Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-19, 23:00   #2701
sydunia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
A co do smutków - to wszystko przez zimę. W lecie nie zdarza mi się dołować. Tzw. depresja zimowa. Dobrze, że mam na co zwalić. Muszę przeczekać do wiosny.
rok temu jak zima trwała w najlepsze i ja ciagle marudziłam TŻ, że a to spać mi się non stop chce, a to coś, to wynalazł mi artykuł o depresji spowodowanej tą porą roku. cierpi na nia wiele osób, bo po prostu za mało słońca nic, trzeba przetrwać
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 23:24   #2702
Lucrecia3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
co nie oznacza, że uważam, że wszyscy w ogólniakach są wspaniali.
Owszem, licealiści też wcale nie są święci. Ja chodzę do liceum, a czasami czuję się jakbym przebywała w ośrodku z psychicznie chorymi. Czy normalny 18-letni chłopak wkłada sobie ciastko do gaci, a potem daje je zjeść nauczycielowi? A to tylko jeden przykład, mogłabym wymieniać inne bez końca.

invissible, masz rację.
”Kujony” zazwyczaj nie są akceptowani przez klasę. Tak zawsze było, jest i pewnie będzie. Jeśli komuś zależy na nauce i wybija się ponad poziom klasy, musi liczyć się z tym, że nie będzie miał w klasie wielu przyjaciół. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, po czasem są to naprawdę fajne osoby, z którymi można porozmawiać nie tylko o nauce.

Ja mam Wigilię klasową jutro, ale zdecydowałam, że nie pójdę. Na początku chciałam iść, nawet nie mogłam się doczekać, bo potem miałam się spotkać na mieście z pewną osobą i iść z nią na lodowisko i pizzę. Ale dzisiaj dowiedziałam się, że ta osoba jest chora i nie będzie mogła przyjść. No i odechciało mi się wszystkiego. Nawet na wigilię klasową nie idę.

HISZPANIA

Edytowane przez Lucrecia3
Czas edycji: 2008-12-19 o 23:29
Lucrecia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 23:24   #2703
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
rok temu jak zima trwała w najlepsze i ja ciagle marudziłam TŻ, że a to spać mi się non stop chce, a to coś, to wynalazł mi artykuł o depresji spowodowanej tą porą roku. cierpi na nia wiele osób, bo po prostu za mało słońca nic, trzeba przetrwać
Mam dokładnie to samo. Zaczyna się w listopadzie, kończy się w okolicach marca. Czuję się tak, jakbym z pełnych obrotów przestawiała się na stan czuwania. Najlepszym lekarstwem byłby sen zimowy, no ale to raczej nierealne...

Lucrecia, wiem, przerabiam to na własnej skórze. Ale wyszłam z założenia, że ja nic nie tracę, co najwyżej oni wszyscy.

Idę spać, miejmy nadzieje, że jutro poczuję smak dłuższego odpoczynku i poprawi mi się humor. Dobranoc.

Edytowane przez invissible
Czas edycji: 2008-12-19 o 23:26
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 09:23   #2704
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Troche? Wybacz, ale w tej chwili to Ty olałaś osoby, które do Ciebie podeszły chcąc się podzielić opłatkiem i złożyć życzenia. Nieważne czy lubisz te osoby czy nie. skoro same z siebie przyszły, a Ty odmówiłaś, to się nie dziw, że mogą myśleć, że jesteś aspołeczna i potem coś o Tobie szeptać po kątach bo takie zachowanie nie jest normalne. jeśli się nie chce dzielić opłatkiem z ludźmi z klasy, to się nie idzie na wigilię. jak już się na niej jest, to wypada zachowywać się odpowiednio.

a takie tłumaczenie, że tusz mi się rozmazał... no cóż, dla mnie to żadne tłumaczenie. bierze się chusteczkę, wyciera oczy i składa życzenia. sądze, że widzieli ludzi w gorszym stanie niż z rozmazanym tuszem
A wierz mi ze jest mi troche glupio.
Chcialabym cofnac czas i inaczej,ale sie nie da.
Rok temu wiem ze nie poszlam bo poniosly mnie nerwy.. na ta ocene i nauczyciela ale on wlasnie mi powiedzial ze mam isc na wigilie.
I podeszly osoby z ktorymi sie raczej nie kloce.

Nie mialam humoru w sumie od pewnego momentu wczoraj (za bardzo nakladaja sie na siebie problemy) i przez to troche ta wigilie sobie i im zepsulam.
Lepiej byloby jakbym nie szla w ogole.

Napisalam do pewnej osoby z klasy na n-k i cos wyjasnie.
Ogolnie nie mialam dobrego zdania o tej osobie ale zaskoczyla mnie pozytywnie.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

Edytowane przez ilo16na
Czas edycji: 2008-12-20 o 09:28
ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 10:11   #2705
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Z moim humorem już ok.
Najwyraźniej potrzebowałam snu... Przede mną dzień ze sprzątaniem szafki w łazience (nie powiem, ale lubię, zawsze sobie ponakładam milion rzeczy na twarz i przynajmniej potem wiem, jakie mam kosmetyki ), z muzyką, a wieczorem idziemy z TŻtem na spacer, taka nasza mała, zimowa tradycja.

Moze zajrzę wieczorem.
Miłego dnia dziewczyny.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 10:40   #2706
Neszikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpia3531 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie – mam nadzieję, że mi pomożecie.
Jak myślicie, czy mogę wykorzystać w prezentacji maturalnej książkę ”Pod słońcem Toskanii”? Pytałam o to różne osoby, ale zdania były podzielone. Może wy mi pomożecie? Bo nie chcę ośmieszyć się, przed komisją. A może znacie jeszcze jakieś inne książki zawierające motyw podróży? Chodzi o to, aby nie była to lektura.
Realizowałam ten temat na maturze próbnej Użyłam Małego Księcia. Lektura ale w sumie z gimnazjum. Z poza lektur to np. Gilgamesz, Alchemik lub wiersz Wędrówką życie jest człowieka - Edwarda Stachury. Podróż do Włoch Goethego. Zajrzyj na klp. Tam jest dość dużo o tym motywie
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 11:12   #2707
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hm, u mnie w klasie trudno nazwać kogoś kujonem... XD Chodze do dobrej szkoły i klasie o profilu, w którym po prostu trzeba się uczyć... Czasem każdy coś oleje, ale bez przesady. Poza tym jakie obrać kryterium nazywania kogoś kujonem: tytuł laureata/finalisty gdy szedł do LO, średnia powyzej 4.0, ocena ze sprawdzianu z matmy...? Wtedy to 80% klasy byłoby kujonami. Więc nei zgodzę się ze zdaniem, że każdy "kujon" jest wyobcowany w klasie, bo u mnie wszyscy byliby wyobcowani na czele z chłopakiem który ma duże osiągnięcia "naukowe" i takim, który ma po prostu taką ksywkę
A głupie żarty to się nawet w mojej klasie zdarzają: choćby jak na geografii podczas sprawdzania listy obecności zrobiliśmy falę meksykańską i wyrecytowaliśmy fragment szekspira. Z tym, że wszystko co robimy, robimy w granicach dobrego smaku.
Stary 2008-12-20, 11:19   #2708
ilo16na
Zakorzenienie

Ja tez dzis mam lepszy humor.
Napisalam do pewnej osoby z klasy -wyjasnic cos o wczoraj.
Mam nadzieje ze nie rozniesie tego w kolo- przynajmniej o to ja prosilam.
Wydaje mi sie ze mnie zrozumial..

A co do zartow to moja klasa ma nie raz na b.niskim poziomie-bekali na wigilii( i zart: "odbija Ci sie oranzada z komunii")
Albo wychowawca pytal tak na zarty kiedy wracamy do szkoly a oni"jak wytrzezwiejemy"
Albo wychowawca(bardzo spokojny) cos pytal na lekcji dot.programu i pyta: i co dziala,i co? a oni"gowno"(wychowawcy:rol leyes: ktory nie raz im dupe broni)

Stary 2008-12-20, 11:22   #2709
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucrecia3 Pokaż wiadomość
Owszem, licealiści też wcale nie są święci. Ja chodzę do liceum, a czasami czuję się jakbym przebywała w ośrodku z psychicznie chorymi. Czy normalny 18-letni chłopak wkłada sobie ciastko do gaci, a potem daje je zjeść nauczycielowi? A to tylko jeden przykład, mogłabym wymieniać inne bez końca.

invissible, masz rację.
”Kujony” zazwyczaj nie są akceptowani przez klasę. Tak zawsze było, jest i pewnie będzie. Jeśli komuś zależy na nauce i wybija się ponad poziom klasy, musi liczyć się z tym, że nie będzie miał w klasie wielu przyjaciół. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, po czasem są to naprawdę fajne osoby, z którymi można porozmawiać nie tylko o nauce.
ja w mojej klasie czasami też czuję się jak w podstawówce. ok, jest śmiesznie, ale bez przesady, niektóre zachowania to totalne przegięcie!
szczególnie denerwuje mnie to, że gada cała klasa prócz 5-10 osób. mnie samą szlag trafia w takich momentach a co dopiero nauczyciela! a obrywa się oczywiście wszystkim.
po drugie wkurza mnie jak np. są jakieś imprezy 'klasowe' to parę osób nie zostaje, zaproszonych, poinformowanych(w tym ja, ale mam to gdzieś już), są często niezauważane ale jak np. trzeba odpisać zadanie albo coś innego to oczywiście te osoby są cacy, na pierwszym miejscu ;/ żal i tyle.. ale mnie to już wali, teraz się z tego śmieję.. na szczęście mam jest w klasie jeszcze parę normalnych osób

na reszcie się porządnie wyspałam, brakowało mi tego
zaraz zabieram się za świąteczne porządki, zacznę jak zwykle od mojego pokoju, mam zamiar poukładać w końcu w szafkach

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 14:42   #2710
kasiencja
Pani Buka

cześć dziewczyny!

myślałam że z okazji tego, że zaczęła się przerwa świąteczna, będzie nieco bardziej optymistycznie, a tu taki depresyjny nastrój...

cóż, ale ciężko jest o naprawdę fajną, zgraną klasę. u mnie może i ludzie są sympatyczni, inteligentni, większość z nich (choć niestety są niechlubne wyjątki...) trzyma poziom, ale przez to że jesteśmy zbiorem strasznych indywidualności w ogóle nie umiemy się zorganizować

na wigilii miało być tyle rzeczy i w ogóle, w końcu kilka osób nie przyszło, w tym ta, która miała wziąć talerzyki. do jedzenia też w końcu było niewiele. poskładaliśmy sobie życzenia, po godzinie zrobił się straszny zamuł i większość sobie poszła. także niewesoło.

za to udało mi się posprzątać w pokoju

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 14:44   #2711
ilo16na
Zakorzenienie

Tez dzis w koncu posprzatalam w pokoju.
Byl balagan ze mowilam ze u mnie to z łopata to czegos szukac trzeba
Kiedys rekawiczek szukalama dosc dlugo..
Ale juz jest porzadek wszedzie.

Stary 2008-12-20, 14:44   #2712
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
za to udało mi się posprzątać w pokoju
zamień się :P ja dopiero posprzątałam w szafce z ciuchami-wyrzuciłam te, w których nie chodzę, bo tylko miejsce zajmują :P i w paru innych szafkach.. w biurku posprzątam w poniedziałek. teraz zabieram się za kurze, odkurzanie, podłogę.. a potem łazienka

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-12-20, 15:15   #2713
Serendipity
Zakorzenienie

A ja tam zamiast sprzątac będę się uczyć
Stary 2008-12-20, 15:23   #2714
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
A ja tam zamiast sprzątac będę się uczyć
A zamierzasz czy bedziesz?
ja nie raz tez zamierzam

A ja zamierzam dzis sie zakrecic(na papiloty)

Wiadomosc na n-k mnie ucieszyla,dogadalam sie z pewna osoba z klasy i szczerze wyjasnilismy co lezalo od dawna
Zaskoczenie pozytywne
Napisalam tak:"pewnie i tak masz o mnie zle zdanie"
odpisal:"nie jest tak zle jak Ci sie wydaje" i napisal o co konkretnie chodzi.

Stary 2008-12-20, 15:33   #2715
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
A zamierzasz czy bedziesz?
ja nie raz tez zamierzam
Będę
Mam już rozplanowane na każdy dzień przerwy.
Potem już tylko ferie będą taką długa przerwą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-20, 15:34   #2716
zanetka007
Wtajemniczenie

Witam Dziewczynki
U mnie właśnie znowu zaczął padać śnieg...
Taka chlapa jest, ale na szczęście nie muszę wychodzić już na zewnątrz więc mi to nie przeszkadza.

A jeśli mogę jedno zaproponować to nie myślcie już o szkole, klasie. Tylko wypoczywajcie i ładujcie akumulatorki!

K
urde też przydałoby się w biurku posprzątać...

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 15:42   #2717
paula007
Zakorzenienie

Ech, denerwują mnie te Święta. Więcej zamieszania niż świętowania.

W ogóle nawet prezentów dla rodziców nie kupiłam, bo nie miałam kiedy i gdzie. Musze w poniedziałam gdzieś pojechać. Albo może jutro poprosić tatę, żeby wybrac się do Wroc.

Nawet rękawiczek ani czapki nie mam a ma być mróz.

I sylwester mi się posypał.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 16:13   #2718
zanetka007
Wtajemniczenie

A co z sylwestrem?
Może jeszcze coś się wydarzy...
Ja np nie mam jeszcze planów... w ostateczności pójdę na plac w moim mieście i przywitam nowy rok z nieznanymi mi ludźmi w większości.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-12-20, 16:15   #2719
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Hej dziewczyny
Proszę nie smutajcie już, tylko cieszcie się wolnym

Jakoś nie czuję tej świątecznej atmosfery. Nawet nie mam ochoty ubrać choinki :/
Pokój posprzątany, więc mogę się zabrać za moje ukochane dłubanie w koralikach
Idę tworzyć

Trzymajcie się

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 16:47   #2720
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Nawet rękawiczek ani czapki nie mam a ma być mróz.
a ja nie mam butów zimowych chyba skoczę na jakieś polowanie w poniedziałek..

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Jakoś nie czuję tej świątecznej atmosfery. Nawet nie mam ochoty ubrać choinki :/
Pokój posprzątany, więc mogę się zabrać za moje ukochane dłubanie w koralikach
Idę tworzyć
ja też nie czuję świątecznej atmosfery.. może temu, że nie ma nawet śniegu ?

mój pokój się już błyszczy.. nawet panele pod dywanem
uwielbiam 'świeżutką' pościel.. mmm już się mnie mogę doczekać kiedy się w nią 'wpakuję'

i nawet mi się humor poprawił! od razu lepiej teraz czas na łazienkę.. dawno tak późno nie sprzątałam.. ale dziś mi się to jakoś podoba..

i jeszcze tutaj!

Edytowane przez Renia90
Czas edycji: 2008-12-20 o 16:50
Stary 2008-12-20, 17:16   #2721
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
A co z sylwestrem?
Może jeszcze coś się wydarzy...
Ja np nie mam jeszcze planów... w ostateczności pójdę na plac w moim mieście i przywitam nowy rok z nieznanymi mi ludźmi w większości.
Miała być organizowana impreza w wynajętej sali przez kilka osób z mojej szkoły, w tym moją znajomą. Z kumpelą wpłaciłyśmy już kasę na tę imprezę i wczoraj się dowiadujemy, że oni nie załatwili sali i nie ma imprezy. Tylko nie wiem, po co w takim razie zbierali kasę, skoro nie mieli sali zamówionej. Kasę nam oddadzą, oczywiście, ale co z tego. Teraz nie mam pomysłów, co tu robić.

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
a ja nie mam butów zimowych chyba skoczę na jakieś polowanie w poniedziałek..
Ja mam buty kupione w ubiegłym roku a w tym chodze po sklepach z butami, chodze i nie ma nic w moim rozmiarze. 35! A jak już się coś trafi to są kozaczki w szpis, na mega długim cienkim obsacie Idealne na zimę.

Stary 2008-12-20, 17:33   #2722
afri
Raczkowanie

Ok, to teraz już oficjalnie dzielę się wynikami matur:

Angol (PR): 90%
Polski (PR): 79%
Geografia (PR): 68%

jestem zadowolona, ale wierzę, że będzie lepiej

A co do Sylwestra... obiecałyśmy sobie z przyjaciółką, że spędzimy go razem bo osatnio robiłyśmy to 6 lat temu we 2 u mnie w domu. Nie wiemy gdzie iść, ale choćbyśmy miały go spędzić na ławce w parku z szampanem za 4,50zł to wiemy, że razem ;-)
Stary 2008-12-20, 17:35   #2723
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afri Pokaż wiadomość
Ok, to teraz już oficjalnie dzielę się wynikami matur:

Angol (PR): 90%
Polski (PR): 79%
Geografia (PR): 68%

jestem zadowolona, ale wierzę, że będzie lepiej

A co do Sylwestra... obiecałyśmy sobie z przyjaciółką, że spędzimy go razem bo osatnio robiłyśmy to 6 lat temu we 2 u mnie w domu. Nie wiemy gdzie iść, ale choćbyśmy miały go spędzić na ławce w parku z szampanem za 4,50zł to wiemy, że razem ;-)
Wow, wow, wow. Świetne wyniki, gratulacje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-20, 17:57   #2724
zanetka007
Wtajemniczenie

Afri proszę proszę... Gratuluję!

Ja o swoich chyba nie pisałam jeszcze... To napiszę:
pol pp - 60%
ang pp - 81%
geo roz - 73%

Z pol nie jestem zadowolona... ale może będzie lepiej. Poza tym jak zawsze moja natura trzepaka wyszła i zrobiłam strasznie głupie błędy.
Najbardziej zadowolona jestem z ang... bo sądziłam, że listening poszedł mi tragicznie a tu proszę miła niespodzianka.

Lecę do sklepu...

- zalatana! studentka -
Stary 2008-12-20, 18:11   #2725
Renia90
Zakorzenienie

afri i zanetka007 gratuluję wyników!

uff na dzisiaj koniec sprzątania.. no chyba, że jeszcze się brat przyplącze z jakąś prośbą

idę poćwiczyć.. humor nadal dobry

i jeszcze tutaj!
Stary 2008-12-20, 18:12   #2726
Serendipity
Zakorzenienie

U mnie w szkole nie było polskiego.

Ang PR 59 %
Historia PR 44 % (drugi wynik wśród maturzystów,tylko to mnie pociesza )
Stary 2008-12-20, 18:43   #2727
xxboo
Zakorzenienie

Booooooooożę dziewczyny!
Wczoraj się tak upiłam z mamą TŻ żę od rana siedzę i zdycham. Ona również

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 19:29   #2728
ilo16na
Zakorzenienie

Mi humor wrocil
Jutro sie spotkam z Tz-etem.

Wyslal mi pewien znajomy z klasy zaproszenie na Nk..( z tym co dzis pisalam)
sie zdziwilam bo dzialalismy na siebie zle(zbyt podobne charaktery,szczerosc,ciet osc jezyka itd,czyli odpychajace sie bieguny)
A kiedys jak ja mu wyslalam to mnie odrzucil.
Pozytywny szok

Stary 2008-12-20, 19:48   #2729
nicRu
maszyna, nie człowiek

Wiecie dziewczny... Smutno mi i źle, ale przecież kedyś przyjdzie ta wyczekiwana wiosna ^^
Stary 2008-12-20, 19:53   #2730
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczny... Smutno mi i źle, ale przecież kedyś przyjdzie ta wyczekiwana wiosna ^^
Tobie smutno?eee.
Jak mi jest wesolo to chyba juz kazdemu
Glowna maruda jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości