|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
Zanka, weź no przenieś Alkamor do zrealizowanych, bo weźmie to jako zły omen i potwierdzenie, że to jednak nie jest ciąża
![]()
#2702 |
Zakorzenienie
|
dzięki bo ja ogólnie nie lubię z "gołym" tyłkiem łazić, jak nie ma takiej potrzeby, czuję się zawstydzona wtedy
![]() dziewczyny ja czekam na marcówki jeszcze? która pierwsza? Olivka? Kathi? Gabi? no a reszta to na bank musi zaliczać się do kwietniówek, bo ja tam sama bez Was oszaleje ![]()
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do pytania Jane. Nie szkodzi ze jestem Japonka, na stale pracuje z Japonczykami i to w duzej ilosci tu w UK to norma ![]() ![]()
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Jane no z nami mozna o wszystkim pogadac i tylko czasem sie jakiegos posta przeoczy nie martw sie dziewczyno zostawiaja i ni edbaja tylko falszywi przyjaciele
Misschoko a dalej ci sie w glowie kreci?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana na poczatku piersi zaczynaja bolec jak na okres a przynajmniej ciezko jest sie zorientowac ze moze inaczej. Dopiero z czasem mozna zauwazyc roznice. u mnie byl to bol po bokach piersi czego nigdy wczesniej nie mialam i bol, wrazliwosc sutkow. Takze jeszcze nic nie wiadomo. Nie zamartwiaj sie na zapas ![]() Cytat:
Dostalas skierowanie na badania ktore zawsze robi sie w ciazy. Lekarze zawsze licza ciaze od pierwszego dnia @ wiec kazdy powie ci ze jestes w 5 tyg. Oczywiscie jest mozliwosc ze zaszlas w ciaze pozniej i jest ona mlodsza ( u mnie to podejrzewali kiedy z wyliczen bylo ze powinien byc 8 tyd a fasolka wygladala na 6 tyg). Tak jak juz ci pisalam wczesniej: pierwsze usg poszlam zrobic w 8 tyg. powiedzieli mi ze zarodek wyglada na 6 tyg i powiem ci ze widzialam go bardzo dokladnie Takze mysle ze niedlugo smialo mozesz isc na usg chociazby po to zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku i czy serduszko bije. I doradzam zmiane gina. Mysle ze to bardzo wazne zeby miec z nim bardzo dobry kontakt i zeby "byl bardziej rozgadany". W koncu prowadzi nasza ciaze 9 miesiecy wiec musimy miec do niego zaufanie. Nie chcialabym lekarza ktory traktuje mnie olewajaco. Ja tak zostalam potraktowana i wyszlam na tym tak jak wyszlam. Cytat:
Ja na twoim miejscu bieglabym do apteki po test. Po co sie zadreczac jak mozna otrzymac odpowiedz w 2 min. Bedzie dobrze. Cytat:
Kathi dziekuje za slowa wsparcia ![]() I nie znikaj bo wszyskie sie tu zaplacza ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Misschoko Ty slonce masz mi tu zostac przeciez my tu leb w leb idziemy ty moja siostra od @ jestes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Do pytania Jane. Nie szkodzi ze jestem Japonka, na stale pracuje z Japonczykami i to w duzej ilosci tu w UK to norma
![]() ![]() Dzięki wielkie za odp.! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Kathi, Mishoko, no co Wy?!?! Moje też pozostają często bez odpowiedzi. Ja nie odpowiadam, żeśli nie potrafię pomóc. Ale to nie znaczy, że nie czytam Was z uwagą i nie jesteście dla mnie ważnymi postaciami na tym formu. Nie chcę po prostu zaśmiecać pisząc; nie znam odpowiedzi na pytanie. No weźcie! No!
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bede WAS "sledzic" na pewno przeczytam Wszystko jak co dzien.... Trzymajmy sie jakos a damy rade.... wiem ze jest ciezko ale macie racje trzeba mocno wierzyc wtedy na pewno sie uda. Kiedys na pewno.
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do wrozki i tak pojde a co !! Mojej kolezance wywrozyla dokladnie wszystko co i jak nawet drugie dziecko zanim jeszcze dowiedziala sie ze jest w ciazy wiec czemu nie sprobowac ![]()
Wszystko co dobre, jest nielegalne, niemoralne lub powoduje tycie ![]() Edytowane przez Mischoko Czas edycji: 2008-06-26 o 16:17 Powód: Dopisek:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
kurcze nie wiem co robić jakoś nudzę się
![]()
#2717 |
Zadomowienie
|
Mischoko! Ale właśnie Zance niedobrze było i kręciło się w głowie na kilka dni przed terminem @! serio - możesz sobie looknąć wcześniej lub spytać Zankę! Więc jak widać to serio jest możliwe, że Ty zwyczajnie już zafasolkowana jesteś! W każdym bądź razie - wiadomo, poczekac jeszcze musisz spokojnie do @, ale czy na teraz czy na przyszłość, możesz sobie zapamiętać, że takie przypadki też są, więc wszystkie objawy są możliwe!
Ojej - lecę w końcu coś porobić - hejka Dziewczyny!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
BAN stały
|
Nie mam siły sie uczyć...witam ponownie
![]() Cytat:
Mi wróżka wywróżyła 3 ciąże ale 2 dzieci, pierwsza dziewczynka (niechciana), a potem chłopczyk. Jakoś sceptycznie do tego podchodzę ![]() Wspieraj mnie duchowo i intelektualnie. A Ty nie masz żadnej obrony w tym roku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powaznie ja tylko raz w zyciu na zajefajna wrozke traflam i jak do tej pory sprawdzilo sie wszystko . Choc innym razem nacielam sie bo babka bzdury gadala wiec nie zaplacilam i wyszlam ![]() Ja sama sie kiedys Tarotem interesowalam wiec ja sie nie smieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale przeciez Ty chesz prawda? ech cos ta wrozka nie teges ![]() ![]()
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie moje dziecko wlasnie znalazlo test ciazowy ,wyjelo go z pudelka przegryzlo ,folie i naplulo . Wynik - w ciazy nie jest
Kurde musze test kupic nowy a moze to znak ze nie potrzebuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie no nawet raz mnie wróżka ostrzegła przed nie życzliwą osoba i faktycznie. Kathi leć po 2 test, to znak! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Posłuchajcie, mam objawy
![]() mam napęczniały brzuch i non stop mi się coś tam rusza, odbija mi się, niedobrze mi po jedzeniu, rano budzę się spuchnięta, bolą mnie okropnie sutki. ciąża, nie ? ![]() a, i mam kulę w gardle i non stop zmęczona jestem (ale to już od dawna) tylko to kurcze blade 23dc
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam u paru ginekologow. Kazdy mowi cos innego. W polsce zalecaja badania a w norwegii mowia ze to "normalne" tak 2-3 razy poronic. Jeden gin powiedzial ze moj przydzial na poronienia sie skonczyl i mam wierzyc ze teraz bedzie dobrze. Tutaj chodze tylko na kontrole co tydzien i mam miec robione hormony- czy wrocily do normy. Innych badan nie chca mi zrobic bo wedlug nich nie ma powodu. Oczyscilam sie samoistnie a raczej z pomoca tbl i cale szczescie bo wierz mi ze gdyby mieli sie do mnie tutaj konkretnie zabrac to w zyciu bym im nie pozwolila. Bilet do polski i jak najdalej stad. Jak tak do nich chodze to mam wrazenie ze cofnelam sie do epoki kamienia lupanego. Nic nie umieja głąby i nic nie wiedza. O immunoglobuline musialam sie sama upomniec i w dodatku dostalam ja po 5 dniach a trzeba ja podac do 72h wiec mam kolejne zmartwienie na przyszlosc. Lece jutro do polski i mam w planie porobic podstawowe badania. O fasolke sie staram bo czuje sie w miare dobrze psychicznie a podobno to jest glownym warunkiem kolejnych staran. I tyle. Co do "przyjaciol" to brak mi slow. Poznaje ich sie w biedzie i ja sie o tym wlasnie przekonalam. Wiedzialy wszystkie ze trace fasoleczke a zadna, ale to zadna! nie zadzwonila spytac sie co sie dzieje i jak sie czuje. Kompletna znieczulica. Wieksze wsparcie otrzymalam od wirtualnych przyjaciolek niz od kolezanek z ktorymi znam sie od lat. Maja dzieci, sa w ciazy i zadna nie zainteresowala sie tym co przechodze. A tak wtedy tego potrzebowalam ![]() Teraz mam wsparcie na forum i mam nadzieje ze bede je miala zawsze. Czasem sie posmucimy, poplaczemy a czasem poradujemy i posmiejemy. Wazne zeby bylo z kim dzielic sie smuteczkami i radosciami ![]() ![]() Uff, ale sie rozpisalam.... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Zgwałciłam męża i wróciłam na wizaż
![]() Dziewczyny, nie odchodźcie z forum ![]() ![]() ![]() Zuzia, mi tez się nie chcę przygotowywać do obrony, żyję cały czas chodzeniem na usg itp . Trzymam kciuki za Twoją obronę, dasz czadu ![]()
#2730 |
Zakorzenienie
|
Kasiu jak uciekniesz od nas z wizazu to ja sie poświęce i w tym Wiedniu cie znjade i ...i... zobaczysz nastukam ci !!!
A ja rano jak do pracy jechałam to boćka bym przejechała bo na drodze stał i łaskawie nie chcciał zejśc, aleeeeeeeeeee bez żadnych podtekstów typu to znak bo nie mam w tym miesiacu wulki !!! Ale usmiechnełam sie do niego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.