Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-17, 13:06   #2701
Magdalena Dobrowolska
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
dziekje. boje sie bardzo,ale podobno zeby mam w calkiem dobrym stanie i za dlugo nie bede musiala nosic aparatu...

a plomby w jedynce nie przeszkadzaja? kiedys mialam wypadek i wykruszylam sobie...
Nie powinno nic przeszkadzać Za jakiś czas Ty też będziesz ekspertem
Magdalena Dobrowolska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 13:08   #2702
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
tak chodzilo mi o rozne kolory,juz wiem,ze mozna...

naptrawde jeszcze jestem "zielona",ale niehc juz ja tylko zaloze aparat...

boje sie tez jednej rzeczy,tego,ze zeby beda mi sie kruszyc... wizazanki tak pisaly,jak temu zapobiec...

myje zeby dobrymi pastami,uzywam elmexu do plukania,fluoryzuje raz w tygodniu zelem elmexa, staram sie jesc duzo nabialu...
mi się zęby nie kruszą...co prawda noszę od paru miesięcy dopiero,ale też nic o tym nie słyszałam wcześniej
co do tych gumek to nie zrozumiałam pytania bo że nosić można różny kolor na każdym zębie to wiem a ja nadal nie wiem jaki kolor założyć w poniedziałek...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 13:09   #2703
bika7
Raczkowanie

Ja nosiłam moją porcelankę dokładnie dwa lata i miesiąc, teraz już ponad pół roku nie noszę, tylko aparacik na noc. Jestem szczęśliwa, że mam proste, ładne ząbki i poleciłabym aparat kazdemu.

bika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 13:17   #2704
pAtiŚ
Zakorzenienie

Ostatnio byłam u dentystki na kontroli. Po oglądnięciu moich ząbków, stwierdziła, ze mam je bardzo zdrowe i zapytała sie czy nie chciałabym aparatu stałego na gore.
Dodam, ze nie mam krzywych zębów, jedynie dwójka nachodzi na jedynkę, a jedynki sa przechylone do tylu.

I teraz mam dylemat, czy zakładać sobie aparat stały na 2 lata, czy nie...
A Wy jakbyście postąpiły?

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 13:20   #2705
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam u dentystki na kontroli. Po oglądnięciu moich ząbków, stwierdziła, ze mam je bardzo zdrowe i zapytała sie czy nie chciałabym aparatu stałego na gore.
Dodam, ze nie mam krzywych zębów, jedynie dwójka nachodzi na jedynkę, a jedynki sa przechylone do tylu.

ja zalozylabym. wlasciwe to ma podobnie i zakladam,ale jak chcesz....
Stary 2008-07-17, 13:21   #2706
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
ja zalozylabym. wlasciwe to ma podobnie i zakladam,ale jak chcesz....
zakładasz, czyli jeszcze nie masz?

Stary 2008-07-17, 13:27   #2707
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bika7 Pokaż wiadomość
Ja nosiłam moją porcelankę dokładnie dwa lata i miesiąc, teraz już ponad pół roku nie noszę, tylko aparacik na noc. Jestem szczęśliwa, że mam proste, ładne ząbki i poleciłabym aparat kazdemu.
a mogłabyś wrzucić zdjęcia przed założeniem i już teraz gdy masz zdjęty apart i proste ząbki??
też nie mogę się już doczekać,kiedy zdejmę aparat...
pAtiŚ nie miałam jakiejś super extra skomplikowanej wady,ale nie żałuję że go założyłam.jedynka mi nachodziła na druga jedynkę przy czym brak triady z jednej str i na dole zęby mam poprzesuwane przez ósemkę która rośnie na leżąco...ale na razie nie wie czy założę na dół-zależy czy orto rozłoży mi na raty aparat.
pozdrawiam.jak to orto określił moją wadę:z taką wadą da się żyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-17, 13:31   #2708
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a mogłabyś wrzucić zdjęcia przed założeniem i już teraz gdy masz zdjęty apart i proste ząbki??
też nie mogę się już doczekać,kiedy zdejmę aparat...
pAtiŚ nie miałam jakiejś super extra skomplikowanej wady,ale nie żałuję że go założyłam.jedynka mi nachodziła na druga jedynkę przy czym brak triady z jednej str i na dole zęby mam poprzesuwane przez ósemkę która rośnie na leżąco...ale na razie nie wie czy założę na dół-zależy czy orto rozłoży mi na raty aparat.
pozdrawiam.jak to orto określił moją wadę:z taką wadą da się żyć
aha, ja bym chciała założyć ten aparat, zęby mieć ładniejsze zęby..
a potem jeszcze bym je wybieliła, bo narazie mam dosyć żółte i bym była szczęśliwa

i dent. powiedziała jeszcze ze jakbym zdjęła już ten aparat, to bym miała zęby jak na modelu

Stary 2008-07-17, 13:40   #2709
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
czarna,wreszcie zobaczyłam zdjęcia i wiesz co-ładna jesteś a włosy farbujesz?na jaki kolor?bo wydaje mi się,że masz brązowe ja bym chciała taki kolor,ale nie wychodzi ...nie wiem na jaki kolor trzeba farbę wziąć,żeby wyszło...
miłego dnia!!
ja mam naturalnie czarne włosy. Coś mi odwaliło przefarbowałam na blond.;d lol ;p. I pokryłam po tygodniu wellaton gorzka czekolada 5/77 .

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
jezusicku, jak mnie dzisiaj boli górna trójka! Łuk nie był zmieniany, tylko gumczasy! łeb mi urwie za chwilę ;( bleeeee

czarna, no faktycznie niezła z Ciebie babeczka

Dyguś: idź do fryzjera, masz wtedy gwarancję koloru. Możesz spróbować szamponem koloryzującym dużo zależy od tego jaki masz kolor naturalny
nie słodźcie mi tak bo się zaczerwienie ;p. buhyh. nie podobam się sobie . jak większość . A jeśli chodzi o fryzjera to no nie byłabym taka pewna. Poszłam zrobić blond i byłam załamana. Nie tym że mi nie pasował ale tym co miałam na głowie a zapłaciłam sporą sumkę jak na mój portfel

Cytat:

ja założyłam na 2 lata i nie żałuję. ) efekty ledwo widoczne narazie ale .. damy radę. ;p.

czarna180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 13:42   #2710
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
aha, ja bym chciała założyć ten aparat, zęby mieć ładniejsze zęby..
a potem jeszcze bym je wybieliła, bo narazie mam dosyć żółte i bym była szczęśliwa

i dent. powiedziała jeszcze ze jakbym zdjęła już ten aparat, to bym miała zęby jak na modelu
cośmi się wydaje,że już podjęłaś decyzję
a może wrzucisz fotkę jaką masz wadę??
mnie powstrzymywało przed założeniem aparatu -kasa....więc jeśli pieniążki masz to główny problem z głowy,a aparat to świetna rzecz!!mnie nic nie obciera,nic nie boli.ostatnio po zmianie łuki i założeniu pierścienia to mnie bardzo bolało,ale sama tego chiałam bo jęczałam ortodoncie,że nic mnie nie boli...no to zrobił tak,że bolało no i przez tydzień nie mogłam kanapki ugryźć ze skórką,a teraz juz jest ok

Stary 2008-07-17, 13:48   #2711
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
cośmi się wydaje,że już podjęłaś decyzję
a może wrzucisz fotkę jaką masz wadę??
mnie powstrzymywało przed założeniem aparatu -kasa....więc jeśli pieniążki masz to główny problem z głowy,a aparat to świetna rzecz!!mnie nic nie obciera,nic nie boli.ostatnio po zmianie łuki i założeniu pierścienia to mnie bardzo bolało,ale sama tego chiałam bo jęczałam ortodoncie,że nic mnie nie boli...no to zrobił tak,że bolało no i przez tydzień nie mogłam kanapki ugryźć ze skórką,a teraz juz jest ok
tak, pieniądze mam..

a co do fotki to sie aż wstydzę pokazywać

Stary 2008-07-17, 13:56   #2712
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
tak, pieniądze mam..

a co do fotki to sie aż wstydzę pokazywać
nie wstydź się samych ząbków tylko zdjątko możesz wrzucić bez reszty twarzy,sam swój uśmiech .bo ja całej swojej twarzy też bym nie wrzuciła

Stary 2008-07-17, 13:58   #2713
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
nie wstydź się samych ząbków tylko zdjątko możesz wrzucić bez reszty twarzy,sam swój uśmiech .bo ja całej swojej twarzy też bym nie wrzuciła
no właśnie zębów sie wstydzę
ale pokaże wam, jak zrobię zdjęcie

Stary 2008-07-17, 13:58   #2714
18wroclove
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
18wroclove- po pierwsze Bez Paniki Ja wyrywałam czwórki przy pierwszym aparacie iwszystko ładnie się zeszło, wkońcu nosiłam 3 lata Osemki wyrwałam teraz Jak ściągałam dolny aparat to ortka odrazu podkleiła mi ten drucik za zębami i dodatkowo dała wyciągany aparat Ale nie wiem ile to kosztowało, bo to dawno było Teraz na dół dodatkowo noszę szynę, która w nocy rozluźnia te dolne zęby z tym drucikiem A drucik mam nosić do starości ale on w niczym nie przeszkadza, ale trzeba się nauczyć jesć np. marsy czy snikersy, bo jak się źle ugryzie to drucik może odpaść
A jak będę ci i mi rosły ósemki górne to nie będą rosły na podniebieniu tylko będą rosły w policzki Trochę Hardcorowo- ale da się przeżyć Ja teraz z tymi kosztami to za sam aparat i te szyny, bo na górne zęby też będę miec taką szynę a nie wyciągany aparat, to mnie wyniesie tylko to jakoś 1200PLN, nie doliczam wizyt, mam je po 50 PLN, ale na razie były tylko 3, wiec do 1500PLN się wyrobie z całym kosztem A o kosztach z pierwszego aparatu- lepiej nie opowiadam
Jak by co to pytaj
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Mi już też ósemki rosną, w połowie już są, tylko że mają miejsce pókico jak bez tych czwórek jestem hehe Ty masz drucik do starości a ja mam retencyjny do końca życia, jeśli żaden zwierzak mi go nie nadepnie i w inny sposób nie zniszczy, ale z tym to problemu nie mam bo żadnych zwierzątek nie posiadam pozdrawiam
18wroclove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 14:02   #2715
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
dwukolorowe to pewnie ze rozne kolory pewnie ze mozna miec)

Gonia ale ci masakrycznie te gumki pozolkły, ja mialam chyba ciemniejsze te gumki fioletowe i po2 miesiacach nic ich nie ruszyło..
Hehe nie chciałabyś zobaczyć moich przeźroczystych gumeczek Mam je już jakoś z miesiąc i sa totalnie żółte W środę za tydzien mam wizyte i zastanawiam się jakie gumczasy wziąść, może wy mi coś doradzicie bo,: na weekendy będę robiła jako kelnerka na weselach, a od połowy sierpnia staję na bufet a od września będę pracować jako recepcjonistka i chciałam założyć sobie różowe teraz, ale jak sobie pomyślę, że miałaby mnie obsługiwac kelnerka z różowymi gumkami to mi się odechciewa I tak myślę, że na recepcji to też tak jakoś by się gryzło- elegancja i różowe gumki Wiec co radzicie? Srebrne? Niebieskie ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 14:03   #2716
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez 18wroclove Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Mi już też ósemki rosną, w połowie już są, tylko że mają miejsce pókico jak bez tych czwórek jestem hehe Ty masz drucik do starości a ja mam retencyjny do końca życia, jeśli żaden zwierzak mi go nie nadepnie i w inny sposób nie zniszczy, ale z tym to problemu nie mam bo żadnych zwierzątek nie posiadam pozdrawiam
ja już dostaję bzika z tymi ósemkami -.-'

Cytat:
no właśnie zębów sie wstydzę
ale pokaże wam, jak zrobię zdjęcie
przestań ! . ja to miałam się czego wstydzić. ;p ale w końcu każda z nas tutaj miała/ma [jeszcze] jakieś drobne skrzywienia albo większe. . Sami swoi ;p.

Stary 2008-07-17, 14:05   #2717
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna180 Pokaż wiadomość

przestań ! . ja to miałam się czego wstydzić. ;p ale w końcu każda z nas tutaj miała/ma [jeszcze] jakieś drobne skrzywienia albo większe. . Sami swoi ;p.
postaram sie zrobić.

Stary 2008-07-17, 14:06   #2718
dygotka8
Zakorzenienie

jak dla mnie różowe,które aktualnie mam,są mało widoczne,a więc dyskretne...a nie o takim efekcie myślałam zakładając je...niebieski są bardzo ładne bo kontrastują z ustami,itd,tak samo jasnozielona s,ą ładne też nie wiem jakie założyć:confuse d: ...a wizyta za 4 dni juz
pAtiŚ-nie ma się co wstydzić-tu każda z nas aparatek miała/ma z mniejszą lub większą wadą więc śmiać się nikt nie będzie.

Stary 2008-07-17, 14:08   #2719
pAtiŚ
Zakorzenienie

a jakieś bezbarwne aparaty są? bo widziałam takie na necie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-17, 14:47   #2720
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
tak chodzilo mi o rozne kolory,juz wiem,ze mozna...

naptrawde jeszcze jestem "zielona",ale niehc juz ja tylko zaloze aparat...

boje sie tez jednej rzeczy,tego,ze zeby beda mi sie kruszyc... wizazanki tak pisaly,jak temu zapobiec...

myje zeby dobrymi pastami,uzywam elmexu do plukania,fluoryzuje raz w tygodniu zelem elmexa, staram sie jesc duzo nabialu...

a i ztym "robieniem" aparatu...

chcialam sie zapytac,ile czasu po pierwzej wizycie zaklada sie aparat...?
najpierw robi sie jakis odcisk,przeswietlenie...? a potem juz tylko zakladanie... chodzi mi o to,kiedy mniej wiecej ten aparat będzie juz "przygotowany specjalnie dla mnie",tzn kiedy bede mogla go zalozyc? ile czasu zajmie dopasowanie go do mojej szczeki..?
trudnmo mi wyjasnic...
kruszyć? moim nic nie jest, a nosząc aparat mniej dbam o zęby niż Ty bez nie ma co panikować, aparat nie jest AŻ tak straszny

co do czasu zakładania: wszystko zależy od tego, czy będziesz musiała wyrwać jakieś zęby czy nie. Wiadomo, dziąsło po wyrwaniu musi się podgoić itp. Musisz też mieć przed założeniem aparatu zdrowe zęby. Orto robi wyciski, żeby mieć model zębów podczas leczenia, zleci Ci zrobienie 2 zdjęć RTG a potem powinno pójść z górki. aha, aparatu się nie dopasowuje do osoby, czy jej zębów - po prostu w dniu założenia orto przykleja zamek na każdy ząb, pierścienie, zakłada drut i gumki. koniec filozofii
u mnie czas od pierwszej wizyty do założenia być dość długi, bo miałam po drodze wyrywane zęby (a trochę ich było...), a poza tym do mojej orto zawsze są gigantyczne kolejki, ale z tego co pamiętam są tu dziewczyny które miały aparat na zębach już 2-3 tygodnie po pierwszej wizycie - więc u każdego jest inaczej

Pati$ są bezbarwne, przeszukaj trochę wątek, bo tam sporo było o rodzajach aparatów

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.

