|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
DZIĘKI WIELKIE ! :d
naprawde ![]() A moja pytanie ejszcze jedno: gdy jakby coś działo sie ze szkliwem to czułabym nadwrażliwość? Gdyż narazie jej nie czuję . 6h żelu |
|
|
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem gdybyś miała coś ze szkliwem to dentysta przy twojej ostatniej wizycie by to zauważył. Jeśli nic cie nie boli to chyba jest ok, zresztą nawet przy zdrowych zębach stają się one nadwrażliwe zwłaszcza przy końcu wybielania, ale to przechodzi. Warto jest jednak jak juz skończysz uzywać białej perły wzmocnić zęby żelem elmex, przynajmiej mi dentysta kazał go wsmarowywać w zęby raz w tygodniu. Powodzenia i dobrych efektów życzę.
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Tak myślałam, że tego doklejanego nie uchwyci..
No cóż, muszę się przyzwyczaić do moich pięknych żółtych zębów :[
|
|
#2704 |
|
Raczkowanie
|
Doklejanego na pewno nie wybieli, musialabys go po zabiegu wymieniać. Chyba że jest jasniejszy od reszty zębów wtedy lekko mozna próbowac podbielić, ale to dentysta ci powie bo ja specjalistą nie jestem.
Edytowane przez asiek325 Czas edycji: 2009-09-20 o 13:29 |
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie wiele razy czytałam już o popękanym szkliwie od białej perły albo whitestripsów.otóż mam pewną teorię na ten temat
![]() już od kilku lat mam pęknięte szkliwo wzdłuż górnej jedynki.normalnie nie jest to wcale widoczne-jedynie kiedy przyjrzy się bardzo uważnie pod światło i to pod pewnym kątem.byłam u wielu dentystów i żaden nigdy nic mi o tym pęknięciu nie mówił,nie zwracali na nie uwagi.wczoraj pierwszy raz założyłam paski blend-a-med whitestrips i dzisiaj rano kiedy spojrzałam w lusterko oprócz delikatnego efektu wybielenia zauważyłam,że owe pęknięcie jest widoczne o wiele bardziej i jakby bielsze.myślę,że po prostu żel wniknął w przestrzeń pęknięcia i je wybielił,a ono stało się przez to bardziej widoczne.jeślibym nie przyjrzała się kiedyś uważniej moim zębom wcale nie wiedziałabym,że mam jakieś pęknięcie i dzisiaj pomyślałabym,że to skutek używania pasków,dlatego wydaje mi się,że te pęknięcia,które "pojawiają się" przy wybielaniu stają się tylko bardziej widoczne przez co dla osób,które ich wcześniej nie dostrzegały są niczym innym jak wynikiem używania substancji wybielających.jak uważacie? |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle ze te pekniecia szkliwa nie sa spowodowane uzywaniem substancji wybielajacych i nie maja one na to wplywu...
"...If you wanna make the world a better place Take a look at yourself, and then make a change..." Edytowane przez madziulka1989 Czas edycji: 2009-09-21 o 10:26 |
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Chciałam wybielić ząbki lampą Beyond, ale nie wiem jakie są efekty. Może, któraś z Was wybielała tą metodą i mogłaby coś więcej napisać. Interesuje mnie przede wszystkim jakie są efekty i jak długo się utrzymują? Możecie mi kogoś polecić w małopolsce lub na śląsku??? Pozdrawiam |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
ja myślę, że możesz . Biała Perła nie powinna zaszkodzić. Wiem bo sama mam delikatnie pęknięte szkliwo i nie zauważyłam zeby po uzyciu BP cokolwiek było nie tak.
Powodzenia w wybielaniu
"...If you wanna make the world a better place Take a look at yourself, and then make a change..." Edytowane przez madziulka1989 Czas edycji: 2009-09-22 o 16:00 |
|
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
no problemo
![]() wstaw po weselu jakąś fotkę z uśmiechem (albo samego uśmiechu)
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zauważyłam takie malusie białe plamki na moich jedynkach,t zn w sumie na jednej i jedna kropeczka na dwojce, takie biaaaałe. Co to moze być, od wybielania ? jakieś miejsce szybciej sie wybiela czy co?
|
|
|
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prędzej czy później plamki znikną. Pozdrawiam
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
A mogę się zapytać ile wy uzywacie tego żelu ? Dla mnie 0.5 ml to za mało;/ muszę pozniej wyjmowac i nakładac bezposrednio na zeby żeby zakryły całą powierzchnie dodatkowo musze mocno dociskać;/
ciesze sie z tego fktu ze juz ok 12 h wybielam i nie mam zadnej nadwrazliwosci;p ale smuci mni to ze zbytniego efektu nie ma. |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszła pani listonoszka z moją Białą Perłą
. I teraz zastanawiam się, czy wybielać zęby używając nakładek, tak jak radzi producent, czy zdać się na Wasz sposób i sobie je darować… No i jak wtedy aplikować ten żel na zęby?
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz wybielanie mam za sobą ale spróbowałam raz bez nakladek z ciekawości i faktycznie był wiekszy komfort. Zalowalam, ze wczesniej tak nie wybielalam. Nie było to tak męczące no i co najwazniejsze ślinotok był mniejszyJa zel aplikowalam patyczkiem kosmetycznym bezposrednio na zeby i po sprawie .
"...If you wanna make the world a better place Take a look at yourself, and then make a change..." Edytowane przez madziulka1989 Czas edycji: 2009-09-25 o 14:00 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Starałam się przeszukać ten wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi dla mnie.
W przyszłym tygodniu zaczynam chyba wybielanie nakładkowe. Mój problem jest taki, że palę. Przez tydzień, raczej nie uda mi się rzucić. Nie wiem sama co robić? Zrezygnować? Czy może jeden papieros dziennie (w końcu zeszłabym do 0) jest dopuszczalny? Dentystka, tak ogólnie mówiła mi, że powinno to trwać ok. miesiąca, czyli dobrze rozumiem że codziennie przez miesiąc musiałabym nakładać sobie żel? Czy po prostu co kilka dni? Wiem, że te wszystkie pytania powinnam skierować do dentystki, ale jestem strasznie niecierpliwa i chętnie dowiem się teraz zamiast tyle czekać .
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Po jakim czasie widziałyście u siebie pierwsze efekty? Ja wybielam zęby już od dwóch dni i na razie nie ma żadnej różnicy
. Heh, może trochę na to za wcześnie, ale ja to bym chciała mieć zawsze wszystko od razu .
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie trwało to u mnie ok miesiąca (stężenie 20proc) ale myślę ze gdyby nie ból i gdybym się mniej cackała ze sobą to byłoby krócej trochę ![]() w każdym razie kawy, herbaty, jagód itd oraz papierosów pamiętam że miałam bezwzględny zakaz. no i jeśli palisz to sredni opłaca się wybielać niestety.. parę tygodni i spowrotem będą ciemne.. |
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a jak sądzicie czy to możliwe żeby zeby sie w ogole nie wybieliły po BP ?;/
BO ja juz mam za soba 17 godzin i nic;// niby tam pisze ze trzeba od 20 do 30 ... ale kurcze jestem wsciekla;/ zawsze. ja mam takie parszywe szczescie;/ |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek325:
czyli to np. że napiłam się łyka pepsi raz na dzien czy wypiłam puszkę miryndy albo piłam helene , generalne gazowane napoje... ale tylko po poludniu czasem i rano herbate może się przyczynić do tego że nie widzę żadnych rezultatów mimo , że jest to już niemal 20 godizna wybielania ? No bo ja to ejstem zrozpaczona;; |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- I mam jeszcze jedno pytanko jak się stosuje te nakładki z BP, na ile sie je zakłada??? bo w przypadki moich szyn to musiałam je nosic prze cala noc takze dlatego zęby były przez to odwodnione i lapały barwniki, nie wiem własnie czy twoj preparat działa tak samo bo jesli kontakt żelu z zebami jest o wiele krotszy to nie powinien powodowac dużego odwodnienia. Jakie ma stęzenie???? pisze cos na opakowaniu??? |
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nie wiem, juz nei ebde pila nic barwiacego. Tylko szkoda telu zelu zuzytego ;p ale no coz. kawy nei pilam, papierosow nie pale,c zasami tylko sie napilam gazowanego, wiec mzoe bardzo nie ubolalam nad tym. zalezy w jakim oswietleniu , w jedym widze roznice w innym nie .Ja wąłsnie tylko gorne narazie wybielam. Mama mowi ze widac roznice ale nei wiem, mzoe mowi to dal swietego spokoju;p no nic poczekam jeszcze |
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
jeśli ponad tydzień temu skończyłam stosowanie pasków whitestrios,a zachowałam okrawki z żelem,które zostają po oderwaniu paska,to mogę je jeszcze użyć?
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
Wybielanie zębów metodą nakładkową- szkodliwe czy nie?
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Mam 16 lat i od jakiegoś czasu zaczęłam przywiązywać duużą uwagę na zęby. Jak większość nastolatek mam sporo kompleksów. Nie mam jakichś bardzo krzywych zębów jednak nie są one też idealne. Ortodontka powiedziała mi że w zasadzie nie potrzebuje aparatu i że nikt nie ma idealnych zębów w zasadzie każdy powinien nosić aparat. Niestety mam sporo rodzeństwa i nie pochodzę ze zbyt bogatej rodziny więc nie chciałam wynajdywać dodatkowych kosztów (wiadomo, że aparaty nie są tanie). Jednak marze Niestety aparat nie był mi pisany, więc zaczełam szukać innego sposobu na popraiwenie wygladu zębów... wybielanie, a dokładniej wybielanie nakładkowe. Z tego co wiem wybielanie nakładkowe jest o wiele tańsze (ok.500zł) od laserowego(nie wiem dokładnie ile ale ok 1000 lub kilku tysiecy), a podobno można osiagnąć taki sam lub zbliżony efekt. Teraz pozostaje pytanie- czy to wybielanie nie szkodzi zębom? Moja rówieśniczka wybieliła sobie tą metodą zeby. Twerdzi, że miała strasznie zólte... teraz mają naprawde zadowalający odcień bieli. Mówi, że czuła tylko lekką nadwrażliwośc ale ona mineła... Zachęciła mnie tym bardzo... Pomyślałam :"skoro ma tyle lat co ja i nie zaszkodzilo jej to więc dlaczego by nie?" Moja mama jest jednak przeciwna temu i pytała nawet dentystki czy to szkodzi czy nie (nie zastaczyła jednak o jaka metode wybielania chodzi. Wiadomo, że jest ich kilka...). Dentystka powiedziala zebym nie wybielala zębów w moim wieku i że jej córka też chce sobie wybielić ale jej odradza... Czy wybielanie na prawde szkodzi? Jak już pisałam jestem nastolatka, więc sama w szybkim czasie nie uzbieram tyle pieniędzy. Bardzo pomogłoby mi poparcie (również finansowe ![]() Bardzo proszę o jakiekolwiek wypowiedzi na ten temat... Czy wybielałyscie juz zęby (chodzi mi jedynie o metodę nakładkowa)? Czy bolało szkliwo? Jakies powikłania? Z góry dziekuje, bo moja wiedza na ten temat jest mizerna... |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów metodą nakładkową- szkodliwe czy nie?
powiem tak tez mam 16 lat. Na poczatku myslalem zeby zrobic sb licowki no to popytalem mame co mysli i dentyste [wiedzialem ze to kosztuje sporo ale ze az tyle to nie koszt 1 licowki to ok 700 zl o.O] no nic no to szukalem szukalem innego znalazlem za jakies 1500 zl tez drogo i szukalem dalej bla bla bla i probowalem wielu past wybielajacycj fakt wybielaly ale nie na taki efekt jaki ja chcialem xd. No i dalej szukalem az znalazlem paste a raczej zel stomatologiczny Biała Perła ... musze przyznac ze to co dało mi wybielanie pastami a ta to jest nieporównywalne. No mozę nie wybieli tak jak te u dentystki wybielanie ale powiem ze mam bielutkie zęby i wcale nie wydawałem wielkiej kwoty bo dałem z 50 zł ^^. No wiec moze na poczatek zainwestuj w BP a jak ci sie nnie spodoba efekt wez sb wybiel u dentystki. Powiem ze tez mi odradzala moja denty. ale nie posłuchalem i wybielam tą BP. Jest tutaj na formu duzo wątkow o tym żelu.
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Przyczajenie
|
Witam ! Mam pewne pytanie ... Stosuje białą perłe już drugi raz, efekty naprawde sa super, z tym ze sie zorientowalem ze polowa gornych zebow u gory sie mniej wybielila, i tak samo polowa dolnych zebow z tym ze tutaj ta dolna. Wiecie moze jak to mozna wyrownac ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
To norma zęby przy korzeniach są żółtsze wynika to z ich budowy, ja mam tak po wybielaniu nakładkowym.
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.