Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 13:50   #2701
mila1122
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

DZIĘKI WIELKIE ! :d
naprawde
A moja pytanie ejszcze jedno: gdy jakby coś działo sie ze szkliwem to czułabym nadwrażliwość?
Gdyż narazie jej nie czuję . 6h żelu
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 18:06   #2702
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
DZIĘKI WIELKIE ! :d
naprawde
A moja pytanie ejszcze jedno: gdy jakby coś działo sie ze szkliwem to czułabym nadwrażliwość?
Gdyż narazie jej nie czuję . 6h żelu
Moim zdaniem gdybyś miała coś ze szkliwem to dentysta przy twojej ostatniej wizycie by to zauważył. Jeśli nic cie nie boli to chyba jest ok, zresztą nawet przy zdrowych zębach stają się one nadwrażliwe zwłaszcza przy końcu wybielania, ale to przechodzi. Warto jest jednak jak juz skończysz uzywać białej perły wzmocnić zęby żelem elmex, przynajmiej mi dentysta kazał go wsmarowywać w zęby raz w tygodniu. Powodzenia i dobrych efektów życzę.
asiek325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 20:00   #2703
thuskawa
Raczkowanie

Tak myślałam, że tego doklejanego nie uchwyci..
No cóż, muszę się przyzwyczaić do moich pięknych żółtych zębów :[

Sat down here with my head hung down and I just seem to find a bit of peace, bit of love, bit of something left behind.

thuskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 13:26   #2704
asiek325
Raczkowanie

Doklejanego na pewno nie wybieli, musialabys go po zabiegu wymieniać. Chyba że jest jasniejszy od reszty zębów wtedy lekko mozna próbowac podbielić, ale to dentysta ci powie bo ja specjalistą nie jestem.

Edytowane przez asiek325
Czas edycji: 2009-09-20 o 13:29
Stary 2009-09-21, 09:42   #2705
agatkarobusia
Raczkowanie

słuchajcie wiele razy czytałam już o popękanym szkliwie od białej perły albo whitestripsów.otóż mam pewną teorię na ten temat
już od kilku lat mam pęknięte szkliwo wzdłuż górnej jedynki.normalnie nie jest to wcale widoczne-jedynie kiedy przyjrzy się bardzo uważnie pod światło i to pod pewnym kątem.byłam u wielu dentystów i żaden nigdy nic mi o tym pęknięciu nie mówił,nie zwracali na nie uwagi.wczoraj pierwszy raz założyłam paski blend-a-med whitestrips i dzisiaj rano kiedy spojrzałam w lusterko oprócz delikatnego efektu wybielenia zauważyłam,że owe pęknięcie jest widoczne o wiele bardziej i jakby bielsze.myślę,że po prostu żel wniknął w przestrzeń pęknięcia i je wybielił,a ono stało się przez to bardziej widoczne.jeślibym nie przyjrzała się kiedyś uważniej moim zębom wcale nie wiedziałabym,że mam jakieś pęknięcie i dzisiaj pomyślałabym,że to skutek używania pasków,dlatego wydaje mi się,że te pęknięcia,które "pojawiają się" przy wybielaniu stają się tylko bardziej widoczne przez co dla osób,które ich wcześniej nie dostrzegały są niczym innym jak wynikiem używania substancji wybielających.jak uważacie?
agatkarobusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 10:25   #2706
madziulka1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatkarobusia Pokaż wiadomość
słuchajcie wiele razy czytałam już o popękanym szkliwie od białej perły albo whitestripsów.otóż mam pewną teorię na ten temat
już od kilku lat mam pęknięte szkliwo wzdłuż górnej jedynki.normalnie nie jest to wcale widoczne-jedynie kiedy przyjrzy się bardzo uważnie pod światło i to pod pewnym kątem.byłam u wielu dentystów i żaden nigdy nic mi o tym pęknięciu nie mówił,nie zwracali na nie uwagi.wczoraj pierwszy raz założyłam paski blend-a-med whitestrips i dzisiaj rano kiedy spojrzałam w lusterko oprócz delikatnego efektu wybielenia zauważyłam,że owe pęknięcie jest widoczne o wiele bardziej i jakby bielsze.myślę,że po prostu żel wniknął w przestrzeń pęknięcia i je wybielił,a ono stało się przez to bardziej widoczne.jeślibym nie przyjrzała się kiedyś uważniej moim zębom wcale nie wiedziałabym,że mam jakieś pęknięcie i dzisiaj pomyślałabym,że to skutek używania pasków,dlatego wydaje mi się,że te pęknięcia,które "pojawiają się" przy wybielaniu stają się tylko bardziej widoczne przez co dla osób,które ich wcześniej nie dostrzegały są niczym innym jak wynikiem używania substancji wybielających.jak uważacie?
Zgadzam się mysle ze te pekniecia szkliwa nie sa spowodowane uzywaniem substancji wybielajacych i nie maja one na to wplywu...

"...If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change...
"

Edytowane przez madziulka1989
Czas edycji: 2009-09-21 o 10:26
madziulka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 13:32   #2707
martunia2005
Raczkowanie

Question Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cześć
Chciałam wybielić ząbki lampą Beyond, ale nie wiem jakie są efekty.
Może, któraś z Was wybielała tą metodą i mogłaby coś więcej napisać.
Interesuje mnie przede wszystkim jakie są efekty i jak długo się utrzymują?
Możecie mi kogoś polecić w małopolsce lub na śląsku???
Pozdrawiam
martunia2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 16:38   #2708
laska93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agatkarobusia Pokaż wiadomość
czyli jezeli mam pekniete szkliwo i jest prawie nie widoczne to moge wybielac zeby biala perla?
laska93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 15:58   #2709
madziulka1989
Rozeznanie

ja myślę, że możesz . Biała Perła nie powinna zaszkodzić. Wiem bo sama mam delikatnie pęknięte szkliwo i nie zauważyłam zeby po uzyciu BP cokolwiek było nie tak.
Powodzenia w wybielaniu

"

Czas edycji: 2009-09-22 o 16:00
Stary 2009-09-23, 16:52   #2710
Lavanda
Rozeznanie

Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

no problemo

wstaw po weselu jakąś fotkę z uśmiechem (albo samego uśmiechu)
Lavanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 19:26   #2711
mila1122
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zauważyłam takie malusie białe plamki na moich jedynkach,t zn w sumie na jednej i jedna kropeczka na dwojce, takie biaaaałe. Co to moze być, od wybielania ? jakieś miejsce szybciej sie wybiela czy co?
Stary 2009-09-23, 21:37   #2712
madziulka1989
Rozeznanie

Cytat:
A ja dzisiaj zauważyłam takie malusie białe plamki na moich jedynkach,t zn w sumie na jednej i jedna kropeczka na dwojce, takie biaaaałe. Co to moze być, od wybielania ? jakieś miejsce szybciej sie wybiela czy co?
Tak czasami bywa.To normalne. Po prostu pewne miejsca wybielają się szybciej , inne wolniej. Efektem tego są właśnie takie plamki. Nie martw się tym, niedługo wszystkie ząbki powinny Ci się ładnie wyrównac prędzej czy później plamki znikną.
Pozdrawiam

"
Stary 2009-09-24, 21:14   #2713
mila1122
Zakorzenienie

A mogę się zapytać ile wy uzywacie tego żelu ? Dla mnie 0.5 ml to za mało;/ muszę pozniej wyjmowac i nakładac bezposrednio na zeby żeby zakryły całą powierzchnie dodatkowo musze mocno dociskać;/
ciesze sie z tego fktu ze juz ok 12 h wybielam i nie mam zadnej nadwrazliwosci;p ale smuci mni to ze zbytniego efektu nie ma.
Stary 2009-09-25, 13:08   #2714
Madelie
Zadomowienie

Właśnie przyszła pani listonoszka z moją Białą Perłą . I teraz zastanawiam się, czy wybielać zęby używając nakładek, tak jak radzi producent, czy zdać się na Wasz sposób i sobie je darować… No i jak wtedy aplikować ten żel na zęby?
Stary 2009-09-25, 13:52   #2715
madziulka1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła pani listonoszka z moją Białą Perłą . I teraz zastanawiam się, czy wybielać zęby używając nakładek, tak jak radzi producent, czy zdać się na Wasz sposób i sobie je darować… No i jak wtedy aplikować ten żel na zęby?
Wiesz ja radzę Ci najpierw spróbować z nakładkami a potem bez . Wtedy sama zobaczysz jak bedzie Ci wygodniejJa juz wybielanie mam za sobą ale spróbowałam raz bez nakladek z ciekawości i faktycznie był wiekszy komfort. Zalowalam, ze wczesniej tak nie wybielalam. Nie było to tak męczące no i co najwazniejsze ślinotok był mniejszy
Ja zel aplikowalam patyczkiem kosmetycznym bezposrednio na zeby i po sprawie .

"

Czas edycji: 2009-09-25 o 14:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 12:20   #2716
TheCuteOne
Zadomowienie

Starałam się przeszukać ten wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi dla mnie.

W przyszłym tygodniu zaczynam chyba wybielanie nakładkowe.
Mój problem jest taki, że palę. Przez tydzień, raczej nie uda mi się rzucić. Nie wiem sama co robić? Zrezygnować? Czy może jeden papieros dziennie (w końcu zeszłabym do 0) jest dopuszczalny? Dentystka, tak ogólnie mówiła mi, że powinno to trwać ok. miesiąca, czyli dobrze rozumiem że codziennie przez miesiąc musiałabym nakładać sobie żel? Czy po prostu co kilka dni?
Wiem, że te wszystkie pytania powinnam skierować do dentystki, ale jestem strasznie niecierpliwa i chętnie dowiem się teraz zamiast tyle czekać .
Stary 2009-09-27, 14:35   #2717
Madelie
Zadomowienie

Po jakim czasie widziałyście u siebie pierwsze efekty? Ja wybielam zęby już od dwóch dni i na razie nie ma żadnej różnicy . Heh, może trochę na to za wcześnie, ale ja to bym chciała mieć zawsze wszystko od razu .
Stary 2009-09-28, 15:16   #2718
Lavanda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne Pokaż wiadomość

Mój problem jest taki, że palę. Przez tydzień, raczej nie uda mi się rzucić. Nie wiem sama co robić? Zrezygnować? Czy może jeden papieros dziennie (w końcu zeszłabym do 0) jest dopuszczalny? Dentystka, tak ogólnie mówiła mi, że powinno to trwać ok. miesiąca, czyli dobrze rozumiem że codziennie przez miesiąc musiałabym nakładać sobie żel? Czy po prostu co kilka dni?
Wiem, że te wszystkie pytania powinnam skierować do dentystki, ale jestem strasznie niecierpliwa i chętnie dowiem się teraz zamiast tyle czekać .
ja przy wybielaniu nakładkowym nie mogłam pić herbaty, kawy, coca coli, jagód, buraczków itd, palić i pić wina czerwonego i rózowego bezwzględnie..
faktycznie trwało to u mnie ok miesiąca (stężenie 20proc) ale myślę ze gdyby nie ból i gdybym się mniej cackała ze sobą to byłoby krócej trochę
w każdym razie kawy, herbaty, jagód itd oraz papierosów pamiętam że miałam bezwzględny zakaz.

no i jeśli palisz to sredni opłaca się wybielać niestety.. parę tygodni i spowrotem będą ciemne..
Lavanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-28, 17:08   #2719
mila1122
Zakorzenienie

Ej a jak sądzicie czy to możliwe żeby zeby sie w ogole nie wybieliły po BP ?;/
BO ja juz mam za soba 17 godzin i nic;//
niby tam pisze ze trzeba od 20 do 30 ...
ale kurcze jestem wsciekla;/ zawsze. ja mam takie parszywe szczescie;/
Stary 2009-09-28, 18:28   #2720
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheCuteOne Pokaż wiadomość

Ja wybielałam nakładkami i wyglądało to tak że miałam 4 strzykawki żelu opalescence 15%. Nakładki z żelem stosowałam codziennie (chyba że występuje duza nadwrazliwość wtedy dentysta radził mi odstawić preparat na jeden dzień), trwało to łacznie około 11 nocy. Wtym czasie zero barwiących rzeczy typu kawusia, herbatka, soczki itp tzw. biała dieta, także zero papierosów. Przyczyną jest to że zęby są wtedy odwodnione i bardzo szybko łapią barwniki, także jesli nie umiesz sobie odmowic papierosow w czasie wybielania to mija sie ono z celem bo zęby wrócą do pierwotnego koloru albo w ogole efektu nie bedzie. Czytalam nawet gdzies że dziewczyna wypiła soczek marchewkowy tak że zęby zabarwiły jej się na pomarańczowo. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale na bank jak bedziesz palic to zęby ci się nie wybiela tylko wyrzucisz kase w błoto. Po wybielaniu jeszcze przez 2 tygodnie kolor sie stabilizuje, w tym czasie także trzeba unikać barwiących rzeczy.
Stary 2009-09-28, 22:45   #2721
mila1122
Zakorzenienie

Asiek325:
czyli to np. że napiłam się łyka pepsi raz na dzien czy wypiłam puszkę miryndy albo piłam helene , generalne gazowane napoje... ale tylko po poludniu czasem i rano herbate może się przyczynić do tego że nie widzę żadnych rezultatów mimo , że jest to już niemal 20 godizna wybielania ?

No bo ja to ejstem zrozpaczona;;
Stary 2009-09-28, 23:42   #2722
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
Asiek325:
czyli to np. że napiłam się łyka pepsi raz na dzien czy wypiłam puszkę miryndy albo piłam helene , generalne gazowane napoje... ale tylko po poludniu czasem i rano herbate może się przyczynić do tego że nie widzę żadnych rezultatów mimo , że jest to już niemal 20 godizna wybielania ?

No bo ja to ejstem zrozpaczona;;
Wiesz ja nie wiem tego na 100% ale mi dentystka mówiła ze barwiące rzeczy zaburzają proces wybielania. Ja piłam kawe jak już ostygła przez słomke zeby nie miała kontaktu z zębami, tylko od razu ja połykałam. A twoi znajomi też nie zauważają efektu, bo może być tak że ty sie przyzwyczajasz do tej bieli i jej nie zauważasz??? Poproś kogoś żeby ocenił to obiektywnie. Wiem że niektórzy robią tak że najpierw przez kilka dni wybielają górny łuk zębowy, potem porównuja go do dolnego czy jest efekt a dopiero potem wybielaja ten dolny. Zresztą nawet niektórzy stomatolodzy radzą tak swoim pacjentom żeby w ten sposób widzieli efekt. Ja byłam strasznie niezadowolona z wybielania, miałam jakies żółte plamy, wydawalo mi się że zęby wybieliły mi się bardzo mało a nawet w ogóle , dopiero na zdjęciach zauważyłam dużą róznicę bo moje zabki były bialutkie a mojej kolezanki żółte. Co prawda moja znajoma ma bielsze ale to zalezy od zebow. Ale może być też tak że faktycznie napoje zaburzaja proces wybielania. A na opakowaniu BP nie pisze nic o białej diecie??? Wiem ze także nieusuniety osad utrudnia wybielanie. Nie wiem jakie stężenie ma ten preparat, ja wybielałam żelem 15 % a takie środki z aptek mają zazwyczaj niższe stężenie także na efekt trzeba dłużej czekać. Może wklej zdjęcie swoich ząbków na forum to ocenimy czy widać efekt, na prawde nie wiem co ci doradzić, zęby każdego reagują inaczej. Mi dentystka mówiła ze już po drugiej aplikacji żelu 15% bedzie widac efekty a ja nic nie widziałam, ale teraz musze przyznać ze jendak wybieliły mi się, pasta mi je tylko wyrównała i plamy mi zbladły. A ogolnie to miałas białe zęby czy zółte, bo jesli ktoś ma jasne zęby to efekt już wtedy jest mniej widoczny. Moja koleżanka wybielała zęby paskami blendamed to wybieliłu sie jej o polowe tonu ale ona miala swoje naturalnie białe także jak je dobieliła to wygladały super.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

I mam jeszcze jedno pytanko jak się stosuje te nakładki z BP, na ile sie je zakłada??? bo w przypadki moich szyn to musiałam je nosic prze cala noc takze dlatego zęby były przez to odwodnione i lapały barwniki, nie wiem własnie czy twoj preparat działa tak samo bo jesli kontakt żelu z zebami jest o wiele krotszy to nie powinien powodowac dużego odwodnienia. Jakie ma stęzenie???? pisze cos na opakowaniu???
Stary 2009-09-29, 17:19   #2723
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek325 Pokaż wiadomość
Wiesz ja nie wiem tego na 100% ale mi dentystka mówiła ze barwiące rzeczy zaburzają proces wybielania. Ja piłam kawe jak już ostygła przez słomke zeby nie miała kontaktu z zębami, tylko od razu ja połykałam. A twoi znajomi też nie zauważają efektu, bo może być tak że ty sie przyzwyczajasz do tej bieli i jej nie zauważasz??? Poproś kogoś żeby ocenił to obiektywnie. Wiem że niektórzy robią tak że najpierw przez kilka dni wybielają górny łuk zębowy, potem porównuja go do dolnego czy jest efekt a dopiero potem wybielaja ten dolny. Zresztą nawet niektórzy stomatolodzy radzą tak swoim pacjentom żeby w ten sposób widzieli efekt. Ja byłam strasznie niezadowolona z wybielania, miałam jakies żółte plamy, wydawalo mi się że zęby wybieliły mi się bardzo mało a nawet w ogóle , dopiero na zdjęciach zauważyłam dużą róznicę bo moje zabki były bialutkie a mojej kolezanki żółte. Co prawda moja znajoma ma bielsze ale to zalezy od zebow. Ale może być też tak że faktycznie napoje zaburzaja proces wybielania. A na opakowaniu BP nie pisze nic o białej diecie??? Wiem ze także nieusuniety osad utrudnia wybielanie. Nie wiem jakie stężenie ma ten preparat, ja wybielałam żelem 15 % a takie środki z aptek mają zazwyczaj niższe stężenie także na efekt trzeba dłużej czekać. Może wklej zdjęcie swoich ząbków na forum to ocenimy czy widać efekt, na prawde nie wiem co ci doradzić, zęby każdego reagują inaczej. Mi dentystka mówiła ze już po drugiej aplikacji żelu 15% bedzie widac efekty a ja nic nie widziałam, ale teraz musze przyznać ze jendak wybieliły mi się, pasta mi je tylko wyrównała i plamy mi zbladły. A ogolnie to miałas białe zęby czy zółte, bo jesli ktoś ma jasne zęby to efekt już wtedy jest mniej widoczny. Moja koleżanka wybielała zęby paskami blendamed to wybieliłu sie jej o polowe tonu ale ona miala swoje naturalnie białe także jak je dobieliła to wygladały super.
naturalnei mam takie zółtawe;/ nei takie żółte ale no nei białe też 3 chyba na pasku czy 4 nei wiem.
no to nie wiem, juz nei ebde pila nic barwiacego. Tylko szkoda telu zelu zuzytego ;p ale no coz. kawy nei pilam, papierosow nie pale,c zasami tylko sie napilam gazowanego, wiec mzoe bardzo nie ubolalam nad tym. zalezy w jakim oswietleniu , w jedym widze roznice w innym nie .
Ja wąłsnie tylko gorne narazie wybielam.
Mama mowi ze widac roznice ale nei wiem, mzoe mowi to dal swietego spokoju;p
no nic poczekam jeszcze
Stary 2009-09-29, 23:08   #2724
asiek325
Raczkowanie

Cytat:
naturalnei mam takie zółtawe;/ nei takie żółte ale no nei białe też 3 chyba na pasku czy 4 nei wiem.
no to nie wiem, juz nei ebde pila nic barwiacego. Tylko szkoda telu zelu zuzytego ;p ale no coz. kawy nei pilam, papierosow nie pale,c zasami tylko sie napilam gazowanego, wiec mzoe bardzo nie ubolalam nad tym. zalezy w jakim oswietleniu , w jedym widze roznice w innym nie .
Ja wąłsnie tylko gorne narazie wybielam.
Mama mowi ze widac roznice ale nei wiem, mzoe mowi to dal swietego spokoju;p
no nic poczekam jeszcze
Może jeszcze ci sie wybiela, ja tez bylam załamana, wnerwiona ale teraz jest juz ok. Także życze powodzenia
Stary 2009-10-03, 13:22   #2725
agatkarobusia
Raczkowanie

jeśli ponad tydzień temu skończyłam stosowanie pasków whitestrios,a zachowałam okrawki z żelem,które zostają po oderwaniu paska,to mogę je jeszcze użyć?
agatkarobusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 17:46   #2726
scotiii
Raczkowanie

Wybielanie zębów metodą nakładkową- szkodliwe czy nie?

Witam
Mam 16 lat i od jakiegoś czasu zaczęłam przywiązywać duużą uwagę na zęby. Jak większość nastolatek mam sporo kompleksów. Nie mam jakichś bardzo krzywych zębów jednak nie są one też idealne. Ortodontka powiedziała mi że w zasadzie nie potrzebuje aparatu i że nikt nie ma idealnych zębów w zasadzie każdy powinien nosić aparat. Niestety mam sporo rodzeństwa i nie pochodzę ze zbyt bogatej rodziny więc nie chciałam wynajdywać dodatkowych kosztów (wiadomo, że aparaty nie są tanie).

Jednak marze o pięknych białych prościutkich zębach. Myślę, że wyglądają bardzo estetycznie, zdrowo, dodają uroku.
Niestety aparat nie był mi pisany, więc zaczełam szukać innego sposobu na popraiwenie wygladu zębów... wybielanie, a dokładniej wybielanie nakładkowe.

Z tego co wiem wybielanie nakładkowe jest o wiele tańsze (ok.500zł) od laserowego(nie wiem dokładnie ile ale ok 1000 lub kilku tysiecy), a podobno można osiagnąć taki sam lub zbliżony efekt.

Teraz pozostaje pytanie- czy to wybielanie nie szkodzi zębom?
Moja rówieśniczka wybieliła sobie tą metodą zeby. Twerdzi, że miała strasznie zólte... teraz mają naprawde zadowalający odcień bieli. Mówi, że czuła tylko lekką nadwrażliwośc ale ona mineła...
Zachęciła mnie tym bardzo... Pomyślałam :"skoro ma tyle lat co ja i nie zaszkodzilo jej to więc dlaczego by nie?"

Moja mama jest jednak przeciwna temu i pytała nawet dentystki czy to szkodzi czy nie (nie zastaczyła jednak o jaka metode wybielania chodzi. Wiadomo, że jest ich kilka...). Dentystka powiedziala zebym nie wybielala zębów w moim wieku i że jej córka też chce sobie wybielić ale jej odradza...

Czy wybielanie na prawde szkodzi?

Jak już pisałam jestem nastolatka, więc sama w szybkim czasie nie uzbieram tyle pieniędzy. Bardzo pomogłoby mi poparcie (również finansowe) mamy... Jak ją przekonać?

Bardzo proszę o jakiekolwiek wypowiedzi na ten temat...
Czy wybielałyscie juz zęby (chodzi mi jedynie o metodę nakładkowa)?
Czy bolało szkliwo?
Jakies powikłania?

Z góry dziekuje, bo moja wiedza na ten temat jest mizerna...

scotiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 19:49   #2727
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Wybielanie zębów metodą nakładkową- szkodliwe czy nie?

powiem tak tez mam 16 lat. Na poczatku myslalem zeby zrobic sb licowki no to popytalem mame co mysli i dentyste [wiedzialem ze to kosztuje sporo ale ze az tyle to nie koszt 1 licowki to ok 700 zl o.O] no nic no to szukalem szukalem innego znalazlem za jakies 1500 zl tez drogo i szukalem dalej bla bla bla i probowalem wielu past wybielajacycj fakt wybielaly ale nie na taki efekt jaki ja chcialem xd. No i dalej szukalem az znalazlem paste a raczej zel stomatologiczny Biała Perła ... musze przyznac ze to co dało mi wybielanie pastami a ta to jest nieporównywalne. No mozę nie wybieli tak jak te u dentystki wybielanie ale powiem ze mam bielutkie zęby i wcale nie wydawałem wielkiej kwoty bo dałem z 50 zł ^^. No wiec moze na poczatek zainwestuj w BP a jak ci sie nnie spodoba efekt wez sb wybiel u dentystki. Powiem ze tez mi odradzala moja denty. ale nie posłuchalem i wybielam tą BP. Jest tutaj na formu duzo wątkow o tym żelu.
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 12:42   #2728
Maciek11
Przyczajenie

Witam ! Mam pewne pytanie ... Stosuje białą perłe już drugi raz, efekty naprawde sa super, z tym ze sie zorientowalem ze polowa gornych zebow u gory sie mniej wybielila, i tak samo polowa dolnych zebow z tym ze tutaj ta dolna. Wiecie moze jak to mozna wyrownac ?
Pozdrawiam
Maciek11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 17:26   #2729
asiek325
Raczkowanie

To norma zęby przy korzeniach są żółtsze wynika to z ich budowy, ja mam tak po wybielaniu nakładkowym.
Stary 2009-10-13, 17:27   #2730
Maciek11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asiek325 Pokaż wiadomość
To norma zęby przy korzeniach są żółtsze wynika to z ich budowy, ja mam tak po wybielaniu nakładkowym.
i nie ma zadnego konkretnego sposobu zeby to wyrownac ??
Maciek11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości