|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
szukam piosenki w której w refrenie jest gwizdanie, piosenka ostatnio chyba sławna leci często w radiu, (taka troszeczke z melodia country ale nie zbyt sie tym sugerowac bo nie jestem pewna )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=v0NSeysrDYw Ale nie jest to żadna nowość, bo jest z chyba 2005 roku. :P
![]() |
![]() |
#2703 |
Raczkowanie
|
nie nie to nie ta ;( ta ktorej szukam jest zdecydowanie wolniejsza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2705 | |
Evil olivE
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Ta jest mega wolna, ale też mega stara. ;P
Scorpions "Wind of change" http://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
szukam tytułu filmu - dramatu, jest on dość ''stary''. kiedyś go w tv oglądałam i z tego co pamiętam to jest o dwóch przyjaciółkach. jedna z nich drugą morduje... i to chyba z zazdrości, bo ta druga się dopuściła zdrady z jej facetem... niestety tylko tyle pamiętam, bo kilka lat temu ten film oglądałam.
![]()
chcę usiąść i słuchać, być blisko. Chcę do ciebie, nic więcej, to dużo i mało i wszystko. Edytowane przez alekziz Czas edycji: 2013-09-23 o 01:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (z
Cytat:
![]() Czy ofiara była brunetką z kręconymi włosami? Czy zabójczyni później 'podlizywała się' matce tej zabitej? Czy na koniec, po tym gdy prawda wyszła na jaw, matka ofiary uderzyła w twarz tę 'przyjaciołkę'? Bo jeśli tak to kojarze, chociaż nie mogę sobie przypomnieć tytułu. :banghead: ale może sobie przypomnę. ![]() ![]() Edytowane przez sweetcorn59 Czas edycji: 2013-09-23 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 |
Naczelny Hipster
|
Dot.: Odp: Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany te
Szukam Aniołów i nie tylko
![]() W książkach, filmach. Ale nie chodzi mi o natchnione religijnie książki ![]() Zafiksowało mnie przez Siewcę Wiatru Kossakowskiej, pochłonęłam wszystkie części. I chcę więcej. Jedyne co mi przychodzi do głowy to typowe książki dla nastolatków typu Dary Anioła, czy Charley Davidson (no tam, jak na razie wiem, że jest syn Szatana), a chciałabym coś jednak bardziej poważnego też. O, teraz mi się przypomniało, że jeszcze w Merlinie Roberta Nye był z kolei Belzebub, Astaroth i Lewiatan o ile dobrze pamiętam. No więc chcę Anioły, upadłe też. Ratunku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany te
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak sobie przypomnisz, to daj znać. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 |
Rozeznanie
|
Szukam literatury do tematu "Postawa outsidera jako wyraz buntu i wrażliwości. Omów, analizując stosowne utwory z literatury polskiej i obcej." Wyszukałam już kilka pozycji, ale jestem ciekawa jakie są Wasze propozycje
![]()
![]() |
#2713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jest dużo aniołów, też upadłych w sadze "Błękitnokrwiści" Melissy de la Cruz - pamiętam, że uwielbiałam te książki parę lat temu. ![]()
![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2715 | ||
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szczerze to mam wrażenie, że Kossakowska jest jedyna, której się udało coś dobrego z taką tematyką zrobić, bo tak to niestety bardzo łatwo spaprać i zrobić tandetę. O tak teraz mi się przypomniało, że jeszcze Patch z Szeptem był upadłym aniołem, nie? No ale to znowu czytadła dla nastolatek i drugi Zmierzch ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Jeśli interesują cię babskie komediowe to w Nie żyję więc jestem http://lubimyczytac.pl/ksiazka/10060...je-wiec-jestem występuje anioł stróż.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Odp: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorcz
To nie było czepianie się tylko informacja
![]() Sama mam od jakiegos czasu problem z książkami, bo gdy szukam czegoś w interesującej mnie tematyce, to ciągle trafiam na książki dla nastolatków. Niby da się przeczytać, ale większość książek kupuję, więc gdy trafiam na książkę, która znów jest dla nastolatków i wiem, że drugi raz jej nie przeczytam, mam po prostu poczucie wyrzuconych pieniędzy w błoto. Więc dałam tylko zainteresowanej znać, że to nie jest coś w rodzaju Kossakowskiej. Swoją drogą Kossakowska wydała jeszcze dwie kolejną powieść z tymi samymi aniołkami pt. 'Zbieracz burz' w dwóch tomach. Można też poszukać zbioru jej opowiadań też z jej wizją nieba: 'Żarna niebios' lub 'Obrońcy królestw' - to te same opowiadania tylko wydane pod dwoma tytułami. Tapnięte z mojego HTC ONE V |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na da
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
Odp: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorcz
Nie ma za co.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 | |
Naczelny Hipster
|
Dot.: Odp: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (z
Cytat:
![]() No własnie, te dla nastolatków takie, że przeczytasz, fajnie było, ale nie ma doznań "ooo, dobra książka". A mi się marzy coś po czym będę musiała przeżyć book hangover ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (z
No właśnie mi też.
Ostatnimi czasy mam tak tylko po książkach Anne Bishop. I ostatnio jeszcze po 'Nexusie' Rameza Naama. Ale żadne z nich nie jest o aniołach. Podobno jedną z fajniejszych książek wydanych niedawno jest 'Angelfall' Susan Ee - ale od razu mówię, że nie czytałam. Przypomniało mi się jeszcze, że na półce w kolejce mam 'Anioły muszą odejść' autorstwa Konrada Lewandowskiego. Też jeszcze nie czytałam, ale to polski autor, a książka też nie jest książką dla nastolatków - przynajmniej tak mi się wydaje po przekartkowaniu ![]() Ja ostatnio jeszcze czytałam 'Nefilim' Thomasa Sniegoskiego. Wciąż dla nastolatków, więc wyjątkowo łatwa i efektu 'wow' u siebie nie zaobserwowałam. Ale jeśli ktoś np. nie chce kolejnego romansu, to melduję, że w pierwszych dwóch częściach widać tylko lekkiego echo jakiejś sympatii głównego bohatera, ale nijak nie dominuje fabuły. Jest bardziej wątkiem pobocznym. W sumie to nawet trudno trochę tak naprawdę to odczuć ![]() A i jeszcze może Ci podrzucę Anne Rice: 'Pokuta', 'Kuszenie' [druga część 'Pokuty'] oraz 'Sługa kości.' Pierwsze dwie to bardziej opowieść o płatnym mordercy i aniele, który nawraca tego pierwszego i daje mu do wykonania zadanie. Czyta się dość lekko, ale nie zbyt lekko - ma ciekawy klimat. Trzecią przeczytałam do połowy [przyznaje się], bo jakoś wydała mi się trochę zbyt ciężka - widocznie nie jej czas, do niektórych książek muszę dojrzeć, żeby je pochłonąć. Konstrukcja samej książki, przynajmniej do momentu, do którego doszłam, jest podobna do 'Wywiadu z wampirem' - anioł opowiada swoją historię człowiekowi. Ale żadna z książek Rice nie ma tego lekkiego humoru Kossakowskiej. Edytowane przez Aimee_J Czas edycji: 2013-09-23 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
damn good coffee
|
Szukam filmu - kilka miesięcy temu leciał w tv. Fabuła - zapamiętam tylko tyle, że dwie osoby (kobieta i mężczyzna) podróżują gdzieś, a ten facet każdą decyzję podejmuje rzucając monetą (tak mniej więcej zapamiętałam). Gatunek - chyba thriller. Pomożecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem tylko czy coś takiego Cię zainteresuje ![]()
![]() |
![]() |
#2726 |
Rozeznanie
|
Szukam jakiejś biografii, najlepiej osoby z przełomu XIX i XX wieku, albo z pierwszej połowy XX wieku. Ostatnio się zaczytuję w takowych a zaczynam cierpieć na brak materialu do czytania
![]()
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
SZUKAM KSIĄŻKI DLA OSOBY, KTÓRA W SIEBIE NIE WIERZY, PRZEJMUJE SIĘ WSZYSTKIM, JEST ZBYT NERWOWA I POTRZEBUJE KOPA W TYŁEK - Czyli coś dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
właśnie ją ściągałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=mvNCRrpT85k
Szukam piosenki, która leci w tle tego filmiku. Głos wydaje mi się znajomy, piosenka też, ale nijak nie mogę skojarzyć. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.