Edytowane przez emeczka
Czas edycji: 2008-07-17 o 14:54 Powód: dopisek
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 15:09   #2721
aluchelek
Raczkowanie

mi sie ukruszyła jedynka niezbyt mocno, ale ja to widzę i orto też zauważył. Tylko, że ja generalnie mam słabe zębiszcza
aha: mam dwie plomby na zewnętrznej stronie jedynki: totalnie w niczym to nie przeszkadza, mam tylko zamek naklejony ciut wyżej

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 16:07   #2722
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
zakładasz, czyli jeszcze nie masz?

nie,nie mam... szczerze to strasznie boje sie bolu i ubytkow po zdjeciu,mimo tego,ze bede dokladnie pielegnowala

odwaze sie wkleic zdjecie moich okropnych zebow,kompeletnie nie jestem z nich zadowlona,boje sie,ze bede musiala wyrywac,a tego to ja juz nie zniose.... ;/

strasznie zolt sie wydaja byc,njo i na zywo superbiale tez nie sa,ale takiego koloru to tez nie maja...

uwazacie,ze trzeba bedzie cos wyrywac...?

a i to pomaranczowe na dolnej szczece,na jedynm zebie to lek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okropienstwo.JPG (40,3 KB, 98 załadowań)

Edytowane przez ariva
Czas edycji: 2008-07-17 o 16:30
ariva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 16:59   #2723
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
nie,nie mam... szczerze to strasznie boje sie bolu i ubytkow po zdjeciu,mimo tego,ze bede dokladnie pielegnowala

odwaze sie wkleic zdjecie moich okropnych zebow,kompeletnie nie jestem z nich zadowlona,boje sie,ze bede musiala wyrywac,a tego to ja juz nie zniose.... ;/

strasznie zolt sie wydaja byc,njo i na zywo superbiale tez nie sa,ale takiego koloru to tez nie maja...

uwazacie,ze trzeba bedzie cos wyrywac...?
a i to pomaranczowe na dolnej szczece,na jedynm zebie to lek...
wiesz,ja się spodziewałam na prawdę krzywych zębów...ale one prócz tej jednej dwójeczki,która trochę wystaje to są równiutkie!!!!serio !! i ja bym sie takich zębów nie wstydziła!!aczkolwiek z drugiej strony masz na ich punkcie kompleksy...co mnie dziwi...bo Twoja wada nie rzuca się w oczy,dopiero jak się przyjrzałam to ledwo zauważyłam...
ehh...nie wiem co Ci powiedzieć...bo dla mnie to jest tyciuteńka wada i mi byłoby szkoda tyle kasy wydawać...ale to Twoje pieniążki
pozdrawiam i życzę więcej wiary w siebie

Stary 2008-07-17, 17:49   #2724
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

Pati$ są bezbarwne, przeszukaj trochę wątek, bo tam sporo było o rodzajach aparatów
tak, tak, watek przeczytam caly

ariva - masz bardzo ladne zeby

Stary 2008-07-17, 17:57   #2725
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

cholera. oO' ... ej laski przestańcie ! macie takie ładne zęby !!. Za******** mi sie glupio robi jak to czytam. Bo wkleiłam foty a mam naprawdę dużą wadę zgryzu ,a nie wystający ząbeczek. oO...
rany.. szczerze na ten jeden ząbek szkoda by mi było pieniędzy. A wyrywanie nie boli

Stary 2008-07-17, 18:07   #2726
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz,ja się spodziewałam na prawdę krzywych zębów...ale one prócz tej jednej dwójeczki,która trochę wystaje to są równiutkie!!!!serio !! i ja bym sie takich zębów nie wstydziła!!aczkolwiek z drugiej strony masz na ich punkcie kompleksy...co mnie dziwi...bo Twoja wada nie rzuca się w oczy,dopiero jak się przyjrzałam to ledwo zauważyłam...
ehh...nie wiem co Ci powiedzieć...bo dla mnie to jest tyciuteńka wada i mi byłoby szkoda tyle kasy wydawać...ale to Twoje pieniążki
pozdrawiam i życzę więcej wiary w siebie
Cytat:
tak, tak, watek przeczytam caly

ariva - masz bardzo ladne zeby

Naprawde,dziewczyny?
Moze mam kompelksy,kiedys mialam naprawde strasznie zaniedbane zeby.Ile ja sie wycierpialam,zeby je doprowadzic do takiego stanu...
teraz dbam o nie strasznie,naprawde...ni e chce juz przezywac tego koszmaru, troszke wybiele,ale wiecie,za duzo pieniedzy nie bede wydawala,bo gora stala bedzie mnie kosztowala jakies 400 zł. i 25 zl wziyta.znalazlam jedna taka swietna pania,kolezanki mame wiec... bardzo dziekuje Wam dziewczyny
Stary 2008-07-17, 18:08   #2727
pAtiŚ
Zakorzenienie

naprawde !

ja musze sobie wybielic .. bo sa zolte !

Stary 2008-07-17, 18:09   #2728
smv
Zakorzenienie

czarna ale lasencja jestem na serio) z reszta jakbys nie byla to bys takich zdjec tu nie wstawiala nie oszukujmy sie;D

arva lekarzem nie jestem ale zazwycaj przy takich wampirkach to chyba sie usuwa po jednym zebie z kazdej strony...ale tak tlyko pisze ale pewnosci nie mam, nic sie nie boj wyrywanie to naprawde pikus sama 4 zeby usuwałam;] heh...

aluchelek a nie myslalas nad taka pasta TOOTH MOUSSE? to jest jakas japonska pasta w sklepie medycznym tylko do kupienia, takie ala sztuczne szkliwo czy cos, poczytaj o niej an necie, kupilam ja sobie bo wlasnie roznego rodzaju odwapnienia regeneruje i zabki sa mocne...minus-40 zł zapalcilam;/ ale moze warto sproboac??
Stary 2008-07-17, 18:32   #2729
Golden Brunette
Raczkowanie

hej dziewczyny
słuchajcie, szukałam na poprzednich stronach , ale nie znalazłam... ile czasu po usunięciu zęba mogę coś zjeść ? Bo byłam w takim szoku , że nie zapytałam dentystki. ;| I jak ja mam to umyć ? szczoteczką, czy jak ? o 16 wróciłam do domu i nadal leci trochę krew... ;( Samo wyrywanie nie bolało (a tak się bałam),jednak strasznie nie miłe uczucie jest po...
a tak btw. aparat mam już 5 miesiecy , a wyrywam teraz , bo była jeszcze mała nadzieja, że nie będzie trzeba, no ale ... to nie jest jeszcze to co chciałam uzyskać, więc się zdecydowałam . Chociaż i tak jestem pełna podziwu, bo różnica jest ogromna... Podziwiam Was ,że zniosłyście wyrywanie nawet 4 zębów mi został jeszcze jeden... niby nic wielkiego, wiem, ale taka panikara ze mnie...

Edytowane przez Golden Brunette
Czas edycji: 2008-07-17 o 18:34 Powód: literówka ..
Golden Brunette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 19:11   #2730
Czary Mary
Wtajemniczenie

Mi dentystka pozwoliła jeść po 4 godzinach . Nie powinnaś pić jakichś gorących płynów , bo wiadomo jak wysoka temperatura wpływa na naczynia.. natomiast ja po wyrwaniu 4ki postanowiłam sobie przepłukać buzie ( zrobiłam to dosyc energicznie) i w wyniku tego pozostał mi tzw suchy zębodół ( po prostu wypłukalam sobie skrzep , dzięki któremu dziurka powinna się ładnie goić) Ból niemiłosierny, łzy same spływały mi po policzkach. Trafiłam znowu na fotel i pani dentystka jakims dłutem pogrzebała mi w tej dziurze aby znowu powstał ten skrzep . Więc uwazaj dzisiaj jak bedziesz myla ząbki albo cos piła no i nie płucz za bardzo tamtego miejsca.

Pozdrawiam
Czary Mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości