mantrę - wyluzujcie, nie stresujcie się i nie myślcie o tym - niestety, tak łatwo mówić, a tak ciężko wykonać ...
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
taak ja niestety już z 5lat starań, jedno laparo, po kilku latach drugie.. Chodziło mi o to że to już tak długo trwa że po prostu po tej laparo miałam jakąś taką wielką nadzieję, że w końcu oba jajowody cxysciutkie i musi się udać (miałam jeden niedtizny i lekarz kazał od razu się starać) Ale to fakt, może za bardzo się nastawilam, ciężko mi z tym. Może faktycznie ten będzie jakimś cudem szczęśliwy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Witaj electric blue. No jasne że możesz dołączyć
![]() Miłego dnia dziewczynki. Dzisiaj w końcu piatek,ufff. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Pati, dowiedziałam się już na holenderskich forach że niestety przez Nipt w Holandii nie mogę poznać płci, tak jak myślałam. NIPT w Holandii kosztuje 170 e. A wy w Niemczech w jakim stopniu macie je refundowane? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Gryzia, fajne plany na wieczór! Baw się dobrze. A doktorek super ma podejście!
Siva, ja Cię bardzo podziwiam. W ogóle wszystkie pary, które się długo starają. U nas "się udało" w 8 cyklu, a już wtedy przecież człowiek miał dość, a co dopiero jak jest mowa o kilku latach.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz sie badał ? Kurcze no dlugo musicie czekac na tego bobaska no ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87146816]Meamia super wiadomości ![]() ![]() Gin sam z siebie napisał mi dzisiaj maila, że skoro odwołałam poniedziałkową wizytę to rozumie, że się nie udało utrzymać tej ciąży. Napisałam, że tak, że beta spadła w ostatnim badaniu, a on "Proszę się nie martwić, jeszcze wszystko się uda!!" Wzruszyło mnie to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jutro idę z sąsiadkami do kina ba Politykę i wieczór przy cyderku ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Piękne podejście lekarza. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po tamtym laparo właśnie udało się zająć w ciążę. Ale po tym # niestety cisza.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle moich koleżanek juz dzieki niemu zaszlo w ciążę... Ty chyba gdzies z dołu jesteś? Bo nie pamiętam, przepraszam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2719 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Julkę to Juncia niech pokazuje, ja jeszcze na swoją czekam ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Siva
![]() ![]() ![]() Tak się często zastanawiam co tam u reszty naszych staraczek które odeszły... ![]() ![]() A zmieniając temat, powiedzcie szczerze co myślicie o tej sukience? ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj 🙂 ze swojej strony dodam, że jeśli chodzi o plamienia przed @ i krótką fazę lutealną, to warto zbadać też prolaktynę. U mnie tu krył się problem. Lekarz zlecił mi badanie prolaktyny normalnie i po obciążeniu, okazało się, że mam hiperprolaktynemię czynnościową i w sytuacjach stresowych, prolaktyna skakała, wtedy progesteron spadał i stąd pojawiały się plamienia. Przyjmowałam bromergon i faza lutealna się wydłużyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Kamila, sukienka bardzo ładna! Na jaką okazję?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Kamila ja juz na drugim wątku pisalam , ale napisze jeszcze raz. Jest przepiękna 🤩
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2725 |
Zakorzenienie
|
Kamila piękna suknia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A sukienka... Na ślub ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2019-09-06 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Pokazuję mojego Skarba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Cudowna 🥰🥰
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak z Owu też niby cały czas wszystko ok i dlatego to wszystko nas dobija.. Sama już się zastanawiałam z lekarzem co może być jeszcze nie tak, ale najbardziej przeszkadza ta endometrioza i walczymy z nią przede wszystkim bo przy niej też się da zajść w ciążę ale trudniej, jak widać znacznie trudniej.. Jestem z lubelszczyzny Niby mam dobrego lekarza (kolejnego już) , ale nie oszukujmy się, szuka się jakiegoś wyjścia, zmienić lekarza bym mogła, cokolwiek, aby tylko zajsc w ciążę. Boże czemu to tak się układa.. Nic więcej nie potrzebujemy, jedynie założyć rodzinę, czy to tak wiele? Nawet nie mam siły płakać Ehhh Smęty moje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.