|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Aha nalozylam dzis po raz pierwszy czerwona husteczke,mama sie przerazila i powiedziala ze wygladam jak po chemii, i nie powinnam jej nosic,ale ja udajac sie do sklepu i tak jej nie zdjelam bo podoba mi sie jej styl. Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-01-29 o 02:14 |
|
|
|
|
#2702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem pod wrazniem gdyz opisalas dokladnie moja histo.Tez mialam ladne i geste wlosy dopoki nie czaczelam sie odchudzac,naruszylam strukture wlosow i od tsmtej pory jest ich malo,sa cienkie i bez zycia,stracilam 2/3 wlosow,myslama ze jak je pocienuiuje i skroce tak do ramion ta beda gesciejsze,teraz jednak wygladaja jak by bylo ich mniej ze nawet wstydze sie spinac ich w kucyk...jedynym plusem jest to ze nie robia mis sie koltuny i przez rozczesywanie nie trace dodatkowych wlosow.Prosze Cie szcotkuj codziennie wlosy abys uniknela koltunow,stosowalam twoja metode (myslalam ze jak nie bede rozczesywac codziennie to wyda sie moich wlsow wiecej) i przez to stracilam prawie drugie tyle wlosow... |
|
|
|
|
#2703 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Vahina, Mala2710, nie bójcie się decyzji o ścięciu włosów na krótko. W sytuacji, którą opisujecie wydaje się to być dobrą decyzją, powinno trochę wzmocnić włosy i poprawić ich wygląd.
Postawcie na preparaty do wcierania - odżywkę w płynie Jantar, żel Paloma, wcierki domowej roboty na bazie ekstraktów [jest o nich osobny wątek, bardzo skuteczne], może placenta [o niej też jest odrębny temat, warto poczytać], ampułki Radical [wizażanki są zadowolone] lub Seboradin [jeśli Wasza skóra dobrze znosi alkohol] być może również Henna Treatment Wax - z pozoru nieciekawy, ale jednak skuteczny sądząc z opinii wizażanek. Wskazana konsultacja z dietetykiem, bardzo ważne jest dobre dobranie zrównoważonej i bogatej w mikroelementy diety, nie tylko suplementy. Kuracja musi być prowadzona systematycznie i dość długi czas [conajmniej kilka miesięcy], więc nie trzeba się załamywać, jeśli na początku nie widać efektów. I radziłabym uważać na wszelkie preparaty z minoxidilem/aminexilem. Po ich odstawieniu włosy często znowu lecą, aby utrzymać rezultat trzeba ich używać już do końca życia
|
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do obcięcia, obciełam... około 20 cm. Nie zauważyłam poprawy, ale może faktycznie jeszcze skróce i zobaczymy. Wielkie dzieki dziewczyny! ;* Bede się stosować do waszych porad, bacznie śledzić wątki, działać i czekać cierpliwie na efekty. |
|
|
|
|
#2705 |
|
po prostu Łinli
|
ja właśnie przed wczoraj zdecydowałam się na obcięcie włosów
Przekonała mnie koleżanka, która nosiła całe liceum długie włosy, ale też takie cienkie piórka. Obcięła tak za ucho i jej się baardzo wzmocniłymoje kończyły się tuż poniżej łopatek, teraz mam do ramion. nie był zniszczone, ale baaardzo cienkie, takie brzydkie pióra zawsze nosiłam pocieniowane, ale od jakiegoś czasu podcinałam regularnie końcówki na prosto (fryzjerka poleciła żeby ciąć na prosto jak jest ich tak mało).Stosowałam placente, radical do wcierania, szampon radical, mgiełkę radical, wax polski, seboradin niger, łykałam różne suplementy, piłam pokrzywę. Wszystko to pomogło mi w jakiś sposób (włosy nie były zniszczone, wypadają mniej a czasem wcale) ale mimo to zdecydowałam się obciąć. Najpierw prawie się popłakałam z żalu ale teraz już jestem happy cieszę się że to zrobiłam, mam teraz fajną fryzurkę i włoski ładnie wygladają, super się układają bez suszarki. Fryzjerka powiedziała, że przy głowie jest ich dużo (urosły nowe teraz mogę zapuszczać znowu będę też kontynuować kurację na porost nowych kłaczków, myślę że po ścięciu o wiele lepiej mi pójdzie p.s zrezygnowałam też z farbowania, wcześniej miałam taki mysi kolor który rozjaśniałam na jasny blond a teraz od prawie roku bez farby mam ładny, ciemniejszy złoty blond
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-01-29 o 10:16 |
|
|
|
#2706 |
|
Przyczajenie
|
Srodek przeciw wypadaniu wlosów dla mezczyzny
Witam
Szukam jakiegos dobrego srodka przeciw wypadaniu włosów dla mezczyzny, chce to stosowac zapobiegawczo żeby za kilka lat nie zostac łysym SERUM REDUKUJĄC WYPADANIE WŁOSÓW Nie mam pojecia czy to jest dobre czy nie bo sie absolutnie nie znam.Możecie coś polecic ? Mam 31 lat jesli to ważne. Dzieki Edytowane przez John Doe Czas edycji: 2009-01-29 o 13:02 |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Srodek przeciw wypadaniu wlosów dla mezczyzny
Jest cały wątek o wypadających włosach, po co zakladac od razu nowy?
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
mala2710- nie rozumiem jednego, dlaczego sama nie mozesz isc do dermatologa? powinnas poszukac przyczyny dlaczego tak ci wlosy leca, najwazniejsze to zrobic badania. Wiem ze to trudne kiedy widzi sie jak wlosy wychodza garsciami, ale trzeba myslec pozytywnie, zamartwianie sie (chociaz jak tutaj sie nie martwic) nic nie da a moze pogorszyc sprawe.
Tak sie zastanawialam nad swoim przypadkiem, po paru dniach stosowania alpicortu e przestaly mi tak leciec wlosy, nawet przy rozszczesywaniu mokrych wlosow za grzebieniem nie ciagnie sie garsc wlosow. co prawda nie robilam badan hormonalnych, ale czy to mozliwe ze mam wlasnie problemy z hormonami skoro ten lek tak szybko zadzialal? mam jeszcze pytanie odnosnie badan hormonalnych, jesli bierze sie tabletki antykoncepcyjne jak te badania wtedy wygladaja? czy rowniez konkretny hormon trzeba robic konkretnego dnia cyklu? |
|
|
|
#2709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok mam numer do derma, jutro dzwonie i się zapisuję. Zobaczymy... Już dawno powinnam to zrobić...! |
|
|
|
|
#2710 |
|
BAN stały
|
A ja po pierwszym uzyciu Sesy.... Nalozylam ja na jakies 15 min, bo nie mialam wiele czasu .... I super :/ nad czolem mniej wlosow .... Wydaje mi sie ze lysina w tym miejscu sie powiekszyla, mam mniej wlosow i jestem zalamana!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-01-30 o 13:33 |
|
|
|
|
#2712 |
|
BAN stały
|
Sesa- to olejek do wlosow.
|
|
|
|
#2713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się może Ci sie tylko zdaje! ![]() |
|
|
|
|
#2714 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chcialabym zeby mi sie tylko zdawalo .... Jednak wiem tez ze niektore preparaty najpierw powoduja silniejsze wypadanie, ´zeby pozbyc sie starych wlosow, na ktorych miejsce maja wyrosnac zdrowsze i mocniejsze .... Ale czy w tym wypadku tak jest?? Nad czolem mam doslownie kilka wlosow... Juz od jakiegos czasu nosze szersze materialowe opaski, zeby to zakryc... Jestem juz tak zalamana ze nie wiem co robic.... Dobrze ze nie nalozylam tego odrazu na cala noc bp jeszcze bym sie calkiem bez wlosow obudzila
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Moze zrob sobie grzywke ? Zeby nie bylo widac tego ..
|
#2716 |
|
BAN stały
|
Mam... Mialam scieta tak na rowno, to bylo ok, ale tylko dopieki nie zapalilo sie swiatlo .... Mam na mysli swiatla halogenowe, ktore wiadomo sa silniejsze i wrecz przeszywaja warstwe moich wlosow i ukazuja cala skore glowy swiatu ..... Teraz mam na bok, ale tez nic nie daje ....Jedyne wyjscie to opaska, ale tez nie moge jej caly czas nosic zeby nie uciskac wlosow....
|
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Znam ten bol.. Wydaje mi sie wtedy ze ja nie mam wlosow ! I ze sie na mnie wszyscy gapia. Kiedys w autobusie siedzialam sobie i nade mna ktos stal, Czulam ze zrobilam sie czerwona , bo wydawalo mi sie ze ten ktos widzi ze mam malo wlosow
![]() ![]() ![]() Juz nie siadam w autobusach.
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
Ja zazdroszcze moim koleżankom, które mają długie gęste i lśniące włosy... a nic, naprawde nic z nimi nie robią. Masakrują je prostownicami i lokówkami. Daj Boże gdybym ja tak mogła... eh... Ale melduje że we wtorek godzina 16 jestem zapisana do dermatologa!
|
#2719 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam tak samo. Staja zawsze w takim miejscu zeby przypadkiem swiatlo nie padalo na moja glowe... Mam u siebie na roku dwie dziewczyny, ktora maja przepiekne wlosy.... Az im gumki pekaja od ich ilosci .... To, ile ja mam wlosow nie wypelniloby im nawet grzywki
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem wysoka i zima zawsze nosze czapke. Ale to itak lipa
DLaczego tak mamy
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
Eh, też często zadaje sobie to pytanie.
|
#2723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam swojego czasu niezle zakola,ale jakims cudem mi odrosly,jednak wlosy ktore wypadly na czubku glowy i z tylu nigdy nie odrosly,pelna nadzieji scielam i pocieniowalam z mysla ze beda wydawac sie gesciejsze a wygladaja na jeszcze bardziej rzadsze,ale nie zaluje gdyz przynajmniej teraz latwiej mi je pielegnowac jak i zarowno myc codziennie , a jak jest u was czy takze jestescie zmuszone je codziennie myc zeby wygladaly na mniej oklapniete i wydawalo sie ich wiecej,u mnie to juz jest nomalnie nawyk lub nawet mus,wstydze sie wyjsc na ulice jak raz na dzien nie umyje wlosow...najgorzej jednak jest na zajeciach,siedzi za mna dwoch facetow i normalnie pale sie ze wstyda bo normalnie tak jakby czuje jak z kpina w oczach spogladaja na moja lysine i gdy puszcza jakis komentarz( nie koniecznie nawiazujacy sie do mnie) to doszukuje sie w nim jakiegos podkontekstu,jakas paranoja mnie ogarnia i zawsze zwalam swoje niepowodzenia wlasnie na moje wlosy (((Lykam tabletki i czekam... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Na zajecciach jest najgorzej.. Kazde dalesz siedzenia sa wyzej, wiec zawsze siedzi ktos nad moja glowa po prostu..
Ja odkad lecze wloski nie myje codziennie. Bo jakos sie juz tak nie przetluszczaja na szczescie. ALe mylam codziennie bardzo dlugi czas.
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
A ja po myciu kłaków własnie - zdesperowana i zestresowana.
|
#2726 |
|
BAN stały
|
A ja postanowilam kupic peruke...
Musze wybrac sie do jakiegos porzadnego sklepu. Scielam sobie sama wlosy, skrocilam grzywke do polowy czola, pocieniowalam w dlugosci i scielam calkiem boki, ktore od poltorej roku miala dluzsze niz tyl (a la Rihanna) .... Trzymalam tez olejek khadi jakies 3 godziny na glowie .... Na szczescie nie dal efektu takiego jak Sesa... Co myslicie o tej perucektorej fotke zalaczylam? Mam czarne wlosy i podobna fryzure teraz, tyle ze o wiele krotsza
|
|
|
|
#2727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2728 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lepiej walczyc z wypadaniem włosów niz całe zycie nosic peruki jakie zazywałas suplementy?jakimi szamponami myjesz włosy? pozdrawiam |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Mojej mamy znajoma kiedys nosila peruke i pozniej juz nie przestala jej nosic. Bo wlosy pod nia zrobily sie juz takie slabe ..
Nie wyobrazam sobie mieszkac z facetem i na noc zdejmowac peruke ..
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

cieszę się że to zrobiłam, mam teraz fajną fryzurkę i włoski ładnie wygladają, super się układają bez suszarki. Fryzjerka powiedziała, że przy głowie jest ich dużo (urosły nowe