![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() |
#2702 |
Wtajemniczenie
|
Powrót do U po chorobie.
śniadanie: 5 łyżek otrębów owsianych, 5 łyżek musli Goody ze słonecznikiem, 200 ml mleka, 180 gr serka homo waniliowego, 250 gr truskawek, banan, garść migdałów II śniadanie : kawałek pizzy domowej na razowym cieście z szynką, serem żółtym, kukurydzą i pieczarkami, 2 szklanki kefiru, szklanka soku pomidorowego obiad : 4 młode ziemniaki z koperkiem, udko z kurczaka na ostro, młoda kapusta zasmażana ze śmietaną, koperkiem podwieczorek: 250 gr truskawek, szklanka jogurtu naturalnego, garść pistacji kolacja : 2 parówki drobiowe, kromka chleba razowego, szczypiorek, pół pomidora, ketchup Wiem, że ' mało ' jak na mnie, ale gdy byłam chora nie jadłam prawie wcale, więc teraz stopniowo zwiększam ilość, bo mi się chyba żołądek trochę skurczył.
#2703 |
Zadomowienie
|
P:
Sn. duża grahamka, 1 połówka z paprykarzem sojowym i pomidorkiem kokt, 2 pół z twarogiem i pomidorkiem kokt, 145jogurtu brzoskwiniowego 0%, garść BF, garśćmusli fruit, garść błonnika, daktyl suszony, 2 ślwiki suszone, 100g czereśni 2Śn. 65g jogurtu brzo 0% kawałek twarogu z 110g linessy waniliowej, 15g ciniminis, kinder bueno white, mały batonik musli jabłkowy, jabłko 20 basenów po 25m, reszta czasu swobodego pływania Ob.kawał lasage warzywnej, pomidory z cukinia (w knajpce wegetariańskiej ![]() po 1 godz. D: lody koktajlowe(400ml) waniliowo-truskawkowo-jabłkowo-jagodowe 160g truskawek P: taki średni kawałek miodownika z masą owsiano-nerkowcową, troche likieru jajecznego, 110 truskawek K ![]() po podliczeniu wieczorem : 3500* już chyba więcej tak nie zrobie, wyrzuty ![]()
#2704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak nie zrobisz, chodzi o kolację ? ![]()
![]() |
#2705 |
Wtajemniczenie
|
U: (dzisiaj wg mnie duzo)
Śn.: płatki czekoladowe (65g) + 200 ml mleka 0,5% IIŚn.: kawał piernika Obiad: 3 schabowe (ok. 5x5cm) panierowane w bułce i jajku smazone na oleju (mysle ze to jakies 400 kcal), 2,5 czubatek lychy ziemniakow z koperkiem (ok. 400-450 g), surowka jarzynowa, szklanka kompotu rabarbarowego z 2 łyzeczkami cukru Podwieczorek: kanapka razowca zapiekana z plastrem sera zoltego, szpinak, lod Big Toffie, 3 suszone sliwki, szklanka kompotu rabarbarowego z 2 łyżeczkami cukru Kolacja: 1,5 parówki, plaster sera, plastr szynki, 1 kromka razowca, 1 kromka srednia chleba mieszanego, szpinak Czy to normalnie czy juz za duzo? Tylko szczerze hehe.
#2706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym zadbaj o NNKT.
![]() |
#2707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
a moją R ktos oceni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze chuda szynka drobiowa okej, a zamiast jogurtu lepiej chudy twarog.
#2712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2713 |
Wtajemniczenie
|
Kiełbasa krakowska raczej odpada, jogurt naturalny zastąp serkiem wiejskim lekkim.
Taka kolacja na 2-3 godziny przed snem. Moje U: Śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, 150 ml mleka 0,5%, 150 g serka wiejskiego, truskawki, poziomki, morela. Przekąska: Kinder Bueno White, kawa z mlekiem 0,5% Obiad: Kostka z mintaja panierowana, fasolka szparagowa, puree z kalafiora Deser: 500 gram jogurtu orzechowego na zakwasie chlebowym Kolacja: 4 kromki chleba tostowego ziarnistego, 2 plasterki sera hochland fit, pół puszki tuńczyka w/s/w, sałata, sos pomidorowy (ketchup, czosnek, przyprawy) Po kolacji: Wpadło jabłko ![]() Podwieczorku i II Śniadania nie było bo wstałam jakoś tak około 12 (leeeeń :P) |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
teraz tyjesz bardzo, bardzo, bardzo wolno a wkrótce organizm przyzwyczai się do tych kcal i przestaniesz tyć.
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Kochanie, zapomniałyście o ocenie mojego dzisiejszego jadłospisu.
Jest opisany na poprzedniej stronie. Do tego doszła jeszcze garść orzechów nerkowca przed chwilką. Czekam cierpliwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
komentarze masz na czerwono w cytowanym poście obok swojego jedzonka a "jw" pod jadłospisem znaczy, że masz zerknąć w poprawki umieszczone wyżej, nie ma już dodatkowego komentarza-podsumowania na koniec... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponawiam ![]() Obyło się bez koktajlu truskawkowego, za to zjadłam garśc orzechów nerkowca, a do kolacji zjadłam gotowana marchewkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Rozeznanie
|
U
1. serek wiejski 200g + łyżka maślanki kubek kawy z mlekiem 0,5% (ok. 200ml mleka) 2. grahamka 100g z benecolem, plastrem szynki z indyka, pomidorkiem, ogorkiem swiezym, cebulką mala activia truskawkowa 3. sporo makarony graham z jogurtem naturalnym i truskawkami 4. serek wiejski + truskawki 5. grahamka 80g z chudym twarogiem i szczypiorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj będzie.
R 7.00 - jajecznica z jednego jajka na łyżeczce masła z cebulką, szczypiorkiem, połową pomidorka i 2 plasterkami chudej drobiowej wędliny. Zjedzone z kromką pełnoziarnistego pieczywa + gaść orzechów nerkowca 10.00 - serek waniliowy danioz 3 łyżkami musli i łyżka otrębów przennych z 2 kromkami chleba ziarnistego. + jabłko 13.00 - Serek wiejski light z pomidorkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką. i 2 ogórki małosolne 16.00 - jabłko ok 17.30 kalafior gotowany z gotowanym mięskiem drobiowym. ok.20 koktajl z samych truskawek ![]() W sumie po godzinie 16, możecie mi jeszcze zmodyfikowac jadłospis. Ponieważ jestem do 16 w pracy i do tego czasu mam już jedzonko przygotowane. Po 16 mogę zjeśc jeszcze co innego niż napisałam powyżej. Co polecacie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Moje R:
śniadanie (7:40): ok. 50g chudego twarogu*, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2/3 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny, ok. 40g czereśni II śniadanie (11:00): kromka chleba pełnoziarnistego (ok. 70g) z chudym twarogiem* (ok. 100g), jabłko obiad (14:00): ok. 300g kalafiora podsmażonego z jednym jajkiem (na teflonie, bez tłuszczu), 2 marchewki, 5 pomidorków koktajlowych (te malutkie), garść orzeszków podwieczorek (16:00): jabłko kolacja (19:00): 150g wiejski lekki, jakieś warzywko *250g twarogu zmiksowałam z 1/2 łyżeczki miodu
#2730 |
Wtajemniczenie
|
A więc tak.. Noga była bez skórki, marchewki tylko kawałeczek.. A i bez koktajlu się obyło. Wczorajszy dzien zakończyłąm właśnie tą nogą z kurczaka. (białeczko)
To, że połączyłam węglowodany z orzechami nerkowca uświadomiłam sobie jedząc ostatniego orzeszka ![]() To dzisiejsze jabłko o 16, to dlatego że po pracy mam jeszcze załatwienia i nie mogę nic zjeść domowego, a nie chcę iśc głodna zupełnie bo pewnie bym się skusiła na coś niezdrowego. Zjem zaraz jak dojdę do domku, mięso gotowane drobiowe bez skórki i kalafiora oraz garśc orzehów nerkowca. i zastanawiam się jakie lekkie białko mogę jeszcze zjeśc przed snem, a raczej przed meczem żeby mnie nie kusiło podjadanie chipsów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.