Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 11:45   #2701
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Poemi a Twoja babcia ma jakieś wyjatkowe nazwisko?
Czy zmieniasz bo nie chcesz mieć nazwiska po ojcu?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 11:46   #2702
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Nie no w banku zgłosiłam wszystkie papiery przychodza na nowe nazwisko.
Nie moglabym nic zalatwić bo przecież kazda operacja w banku wymaga okazania dowodu. Skoro dowód zmieniony to i nr. dowodu inny więc musiałam to zglosic.
Babka w banku powiedziała mi ze karty nie muszę wymieniać bo przecież i tak pin jest mi potrzebny do wypłaty kaski, a jak nawet sie podpisuję to mogę starym nazwiskiem
Sorki za głupawe pytania, ale ja do banu w ogóle nie chodzę, mam konto internetowe i wszystko załatwiam przez neta

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mój TŻ też gra na perkusji szkoły żadnej w tym kierunku nie skończył, ale jest po prostu maniakiem. Widzę, że jak siada za bębnami, to aż ma taki rozmarzony wyraz twarzy... wiem, że to uwielbia. Założyli z kumplami zespół, grają sobie, koncertują, a teraz właśnie nagrali płytę.
Mój narzeczony też marzy o życiu z grania, ale obawiam się, że strasznie ciężko jest się wybić, więc lepiej mieć coś w zanadrzu
Ale cieszę się, że gra, lubię muzykę, którą tworzą, więc on ma kupę przyjemności z grania, a ja ze słuchania
ButterBear ale zbieg okoliczności Śmiesznie, ja mojego tylko słyszałam na nagraniach jak miał egzamin - obrone dyplomu i puszczał mi nagranie (wtedy jak grał niestety się nie znaliśmy) Mój Tż ma obecnie niesamowite wyczucie rytmu, zmysł i pasje muzyczne - czym mnie zaraża za co jestm mu wdzięczna

Cytat:
Powiem Ci że trzeba duzo samozaparcia, pasji, szczęscia i talentu zeby z muzyki wyżyc.
Moj TZ tworzy muzę od 13 roku zycia. W wieku 18 lat wydał 1 płytę. Wdrapuje się mozolnie od 17 lat szczebelek po szczebelku. Dopiero od kilku lat zarabia z tego sporo..tzn na tyle zebysmy mogli w miarę żyć. Aczkolwiek i tak czasem sie zastanawia czy nie rzucic tego..załozyc gajerek i zahaczyc się gdzieś w biurze.
Swoją droga tworzy muzykę niszową, a wiadomo taka nigdy dużo kasy nie przynosi. Ostatnio się wkurzył nawet i stwierdził ze zacznie robić techno
No właśnie, wszystko to prawda...zwłaszcza jak tworzy muzykę niszową .
Polska to jest specyficzny kraj, patrz fenomen zespołu Feel Mnie przynam się szczerze szokuje, to że chłopaki sa milonerami i wszystko to w przeciągu roku czasu.... Ja osobiście nie jestem ich fanką,nie rozumiem tej zbiorowej fascynacji, ale 95 % tak, słucha i kupuje płyty, a o fenomenie świadczy to że nawet moje dziecko zna ich teksty na pamięć-mimo że ja nie mam ich płyt ale radio, TV tłucze ich non stop.
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 11:55   #2703
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Diano, zaprosiłam Cię na NK Joanna K., jeszcze mam Gliwice w lokalizacji
Dziękuję
Stary 2008-06-27, 11:59   #2704
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie muzyka brzmi dość 'niszowo'. Gratulację dla TŻ, że udało mu się wybić, a dodatkowo zarabiać na czymś, co na prawdę lubi robic

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Sorki za głupawe pytania, ale ja do banu w ogóle nie chodzę, mam konto internetowe i wszystko załatwiam przez neta

ButterBear ale zbieg okoliczności Śmiesznie, ja mojego tylko słyszałam na nagraniach jak miał egzamin - obrone dyplomu i puszczał mi nagranie (wtedy jak grał niestety się nie znaliśmy) Mój Tż ma obecnie niesamowite wyczucie rytmu, zmysł i pasje muzyczne - czym mnie zaraża za co jestm mu wdzięczna

No właśnie, wszystko to prawda...zwłaszcza jak tworzy muzykę niszową .
Polska to jest specyficzny kraj, patrz fenomen zespołu Feel Mnie przynam się szczerze szokuje, to że chłopaki sa milonerami i wszystko to w przeciągu roku czasu.... Ja osobiście nie jestem ich fanką,nie rozumiem tej zbiorowej fascynacji, ale 95 % tak, słucha i kupuje płyty, a o fenomenie świadczy to że nawet moje dziecko zna ich teksty na pamięć-mimo że ja nie mam ich płyt ale radio, TV tłucze ich non stop.
Faktycznie zabawny zbieg okoliczności

Co do Feel'a to rzeczywiście niesamowite, że tak szybko zrobili taką karierę. Ale to chyba głównie przez to, że tworzą bardzo lekkie, proste i wpadające w ucho kawałki. Tak jak napisałaś Dorinko, nie trzeba się wsłuchiwać, żeby teksty znać na pamięć
Nie chcę urazić tutaj nikogo, kto jest fanem zespołu Feel, ale mój TŻ miał kiedyś 'przyjemność' grać z nimi koncert (właściwie to grali przed nimi) i powiem Wam, że woda sodowa strasznie im uderzyła do głowy... szok
Z ciekawostek, w czasie trwania właśnie tego koncertu, żona jednego z muzyków z Feel'a urodziła dziecko

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 11:59   #2705
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Poemi a Twoja babcia ma jakieś wyjatkowe nazwisko?
Czy zmieniasz bo nie chcesz mieć nazwiska po ojcu?
To jest nazwisko rodowe. Od dawna była opcja, że zmienię, ale mama chciała poczekać aż skończę 18 lat (żeby się tata nie czepiał), a potem jakoś nam się zapomniało. Teraz doszłyśmy do wniosku, że lepiej będzie się sprzedawać . Jest o wiele bardziej charakterystyczne niż to moje aktualnie nazwisko którego wszędzie pełno
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:00   #2706
miskowa
Zakorzenienie

nie nadążam za tą NK, nie mam w opisie miasta, ale Diana już mnie ma, mam na imię Kasia
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:09   #2707
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Feel'a to rzeczywiście niesamowite, że tak szybko zrobili taką karierę. Ale to chyba głównie przez to, że tworzą bardzo lekkie, proste i wpadające w ucho kawałki. Tak jak napisałaś Dorinko, nie trzeba się wsłuchiwać, żeby teksty znać na pamięć
Nie chcę urazić tutaj nikogo, kto jest fanem zespołu Feel, ale mój TŻ miał kiedyś 'przyjemność' grać z nimi koncert (właściwie to grali przed nimi) i powiem Wam, że woda sodowa strasznie im uderzyła do głowy... szok
Z ciekawostek, w czasie trwania właśnie tego koncertu, żona jednego z muzyków z Feel'a urodziła dziecko
Dokładnie. Przed zajęciami moja koleżanka zaczęła opowiadać jak nienawidzi feel... Zanuciła jakiś tam fragment ich tekstu. Po zajęciach koleżanki powiedziały, że cały czas im to po głowie chodziło i myślały, że zwariują.

Raz w domu słuchałam z TŻ-em radia i akurat leciała jakaś piosenka feel. Zeszliśmy na temat i wyszło, że TŻ myślał, że oni mają tylko jedną piosenkę... Poszliśmy do sklepu. Tam leciała ich druga piosenka. Mówię do TŻ-a "słyszysz? to 2 piosenka, a mają 3 znany, ale wszystkie są bardzo podobne do siebie", a dziewczyna w sklepie "bo chłopaki bardzo twórczy są"

Słuchacie Comy? Tak z ciekawości pytam bo koncert tego zospołu był dla mnie sporym szokiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 12:09   #2708
Ines1985
Zakorzenienie

Feel dostaję wysypki jak ich słyszę uczulenie, po prostu uczulenie.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:12   #2709
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość

Ja też

Poemi słuchać Comy nie słucham, ale kilka kawałków ich mnie zainteresowało
Stary 2008-06-27, 12:12   #2710
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez ich nie trawię
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:15   #2711
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Poemi słuchać Comy nie słucham, ale kilka kawałków ich mnie zainteresowało
Ja zaczynałam przygodę z Comą na ich koncercie... To było straszne, ale jak zaczęłam słuchać w domu to się przekonałam. Byleby tylko omijać koncerty... Oni się już nie nadają do koncertowania niestety...

Jak aniooooła głoooos Sorry, nie mogłam się powstrzymać, mam nadzieję, że nie ucierpiałyście zbytnio
Stary 2008-06-27, 12:21   #2712
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Ja zaczynałam przygodę z Comą na ich koncercie... To było straszne, ale jak zaczęłam słuchać w domu to się przekonałam. Byleby tylko omijać koncerty... Oni się już nie nadają do koncertowania niestety...

Jak aniooooła głoooos Sorry, nie mogłam się powstrzymać, mam nadzieję, że nie ucierpiałyście zbytnio
Aaaaa.... ja mam w pracy radio włączone przez 8 h, to w ciągu jednego dnia pracy zdążę z 4-5 piosenek Feel'a usłyszeć, ciągle to samo.
Aż mnie trzepie, jak ich słyszę ...brrrr...

Hania

Stary 2008-06-27, 12:25   #2713
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wy tu o zmianie nazwiska, a ja sie nie moge doczekać kiedy moje zmienie strasznie go nie lubie no ale jeszcze 2 lata

Piękna dzisiaj pogoda, prawdziwe lato.
u mnie dziś zimno i pada

Cytat:
ja mam to samo, jak słyszę anioła głos - wyłączam radio
Stary 2008-06-27, 12:26   #2714
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa.... ja mam w pracy radio włączone przez 8 h, to w ciągu jednego dnia pracy zdążę z 4-5 piosenek Feel'a usłyszeć, ciągle to samo.
Aż mnie trzepie, jak ich słyszę ...brrrr...
Rok temu w pracy dziewczyny oglądały wszystkie brazylijskie tasiemce . To dopiero było... Całe szczęście, że wpadałam tam tylko na pół godzinki (pracowałam w domu przy Kasi Nosowskiej ) bo inaczej był zwariowała chyba.
Stary 2008-06-27, 12:27   #2715
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
...

Właśnie ten fragment mnie wkurza najbardziej!

BTW, słuchałyście słów tej pisenki?? Co za grafomania!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 12:29   #2716
miskowa
Zakorzenienie

dziewczyny, jeśli którejś nie mam na NK jeszcze, przepraszam, ale nie nadążam i nie kojarzę do końca
Stary 2008-06-27, 12:31   #2717
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Hehe . Ja słuchałam . A potem opowiadałam TŻ-owi jakie to bez sensu i sprzedajne . I koleżankom też . Jacy oni biedni są ze mną . Ale przynajmniej im nie śpiewam . Chciałam Wam zaśpiewać, ale na hasło "feel" przychodzi mi do głowy tylko "jak anioła głos" a dalej pustka chociaż wiem, że "znam" ich 3 piosenki... A jednak nie! Jeszcze coś z różową słomką mi świta, ale nie pamiętam melodii więc nie zaśpiewam . Swoją drogą kretyński ten tekst o słomce
Stary 2008-06-27, 12:34   #2718
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No ja niby też wszystko zalatwiam przez neta. Czasem tylko wpłacam albo wypłacam kaskę z konta oszczędnościowego i tu już wizyta w okienku jest nieodzowna

Cytat:
To jest nazwisko rodowe. Od dawna była opcja, że zmienię, ale mama chciała poczekać aż skończę 18 lat (żeby się tata nie czepiał), a potem jakoś nam się zapomniało. Teraz doszłyśmy do wniosku, że lepiej będzie się sprzedawać . Jest o wiele bardziej charakterystyczne niż to moje aktualnie nazwisko którego wszędzie pełno
Ah..tak myślałam.
Swoją droga ja zawsze chciałam miec nazwisko po mamie nie po tacie. W ogole nie czułam sie jakośzwiązana z tym nazwiskiem taty, Nie pasowalo ono do mnie.

Cytat:
Ja też
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:35   #2719
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się często wsłuchuję w słowa piosenek, czy to polskich, czy niekoniecznie... i uważam, że większość to czysta grafomania
Często wyszukuję błędy gramatyczne czy logiczne :p ale takie już moje filologiczne zboczenie

Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 12:36   #2720
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie potrafię nawet zacytować, usłyszę wiadomą frazę i się wyłączam ale poproszę Tomka żeby mi zaśpiewał

Haniu ja sobie nawet konto oszczędnościowe otworzyłam w tym samym banku i wtedy przelewam sobie z pustego w próżne Zero wizyt w banku, ostatni raz byłam 5 lat temu, jak konto otwierałam. Takie banki to ja lubię
Stary 2008-06-27, 12:36   #2721
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, słyszałam nie mogę pojąć sensu niektórych zdań

a tak w ogóle to słyszałam chyba 3 piosenki Feel i wszystkie są niesamowicie podobne. Najgorsze jest w nich jednak to, że są jak piosenki disco polo- raz usłyszysz a nucisz cały dzień...
Stary 2008-06-27, 12:38   #2722
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ah..tak myślałam.
Swoją droga ja zawsze chciałam miec nazwisko po mamie nie po tacie. W ogole nie czułam sie jakośzwiązana z tym nazwiskiem taty, Nie pasowalo ono do mnie.
Ja też . To moje nazwisko takie obce jest... Mam nadzieję, że nikt nie będzie chciał żebym miała nazwisko TŻ-a . Z nim nikt nie będzie mnie poważnie traktował
Stary 2008-06-27, 12:39   #2723
caperucitaroja
Rozeznanie

A ja w ogole nie znam tego Feela, ale to i dobrze, jak widze .
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:40   #2724
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też . To moje nazwisko takie obce jest... Mam nadzieję, że nikt nie będzie chciał żebym miała nazwisko TŻ-a . Z nim nikt nie będzie mnie poważnie traktował

Przymusu przecież nie ma, najwyżej on zmieni na Twoje
Stary 2008-06-27, 12:40   #2725
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
hehe oj tam kopliowac zycie raz ciach i po formalnosciach
Właśnie mi chodzi o to, że zmiana nazwiska nie komplikuje życia kobiecie Jeśli zostałabym przy swoim, to już pierwszy dylemat pojawia się, gdy na świecie pojawia się dziecko. Już nie mówiąc o złośliwych komentarzach rodziny

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja też nie chciałabym zmieniać nazwiska, ale żeby było prościej pewnie je zmienię.
Właśnie ja tak do tego podchodzę.

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
nie nadążam za tą NK, nie mam w opisie miasta, ale Diana już mnie ma, mam na imię Kasia
Dziękuę za zaproszenie

Dziewczyny, zmykam do obowiązków, przecież nie można cały dzień przesiedzieć na Wizażu (to znaczy, można, ale jest to wyjątkowo nieodpowiedzialne )

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:41   #2726
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się często wsłuchuję w słowa piosenek, czy to polskich, czy niekoniecznie... i uważam, że większość to czysta grafomania
Często wyszukuję błędy gramatyczne czy logiczne :p ale takie już moje filologiczne zboczenie
mam to samo, filologia kurde.
Pracuję w biurze z prawie samymi facetami, sami inż, nie używają polszczyzny, bo po co? Śmieją się ciągle ze mnie, bo ich poprawiam
Stary 2008-06-27, 12:42   #2727
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
W lo na angielskim czytałam tekst jakiejś piosenki i się machłam w jakimś słowie po czym się poprawiłam tak jak było napisane. Babka mówi "a wiecie czemu tak przeczytała?" ja na to w myślach "bo nieuważnie czyta bla bla bla", a babka "bo tak jak przeczytała jest poprawnie, w piosence jest błąd gramatyczny żeby się rymowało"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-27, 12:43   #2728
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie potrafię nawet zacytować, usłyszę wiadomą frazę i się wyłączam ale poproszę Tomka żeby mi zaśpiewał

Haniu ja sobie nawet konto oszczędnościowe otworzyłam w tym samym banku i wtedy przelewam sobie z pustego w próżne Zero wizyt w banku, ostatni raz byłam 5 lat temu, jak konto otwierałam. Takie banki to ja lubię
Ja tak samo ja nawet konto zakladałam bez wizyty w banku . Oszczednosciowe otworzylam podczas dwuminutowej rozmowy telefonicznej. Ogromna wygoda.

Cytat:
Nie przesadzasz troche? Nazwisko (pod warunkiem ze nie jest jakies wstydliwe) raczej nie zaważy na niczyjej karierze zawodowej.

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
A ja w ogole nie znam tego Feela, ale to i dobrze, jak widze .
Nawet nie wiesz jaką jesteś szczęściarą!

// Boże, ja już nie moge w tej pracy... Doprowadzają mnie do szału prawdziwy test na cierpliwość, nie wiem jak wytrzymam do sierpnia

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 12:44   #2729
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Dziękuę za zaproszenie

Dziewczyny, zmykam do obowiązków, przecież nie można cały dzień przesiedzieć na Wizażu (to znaczy, można, ale jest to wyjątkowo nieodpowiedzialne )
bardzo mi miło.
Wizaż, nieodpowiedzialne? a gdzie ty się tylu rzeczy dowiesz, co tutaj ?

Cytat:
chciałam tak kiedyś tż wmówić, ale jakaś dziwna męska duma nie pozwala im na takie postępowanie. żona może mieć nazwisko męża, ale odwrotnie już nie. Temat zakończyliśmy nie uzyskując kompromisu, ale my i tak raczej ślubu brać nie będziemy, więc to tylko takie gdybanie
Stary 2008-06-27, 12:45   #2730
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale myślę, że jego rodzice mogą tego oczekiwać. Już słyszę, że musimy mieć syna (TŻ też tak uważa, ale powoli się łamie) . Albo zostanę przy swoim (znaczy babci) albo będę mieć 2 (co mnie nie satysfakcjonuje)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości