![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dziś zaczynam 5 opakowanie... jesli dalej bede miec wieczorami dusznosci, kłucie w sercu no i cellulit bedzie mi sie powiększał... odstawie... nie chce sie męczyc...
#2702 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie, może gupie ale mnei to meczy
![]() Czy używa któraś z was Seboradinu Niger\Lotion do włosów? Zakpupiłam własnie bo bardzo wypadają mi włosy, ale w składzie zauważyłam dziurawiec.. Co o tym myslicie?
#2704 |
Rozeznanie
|
Myśle że seboradin nie wpływa na tabletki ^^ w końcu nie pijesz tego seboradinu ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
TO nie szampon tylko płyn , bałam sie ze moze jakos przenikac do krwioobiegu :P
nie bede pic, obiecuje ![]()
#2707 |
Przyczajenie
|
---- dziewczyny ----
chodzicie na solarium, podczas brania yasminelle? Slyszalam ze moga pozniej wystapic jakies plamy na twarzy i ciele... Pozdrawiam, zycze milej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
poczytaj/przeszukaj wątek to sie dowiesz.
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie plamy wyszly od opalania na plazy po solarium nie zauwazylam. kwestia organizmu ![]()
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w trakcie pierwszego opakowania i dopiero od wczoraj mam plamienia. Ale w sumie sie ciesze, bo wiem, ze dzialaja
![]() ![]() ![]() ![]()
#2711 |
Zakorzenienie
|
O, przestraszyłam się tym Seboradinem, nawet nie wiedziałam, że ma dziurawiec, a używam co drugi dzień
![]() No a u mnie, hmm... nastroje bardziej stabilne, skutków ubocznych już właściwie żadnych (zresztą nie było ich zbyt wiele, ale zawsze coś). Jedyne, czego mi trochę szkoda, to to, że dalej mam dość bolesne miesiączki. Pamiętam, że podczas brania Diane w ogóle nie czułam, że mam okres - za to miałam całą gamę innych skutków ubocznych :/ zobaczymy, jak będzie po tym opakowaniu - za tydzień skończę trzecie. Aaa, nie, dalej mnie głowa często pobolewa. Co do cellulitu, to kupiłam u kosmetyczki balsma firmy Sweet Skin System (?), jakieś włoskie to to, na opakowaniu napisane Lozione Levigante; ma kwasy AHA. U mnie to bardziej rozstępy w sumie są, ale przyznam, że smaruję się od jakichś 10 dni i efekty są ![]()
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
a ile za to zaplacilas? i jak duze to jest?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam dokładnie, bo kupowałam też z tej serii żel do mycia twarzy i mamie krem jakiś na naczynka (pamiętam, że za żel dałam 43 zł
![]() EDIT: No... trochę nie doliczyłam: http://ciao.pl/pl/product/view?id=193287 to to. Choć ja smaruję raz dziennie, ewentualnie co drugi dzień - efekty już widoczne, więc nie trzeba aż tak intensywnie stosować.
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Katowic i okolic: znalazłam Yasminelle po 34,90 zł w aptece na Piotra Skargi, w tym samym pawilonie gdzie empik
![]() Jak macie receptę na 3 opakowania to spokojnie można wziąć jedno, panie dają odpis recepty i można przyjść za miesiąc ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny przepraszam, że w tym temacie, ale zależy mi na dość szybkiej informacji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
hej mam takie pytanie
w tej chwili mam tydzien przerwy od tabletek i nowe opakowanie zaczynam od czwartku, ale ostatnio bolal mnie zab i bralam przez 2 dni po 3 tabletki przeciwbolowe dziennie (ibuprom, nurofen forte, apap- niezla mieszanka) czy taka dawka moze wlynac na zabezpieczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
hej
z góry przepraszam jesli podobne pytania pojawiały się wcześniej, ale musiałabym chyba cały dzień siedziec i czytać żeby znależć. przede mną wymarzone wakacje, w terminie w którym powinnam mieć okres. jedyne co mi przyszło do głowy to tabletki, gin akurat przepisał mi y. bo prosiłam o takie, po których się nie tyje. wykupiłam dwa opakowania i pełna optymistycznych mysli już planowałam wyjazd. natomiast teraz sama niewiem co o tym myśleć. czy to dobry pomysł brać tabletki tylko przez dwa-trzy miesiące?? w sumie nie chodzi o antykoncepcję tylko o przesunięcie okresu. druga sprawa to taka, że podobno zachodząc w ciąże po odstawieniu hormonów w pierwszym półroczu jest duża szansa na ciążę bliźniaczą(byłoby super). zależy mi na waszej opinii!! ![]() aaaa i napiszcie proszę czy można pić alkohol podczas brania y.?? Edytowane przez suziaa Czas edycji: 2009-05-19 o 22:05 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
Zakorzenienie
|
a skąd wiesz, że po nich nie przytyjesz?
![]() oczywiście, nie życzę Ci tego, ale to różnie bywa.. co organizm to inna reakcja, niestety nie ma się gwarancji że nam akurat kg nie przybędzie ![]() no ale trzeba być dobrej myśli, ja akurat na to nie narzekałam ![]() Cytat:
ja osobiście tylko dla przesunięcia okresu nie sięgałabym po tabsy, ale nie potępiam tego czy coś ![]() pamiętaj tylko, że po odstawieniu organizm może się troszkę rozregulować - tzn cykl może wariować ![]() aha, przez pierwsze 3 opakowania często występują nasilone skutki uboczne - np bóle głowy, nudności, plamienia - uprzedzam tak na zapas, żebyś później się nie martwiła że coś jest nie tak Cytat:
![]() tak.. alkoholem jedynie nie powinno się popijać żadnych lekarstw |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
dzieki licze tez na opinie innych dziewczyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
BAN stały
|
co do yasminelle to ja osobiście nie przytylam ani grama po nichale kazdy reaguje inaczej na hormony.
To czy się rodzą bliżnaiki to bardzo mało prawdopodobne no może jak ktoś bierze przez 10 lat to tak - to zdanie mojej gin. czy jest sens 2, 3 miesiące to nie wiem to juz twój wybór ja bym nie brała na 2, 3 miesiące bo możesz po 1 żle reagowac na nie oraz może sie przestawić ogranizm i rozregulować. Ale to twój wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
ja mam w sumie identyczne zdanie jak wdowa. dziwne ze gin nie powiedzial ci ze nie ma tabsow od ktorych masz pewnosc ze nie przytyjesz sa tu osoby ktore przy Y nie przytyły a sa takie co mialy +10 kg w 2 miechy.
czy bym tak zrobila hmm... nie wiem jakie to wakacje jak super zagraniczny wyjazd nam morze to chyba bym sie na to skusila. jak pobyt w gorach to raczej nie bo okres by mi nie przeszkadzał. skoro to wymarzone wakacje i jestes pewna ze okres sie pojawi to faktycznie troche lipa ;/ tab na pewno rozwiazałyby sprawe.a skad wiesz? ![]()
#2724 |
Zakorzenienie
|
ja bym chyba nie brala tabletek na 2-3 miesiace, bo:
1. moze sie stac tak, ze bedziesz miala przez te opakowania duze plamienia, wiec na jedno wyjdzie ![]() 2. mozesz przytyc. ja jestem niestety jednym z przypadkow, ktore przytyly na yasminelle - 12kg w ciagu roku ![]() 3. alkohol mozna pic, byle tylko nie wymiotowac do 4h godzin od wziecia yasminelle. 4. ciaza blizniacza - ja slyszalam, ze sie nasila ![]() ja bym na twoim miejscu pomyslala raczej o wywolaniu okresu przed wyjazdem, zeby na wyjazd sie skonczyl. np. luteina ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. ja mam problem innego typu. Mianowicie w drugim tygodniu brania poprzedniego blistra miałam długotrwałą biegunkę. Tabsy biorę ok godz.17 i na szczęście nie męczyło wieczorami-głównie rano.dlatego uznałam że wszystko jest ok. Do tego na śmierć zapomniałam 18 tabletki, opamiętałam się dopiero dwa dni po- nie pytajcie jak to możliwe,że nie zauważyłam że tkwi samotnie bez tych sąsiednich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
BAN stały
|
Cytat:
a biegunka nie koniecznie mogła byc po tabsach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
Nie wiem tak do końca, czy piszę w dobrym wątku.
Biorę yasminelle od pół roku, do tej pory efekty uboczne były niewielkie. W połowie obecnego opakowania dostałam dość obfitego krwawienia, które nie zmniejszyło się do tej pory-czyli w sumie mam okres już ponad tydzień, mimo że do końca opakowania zostały jeszcze 3 tabletki. Czy któraś z Was była kiedyś w podobnej sytuacji? Co to może oznaczać?
![]() |
#2728 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Problem sam mi się rozwiązał, bo po wizycie u proktologa dostałam skierowanie na retroskopię i receptę na środki przeczyszczające-tak że odstawię yasminell, skoro i tak nie utrzymają mi się wystarczająco długo by zadziałać. Zacznę od początku od nowego cyklu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj w 1 dniu okresu wzielam swoja pierwsza tabletke yasminelle, mam pytanie czy okres bede miala normalnie 7dni jak zawsze? Czy jakos wczesniej mi sie skonczy? ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.