![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Cytat:
A ten 30 maja, to chodzi o rejestrację i składanie dokumentów ![]() ![]() Dobrze, że przynajmniej po emotkach widać, że pozytywnie do tego podchodzisz ![]() Cytat:
![]() ![]() Chcę pracować z ludźmi, ale pod kątem medycznym bardziej, na zasadzie pomagania, ratowania. Tak mi pozostało po myśleniu o medycynie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
nebya Wiem co czujesz mówiąc o rozmiarze. Ja w dzieciństwie byłam bardzo gruba, w gimnazjum w ciągu trzech miesięcy zrzuciłam ok. 15 kilogramów. Nie polecam, miałam potem problemy z okresem. Ogólnie mój organizm nie był zadowolony z takiego tempa, no ale jakoś szczęśliwie się skończyło, bo nie zdążyłam nawet wykupić leków od ginekologa na przywrócenie miesiączki, bo sama wróciła
![]() Teraz noszę rozm. 40, ale do żakietów i bluzek wbijam się czasami do 38. Ten rozmiar 38 staje się powoli moją obsesją, dochodzi do tego, że jeżeli przymierzam coś, biorę do przymierzalni rozm. 38 i 40, a pasuje 40 to jestem wściekła ![]() ![]() Chciałabym nosić rozm. 38 i spodni i "góry", ale w przypadku "dołu" to raczej niemożliwe, bo mam wielką dupę (przepraszam ![]() Teraz już polubiłam siebie, ale długo myślałam, że to świetny wygląd i figura są gwarantem sukcesów w życiu. A tymczasem zobaczyłam na naszej klasie zdjęcia mojej koleżanki z podstawówki (rozm. na moje oko 46-48), jak całuje się ze swoim narzeczonym i ma w podpisie info o ślubie. Nie same dziewczyny o figurze modelek chodzą po świecie ![]() Ja mam tak, że rano po wstaniu z łóżka mogłabym straszyć ludzi ![]() ![]() ![]() Na tym zdjęciu, które mi (nam) wysłałaś chyba nie miałaś makijażu ![]() Absolutnie nie uważam, że bez makijażu wyglądasz źle, ale ja w makijażu czuję się milion razy lepiej niż bez ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-06-17 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja noszę rozmiar 36/38 i mimo , że jestem szczułpa rozumiem co czujesz . Ogólnie jestem chuda tylko mam boczki , przez które spać po nocach nie moge i naprawde czuje sie z tym fatalnie . Więc jesli ktos wazy wiecej i nie ma figury modelki i nie nosi rozmiaru zero i przez to ludzi inaczej na nich patrza i zdarza się , że są niesympatyczni - to nie wiem jak ja bym się czuła skoro mi moje boczki tak bardzo przeszkadzają . Najgorsze jest jesli jest się grubszym nie z własnej winy a z przyczyn od nas niezaleznych tj choroba np. bo choc bysmy bardzo chcieli jest nam 2xtrudniej . Pewność siebie daje bardzo duuuuużo i jesli nie zaczniemy patrzec na siebie z innej perspektywy to naprawde duzo w zyciu nas ominie . Kiedys byłam chuda jak patyk i ciągle ktos mi docinał ze jestem za chuda , ze nie jeem , jak tak mozna wyglądac itp .. Wiec bez wzgledu na to czy bedziesz chudsza czy grubsza zawsze znajdzie sie ktos kto oceni cie krytycznie i zawsze bedzie cos co bedzie ci przeszkadzac - bez znaczenia jaki rozmiar bedziesz nosic . Czasami wystarczy duuuzo ruchu odpowiednie ciuchy i naprawde mozna wyglądac i czuć się swietnie . Głowa do góry ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tych dwóch to wolę elektroradiologię niż problemy ze słuchem, aparaty słuchowe itp. Choć to jest tylko w wawie i lublinie, więc mała konkurencja w zawodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Wreszcie musiał czas na mnie, żeby przelać to co mi leży na sercu na klawiaturę... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2705 |
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny!
Dawno tutaj nic nie pisałam...trochę mi się nazbierało problemów... Nebya nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Sama noszę rozmiar 42 czasami nawet 44. Całe życie jestem porównywana do mojej kuzynki, która jest szczupła i ładna. Przy niej czuję się jak potwór...Ostatnio jak szukałam sukienki na wesele, w rozmiarze 44 były tylko dla starszych pań... a ja przecież mam dopiero 20 lat. Nie chcę, żeby głupie rozmiary decydowały o tym, w co mam się ubierać. A tak niestety jest. Nie mogę mieć tego, co mi się podoba, ale tylko to, co na mnie pasuje...W dodatku byłam w jednym sklepie i biorąc sukienkę ekspedientka od razu powiedziała, że będzie za mała i nie mam co mierzyć...fajnie się poczułam ![]() A poza tym dzisiaj dowiedziałam się o wyniku egzaminu z ekologii. Zabrakło mi 1 pkt. żeby zaliczyć. Co najlepsze osoby mające ten 1 pkt. więcej dostały ocenę 3,5, a ja dostałam 2...oceny 3 "szanowna pani profesor" nie przewidziała...mimo tego, że to był test i niemożliwe były punkty cząstkowe... Jeszcze lepsze jest to, że chyba się zauroczyłam w facecie, którego poznałam przez internet. Rozmawiałam z nim kilka razy, a nie mogę przestać o nim myśleć, bo teraz się nie odzywa... ![]() Echhh sama nie wiem po co to tu pisze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, to było zdjęcie bez makijażu- maluje się bardzo delikatnie, bo mam wrażenie że wyglądam jak klown ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Twoich boczków- wiem jak one mogą popsuć humor. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam się do kogo porównywać- żona mojego brata wygląda jak modelka dosłownie. Piękna, zgrabna... a je więcej od swojego męża. Zawsze przy świątecznym stole jest mi wstyd sięgać po cokolwiek, bo jak mam ją naprzeciwko siebie to chcę się tylko skulić i zniknąć. Przykro mi z powodu Twojego egzaminu- to naprawdę niesprawiedliwe, ale co może zwykły student wobec wielkiej pani profesor i jej widzimisie? Co do zauroczenia przez internet- nic mądrego nie napiszę, bo wole unikać takich sytuacji. Wiem, że wszystko będzie miłe i fajne do momentu kiedy poprosi o moją fotkę ![]() Dzięki wielkie dziewczyny za słowa wsparcia ![]() Wiem, że znowu wam tu smęce ![]()
![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno nie będziesz wyglądała jak klown! Delikatny błyszczyk, tusz do rzęs, do tego podkład w dobrze dobranym kolorze i już będziesz z uśmiechem patrzeć w lustro ![]() Ja uważam, że wygląd nie jest najważniejszy, ale jeżeli kobieta w makijażu czuje się 100x lepiej niż bez, to dlaczego w tej sposób nie poprawić swojego ego? ![]()
![]() |
![]() |
#2708 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Tobie nie wolno tak pisać, że jak poprosi o Twoją fotkę, to nie będzie chciał rozmawiać. Uważam, że jesteś ładną dziewczyną i nie masz się czego wstydzić. Wiadomo, że różni idioci siedzą na czatach, gg itp. Ale można po paru rozmowach trochę dowiedzieć się o człowieku i wtedy poznać jego postrzeganie kobiet, czy świata. Ja mam paru takich internetowych znajomych facetów, którzy na pewno nie rozmawiali ze mną za sam wygląd. Jeśli facet ma coś w głowie, nie patrzy tylko na opakowanie, a na wnętrze człowieka. Jeśli chodzi o mnie to też wyznaję taką zasadę w stosunku do wszystkich i mężczyzn i kobiet. Każdy ma w sobie piękno ![]() ![]() Edytowane przez 201607111047 Czas edycji: 2009-06-17 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Ojj Dziewczęta , troche optymizmu . Kazda z was przecież posiada cechy wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju , które z pewnością ktoś doceni . O przykrych wspomnieniach trzeba zapomnieć a nie je pielęgnować . Teraz czas na rozpoczęcie nowego etapu w życiu a taki nowy etap najlepiej rozpocząc z entuzjazmem . Nie ma sensu porównywać się z innymi , bo to do niczego nie prowadzi . Zawsze można komus czegoś zazdrościć a to tak naprawde niczego nie zmieni a jedynie pogłębi depresję .
Co do facetów w sieci , to ja nie lubie takich znajomości - wole facetów na żywo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że znowu na forum powiało pesymizmem. Dziewczyny rozmiar 40 i więcej to nic strasznego przecież. Liczy się to jakie jesteście. Teraz mam nadzieję znajdziemy się wśród ludzi inteligentnych a nie dziecinnej młodzieży, dla której najważniejsze jest to jak się wygląda. Sama mam 'obsesję' na punkcie swojego wyglądu, co prawda nie związanego z wagą (chociaż brzuszek mam jakbym była w ciąży - serio ![]() ![]() Ja nigdy nie przekreśliłam osoby puszystej. W liceum siedziałam w ławce z dziewczyną z nadwagą, ale nie zwracałam na to uwagi. Ważne było to, że była w porządku i można było z nią poszaleć ![]() Czemu ja was nie mam na n-k?? ![]() Aa - wszystkim znajomym mówię, żeby 30 przypomnieli mi że mam iść po wyniki - zapomniałam już o tej maturze ![]()
![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Już wysyłam link do n-k ![]() Nie martw się, 30 czerwca będzie widać na ulicach mnóstwo ludzi zapłakanych, albo ze szczescia, albo ze smutku, więc sama się zorientujesz o co biega ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I już lepiej nie drążmy tematu ( wiem, ja zaczęłam ![]() Nenya nie martw się- na pewno się zorientujesz że wyniki niedługo, ruch w wątku będzie spory ![]()
![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Widzę ze nie tylko ja przechodzę trudny okres "samoakceptacji". W czasie gimnazjum równiez podobnie jak wy wazyłam nieco wiecej tzn nie umiem powiedzieć dokładnie ile to było ale moim zdaniem nie wygladałam bardzo szczupło. Przed końcem 3klasy i egzaminami schudłam i to dosc sporawo-ze stresu. Potem znów jakoś waga wahała sie. Niestety ma taką naturę a co gorsze ze jestem dość nieproporcjonalna co zupełnie mnie dobija ![]() Były chwile ze cieszyłam sie sobą,tym jak wygladam lubiłam na siebie patrzeć w lustrze mimo iz odstaje od ideałów a teraz od jakiegoś czasu popadłam w doł. Ciagle czuje sie przyrównywana do innych tych lepszych... Czuje sie jakgdybym była naprawde mało atrakcyjna i strasznie niepewna siebie. Swoich wartości i atutów. Zatraciłam, jakaś wiare,sens w cokolwiek ![]() ![]() Co dos tudiów to tak jak Wy,przeglądam wczytuję sie i ze stresem wyszukuje kierunków które tak naprawde i zadowoliłyby mnie i dały szanse na dobrą przyszłość. Spodobała mi sie socjologia jednak wiele osob odradza ![]() ![]() Muszę Was uściskać,obiecuje i obiecuje a jednak wciąż rzadko tutaj bywam ![]() ![]() a ja tez chce Was zobaczyc,moge prosić o linki?;D
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za linki, już wysłałam wam zaproszenia - Marta jestem
![]() ![]() Gwiazda ja pisząc, że jest mało psychologii miałam na myśli, że są tylko w większych miastach. Mój biedny Rzeszów nie ma. Nawet Kraków - bo UJ jest poza moimi granicami. Z resztą psychologia chyba mi już przeszła ![]() ![]() Zapomniałam rano napisać o moim śnie ![]() Śniło mi się, że dostałam pracę na poczcie, ale postawiono mi warunek. Musiałam iść na studia - uwaga, uwaga: na politologię ![]() ![]()
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja noszę 38/40 w zależności od firmy bo rozmiarówki są przeróżne. Na szczęście nie mam już kompleksów, może tylko mój nos czasami mnie wkurza ale co ja będę sobie głowę zaprzątać takimi głupotami. Trzeba siebie polubić a wtedy każda z nas będzie piękna ![]() Heh moja rodzinka też mówi, że chuda jestem. Mama ciągle powtarza abym jadła ale ja się nie zagładzam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A sen ![]() a żeby w sklepie spożywczym pracować to trzeba skończyć bankowość i finanse ![]() ![]() Fifcia jak tam egzaminy zawodowe? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Rodzina zawsze podsówa jakieś smakołyki i dla nich chyba zawsze bedziemy szczupłe i ładne
![]() Nenya,Deborah podeślecie linki ;>? A egzaminy chyba w porządku o wynikach dowiem się w sierpniu. Pierwsza czesc dość podchwytliwa bo w wielu pytaniach pasowało mi wiecej niz 1odp i takie były najgorsze. A druga czesc juz znacznie lepiej,jestem zadowolona ![]() Co jest dobre na przygnębienie??Na duzy dołek?
![]() |
#2718 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja miałam o was całkiem inne wyobrażenie ![]() ![]() Cytat:
![]() A na przygnębienie najlepsze jest albo spacer, albo wieczór pod kocykiem z masą ulubionych smakołyków + dobra książka/film (byle nie jakieś dramaty ![]() ![]() Co kto lubi ![]()
![]() |
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
jak ktoś ma konto na nk to dawać na prv
![]() Ja niestety nie zaliczyłam rzymu i pewnie historii tez nie wiec czeka mnie kampania wrzesniowa hehe ale przez 2,5 miesiącva powinnam się zdązyc nauczyc . Pojechałam dzis na uczelnie , bo duzo osób chciało wyniki a wszyscy spoza gdańska wiec pojechałam jak zobaczyłam liste to mi sie słabo zrobiło :P ![]() ![]() Troche sie zalamałam ale mój TZ zabrał mnie do kina i juz jestem happy ![]() ![]() Co do snu to nie długo pewnie tak sie porobi , ze zeby zarabiac 1000zl trzeba bedzie miec wyzsze wyksztalcenie wiec moze okaze sie ze naprawde na poczte trzea bedzie byc politologiem a w spozywczaku ksiegowa haha ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz Ci podeślę moje konto ![]()
![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nenya żebyś wiedziała, że czasami widać ![]() Wrrrrr normalnie świetnie! Dostałam wiadomość o terminie egzaminu w wawie ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze. Mam numer startowy 38 i jestem w drugiej grupie, więc maksymalnie na grupę jest 37 osób, co w 15 grupach daje 555 kandydatów, czyli 6,18 osoby na miejsce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odnosnie niedzieli, to ten awf w wawie to myśli, że jak jest najlepszy to już jak postanowi tak musi byc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie pierwszy rok jest dla mnie katorgą , bo cięzko uczyc się czegos co kompletnie cie nie interesuje i jest potwornie nuuuuudne {czyt:historia ![]() Jeszcze sie waham nad tym drugim kierunkiem nie wiem czy sie cisnąć , czy wybrac msg czy zarzadzanie ![]() Ojj a Ty bidulo tak wczesnie bedziesz musiała wstac ![]() ![]() ![]() Wogóle fajnie zrobili u mnie na uniwerku jak chcesz sie zapisac na jakies filologie ( prócz polskiej ) płacisz tylko raz 85zł! wiec można zapisac sie na wszystkie filologie ![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda straszna , szaro i znów zaczęło padac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, składaj na wszystkie filologię! Jak się na dwie dostaniesz, to wykombinujemy tak, żebyś coś mi odstąpiła ![]() Ja dzisiaj rano jak byłam na basenie, to takie ładne słonko i w ogole. Później wychodzę, a tu leje, miałam w planach powrót spacerem 3km, ale musiałam zainwestować w bilet godzinny 3,10zł! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aj tam tez składaj na ug na jakąś filologie ![]() ![]() Wogóle co u was takie bilety drogie ? 3.10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bo w Krakowie płaci się za luksus, bo co by nie mówić to tramwaje i autobusy mamy first class: telewizorki z codziennymi wiadomosciami, czyste wnętrze, zapowiadanie przystanków, kamery ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez gwiazda89 Czas edycji: 2009-06-19 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam z deszczowego wschodu
![]() Wróciłam z ćwiczeń- jestem na półmetku, jeszcze tylko tydzień i będę po ćwiczeniach. Jakie to są nuuuuudy, nie chce mi się tam jeździć ![]() Wstałam przed siódmą, więc nie wiem jak dzisiaj w nocy obejrzę Władcę i mecz o wpół do drugiej- MUSZĘ jakoś wytrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobre, ale co gorsza- scenariusz taki za pare lat może stać się realny ![]() A ja nie- myślałam, że Nenya jest blondynką ( bez urazy, to żadna aluzja do poziomu inteligencji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z resztą Gwiazda Ty przecież idziesz na Śląsk razem ze mną ![]()
![]() |
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no historia jest tylko przedmiotem jednym z wielu więc na mniej obleganą napewno możesz zdawac bez historii ![]() Od dziś przechodze na diete! nie mieszcze sie juz w moje zadne spodnie .. ostatnio troche mi sie przytuło i dzis poprostu do reszty sie załamalam wiec ostatecznie postanawiam przejsc na diete - i to surową ! Chce zrzucic jakies 7 kg . Nie wiem jak to zrobie , bo moje nawyki zywieniowe są tragiczne .. no i jak tu bez alkoholu sie obejsc.. wrr.. znacie jakąś skuteczną diete?? Tak myslałam zeby jesc na sniadanie (których nie jadam haha ) jogurt z płatkami pełnoziarnistymi i na kolacje to samo + jakies owoce i warzywa a na obiad rybe (której nie znosze) i przezyc jakies 3 tygodnie bez chipsów, frytek, piwa , pizzy , gyrosa ... nie wiem jak to zrobie ale musze!!! Jak znacie jakies ciekawe pomysły na zrzucenie kg to dawajcie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mecz też bym chciała oglądnąć, ale u mnie tv jest albo u rodziców, albo u siostry, więc jak śpią to nici z tego ![]() Zdradziłaś duże Katowice dla jakiejś pipidówy, więc o co kaman? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak któraś z Was zna coś skutecznego na trawienie, wzdęcia i takie tam to bardzo proszę o podzielenie się tą wiedzą ![]() ![]() U Was też taka 'piękna' letnia deszczowa pogoda? ![]()
![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na trawienie herbatka Figura albo inne takie ziolowe , poza tym pic siemie lniane ![]() ja nie moge sie obejsc bez kolacji.. zawsze jem na kolacje najwiecej bo sniadania nie jem obiad o 15 no a siedze do pózna więc nie ma opcji ze nie zgłodnieje . Ale teraz postaram sie lepiej odzywiac i mniej jesc - a to trudne bo uwielbiam jesc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.