![]() |
#2701 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny tez wam tak wypadają włosy? Ja juz nie mam na to siłe , zawsze miałam mocne włosy, nie maluje ich, dbam o nie, a mam wrażenie że są coraz cieńsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam na samym początku ciąży, nawet jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem dwupakiem to kupiłam sobie Vitapil. Potem okazało się że to szalejące ciążowe hormony, a teraz juz się unormowało i jest zupełnie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Czyli pozostaje poczekać aż wszystko się uspokoi....Myslicie że mozna stosowac radical taki preparat ziołowy do wcierania w skóre głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się na Twoim miejscu wstrzymała do konsultacji z lekarzem. Niby to tylko preparat z pokrzywą (jesli dobrze kojarzę?), ale nidgy nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Rozeznanie
|
Mnie się właśnie wzmocniły włosy i paznokcie (pierwszy raz w zyciu mam takie długie i nie łamią się), a cera dalej jest do doopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
No witam dziewczyny, nie było mnie przez wekend i mam za swoje, 6 stron do nadrobienia
![]() Cieszę się że Malga już z nami ![]() ![]() Syla już Ci wszystko piszę chociaż też specjaistką nie jestem, nie przejmuj się tym co piszą w necie, nie ma co się przejmować za wczasu, ja dowiedziałam się o dwurożności mojej macicy jeszcze przed ciążą. Lekarz z jednej strony mówił, że możemy mieć problemy z zajściem i z domoszeniem najgorszy miał być pierwszy trymest, z drugiej mówił, że niektóre kobiety dopiero podczas porodu dowiadują się o tej wadzie kiedy czyści się macice. Hm... ja jak poczytałam co pieszą w necie wpadłam w panikę i przepłakałam pół nocy, ale tak naprawdę w ciążę zaszłam za pierwszym strzałem ![]() Teraz lekarz mówi, że schody moga się zacząć po 24 tyg i może być nieciekawie, ale jestem dobrej myśli, musi być dobrze, a martwienie się na zapas nic nie da. Mówił też, że przy naszej wadzie często zdaża się łożysko przodujące i wtedy poród naturalny jest niewskazany, szkoda bo mi zależy na tym. To tyle co moge napisać na ten temat, jak jeszcze mi się coś przypomnij to dam znać, trzymaj się kochana, będzioe dobrze, trzymam kciuki coby krwawienie nie wróciło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ciuchów to nie mam nic ciażowego jeszcze ... jedna bluzka moze udawać ciążową, ale kupiłam ją jeszcze we wrześniu i ma rękaw 3/4 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Truheart tak to z pokrzywa jest, ale rzeczywiście teraz to strach czegokolwiek uzywac, w piatek ide do lekarza to sie skonsultuje- to dopiero moja druga wizyta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
NOO A JA O dziwo na włosy nie narzekam, na początku się bardzo przetłuszały ale teraz juz ok i conajważniejsze nie wypadamą, co zawsze było moja zmorą zwłaszcza w okresie zimowym, paznokcie rosna jak oszalałe a cera no cóż, coś za coś w życiu pryszcza nie miałam, a teraz i na brodzie coś rośnie i plecy mi zaatakowało, no i liszaje mi sie jakieś zrobiły ostatnio, masakara, ostatnio troche poszalałm i kupiłam sobie krem za 200 zł, nie polecę go wam bo nie zauważyłam róznicy pomiędzy min a niveą, którą używałam no chyba że ta drastyczna cena, coś mi chyba odbiło że dałam się namówić, to był taki mój prezent dla siebie na wieść że będą mamą :0
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ale Wy płodne jesteście ![]() Normalnie ledwo przeczytałam tyle tego naskrobałyście ![]() Mi na twarzy zrobił się taki strup i smaruje go tylko mąścią z wit. A póki co się goi ale wygląda jakby ktoś na mojej twarzy papierosy gasił ![]() Co do łóżeczka to nie mam pojecia jakie kupię, jak czytam o wózkach to też coraz mniej wiem...czuję się zagubiona w temacie ![]() A dziś walczyłam z urzędami i mam dość mam coraz więcej papierów i już nawet teczka pękła od takiej ilości ![]() Co do własnego gniazdka to super sprawa, ale urządzanie go to już inna bajka...zwłaszcza jeśli chodzi o finanse. Jak widzę ile wydajemy na dom to jestem przerażona ![]() ![]()
#2712 |
Zakorzenienie
|
Ja na czas ciąży zaplanowałam zapuszczanie włosów jak już kiedyś wspominałam i uważam to za strzał w 10
![]() ![]() Paznokcie zawsze miaŁam zdrowe, długie więc to bez zmian, no i cera moja robi się idealna.Przetrwałam to, a bywało, że wyłam do lustra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam mocnych włosów...mi od momentu zajścia w ciążę wypadają strasznie...mam nadzieję ze to się uspokoi... na twarzy też mi ciągle coś się pojawiało.Wszyscy mi przez to mówili że będzie na pewno dziewczynka bo dziewczynka zabiera mamie urodę...ale to w pierwszym trymestrze...teraz już jest dobrze...
To wszystko pewnie przez te szalejące hormony..więc nie ma się co przejmować ![]()
#2714 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny ale zaczęłam ten nowy rok...
w Nowy Rok z samego rana tak mnie poszczykło w szyi że tydzień w domu spędziłam. Przez 4 dni leżałam na wznak i się nie ruszałam. Jak już było wszystko ok, to wróciłam do pracy a ty taka niemiła niespodzianka, wszyscy obrażeni ze na zwolnieniu byłam i jestem wróg nr 1. Już podjęłam decyzję że jeszcze ok 3-4 tyg pracuje i idę na L4 i niech mnie pocałują w d*** Ehhh już mam dośc Co do wózka, to mam to z głowy. Moja mama mi uszyje coś takiego tylko z dodatkowymi bajerami http://www.junior.biz.pl/pl/viper.html Wczoraj byliśmy u lekarza no i w końcu dobre wiadomości... Rośniemy pięknie, dzidziolek ma już 32,5mm, za 3 tyg idziemy znowu się pooglądac i szczegółowo wszystko ogądac. Oj to piękne uczucie widziec tego robaczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
no i kto ma największy brzuch?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
jaki piękny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super że dzidziołek rośnie i ma się dobrze! Co do L4 to masz rację - nie ma nic gorszego od beznadziejnej atmosfery w pracy! Po co sie dodatkowo denerwować. Jeszcze nie wiem jak to będzie u mnie, ale wydaje mi się ze ok! Szef narazie zadowolony - zresztą sam juz od roku wypytywał kiedy dzidzie planujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() cześć Cass ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-01-13 o 15:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
a może ktoś jeszcze się pochwali???
![]() anusia jak ja Ci współczuje tych papierkowych spraw! Wiem coś o tym, bo zanim dostalismy pozwolenie na budowę domku minęły prawie dwa lata! I w kazdym urzędzie mi mówili - na tej działce nie postawi pani domu! Koniec i kropka! Ale Ania jest uparta i z pomocą mamy /która tez nabiegała sie po urzędach/ dostalismy pozwolenie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
ja już w 2 miesiącu chodziłam w gaciach ciążowych bo było mi ciasno a teraz to już taka ciężarówka jestem że ho
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jesteś uparta bo bez tego człowiek nic nie zdziała!
![]() |
#2722 |
Ola-Unhola
|
Ja w niedzielę kupiłam sobie jeansy, golf i marynareczkę/bolerko, bo mimo, że to dopiero 11 tydz. brzuszek rośnie a normalne spodnie cisną.
Znalazłam tez fajną sprzedającą na allegro, podobają mi się ciuszki. Podaję link: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=449264
#2723 | ||
Rozeznanie
|
ello...
nie mam mdlosci dzisiaj tralala (jeden dzien spokoju a taka satysfakcja ![]() Cytat:
![]() ![]() ale za to jakie mam pokazne kudliska na rekach i nogach ![]() ![]() a o cerze nie wspomne... syfy to nawet na tylku chca wyskoczyc...egh Cytat:
![]() uciekam dziewczyny cos na kolacje wszamac... dzisiaj kupilam kluski na parze do tego mam od mamy truskawki i smietanke... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no kurcze następna ma shiza na truskawki ![]() ![]() Ale się cieszę - moja przyjaciółka wróciła dzisiaj od gina i ma super pęcherzyk ![]() ![]() ![]() Teraz czekamy na M. - wizytę ma na początku lutego i może dowie się czegoś więcej niż od poprzedniej ginki! ... Fajnie by było- 3 przyjaciółki i wszystkie w 2-paku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Rozeznanie
|
Musicman, zazdroszczę Ci
![]() Też bym chciała mieć tak duży i uroczy brzuszek...choć muszę przyznać, że od czasu gdy umieściłam tu zdjęcie to mój bębzol urósł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chcecie u tej pani kupić spodnie porządnie się zmierzcie, bo rozmiarówka rzeczywiście nie odpowiada faktycznej (np. niektóre spodnie o rozm. 29 to faktycznie rozmiar 30 a nawet 31). Ale warto wysłać przed kupnem do tej pani e-maila z zapytaniem to wszystko dokładnie wytłumaczy. Mi włosy nie wypadają. Wzmocniły się tak samo jak paznokcie. Kupiłam dzisiaj Feminatal bo pani doktor zaleciła. No i jestem w kropce. Lepiej kupić Feminatal N czy Feminatal DHA? Cena tego drugiego trochę mnie odstraszyła. Mam jeszcze pytanie do dziewczyn biorących Duphaston. Kiedy gin zalecił odstawienie tabletek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
No to fajnie, że będzie już jakaś klientka, mam nadzieję, że zadowolona ![]() Daj znak jak z jakością ciuszków.
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do witaminek to ja mialam na początku Feminatal Metafolin, a teraz mam Feminatal N ... z tego co widzę juz powinnam brać DHA, ale skończę jeszcze to co mam. A ile kosztują te Feminatal DHA??? Ja za te pierwsze płąciłam ok 30 zł. No i jeszcze duphaston - ja biorę nadal ... z 3 tabletek dziennie zjechałam na 2 ... podobno trzeba stopniowo odstawiać, nie tak od razu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
U mnie w aptece Feminatal DHA kosztuje ponad 50 zł. Ale całe szczęście już znalazłam taniej w aptekach internetowych. (ok. 40 zł za 30 tabl.)
A co do jakości ciuszków to z pewnością dam znać ![]() Duphaston biorę od początku ciąży po 2 tabl. dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Ola-Unhola
|
Czekam z niecierpliwością na opinie
![]() znalazłam kilka filmików z wózkami w roli głównej, nie szukałam za długo, więc nie wiem jak z innymi wózkami, może zainteresowane coś znajdą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=160j4...x=0&playnext=1 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038&page=12 post344 opinie i fotki na żywo leviroo dla zainteresowanych
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-01-13 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.