![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Co do prezentów to ja kupiłam już w grudniu na wyprzedaży dwie gry: http://www.allegro.pl/item564865106_...od_hasbro.html
a druga to: http://www.allegro.pl/item540066740_..._tygrysek.html Tygryska daliśmy Matisiowi już w niedzielę, bo marudny był i trzeba było jakoś go zabawić. Owszem, pobawił się, ale może z 5 minut. Dobrze, że zabawki były kupione za 50% wartości bo za cenę regularną nie warto. Tygrys kosztował niecałe 30zł a gąsienica chyba 35zł. Poza tym u nas na topie są puzzle. Już kupuję takie 60-elementowe, bo 30 to układa w mig. Żeby nie zbiednieć przez te puzzle, to kupuję mu mini, mające 54 elementy, kosztują 2,99zł więc wiele nie stracę a zawsze coś nowego jest ![]() ![]() Ja jestem chora, już tydzień a od dwóch dni gardło mnie tak boli, że nie mogę spać ![]() ![]() Zmykam smażyć naleśniki bo nie mam co jeść ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już egzaminy zaliczone poprawki zdane na 4 więc jestem na następnym semestrze ![]() Pati już zdrowa, zato mąż pojechał dziś do Gdańska i ukradli mu portfel ![]() Agiko masz racje posiedz troche w domu odpoczniesz sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem czytam na biezaco ale nie mam weny do niczego.
ta zima mnie przytlacza ana dodatek TZ dalej w domu siedzi. siedzi nie siedzi. zrobil maly remont u wlascicielki wiec czynsz lutowy mamy z glowy. teraz robi u swojej siostry woli cos zrobic niz siedziec bezczynnie w domu. mieli jechac do katowic ale inspektor nie chce ich na blok wpuscic bo mrozy w nocy sa jeszcze . Platku ja nie myslalam zebyc calkowicie zrezygnawala ze szczepienia ale poczekala na ocieplenie. nie wiem czy podczas wiosny mozna dawac szczepionki. poczekac po rostu az tyle wirusow nie bedzie w powietrzu. jesli chodzi o urodziny to mi zostaly troszke ponad dwa tygodnie. urodzinki dla rodzinki robie w sobote. troche ciasta i kawa( kazdy bedzie po obiedzie wiec to mi odpada) moze jaies salatki i cus jeszcze ( ciagle mysle). jesli chodzi o prezenty to wiki oststnio bardzo lubi sie bawic wozkami http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=554094637 cos takiego ale nie za taka cene. musze znalesc cos innego ale miej wiecej takie bajery. jesli chodzi o rowerek to w tamtym roku dostala od dziadkow ale jakos jej nie pociaga. moze w tym roku.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Haniu gratuluję zdania egzaminów
![]() Agiko daj znać, po wizycie u gina co będziesz mieć ![]() ![]() Chago, ja również trzymam kciuki. Na pewno Wam się uda, jeśli nie teraz to w przyszłości ![]() Co do prezentów, to nie chcemy już Natalce nic kupować (przez jakiś czas). Zarezerwowałam na kwiecień bilety do teatru lalek na "Czerwonego Kapturka". W grudniu, kiedy byłyśmy pierwszy raz na spektaklu "Kopciuszek", Natalka była bardzo zainteresowana, więc stwierdziłam że pójście do teatru też może być dobrym prezentem ![]() Nie chce mi się już pracować, poszłabym na wolne, ale jeszcze miesiąc muszę pociągnąć, żeby mieć w miarę dobre świadczenia, kiedy urodzę. Dzidzia kopie jak tralala, chciałabym już wiedzieć czy będzie chłopcem czy dziewczynką. Muszę poczekać do 17 marca, wtedy mam wizytę u gina, a i tak nie jest powiedziane czy wtedy się dowiem ![]() Kasiula, co u Ciebie, jak się czujesz ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny. jestem, żyje, czuje sie juz lepiej, ciesze sie ze o mnie pamietacie
![]() ![]() Na szczescie Oliwka zdrowa, radosna i pelna energii, moja kochana pociecha - wczoraj mojemu tacie powiedziała - Dziadek idx do kuchni herbaty pilnowac i mi nie przeszkadzaj ![]() ![]() Poczytam jutro co napisałyscie a teraz znikam bo mi bateria w laptoku siada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Ch_ago super Ci się udało z tymi grami
![]() Haniu gratuluję zdania egzaminów ![]() ![]() Kostko fajny pomysł z tym wyjściem do teatru, Natalka jest spokojna więc jej łatwiej wysiedzieć na spektaklu, my z dziewczynami z klubikowa zastanawiałysmy się czy nie wybrać się na jakąś bajkę do kina z dzieciaczkami, ale nie wszystkie były chętne, chyba nam dzieciaki nie wysiedzą ![]() Tiaaro rozumiem ![]() ![]() Kasiulko dobrze, że czujesz się już lepiej ![]() My znowu cały dzień sami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczy
![]() ![]() ![]() Kostko nawet nie pytaj dopiero zaczełam szkołe więc to dopiero był pierwszy, ale zaczynam się przyzwyczajać i mam nadzieję że szybko zleci. Płatku pieniedzy całe szczęście miał tylko 200zł ale najgorsze dokumenty, dziś zadzwonił na BP stacje i co się okazało wymienili punkty z jego karty, ma w poniedziałek dzwonic na komistariat bo na stacji mają nagranie kto wyjmował, może uda się złapać osoby które ukradły. A co najlepsze mężowi się wydaje że okradły go dziewczyny z dziećmi ![]() Kasiulko to dobrze że już troche lepiej się czujecie, co do samochodu to my całe szczęcie mamy służbowy, ale wiem ile kasy na to idzie. Uciekam spać bo rano ogutka jak to mówi Pati ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
witam to weekendzie,
Ja z Kamilkiem bylam kilka dni u mamy . To było lenistwo na maxa. Małż w tym czasie parę drobnostek wykończeniowych porobił ![]() Kasiulek fajnie, że się odezwałaś ![]() Z autem to my w lutym i marcu podobnie mamy, w lutym moja skoda miała przegląd i trzeba było ubezpieczenie płacić. Do tego jeszcze przeglądu mi nie zrobili, bo ja po takich dziurach jeżdżę, że jakieś tuleje wahacza trzeba było wymienić. A w marcu przegląd i ubezpieczenie drugiego auta. My za przegląd w obu przypadkach po 100 zł płaciliśmy. Hania ale akcja z tym portwelem, współczuję. Normalnie na każdym kroku trzeba uważać. A jak to te dziewczyny z dziciakami to już całkiem załamka. Ja idę w środę do lekarza, mam nadzieję, że dzidzi się ujawni. Nie mogę się doczekać. ![]() ![]() ![]() A z tym teatrem super pomysł, Kamil ma co miesiąc w żłobku teatrzyki lalek, zaczyna już o nich opowiadać. Nawet ostatnio rozmawiałam z sąsiadką na ten temat, by pójść, trochę się obawiam, czy wytrzyma. Ale trzeba sprobować. Mam dziś ambitny plan pity rozliczyć, życzcie mi powodzenia ![]() Ale nam wczoraj Kamil dal popis w kościele, chyba przestaniemy z nim chodzić. A jak wasze dzieciaki zachowują się na mszy, co robicie, by wytrzymały ponad godzinę?
#2709 |
Zakorzenienie
|
Agiko szkoda gadać
![]() ![]() Jak wrócisz od lekarza to daj znać ![]() Haniu, ale numer z tymi punktami, całe szczęście że Twój mąż zablokował szybko konto ![]() ![]() Mati woła za tostem, dzisiaj idzemy do dermatologa jest już cały w krostkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Sorki, podwójny post
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kostka.kr Czas edycji: 2009-03-02 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
cytat z Oliwki wczoraj w kosciele
ja: uspokoj sie wreszcie Oliwka - ja sie nie uspokoje, nie uspokoje sie słysys?, ja nie bede grzecna, nie bede, nie uklękne - tato ty tez nie klękaj...ała ała cos mnie pika w brzuszku, pika mnie.... i tak w koło macieju przez pół mszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Agiko, od początku ciąży przytyłam 9 kg. Na razie nie jest źle, ale teraz przede mną trzy ostatnie miesiące, w których najwięcej się przybywa. Mam nadzieję, że do końca nie przekroczę 18 kg
![]() Oprócz tego żadnych rozstępów ![]() ![]() ![]() ![]() A co do Kościoła, to czasami Natalka jest grzeczna i tylko kręci się pomiędzy mną a mężem, a czasem tak daje w kość, że wstyd. Wczoraj np. przejście do ołtarza w głównej nawie było zupełnie puste i biegała tam i z powrotem. Wdzięczyła się do starych babć, robiła miny, tańczyła, a gdy słonko przyświeciło jej w buźkę przez witraż, to na cały głos stwierdziła: Oooo słonko razi! Na szczęście, kiedy wszyscy klęczą, to ona tez bez wyjątku. A i jeszcze na każdej Mszy musi zaliczyć wyjście siusiu do toalety, bo inaczej wyjście do Pana Jezuska by się nie liczyło ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulka, no to ładnie Oliwka daje czadu ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kostka.kr Czas edycji: 2009-03-02 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
No to widzę, ze nie tylko w Kamilku tkwi kościelny diabełek
![]() Płatek co powiedział dermatolog? Kostka z wagą to chyba dobry wynik, ja się zważę jutro u lekarza, bo mi waga siadła. Trochę mam wrażenie, ze trochę przystopowała ![]() Ale mnie wczoraj dzidzi wieczorkiem okopała. Pierwszy raz tak mocno. I nie umiem tego wytłumaczyć, ale miałam takie przeczucie,jak mnie kopał że to chłopczyk. Normalnie nawet tak bezwiednie powiedziałam do niego "mój malutki chłopczyk'' . Ależ wspaniałe uczucie. ![]() Jeszcze jedno: jak wasze dzieci tworzą formę przeszłą czasowników. Bo Kamil ostatnio zaczął używać i powstają rożne dziwne odmiany np. Nie poszedłem = nie idłem. i takie rożne ![]() Dobra idę podłogi przetrzeć. Miłego dnia.
#2714 |
Wtajemniczenie
|
Haniu przykra ta hostoria z portwelem. dobrze ze tylko 200 zł i ze karty zablokowane. szkoda ze teraz tyle zachodu z wyrabianiem dokumentow. coz trafiaja sie ludzie i elementy... nie mamy na to wplywu
a ja wczoraj wyszorowalam po zimie okna, pozmienialam firanki i generalne porzadki w kuchni. nie wiwem co we mnie wstapilo i na wiezor jeszcze mnie lekko nosilo. wczoraj bylo fajnie cieplutko i sloneczko swiecilo, dzisiaj juz pochmurnie ale prznajmiej parze na swiat przez czyste okna. jesli chodzi o kosciol. to wiki wytrzyma co najwyzej 10 minut dlatego jej do kosciola nie zabieram. nie lubi bezczynnego stania i nic nierobienia. czasem to nawet w urzedzie mam z nia problem chociaz ostatnio w przychodni rzeznie siedziala na stolku 15 minut czekajac na swoja kolej do pani doktor. a ja siedze i mysle nad menu na urodzinki wiki. robie razem z urodzinami TZta bo on z 25marca. Platku a to nie jakas trzydniowka z ta wysypka. na zczescie wiki sie nie lapia jakies uczulenia. no i jeszcze niech sie zrobi cieplej zaczynamy od nowa nocnikowanie. widze ze zaczynaja jej przeszkadzac pampki ale ie da sobie alozyc samych rajstop. na widok majtek afera na pol bloku. czekam cierpliwie moze jakos sie to ulozy.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Wstyd się przyznać ale ja narazie nie biorę Matisia do kościoła, bo on zwyczajnie nie usiedzi ze mną tylko biega tam i spowrotem. Ostatnio byliśmy w Święta
![]() Dziś wzięłam karty zgłoszeniowe do przedszkoli, wszędzie mówią, że marne sznase ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
qurde Ch_aga, w końcu ktoś musi się dostać. Wkurza mnie takie gadanie w przedszkolach. Moim zdaniem 3 latek ma największe szanse bo przecież jest cała nowa grupa. Mnie wkurzają zasady okropnie. Ale co zrobić. Jak tylko się pojawia temat rekrutacji do przedszkola to mnie trzęsie.
Tiaara ile bym dala by patrzeć przez czyste okna - ja na swoje już nie mogę patrzeć. Jeszcze dziś wyszłam na zewnątrz i widze, że rolety też wymagają wymycia. Ale jeszcze 3 tygodnie się wstrzymam. Tiaara kiedy robisz imprezkę? KAsiulek, a ty coś szykujesz? Moje drogie panie w niedzielę nasze święto. Ach fajnie byłoby bukiet tulipanków takich wiosennych dostać ![]()
#2717 |
Zakorzenienie
|
Agiko niestety, ale tak to jest z rekrutacją do przedszkoli, ja czekam aż w końcu będą zapisy do przedszkoli miały być od marca, dzisiaj dzwoniłam i jeszcze nic nie wiadomo, wszystko zależy od oświaty
![]() ![]() Mati ma wysypkę od dobrych dwóch tygodni ![]() ![]() Mati mówi byłem, ale poszedłem nie, zamiast choć mói idź jeszcze się przysłucham i wtedy napisze. Tiaro jak Cię tak nosi to może wpadniesz do mnie i pomozesz mi w sprzataniu ![]() ![]() ![]() Wiecie co cięzarówki normalnie zarażają ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
ja impreske robie w przyszlo niedziele. niestety bedzie tylko rodzina TZta bo mojej wypadla osiemnastka. a ja zaprosze reszte na poniedzialek albo sama pojade do rodzinki z torcikiem. zakrecone to nasze zycie.
Platku ja chcetnie bym przyjechala. szwagierka sie smieje ze ja podczas porzadkow burdello bum bum robie ale efekt koncowy jest godny pozazdroszczenia. przynajmniej jak patrze przez te okna to czuje sie lepiej. a ja zaczelam myslec o jakims wlasnym lokum. co prawda nie mamy mozliwosci na wlasne m lub domek ale mysle czy u rodzicow nie podniesc poddasza. spokojnie dwa duze pokoje mozna zrobic. tyle ze koszta sa ale miejsze. trzeba dach podniesc o okolo 2 m w gore zmienic dach i wszelkie pomieszczenia od poczatku. podejrzewam ze skromnym budzetem okolo 80tys wraz ze wszelkimi zgadami i podloczeniami instalacji. tylko trzeba bedzie moich rodzicow przekonac i co bedzie troche trudniejsze siostre mojej mamy ktora jest wspolwlascicielka. marzenia marzeiami ale chcialabym (jesli wypali ) mieszkac tam zanim wiki do szkoly pojdzie.
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
Cześć!
