![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Ja kupiłam Asi sukienkę w lumpku, a w którymś markecie dokupiłam różdżkę, jedynie szeleczki z tyłu przeszyłam na środek bo były trochę rozciągnięte a zapomniałam dokupić gumkę, wrzucam fotki zrobione dzisiaj, na bal wiadomo inna była bluzka i rajtki
i dzisiejsza fotka z przedszkola |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Serdeczne życzenia dla ślicznej Niny!
Elu - jak Jaś ładnie maluje. Bardzo ładne też prace Asi! Anielka maluje lub rysuje codziennie, ale bardzo niestarannie. Zastanawia mnie też to że często patrzy "byczkiem", chyba pójdę na kontrolę do okulisty. Po tygodniu brania leków homeo. migdałki się bardzo zmniejszyły ![]() Może w poniedziałek pójdzie już do przedszkola. Aranko - śmiac mi się chciało z historii o sympatii Julki. Niedługo będą się o nią bili, zobaczysz ![]() W sklepach mariguita wszystko 50% taniej. Kupiłam super kurtkę na przyszły rok za 70 zł. Wogóle dziewczyny dzięki za ciepłe słowa, nawet nie wiecie jak mi pomogły
#2703 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic nie wybralam, dumam nad kurtką na przyszly rok , jedna mamy ale druga jest konieczna, chcialabym taka za dupkę. Fibian, cieszę się że jest lepiej ![]() Aranko, a Walnetynki tuz tuż... oj sie bedzie dzialo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Hej
Witam wszystkich , Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku życzę. Przesyłam też Wszytskim trzylatkom zaległe życzenia ![]() ...u nas po staremu, nic nowego, czekamy na miejsce w przedszkolu i pewnie do sierpnia nic się nie zmieni ![]() Asia księżniczka super. Zazdroszczę Wam tego przedszkola! wklejam kilka fot, zaległości mamy okropne 8. sylwestrowo 9. Olaf i jego 18 dniowy kuzyn Piotruś Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2010-01-16 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Konto usunięte
|
Garnuszki, widze ze wózek wam jeszcze słuzy
![]() Olafek, zawsze taki usmiechniety? ![]() Czarno biale zdjęcie... boskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
subskrybuję.
![]() Składam życzenia solenizantom, oraz spóźnione Ninie i Maciusiowi. ![]() ![]()
#2707 |
Zadomowienie
|
Mega posta napisalam i lipa, zniknal!!!! Wrrrrrrrrr.....
Na szybko jeszcze raz: Najlepsze zyczenia spoznione dla Jubilatow!!! Mnie nie ma bo od rana do wieczora jestem na uczelni, mamy zajecia praktyczne w laboratorium. Wreszcie pracuje troche z mikroskopem elektronowym - dla mnie bajer!!! Antonia byla dzisiaj na urodzinach kolezanki z przedszkola. Zachwycona. No i podobno byla grzeczna i fajnie sie bawila, wiec sie ciesze. Niestety znow ja cos bierze, ale mam nadzieje, ze nie wezmie. Znow stan podgoraczkowy. Zastanawiam sie co z nia zrobie w poniedzialek, bo musze koniecznie isc na uni. Olafek caly tatus, jak zawsze usmiechniety i widzac ze niezle podrosl. Mama jak zawsze sliczna. Asia cudnie w sukni wyglada, udanej zabawy jej zycze na balu. Jas pieknie maluje i koloruje, rosnie maly perfekcjonista. Zabko jesli chodzi o aparat polecam tylko lustrzanke. Dla mnie zaden kompakt (nawet najlepszy) jest nieporownywalny z lustrzanka. Nawet jezeli jest sie laikiem lustrzanka zobisz piekne zdjecia, kompaktem takie, zeby obejrzec, ale nic wiecej. My mamy lustrzanke (Canon) i dwa kompakty (Panasonic i Sony), zdjecia z Canona sa nieporownywalnie lepsze. Do lustrzanki polecam tez lepszy objektyw, to dobra inwestycja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
zabko super kiecucha
![]() ![]() ![]() http://picasaweb.google.pl/duddis33/SwiatecznieIZimowo# garnuszki ależ ty dawno Olafa nie pokazywałaś. toż to już duży facet ![]() ![]() fibian a co przepisała Wam ta doktor?? fajnie, że Anielka lepiej. Ty mam nadzieję też ![]() ![]() a Kuba ma znów katar wrrrr. a w czwartek ma mieć szczepienie. i co teraz?? cholera... |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny za komentarze
![]() zgodnie z prośbą, poprawiam się i wklejam dzisiejsze fotki ![]() ...mnie też ujęły rysunki Jasia, Olaf to góra kółka porysuje a reszta to bazgroły Zabko ja też zdecydowanie polecam lustrzankę, choć szczerze czasem mam dość jej dźwigania bo ona zajmuje dużo miejsca, a te kompaktowe można upchać nawet do kieszeni, jednak niestety nie można mieć wszystkiego i albo lepsze fotki albo mniejszy aparat! 1. pierwsze "kroki" na nartach i wtedy 2. nasza trójeczka ![]() Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2010-01-17 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla (R)zab(b)kowych panienek- Asi i Michelle!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Konto usunięte
|
Wczoraj bylam z Jasiem na 3 urodzinach, jego kolezanki.
