![]() |
#2701 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
Cytat:
![]() No to Ci powiem hardkorowiec jesteś, a Twoje moto jeszcze większy, jak za klamkę i sytuacja uratowana ![]() Fazer ![]() ![]() Też mam właśnie taką traskę. Dzisiaj objechałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znać, jak tam "quadowanie" ![]() ![]() [1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3474466 4] teraz widzę ćwiczyć ćwiczyć i ćwiczyć ;-) dziś zrobiłam odkrycie niemal epokowe;-P gorąc jak cholera śmigam po mieście już mi się tyłek do moto przykleił więc na światłach poprawiłam sobie pozycję przesunęłam tyłek do tyłu..ruszam spod świateł i ło matko jak wygodnie jak się dobrze moto kolanami trzyma jak podnóżki dobrze czuć ![]() ![]() ![]() ![]() Yeah! Prosta droga do sukcesu ![]() [1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;34748331] justyna_dt i tak tez ![]() e tam nie sprzedaja sie, pewnie,ze sie sprzedaja ![]() ![]() ![]() Kurde, tak piszecie o tych ósemkach... może i ja się skuszę? Wiem ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj znowu pojeździłam, dłuuuugo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zakręty już mnie tak nie przerażają, chociaż nadal jadę przesadnie wolno ![]() TŻ nie naprawił moto, poszły jakieś cewki, zwoje, cudawianki, wyjdzie ok. 500 zł nowa część ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
W sumie to 2 , bo po zakupie też na kołach wracałem 50 km . W środę chyba też pojezdzę i wymienię olej w wale - bo u mnie nie ma łańcucha tylko jest wał
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlaczego Fazera nie utrzymasz ? ona nie jest wysoka, nie przyglądałem się czy całe stopy stawia na ziemi, muszę się przyjrzeć ![]() Ja niedawno wróciłem i zrobiłem tylko pół tego mojego OeSa ![]() ![]() Nie wiem czasem wjeżdżam idealnie a czasem coś się dzieje przyhamowuje, prostuje się i wtedy robi się gorąco i dopiero jest strach w oczach, ale stopniowo próbuję z tym walczyć ![]() ebedziebe fote zapodaj tego sprzętu
Edytowane przez szarak Czas edycji: 2012-06-16 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Ze 4-5 strony wstecz wrzucilem
http://bikepics.com/members/wagabunda/94ntv650/ Edytowane przez ebedziebe Czas edycji: 2012-06-16 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
To było do Justyny
![]() Ale będę pamiętać ![]() Cytat:
![]() Quad to super sprawa, nawet jako plecak ![]() ![]() Mojemu TŻtowi już znudził się quad(250 pojemność to dla niego mało) ale ja chcę objąć go w swe posiadanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
szarak, Fazerka jest niższa zdecydowanie od mojej WRki, ale jest za ciężka
![]() ![]() Co do newralgicznych zakrętów, to jestem pewna, że to kwestia wprawy i poczucia się pewniej ![]() Co do meczu: ALE ZA****LI! ![]() trellemorele, szkoda, że deszcz pokrzyżował Ci plany :/ ja jeździłam quadem lata temu, wtedy dopiero zaczynali ścigać ludzi za jazdy po lasach, ale z moim ówczesnym facetem poszaleliśmyyyy... prawie utopiliśmy sprzęt, a to nie nasz ![]() ![]() Bierz go! Jak już będziesz miała tego quada, to przyjeżdżam na jazdę próbną ![]() Zaraz szybki prysznic i jadę w nową trasę ![]() ![]() ![]() Miłego dnia! ![]()
![]() |
#2707 |
Konto usunięte
|
byłam stanowczo za blisko baku;-) na cebuli to jak na krzesełku się wygodnie siedziało i stad takie przyzwyczajenie;-)
ale słuchajcie jaki wczoraj dobry film oglądałam "twist of the wrist II" z keitem codem tym słynnym motocyklistą, czytałam jego książkę już dawno temu ale nie za bardzo do mnie przemawiała film za to jest super, technika jazdy moto przedstawiona łopatologicznie;-) niektóre wątki żeby zrozumieć dokładnie to trzeba parę razy obejrzeć, bo do tej pory mam problem z apeksem ;-) po obejrzeniu dziś wyjechałam na przejażdżkę i trenowałam płynne dodawanie gazu przy skręcaniu, przeciwskręt, rozluźnioną pozycję ciała i hamowanie muszę przyznać że pomaga ;-) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Maleństwo, właśnie przedwczoraj na Ścigaczu wyczytałam o tej książce i filmie, obu częściach + jeszcze jakaś inna. Muszę obejrzeć
![]() Byłam, pojeździłam, JESTEM ZACHWYCONA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pati, pytałam TŻa o te owiewki, ale nie będą pasować do Twojego moto ![]() ![]()
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
ebedziebe--- sorka nie widziałem.
