Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-13, 09:31   #2701
anula14
Rozeznanie

Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez ewelciaz Pokaż wiadomość
Mój 15/16 tygodniowy bębenek.

Ewelinka śliczny brzusio, chyba byłaś chudzinką przd ciżąć co?? Mój to wielki jest w ogóle wielka jestem bo startowałam od 70 przytyło mi sie po ślubie :-( Zrobilam fotki w komówrce ale nei mam kabla zeby je zgrać na kompa :-( wiec musicie zaczekac aż naprawia mi aparat ... wtedy pokaże wam swój brzuchol..
anula14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 09:36   #2702
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Witam mamuśki z rana!!! Nieźle się rozpisałyście wczoraj...

mandaryna79 witam serdecznie!!!

Izzi gratuluję wyrośniętego potomka, to niesamowite jak przez dwa tygodnie wyrósł, bo jak dobrze pamiętam ostatnio go wtedy doglądałaś

Agnieszka8801 dawno się nie odzywałaś, gratuluję dnia bez papierosa i aby było takich więcej moja koleżanka ostatnio jakoś tak nie pomyślała i zapaliła przy mnie, odsunęłam się na kilka metrów i powiedziałam, że nie powinna przy mnie palić i że śmierdzi i zaraz zgasiła...

jaroszania śliczna z ciebie dziewczyna

a ja wczoraj cała w nerwach zadzwoniłam do poradni genetycznej i myślałam że juz się czegoś dowiem, no i się dowiedziałam... że się dowiem 26 marca... uczę się cierpliwości!!!!!
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 09:42   #2703
anula14
Rozeznanie

Smile Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Nio udalo mi sie przeczytać wczorajsze wasze pogaduchy... no to się napisałyście ... hehehe

Witam nowe mamusie Senna24 i Mandarynkę719 -

Agnieszko tak trzymaj - rzuć to cholerstwo na zawsze to dobre nie tylko dla dzidzi ale i ciebie
Stary 2008-03-13, 09:51   #2704
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Haj dziewczyny.

Witam Mandarynkę!!
I już opisuję swoje prenatalne usg (specjalnie dla Jaroszani)
W telegraficznym skrócie wszystko git. Wymiary oczywiście zróżnicowane: główka 13 tyg. 6dni, brzuszek 13 tyg., długość CRL (ciemieniowo-siedzeniowa) 7,75 cm- 14 tyg. Kości nosowe ok, przezierność karkowa NT 1,4 mm przy normie wiekowej 2,5 mm. Według OM wiek ciąży 14 tyg 1 dzień, wg badania usg 13 tyg. 5 dni ... więc w sumie rozbieżność się jakoś neutralizuje.
Jutro zeskanuję może fotę potomka i wrzucę na wątek.

Co do zaparć to podobno trzeba pić dużo płynów i mi akurat pomagają kefir, jabłka i suszone śliwki Kiwi na mnie nie działa

Do jutra dziewczyny! Buziak!

Dzidziuś pięknie rośnie. Tylko się cieszyć.
Kurcze, wy tu piszecie o jakichś prenatalnych USG a mój lekarz ma taki beznadziejny aparat ze jedyny pomiar jaki robi to dlugość CRL. U mnie wg. USG zacząl sie dziś 16 tydzien. Wg. OM zaczął się tydzien 17. Ale zasdnych innych pomiarów nie znam i kicha. Mam czasem ochote zmienic lekarza. Za kazda wizyte place mu 60 zł co dwa tygodnie a wiem niewiele.

Cześć Anula. No ja przed ciażą ważyłam 48 kg, ale ja jestem malutka to raczej w normie.

jarosznia, piękna z Ciebie kobieta.
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 09:51   #2705
żabulka21
Rozeznanie

wlaśnie wrociłam od lekarza.Moje maleństwo rozwija się bardzo dobrze i kręci koziołki u mamusi w brzuszku.Pan doktor zmierzył mu glówkę i wyszło że jest to 15 tydzień 4 dzień czyli prawie idealnie się zgadza (2 dni różnicy)

Ewelciaz nasze maleństwa są rozmiarowo dokładmie w tym samym wieku więc i nasze terminy porodu się zgadzaja
4.09.2008 także mój maluszek pozdrawia swojego rówieśnika
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 09:57   #2706
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
wlaśnie wrociłam od lekarza.Moje maleństwo rozwija się bardzo dobrze i kręci koziołki u mamusi w brzuszku.Pan doktor zmierzył mu glówkę i wyszło że jest to 15 tydzień 4 dzień czyli prawie idealnie się zgadza (2 dni różnicy)

Ewelciaz nasze maleństwa są rozmiarowo dokładmie w tym samym wieku więc i nasze terminy porodu się zgadzaja
4.09.2008 także mój maluszek pozdrawia swojego rówieśnika

O jak fajnie. Mój maluszek przesyła Twojemu buziaki. Ze mną na razie jest w kratke, co wizyta inny termin. Po 20 tygodniu wszystko powinno sie ustabilizować.

Agnieszka, tak trzymaj. Zdrowie dziecka jest teraz najważniejsze.
Stary 2008-03-13, 10:04   #2707
anula14
Rozeznanie

U mnie też co wizytę inny termin ale na ostatnich dwóch wu=izytach kręci się wokół końcówki sierpnia. Jutro kolejna wizyta ale nie wiem czy zrobi mi usg wiem ze w 20 tygodniu czyli na następnej wizycie napewno bo bedzie mi robił kolejne prenatalne usg sprawdzające m.in. wady serca . wiec jestem ciekawa co bedzie robił jutro??? hehehe
Stary 2008-03-13, 10:04   #2708
Dorotka@
Zadomowienie

dziewczyny, postanowiłam też wrzucic swoją fotkę ,a raczej fotkę mojego brzusia mój skarb zagrzał sobie tam miejsce...
nawet w pracy usłyszałam dziś komplement, że brzuszek bardzo mi pasuje...taki zgrabniutki
a ja się wam pochwalę, że wcale go nie ukrywam- lubie założyć takie ladnie obciskające tuniki... jestem dumna z tego, że będę mamusią!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0113.jpg (34,1 KB, 43 załadowań)
Stary 2008-03-13, 10:07   #2709
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Dziekuje Wam wszystekie kochane dziewczynki

Jest ciezko nie powiem najgorzej jak cos zjem to mne ciagnie i nawet zauwazyłam ze czegos szukam po jedzeniu;pNio ale dzis juz 2 drugi dzien juz mniej ciagnie niz wczoraj .Własnie jestem przed wizyta u ginekologa.
Niestety nie odzywam sie z powodu braku czas Mam nadzij ze to po swiatach sie zmieni Jak narazie pozdrawiam Jak wroce to napisze cio i jak .
P.S ostatnio strasznie mnie boli brzuch z jajnikami,nie wiem czy to od tego powiekszanaia sie macicy ruchow maluszka,czy tez moze z przemeczenia...
Stary 2008-03-13, 10:08   #2710
anula14
Rozeznanie

Smile Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
dziewczyny, postanowiłam też wrzucic swoją fotkę ,a raczej fotkę mojego brzusia mój skarb zagrzał sobie tam miejsce...
nawet w pracy usłyszałam dziś komplement, że brzuszek bardzo mi pasuje...taki zgrabniutki
a ja się wam pochwalę, że wcale go nie ukrywam- lubie założyć takie ladnie obciskające tuniki... jestem dumna z tego, że będę mamusią!!!!

bardzo ładny brzuszek
Stary 2008-03-13, 10:15   #2711
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:

No pięknie. Ale z Ciebie szczuplutka kobitka. No ja też ubieram takie dość przylegające bluzki, ale poza domem bo u mnie w domu sie dziwnie czuje bo mi sie rodzice przyglądają. Wkurza mnie to. Już mamie kiedyś zwróciłam uwagę.
Stary 2008-03-13, 10:20   #2712
anula14
Rozeznanie

Ewelciarz pisałaś ze tez boerzesz rennie ile razy na dobę??? kurcze ale mnei dziś pali w żolądku???
Stary 2008-03-13, 10:23   #2713
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula14 Pokaż wiadomość
Ewelciarz pisałaś ze tez boerzesz rennie ile razy na dobę??? kurcze ale mnei dziś pali w żolądku???
Wiesz co, zazwyczaj mi starczało jedno, dwa. Wolałam nie przesadzać, choć podobno nie szkodzi.
Stary 2008-03-13, 10:27   #2714
anula14
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co, zazwyczaj mi starczało jedno, dwa. Wolałam nie przesadzać, choć podobno nie szkodzi.

juz dziś wzięłam jedno i teraz drugie bo nie mogę wytrzymać, mam nadzieje ze dzidzi to nie zaszkodzi...
Stary 2008-03-13, 10:31   #2715
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dorotka super brzuszek, ja swój wkleję jak juz się dowiem czy wszystko ok, a że się dowiem dopiero po świętach to pewnie będzie już dosyć pokaźny

dziś mój tata ma urodziny i jadę mu kupić najlepszy tort pod słońcem, tak naprawde to marzy mi się to czekoladowe cudo już od dawna i mam pretekst żeby go kupić i wchłonąć
Stary 2008-03-13, 10:35   #2716
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej dziewuszki
wczoraj sie cieszylam, że super sie czuje no to dzisiaj mam za swoje. nic w przyrodzie nie ginie
jak tylko wstalam to mdli mnie niemilosiernie, juz bym wolala pawika chyba puscic to moze lepiej by bylo robilam sniadanie dla meza, tescia i wujka i myslalam ze nie dam rady (parowki, jakies wedliny, etc) - masakra, nic mi przeez gardlo nie przechodzi
wg OM to dzis 7 tydzien zaczynam a wg usg to dzis 6 tydzien 3 dzien

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 10:48   #2717
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Iwa_iw trzymaj się dzielnie, ja też od rana się czuję "niepewnie", taki już nas los, no ale czego się nie zniesie dla bąbelka
Stary 2008-03-13, 11:02   #2718
ewelciaz
Rozeznanie

Właśnie wcięłam drugie śniadanie. Mniam. Na szczęście moje mdłości już minęły i od tygodnia mam spokój. Mam nadzieję ze bezpowrotnie.

No nie, jeszcze jestem głodna. Idę coś podskubać. To pewnie dlatego że oglądam Nigella Gryzie
Stary 2008-03-13, 11:06   #2719
anula14
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wcięłam drugie śniadanie. Mniam. Na szczęście moje mdłości już minęły i od tygodnia mam spokój. Mam nadzieję ze bezpowrotnie.

No nie, jeszcze jestem głodna. Idę coś podskubać. To pewnie dlatego że oglądam Nigella Gryzie

A zgaga też ci minęła?????
Stary 2008-03-13, 11:09   #2720
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
A zgaga też ci minęła?????

No wiesz, z tą zgagą to tak na dwa razy. Złapała mnie ze 2 razy do tej pory ale wcześniej, ale teraz mam taki problem ze mam taki gorzko-mataliczny smak w buzi. W przełyku mnie raczej nie pali tylko ten smak. I na to już lekarstwa nie ma. To też jest rodzaj zgagi. Ponoć zgaga to w późniejszym okresie ciąży często też lubi dokuczać. OBY NIE!
Stary 2008-03-13, 11:12   #2721
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:

Dorotko - brzunio masz śliczny! Taki zgrabniutki że hej!

Ewelciaz- no rośnie mój pomponik rośnie a najbardziej cieszę się że jest zdrowy

Ja tu o jedzeniu pisać nie będę bo strasznie współczuję tym z Was które ciężko znoszą ciążę ... trzymajcie się dzielnie!
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 11:17   #2722
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

wiecie ja wierzę, że już niedługo przyjdzie czas gdy będę w stanie znów pochłaniać wszystko jak leci bo już mam dość zastanawiania się co mi przejdzie przez gardło a co nie. Mam nadzieję, że te lepsze czasy już nadchodzą małymi kroczkami

a zmieniając temat, chciałam sie zapytać o wasze paznokcie mamuśki, bo mi przed ciążą strasznie się łamały, a teraz rosną długie i coraz mocniejsze... szkoda tylko że na twarzy się pogorszyło... więc bilans wychodzi na zero
Stary 2008-03-13, 11:19   #2723
anula14
Rozeznanie

Cytat:
No wiesz, z tą zgagą to tak na dwa razy. Złapała mnie ze 2 razy do tej pory ale wcześniej, ale teraz mam taki problem ze mam taki gorzko-mataliczny smak w buzi. W przełyku mnie raczej nie pali tylko ten smak. I na to już lekarstwa nie ma. To też jest rodzaj zgagi. Ponoć zgaga to w późniejszym okresie ciąży często też lubi dokuczać. OBY NIE!

Nio wlaśnei pdo konei cciąży to kurcze dlaczego mnie już tak męczy... chyba przoduje w dolegliwościach na tym forum ciągle cos mi jest
Stary 2008-03-13, 11:21   #2724
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
wiecie ja wierzę, że już niedługo przyjdzie czas gdy będę w stanie znów pochłaniać wszystko jak leci bo już mam dość zastanawiania się co mi przejdzie przez gardło a co nie. Mam nadzieję, że te lepsze czasy już nadchodzą małymi kroczkami

a zmieniając temat, chciałam sie zapytać o wasze paznokcie mamuśki, bo mi przed ciążą strasznie się łamały, a teraz rosną długie i coraz mocniejsze... szkoda tylko że na twarzy się pogorszyło... więc bilans wychodzi na zero

anuhaaaaa,
na pewni już niedługo miną mdłośći. Mnie strasznie męczyły, od świtu do zmierzchu. Nic nie pomagało. Aż któregoś dnia , trach, jak ręką odjął. Az sama nie wierzyłam.

anula,. każdy ciążę znosi inaczej. Mnie np. niewiele rzeczy wogóle smakuje. Jak mi coś zasmakuje to na drugi dzień już tego nie moge zjęść bo mnie odrzuca. Najbardziej się cieszę z tego że generalnie mnie odrzuca od słodyczy. Wszystko jast dla mnie zbyt słodkie. A najgorzej z czekoladą. A kiedyś ptasie mleczko np. pochłaniałam.
Stary 2008-03-13, 11:28   #2725
anula14
Rozeznanie

anuhaaaaa, ja też strasznie wymiotowałam przez jakieś 3 tygodnie i od tygodnia spokój odpukać spokój ale tera zzgaga brrr juz nei wiem co gorsze ...

Jutro ide do gina i tak sie zastanawiam ze jak nie zribi mi usg to skąd bedzie wiedzial z ez dzidzia wszystko ok???

Przed ciaza też bylam słodką dziurką nic nie mogło elżeć heheh a teraz słodyczy pelen barek i mnie nie rusza heheh ale dobrze bo i tak gruba jestem
Stary 2008-03-13, 11:36   #2726
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

anula jeżeli chodzi o ciążowe dolegliwości to niestety wygrywasz na naszym forum i moje przy twoich to pewnie pikuś, ale chciałabym żeby już słońce zaświeciło dla wszystkich cierpiących mamusiek.
a z dzidzią napewno jest wszystko ok i proszę sie tu nie zamartwiać na zapas, bo zaraz ja zacznę pisac o moich wszystkich watpliwościach trzeba być dobrej myśli jeżeli się nie ma żadnych niepokojących objawów.
i koniecznie porozmawiaj o tej zgadze, niech ci lekarz cos doradzi
Stary 2008-03-13, 11:38   #2727
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
anuhaaaaa, ja też strasznie wymiotowałam przez jakieś 3 tygodnie i od tygodnia spokój odpukać spokój ale tera zzgaga brrr juz nei wiem co gorsze ...

Jutro ide do gina i tak sie zastanawiam ze jak nie zribi mi usg to skąd bedzie wiedzial z ez dzidzia wszystko ok???

Przed ciaza też bylam słodką dziurką nic nie mogło elżeć heheh a teraz słodyczy pelen barek i mnie nie rusza heheh ale dobrze bo i tak gruba jestem
Kiedys nie było USG i kobiety tez rodziły zdrowie dzieci ja miałam pierwsze USG w 8 tygodniu a drugie bede miała dopiero po 20 i mysle ze wytrzymam i nie załuje np. tego ze pierwsze miałam tak pózno zrobione przynajmniej omineły mnie nerwy ze puste jajo czy ze serduszko jeszcze nie bije a teraz z tego co widze dziewczynki sie martwia ze to głowka wieksza to raczka za mała a po 20 tygodniu powinno byc juz wszystko wiadomo wiec raczej zrobie tak jak lekarka radzi
Stary 2008-03-13, 11:52   #2728
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Kiedys nie było USG i kobiety tez rodziły zdrowie dzieci ja miałam pierwsze USG w 8 tygodniu a drugie bede miała dopiero po 20 i mysle ze wytrzymam i nie załuje np. tego ze pierwsze miałam tak pózno zrobione przynajmniej omineły mnie nerwy ze puste jajo czy ze serduszko jeszcze nie bije a teraz z tego co widze dziewczynki sie martwia ze to głowka wieksza to raczka za mała a po 20 tygodniu powinno byc juz wszystko wiadomo wiec raczej zrobie tak jak lekarka radzi

Ja się nie mogę doczekać USG połówkowego, bo podobno ono jest takie rozstrzygające. Ja si wybiorę w 22 tygodniu na USG 3D.
Stary 2008-03-13, 11:57   #2729
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie mogę doczekać USG połówkowego, bo podobno ono jest takie rozstrzygające. Ja si wybiorę w 22 tygodniu na USG 3D.
ja tez już bym chciała to połówkowe, mam nawet skierowanie z mojej poradni na to 3d z tym, że patrzenie jest za darmo, ale jakbym chciała zdjęcie czy film to płacę 200zł czyli jakbym poszła prywatnie a wiadomo, że to taka pamiątka, że warto by było, ale moim zdaniem to przesadzają z tymi cenami
Stary 2008-03-13, 12:05   #2730
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
ja tez już bym chciała to połówkowe, mam nawet skierowanie z mojej poradni na to 3d z tym, że patrzenie jest za darmo, ale jakbym chciała zdjęcie czy film to płacę 200zł czyli jakbym poszła prywatnie a wiadomo, że to taka pamiątka, że warto by było, ale moim zdaniem to przesadzają z tymi cenami

No ceny koszmarne. Ja chodze prywatnie bo u nas w przychodni nie maja nawet najzwyklejszego USG więc bez sensu chodzenei tam wogole. Po co , zeby mnie lekarz pomacał i zważył??? Ale na 3D na 100% pójdę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości