![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
TOOLOS STO LAT!
![]() ![]() ![]() Oj jak ja bym chciała mieć 23 lata ![]() Śliczne dziewczynki i chłopców mamy w naszym wątku ![]() Moje małe też fiksuje ze spaniem, już nie wiem jak sie nazywam ze zmęczenia. W nocy pobudki co chwilę, biore go do łóżka, a wtedy się wierci i nie śpi. Zanoszę do pokoiku, to płacze ![]() ![]() ![]() No to sobie ponarzekałam, przepraszam, że tak nudzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Toolos spoźnione w takim razie ale najszczerwsze życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja lalka tez dziwacznie śpi ale chyba lepiej niż dawnej, wierci sie tylko strasznie i właźi pod moją kołdre w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Toolos, wszystkiego naj naj naj
![]() Oli zdolniacha ![]() ![]() Tysia drugie zdjecie Werki boskie, wyglada jak by sie modliła- co by mleczka mamusi nie brakło nigdy ![]() Ja nadal nie doszłam do siebie. W domu bajzel i dosprzatac sie nie moge ![]() ![]() Pogode mamy dzis bajeczną żarówa jak nie wiem ![]() Dajecie herbatki do picia? Ja chyba przeprosze sie z butelka. Mała nie chce pić z butelki ale idą upały i nie bede cyca na zakręcie wyciagać żeby dać pić. Jak się nie nauczy to nie wiem co zrobie ![]() Siedzenie przestało być dla niej atrakcyjne i zaczyna prostować nogi do stania. Coś mi się wydaje że raczkowania nie bedzie. Slini się jak potwór 10 kaftaników dziennie mi idzie. Spanie podobne wyglda, sama nie wiem czy to jawa czy sen. Włosy w Polsce podciełam i zrobiłam pasemka. Zostało mi trzy na krzyż ale blad ![]() No znikam bo małe jest już w kolorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiciu twoja Paulinka ma niedlugo 6 miechów moze spróbujesz jej kupic kubek niekapka, chyba stosuje sie od 6 miesiąca ![]() ![]() ![]() ... a i ostatnio kupila moja siostra małej zamiast bobo fruta sok z bobo vita, i mała też nie chciala ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
A co tu tak cicho?
Wczoraj zaliczyliśmy pierwsze lody ![]() Nic mi się nie chce, mała zdarła mnie z łóżka o 7 i bawiłyśmy się do 9.Teraz mamy zabawy w grupach ja z kawą a ona z misiami. Tysia ja już tak troszke myślałam o tym niekapku, może faktycznie sie rozgladne za tym sprzetem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
mYSZKA_80 te dziewczynki sa slodziutkie
![]() Weekend byl upalny i sloneczny az mialam dosc, teraz poprosze o deszcz bo mi moje rzodkiewki, szczypiorki i groszki uschna ![]() W ogole spedzilismy weekend u znajomych, ktorym sie dzidzius wlasnie urodzil. Tak patrze i patrze na malucha i mysle sobie - takie malenstwo musial chyba wazyc malutko. A jak zapytalam to okazalo sie ze 3.5 kg - tylo co moja Asienka ![]() ![]() A ja sie wlasnie mialam pytac kiedy dziecko zaczac uczyc pic z kubeczka - a tu odpowiedz prosto na lawe ![]() Chcialam sie zapytac czy wymyslilyscie juz metode na spieranie tych wspanialych marchewkowych zupek z ciuszkow??? No i chyba powoli zajmiemy sie tematem krzesla (chyba ze juz przerobilyscie aja gapa przegapilam) Mysle ze pora mi juz kupic, ale nie wiem od czego zaczac, na co patrzec, jak najlepiej wybrac ![]()
#2707 |
Raczkowanie
|
Ale mnie tu strasznie dawno nie było
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Marchewe zapieram mydłem a potem w proszku namaczam i do pralindy. Czasem nie ma śladu a czasem plama
![]() Ejva a Ty już w pracy? Jak mała radzi sobie z nianią? Krzesła juz częściowo były ![]() Ja przywiozłam z Polski od siostry krzesełko turystyczne z IKEi take za 50 złotych. Musze tylko dokupic szelki i zastanawiam sie nad tacką coś podobnego znalazłam do tego co dziewczyny pokazywały http://www.allegro.pl/item184422439_...ard_od_ss.html http://www.allegro.pl/item185725540_..._wys_10zl.html http://www.allegro.pl/item187978313_...eczeniem_.html takie jest moje |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Dziuniu ślicznie wyglądałaś
![]() A to ze jedziesz, nie bedzie znaczyć że już do nas nie zagladniesz, prawda? Zycze szcześcia na nowej drodze życia. Bedziesz tęsknic za krajem ale bedziesz w końcu razem z tymi najwazniejszymi osobami w Twoim zyciu. Buziaki na droge. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Wtajemniczenie
|
no nareszcie bo myślałam że wszyscy powymierali
![]() ... wiecie miło tak być w nieswoim wątku bo przerabiacie wszystko przedemna ![]() ![]() ![]() ![]() Dziuniu fotki sliczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ejva co do plam z marchewek - u nas standardowo resztki bobo fruta są na każdy kaftaniku i śliniak nie pomaga bo Wera zawsze wymierzy tak żeby zrócić w tym miejscu gdzie go nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Próbowałam najpierw mydła, proszku namaczania ale ![]() Widzę że za zachodnia granicą upały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, prosze od piateckzu mnie tu nie beło i tylezescie naprodukowaly ze hoho.
