|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Lisek, ale jadlospis wola o pomste do nieba
![]() ![]() Beatko witaj ponownie. Kurcze niezle z ta waga... Powodzenia ![]()
#2702 |
Raczkowanie
|
No, ale na prawdę sama jestem sobie winna. Po 2 tygodniach obżerania się i tak powinnam się cieszyć, że nie przekroczyłam 70 kg..
![]()
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() postawna kobieta jesteś, wagi wypisanej nie masz, ważne, że ciałko smukleje ![]() Cytat:
![]() ale się nie dałam i leci, choć długo stało w miejscu ![]() ale najważniejsze, że po tygodniu w górach i jedzeniu od SB baaardzo dalekim nie przybyło mi ani grama, a na dodatek przed samym wyjazdem byłam chora i niewiele co jeść mogłam mniemam, że mój metabolizm się wreszcie podkręcił ![]() ![]() a teraz szlag mnie trafia - w zlewie leżą 2 śliczne pstrągi a ja ich nie mogę przyrządzić bo od rana wody nie ma ![]() ![]() lisek, jadłospis w sam raz na głodówkę, o monotonii już nie wspomnę ![]() ninaad, dorwałaś książkę ![]() ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-25 o 12:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i do tej pory sie dziwie jakim cudem przytylam wtedy tylko 2 kg ![]() ![]() teraz jest juz grzecznie poza jedna wpadka ale ja ja sobie usprawiedliwilam ![]() ![]() wiecie... wczoraj jednak nie zjadlam tych nalesnikow ze szpinakiem bo zrobilam sobie salatke z makaronu pelnozirnistego, kurczaka gotowanego, papryki, ogorka konserwowego i majonezu... no i tak troche tego wyszlo... ![]() wiec druga porcje dzisiaj na sniadanie wszamalam wiec nalesniki znow przelozone ![]() mam nadzieje ze jutro juz je zrobie i zjem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Lisek fajnie, że się nie obraziłaś i podeszłaś poważnie do tematu
![]() Wkleiłaś jadłospis i chociaż wiadomo co i jak.Jesteś głodna, bo za mało jesz, a tak nie musi być ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Edytowane przez KUBUŚ Czas edycji: 2009-02-25 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ja was chyba
![]() Zaczęłam jeść bardziej regularnie i na razie ok. dzonksik dzięki za jadłospis.Korzystam.Szkod a tylko ,że w mojej mieścinie mąki i fruktozy NIET!Kupiłam słodzik.Mam też otręby granulowane ze śliwkami Białko-12,8 węglowodany30,3(cukry18.7 ) tłuszcz 13 błonnik 30,9 Czy mogę je jeśc? Namierzyłam naleśniki DELEKTY z pełnego ziarna niestety mąka pszenna i graham więc chyba odpadają? dzięki za rady |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Ilona no wiem, wiem. Zwlaszcza, ze ostatnio mi znajoma powiedziala, ze nie moze sie przyzwyczaic, ze taka drobna sie zrobilam
![]() Ola nalesniki mozesz sama zrobic, jak nie masz maki razowej, czy graham, to z platkow owsianych ![]()
#2709 |
Rozeznanie
|
Tak mnie nakręcacie i dodatkowo sama siebie nakręcam, że chyba zacznę już od piątku. Akurat będę już bardziej zdrowa, bez tego kataru i kaszlu. Tylko w weekend mam zajęcia od rana do wieczora i co mogę wziąć ze sobą do jedzenia na studia ? sałatki, serek wiejski, serek homogenizowany ?
proszę o jakieś podpowiedzi kochane kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. 1/2 twarogu + ogórek 2. 2 gotowane jaja + pomidor 3. średnia makrela (wiem... za dużo?) + papryka + 2 gartki orzechów brazylijskich (tu dałam ciała - za dużo tyc orzechów) 4. Będzie jeszcze kurczak pieczony (mały filet) + sałata lodowa + ogóra + pomidor. Chyba nic nie pomyliłam. Co do godzin - nie moge jeść codziennie o tych samych godzinach, bo studiuje dwa fakultety i czasem po prostu sie nie da ![]()
![]() |
#2711 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jadam na pierwszej fazie na prawde duze glowne posilki i chudlam. Twoj dzisiejszy jadlospis ja bym ulozyla tak: - omlet z dwoch jajek z serem i warzywami (pomidor ogorek, dodaj salate) - wiesniak - salata lodowa z kurczakiem, dodaj sok pomidorowy, fasolke z puszki (zalewa bez cukru),albo fasolka szparagowa, itp. - np orzechy, albo zawijaki z szynki i sera zoltego z papryka w srodku - salatka z tunczyka z warzywami albo miesko duszone czy gotowane z warzywami, moze byc ryba -jak masz ochote z zrob sobie serek lub jogurt z gorzkim kakao i poslodz slodzikiem. albo pianke czekoladowa - z watku przepisowego bardzo malo jesz. na jedynce trzeba jesc duzo bo bedzie ci ciezko przejsc swobodnie na dwojke. Poza tym takie ptasie jedzenie wcale nie powoduje szybszego chudniecia (trwalego), bo glodowka ma to do siebie ze zaraz potem przybedzie z gratisem. A dlugo na takim skąpym menu nie pojedziesz... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
a u mnie tak:
7.00 kakao pół kubka 8.30 2 kromki razowca pełnoziarnistego+dżem(nis kosłodozny) około 11 surówka z pekinki,2 rzodkiewek i ogórka +jogurt naturalny i przyprawy do smaku 13.30 kawałek pizzy(mały ![]() 18.15 upragniony obiad i kolacja w jednym:3 małe naleśniki z mąki pszennej 2000+ zwykłej pszennej(pół na pół) a w środek surówka z pekinki,papryki,korniszon ów,bazylii;do tego sos z jogurtu naturalnego i czosnku.i to wszystko w naleśniku+trochę keczupu dla dodania ostrości ![]() ![]() w pracy pijam herbatę zieloną i 1 kawę z mlekiem w domu mało piję żeby w nocy nie wstawać zbyt często do łazienki ![]() co o tym myślicie jako II fazie??czekam na wasze opnie ![]() a na jutro planuję śniadanei 8.30 kanapki z resztą dżemu 11.00 surówka z pekinki,ogórka z dodatkiem jogurtu i przypraw jabłko 13.30 ze 2-3 naleśniki z dzisiejszego obiadu(i kolacji) zapomniałam o kolacji-pewnie jakaś surówka albo nie wiem co jeszcze baardzo poproszę o rady co dodać jeszcze???? czy makaron sojowy jest OK??zjadłabym,ale nie wiem jak i z czym go zjeść.. znowu zapomniałam-ścięlam się dziś dziewczynami z pracy-nic już więcej w pracy nie powiem na temat jedzenia jakie zaleca SB i ogóelnie zdrowego jedzenia bo krew mnie zaleje ich tekstami...najpierw jedza jedzą,a potem narzekają...wrrrrrrrr...d ziś już się zirytowałam na maksa bo takie śmianaie mi się prosto w twarz jest dla mnie bolense....wiem,że odchudzać się nie muszę,ale chcę jeść świadomie i z rozumem,a nie jeść byle co i byle jak i tylko na wiosnę przypominac sobie o zdrowym jedzneiu....smutno mi z tego powodu,że traktuja mnie jak jakieś maksymalne dziwadło ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-25 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Rozeznanie
|
Ola też ostatnio widziałam te naleśniki - w składzie miały cukier, więc to raczej nim się przejmuj, a nie mąką
![]() dzisiejsze jedzonko (II-fazowe): śn (6.00): pół grejpfruta z odrobiną słodzika, szklanka maślanki z płatkami Fitella miętowymi (ale to troszeczkę, spróbować chciałam ![]() II śń (8.50): malutka kanapeczka z chlebka maślankowego posmarowana łyżeczką jogurtu Jogobella winogronowym wpadło (ok.11): trochę sera żółtego przek (13.00): jogurt naturalny Danone z siemieniem, makiem i wiórkami kokosowymi, przek(16): trochę kokosa, kubek mleka obiad: filet z pangi z fasolką szparagową i plasterkiem Hochland fit kolacja?: serek wiejski co do Jogobelli to zaakceptowałam tę łyżeczkę jako świadomy grzech. mam nadzieję, że dobrze?
#2715 |
Zadomowienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
śniadanie 8.00( zjadłam tylko 3 posiłki bo post ![]() 2 jajka na miękko, zielona herbata obiad: godzina 13.00 serek wiejski+ saładka z tuńczyka chińska jakiś grysik z truskawkami jak dla małego dziecka(można w ogóle to jeść?:O bo nic nie miałam innego na ''deser'') kolacja; serek wiejski, sałatka z rybką, zielona herbata Jeszcze w ciagu dnia herbatki duzo piłam ![]() z ćwiczeń: 12 min trening HIIT ćwiczenia na boczki, 2 serie*10 powtórzeń na każdą stronę 8 min abs moja pytanie: ile najlepiej jeść posiłków w 1 fazie? pisało gdzieś że 3 ale ja jestem nauczona jadać mało co 3 godziny , więc wychodzi jakieś 4-5 posiłków\ inaczej robię się głodna. kolejne moje pytanie: dziewczynki, co radzicie jutro zjeść przez cały dzień , bo dodam iż wieczorem świętuje moje urodziny i nie zamierzam sobie odmówić dużych lodów w koktajlbarze(to byłby tylko raz w 1 fazie) co radzicie zjeść na śniadanie i obiad, albo w ogóle w ciągu dnia? ![]() ![]()
#2716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A oserze jakoś nie doczytałam (chodzi o żółty prawda??)) bo fajny pomysł na te zawijasy ![]()
![]() |
#2717 | |||
Zadomowienie
|
Lisek twarog mozna jak najbardziej, ale tu chodzi o monotonie i glodowe dawki jedzenia!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No dobra to ja sie spowiadam laczenie ze zdjeciami - moj debiut ![]() sn: na zdjeciu 2, w sumie 1,5 bulki z tym, co widac p: dwa zawijaski w kapuscie pekinskiej o: 100 g makaronu razowego z kurczakiemw pomidorach i fasolka szparagowa (w sumie bylo fasolki ciut wiecej) p: dwie kalarepki i pol marchewki k: pasta z makreli z twarogiem, szczypiorkiem, szalotka + pomidor i fasolka No i co wy na to ![]()
![]() |
#2718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jutro dodaj sobei jakies warzywa na sniadanie. jak dl amnie przekaska troche za duza, ja salatki jem na obiad i zawsze dodaje do nich mieso albo tunczyka, no ale tak jak mowie u mnie nei sprawdzaly sie duze posilki jako przekaski bo waga stala w miejscu. na przekaske proponuje jajko na twardo , albo jablko z maslem orzechowym, albo jogurt. Obiad ..DODAJ WARZYWA ![]() na kolacje zjedz miecho albo rybe. Z makaronem tez uwazaj, bo to bedzie typowo weglowy posilek raczej. Wiec zaplanuj sobie moze ze taki typowo weglowy jesz raz w tygodniu i np danego dnia do pozostalych posilkow wegli nie dodawaj. No i jedz ten makaron raczej na obiad niz na kolacje. Tzn ja bym tak zrobila , bo jestem bikiniarą-panikarą i balabym sie skaczacej wagi ![]() co do dziewczyn w pacy - opanowanie to podstawa. Moje akurat same sie zainspirowaly dieta i dwie na nia przeszly a dwie sie zastanawiaja i dopytuja. Zreszta po moich posilkach nie widac ze sa dietetyczne, ja po prostu jem zdrowo hehehe...i ogromne ilosci wiec jak nawet ktos pyta czy jestem na diecie to odpowiadam: spojrz na talerz i na ilosc jedzenia na nim! czy ktos kto jest na diecie je "az tyle" ? ![]()
Edytowane przez dzonksik Czas edycji: 2009-02-25 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam,że na przekąskę surówka to nie jest dużo tym bardziej,że jej jest mało ja dla mnei bo ze 3/4 szkalnki a to są właśnie warzywa o których piszesz,że jest mało a dzisiejszy obiad- naleśnki to głównie warzywa.....więc chyba nie zrozumiałs mnie ![]() ![]() właściwie to ja jadam bardzo dużo warzywa ![]() jajek nie mam a nie jadam tych ze sklemu tylko przywiezione ze wsi,a te mi się skończyły. o makaronie chyba nic nie wspominałam.... ![]() Ja nie mam w planie gubienia zbędbych kg(bo ih nie mam),ale chcę się zdrowo odżywiać ![]() węgle wiem,że powinny być do godziny 16 jednak ryby nie mam i nic na popielcowy obiad nie miałam więc wybrałam takie naleśniki-spodoboały mi się te z blogu Ilony(tyle,że u niej były tortille) jakoś do tuńczyka w sosie własnym nie mogę się przekonać ![]() ![]() no ja czytam co prawda od poprzedniego wątku,ale staram się byc na bierząco z radami wszystkich dizewczyn ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-25 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do surowki zwracam honor ![]() jak nie jak tak ![]() Makaron sojowy - popularny składnik kuchni chińskiej, znany również w innych krajach Dalekiego Wschodu. Polska nazwa handlowa jest myląca, gdyż wcale nie jest produkowany z soi, lecz najczęściej ze skrobi fasoli mung, skrobi ziemniaczanej lub z batatów (np. japońska odmiana harusame). etc ![]() Cytat:
![]() teraz robie troche inaczej. kiedys nalesniki jadlam przez 3 dni na dwa posilki .. no bo byly i szkda zeby sie zmarnowaly przeciez ![]() z ksiazki dowiedzialam sie ze jesli jesz juz wegle to dobrze je laczyc z czyms co spowolni ich trawienie, czyli np blonnik, oliwa, sok z cytryny (kwaśne).
![]() |
#2721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dwie kanapki to nie będzie za dużo? bo tak się boję tego chleba... chociaż zauważyłam, że za mało ta kanapeczka, bo właśnie ten ser to od koleżanki z kanapki, bo zgłodniałam i w czasie lekcji, więc nie mogłam się z konkretniejszym rozłożyć ![]() a przy jogurcie, to które to węgiel ![]() obiad wypada tak późno, bo tuż po powrocie ze szkoły (czyli o 16) biorę coś z lodówki, żeby zaspokoić pierwszy głód, a dopiero potem robię obiad. boję się, że jakbym z tym czekała, to o wiele łatwiej byłoby mi się rzucić na coś zakazanego, bo tak już miałam czasem... ale jutro mogę spróbować i tak pewnie coś skubnę przy gotowaniu ![]() czyli jutro jakby był omlet na śniadanie to i tak dwie kanapki na II, czy jedna?
![]() |
#2722 | |||
Zakorzenienie
|
dzonksik dziękuję Ci za odzew na moje menu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja żeby coś jeść musze mieć na to fazę,np jadałam prze tydzień piersi z kurczaka bo miałąm ochotę,teraz mam ochotę na jarskie jedzonko ![]() może ja to źle napisałam.Moim celem jest nie przytyć i ewentualnie dzięki ćwiczeniom zgubić z1 kg nie chcę wymuszać na sobie jedznei czegoś czego nie lubię...jak wspomniany wcześniej tuńczyk,za jajkami też nie przepadam-musze mieć smaka to wtedy zjem.Czasem nie jadam w ogóelwarzyw a czasmi jadam 1 dziennie(często) czy 2 razy dziennie jak byłam an I fazie przed świętami i od świąt zaczęłam jeśc słodycze to ubyło mi 1 kg od tamtej pory ![]() ![]() zabieram się za wieczorne ćw dobrej nocy
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-25 o 19:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() omlet na sniadanie, a to II sn, to gdzie jesz, w domu, czy w szkole??? Jezeli w szkole, to zrob sobie dwie kanapki plus warzywa wez do niej w sporej ilosci. Uczysz sie, ruszasz, wiec potrzebujesz sporo energii. DObra, mysle ze tak: omlet na sn, II sn kanapki z warzywami, jakas przekaska (orzechy na przyklad) przed powrotem do domu, zeby wlasnie nie podjadac przed obiadem. Powiem tak - u mnie ten system jedzenia sie nie sprawdzal niestety, przerzucilam obiad do pracy (u ciebie szkola), bo wlasnia jadlam w sumie 4 duze posilki, ale mowie, ty chodzisz do szkoly, wiec sytuacja wyglada inaczej. Sprobuj tej wersji, zobaczysz, czy waga ruszy, jak nie bedziemy myslec, co zmienic. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Corny, jogurt to węgiel bo zawiera więcej węglowodanów niż białka
dygotka, a białko gdzie? ![]() effa79 cud, miód ultramaryna ![]() u mnie: herbata z miodem ![]() ś - frittata z 2 jajek, szalotki, pomidora suszonego i garści brokuł pod serem żółtym Jagna 17% [taki sobie, podobny do Hita] latte IIś - jogurt 1% z 10 nerkowcami [miłość moja kulinarna, jedna z wielu] o - micha rosołu na kurczaku, kluseczki z żółtego sera p - orzeszki laskowe, pomidorki koktajl ilość niezidentyfikowana k - pstrąg [cały] pieczony w folii na cytrynie i tymianku, brokuły zapieczone z plasterkiem serka Gouda Fit herbata z miodem i cytryną |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
dygotka.. wiesz ja sie madrze hehe bo sie nauczylam na swoich bledach ( a dziewczyny przestrzegaly
![]() wegle trzeba jesc, jest to naet wskazane. zapytalas, to odpowiedzialam. dobrze jest wiedziec niektore rzeczy. zazdroszcze ci ze interesuje cie tylko -1 kg. U mnie 1 kg to roznica miedzy ranem a wieczorem ![]() ja sobie kpiłam ze zdrowego odzywiania dopoki nie zaczelam miec problemow z waga, zdrowiem.. cholesterolem (w moim wieku ![]() dodatkowo moj przyszly maz pochodzi ze slaska, przyszla tesciowa gotuje typowo po slasku a mnie to zasmakowalo.. o dziwo.. na szczescie i siebie i jego udalo mi sie sprowadzic na dobra droge, tak wiec gratuluje Ci takiego podejscia. Teraz sobie mysle ze nawet jesli wiecej kg mi nie zleci to i tak jestem z siebie dumna ze juz nie jem tych paskudztw ktore jadlam wczesniej. Nie dlatego ze sa zle, tylko dlatego ze juz przestaly mi smakowac ALLELUJA! Dzieki tej diecie nie mam tez ochoty na slodycze, nawet przed @. I z tego powodu jestem dumna i zadowolona z siebie, po czasem przy zwyklej wizycie w kiosku kiedy nagle poczulam glod kupowalam sobie cos slodkiego, czasem jeden baton bylo za malo. Jeden na zaspokojenie glodu na cukier a drugi dla.. smaku ![]() Teraz raczej rozgladam sie co najwyzej za gumami bez cukru .... Te Twoje smaki tez nie sa takie glupie. Po tylu latach dietowania nauczylam sie ze rozsadnym jest jesc to na co masz ochote tylko zgodnie z jakimis tam zasadami, czy to SB, czy to 1000kcal, czy to Montigniac, czy zwykłe MŻ...etc. Jesli oczywiscie masz problemy z metabolizmem i waga. Bo jak nie masz to cholera jasna jak ja takim ludziom zazdroszcze!! ![]() Ja np teraz przechodze faze wstretu do ryb... i nie jem dopoki mi nie przejdzie. Wyjatkiem byl wczorajszy tunczyk w kawalkach dodany do salatki ktory jakos tak nagle zaczal mi w miare podchodzic. Pozdrawiam wieczornie
#2726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to bardzo apetycznie wszytsko wygląda! mmm ...Aż mi smaka narobiłaś ![]()
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
hmmmm...może by tak ten jogurt naturalny??około 200 gram+sos do tych naleśników??i niedawno zjadłam ze 4 łyżki z dodoatkeim kakao bo po tym czosnku to mi się dziwnie w ustach nie smacznie zrobiło
![]() a tak serio to zapomniałam dziś o białku,ale jogurt naturalny mogę zaliczyć?? Cytat:
![]() trzymam kciuki za to by udało Ci się zgubic tyle kg ile chcesz ![]() ![]() a ile masz wzrostu?? ja nie mam juz problemów z metabolizmeme oraz codzienneym odwiedzaniem toalety od kiedy jem tylko pieczywo pełnoziarniste i mąkę z pełengo przemiału ![]() ![]() my z narzeczonym oboje lubimy chudą ,że się tak wyraże,kuchnię ![]() ![]() Satarm się jadać rozsądnie i tak jak napisałaś zgodnie z jakąś dietą-ja nazw nie znam więc o prostu staram się jeść mądrze. Co do ilości węglowodanów to na szczęście nie tyję,wagę trzymam od paru lat(165cm i około 58 kg)jednak gubia mnie słodycze,ldatego od wczoraj nie jem i nie będę jadłą-dopiero na urodziny jzem-na pewno będą to lody bo uwielbaim je zwłaszcza o tej porze roku ![]() ![]() co do gum bez cukru to dla mnie najlepsza słodycz aktualnie ![]() zabieram się do a6w dzień 16
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-25 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A bialko najlepiej jesc na kolacje. Tak mnie tu uczono, a ja pojetny uczen jestem (od dwoch tyg!) ![]() 168cm ![]()
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() białego sera też zbytnio nie lubię...a myślałam,że lubię,ale jednak nie...no,ale może się zmuszę,ale nie jutro bo nie mam,a jutro biorę te naleśniki z warzywnym farszem więc bez sera i bez kuraka i znowu bez białka....ehhhh.... niby zasady znam,ale jednak wielu rzeczy nie lubię....muszę nad sobą popracować. już wiem co zrobię,zjem jutro na kolację chudego twarogu-wystarczy pół kostki??oczywiście z warzywami-zapewne z surówką-to jak dodam ten ser to już będzie lepsze to jutrzejsze menu??a co proponujecie na I śn w które jem w pracy?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-25 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
to jak wy tak doradzacie i wiecie wiele na temat diety to ja sobie ułożę może jadłospis na parę dni I fazy i mi skomentujecie czy to się wogóle nadaje
![]() ![]() (to jutro dodam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.