![]() justyna_dt - może na początek co do meczu hmmm chyba powstrzymam się od większego komentarza napiszę tylko ![]() ![]() co do wielkości moto to ja nigdy nie się nie zastanawiałem bo jestem wysoki i dla mnie to są raczej małe i kiepskie pozycje mam na niektórych :/ no a TY nie wiem jak wyglądasz ![]() ![]() a mój to chyba z każdą jazdą robi się coraz cięższy ![]() Ja dziś tylko 160km i dzis nie udało się uniknąć dzeszczu więc trochę kropelek złapałem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hahaha u nas to 'co moje to i Twoje' więc jeżeli kiedyś będziesz w okolicach zachodniopomorskiego to zapraszam ![]() Dzisiaj widziałam największą improwizację motocyklową.. Znajomy podjechał na Suzuki DR800 big (tożto krowa taaaaaka) i ja patrzę.. Bez owiewek, bez baku. Zaraz? Gdzie bak? A on w plecaku miał kanister z benzyną i rurkami powsadzanymi bo coś w baku mu się zaklinowało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Nie dość że duże to.jeszcze 800 w jednym cylindrze
Ja ostatnio przyjechałem się kawaleczek kolegi xtz 660 - i wolę moj . Jest bardziej kulturalny bardziej zwarty , ma lepsze hamulce w moim odczuciu |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
Tu nawet nie chodzi o dźwięk tylko o to ze jeden cylinder a do tego tak duży powoduje wibrację i ma specyficzna charakterystykę np mocne hamowanie silnikiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj wibruje wibruje.. Ogólnie motocykl kompletnie nie w moim typie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
Single oddają moc nagle , brutalnie i raczej na nisko/średnich obrotach , na wysokich już niestety nie bardzo
Dlatego jakbym już chciał enduro to albo afrykę z moja v'ka albo bmw z boxerem A jak w waszym życiu pojawiła się miłość do motocykli ? Edytowane przez ebedziebe Czas edycji: 2012-06-17 o 22:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
oj w beeemce bokser też powoduje "specyficzną wibrację" i do tego trzeba się przyzwyczaić
![]() w moim to mi się podobał na początku taki dzwięk jak stałem np. na światłach a on tak fajnie mruczał ![]() ![]() ebedziebe- jesteś z Puław?
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jazda samemu jest fajna, ale szybko się nudzi ![]() Gratuluję zakrętów ![]() ![]() trellemorele, nooooo, kolega wykazał się fantazją ![]() Ja uwielbiam albo baaaaardzo głośne motocykle (stąd uwielbiam kata ![]() ebedziebe, już tu pisałam kiedyś, w sumie to nie wiem, skąd mi się wziął szał na moto ![]() ![]() Dzisiaj jeżdżę moto w pracy. No i wywaliłam na skrzyżowaniu, parkingówki to jednak uczą pokory. Skręcałam w prawo, wyjechał samochód przede mną, chciałam dojechać i mnie przechyliło na prawo - nie utrzymałam się ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
U mnie to trochę rodzinne. Moja mama i tata jeździli na zloty, ciągle zmieniali motocykle. Ja mając 7 lat byłam na zlocie
![]() ![]() A u Ciebie? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też, ale tamten był ZA głośny, no tragedia. Chyba, że miał coś z tłumikami, że ten dźwięk był taki męczący.. Proszę mi uważać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie nie, CBRcia jest szwagra mojego TŻa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też bardzo fajny. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jest ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Nie, nie jesteśmy z Puław , jestem z Lubartowa .
Przygoda moja się wzięła że mnie samego , wpływu obserwacji otoczenia filmów (pamiętam jak się pojawił polsat naziemny to leciał uliczny jastrząb czy jakoś tak , sceny z młodych wilków, prawdziwa historia - najszybszy indian na świecie , dzienniki motocyklowego ) . Ojciec ma prawko ale.motocykla nie miał , miał kawę 50 typ 20 czyli ta taka skuter w młodości bracia mnie nią wozili po wsi kiedy odwiedziliśmy babcie . Zawsze chciałem mieć coś swojego , starałem się namawiać kolegów kiedy tylko się dało bym mógł się się przejechać więc jeździłem czasem jawkami ogarami motorynkami. Później kupiłem simsona s51 nim to dużo jeździłem bo nawet ponad 100km dziennie . Sprzedałem simsona zrobiłem prawko kupiłem cb450s , jeździłem sezon kupiłem auto jeździłem 2.5 roku sprzedałem i teraz kupiłem ntv Po prostu zawsze gdyż widziałem/słyszałem motocykl to czułem coś w środku, kiedydę motocyklem to nie jest ważne by dotrzeć z punktu a do. b ważne że jadę . To nie środek transportu to element życia , to ciągłą przygoda Więc to nie przez rodzinę bo bracia mówią o fajny fajny ale ich.to nie kręci , rodzice są raczej przeciw choź ojciec sobie nie odmówi przejażdżki czasem . A moja ukochana nie przepada za motocyklami i wyznaje wyższość samochodów dzięki ich bezpieczeństwu Więc miłość pojawiła się sama i sam ja podtrzymuje Edytowane przez ebedziebe Czas edycji: 2012-06-18 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rodzina była baaaaardzo przeciwna do momentu kupna moto, teraz jak wracam z trasy to mama pyta, jak było, a brat zagaduje, że sam by sobie kupił, ale wrażliwy na przewiewanie ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Wiem że moja się o mnie martwi i doceniam to i tym bardziej ją kocham , nie musi przecież mieć takiej samej pasji ja ja , a wszystko się da pogodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
no no
![]() ![]() ![]() ta moja koleżanka jest na pewno niższa od Ciebie, glebnęłaś ? ale bezboleśnie ? z tym przewiewaniem to żartowałaś czy na poważne ?
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
Ła, badanie lekarskie zaliczone!
![]() W przyszły poniedziałek idę już na pierwsze spotkanie organizacyjne, wszystko podpisane, zapłacone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
trellemorele, to super!
![]() ![]() ebedziebe, pewnie, że nie musi. Ale nawet, gdybyście podzielali tę pasję, to by wiele nie zmieniało. Tak jak Świniaczek pisze, może sama jeździć, ale jak jej facet jedzie gdzieś sam, to jest ogromny stres ![]() szarak ![]() ![]() A z tym przewiewaniem to poważnie, ale ja go rozumiem, bo mam to samo. Tzn. on ma problemy z kręgosłupem i zapobiegawczo unika takich sytuacji, w których go może przewiać (40 lat kończy w grudniu, do 30-stki strzelał z łuku i to też swoje zrobiło). Ja też niby powinnam, ale nie wytrzymuję ![]() ![]() ![]() Kurczę, byle do wypłaty, chociaż czekam na kasę od koleżanki... wymieniłabym klamki na nowe i kupiłabym w końcu te handbary.
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
justyna_dt a no to dobrze że tylko takie delikatne położenie
![]() Pytałem o przewianie bo ostatnio boli mnie głowa i tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie ma jakiegoś związku z przewianiem i wytrzęsienem się na moto. Oj lepiej żeby nie miało bo aż strach pomyśleć jak nie będzie można na moto jeździć ![]() Dokładnie się dowiedziałem i koleżanka od fazera ma 166cm wzrostu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.