![]() |
#2701 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Ja karmilam 5 miesiecy i caly czas mialam piersi jak arbuzy, dopiero jakis tydzien po odstawieniu kp zrobily sie normalne (czyli wrocily do rozmiaru zero). Co do wkladek to podziwiam, ale najwyrazniej mialas szczescie. Ja nosilam wkladki laktacyjne przez dokladnie 5 miesiecy (czyli calusienkie kp), dzien i noc i nawet wymienialam w ciagu dnia 3-4 razy, a jak raz zapomnialam wymienic to byla zmiana biustonosza 3 razy dziennie... Cytat:
Wspolczuje siostrze. Bedzie jej ciezko wrocic do wagi sprzed, ale nic nie jest niemozliwe ![]() Cytat:
Nie kazdy, ale moj porod to byl koszmar i wspominam go jako najgorsze wydarzenie mojego zycia, mimo ze zapoczatkowalo cos najwspanialszego co mozna sobie wyobrazic. Cytat:
Ja mysle, ze mialas farta. I nie mialas baby bluesa. Ja wprawdzie tez nie mialam, ale nie wspominam pologu dobrze (mimo ze krwawilam tylko 4 dni, a kolezanka mi opowiadala, ze krwawila 6 tygodni), poniewaz bylam mocno pozszywana i mialam bole na dole przez dobrych 5 tygodni). Mi w pierwszej ciazy tez nie urosly, dopiero po porodzie. To raczej kwestia indywidualna, wiec sie nie stresuj ![]() Cytat:
Ja tez do tego podchodze tak, ze "trzeba to przejsc". Chce sie miec dziecko to trzeba sie nacierpiec ![]() Cytat:
To ja naleze do teamu "chce sie dziecka, a nie chce sie ciazy ani rodzic" ![]() ![]() Cytat:
Mnie tez pozytywnie zaskoczylo, ze to nieprawda, ze nie ma sie na nic czasu. Ja mialam mnostwo czasu, ale kolezanki opowiadaly co innego, wiec to tez pewnie kwestia wielu czynnikow. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę cały czas rozmiar B ale urosły dość sporo, wcześniej miałam luzy w staniku i zapinalam na ostatnie rzemyki a teraz na pierwsze ![]() Apropo pogrzebów, Wy tak pisalyscie ze kobiety ciężarne nie chodzą na pogrzeby a ja jutro gram na jednym ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze nie dostalam dla dziecka od 'kogos' nic poza cudnymi rzeczami od mamy z lullalove ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja znów robie porządki w komodzie dla małej ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2705 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to u mnie będzie ![]() Cytat:
Ja prawie codziennie chodzę na małe zakupy spożywcze i oglądam towary i zawsze mnie na coś najdzie dzika ochota ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Niestety niektórzy nie ogarniają tego mimo tłumaczeń ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Dostałam rafeallo. Kiedyś się zajadałam. Teraz- zjadłam jedno. Maaaaaaaaaaaaaaaarcin! Dokończysz, bo fujka!? -Ale bym zjadła żelków. Maaarcin? ![]() -Stoję w sklepie, patrzę na chałwę. Kupuję. 3 tydzień leży otwarta. (w sumie to czas ją chyba zutylizować, albo przynajmniej w coś zawinąć ![]() -Stoję w sklepie, patrzę na coś, np na serek. I myślę, że bym zjadła. Wrzucam do koszyka. Po minucie: nie, jednak nie. Wracam, odkładam. I weź tu zrozum sama siebie ![]() Jedynymi rzeczami, które wchodzą we mnie jak nóż w masło są owoce pod wszelkimi postaciami (jeju! Kiwi to kilogramami pochłaniam, a wcześniej jedno na rok) i pomidory <3 A pomidory z cebulką, jogurtem, solą i pieprzem na kolację to po prostu mistrzostwo <33 I owoców, i pomidorów musi być pełno w lodówce i spiżarce. Na mięso spojrzę, ale do obiadu wygląda to tak: TŻ kotlet+ 3/4 mojego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ani rozmowa ani nic nie działa? To faktycznie to co robisz, czyli sprzedaż cichaczem jest najlepszą opcją. U nas moi rodzice powiedzieli na samym początku, że (najpierw) przed urodzeniem (teraz) przed 7 miesiącem nie będą nic kupować. Że mamy sobie wybrać wózek i oni za niego zapłacą, bo bez sensu wydać kasę na ciuszki, które niekoniecznie nam się będą podobać albo na zabawki. I ostatnio mówili, że na ciuszki nie mamy co liczyć, ale mogą nas zasypać pampersami. Dziękowaliśmy ile wlezie ![]() Najpierw byliśmy zdziwieni, skąd u nich takie podejście, bo wiecie... 70lat na karku, a z reguły dziadkowie tracą głowy na promkach. Ale w gruncie rzeczy bardzo nas to cieszy: pampersów, pieluch, kosmetyków nigdy dość ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Bo jedyne rozwiązanie, żeby nikogo nie urazić (bo natychmiastowa sprzedaż jednak kogoś urazić może) to rozłożenie, wstawienie do piwnicy i sprzedaż po np roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oddać do kogoś na przechowanie? Albo po prostu powiedzieć darczyńczy, że już macie a na to ichnie miejsca brak i szkoda, żeby u Was stało i się kurzyło? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A może niech kołyska będzie u dziadków, żeby maluch miał gdzie spać, bo Wy już macie łóżeczko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej, jak dziadkowie zainwestowali już w turystyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owoce (kiwi, truskawki, maliny, jabłka, gruszki, mango, papaje, ananasy, no co mi wpadnie ![]() Za to mięsko i warzywa nadal na propsie. Ja akurat jestem pod wrażeniem bo w ciąży mam po prostu ochotę na to co zdrowe i dawno nie mialam tak zbilansowanej diety (oprocz ochoty na fastfoody raz na jakis czas).
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Gonicie z tymi postami jak oszalałe
![]() ![]() Dzisiaj zrobiliśmy pierwsze ogórki i przyszedł gryzak z Ali ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
O właśnie kiedyś muszę się wybrać do położnej po paczkę ![]() Ogóry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogórki w butelkach? ![]() ![]()
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
Tak w plastikowych butelkach
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko ![]() Cytat:
To mega mile z ich strony. Moi teściowie też z reguły (choć nie zawsze) pytają czego mała potrzebuje i to kupują, ale moi rodzice już niestety nie :/
![]() |
#2722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: jeżeli zastanawiacie się ile powinnyście przytyć, to tutaj jest kalkulator. https://www.calkoo.com/pl/przyrost-wagi-w-ciazy Ja pod kreską, ale szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, żebym na koniec miała ważyć 70g! Edytowane przez Jaguś Czas edycji: 2019-07-16 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
A mnie najbardziej denerwuje to, ze wszyscy wiedza ze jestesmy chociaz w malym stopniu "minimalistami"
staramy sie wyrzucac niepotrzebne rzeczy, nie miec tysiąca pierdół na każdej komodzie, mamy meble pozamykane nie otwarte /witryny zeby bylo czysto i wszystko latwo się sprzątało A ze wszystkich wycieczek od rodzicow i tesciowej dostajemy mase kubkow z napisami miejscowości, figurek, stateczkow, magnesow na lodowke (a lodówka zabudowana i nie ma jak przyczepić ani jednego) ![]() zawsze dostajemy dziękujemy i chowam w jakas głęboka szuflade a potem i tak laduje w koszu, nie wyobrazam sobie miec wszstkiego z 'innej parafii' poustawiane na polkach (tym bardziej ze często to nie jest cos przepieknego, tylko ciekawego z wakacji - ale nie moich wiec ja nie muszę na to patrzec i wspominac) ![]() ![]() ![]() Na szczescie od jakiegoś czasu moi sie ogarneli i przywoza jakis ciekawy tamtejszy alkohol i mi jakąś bransoletke /bluzke z flaga norwegii czy gdzie tam akurat byli itp ale od tesciowej tydzien temu dostalismy kolejna latarenke ze swieczka do okoła przyczepione jakieś kola ratunkowe itp bo przyjechali z polskiego morza ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Konto usunięte
|
Ja w ogóle na kalkulatory nie patrzę. Na tej diecie raczej za dużo nie przytyję. Jak mówiłam - najlepiej do 69.9 max
![]() Jutro znowu robię sernik, bo dostałam tonę borówek od koleżanki z pracy ![]() Moje cycki doszły kilka lat temu do rozmiaru 70HH. Schudłam i już nie zmalały. Póki co w ciąży nie urosły, może są troszkę bardziej napięte. Liczę na to, że mocno nie zwiększą objętości, bo przy mojej figurze i tak wyglądają karykaturalnie ![]() Ja jeszcze żadnego prezentu nie dostałam ![]() Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2019-07-16 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przyrodzie jednak nic nie ginie ![]() A kalkulatory to chyba są o tyłek rozbić. W 3 trymestrze to pewnie nadrobi się za wszystkie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87001205]Ja w ogóle na kalkulatory nie patrzę. Na tej diecie raczej za dużo nie przytyję. Jak mówiłam - najlepiej do 69.9 max ![]() Jutro znowu robię sernik, bo dostałam tonę borówek od koleżanki z pracy ![]() Moje cycki doszły kilka lat temu do rozmiaru 70HH. Schudłam i już nie zmalały. Póki co w ciąży nie urosły, może są troszkę bardziej napięte. Liczę na to, że mocno nie zwiększą objętości, bo przy mojej figurze i tak wyglądają karykaturalnie ![]() Ja jeszcze żadnego prezentu nie dostałam ![]() Moja mama na szczęście uznaje, że przed porodem się nic nie kupuje, powiedziała tylko że kupi wózek, chociaż skrzywiła się na wieśc że chcę używany. Pewnie jeszcze nie wie ile kosztują te, które mnie na razie interesują ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wy w ogóle odczuwacie brzuch? Mnie codziennie ciągnie i jest raczej twardy, wieczorami twardszy. Na szczęście to stałe napięcie a nie skurcze więc staram się nie martwić, ale boję się chodzić dużo czy coś robić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.