|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Madzia ja mialam przetykany kanalik jako dziecko
rurka w oku ponoc nic przyjemnegoKamilka skorcze mnie lapia prawie codziennie i serio wspolczujeTrzymam za was kciuki we czwartek
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja sobie przypomne moje pierwsze noce , pierwsze tygodnie z dzieckiem to az mi sie odechciewa. Plakalam z bezsilnosci , ze zmeczenia , z nerwow...
Ktos to mowil , ze najgorsze pierwsze 3 miesiace. U mnie juz 4 miesiac. To co juz jest dzis to cud. Klade na sile o 23 , no czasem sie lenie i jest 23.30 i mimo iz walczy , protestuje , on chyba sie domyslil , ze to codzienny rytm. Zasypia mi Wstaje roznie , ok 3, czasem 4, czasem 5 a potem dalej spi. Coraz czesciej moge sie zdrzemnac. Dziewczyny nie cytuje was z imienia , bo normalnie nie moge zapamietac ktory nick podlega ktorej osobie tj imieniu. nimfa ja z gruszki nie korzystam. Ona i tak dziala powierzchownie. Ja pokazywalam co mam do czyszczenia noska. Jest to na ebay. Nazywa sie ARIANNE Nasensauger. Zdziwilabys sie ile temu dzieciatku zalega w kanalach brudu. Biedactwo zle oddycha i sie meczy. Wprawdzie moj maly juz walczy powoli z tym ale on z wszystkim walczy. Skurcze lydek ! Zostalo mi to cholerstwo po ciazy, tylko w jednej nodze. Kilka razy obudzilam sie z krzykiem jak nogi prostowalam. Matko co za bol... Podobno nogi prostuje sie ale palce koniecznie wygiac w gore w tym czasie , wtedy nie ma skurczu. Podczas ciazy trzeba brac duzo magnezu , to zapobiegnie skurczom. Teraz przestalam i skurcze mam. Przed ciaza nie bralam i skurczy nie bylo ! Do tego leca mi wlosy garsciami. Mam sflaczaly brzuch i kilogramy do zrzucenia ! I na koniec , podobno kolki sa przez pierwsze 3 miesiace , prawda ? Jakims cudem moj ich wcale nie mial. Mam nadzieje , ze juz ryzyko za nami. |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki,
dzisiaj siedze caly dzien w domku i ucze sie na jutro... ![]() Niestety dorwalo mnie przeziebienie - kicham i prycham, nos caly mnie boli glowa tez ...niezbyt optymalne warunki do nauki...![]() Za to pogoda za oknem mimo ze zimna, to slonko sie pokazalo...
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Jestem ciekawa, tak naprawde ciekawa, co Niemcy mysla o Austriakach i co Polacy w Niemczek mysla generalnie o Austrii? Sama mieszkam w Austrii (pol na pol w Wiedniu i w Lodzi), ale tu austriackiego wątku brak ;(
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
mam dzisiaj egzamin a nie spalam cala noc przez katar, glowa mi peka i teraz mam 38,4 stopni goraczki wiec prosze o mocne ![]() tak od 11.30 zebym tam chociaz nie padla...I z gory
|
|
#2706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz w domku i trzymam kciuki na ciebie...
malajka hmmm...szczerze mowiac, to nie wiem, co niemcy i polacy mieszkajacy w de mysla o austriakach poza tym, ze mowia oni troche smiesznie po niemiecku...
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz w domu
Jestem zalamana, nie pyatajcie jak bylo ![]() Wymeczyla mnie pani doktor, bo okazało sie, ze mam powazne zrosty i nie mogla sie przebic przez kanalik. Musze zostac w Pl tydzien dluzej i w poniedzialek bedziemy powtarzac zabieg. Maz wroci do domu bez nas i musi znowu w piatek po nas przyjechac. brrr |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kami, jak egzamin ?? |
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chcialas tego zrobic w De?Eeeee......jakos nie bardzo...wole o tym nawet nie myslec Odkrylam ciekawa rzecz - tutejsi wykladowcy maja ciekawa umiejetnosc takiego formuowania pytan, ze nawet kiedy zawieraja one tresci czy teorie, ktore ja znam to sa wplecione w takie inne rzeczy, ze nie wiadomo o co chodzi... Jak tam samopoczucie Gosiu?? Laurka daje o sobie mocno znac? ![]()
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, wole juz to zalatwic tutaj. Jak chodzilam do lekarza z tym okiem w De, to słowem nie wspomnial,ze to moze byc kanalik. A tu sie okazalo,z e prosze, kanalik i nawet zrosniety!!! Poza tym nie wszyscy podejmuja sie tego zabiegu,, wiec zostane tydzien dluzej i doprowadze sprawe do konca, bo nie mam gwarancji kiedy i czy wogole w De sie tym zajma
![]() No to ile jeszcze ezgaminkow?? Chyba 1?? Zobaczysz, zdasz spiewająco |
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie ci specjalisci sa w De do d.....kanalika zrosnietego nie zauwazyli...
![]() Teoretycznie jest jeszcze jeden egzamin z mikroekonomii jutro, ale prawie caly moj kierunek zapisal sie na ten egzamin w nastpnym semestrze razem z makroekonomia wiec na razie mam to z glowy...
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia nie chce straszyc ale czasami nie da sie tego poprostu przetkac. A zabieg nie daje gwarancji ze kanalik znow sie nie zapcha ---------- Napisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Kamilko ja tez jestem pewna, ze zdasz super msuisz ![]() A Laura kopie jak szalona. Wcale nie jest to juz takie przyjemne Samopoczucie calkiem calkiem maz wroci to razem bedziemy faworki robic
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie musze wcale zdac super...wystarczyloby po prostu w ogole zdac...np. takie 4,0 bardzo chetnie przyjme
A zreszta jak nie, to tez moge pisac w nastepnym semestrze.... ![]() Cytat:
Oh, jak ja dawno faworkow nie jadlam!! A za to paczki to tak od 2-3 tygodni jem codziennie po jednym w drodze na uczelnie a w sobote zawsze kupujemy 6 i mam na weekend do podzialu z malzem... ![]() Gosiu, moze podeslesz mi jakis przepis na foworki????? Plizzzz........ ![]() ---------- Napisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Dziewczyny, wlasnie dostalam wyniki pierwszego egzaminu z polityki i I to na note 2,2 !!!!!! (taka nasza 4) ![]() :win ko:
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-02-19 o 16:46 |
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamilko gratulacje |
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze trzeba sprobowac...a noz sie uda i skonczy sie na tym ostatnim zabiegu... ![]() Dziekuje slicznie i dzisiaj jeszcze troche mia zostala...
|
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
Witam,nie wiem czemu Was wczesniej nie zauwazylam,pewnie dlatego ze zagladam tylko do odchowalni.Jestem mama rocznej Weroniki,mieszkam w Emden,Niedersachsen juz 4 lata i z kazdym miesiacem coraz bardziej odczuwam tesknote za moimi Mazurami.Zyje tutaj z mezem.poznalam w moim miescie 2 Polki rowniez matki wiec ta codziennosc na obczyznie jest bardziej znosna.brakuje rodziny,przyjaciol,teraz rowniez pracy.mloda jestem a tak narzekam
.
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, witam ja tez jestem z Niedersachsen...dzieli nas okolo 300 km...
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Cichutko tu...
Witam nowa mausie Ja dzisiaj rano odprawiłam meza do domu, a teraz pije kawke. Raspi, jak samopoczucie?? Xenia i Nimfa widac zajete pocieszkami, zreszta ja tez ![]() Kamilka, to juz masz koneic sesji ?? Widzisz, nie bylo tak strasznie ![]() Jutro ide znowu do lekarza. Juz się trzęsę
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Madziu
![]() Samopoczucie do d*** modle sie caly czas aby zab mnie juz nie rozbolal bo ciagle cmi . Juz 35 tydzien mi idzie i coraz mniej do konca . Madzia kciuki trzymam za Ciebie jutro!
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piatek po ostatnim egzaminie padlam spac o 21 i spalam do 10 w sobote..i obudzilam sie tylko na sniadanie po czym znow spac do 13...wiec dopiero zobaczylam jak moj organizm byl wymeczony...Teraz powoli sie regeneruje...![]() Madziu, trzymam kciuki jutro Cytat:
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, zazdroszcze ci normalnie tego uczucia, kiedy wszystko juz za nami i stres opada! Az tesknie za czyms takim, bo wtedy tak fajnie docenia sie spokoj i odpoczynek
![]() Malgos, juz niedlugo |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jeszcze to czekanie na wyniki i troche nie wiem jak to bedzie z ta socjologia bo mimo ze na kazde pytanie napisalam to niektorzy popisali po 3 strony na jedno pytanie a ja srednio poltora...hmmm...zobaczym y...![]() U nas dzisiaj jest karnawal i karowod, ale pogoda taka, ze wyjatkowo nie chcialo nam sie isc.. Ktos wie moze, kiedy przyjdzie wiosna..?
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze słowa mego dzisiejszego postu skierować musze do Kamilki
![]() Kochana, ale mialam sen....bawiłam sie na Waszym weselu!!!! |
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahaha!! Mam nadzieje, ze dobrze sie bawilas! Jakies szczegoly snu?? O ktorej masz dzisiaj zabieg??
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze to bylo party po slubie cywilnym, bo bylas ubrana w te sukienke...![]() Ehh te moje sny ![]() Do lekarza wybieram sie na 15....ojojoj |
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...fajny sen... Probuje sie zmusic do wyjscia na miasto, bo musze jeszcze kupic kilka rzeczy na ten wyjazd na narty...przedewszystkim potrzebuje termo unterwäsche, zeby mi tylek nie zamarzl...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

rurka w oku
ponoc nic przyjemnego
i serio wspolczuje

...niezbyt optymalne warunki do nauki...

wyobrazam sobie, ze ten zabieg do najprzyjemniejszych nie nalezal
A nie chcialas tego zrobic w De?

maz wroci to razem bedziemy faworki robic
A za to paczki to tak od 2-3 tygodni jem codziennie po jednym w drodze na uczelnie a w sobote zawsze kupujemy 6 i mam na weekend do podzialu z malzem... 

. Mam nadzieje, ze na jednym zabiegu sie zakonczy
gratulacje