|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
W tym serialu wiele było takich momentów które wydawały mi się głupie i na siłę i miałam ochotę wyłączyć ale nie lubię kończyć serialu w połowie. Ale ogólnie polecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
A to że co ja będę robić na tym L4 tyle czasu to też usłyszałam.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, tego nie było
ale jak wspominam, że coś mnie gdzieś ciągnie albo pobolewa, to słyszę, że to dopiero początek i potem będzie tylko gorzej ![]() Ja nie wiem jak takie rzeczy może mówić kobieta kobiecie, zwłaszcza że ma troje wnuków w wieku od pół roku do 3 lat, czyli córka i synową też dopiero co były w ciąży... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę że koło listopada załączę sobie znowu dom z Papieru
i może szkole dla Elity ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj 19+1, czy to nadal normalne ze nie czuje kompletnie żadnych ruchów, motylków itp? Bo zaczęłam się martwić. W czw mam wizytę.
|
|
#2707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Melduję się po wizycie, potwierdzony zdrowy chłopak
|
|||||
|
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie trochę klocus haha ciekawe czy pobije mojego ![]() A wyderka super jest, tż właśnie pokazywałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To twój chłopaczek jest teoretycznie w wieku mojej i ponad 100g cięższy Mam nadzieję, że moja nadrobi trochę Bo od czasu prenatalnych mała jest 5 dni do przodu. No ale dalej zostaje stary termin, czyli dzisiaj 20+2.A co do stópek, to mała miała nogi nad głową przez większość czasu i ma zdjęcie głowy, obok której jest stopa ![]() Swoją drogą stopa ma już zacne 3cm!Wgl zapomniałam się pochwalić moją radością... Na następną wizytę (początek listopada) mam mieć obciążenie glukozą już zrobione ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę w przyszły czwartek, wg mojego planu glukoza już jest w domu i śni mi się po nocach haha ostatnio że na czczo miałam cukier 110 i gin była przerażona 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale u Ciebie to niezła akrobatka, a mój to tak tradycyjnie A co do wagi, to chyba teraz już sprawa w miarę indywidualna, jeśli mieści się w widełkach, a u Ciebie na pewno się mieści, skoro gin nie protestował/protestowała ![]() Co do krzywej, to gin mi zapowiedział, że na wizycie 15.10 też mi wystawi skierowanie, już się cieszę ale nie przeraża mnie to jakoś szczególnie, może dlatego, że miałam już parę razy (przed ciążą) i zawsze dobrze znosiłam, jestem więc pozytywnie nastawiona.Cytat:
![]() Ja przez to, że co miesiąc mam konsultację z endo, to badam tsh i ft4, a także glukozę na czczo, dziś miałam 76 ale boję się mimo wszystko, co to będzie, bo mam zdiagnozowaną IO i boję się, że tak czy owak wjedzie cukrzyca, zwłaszcza że u mnie na czczo to pół biedy, ale boję się, co będzie po godzinie, bo może być nieciekawie...
|
||||
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba ciężko pracować to poród będzie lżejszy. ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#2715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
ja wczoraj obzarlam się słodyczy i dzisiaj naczczo 90 glukometrem. Ale u mnie problem jest jak już to po 1h lub 2h.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja obciążenie mam zrobić na 29.10 🤢 Ale glukoza wychodzi mi w normie, mam nadzieję, że cukrzycy nie będzie ![]() Jakie plany na sobotę? My pewnie zawiniemy się do dziadków na obiad ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mam schizy ze napewno będzie ta cukrzyca i sobie nie dam rady z dieta ![]() Normalnie to miałam 90, więc też nie tak super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2718 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam cichą nadzieję na dziewczynkę, ale taką tyci tyci. Będzie chłopak i też widzę dużo plusów ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
No ale o co chodzi. Przecież byś miała całą wyprawkę apteczną na miejscu A tak serio to masakra. Dobrze że ja nie miałam takich historii, szłam na macierzyński z własnej działalności. W sumie przestałam przyjmować projekty już jesienią (rodziłam w kwietniu), co miałam skończyć to kończyłam i dobrze że nic nie brałam bo mi w grudniu siadły plecy i fizjo nie mógł mi przez ciążę porządnie tego ogarnąć Ostatni projekt kończyłam na leżąco bo nie mogłam siedzieć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Jakie przeżyłam ostatnio rozczarowanie jak oglądaliśmy z mężem i brakło w 5 odcinków a potem jeszcze doczytałam że druga połowa za rok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Spać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Na swoje to się chucha i dmucha a pracownik to kasa kasa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
My może dzisiaj trochę wyjdziemy na podwórko bo powoli choróbsko odpuszcza. Ja już nie wiem co ze sobą zrobić przez to siedzenie w domu a pediatra nam zalecił żeby te kilka dni nie wychodzić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Przeglądam rzeczy dla bobasów bo zamawiam prezent od mamy dla córeczki kuzynki i na babyhit jest dostawka Next2me Dream za niecałe 640zł, Magic 870zł (jak kupowałam niecałe 2 lata temu to kosztowała 1000). Miałam obie te wersje bo jedną u rodziców i wolę Magic, chociaż Dream dla mnie ma przewagę z kołyską bo nawet jak dziecko nie leży idealnie na środku łóżeczka to fajnie się buja. W Magic jak jest przesunięte do brzegu to trzeba włożyć trochę siły w bujanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą pytałam ginki o szczepienie na krztusiec, to zaleciła żeby je zrobić jeszcze w 2 trymestrze. Także jakby któraś z Was była zainteresowana to do rodzinnego trzeba dzwonić
![]() Jestem ciekawa ile kosztuje ta szczepionka? Jakie plany na dzisiaj? Zabiorę się za ogarnięcie podłóg, potem obiad i tyle ![]() może zrobię w końcu jakieś zamówienie u MG czy Lisków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Super wieści przyniosłyście z wczorajszych wizyt, fajnie że u dzieciaczków wszystko w porządku. ![]() My dziś korzystamy z pięknej pogody, byliśmy już w Zoo, bo mieliśmy darmowe bilety. Teraz jedziemy na meksykańskie jedzonko.Wczoraj byliśmy też w sklepie z wyprawką i na wózek jesteśmy zdecydowani w 100% - Cybex Talos. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Chłop był w Biedronce i nakupił słodyczy:. Tak mnie teraz ciągnie do nich
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#2722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w słoneczną sobotę!
Cytat:
a jak nie, to trudno, zmartwimy się po badaniu A z wagą dziecka... wiadomo, do porodu chyba faktycznie lżej, jak mniejsze Pytałam lekarza wczoraj, czy to gigant Ale powiedział, że to bardzo dobra waga na razie i że lepiej, jak jest większy i dobrze przybiera, można najwyżej wcześniej urodzić (bardzo kurde zabawne ale wiadomo, tu już mówimy o ekstremach, u nas wszystkie maluchy mają wagę prawidłową w ocenie lekarzy, więc nie ma co się martwić, że za jakieś ![]() Cytat:
90 to jeszcze OK wynik, zwłaszcza w porównaniu ze 110 Jak będzie trzeba, to na pewno damy sobie radę z dietą Cytat:
Ale ja chyba poczekam i zobaczę, nie spieszy mi się, bo nie mam gdzie tego trzymać i jak coś zamówię, to i tak chyba na razie będę musiała przewieźć do ojca, żeby wszystkie dzieciowe rzeczy były u nich na czas przeprowadzki ![]() Cytat:
Ja miałam wyjazdowe ostatnie 3 weekendy i teraz super jest po prostu posiedzieć w domu z tż U nas dziś meksykańskie (no, powiedzmy, że tex-mex ) ![]() I na pewno wjedzie jakiś spacerek. |
||||
|
|
|
#2723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niecałe dwa lata temu płaciłam w przychodni coś koło 200zł. Wczoraj się tak wkurzyłam na sklep mg bo godzinę próbowałam zrobić zamowienie i mi przy potwierdzeniu adresu i płatności ciagle wywalało cały koszyk albo mnie nie chciało zalogować ![]() Ostatecznie się udało zamówić ale zapomniałam z tego wszystkiego dorzucić isog dla dzieci jak już pakowałam po raz n-ty koszyk od nowa Ale udało mi się dresy zamówić bo coraz mniej gaci na mnie pasuje a na H&M praktycznie nic nie ma z rozmiaru S z ciążowych A w poprzedniej ciąży z ich jeansów nie byłam zadowolona więc na tą kategorię nawet nie patrzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Ja coraz bardziej rozważam sprzedanie wózka po synu i kupienie jakiegoś rok po roku Mam upatrzone kilka modeli tylko nie wiem czy wybrać coś lekkiego bo syn czasem chce pieszo już sporo przejść czy coś bardziej terenowego bo jak się wyprowadziliśmy z centrum miasta to teraz głównie chodzimy po nierównym albo po lesie. I czy brać z siedziskami obok siebie czy jedno za drugim ![]() Dobrze że jeszcze trochę czasu zostało. Muszę się kiedyś gdzieś wybrać coś obejrzeć chociaż boję się że nie wszystkie z tych co mi pasują są dostępne stacjonarnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już sobie zaczęłam układać dietę, co mogłabym jeść co lubię a w Lidlu mają mieć chleb i niskim ig ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szoszoszo - dzięki za informację o Liskach
To wtedy poczekam, może uda się kupić z promocją. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2727 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Widziałam, że same pozytywne wieści z ostatnich wizyt i dzieciaczki zdrowo rosną Zrobiłam dziś ciasto marchewkowe i właśnie siedzi w piekarniku i tak czytam o tej glukozie. Też idę po niedzieli na test obciążenia, kupiłam już cytrynową glukozę i Wam też polecam tę smakową. Z pierszej ciąży mam niefajne wspomnienia z tego badania. Był szybki zwrot i bardzo nie chciałabym mieć cukrzycy ciążowej, przy moich zachciankach to dwa przeciwne bieguny. Jeszcze mąż dziś pierwszy raz wziął się za robienie domowego wina i mi narobił ochoty znacie jakieś dobre bezalkoholowe?Ah, ostatnio kupiłam też trochę ubranek dla małego. Same wełniane albo wełna i jedwab Cytat:
Ja czekam aż u MG będą te czapki wełniane bo bym dla siebie chciała, dla dzieciaków już mam. Cytat:
W ogóle powiem Ci, że podziwiam, że tak długo w ciąży pracujesz w aptece. Wszystkie farmaceutki, które znam szybko uciekały na zwolnienie. Sama znam osobiście przypadek gdzie do apteki przyszła pacjentka ze świnką i zaraziła jedną osobę z personelu...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomi i rodzina też są zdziwieni, że jeszcze pracuję.
Żona kuzyna ma taki sam termin jak ja i jest na zwolnieniu od 8 tc (bardzo wymiotowała od początku). Wpadła teściowa na herbatę, powiedzieliśmy typ imienia, powiedziała żebyśmy szukali czegoś innego. Pff. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby nie było swoją szansę na imiona już miała teraz wybieracie wy. My się baliśmy mówić rodzinie jak będzie mały miał na imię, nie wszyscy zaakceptowali odrazu ale zdania nie zmienimy i już każdy mówi o małym po imieniu. Nawet zawieszkę do smoczka już z imieniem zamówiłam. Czekam aż przyjdzie ![]() A glukoze chciałam kupić zwyka ale sprzedali mi cytrynową, kupiłam dwie bo nie wiem czy mi jedno podejście wystarczy. Może taka będzie lepsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro powiemy moim rodzicom i obawiam się, że moja mama też będzie zaskoczona. Ostatnio pytała czy mamy coś na oku, ale nie chciałam mówić.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

uwielbiam Lucka 

ale jak wspominam, że coś mnie gdzieś ciągnie albo pobolewa, to słyszę, że to dopiero początek i potem będzie tylko gorzej
i może szkole dla Elity 

dzisiaj 18+5 jednak potwierdził się chłopak
waży 250 gram i ma 14 cm
póki co wszystko ok 
jak przezyjemy poniedziałek to moze jakos zaczniemy z mezem funkcjonowac

ja wczoraj obzarlam się słodyczy i dzisiaj naczczo 90 glukometrem. Ale u mnie problem jest jak już to po 1h lub 2h.

i bardzo nie chciałabym mieć cukrzycy ciążowej, przy moich zachciankach to dwa przeciwne bieguny. Jeszcze mąż dziś pierwszy raz wziął się za robienie domowego wina i mi narobił ochoty