|
|
#2701 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
to faktycznie macie teraz dylemat Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ kupił rabarbar i też będę mieć jutro ciasto
![]() ![]() ![]() U nas (Niemcy) chyba ciężarnych nawet nie szczepią, bo moja gin mówiła, że ja nie mogę, ale przysługują mi z racji mojej ciąży dwa kupony na szczepienie dla najbliższych członków rodziny. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś tortilla
wpadłam wczoraj na pomysł z tortillą, a że wiadomo jak przed świętami sklepy wyglądają to TŻ dostał je dopiero w carefourze mam tylko nadzieję, że nie pożałuję![]() I pobudka o 5, bo dzieciaki spania nie mają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2021-05-01 o 07:37 |
|
|
|
|
#2705 |
|
Konto usunięte
|
My dzisiaj zrobimy pizzę, bo zostały nam drożdże, także będzie pieczone
![]() Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
U Was też taka słaba pogoda
![]() Był plan dziś na grilla ale nie wiem czy wypali przy takiej pogodzie ![]() U nas dziś na obiad schabowy musze wymyślić tylko jakąś surówkę bo ostatnio mięso mi wchodzi tylko jak surówka jest ![]() Myślicie że będą jakieś rabaty w sklepach z wyprawką na dzień matki czy na dzień dziecka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby nie ;P Na dzień matki pewnie będą na jakieś koszule nocne i inne mamowe rzeczy, a na dzień dziecka chociaż na zabawki, może maty... Ale na pewno coś będzie.Powiem Wam, że niby majówka bez grilla to zaprzeczenie jakiejś polskiej tradycji, a ja nigdy nie byłam na grillu w tym okresie ;P W ogóle mało grillowi jesteśmy, ale jak już, to w wakacje, kiedy naprawdę jest ciepło i można do późna posiedzieć. U nas dziś sushi, dla mnie oczywiście bez surowizny - czyli takie jak zawsze, bo nie lubię surowej ryby ani mięsa ;P |
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dziś upiekę ciasto, zrobiłyście mi smaka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2709 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja lubię surówkę żydowską Pewnie będą ![]() Cytat:
Jakis czas temu miałam ochotę na sushi Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od dawna nie byłam na grillu, nie mamy gdzie urządzać, nie mając domku czy działki 🤷 ale czekamy aż się coś na działkach rod zwolni w naszym mieście, może wtedy będziemy grillować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ja nie lubię sushi nie lubię ryżu, a okazuje się że i tak mi sushi nie służy, bo boli mnie po tym nadbrzusze. Za to zupka ze śniegowymi grzybkami albo jakaś sałatka z wakame pycha bruschette bym zjadła, a nic na nią nie mam...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
Michiru my też rok temu myśleliśmy kupić RODos
ostatecznie w naszej okolicy nie było nic na sprzedaż, a na drugi koniec miasta nie będziemy jeździć Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Ja chętnie bym poszła do kogoś na działeczkę, ale o swojej nie marzę. Moja ciocia ma ogródek działkowy i widzę, ile czasu, energii i przede wszystkim pieniędzy to pochłania. Ona czerpie z tego dużą satysfakcję i oczywiście super jest mieć miejsce, gdzie dzieci mogą się wybiegać, wypluskać w baseniku i ubrudzić, ale to nie dla mnie
Najzabawniejsze jest to, że to ogródek po mojej babci, która jeszcze za poprzedniego ustroju uprawiała w nim owoce i warzywa. Ciocia po przejęciu ogródka się tego wszystkiego pozbyła, bo chciała mieć trawkę i kwiaty, a teraz... z powrotem sieje jarmuż i postawiła małą szklarnię, żeby wnuki miały eko jedzonko 😂😂😂U nas już nie pada (chyba), ale jest pochmurno i ogólnie nieprzyjemnie. Podziwiam tych, co stoją w kolejkach do szczepionki xD |
|
|
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ma się przynajmniej to swoje miejsce, dzieciaki mają się gdzie bawić, można postawić jakiś mały plac zabaw, leżaczek, tylko do tego mi potrzebna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88678415]Michiru my też rok temu myśleliśmy kupić RODos ostatecznie w naszej okolicy nie było nic na sprzedaż, a na drugi koniec miasta nie będziemy jeździć Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja też o tym myślałam, ale wydawanie 20-30tys na taką działkę, gdzie masz tylko prawo dzierżawy i to jeszcze nigdy nie są ogródki działkowe koło domu.... Jakoś nie sądzę, by się to opłacało, szczególnie że się wolnej gotówki na to nie ma dlatego poczekamy, może się coś trafi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Zważyłam się. Wciąż jestem na minusie względem początku ciąży został mi kg. Po raz pierwszy mam taką sytuację w ciąży, że zaczęłam 6 miesiąc i jestem wciąż na minusie z wagą, ale może to i lepiej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Michiru, ja bym tam też nie narzekała, gdybym miała taki stosunek wagi, jak Ty. A dzidzia i tak się zdrowo rozwija.
![]() U mnie jak na razie też fajnie(przynajmniej w moim odczuciu), bo 4kg na plusie, a w pierwszej ciąży w połowie już chyba miałam więcej na plusie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
Mamy wrześniowe 2021
Ja póki co cały czas trzymam wagę jak przed ciąża, ginekolozka mówiła, ze do 20tc na spokojnie można nic nie przytyć, bo sama macica z dzieckiem niewiele wazy. Dopiero później szybko wzrasta i powinny się te dodatkowe kg pojawić, ale zaczynałam już z nadwaga, wiec pewnie tez dlatego.
Wczoraj dzięki pięknej pogodzie dostałam powera i miałam bardzo aktywny dzień i od wieczora coś mam bardzo twarda macice :/ jeszcze tak nie miałam dotychczas, wzięłam magnez i dzisiaj się lenie, ale póki co efektów brak. Nie wiem czy powinnam przyspieszyć wizytę u lekarza? Z tego co wiem to i tak nic więcej mi nie zaleci, ale jakoś mnie to martwi. Edytowane przez truskawaka Czas edycji: 2021-05-01 o 18:25 |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
patka ale jakos dziwnie ze Ci USG nie zrobiono...mozesz napisac gdzie prowadzisz ciaze? Bo pamietam ze tez we Wroclawiu
kghyt a Ty tez z Wroclawia? Dziewczyny a myslala ktoras z Was o uzywanym wózku? Michru ja w 22 tygodniu i jestem na minusie 4 kg wzgledem wagi sprzed ciazy. |
|
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
Mi też było na początku dziwnie, ale skoro dziewczyny tutaj napisały, że też miały takie wizyty, to mnie to w jakiś sposób "uspokoiło". Ja chodzę do luxmedu, bo mam pakiet z pracy i tam biorę zwolnienie i wszelkie skierowania, a na wizyty chodzę do Ginemedica
My myślimy o używanym wózku, nawet dzisiaj siostrą TŻ mówiła, że mogą nam dać taką starszą gondole po ich synu, więc kto wie może od nich wypożyczymy, a potem coś się kupi Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Używane wózki to super sprawa. Często naprawdę nie opłaca się kupować nowych, bo używane są w bardzo dobrym stanie za część ceny. Ja na pewno kupię używany, nie wydam na sam wózek 2-2.5tys, bo mamy inne wydatki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wymiotujesz czy tak Cię odrzuca że tak słabo jesz? Cytat:
![]() I jak samo jak Patka do luxmedu chodzę tylko po zwolnienie a głównie to do ginemedici ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was też tak pada co chwilę? U nas już 3 raz od godz.4 nad ranem leje a mieliśmy jechać do teściowej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj od rana leje absolutnie bez przerwy
Wczoraj przynajmniej nie padało (ale było zimno).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odkąd otworzyłam oko to pada ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, Cześć! Mogę dołączyć?😊 podczytuje Was właściwie od początku, ale praca i żywiolowa 3 latka na pokładzie skutecznie ogranicza ilość czasu
właśnie nadrobilam ostatnie 20 stron wątku. 3 słowa o mnie: lat 35, ciąża 2, tym razem też będzie dziewczynka, co prawda jeszcze połówkowych nie miałam ale robiłam wolne dna i tam wyszła dziewczynka więc chyba raczej pewne😉nadal pracuję i zamierzam jak długo się da 🙃z wyprawki nie mam jeszcze nic i póki co nawet o tym nie myślę. Ale wiem, że na strychu mam tego towaru dużo więc dokupie tylko jakieś cieplejsze rzeczy, córka z ciepłych miesięcy więc takich maleńkich spiworkow i kombinezonikow nie mamy😉termin 22/27 września (usg/miesiaczka). Witam się i życzę wszystkim Wam i Waszym dzidziusiom zdrowka🥰
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pewnie, rozgość się Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jednak postaramy się dojechać do teściowej mimo deszczu, ma nie padać między 13 a 16, może się uda czekamy tylko aż mały z drzemki wstanie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

to faktycznie macie teraz dylemat 

wpadłam wczoraj na pomysł z tortillą, a że wiadomo jak przed świętami sklepy wyglądają to TŻ dostał je dopiero w carefourze
mam tylko nadzieję, że nie pożałuję

musze wymyślić tylko jakąś surówkę bo ostatnio mięso mi wchodzi tylko jak surówka jest
Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby nie ;P Na dzień matki pewnie będą na jakieś koszule nocne i inne mamowe rzeczy, a na dzień dziecka chociaż na zabawki, może maty... Ale na pewno coś będzie.

Najzabawniejsze jest to, że to ogródek po mojej babci, która jeszcze za poprzedniego ustroju uprawiała w nim owoce i warzywa. Ciocia po przejęciu ogródka się tego wszystkiego pozbyła, bo chciała mieć trawkę i kwiaty, a teraz... z powrotem sieje jarmuż i postawiła małą szklarnię, żeby wnuki miały eko jedzonko 😂😂😂

Wczoraj przynajmniej nie padało (ale było zimno).
właśnie nadrobilam ostatnie 20 stron wątku. 3 słowa o mnie: lat 35, ciąża 2, tym razem też będzie dziewczynka, co prawda jeszcze połówkowych nie miałam ale robiłam wolne dna i tam wyszła dziewczynka więc chyba raczej pewne😉nadal pracuję i zamierzam jak długo się da 🙃z wyprawki nie mam jeszcze nic i póki co nawet o tym nie myślę. Ale wiem, że na strychu mam tego towaru dużo więc dokupie tylko jakieś cieplejsze rzeczy, córka z ciepłych miesięcy więc takich maleńkich spiworkow i kombinezonikow nie mamy😉termin 22/27 września (usg/miesiaczka). Witam się i życzę wszystkim Wam i Waszym dzidziusiom zdrowka🥰
z wyprawki nie mam jeszcze nic i póki co nawet o tym nie myślę. Ale wiem, że na strychu mam tego towaru dużo więc dokupie tylko jakieś cieplejsze rzeczy, córka z ciepłych miesięcy więc takich maleńkich spiworkow i kombinezonikow nie mamy