U nas przyjecia już są do przedszkola wniosek wypełniony idę w piątek zanieść, ja mam nadzieję że Pati się dostanie choć ciężko powiedzieć jak to będzie ![]() Mi tam się nie chce nic robić okna umyje jak już będzie ciepło teraz mi się nieche,dziś odkurzyłam, wstawiłam pranie i lece do pracy po południu. Mąż zadzwonił na policję i powiedział że na stacji jest płytka z nagraniem kto wymieniał punkty z BP to byli bardzo nieszczęśliwi że będą musieli jechać odebrać ![]() My do kościoła chodzimy żadko ale ostatnio Pati siedziała dosyć grzecznie, ale naprawdę jak mam wolną niedziele co dwa tygodnie to mi się poprostu nieche ![]() Kasiulko twoja Oliwka to chyba najlepsze teksty rzuca ![]() Dziewczyny zakładacie pieluchy na noc bo u nas jeszcze tak jakoś nie moge się zebrać i z tym skończyć bo szkoda mi łóźka i zasikanej pościeli ![]() Płatku testy skórne robią od 3 lat dziecią wiec możesz iśc zrobić tylko będzie musiał 20 minut w miejscu siedzieć, Pati też muszę iść zrobić bo kazała nam alergolog ale tak myśle czy ona usiedzi te 20 minut. Uciekam szykować się do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Haniu mówisz że aż 20 min
![]() ![]() ![]() Haniu jak tylko się tutaj wprowadziliśmy to nie mamy pieluchy na noc. Najlepszy sposób to je zapomnieć kupić- ja tak zrobiłam, zapomniałam kupić, a nie chciało mi się lecieć wieczorem do sklepu i tym sposobem oduczylismy się pampków. Haniu mleko jest moczopędne, ale Mati pije kleik na mleku, ale zwykłym na noc i jedynie raz czy dwa sie posikał, ale to ze zmęczenia, nie mógł się wybudzić, ,mamy ceratę więc łóżka nie zasikał. \ Kurcze co za lenie ![]() ![]() ![]() Tiarro marzenia się spełniają, może nie wszystkie, ale warto o nie walczyć ![]() Dzisiaj zaczyna się you can dance ![]() ![]() Dla dzieciaczków kolorowanki do ściągniecia http://gosia123.webd.pl/download_coloringbooks.html Edytowane przez płatek1 Czas edycji: 2009-03-04 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
Formularz rekrutacyjny do przedszkola złożyłam wczoraj. Natala juz była na 19 miejscu, ale to nie ma znaczenia, bo o tym czy dziecko dostanie sie do przedszkola zadecydują punkty. Trzeba było w formularzu zaznaczyć 3 przedszkola, jedno głowne do którego składa się formularz i dwa pozostałe po to, że w razie gdyby dziecko nie dostało się do pierwszego to automatycznie jest wpisane do drugiego lub w gorszym przypadku do trzeciego w kolejności. Mam ogromną nadzieję, że jednak Natala dostanie się do pierwszego, jest najfajniejsze
![]() ![]() Haniu, Natalka śpi juz bez pampka. Woła 2 razy w nocy i wysadzam ją wtedy na nocnik. Oprócz tego w razie gdyby zapomniała zawołać, mam założony na materac podkład taki pieluchowy jednorazowy (m.in. Happy je produkuje), więc gdyby sie posiusiała to tylko prześcieradło i piżamka do prania, a reszta jest sucha. A propo "You can dance", podobno tym razem będzie dużo, bardzo młodych osób i jeszcze wyższy poziom. Sama jestem ciekawa ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
|
Pół godziny temu wyszłam z pokoju Natalki. Wcześniej siedziałam na Jej łóżku i czekałam aż zaśnie. Nagle zorientowałam się, że mi się przysnęło i moje chrapnięcie mnie obudziło. Nagle słyszę cichutki głos:
- Mamusia chlapie..... Nieee wytźimam.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
przeraziłyscie mnie z tym przedszkolem, ja jeszcze nie zaczelam nic załatwiac, rety musze sie za to brac
![]() Oliwka spi w pampku, ale ona w ogole jest ciezka w tych sprawach, a szczerze mowiac ja tez jestem troche len, jakbym miała wstawac w nocy i wysadzac albo co gorsza przebierac to chyba bym na głowe dostała ![]() Co do urodzin to my odprawiamy w przyszły weekend, musze cos wymyslec zeby nie było smutno, choc pewnie i tak bedzie. Planuje sama upiec tort po moich wpadkach ubiegłorocznych z tortami. Juz obczaiłam takie sliczne ozdoby zwierzątka, płatki róży w cukrze, fiolki w cukrze, marcepan - byle by tylko cos z tego wyszło i goscie sie nie potruli ![]() ![]() Planujemy jej kupic łóżko i zrobic przeprowadzke do swojego pokoiku, no i jakąs zabawke pewnie tez zakupimy - ostatnio mega hitem jest u nas królewna Snieżka, Spiaca Królewna i Kopciuszek - te z Disneya. Ale sniezka rulez ![]() ![]() Widze ze Joaasia jeszcze nas czyta. Jestem w soku, myslałam ze juz nas dawno zlała (no bo w sumie nas zlała) ale chyba jednak jakis sentyment pozostał ![]() Co do chrapania ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
No i jest chłopak ... poza tym wszystko OK
![]() ![]() U nas podania składa się w systemie internetowym i kopię zanosi się do przedszkola pierwszego kontaktu. Punkty są poronione ![]() Ja Kamilkowi odcięłam pampersy i w dzień i w nocy jednocześnie. W maju ubiegłego roku. Parę razy zsiusiał się w nocy, ale miałam ceratkę więc materac był suchy. Tearz raczej mu się nie zdarza. DVD 179 zł ![]()
#2725 |
Zakorzenienie
|
Ale uśmiałam się z tego chrapania
![]() Agiko gratuluję ![]() ![]() U nas też wypełnia się wnioski przez internet i zanosi do przedszkola, ale niestety ciagle strona oświaty jest nieaktywna, coś mówili że może koło 10 marca będą. Chciałam się Was zapytać czy wiecie może co jest brane pod uwagę w takich złożonych wnioskach, tzn. które dzieci mają pierszeństwo? Kasiulko jestem w szoku ![]() Ja dzisiaj zakupiłam sobie dwa ciuszki o od razu humor mi się poprawił, jeszcze tak słoneczko świeciło i było ciepło, że siły witalne moment i powróciły ![]() ![]() Edytowane przez płatek1 Czas edycji: 2009-03-05 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() Płatku a co kupiłaś? ![]() Naprawdę było dziś piękne słoneczko, aż przyjemnie - choć wiaterek był dość silny. nas w południe 15 stopni. Aż się chce żyć. ![]() Zasady rekrutacji w każdym mieście są inne. Podaję ci link do Wrocławskich kryteriów. http://www.absolwenci.wroclaw.pl/prz...nuv=44&menuh=0 Kamil dzwoni do mnie w drodze powrotnej ze żłobka i mówi żałobnym głosem: "Kartka mnie uderzyła, mam plasterek" ![]() ![]() robię pizzę, trzeba było wysprzątać lodówkę z wędlin przed piątkiem ![]()
#2727 |
Zadomowienie
|
Agiko gratulacje!!!
![]() Ja mam przeczucie, że będę mieć drugą dziewczynkę ![]() Pytałaś o formę przeszłą u naszych dzieciaczków. Natalka mówi: zamiast ubrałam się - ubierzyłam się, znalazłam - znajdziłam, spałam - śpiłam, itp. Z zakupami ja tez trochę zaszalałam. Chodzę do pracy i nie mieszczę sie juz od dłuższego czasu w swoje spodnie. Dlatego tez zakupiłam sobie 3 pary spodni ciążowych i cztery bluzeczki - tuniki, takie w których będę mogła chodzić również jak już urodzę. Płatku, podaję Ci linka do kryteriów krakowskich http://www.portaledukacyjny.krakow.p...=article&id=66
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Agiko gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() A moj maz mi oznajmil ze chciałby miec małego Michałka i ze jak wrócimy z tego Zakhyntos zaczynamy działac w tym temacie ![]() ![]() Oliwka mowi - weźmięłam, lewy (zamiast lwy), piesy, usiądź kolo-omnie itp. Ale ogolnie ładnie mowi. Ostatnio sie uśmialismy bo małż oliwke uczył mówic "nogi od papugi" i nie umiała powtórzyc, mówiła cały czas "nogi od papugy" ![]() ![]() A dzis sie poczęstowalam jej paluszkiem a Oliwka poważnie "tylko mi niezjedz wszystkiego" ![]() A w ogole to jestesmy chore, Oliwka ma infekcje, 39 gorączki, mnie boli gadło no i znowu L-4, juz trzecie w tym roku ![]() co do bajki to widze ze troche staniało, chyba nie mają chętnych, zobaczcie same http://allegro.pl/item568639944_krol...ow_disney.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
u nas tez te punkty w przeczkolu to poronione. wczesniej kto pierwszy ten lepszy a teraz chocbys byla pierwsza to mozesz sie nie dostac. u nas z tego co pamietam glownie matki samotnie wychowujace dzieci, rodzice gdzie oboje pracuja mieli wiecej punktow. pamietam jak mi poradzila kierowniczka zeby napisac ze ja po wychowawczym musze wrocic do pracy ( za to mam dodatkowe punkty) a nie mam z kim zostawic dziecka i druga sprawa zeby dopisac ze jezeli dziecko nie dostanie sie do grupy calodziennej to umiescic dopisek ze mona zapisac dziecko do grupy bez wyzywienia. mysle Platku ze to byloby dobre. jesli dobre kojaze to zaprowadzasz dziecko na piec godzin bez jedzenia i normalnie jest z innymi dziecmi. wiem tez ze niektore przeczkola prywatne wprowadzaja ze jesli dziecko jest max 5 godzin dziennie to placi sie groszowe sprawy. kolezanka mowilaze kosztuje ja to okolo 150 zł bez jedzenia. a dla niej to i tak dobre wyjscie.
Agiko gratuluje chlopca. wiem ze przydalaby sie odmiana w postaci coreczki ale grunt ze zdrowo rosnie. kasiulko a jaki tort robisz?? ja sama planuje tez zrobic jakis dwusmakowy ale boje sie ze nie bedzie w smaku dobry. niestety tortu nie da sie wczeniej smakowac bo jak to bedzie wygladac tort bez jednego kawalka. ![]() a wiki ostatnio sama zrobila z pudeleczek i kamykow prowizoryczny tort ustawila niby swieczke odspiewala mrugaj mrugaj gwiazdko ma ... i potem zdmuchnela niby swieczke a nastepnie zabila sobie brawo. smialismy sie z TZtem ze mamy nowa tradycje juz nie spiewamy sto lat ale mrugaj mrugaj trzeba bedzie w wejsciu dac gosciom sciagawke z piosenka. ![]() a my juz wybralismy wozek dla wiki na urodziny z bajerami takimi jak lozeczko nosidelko i inne takie.
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
rany w poniedziałek robię obchod przedszkoli bo juz mam pietra ze sie Oliwka nie zakwalifikuje, ale by było, wole nie myslec
![]() Tiaaro zrobię okrągły biszkopt, mam opanowany, zawsze wychodzi, do tego kupie gotową mase krówkową z puszki o smaku czekoladowym (jest pyszna juz testowałam), druga warstwa to bita smietana z żelatyną żeby nie spłynęło i moze jakies owoce. No a najwieksza filozofia to ozdobienie góry zeby sie dziecku podobało. Czytam od wczoraj forum gazety i chyba spróbuje porwac sie na zrobienie tzw. fondanta czyli masy cukrowej do pokrycia wierzchu tortu. No i kupie gotowe zwierzatka z marcepana i moze bedzie gitez ![]() znikam, potwornie sie czuje, za to Oliwka juz lepiej i mnie męczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.