|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Cytat:
nic, trzeba przetrwać
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Owszem, licealiści też wcale nie są święci. Ja chodzę do liceum, a czasami czuję się jakbym przebywała w ośrodku z psychicznie chorymi. Czy normalny 18-letni chłopak wkłada sobie ciastko do gaci, a potem daje je zjeść nauczycielowi? A to tylko jeden przykład, mogłabym wymieniać inne bez końca.
invissible, masz rację. ”Kujony” zazwyczaj nie są akceptowani przez klasę. Tak zawsze było, jest i pewnie będzie. Jeśli komuś zależy na nauce i wybija się ponad poziom klasy, musi liczyć się z tym, że nie będzie miał w klasie wielu przyjaciół. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, po czasem są to naprawdę fajne osoby, z którymi można porozmawiać nie tylko o nauce. Ja mam Wigilię klasową jutro, ale zdecydowałam, że nie pójdę. Na początku chciałam iść, nawet nie mogłam się doczekać, bo potem miałam się spotkać na mieście z pewną osobą i iść z nią na lodowisko i pizzę. Ale dzisiaj dowiedziałam się, że ta osoba jest chora i nie będzie mogła przyjść. No i odechciało mi się wszystkiego. Nawet na wigilię klasową nie idę.
24.06.2008r. = MÓJ DZIEŃ Edytowane przez Lucrecia3 Czas edycji: 2008-12-19 o 23:29 |
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucrecia, wiem, przerabiam to na własnej skórze. Ale wyszłam z założenia, że ja nic nie tracę, co najwyżej oni wszyscy. Idę spać, miejmy nadzieje, że jutro poczuję smak dłuższego odpoczynku i poprawi mi się humor. Dobranoc.
Edytowane przez invissible Czas edycji: 2008-12-19 o 23:26 |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym cofnac czas i inaczej,ale sie nie da. Rok temu wiem ze nie poszlam bo poniosly mnie nerwy.. na ta ocene i nauczyciela ale on wlasnie mi powiedzial ze mam isc na wigilie. I podeszly osoby z ktorymi sie raczej nie kloce. Nie mialam humoru w sumie od pewnego momentu wczoraj (za bardzo nakladaja sie na siebie problemy) i przez to troche ta wigilie sobie i im zepsulam. Lepiej byloby jakbym nie szla w ogole. Napisalam do pewnej osoby z klasy na n-k i cos wyjasnie. Ogolnie nie mialam dobrego zdania o tej osobie ale zaskoczyla mnie pozytywnie.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2008-12-20 o 09:28 |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Z moim humorem już ok.
![]() Najwyraźniej potrzebowałam snu... Przede mną dzień ze sprzątaniem szafki w łazience (nie powiem, ale lubię, zawsze sobie ponakładam milion rzeczy na twarz i przynajmniej potem wiem, jakie mam kosmetyki ), z muzyką, a wieczorem idziemy z TŻtem na spacer, taka nasza mała, zimowa tradycja. ![]() Moze zajrzę wieczorem. ![]() Miłego dnia dziewczyny.
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Użyłam Małego Księcia. Lektura ale w sumie z gimnazjum. Z poza lektur to np. Gilgamesz, Alchemik lub wiersz Wędrówką życie jest człowieka - Edwarda Stachury. Podróż do Włoch Goethego. Zajrzyj na klp. Tam jest dość dużo o tym motywie
|
|
#2707 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hm, u mnie w klasie trudno nazwać kogoś kujonem... XD Chodze do dobrej szkoły i klasie o profilu, w którym po prostu trzeba się uczyć... Czasem każdy coś oleje, ale bez przesady. Poza tym jakie obrać kryterium nazywania kogoś kujonem: tytuł laureata/finalisty gdy szedł do LO, średnia powyzej 4.0, ocena ze sprawdzianu z matmy...? Wtedy to 80% klasy byłoby kujonami. Więc nei zgodzę się ze zdaniem, że każdy "kujon" jest wyobcowany w klasie, bo u mnie wszyscy byliby wyobcowani na czele z chłopakiem który ma duże osiągnięcia "naukowe" i takim, który ma po prostu taką ksywkę
![]() A głupie żarty to się nawet w mojej klasie zdarzają: choćby jak na geografii podczas sprawdzania listy obecności zrobiliśmy falę meksykańską i wyrecytowaliśmy fragment szekspira. Z tym, że wszystko co robimy, robimy w granicach dobrego smaku.
