![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Poradzcie dziewczyny jakie kwiaty do mojej sukni
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Zamiast łodygi, która i tak będzie owinięta wstążką można włożyć patyczek lub łodygę róży - to niestanowi problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Raczkowanie
|
Aha. A mam pytanie z tej beczki co prawda, ale może mnie troche skompromitować - czy to prawda że nie należy mieć róż do ślubu bo życie będzie "po kolcach"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Przyczajenie
|
Kolezanki prosze doradzcie, jaka wiazanka w zamian Amarylisow w sierpniu. Chodzi mi o jakies podobne kwiaty, ktore beda kwitly w tym miesiacu. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny,
może któraś mogłaby mi doradzić? Biorę ślub w maju, jestem brunetką, mam 172cm wzrostu, noszę rozmiar 38, mam ciemne kasztanowe włosy, dość ciemną karnację, do ślubu pójdę w bieli. Moja sukienka jest dość prosta w kroju. Sukienka to: Linda 134 od Rosa Clara (http://www.rosaclara.es/) Pan Młody jest szczupły, ma 188cm wzrostu, ma dość ciemną karnację i także ciemne włosy, do ślubu pójdzie w czerni lub w ciemnym graficie. Zależy nam na słonecznikach, choć nie mamy pewności czy można je w maju dostać. Doradźcie mi proszę jak powinien wyglądać mój bukiet. Chciałabym mieć również kwiaty we włosach, ale słonecznik chyba nie będzie pasował. Dziękuje ![]()
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
ja chyba postanowilam na taki bukiet, tyko ile tutaj jest potrzebnych kwiatów?
#2708 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() To moze ktoras zaproponuje piekny bukiecik do mojej sukienki ![]()
Jestesmy razem od 14.08.05 ![]() Narodziny Laury 21.07.07 ![]() Zareczylismy sie 24.01. 09 ![]() Slub 1.08.09 ![]() Fasolka 15.05.12 ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-07 o 07:59 Powód: proszę edytować post w celu dodania wypowiedzi i nie pisać post pod postem! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
roże - maj kolce kalle - kojarzą się z wieńcami pogrzebwymi chryzamtemy i gerbery - cmentarne Kwiaty trzeba wybrać takie jakie sie podobają, a na przesądy przymknąć oko ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2711 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie :) Jestem tu pierwszy raz, ale widzę, że spotkam tu same profesjonalistki florystyczne:)
Chciałam prosić o pomoc w wyborze wiązanki ślubnej dla mnie ślub już za dwa miesiące a ja zaczynam szukać bukietu. Jestem jasną, szczupłą brunetką wzrostu 1.71 moja sukienka będzie wyglądać jak poniżej. Podobają mi się bardzo wyraziste kolorystycznie bukiety np ten z fioletowych tulipanów. Prosiłabym o odpowiedź na pytanie jakie bukiety pasowałyby do mojej sukienki i co byście proponowały?[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Setting s/Alusia/Pulpit/Wesele/4270.jpg[/IMG] |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Na sukience o ile dobrze widze sa roze a Ty chcesz jeszcze tulipany hmmm no nie bardzo mi to pasuje choc ten bukiet bardzo mi sie podoba.
Moze ktos sie jeszcze wypowie, sama nie wiem :/ Ja mam w sumie ten sam probelm bo moja sukienka tez ma roze ![]()
#2713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale stworzyłam sobie małą listę i chciałabym się spytać, co na pewno mogę skreślić, bo nie występuje to 25.07 póki co mam kilka koncepcji i jak mi pomożesz, to mniej więcej będę wiedziała w jaką kolorystykę uderzyć i jaki styl wiązanki wybrać... bo nie wszystkie kwiatki z mojej listy ładnie by wyglądały razem... frezja, peonia, goździk, gerbery, lawenda, chryzantema, irys, szafirek, eustoma, anemon, chaber, szałwia, wrzos, dalia z góry dziękuję za pomoc i cierpliwość ![]()
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuję z góry Cytat:
ja się uparłam na słoneczniki i nic na to nieporadzę.. choć dziękuję za radę z różami, bo wiem, że byłby to bardzo rozsądny wybór
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
ja tez lubie sloneczniki
![]() ![]() ![]()
#2717 |
Przyczajenie
|
Ewaleno, a co zamiast czerwonych amarylisów? poszukuję ciemnoczerwonych kwiatów i bukietów w takiej kolorystyce na 19.09. doradźcie mi proszę, jakie kolory pasują do sukni ecri i czekoladowego garnituru (kremowe i pomarańczowe odpadają). więcej informacji post 2410 i 2418.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny- pomóżcie!!! Bardzo proszę Was o radę!!!
Jaki kolor bukietu najbardziej pasuje do garnituru granatowo-grafitowego (+ granatowy krawat)??? Biało-bladoróżowy Biało-niebieski Biały np. z granatową wstążką??? Zawsze chciałam bladoróżowy bukiet, ale nie mam pewności, czy pasuje. Zastanawiam się jednocześnie, czy biały bukiet lub biało-niebieski nie będzie za mało wyrazisty??? Wklejam zestawienie kwiatów i kolorów, które biorę pod uwagę, a może i komuś innemu podpasują ![]()
Szczęśliwa narzeczona Edytowane przez Weronika09 Czas edycji: 2009-03-07 o 22:44 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
Oraz w zestawieniu biało-niebieskim. Chodzi mi bardziej o zestawienie kwiatów, bo część tutaj pochodzi z dekoracji
![]()
Szczęśliwa narzeczona Edytowane przez Weronika09 Czas edycji: 2009-03-08 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2722 |
Przyczajenie
|
Droga Ewaleno mam prośbę w sprawie dopasowania bukietu do mojej sukni. Jest to Herm's Kelaz koloru delikatnego ecru wpadającego prawie w biel. Jestem ciemna brunetką , wzrostu 172, rozmiar 38, karnacja średnia. PM jest brunetem o ciemnej karnacji , 188 wzrostu. Podobają mi się róże i cantadeskii. Widziałam ze parę wątków wcześniej pisałaś ze do tej sukienki najbardziej pasują okrągłe bukiety. Czy mogłabyś zaproponować coś konkretnego. Pozdrawiam
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi się wszystkie podobają, ale trudno jest mi dobrać najlepszy bukiet do garnituru:/ To jest trudniejsze dla mnie niż wybór sukni ![]()
![]() |
#2724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ten 3 bukiet z niebieskim ja mysle ze by byl w sam raz ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
Witam,
na jednym z forów znalazłam zdjęcie takiego "bukietu" ślubnego, nie mogę znaleźć informacji o tym , jak się ten kwiat nazywa, gdyby ktoś wiedział, proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję (bukiet w załączniku). |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, ze to moze byc coś takiego http://images.google.pl/imgres?imgur...a%3DG%26um%3D1, owinięte jakimiś lisćmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
Czy sa jakies kwiaty ktore sa szare albo w kolorze srebra?
A moze sa jakies kwiaty ktore da sie tak ufarbowac ![]() Ciemna jestem w tych sprawach ![]() Chodzi mi o kwiaty do sukni z postu 2708
Jestesmy razem od 14.08.05 ![]() Narodziny Laury 21.07.07 ![]() Zareczylismy sie 24.01. 09 ![]() Slub 1.08.09 ![]() Fasolka 15.05.12 ![]() Edytowane przez anialaura Czas edycji: 2009-03-08 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Przyczajenie
|
do mocarzanka:
to jest Protea królewska, jakiś czas temu pytałam Ewalenę właśnie o bukiety w których jest protea. jeśli chciałabyś je zobaczyć to są one wklejone kilka stron wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Ewaleno, a jaki bukiet do sukni w zalczniku (biala)?
Panna Mloda 164 cm, szczupla, ciemne wlosy i oczy. Pan Mlody 175cm, szczuply, garnitur ciemny, prawdopodobnie grafitowy. Slub w polowie lipca. Prosze o porade odnosnie ksztaltu bukietu, kolorow i kwiatow, ktore beda w lipcu w normalnej cenie. Z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pomysł całkiem dobry, ale należy ostrożnie dobrać Twój bukiet, bo suknia dość zwiewna a słonecznik jako kwiat dość ciężki. Wg mnie szukaj alternatywy, bo w maju ze słonecznikami cienko, jak nawet się znajdzie to duży kwiat, do Twego bukietu przydałby się drobniejszy. Mam całą stylizację ślubno-weselną z motywem słonecznika, ale sierpniową. W maju jest wiele innych kwiatów, poszłabym w kierunku bukietu wiosennego. Pozdrawiam - Jola D.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.