Niesty Maks zostal w domu... znów ma katar ![]() ![]() Moje dzieła, serduszko dla jednej babci, zakaldka dla drugiej, autko do kluczyków samochodowych, rybka dla siostry ![]() I laurki dla dziadków - inspiracja ze strony ktora kiedys podawalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Elu przesliczne rekodzielo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
Asiu, Michelle, życzę wam zawsze słonecznych uśmiechów na buźkach.
![]() Wiki ma jakiś problem żołądkowy. Nie wiem czy to nie jakiś wirus bo mnie przeganiało w czwartek w nocy, Wiki w sobotę nad ranem. Niestety też wymiotowała, strasznie warczy jej w brzuszku, zero apetytu. Już wczoraj było ok, ale dzisiaj rano znów straszne warczenie, obudziłam ją na nocnik i znów biegunka. Oczywiście siedzi w domu. Dałam jej Nifuroksazyd, trochę smecty, bo nie chciala jej pić.
#2714 |
Wtajemniczenie
|
Dla Asiuńki i Michasi
![]() ![]() Elu niezły wypas!! super CI to wyszło. czymś nadziewałaś?? ![]() jeszcze w temacie lustrzanek i kompaktów. to nei powiediząłabym że kompakt jest poręczniejszy. przynajmniej ten co ja miałam był niewiele mniejszy od lustrzanki, jedynie obiektyw miał może troszke mniejszy. ale ogólnie gabarytowo prawie to samo. a co do Jixinów ![]() ![]() Kuba dalej katar, a jeszcze mój małżonek jak zwykle błysnął i nie uprzedził mnie że dziś teściowa jak odbierze Kube z przedszkola to przyjdzie do nas. więc w domu nic nie przyszykowane na obiad, ani na kolędę, na która się załapała:P dobrze, że chociaż rano ogarnęłam troche chałupę... MAszko mam nadzieję, że Wiki szybko przejdzie. strasznie to nie fajne i potrafi umęczyć - zdrówka! |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elu - bardzo fajowe, takie folkowe robótki! tak jak Sohf pytam czym je wypełniałaś? Laura od 2 dni ma po jakimś czasie od przebudzenia mocno różowe policzki - takie kółka jak umalowane różem. Myślicie, że mogła sobie je odmrozić i taki jest efekt? Pojawiają się po kilku godzinach od przebudzenia i utrzymują ze 3-4 godzinki...Dziś pani w przedszkolu myślała, ze Lura ma gorączkę, nie miała, więc zwróciła mi na te policzki uwagę bojac się, ze może coś sie u niej kluje... ![]() Maszko - wyglada to na jakiś wirus. zapewne rota w lzejszym wydaniu ale jednak...Wymioty u małych dzieci napawają mnie zawsze straszchem - maluchy są wówczas takie bezbronne. Dawaj co dawąłaś + lakcid ze 4 razy dziennie aby wyjałowic jelita z tego paskudztwa. trzymajcie się!!!!
#2716 |
Konto usunięte
|
Wypelnialam watą, a konkretnie podartymi wacikami z lidla
![]() ![]() fajnie ze Wam sie podobają ![]() Zamówiłam sobie wiecej kolorów filcu na all, mam w zamysle zrobic sobie broszkę ![]() Aranko, a smarujesz buziaki kremem przed wyjściem? ja jak zapomne to są podobne efekty, staram sie pilnowac smarowania. jeden krem w wózku, jedne w przedszkolnej szafce... |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Asiu, Michele Wszystkiego najlepszego...
Szczęścia i radości moc... Ciepłego słoneczka co dzień... Kolorowych snów co noc... Maszko budulka Wikunia, dużo zdrówka Wam życzę ![]() Elu zdolniacha z Ciebie, ja mam podobne serduszka-ale niestety kupione a nie zrobione ![]() co do wózka, to muszę stwierdzić że Volant to czołg dosłownie, służy nam już prawie trzy lata, jest niezawodny, przejeździł już tyle kilometrów że za chwilkę podatek drogowy mi każą płacić hehe. Aranko o ile dobrze pamiętam to w tamtym roku albo dwa lata temu Laurka miała podobnie z tymi policzkami?! |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Elu, garnuszki - bez kremu na mrozik dziewczyny nie wychodzą. Smaruję je Bubchen "krem na każda pogodę" albo J&J Naturals w domu. Laura zawsze miała wrażliwą skórę, szybko na mrozie pękały jej naczynka...teraz to już nie wiem czy to od mrozu czy coś innego powoduje te rumieńce... nie ma tego cały czas.
To na Alle mozna filcek kupić? W małych ilościach?
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2010-01-18 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Konto usunięte
|
Aranko, u nas nie kazdy krem "na mróz" sie sprawdza. Nivea na kazdą pogodę - raczej na minusową pogode sie nie sprawdza u nas, chyba ze bardzo gruba warstwa. Mam jeszcze Mustele z zeszlego roku - jest ok oraz najlepszy LRP.
Jasko ma wrażliwa skórę i musze uważac. Filc - tu kuopwalam w arkuszach http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=12665994 Jesli masz gdzies dobrą pasmanterie to tam tez mogą miec. ja na rozruch kupiłam 4 arkusze w pasmanterii. Garnuszki, takie serduszko to nie jest wielkie wyzwanie. Rysowałam je odręcznie ![]() ![]() rybke tez odrecznie narysowalam,a inne... posiłkowalam sie foremkami od ciastek ![]() To super http://www.allegro.pl/item880641744_...ekodzielo.html i to ![]() Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2010-01-18 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Elu a te zawieszki to z okazji dnia babci/dziadka?? czy tak ogólnie masz wenę
![]() ja musze pochwalić moje dziecko. tak jak jeszcze niedawno pisałam, że z puzzlami ni huhu, to teraz Młody układa az furczy ![]() ![]() ![]() ![]() a dla dziadków zrobiłam takie coś: Edytowane przez sohf Czas edycji: 2010-01-19 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Konto usunięte
|
sohf, zaczełam od serduszka na dzien dziadkow, a ze został mi filc + przypływ weny to tak kombinuję
![]() No jestem pelna podziwu dla Kuby za to puzzelkowanie, 100 elem. to nielada gratka. Collage zdjeciowy fajny, ja ze zdjeciami dla dziadków przystopowałam, bo moi maja 4 wnuków, drudzy 3 więc zdjeciami jest juz wszystko obstawione i obwieszone, szczególnie u tesciów. Jeszcze kubeczkow i poduszek z podobiznami wnukow nie mają. |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
U nas puzzle i malowanie farbami to szal. Wlasciwie nic innego w domu nie robi poza tym. Z puzzlami Nina radzi sobie swietnie, na ogol uklada takie miedzy 60 a 100 elementow, jest w tym duzo szybsza niz my
![]() ![]() ![]() http://pf.thermo-ondergoedwinkel.nl/..._product=16876 Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2010-01-19 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu ale super. bardzo fajny taki kubek dużo fajniejszy niż te ze zdjęciem. Ciekawe czy u nas jest cos takiego dostępnego.
u mnie dziadki we wnuczki biedne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Nina tez jedyna wnuczka i prawnuczka
![]() Ale do kubkow ze zdjeciem mam prawdziwa awersje, choc wiem, ze tesciowej bardziej by sie podobal niz takie dzielo sztuki. Tesc doceni, wyklada na ASP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Konto usunięte
|
Dla mnie te kubki to tez ohyda , poduszki nie mniejsza. Smiem przypuszczać ze męza brat uszczęśliwi niebawem dziadkow takim gadżetem
![]() ![]() Sohf, taka ceramika jest do kupienia, kiedys w Tesco widzialam komplet kubeczke, talerzyk. http://www.bbworld.pl/index.php?act=...productId=1208 Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2010-01-19 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
100 lat! 100 lat! 100 lat! dla wczorajszej solenizantki Michelle!!!
![]() ![]() ![]() Dziękujemy bardzo wszystkim za życzenia ![]() Dzięki dziewczyny za opinie o aparatach, chwilowo z kupnem się wstrzymamy, ale jak przyjdzie do kupna, to stanie chyba na lustrzance, szwagier ma pentaxa i robił fotki na urodzinach Asi, małż miał okazję się troszkę nim pobawić i tym sposobem przekonał sie do lustrzanek Garnuszki Olaf ma rozbrajający uśmiech ![]() Ela śliczne te zawieszki, zdolniacha z ciebie ![]() Maszko zdrówka dla Wiki Sohf to ci sie Kuba rozkręcił w ukladaniu puzzli ![]() Asia też zasmarkana, w pt wieczorem i w sobotę miała gorączkę, dziś jeszcze w domu, ale już jest oki, więc od jutra idzie do przedszkola na mróz my mamy przetestowany AA półtłusty dla wrażliwej skóry, ten z nivea na każdą pogodę na mróz się dla Asi nie nadawał a mnie brak weny na dzień babci/dziadka i to tak totalnie ![]() jeszcze dorwało mnie jakieś choróbsko i nie najlepiej się dzisiaj czuję, nawet komorę niskotemperaturową sobie dzisiaj darowałam |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Ten z Nivea nam tez dawno temu nie podpasił. Podczytałam gdzieś, że sprawdza się świetnie Bubchen. Drałowałam do niego do SuperPharmy po 20.00 pamiętam wówczas w śnieg i mróz!
My mamy Kompakt Panasonic Lumix - taki spory gabarytowo jak lustrzanka. Nosimy go na wyjazdy w torbie niczym kamerę ale zdjęcia nie są najgorsze. Zwłaszcza jak się człowiek pobawi w ręczne ustawienia na odpowiednich programach. Programy automatyczne i półatomaty są też poręczne. Z nakładką przeciwsłoneczną zdjęcia na dworze wychodzą naprawdę dobre!Pewnie jak kiedyś padnie kupię lustrzankę ale najpierw zanim kupię dużo, dużo poczytam o dobrym robieniu zdjęć
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2010-01-19 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Konto usunięte
|
Zabko, moze zamow dziadkom torcik...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
Ja mam Nikona P80. Kiedy go kupowałam i orientowałam się w rynku sprzedawcy powtarzali, że lepiej kupic sensowny kompakt niz lustrzankę z dolnej półki. Jest całkiem fajny, tylko problemem staje się zabranie go np. na wyprawę na sanki bo do damskiej torebki napewno się nie zmieści. To jest minus, no ale lustrzanki mniejsze nie są. No i co najwazniejsze do aparatu trzeba jeszcze miec "oko" bo inaczej to nic nie pomoże. Ja zdolności do fotografowania nie mam, ale ciesze sie, że mam dużo zdjęć Wiki. Obie lubimy ogladać jej albumy.
A u nas w żołądkach rozpanoszył się jakiś wirus. Wiki znów miała cięzką noc. Musiałam się wybrać do lekarza bo skończył mi się nifuroksazyd. W piątek w zlobku uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka wiec dobrze byłoby żeby Wiki poszła w czwartek żeby nie czuła się się zagubiona w czasie piatkowych wystepów. Podobno ma tańczyć (pewnie w grupie). muszę to zobaczyc ![]()
#2730 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uwazam, ze zdjecia trzeba przede wszystkim umiec robic, a dobry aparat tylko w rekach czlowieka z odpowiednia intuicja/smakiem/ wizualna sprawnoscia moze byc uzyty wlasciwie. Ludzie maja teraz prawie wszyscy superhiper aparaty, a ciagle widze tu i tam fatalne zdjecia, poza wyjatkami oczywiscie
![]() Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2010-01-19 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.