No wlasnie paropos tych wlosiskow, ja na koniec miecha ide sciac te kudly myslalam o farbowaniu i pasemkach ale to moze pozniej - jak mi maja zostac 3 na krzyz to sobie podaruje to ryzyko. Co do picia moja Klaudulka pije herbatki Hippa, i bobofruty - obowiazkowo musi byc cieple - zimnego nie toleruje - udało mi sie ja nauczyc pic herbate z butelki. W koncu, bo na poczatku smoczek z buteli traktowala jako zabawke, ktora memlala a herbata najczesciej wsiakala w koszulke z powodu dziury w brodzie. U mnie narazie nie zapeszajac, mala spi jak susel w nocy z jedna pobudka w srodku nocy ![]() ![]() Ostatnio doszlam do wniosku ze najlepsza oliwka z wszystkich ktore stosowalam to najzwyklejsza na swiecie BAMBINO - uczulenie w postaci takich chropowatych plackow w zgieciach raczek po tej dziadoskiej masci kortykosteroidowej ladnie jej schodzi wlasnie po smarowaniu ta oliwka. TOOLOS spóźnione ale szczere 100 lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tysiu, Ejvo, Myszko, Toolos, Dziuniu rewelacyjna photo session, dzieciaczki sa przesliczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2712 |
Zakorzenienie
|
Tysiu ja mojej do butelki aventa kupilam ustnik silikonowy - wyglada jak ten w niekapku. Aledobry dla najmlodszych dzieci bo nie twardy i nie rani dziaselek.
#2713 |
Wtajemniczenie
|
Dziunia, Toolos, przez te fotki to ja w kompleksy wpadam
![]() ![]() Kubek niekapek mamy zakupiony, zgodnie z wizażowymi poradami, Aventu ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. jeszcze najlepiej to jej chyba wchodzi ten soczek gerbera z jogurtem - może dlatego że paskudztwo w smaku jest nieprzeciętne ![]() ![]() ![]() ![]() Krzesełko mamy, już prezentuję, ale dalej nie wiem ile półroczny maluch może w nim czasu spędzać... zwłaszcza że dzidzia się zsuwa i ma wtedy plecki w pałąk wygięte ![]() Aaa, pochwalę się - kolejna noc "przewstawana" i przepłakana przy próbach odkładania do łóżeczka po karmieniu... Marta definitywnie zakończyła noc o 4.50 ![]() ![]() A, jeszcze mam pytanie... z jakich owoców mogę małej ugotować kisiel? Winogrona już można podawać? bo właśnie się nimi zażeram i nie wiem czy kilku nie zostawić na kisiel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Mateczko kochana. Dziewczyny co wy robicie że tak slicznie wyglądacie?
Ja to jakis wybryk natury jestem (dlatego też nie pokazuje publicznie moich zdjęć, no chyba że ktoś na zmówienie chce coby koło cukru postawić żeby dzieci nie wyżerały). Włosiska ciagle się tłuszczą w okropnym tempie, siniaki pod oczami od ........ od małego bąbla ( widać to nawet na zdjęciach sprzed ponad 20 lat), ciągle jakieś pryszczaki wyskakują (stara baba i pryszcze) ziemista kolor skóry. Wy mnie ale dołujecie. Zanim pójde stryczek sobie ukręcić to jeszcze powiem że na plamy to przed praniem Vanish dajemy. Najczęściej wszystkie się spierają. Kubek niekapek też mamy z Aventu. Emilka juz się z nim zaprzyjaźnia, więc może dość szybko uda nam się zrezygnować z butelek ![]() Luuuuuuudzie ale mam dziś dzień lenistwa. Jak mi się nic nie chce, a tu kupa roboty czeka. Znacie może jakieś wolne krasnoludki do pomocy? ![]() O proszę już słyszę głośnie "ej ej" z pokoiku dziewczynek, czyli Emilka skończyła drzemke. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Myszko_80 oj nie Ty jedna zle wygladasz
![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki za rady pralnicze i krzeselkowe. Vanish u mnie sie nie sprawdzil ![]() Dziunia - ale masz przystojniaka a jaki faktycznie do Ciebie podobny ![]() Do pracy wrocilam - niania sie sprawdza, widze ze chyba ma dryg do dzieci. Ale to dobrze dla mojej malej ![]()
#2716 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie zajrzałam na inne forum w poszukiwaniu "informacji żywnościowych" i czytam że dziewczyny podają 6miesięcznym dzieciom czekoladę, truskawki, pomarańcze, żurek, pomidorową kotlety, barszcz, kisiel z torebki... część tylko na spróbowanie a część jako nowe posiłki
![]() ![]() Bo np. banany są w soczkach od 6go miesiąca ale jako deserki od 10go czy 11go... więc nie wiem jakie owoce można dawać zmiksowane a jakie trzeba gotować żeby się nadawały (biorę pod uwagę tylko to co jest na opakowaniach dozwolone od 7go miesiąca) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorkiem!
Dziuniu ale fajna z Was rodzinka ![]() Carya Martusia nieźle wygląda, w sensie, że kawał z niej baby ![]() Co do jedzenia przez maluchy różności, to moja koleżanka trzymiesięcznemu dziecku daje pyry z sosem. Bo on tak lubi i je aż mu się uszy trzęsą. Normalnie zabić babolca!!! Mój mały też się rwie do wszystkiego i spróbować daję różne rzeczy, ale bez przesady i nie wszystko. Znalazłam fajną stronkę z przepisami dla maluchów http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=77 Niekapek mamy, ale Filip nie bardzo może załapać do czego ten wynalazek służy i tak jak butelką poprostu się bawi ![]() ![]() Na plamy mam mydełko, które z resztą nazywa się "mydełko na plamy" ![]() Krzesełko Filip chce rozwalić jak go wkładam, tak szaleje. Zapiera sie nóżkami o podnóżek i buja do tyłu. Ja nie wiem co z niego wyrośnie, ale już się boje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
a to nowa lampa w pokoju nicoli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
Linijka, dzięki za stronkę, fajna jest, już sobie wybrałam kilka przepisów na pierwszy ogień
![]() ![]() Z Marty faktycznie baba spora (chociaż babcia uparcie, nawet wbrew pediatrze, twierdzi że "taka chudziutka" ![]() ![]() Krzesełko kupiliśmy w Marty ulubionym kolorze (zawsze wybiera zabawki żółte i pomarańczowe) z nadzieją że chętniej w nim będzie siedzieć, ale różnie z tą chęcią jest ![]() Dziś była noc szkoleniowa - dłużej nie można było ciągnąć tego "terroru cyckowego" (bo chyba do tego już doszło) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
Filip dla odmiany spal w nocy pięknie, ale za to obudzil sie z temperatura 38,3
![]() Ciezki dzionek przed nami. o juz po drzemce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Widze dziewczyny że naprawde ciężko macie z tą cyckomanią. Aż sobie myśle że nawet miałam dobrze że Emilcie trzeba było dokarmiać z butelki tak długo aż wkońcu całkowicie na niej została. Jako pocieszenie dodam, że syn mojej koleżanki też właśnie przechodzi depresję pocycową. ALE on ma 3 latka. Cycek traktował jak zabawke ( i to tylko zawsze jeden i ten sam cyc). Ona biedna wygląda tak jakby przez miesiąc conajmniej na tym jednym cycu nosiła jakiś obciążnik. Szmata z cyca została. Asymetria jej się wprowadziła do stanika. Łoj dobrze że mamy flache ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi mamusie jak dlugo chcecie karmic piersia? Kiedys slyszalam chyba w "kawie na sniadanie" jak sie jedna aktorka wypowiadala, ze karmila dziecko do 8 miesiecy i stwierdzila, ze ona calkiem poswiecic sie nie moze dla dziecka i tez chce sie dobrze czuc. Wiadomo piersi sluza do karmienia tak chce natura ale jakby nie bylo sa atrybutem naszej kobiecosci. Nie wspomne o innych skrajnosciach gdzie w Anglii jedna babka karmila dziecko do 17 roku zycia. Bo jej powiedzieli ze dzieki temu utrzyma nienaganaa sylwetke i jak sie oburzyla kiedy niania tego "17letniego dziecka" dala mu czekolade i byla nieszczesliwa ze "dziecko" odrzucilo piers. Dla mnie to jak skrajny debilizm....
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Myślę, że tak, bo górne dziąsła są aż fioletowe i bardzo wrażliwe, ale chyba to jeszcze trochę potrwa, bo nie widać żeby jakiś konkretny ząbek gotował się do wyjścia
![]() Młody usnął już trzeci raz dzisiaj ale śpi po 15 minut i jest taki biedny ![]() Bafi ja myślę, że każda skrajnośc jest chora. Moim zdaniem matka która z góry zakłada, że karmić piersią nie będzie, bo szkoda jej biustu (pomijając te które biustem zarabiają ![]() ![]() ![]() Chciałabym karmić do roku, ale jak takiego roczniaka potem odstawić cięzko to wiem, bo starszego karmiłam 1,5 roku i ciężko było. Dlatego pewnie wiele matek próbuje skończyć karmienie wcześniej, bo mniejszy ból ![]() Cycki mam straszne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem załamana za tydizen idę pracy i ciagle nie mam małej gdzie zostawić . moja mama jest po operacji barku i jedna reką unieruchomiona. Dzisiaj robie badanie kupki i bede musiala ja dać do panstwowego żlobka - prze......
Szkoda mi dziecka w takim żłobku - ale jakos bede musiala przeboleć te dwa miesiace poki nie otworza tego prywatnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Linjko, ja tez uwazam ze karmienie piersia to przyjemny moment do tych nocyu sie przyzywczailam. Naszczescie narazie Klaudia daje pospac w nocy wczorja jak nakarmilam ja o 21 (tj dokarmilam) bo wczesnia cycusia miala o 19.20 to do 4.00 dala pospac i sie obudzila na kolejnego cycusia
![]() Ja nie wiem jak to bedzie u mnie, z racji ze pracuje dwa szkola. Nie zawsze da sie uzyc laktatora chociaz juz piersi przyzwyczailam ze oprzniane sa po 8 godzinach i juz tak nie szaleja. 2 tygdnie w niedziele mialy prawdziwy maraton, wiadomo na uczelni kibelki nie sa specjlanie dobrym miejscm i jak karmilam mala o 6 rano tak dopiero drugie oproznienie bylo o 21.30. Fakt ze wkladka i stanik przelany byl i bluzka mokra ... ale przezylam naszczescie nie skonczylo sie zadnym zapaleniem bo mala jak sie przyssala tak w 15 minut cycus byl mieciutki. Ja gdzies czytalam ze ta asymetria po karmieniu w ciagu dwoch latach maleje i piersi "wracaja" do normalnosci. Wiadomo ale ich wyglad uwarunokowany jest genetycznie. Narazie sie nie martwie. Ale jak juz skoncze z reprodukcja a piersi beda w gorszym stanie to moze sie zdecyduje na jakies poprawki. nie mysle o silikonah ale wyciecie zbyt duzej ilosci rozciagnietej skory. Ale to pozyjemy zobaczymy. Ja mam nadzieje ze do roku wytrwam. Boje sie jednego gdyz Klaudulka ma wpojone ze zasypia przy cycusiu i moze byc problem w pozniejszym wieku.
#2727 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, ta historia o angielce karmiacej do 17-go roku zyci brzmi mi dokladnie jak fragment 'Desperate Housewife'
![]() Ja tam Asinka bede karmic piersia jak dlugo zechce. Tzn nocami bo w dzien na juz jest przyzwyczajona do innego zarelka. Butla dwa razy obiadek i deserek i soczki lub po prostu przegotowana woda. Wychodzi ze ja jestem z tych mam co sie do roznosci wyrywaja, bo banana to akurat juz podawalam Joasi - wcinala ze hej (rozdziubalam go z avokado). Czekolady absolutnie nie bo jest silnym allergenem, podobnie miod i orzechy. I tak sie czasem zastanawiam czy to ja mam takie zaslugi tam w gorze czy to wy dziewczyny jestescie takie grzesznice, ze ja takie swietne dziecko dostalam ![]() ![]()
#2728 |
Wtajemniczenie
|
hej dobre kobiety
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
....zawału kiedys przy moim dziecku dostane, pojechal sobie dziś pozałatwiac urzędy, połaci rachunki itd, a małą zostawiłam z mamą, wrócilam w południe dalam cysia i spowrotem zalatwianie bo przyszły mi papiery do wychowawczego i podrzucilam go GOPSU, i przeleciała ponad połowa dnia
![]() ![]() ![]() ![]() ledwo ja zlapalam bo już kończyła uff Najprawdopodobniej dostala uczulenia na antybiotyk bo juz bierze 1,5 tygodnia ![]() co sie stało ![]() czerwona plama za uchem teraz juz włazi sprzodu na buzie czerwone ![]() Dostaliśmy po kieszeni i jesteśmy ![]() w instrukcje użytkowania leków ![]() Na dzis mam dosć wrażeń ![]() ![]() A tak wygląda moja bidulka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Wtajemniczenie
|
Tysiu, ale wam się przytrafiło, birdne maleństwo
![]() ![]() Ejva, a ty na kolana, do Częstochowy i groszkiem z przodu podsypuj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.