|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
No właśnie nie wiem ile ma ta jedna u której bym temat chciała zmienić na obraz rodziny na podstawie analizy rysunku dziecka.
A teraz mam temat: "Preferowane zabawy dzieci w wieku przedszkolnym" ale myślę o dołożeniu wczesnoszkolnych jeszcze
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Na UMCSie widocznie wszystko można
Więc teraz podwijam rękawki i do pracy (o ile się w ogóle zbiorę) |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny, od jakiegoś czasu podczytuje Was skrycie, teraz przyłaczam się do wątku, zaczęłam właśnie półtoraroczną pedagogikę podyplomową. potrzebuję tego wykształcenia do nauczania w szkole, ale liczę też, że coś tam z tych studiów naprawdę wyniosę i będę fajnym nauczycielem
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie, xestrellax - jeśli się wykorzystuje film tak jak to napisałaś, albo jakieś ciekawe publikacje internetowe, testy, quizy itp. Ale telefon komórkowy? Uważam, że więcej szkodzi niż się przydaje. Nakręcanie filmów łamiących prawo to jest jeden z przykładów. Ostatnio na zajęciach miałam właśnie o multimediach i gościu nam puścił krótki filmik Pedagog XXI wieku czy coś. I tam między innymi było, że możemy wykorzystać telefon komórkowy na lekcji i poprosić dzieci aby wysłały SMSa do swoich znajomych co jedli dzisiaj na śniadanie. Wygrywa ten, który dostatnie najwięcej odpowiedzi a dodatkowo punktowane są SMSy od zagranicznych znajomych. ![]() Jak dla mnie to debilizm i robienie czegoś na siłę. A co Wy o tym sądzicie? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- To jest film, który pokazywał nam gościu na zajęciach. W 3:47 zaczyna się o tych SMSach. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=4Pg77vk1Hr4 |
||
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy kupujecie focusa czy nie. W każdym razie w przedostatnim numerze jest o szkole XXI wieku. I jest tam o nauczaniu za pomocą laptopów i innych.
Jak będę mieć chwilę czasu to zeskanuję i wrzucę, bo wciągło mnie
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
ojej juz przedrukowałam ksiazkę i bede szykowac referat o jaaa wszystko na mojej głowie heheh wszystko trzeba samemu przygotowywac
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli jesteśmy pewni, że każde ma telefon z aparatem - łatwiej kazać im zrobić, nazwijmy to "fotoreportaż" przy pomocy telefonu, niż żeby każde przynosiło aparat. Tylko żeby nie było wtopy, że któreś dziecko jednak tego tel. nie ma albo ma jakiś "gorszy", bo wtedy zafundujemy mu koszmar. Ale ewentualnie zawsze można dzieci podzielić na grupki i kazać im robić zdjęcia wspólnie
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż żałuję, że nie wybrałam czegoś w tym stylu na pracę licencjacką |
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
musze przygotowac prezentacje na angielski (podstawowy) niby proste a ja mam big problemo. moze ktoras to przygotowywała? nie mam wogole pomysłu;/
|
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do 7 listopada muszę wysłać pierwszy podrozdział xD dobrze, że przede mną długi weekend xD
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja i tak nie jestem przekonana do takich pomysłów. Nie do wszystkich oczywiście ale jeśli chodzi o telefony komórkowe to zdecydowanie jestem na NIE. |
||
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Umarłam dziś.
Poszłam do jednej do której chciałam iść, nazwijmy ją panią M. Miałyśmy zostać przejęte przez panią W. Pani M. się pyta jaki jest mój powód zmiany promotora. Mówię, że mojej nie ma, bo poszła na zdrowotny. Na co ona znów ale jaki jest mój powód skoro jej nie ma. Mówię, że no może taki, że jej nie ma. Na co ona pomyślała i rzuciła: "No tak, faktycznie, to jest powód. A była pani u pani W.?" Mówię, że byłyśmy całą grupą ale ona nas nie chce, bo ma dużo studentów. No to czy byłam u pani S. Mówię, że ta sama sytuacja. Idę do pani Sz. a ona czy byłam u pani M., W., S.? Stanęło na tym, że jak nikt nas nie weźmie to one mogą. I teraz jestem w kropce, bo u pani Sz. dziewczyny nic jeszcze nie piszą, a ona jest od sztuki, więc bardzo prawdopodobne że będę musiała temat zmienić (wielkiego problemu z tym nie ma, bo chciałam pisać o rysunku). Albo iść do pani M. u której jutro zaczynają pisać już trzeci rozdział, a ja nie mam nic. |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę OPACa naszego
Zamawiałam książkę do zrecenzowania na zaliczenie. I albo mi nie otwierało strony, albo nie przyjmowało zamówienia. Jak pokazało, że zamówienie wysłane, po godzinie walki z tym, to nie pokazuje mi się znów nic na koncie |
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej nowej promotorki kilka osób oddało już 2 rozdziały a ja dopiero mam jej plan pracy przynieść |
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Mam promotorkę
Przyszłam, zapytałam, a ona mnie z otwartymi ramionami przyjęła i w ogóle, w ogóle. W środę mam jej przynieść wszystko co mam plus literaturę i wtedy mi powie resztę jak pisać, co pisać i czy mam to dobrze
|
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Ano
Taaaaaaka ucieszona byłam jak mi powiedziała, że czemu by mnie miała nie wziąć I nawet panie w dziekanacie mi humoru nie zepsuły I z tego wszystkiego zapomniałam iść do biblioteki i zrobić zdjęcia, bo mamy kozę na uczelni |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie na uczelni ciężarną kozę czy koleżankę, która jest ciężarna i mówicie na nią koza?
|
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
OMG anlejka to co Ty w końcu studiujesz, pedagogikę czy zootechnikę?
Nieźle A ja mam teraz wolne aż do 6 listopada, haha Poświęcę się czytaniu literatury, które wcześniej nie chciało mi się tknąć
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niestety jako zaoczna studentka nie mam wolnego
buuu
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wolne od jutro do niedzieli przyszłej czyli aż 8 dni
![]() Czy są tutaj jakieś dziewczyny, które już pracują w przedszkolu/szkole? Chciałabym po obronie licencjatu znaleźć pracę w przedszkolu i magisterkę robić zaocznie. Jak najlepiej szukać pracy w przedszkolu? Codziennie wchodzę na stronę z ogłoszeniami i czasami są ogłoszenia do pracy właśnie jako opiekun do żłobka lub pomoc do przedszkola. Wiem, że do czerwca jeszcze dużo czasu, ale chcę się właśnie zorientować jak to wygląda. Najlepiej chodzić osobiście z cv ? Wiem, że do pracy w szkole bez skończonych studiów magisterskich nie mam szans, dlatego póki co szukam w samych przedszkolach.
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
Od jutra do przyszłej niedzieli to 9 dni
To ja mam jeden dzionek więcej
|
|
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
a ja muszę jechać w piątek na niemiecki, gdyby nie to, to też bym miała tyle dni wolnego
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak dzienne studia są lepsze
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wydział jest połączony z wydziałem etnologii i z naszego wydziału przechodzi się na wydział artystyczny. I to przejście jest usłane różnymi dziełami ludzi z artystycznego, bo rzeźby, obrazy i inne. No i tak to ostatnio postawili kozę. Ciężarną.
Taaaaaki ubaw mamy |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam swój wydział oddzielnie, więc nie mamy takich niespodzianek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

) przez nauczyciela to w sumie może być
To największa głupota, bo dzieciaki zapamiętują tylko pewne rzeczy, jeśli nie zwróci im się uwagi na to, co ważne. Wyobraźcie sobie np. "My, dzieci z dworca ZOO" bez dyskusji po filmie. Młodzież zapamięta, jak świetnie czuła się Christine po heroinie i jak podgrzać brauna żeby się nadawał do użycia, a nie to co było przed i po. Ale do wielu nauczycieli to nie dociera, myślą, że film załatwi sprawę 

buuu
To ja mam jeden dzionek więcej