|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Półmetek
️ 20+0 dzisiaj 🤩 Mia ewidentnie urządziła sobie imprezę w brzuszku szkoda że wczoraj jak ja rodzice prosili tak nie szalała 🤦![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie jest burakiem to da bez pytania. Chociaż teraz czytam że faktycznie zalecana jest morfologia, glukoza i mocz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale standardowo jeżeli nic nie dolega i nie dolegalo w poprzednich ciążach to nie dają więcej Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy schorzeniach jest zupełnie inaczej po co sprawdzają Ci żelazo jak masz ferrytyna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2708 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej, hej!
Nie wiem jak Wy, ale ja powoli zaczynam tworzyć listę wyprawkową. Do tej pory nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy, nawet body, i w sumie dalej się boję trochę czy nie jest jeszcze za wcześnie na zakupy. W końcu dopiero połowa ciąży. Nie chciałabym zapeszać. A Wy jak do tego podchodzicie? Cytat:
W ogóle to muszę znowu wystawić ciuchy na tej grupie wymiankowej, dorzucę jeszcze kilka par jeansów, w które nawet przed ciąża nie wchodziłam. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, a czy oprócz morfologii dostajecie też do sprawdzenia żelazo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z drugim zaczęłam szybko, Odrazu w 13 Tc jak dowiedziałam się że chłopiec, chociaż dużo nie miałam bo zaszłam w ciążę 6 miesięcy po pierwszej. Teraz daje sobie na wstrzymanie. Ogólnie patrzę na oferty i jedynie co kupię szybko to pewnie na czarny piątek avionaut pixel bo się na niego nakręciłam ![]() A co do obciążenia glukoza dlatego napisałam że do 36 Tc jest mocz morfologia i właśnie glukoza ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po zobaczeniu listy powiedział że się mocno zastanowi ![]() Ja myślałam żeby teraz na weekendzie zrobić listę i jak się coś pojawi w fajnych cenach to kupować powoli. Idąc Waszymi wskazówkami co do tematu butelek pomyśleliśmy z TŻ że podobnie zrobimy z resztą rzeczy, nic na zapas tylko kupi się to co niezbędne i będziemy testować jak mała się urodzi (pieluchy, kremiki, zasypki, ubranka) Ale też boje się jeszcze kupować jakoś tak niby człowiek nie chce myśleć o tym że może stać się coś złego ale jednak gdzieś tam w głowie to siedzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A jeszcze tak co do TŻ to tak czasem myślę że jestem mega szczęściara, jak patrzę czasem jak P się zachowuje w stosunku do mnie, jak się przejmuje ciąża i jak jest zaangażowany, to na myśl że np mogłabym być teraz z moim byłym i z nim być w ciąży to aż mnie ciary przechodzą... Jasne ma wady żeby nie było tak cukierkowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
Mi się dobrze sprzedaje na V, ale miałam sporo swetrów Gerry Webber, kurtki Nike, spodnie w modnym fasonie, dużo swetrów. Swetry najlepiej idą czerwone i żółte. To śmieszne jak kupujemy wzrokiem, ale na V powiedziałabym, że 90% tego czy coś sprzedamy zależy od zdjęć. A do zdjęć się bardzo przykładam, więc dlatego mi łatwiej idzie. Ale już te lepsze rzeczy sprzedane i zostało mi w większości koszulki jakieś z Zary itd to nie pójdzie za szybko
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz pora na moją panikę. Byłam wczoraj na masażu, wszytko ok, czułam się dobrze, ale teraz byłam w toalecie i (nie dla wrażliwych) miałam coś na wzór złotego upławu. Tak jak żółtko jaja. Nic nie zostało na papierze, brzuch mnie delikatnie od czasu do czasu kłuje z boku i to wszystko. Co prawda zapisałam się na wizytę na dzisiaj, ale dopiero na 19.45 :/ nie wiem jak bardzo mam panikować. Zwolnić się z pracy? Jechać do szpitala? Czy czekać, skoro nic innego się nie dzieje :/ Googla nawet nie pytam, bo na pewno powie mi, że jest bardzo źle.
|
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym leciała na IP, mi powiedzieli, że lepiej przyjść i zobaczyć, że wszystko z maluszkiem w porządku niż... Może to być tylko normalny śluz, więc nie panikuj. Może zadzwoń do szpitala, powiedz który tydzień i opisz sytuację. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Mnie pytali czemu nie przyszłam przy pierwszym bólu, więc leć i sprawdź. Mówiłam, że nie chciałam panikować, to położne i lekarze mówili, że zdrowie dziecka jest najważniejsze i lepiej przyjść i nikt nie będzie miał pretensji jak z dzieckiem będzie wszystko w porzadku. Po to też te składki płacimy. Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-10-16 o 11:42 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja znalazłam jakąś stronę z ciuchami francuska i akurat jest przecena 50% na wszystko więc szukam płaszcza, butów, bluzek i nie wiem co jeszcze 🤦![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, zadzwonię na IP położniczego.
Cytat:
|
|
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i ja chyba do póki krwi nie zobaczę to tak mniej panikuje daj zna co powiedzieli Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Położna z ip, powiedziała, żebym zaczekała na wizytę. To serio wyglądało, jak rozbite jajko, wiecie, jak do gotowania, pieczenia. Raczej bez zapachu, ale trudno powiedzieć to to pływało po prostu w wodzie. W sumie to nie wiem czy jestem spokojniejsza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2020-10-16 o 11:59 |
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym i tak jechała na IP pewnie. Daj znać po wizycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli ból się nasili, albo przy kolejnej wizycie w toalecie znów coś znajdę, to zamawiam ubera i jadę. Jeżeli będzie tak cały czas jak teraz, to poczekam.
Hmmm czuję, że dzieciak się rozszalał :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż mam nadzieję, że wszystko w porządku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2728 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A fakt z tą glukozą, nie zajarzyłam ![]() Cytat:
Butelkę kupię, bo wolę być przygotowana w razie czego na karmienie butelką. Nie będę kupować gadżetów do butelek jak np. podgrzewacza - zawsze mogę dokupić już po urodzeniu. Dobrze, że masz troskliwego TŻ ![]() W ogóle od jakiegoś czasu TŻ wieczorami przed snem zasypia dotykając mój brzuszek i czekając na reakcję maleństwa. Słodkie to Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też powoli zaczynam myśleć nad wyprawką. Na razie mam kocyk wełniany, otulacz bambusowy, muślinową pieluszkę w żółwiki i rożek. Zastanawiam się powoli nad fotelikiem i wózkiem bo to będą większe wydatki a resztę to chyba w okolicach wyprzedaży zimowych
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazwyczaj zwiększa mi sprzedaż podbijanie najbardziej lajkowanego produktu, to zwiększa mi ruch na profilu i jakoś idzie. W ogóle czy firma Tajfun jest jakaś luxury? ![]() Koszulkę dostałam kiedyś w prezencie, wystawiłam za 3 zł i się dziewczyny zabijały, a Vinted ostrzegał że za wstawianie nie oryginalnych ubrań tej firmy grozi kara - jakbym jakieś LV wstawiała. Oświećcie mnie. No, dziś mam osiem paczek do wysłania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

️
20+0 dzisiaj 🤩 Mia ewidentnie urządziła sobie imprezę w brzuszku
szkoda że wczoraj jak ja rodzice prosili tak nie szalała 🤦

ja tego jakoś nie czuję bo jest w normie jeszcze ale mimo wszystko to jest sygnał chociażby dla mnie że coś się dzieje i trzeba działać żeby Mała miała z czego ciągnąć...
przy schorzeniach jest zupełnie inaczej 

Nie wiem jak Wy, ale ja powoli zaczynam tworzyć listę wyprawkową. Do tej pory nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy, nawet body, i w sumie dalej się boję trochę czy nie jest jeszcze za wcześnie na zakupy. W końcu dopiero połowa ciąży. Nie chciałabym zapeszać. A Wy jak do tego podchodzicie? 
z drugim zaczęłam szybko, Odrazu w 13 Tc jak dowiedziałam się że chłopiec, chociaż dużo nie miałam bo zaszłam w ciążę 6 miesięcy po pierwszej. Teraz daje sobie na wstrzymanie. Ogólnie patrzę na oferty i jedynie co kupię szybko to pewnie na czarny piątek avionaut pixel bo się na niego nakręciłam 
po zobaczeniu listy powiedział że się mocno zastanowi
jakoś tak niby człowiek nie chce myśleć o tym że może stać się coś złego ale jednak gdzieś tam w głowie to siedzi...
no i ja chyba do póki krwi nie zobaczę to tak mniej panikuje