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis mam lepszy humor.
Napisalam do pewnej osoby z klasy -wyjasnic cos o wczoraj. Mam nadzieje ze nie rozniesie tego w kolo- przynajmniej o to ja prosilam. Wydaje mi sie ze mnie zrozumial.. A co do zartow to moja klasa ma nie raz na b.niskim poziomie-bekali na wigilii( i zart: "odbija Ci sie oranzada z komunii") Albo wychowawca pytal tak na zarty kiedy wracamy do szkoly a oni"jak wytrzezwiejemy" Albo wychowawca(bardzo spokojny) cos pytal na lekcji dot.programu i pyta: i co dziala,i co? a oni"gowno"(wychowawcy:rol leyes: ktory nie raz im dupe broni)
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie denerwuje mnie to, że gada cała klasa prócz 5-10 osób. mnie samą szlag trafia w takich momentach a co dopiero nauczyciela! a obrywa się oczywiście wszystkim. po drugie wkurza mnie jak np. są jakieś imprezy 'klasowe' to parę osób nie zostaje, zaproszonych, poinformowanych(w tym ja, ale mam to gdzieś już), są często niezauważane ale jak np. trzeba odpisać zadanie albo coś innego to oczywiście te osoby są cacy, na pierwszym miejscu ;/ żal i tyle.. ale mnie to już wali, teraz się z tego śmieję.. na szczęście mam jest w klasie jeszcze parę normalnych osób ![]() na reszcie się porządnie wyspałam, brakowało mi tego ![]() zaraz zabieram się za świąteczne porządki, zacznę jak zwykle od mojego pokoju, mam zamiar poukładać w końcu w szafkach
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Pani Buka
|
cześć dziewczyny!
myślałam że z okazji tego, że zaczęła się przerwa świąteczna, będzie nieco bardziej optymistycznie, a tu taki depresyjny nastrój... cóż, ale ciężko jest o naprawdę fajną, zgraną klasę. u mnie może i ludzie są sympatyczni, inteligentni, większość z nich (choć niestety są niechlubne wyjątki...) trzyma poziom, ale przez to że jesteśmy zbiorem strasznych indywidualności w ogóle nie umiemy się zorganizować ![]() na wigilii miało być tyle rzeczy i w ogóle, w końcu kilka osób nie przyszło, w tym ta, która miała wziąć talerzyki. do jedzenia też w końcu było niewiele. poskładaliśmy sobie życzenia, po godzinie zrobił się straszny zamuł i większość sobie poszła. także niewesoło. za to udało mi się posprzątać w pokoju
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Tez dzis w koncu posprzatalam w pokoju.
Byl balagan ze mowilam ze u mnie to z łopata to czegos szukac trzeba Kiedys rekawiczek szukalama dosc dlugo.. Ale juz jest porzadek wszedzie.
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
zamień się :P ja dopiero posprzątałam w szafce z ciuchami-wyrzuciłam te, w których nie chodzę, bo tylko miejsce zajmują :P i w paru innych szafkach.. w biurku posprzątam w poniedziałek. teraz zabieram się za kurze, odkurzanie, podłogę.. a potem łazienka
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam zamiast sprzątac będę się uczyć
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
A zamierzasz czy bedziesz?
ja nie raz tez zamierzam A ja zamierzam dzis sie zakrecic(na papiloty )Wiadomosc na n-k mnie ucieszyla,dogadalam sie z pewna osoba z klasy i szczerze wyjasnilismy co lezalo od dawna Zaskoczenie pozytywne Napisalam tak:"pewnie i tak masz o mnie zle zdanie" odpisal:"nie jest tak zle jak Ci sie wydaje" i napisal o co konkretnie chodzi.
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Będę
![]() Mam już rozplanowane na każdy dzień przerwy. Potem już tylko ferie będą taką długa przerwą.
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczynki
![]() U mnie właśnie znowu zaczął padać śnieg... Taka chlapa jest, ale na szczęście nie muszę wychodzić już na zewnątrz więc mi to nie przeszkadza. A jeśli mogę jedno zaproponować to nie myślcie już o szkole, klasie. Tylko wypoczywajcie i ładujcie akumulatorki! Kurde też przydałoby się w biurku posprzątać...
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, denerwują mnie te Święta. Więcej zamieszania niż świętowania.
W ogóle nawet prezentów dla rodziców nie kupiłam, bo nie miałam kiedy i gdzie. Musze w poniedziałam gdzieś pojechać. Albo może jutro poprosić tatę, żeby wybrac się do Wroc. Nawet rękawiczek ani czapki nie mam a ma być mróz. ![]() I sylwester mi się posypał.
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z sylwestrem?
Może jeszcze coś się wydarzy... Ja np nie mam jeszcze planów... w ostateczności pójdę na plac w moim mieście i przywitam nowy rok z nieznanymi mi ludźmi w większości.
|
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Proszę nie smutajcie już, tylko cieszcie się wolnym ![]() _____________ Jakoś nie czuję tej świątecznej atmosfery. Nawet nie mam ochoty ubrać choinki :/ Pokój posprzątany, więc mogę się zabrać za moje ukochane dłubanie w koralikach ![]() Idę tworzyć ![]() Trzymajcie się
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam butów zimowych
Cytat:
mój pokój się już błyszczy.. nawet panele pod dywanem uwielbiam 'świeżutką' pościel.. mmm już się mnie mogę doczekać kiedy się w nią 'wpakuję' ![]() i nawet mi się humor poprawił! od razu lepiej
Edytowane przez Renia90 Czas edycji: 2008-12-20 o 16:50 |
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem, po co w takim razie zbierali kasę, skoro nie mieli sali zamówionej. Cytat:
Idealne na zimę.
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
Ok, to teraz już oficjalnie dzielę się wynikami matur:
Angol (PR): 90% Polski (PR): 79% Geografia (PR): 68% jestem zadowolona, ale wierzę, że będzie lepiej ![]() A co do Sylwestra... obiecałyśmy sobie z przyjaciółką, że spędzimy go razem bo osatnio robiłyśmy to 6 lat temu we 2 u mnie w domu. Nie wiemy gdzie iść, ale choćbyśmy miały go spędzić na ławce w parku z szampanem za 4,50zł to wiemy, że razem ;-)
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Afri proszę proszę... Gratuluję!
![]() Ja o swoich chyba nie pisałam jeszcze... To napiszę: pol pp - 60% ang pp - 81% geo roz - 73% Z pol nie jestem zadowolona... ale może będzie lepiej. Poza tym jak zawsze moja natura trzepaka wyszła i zrobiłam strasznie głupie błędy. Najbardziej zadowolona jestem z ang... bo sądziłam, że listening poszedł mi tragicznie a tu proszę miła niespodzianka. Lecę do sklepu...
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
afri i zanetka007 gratuluję wyników!
![]() uff na dzisiaj koniec sprzątania.. no chyba, że jeszcze się brat przyplącze z jakąś prośbą ![]() idę poćwiczyć.. humor nadal dobry
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szkole nie było polskiego.
Ang PR 59 % Historia PR 44 % (drugi wynik wśród maturzystów,tylko to mnie pociesza )
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Booooooooożę dziewczyny!
Wczoraj się tak upiłam z mamą TŻ żę od rana siedzę i zdycham. Ona również
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Mi humor wrocil
Jutro sie spotkam z Tz-etem. Wyslal mi pewien znajomy z klasy zaproszenie na Nk..( z tym co dzis pisalam) sie zdziwilam bo dzialalismy na siebie zle(zbyt podobne charaktery,szczerosc,ciet osc jezyka itd,czyli odpychajace sie bieguny) A kiedys jak ja mu wyslalam to mnie odrzucil. Pozytywny szok
|
|
#2729 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiecie dziewczny... Smutno mi i źle, ale przecież kedyś przyjdzie ta wyczekiwana wiosna ^^
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi jest wesolo to chyba juz kazdemu ![]() Glowna maruda jestem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

nic, trzeba przetrwać

Dobranoc.
bo takie zachowanie nie jest normalne. jeśli się nie chce dzielić opłatkiem z ludźmi z klasy, to się nie idzie na wigilię. jak już się na niej jest, to wypada zachowywać się odpowiednio.
), z muzyką, a wieczorem idziemy z TŻtem na spacer, taka nasza mała, zimowa tradycja.

)
Tylko nie wiem, po co w takim razie zbierali kasę, skoro nie mieli sali zamówionej.