|
|
#2701 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() witajcie a ja mam dzis wszytko gdzies cche mi sie plakac bo pozarlam sie z TZ Bardzoooo ostro.... (( cos zaczyna mi twardniec brzuszek...martwie sie ty.....i cche mi sie ![]() EHHH...!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo przepraszam że Was nie poczytam ale od wczoraj dziwnie się czuję i nie wytrzymam zbyt długo przed laptopem
![]() co mi jest to trudno powiedzieć...ogólnie dziwnie się czuję nic mi się nie chce, pobolewa mnie brzuch, najchętniej cały dzień bym leżała nie wiem co jest bo nigdy tak się nie czułam mój kochany chciał mnie gdzieś zabrać miałam wybrać: kino, teatr, restauracja, nawet wypad na zakupy co CH mi zaproponował (On nie lubi chodzić po CH) a ja na wszystko nie mam jakieś duszności, kręci mi się w głowie, czasami głowa mnie boli....ehhh już sama nie wiem![]() wpadłam tylko przelotem: blondynka trzymam kciuki za Twoje jutro To Twój wielki dzieńgosik no to brzuszkiem na pewno Cię przegoniłam chudzinkosashka właśnie przeczytałam Twój post GRATULUJĘ SYNKA a faktycznie może chodzić o to że zachęci Cię do porodu u Niego w szpitalukochane nie wiem co robić....właśnie się zastanawiam czy pójść na kolejne usg na 4D? na dwóch byłam 3D/4D no i mam super pamiątkę i bardzo się cieszę i zastanawiam się czy na trzecie iść? czy pójść tylko na zwykłe? w sumie z Julką też byłam 3x na 4D więc teraz też by wypadało![]() i jestem w kropce zadowolona byłam z tego lekarza i tego poprzedniego też ale teraz znalazłam w necie dr którego wszyscy zachwalają i dzwoniłam do klinki najbliższy wolny termin do niego to 24 luty no i zapisałam się i nie wiem czy iść pomóżcie![]() ehhh idę się położyć ![]() aha sashka gratuluję studniówki ![]() gosik a my już za 10 dni
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-01-30 o 14:39 |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam w koncu piosenke , która baaaardzo mi się podoba. I jestem w szoku, ze nie spiewa jej E. Górniak tylko Paulina Ignasiak.
Posłuchajcie jej http://pl.youtube.com/watch?v=inhs7CXK-y8
|
|
|
|
#2704 |
|
Raczkowanie
|
esti1984 z tego co tu od kilku dni czytam wnioskuje ze mamy w większości jakiś kryzys w nastrojach i wszystko zaczyna nas bolec i drażnić.. na nic nie mamy ochoty.. albo wszystko nas wkurza..normalnie jak przed okresem.. mam nadzieje ze to nie jest poważne.. może za mało wypoczywamy.. ale jak tu wypocząć jak się ma już dzieci..no nie?.. na dłuższą metę się nie da.. eh..
albo po prostu muszę zgodzić się z moim tz-tem, który mówi, ze nasze dolegliwosci to po części wynik naszych pogaduszek.. i powiedział ze moze to przez to bardziej sie skupiamy na dolegliwosciach i problemach z nimi (facetami) zamiast sie uspokoic poleżec i cieszyc sie ze dzidzia kopie i plumka w brzuszku.. naprawde jego teoria zaczyna mnie przekonywac.. co wy na to.. tak szczerze..(po namysle)
|
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
Przeczytalam was..... uff
Wiem o czym pisalyscie, ale nie bardzo wiem ktora i co pisala Postaram sie jakos kazdej odpisac. Malutka wspolczuje Ci tych okropnych boli kregoslupa Trzymaj sie cieplutko. Boszenko i Manolita gratuluje studniowek Nehema witaj w naszym gronie Gosik ja bym na twoim miejscu pojechala do lekarza czy do szpitala z tym twardniejacym brzuszkiem. Lepiej dmuchac na zimne Bercia trzymam kciuki za ten twoj cukier Mam nadzieje, ze szpital Cie ominie i bedzie potrzebny tylko w maju do porodu . Esti co Ci jest kochana??? Napisz, bo bedziemy sie martwic Boszenko wiem skad masz ten przepis na to ciacho Bylas na styczniowo lutowych mamuskach.... Tez mam go zamiar wyprobowac. Blondynko jutro twoj slub.... I Ty tak spokojnie siedzisz sobie na wizazu???? Podziwiam Gosik ladniutki i malutki brzuszek Pakusiu wspolczuje Ci Goo ladny masz brzusio ![]() Marika2121 bardzo sie ciesze ze mamusia jest ok Gosik dziekuje mam dosc. Watpie ze kiedy kolwiek sie wylecze. Myslalam, ze chociaz w ciazy to swinstwo da mi spokoj.Boszenka dziekuje
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
a może tylko chciał mnie uspokoić żebym się tak nie martwiła bólem pleców, tylko wypoczywała.. eh.. już sama nie wiem..
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka21 - twój TŻ ma rację...
I to od dawna wiadomo że wizaż nakręca i jak jednej zaczyna się cos dziać to często niedługo później inne już to mają.... A moje postu nikt nie przeczytał ![]() Pisałam że idę dzisiaj podglądać małego. Chwalę się... No!
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
nie bylo mnie zaledwie 4 godz a tyle nastukalyscie
![]() Ja tez dzis czuje synka od 5 rano, kopie a tak to nie dawal znac przez 3 dni ale czuje sie lepiej jak daje o sobie znac..rzeczywiscie chlopczykow duzo na naszym forum... sashka gratuluje synka ![]() Goo nio brzusio masz duzy ale sliczny, gosikk tez slodki brzusio, mniejszy ale Ty szczuplusia jestes, pozazdroscic figury ![]() manolita sliczna jest ta piosenka, mi ja juz jakis czas temu kolezanka pokazala... esti mam nadzieje ze to nic powaznego, mnie tez ostatnio zdarzaja sie te paskudne zawroty glowy...tsym sie i mysl pozytywnie ![]() Małgosiu cos te nasze urwiski robia nam na opak z tym kopaniem ale dobrze ze Twoj tez dzis tak aktywny jak moj...moze to pogoda
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka, Ciebie z tą szczoteczką to do koszar powinni zabrać
![]() Rozaliontka, nie smuć się, zaraz się pogodzicie z TŻ-tem Esti, uuu a Ty zawsze w takiej dobrej formie Ale na pewno to złe samopoczucie zaraz Ci minie. A duszności to chyba ja u wszystkich zapoczątkowałam No brzuszek chyba mam teraz mniejszy ale mój Junior przecież w udach siedzi Skoro z Julką 3 razy byłaś na 4D to ja bym teraz też poszła
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki zeby brykal i fikal
|
|
#2711 |
|
Raczkowanie
|
Małgosia
wybacz Mama zdrowa i zadowolona, to dzidzia też spokojnie sobie pływa w brzuszku ![]() |
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
gosikk_s wiem..ale tylko tak najlepiej czyści mi się fugi
teraz jak o tym pomyśle..tzn jak ja musiałam wyglądać.. z brzuszkiem i szorująca ten prysznic..w takiej złości..
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze marzyłam o tym coby się wyładowywać przy sprzątaniu Niestety... porządki to dla mnie najgorsza tortura zresztą wszelkie prace domowe...
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj musze zrobić mój przysmak tzn. galaretkę z owocami, tak to uwielbiam że dziennie potrafię zjeść 2 salaterki. Na szczęście za jednym zamachem robie 8
esti1984 - no wracaj do siebie Esti, bo jakos tak dziwnie jak mało piszesz, zawsze się bardzo udzielałaś na tym naszym maminum forum Rozaliontka - hmmmmm.... chyba najorsze sa kłótnie z naszymi facetami, ja też toczę od jakiegos czasu wojnę z moim za***.... mężem, jeg podejście do przyszlości mnie rozwala (chodzi konkretnie o zakup auta, bo szkoda mi tyle ksy dawaćna auto i się spłukać, i zastanawiać czy będziemy mieli z czego żyć). Ja się zastanawiam czasami czy aby mój Tż zdaje sobie sprawę z tego że juz nie jest kawalerem. Małgosia - czyżby dzisiaj był jakiś dzień leniuszka? bo ja mam ogromnego lenia, troszkę popracowałam i czekam na męża bo ma mi przyjśc z obiadkiem. Mój szkrabik chyba tez lubi bananki bo wariuje jak zjem manolita - no czasem panie ekspedientki w sklepach potrafią strzelić gafę. Na mnie tez patrzyły jak na kosmitę. Przeciez jak nie dla siebie to na prezent też może kupić coś osoba nie będąca w ciąży. Ale szczególnie moża te spojrzenia wyczuć przy oglądaniu wóziorków lub łóżeczek. No teraz priorytet dla nas to praca mojego męża. sashka20 - gratuluje SYNKA Goo100 - jejuuu ale masz śliczny brzusio, taka kuleczka kształtna, masz się czym szczycić serio |
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
Rozaliontka ojej.... bidulko nie placz
![]() Esti odezwalas sie, cale szczescie. Dziekuje Tobie tez napewno przedzieJa na twoim miejscu napewno bym sie wybrala na to usg Fionka dziekuje Malgosiu pamietam ze masz dzis wizyte . Aguska dziekuje Manolita ja tej piosenki nie moge slychac
|
#2716 |
|
Raczkowanie
|
zmykam, mój synuś się wybudził z popołudniowej drzemki
buziaki |
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam ze przy dziecku malym i w ciazy ciezko odpoczac Nie zgadzam z opinia meza Polozyc sie i lezec fajny plan a kto popierze , posprzata , ugotuje , zakupy zrobi , z dzieckiem sie pobawi , wyprawke skompletuje etc ..... no kto ??? sashka dGRATULUJE SYNKA I JUZ NA LISCIE POPRAWIAM Manolita piosenka sliczna Esti co sie dzieje kochana??N badanko 3D isc jak najbardziej to pamiatka ja bym sie chwilki nie zastanawiala u mnie nistety tylko 2 razy robia Nehema witaj w naszym gronie JA po drzemce z malym jak mlody Bog sie czuje chyba troche przegirlam z tymi porzadkami bo odplynelam niewiado kiedy ale jeszcze sprzatnac musze bo jutro zaplanowalam do centrum handlowego jechac po rozne drobiazgi a to za miastem wiec potrzebuje te pol dnia na buszowanko
Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-01-30 o 15:54 |
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka, powodzenia jutro, baw się dobrze i wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2719 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 gratuluje synka ad. 3 a jezeli chodzi o lekarza to pewnie chce, zebys rodzila u niego w szpitalu Cytat:
ale w porownaniu do wczorajszego bolu to jest lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz powiedzial dzis do brzuszka: kocham Cie, czekamy z mamusia na Ciebie..nie wiem co sie stalo bo do brzucha nie przepada mowic, chyba sie cieszy ze dzidzia po 3 dniach dala o sobie znac
a potem zeby nie bylo tak slodko, to sie poklocilismy...i zeby mi sie milo zrobilo to wcinam krowki![]() marika2121 tez sie ciesze ze sie powiodlo z tymi zabkami u mamy
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak pojadłam obiadkiem, że chyba już nie chcę widzieć dzisiaj żadnego jedzenia, galaretka dopiero jutro będzie pysznaaaa. U mnie w mieście panuje taka epideia grypy, że strach gdziekolwiek wychodzić.
Aguśkaa83 - to pozazdrościć takiego wyznania męża, bo mój mimo wszystko jest mało wylewny w wyznaniach i uczuciach ogólnie, taką skrytość zabrał z domu rodzinnego. Tam rodzina jest tylko w nazwie, ogólnie zero milości, wsparcia, zrozumienia itd. I mimo moich starań nie udało mi się otworzyć mojego mężusia. A wy pewnie zaraz się pogodzicie i będzie wszystko ładnie, pięknie. Ja też się cieszę że mamie pomogą. malutka_24 - no ja tez tak robie, kupiłam dzisiaj bitą śmietanę, czekolad mam mnustwo w baku, jeszcze jak mąż z Austrii naprzywoził na moje zachcianki Kathi75 - Kasia Ty to taka obrotna kobita jesteś, że normalnie Cie podziwiam i zazdroszczę tej zaradności w każdej sytuacji, medal Ci się należy gosikk_s - ja zawsze powtarzam że muszę mieć wenę do sprzątania, jak mam taki dzień to potrafię porobić takie porządki że ho, ho. W szafie ubrania kolorystycznie układam itd. hehe. Ale teraz takich dni jest jak na lekarstwo Małgosia - no oczywiście czekamy na relację z USG blondynkapoznan - powodzenia jutro kobitko |
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
Ojeju ale ze mnie gapa, zapomniałam przywitać naszą nową mamusię, witaj Nehema
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
marika2121 z jednej strony to nie jest takie fajne, jak rodzina jest malo wylewna..ale z drugiej...moj tz ogolnie mowi co mysli, ale czasem jest to wkurzajace, bo szczerosc nie zawsze jest zupelnie dobra. A rodzine ma taka, ze ostatnio mu powiedzialam ze zaluje ze w nia weszlam. Tescie mieszkaja klatka obok naszej i wizyty tescia i tesciowej mam praktycznie caly czas szczegolnie w niespodziewanych momentach...tesciowa potrafi przyjsc o 23 wieczorem nie zwazajac na to ze jestem po 12 godz pracy, ale jej sie zbiera na gadanie i na ogladanie moich kwaitkow, drzwi i firanek. Tesciu jest dobrym czlowiekiem ale tez nie ma wyczucia i przychodzi rano i wbija sie mimo iz ja w koszuli nocnej jestem a moj maz go zaprasza, a ja rozczochrana nie ubrana ledwo co z wyra sciagnieta. Moj tz tego nie rozumie, ze ja sie denerwuje niezapowiedzianymi wizytami tesciow i uwaza ze wszystko jest ok, nie widzi problemu a ja wlasnie w takich momentach wychodze z siebie i krzycze ze zaluje ze w ta glupia rodzinke weszlam, ktora nie ma wyczucia. A jeszcze moj maz ma brata ktory mieszka jeszcze z tesciami wiec tez klatka obok naszej i dosyc ze tak blisko mieszka do dzwoni do mojego meza codziennie po 20 razy na dzien bo wykupil sobie oferte pol za 3 gr i dzwoni od 9 rano do polnocy i moj maz tez nie widzi w tym problemu, a jeszcze ma ustawiony w telefonie taki dzwiek glosny ze by niedzwiedzia ze snu zimowego wybudzil...wiec nie jest to tak do konca pieknie...ale ciesze sie ze moje rozmowy i ciagle gadanie o tym i o tamtym oczywiscie ze lzami w oczach troszke zmieniaja jego postapowanie mimo iz jest strasznie uparty
No czasem wlasnie tak jak dzis potrafi byc kochany... niby nie mam zle ale czasem wychodze z siebie wlasnie w takich wyzej opisanych sytuacjach. Ale to tez duzo by opowiadac...
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądziecie o tym dziewczyny, zeby tą piosenkę na ślubie zadedykować mojemu TŻ ?
Myslę, ze byłaby idealna
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wy swoje brzuszki odkrylyscie, to ja tez...pierwsze to 18 tc, a drugie: 22 tc
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - o ranyyyyy, to nie za wesoło. Moi teściowie na szczęście mieszkają 360km od nas, i widzimy się tak z 2 razy w roku w święta i wakacje zazwyczaj ale jsteśmy tam ok. tygodnia i powiem szczerze że jakoś zawsze mi tam odbija po kilku dniach i piętrze problemy, że niby mój Tż jest inny, taki obcy wtedy. I najlepsze jest to że zawsze jak dzwonią to pytają kiedy przyjedziemy i jak wreszcie nastaje ten czas naszego przyjazdu, to wyobrażasz sobie że nie mamy o czym gadać? pogoda to prawie jedyny temat i powtarzanie jednych i tych samych historyjek, parodia. Więc cieszę się że nie mieszkają blisko, oni u nas tylko byli na weselu i to z łaską, a mój Tż się łudzi że na chrzciny przyjadą, ja sę założę o 1000zł że nie przyjadą, takie typy, i mój mężuś powiedział że jak nie przyjadą to on juz tez tam nie pojedzie, bo niby kiedy mają zamiar nas odwiedzić w życiu, hehe. Ojjjj koniec narzekania, musi być już tylko lepiej. Ale jak pomyslę że będziesz miałą po porodzie teściów jeszcze częściej to szczerze bardzo współczuje
manolita - no bardzo fajna piosenka, tylko takie pytanko, kto u was gra? Dj czy zespół macie? Bo żeby się nie okazało że nie ma tego utworu w kompie lub kapale nie potrafi zagrać. Dowiedz się tego. |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Marika2121 juz nie leci juz stoi hih tylko toche mi nastroj poprawila i dalej nic ale nie przajmuje sie zbytnio
Do czwartku napewno potem wyniki i sie zobaczy a ja tak marze o buleczce slodkiej albo ciescie , buleczkom w mleku maczanym hihihihi Manolita pomysl z dedykacja swietny Mnie jak zwykle jutrro i w niedziele jak na lekarstwo na necie
|
|
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - kolejny świetny brzusio, czyżby zaczynała Ci się robić kreseczka? A ta bluzeczka jaka słodka
Przepraszam wkradł się błędzik. Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-01-30 o 17:55 |
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzilo o moj a jaka kreseczka? ja nie widze zadnej kreseczki hihi jedynie co to pepek mi sie zaczal robic plytszy
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff ja juz po usg, kamien z serca!!! Dzieciatko zdrowe, wszystko zbadane i pomierzone, nawet sprawdzila Pani czy nie ma rozszczepu podniebienia czego sie balam bo ostatnio ogladalam o tym program i to jest straszne.
Dzidzia jest nieduza ale nie zdziwilo mnie to bo i ja i TZ przy urodzeniu wazylismy po 2600, ja jestem drobna ale TZ wyrosl na poteznego mezczyne wiec to chyba nie ma znaczenia. No i musze Wam powiedziec ze zasile męską druzyne, bo w brzuszku mam synka Moj TZ jak Pani pytala mowi ze mu obojetne a jak powiedziala ze boy to tak mi scisnal reke ze szok ![]() No juz jestem spokojniejsza i moge poogladac ciuszki z dzialu chlopiecego...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

To my z Juniorem w 25 tygodniu
I wiecie co???? To siusiu to tego pojemnika zrobilam tak jak wy i ta polozna kazala. Czyli podmycie, tampon i srodkowe siuski. I co???? Wyniki wyszly o wiele gorzej niz poprzednie
A moich kolezanek nie zaprosil, bo chodzily do niego na NFZ. A ja chodze prywatnie i dlatego mam takie wzgledy. Kurcze... niewiem moze maja racje. 

(On nie lubi chodzić po CH) a ja na wszystko nie
w sumie z Julką też byłam 3x na 4D więc teraz też by wypadało
Mam nadzieje, ze szpital Cie ominie i bedzie potrzebny tylko w maju do porodu
Bylas na styczniowo lutowych mamuskach....

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK