![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
kamilko nie sądzę aby to były tylne zeby bo na to masz jeszcze spooro czasu. Myślę, ze to jakas nowa umiejętność, ktora Antośce sprawia po prostu przyjemność.
Co do spraw jamoustnych to ja mam z Laurą problem typu - zjadanie każdego paprocha i okruszka znalexionego na ziemi! Na dodatek jak widzi, ze ktokolwiek coś je to pluje smokiem na odległość i się tak drze, żeby jej dać. Efekt wczoraj był taki, ze w brzuchu jej bulgotało przy byle poruszeniu tak byla opita, do tego obżarta tak, że przy byle poruszeniu ulewało jej się. Normalnie ona ciągle chce jeść a potem stęka napchana po uszy. Dla mnie to jakieś zaburzenia z czuciem pełna, sytości bo jak to nazwać. A wrzask na widok jedzenia jest taki jakbym dziecko torturowała i głodziła...
#2702 |
Konto usunięte
|
A ja siedze w szkole
![]() Skonczyłam juz edukować, nie opłaca mi sie wracac do domu, więc zafundowałam sobie troche rozrywki przed konsultacjami ![]() Zerkniujcie jak możecie i pomóżcie dokonac wyboru: http://www.allegro.pl/item263095843_...za_jakosc.html http://www.allegro.pl/item260384084_...c_100_szt.html http://www.allegro.pl/item265492337_...0_el_18m_.html Stawiac na estetykę, na jakośc, na cenę, na ilość?? Aranko, Jasio tez chętnie jadłby to co my oprócz swojej michy. Ja go czasem oszukuję i daję chrupka kukurydzianego-tym sie nie napcha, bo to trochę puchu a awanturke zażegna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Rozeznanie
|
Simona mój Wiktor też bezsmoczkowiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Elu - mi się podoba pierwszy zestaw klocków. Sama chyba kupię takie Ciutce
#2705 |
Konto usunięte
|
Fibian, te VOILA?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
Elu dla kogo te klocki? Dla Jasia? mi sie podobaja te ostatnie, bo maja ładne kolory. Ale w sumie są dwa razy droższe od tych Voila.
Wiecie co, a Olaf to nie chce nic co nie ma konsystencji papki....Ewentrualnie chrupka zje ale tylko do połowy bo potem brzydzi sie chyba tego za rozmięka. Herbatnika pozuje do czasu az mi sie cos odłamie i wyrzuca. A z mojego talerza to ewentualnie ziemnaczki. Nawet kanapeczki mu juz nie wchodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Konto usunięte
|
tak
zastnawiam się też nad tymi kolorowo bezbarwnymi http://www.allegro.pl/item260384084_...c_100_szt.html http://www.allegro.pl/item266270839_...rn_1_5lat.html jest ich duzo-100szt, cena jak za Voilę 69zł, mają w sobie cos z boikido (kolorki), napisałam do sprzedwacy prosbe o podanie przykładowych wymiarów, zeby nie okazały się drobinkami. Choc najbliższa chyba jestem Voili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
wklejam foty jubilata
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ja tak na szybko i nieprzygotowana w calosci(nie przeczytalam wyjatkowo wszystkich postow) Na poczatku sto lat i najwazniejszego zdrowka zycze Tymkowi i Olafkowi!Świetne fotki,dobrze mu w tym kolorku bluzeczki ![]() Poza tym Gajko i Martitko fajnie,ze udalo Wam sie spotkac!Widac,ze dzieciaczki szczesliwe razem,Wy obie wygladacie slicznie i wypoczete!! Macie sliczne dzieciaczki,a Laurka w tej azurkowej czapusi i zielonym szaliczku swietnie sie prezentuje!! Nita malutka to Twoja kopia,piekne oczka!!! A Elu klocki tez postawilabym na te pierwsze,wlasnie z przedszkolem mi sie kojarza,maja tylko zywsze kolory!!sama czesto wchoodze po dzieci do przedszkola i paletaja tam sie takie klocki9 i juz dawno mialam na nie ochote..tylko w przedszkolu sa baaardzo wysluzone ![]() Aranko no my kiedys musimy na jakies piwo skoczyc ,czy cos ![]() ![]() Simonko moj synus tez bez soczka zyje od poczatku,nmawet butelkowy go dlugo draznil.. A w ogole dzis bylam z synulkiem u lekarza,cieszylam sie ,ze z dwojga zleg ma tylko katar,ale to do wczoraj ,wieczorem temp,38, wiec czopek,przeszla,a nad ranem jeszcze wyzsza 38,8,.wiec po pracy pojechalismy do lekarza..kurcze mialam straszne wyrzuty sumienia,ze zostawiam chorego Maciusia i ide do pracy,serce mi pekalo,a w pracy i tak myslami bylam w domu..pediatra przepisala Bactrim(wg niej to nie antybiotyk,tylko przeciwbakreryjny syrop),clemastinum,ktore i tak podawalam ,bo mialam,wit.c, calcium,euphorbium nadal i czopki na zbijanie temp..oraz syrop lipomil,bo go kupilam wiec tez..tylko tego jest sporo a Maciek protestuje,juz nic nie chce ,jak daje mu jesc to tez woli nie,zeby to nie byl przypadkiem syrop..po poludniu zwymiotowal syrop a to byla polowa dawki..kurcze slabo mi wychodzi leczenie dziecka,a do tego go zostawiam..slaba ze mnie mama...ogolnie ta choroba przyprawia mnie o palpitacje i dola.. Zabko dzieki za slowa pocieszenia ![]() co do roczku tez mam ochote wyprawic z dziadkami i chrzestnymi,ale ,ze Macio miedzy swietami a sylwestrem to wymyuslilam sylwka..wole po niz w siweta przed roczkiem..my i tak nigdzie nie wybedziemy,wiec na pewo bedziemy na tej imprezie ![]() ![]() buzi
#2711 | |
Konto usunięte
|
Olaf, do zimy juz przygotowany
![]() ![]() Cytat:
![]() Dostałam odpowiedz w sprawie tych klocków mieszanych, największy ma 6cm, wiec o 2 cm mniejszy od tych Voila. A nasz roczek odbedzie sie chyba u teściów, bo to zaraz swięta bedą. U nas pewnie kupimy jakis torcik i sami zjemy. U tesciów są 2 dziewczynki 6 i 7 lat-corki kuzynek, pewnie chetnie przyjdą na Piccolo. Później pojedziemy do moich rodziców i zawieziemy im kawałek tortu jak coś sie ostanie ![]() No i kupimy hektar balonów! ![]() Mają wasze dzieci srebrne łyzeczki? Ja wreszcie dzis kupiłam ![]() ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-11-07 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny, macie ostatnio tempo produkowania postów niesamowite.
A ja się od wczoraj nie odzywam do mojego TŻ, jedynie "służbowo", bo mnie wczoraj wkurzył jak nie wiem, wrrr... Tradycyjnie spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów Garnuszki Olafowi zrobiły się śiwtne te pysie i widzę że jest już przygotowany na śnieżne spacery. Bardzo mi się podoba zdjęcie to na pościeli i ma świetny sposób raczkowania. Ja paznokci u rąk nie maluję już ho,ho,ho,... z własnej wygody i lenistwa, ale za to u nóg mam perfect pomalowane Marti dużo zdrówka dla Laury. Ja bym zostawiła taką długość włosów Nita Nikola ma śiczny kolor oczu, no i z tego co pamiętam to cała ty, śliczne dziewczyny... Elu ja chodzę na tbc/bpu, body scupult też są niezłe, nawet troszkę mocniejsze od tych co ja chodzę, ale kiedyś dziewczyna zrobiła nam pilates, o mamo, nigdy więcej, to nie dla mnie. A co do klocków to ja też wybrałabym te Voila Aranko to z tym podjadabniem to jakbym widziała AsiE, przy niej nie da się nic jeść, bo odrazu przyjdzie, i "yyyyy", albo "ammammmam" i trzeba jej coś dać, nieraz zapycham ją chrupkiem, albo djaę jej precelka, nad którym schodzi jej trochę czasu a zbytnio sobie nie poje Anitko dużo zdrówka dla Macia, a co lekarka to inne zdanie, Asi pediatra twierdzi że Bactrim to taki "pół antybiotyk", ale zabroniła podawać wit.C, bo podobno jej się z bactrimem nie łączy Asia gdzie jest noc to pokaże tylko mojemu tacie, ale zawsze zwraca uwagę na lampy i to pokaże, światło żarówki od urodzenia jest dla Asi ukojeniem i właśnie przez lampy kodowała gdzie jest i rozróżniała pomieszczenia. A co do bajek to od szwagierki dostałam na dvd kopciuszka Disney'a i Asia oglądała go przez 5min, a my jak duże dzieco oglądneliśmy do końca |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Znacie firme Remington? (f. fryzjerskie juz przejrzałam i nie wyczytłam nic ciekawego) W tesco jest promocja na suszarke do wlosów Philips i Remington z jonizacją. Nie wiem ktorą wybrac...? Ten R. brzmi trochę obco, ale tani nie jest-moze to swiadczy o jakości...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Elu - dokładnie te voila, mi tez się kojarzą z przedszkolem. Ja mam srebrną łyżeczkę - dostalismy od chrzestnej . Taką :
http://www.hefra.pl/produkty_szczegoly.php?obj=159 Na łyżeczce w zabawny sposób wygrawerowana jest data urodzin, godzina , wzrost i waga Garnuszki - Olafek jest bardzo na zdjęciach podobny do Anielki, jakby rodzeństwem byli ![]() Piszecie o ćwiczeniach, ja też się musze na coś zapisać, mam bardzo silne bóle pleców. Zastanawiam się tylko co wybrać, bo nie cierpię monotonnych ćwiczeń.
#2715 |
Zakorzenienie
|
Elu - o właśnie, moja mama przepaliła suszarkę więc Mikołaj musi jej przynieść! Kurcze po ile są te Philipsa? Remingotn to mi się kojarzy dawno temu, ze były takie z zachodu rzeczy tej firmy ale bliżej nic o niej nie wiem....W Toruniu mamy kilka Tesco...ale to małe sklepy, nie takie duże typu nawet Real. Powstały po likwidowanych LeaderPrice i maja mały wybór...Patrzyłam tam na te słoiczki Hame co kiedyś pisalaś ale u mnie tego nie mają. W piątek jadę do Bydgoszczy na echo z Laurka to tam zajrzę .... moja Julka powyrastała z rajstop a te sprzed 1,5 miesiąca wyglądają już koszmarnie od kulania się po przedszkolnym dywanie więc trzeba jej z 5 par kupić (a 1 para od 15zł w zwyż...). Kto by pomyślał, ze tyle kasy na rajtki trzeba wydawać ....
#2716 |
Konto usunięte
|
Aranko, Phlips 4882 cena 79,99zł, a Remington D3310 za 69,99zł:http://allegro.pl/item261190473_remi...2xochrona.html
chyba Philips lepszy... i chyba ten: http://allegro.pl/item266289860_susz...ol_2000_w.html Zobacz na stronie tesco gazetki. W zabawkach tez są te kolorowe drewniane klocki za 39zł, ale u nas był ich chwilowy brak, wiec nie wiem czy fajne. A co ty za rajtki kupujesz??? Ja za mariquite tyle nie płacę. A kiedys kupiłam na allegro kilka par róznych rozmiarów firmy YORKER - super są, Wola tez ok. Fibian, fajna łyzeczka ![]() najtansza chyba ale stwierdziłam ze to ma byc pamiatka, taki szafkowy leżak, więc nie ma sensu w nią inwestować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj naj dla Olafka i Tymka dla Zuzi juz skladalam ![]() Anitko lacze sie z Toba w bolu ![]() Anitko ze slodkimi syropami mozesz malego robic w konia.ja daje do picia bo mala wypluwa wiekszosc podawana strzykawka.dawanie lekow wyglada tak ze jedna osoba trzyma ja i jej rece druga glowe a trzecia podaje i mozliwe jest tylko wtedy jak placze bo inaczej zaciska usta.koszmar.dobrze ze jest mama i milena bo sama to musialabym ja innym sposobem trzymac niezbyt przyjemnym tak jak moja kuzynka swoja corke nogami obejmowala cialo i glowke jedna reka trzymala glowke a druga podawala lek.koszmar.zazdroszcze milenie Alan jak widzi syropy(nie ma znaczenia czy gorzkie czy slodkie)placze nie dlatego ze nie chce tylko wrecz przeciwnie. Anitko nie rob sobie wyrzotow!!pracujesz aby utrzymac rodzine zapewnic Maciusiowi to co najlepsze!!to jest wspaniale!a z babcia napewno nic zlego mu sie nie stanie a wytulisz go za wszystkie czasy po powroocie do domku.trzymaj sie kochana!!bedzie dobrze ![]() dziekujemy za komplmenty ![]() ![]() Fibian gratuluje zabalka ![]() ![]() ![]() Nita alez Niki ma boskie oczy ![]() Garnuszki opaske mam z drogerii "natura"za cale 5zl ![]() Twoj syn ma nieziemski kolor oczu ![]() Adriano nawet nie wiesz jak mi smutno bylo w niedziele ![]() ![]() Aranko to Laury sie zgraly bo moja na widok jedzenia tez wrzeszczy-mniam ![]() ![]() jak nie mam czasu odkurzyc to puszczam Laure i sprawa z glowy ![]() ![]() Elu klocki zdecydowanie nr 1.urzekaja prostota.mi sie bardzo podobaja no i cena ok. z butami ja mam zupelnie inny problem.Laura ma takie grube nogi ze zapinam bucika do konca tylko wtedy gdy ma same rajstopki a jak juz sa skarpety to nie ma szans ![]() zapomnialabym Kamilko ja uwazam ze Twoja fryzurka idealnie pasuje do Twojej buzi.i nie zauwazylam zebys byla jakas bardzo blada.bardzo ladnie wygladasz i z ta bladoscia Ci do twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
a my lyzeczki nie potrzebujemy, bo mamy srebrny dzwoneczek- grzechotke. Nawet sie nie kurzy w szafie, bo sluzy ciagle do zabawy, a jak sie znudzi, to zostanie na pamiatke
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-11-19 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Konto usunięte
|
Marti, wspólczuje wam choróbska, Jasiowi juz katar minął chyba na dobre, ale pierwszego dnia byl taki cienki ze na siedząco mi zasnął.
Kasia, grzechotka tez fajna ![]() Aranko, lukam jeszcze na te rajstopki i widzę ze Yorker dochodzi do 15zł!!! Ja kupowałam po 9 i 11zł. Rany!!! A ja musze się wybrac na rynek po jastopki które mają frotte od wew. i rysunek na pupie. Są super solidne i ciepłe. Jasio potłukł dziś słoiczek z bananami, a ja sprzątając wsadziam palec w nie i oblizałam. I chyba był tak jakis pyłek szkła... choć dziamdziałam w buzi zeby czegos nie połknąć... no i coś mnie tak dziwinie swędzi w przełyku, może nie umre od tego... najwyzej 3 dni pierdzenia i dowidzenia... Spadam spac, jutro znów work ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
TŻ mi oznajmił, żebym na jutro wieczór załatwiła siostrę bo wychodzimy z jego kolegami i połowicami gdzieś do klubu...Ja się wściekłam bo fryzjera mam na poniedziałek a włosy do bani, nie mam co na siebie włożyć i choć strrasznie chciałabym w końcu gdzieś iść to powiedziałam, ze nie idę bo jestem beeee...
![]() Jak byłam z Julką na zajęciach w MDK i miałam godzinkę wolną jak na nią czekałam to poszłam do pobliskiego ciuchlandu - pierwszy raz tak sama od siebie i kupiłam sobie 3 super ciuchy, w tym extra bluzkę Nexta taką imprezowo-okazjonalną, bomba spódnicę i tunikę w paski - czad! Za wszystko zapłaciłam 35 zł a żeby było śmieszniej wszystkie rzeczy są z metkami! Chyba zacznę kupować ciuchy w takich sklepach bo za to co kupiłam to spokojnie 4 razy tyle bym wydała! (jak nie więcej). Elu - rajtki kupuje Woli albo Reserved, często H&M bo jakość rewelacyjna. A Yorkera nigdzie u mnie nie ma... ![]() ![]()
#2721 |
Zakorzenienie
|
marti - dopiero wyczytałam...jejuś ucałuj Laurkę od nas. Przesyłam moc pozytywnych wibracji niech zdrowieje nam szybciutko. Nie martw się o Diphergan - to świetny lek na odflegamianie więc lekarz na pewno wiedział co robi przepisując jej. A Sumamed to antybiotyk drugiego rzutu - ja zawsze go dostawałam na doleczanie jak pierwszy nie pomógł albo jak Julka zachorowała w króciutkim czasie po odstawieniu innego antybiotyku.
...będę gruba świnia ....robię frytki...
#2722 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny mam nadzieje ze szybko minie i niunia bedzie zdrowa
wlasnie przed chwila zadzwonila do mnie chrzestna LAury bo chce mi przywiesc pieniazki za ubranko i tak wogole sie spotkac ![]() Aranko ja tez mialam ochote na fryteczki ![]() a Ty pierz ubrania z ciucholandu i wbijaj sie w nie na imprezke jakis make up i bedziesz gwiazda ![]() rajstopki.ja kupuje woli za 9.90 u nas sa dech i miech kolorystyka rozm itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
![]() http://www.smog.pl/wideo/13538/co_zr...agle_zniknelo/
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2007-11-07 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
ja tak na szybko, bo pisze z roboty
Elu,Remington- moim zdaniem warto, zwlaszcza ze to droga firma, wiec jak cos taniej to sie oplaca. Ja mam z remingtona suszarke z funkcja prostowania wlosow i teflonowa prostownice do wlosow- jestem zadowolona bardzo. W media markt Remington to gorna polka cenowa wsrod damskich akcesoriow do wlosow. Edytowane przez Simona Czas edycji: 2007-11-08 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Znów tyle postow ze nie zdążyłam wszystkiego przeczytac, a nie bylo mnie tylko 2 dni
![]() Nie odzywam sie specjalnie bo u mnie lawina nieszczesliwych wypadków ![]() Dziewczyny juz mi brakuje sił. Waże juz 47 kilo, wygladam jak zombie. Najpierw ten polroczny brak pracy mocno mnie zestresował, potem samochodowy wypadek TZ'a, wypadek Malwinki, wypadek brata w pracy, wczoraj wzięli mi babcie do szpitala, do tego ciągłe kłotnie z TZ'em spowodowaly nawrot mojej choroby o ktorej wolabym zapomniec na wieki, niestety nie da się ![]() Do tego wszystkiego dochodzi ogromna tesknota za rodziną, za mamą, bratem ktorych nie widzialam od 5 lat. Wklejam zdjęcia mojej małej. Zdjęcia pod tytułem: "Ząbkuję, w buzi mile widziane...wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno zdjecie znalazłam spiocha mojego małego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Ojej, wspolczuje Olif - rzeczywiscie jakos wszystko zgodne z prawem serii;(( Trzymam kciuki, zebys miala sily na pokonywanie stresow. I staraj sie dbac o siebie, jesc, zeby sie nie rozsypac zdrowotnie! Kilogramy chetnie odstapie- mam do oddania ok. 15, zeby sie dobrze poczuc w swojej skorze;((((
Malwinka super, spioszek zupelnie slodki. Malo ja pokazujesz, bo jej buzka jest mi zupelnie nieznana;( Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-11-08 o 10:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5725368]Znacie firme Remington? (f. fryzjerskie juz przejrzałam i nie wyczytłam nic ciekawego) W tesco jest promocja na suszarke do wlosów Philips i Remington z jonizacją. Nie wiem ktorą wybrac...? Ten R. brzmi trochę obco, ale tani nie jest-moze to swiadczy o jakości...?[/quote]
Elu jak bylam w Angli to tam sprzet tej firmy w sklepach goscil czesto. Osobiscie nie znam, ale tam tez cena nie byla najnizsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
Olif najgorsze, że jak sie wali to sie wali wszytsko. Zycze wytrwałości
![]() Aranko ja wczoraj zrobiłam zapiekane z ziemniaków, bo chodziła za mną długo i tez bedę gruba świnia, bo zjadałam pół! Garnuszki super,ze macie date powrotu. To zawsze pomaga bo mamy jakies punkt! Teraz wracam sie obejzec zdjecia. Olaf to papusniak!!!! Pucki ma! Pięknie mu w pomarańczowym. No i do zimy przygotowany. Garnuszki mamy takie same biurko. Ulubiona zabawa mojego Olafka: wysuwanie klawiatury, no i naciska przyciski na komputerze, ze czasem uda mu się wysunąć CD. A w laptopie wyrywa przyciski...komputerowiec mały! Laura bidulka, oby szybko z chorubska wyszła! I kilka scenek ze spacerku. Uwaga na drugim zdjeciu widać zębola ![]() I pytanie do tych co się znaja: dlaczego czasem przeswietla mi sie twarz? Tak jak na 4 i 5 zdjeciu, a robiłam bez lapmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Malgogaj wczoraj mi wpadl w rece polski komiks o PRL-u, ktory jest juz przetlumaczony na niderlandzki, ale z wersji francuskiej i wydany w Belgii. Znasz?
Nawet zabawne, o ile ktos oczywiscie pamieta dziecienstwo z karpiem w wannie i kolejki po szary papier toaletowy... http://www.gobelix.com//product_info...=4267&azx=1024 http://www.sceneario.com/sceneario_interview_MARZI.html http://www.evene.fr/livres/livre/marzi-tome-1-14411.php Olafki = dwa cukiereczki! Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-11-08 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.