|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Wiem Kasia wiem
Piszę tu tylko o moim indywidualnych preferencjach ![]() Cytat:
Trzeba pupcie z domku ruszać A najlepiej to jakieś konstruktywne zajęcie sobie znajdź Ja na przykład jakbym miała dużo czasu wolnego to bym poszła do papierniczego, nakupiła tych różnych papierów na ręcznie robione zaproszenia i bym się szkoliła I to by było przyjemne z pożytecznym tak zwane
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2009-02-11 o 19:28 |
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Joziu uśmiechnij się
tak specjalnie dla nas jak masz dużo wolnego czasu to może porób coś w domku?jakieś sprzątanie(tak w ramach-dla rodziny) albo np zacznij robić jakiś prezent dla TŻ ślubny jakaś prezentacja,filmik czy coś? zawsze to zajęcie a ile radości może dać![]() a właśnie kobietki tak apropo (jak to się piszę? ) to robicie dla TŻ jakieś prezenty ślubne?
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ty to liczylas?![]() na czysto wyjdzie ci 120zl, a minus 19% podatku jakies 97zl. czyli na koncie bedzie 1597zl ![]() Cytat:
naszym wspolnym prezentem slubnym bedzie podroz poslubna mysle, ze wystarczy
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-11 o 19:32 |
||
|
|
|
#2704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moze być tak dla Was taki uśmiech![]() Właśnie sie zastanawiałam tez jakis czas nad prezentem dla Tz... Ale zastanawiam sie jaki prezent moge mu sprezentowac.... COs z czego by sie cieszył aby to była pamiątka, i dowód mojej wielkiej Miłości... ![]() Lain na 12 misiecy tylko 97zł przy opropcentowaniu 8.5% przy kwocie 1500?? To jest raczej troche nie możliwe.... nO ja to sobien policzylam 8.5% + 12+1500 Czy jakoś tak...
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-02-11 o 19:37 |
||
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my się zastanawiamy nad jakąś podróżą ale nie wiemy jak to w kasie wyjdzie![]() Joziu może być Gosiu ale to może być taki prezent,o którym tylko Wy będziecie wiedzieć więc nie miał by powodu się źle czuć ,chociaż wiem też o co Ci chodzi ![]() Wiecie co ja najchętniej bym zrobiła dla mojego? zaprosiła jego ulubionego piłkarza na nasz ślub wiem,że to nie do spełnienia...mój TŻ uwielbia piłkę nożną i wiecie na pewno by mu to sprawiło wiele radości jak np kilku piłkarzy by się stawiło na naszym ślubie i zrobili nam jakąś bramkę czy coś albo np fotki z nimi se porobić to takie może trochę dziecinne ale w każdym trochę dziecka jest i pewnie taka mała radość by była
Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-02-11 o 19:40 |
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie to nie:P
Cytat:
Jozia o co kaman z tym kontem oszczędnościowym????I gdzie Ty znalazłaś takie wysokie oprocentowanie łał![]() Cytat:
Otóż ja będe prezentem Drugim prezentem będę ja podczas podróży poślubnej, trzecim ja każdego dnia rano, czwartym w nocy...o matko, biedny ten mój M. ciągle tylko ja i ja, może mu GPS kupię, bo teraz od taty pożyczamy Albo kupię spinki do mankietów z brylantami, bo póki co mu kupuje bez brylantów, bo biedna jestem...tylko czy on nie powie że spinki z brylantami sa pedalskie? W sumie głupi pomysł, po cholre mu spinki z brylantami, debil ze mnie Jak juz to mu kupie zegarek za pare tysięcy takie na całe życie i zrobie grawer, że od jego boskiej zonki forever i w ogóle, niech ma, ale najpierw musze wygrac te pare tysięcy. Od przyszłego tygodnia kupuje raz w tygodniu los na loterii.Własnie mi się leje woda do wanny, jakoś mi tak zleciał cały dzień, że nie miałam kiedy wczesniej. Podróż poślubna w sumie raccja, że wystarczy ale jakby mi sie jakims cudem pałetało w kieszeni parę tysięcy to mu kupię Breitlinga ![]() Jozia LAin ma rację. Poza tym policz sobie 1500 x 0,085=127,5x 0,19(czyli 24,225)= 127,5-24,255=103,245 to nie sa hiper dokładne obliczenia, bo ten podatek sie zaokroągla i zależy jaką masz kapitalizacje odsetek, ale ta stówe powinnaś wyciągnać żeby z 1500 zł wyciągnąć 4 koła to musiałabym miec oprocentowanie na ponad 100% chyba ![]() Co ja bym dała, żeby 1500 zł sie tak mnożyło
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-11 o 19:45 |
||
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na przykład moja współlokatorka całe wakacje nic nie robiła.. Ja nie wiem jak ona tak mogła.. Nawet chłopaka nie miała wtedy... Ale z nią to w ogóle jest historia.. Rodziców ma takich że hamują wszelkie przejawy inicjatywy i samodzielności u niej.. Do pracy na wakacje jej absolutnie nie pozwalają iść bo "od tego są żeby ją utrzymywać", ona chce po licencjacie iść na zaoczne żeby pracować to oni w ogóle nie chcą o tym myśleć.. W ogóle cyrk na kółkach... |
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)wiec liczymy 8,5% z 1500zl = 120zl, a potem podatek Belki - dejmujemy 19% ze 120zl i zostaje 97zl ![]() to jest bardzo mozliwe. wlasnie to nawet z TZem skonsultowalam, a on cos o tym wie
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-11 o 19:43 |
|
|
|
|
#2710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chce pierdółek typu-kokardki(chociaż teraz to jestem wielką fanką kokardek, każda bluzeczka czy coś to musi mieć kokardkę--ale nie na sukni ślubnej )Cytat:
Jak już to 40zł będziesz na plusie, a nie 4000zł ![]() O to chyba Kaśka obiecała strzelic makijaż i fotkę fryzury! Cytat:
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2009-02-11 o 19:46 Powód: do |
|||
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
szana ja zamierzam zrobić prezent i sama tez dostanę, nawet wiem jaki
a nie powinnam wiedzieć ale się wydało więc trudnoale sama próbuje wymyśleć coś co naprawde będzie pięknym prezentem ślubnym dla mojego TŻ, mam na to jeszcze półtora roku ![]() jozia-coś się pomyliłaś w tych obliczeniach |
|
|
|
#2712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
NO ale Wy jesteście po to zeby mnie poprawiać.Talibek zdjęcia ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh TZ oglada jakis podrzedny mecz naszej wspanialej kadry
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-11 o 19:55 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Znając mojego TŻta, jego i moich kolegów to by się ucieszyli niezmiernie Tak że to raczej takie męskie jest niż dziecinne
|
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jozia looknełam na BGŻ i nie maja 8,5% w ofercie tylko juz 6% na takim jakby rachunku oszczędnosciowym (eskalacja) albo 5,5% na lokacie... Wlałam sobie olejek wyszczuplający Jak skończe się kapac to rozumiem, że moja druga połowa zostaje w wodzie
|
||
|
|
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też moj TŻ mnie nauczył oglądać i jak sama w domku siedze to oglądam, nawet na mecze mnie kiedys zabierał, tam to jest fajnie ![]() .......też by sie ucieszył z tej bramy zrobionej przez piłkarzy ![]() samoa jaki masz olejek ???? jakiś fajny???? chyba też sobie kupię z takich ![]() mówisz, że połowa znika w wannie?
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-11 o 20:07 |
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
To oprocentowanie sie codziennie zmienia masakra:/
|
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim zdaniem już to kelnerowanie by było bardziej twórcze niż siedzenie w domu i płaszczenie pupci przed TV ejjj ja chcę z TŹcikiem zatańczyć takiego walca.. http://www.youtube.com/watch?v=gIEH-BqRSEU Tzn marzenie mam takie marzenie ale pewnie nie wypali.. |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet chce mi kupic szalik, bo nie mam ![]() takie miedzynarodowe mnie troche nudza. ogladam tylko jak sa jakies mistrzostwa, finaly itp., ale to tez w sumie sama z siebie bym nie wlaczyla tv. poprostu towarzysze TZow. albo ogladam, bo akurat jest wyjscie ze znajomymi na mecz do knajpy to co sie bede wylamywac
|
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam takie różne z Bielendy, wyszczuplający, relaksujący i jakiś egzotyczny. Własnie nie wiem czy mi zniknie połowa, bo właśnie pochłonęłam 5 mon cheri ![]() Ja tez lubie czasem meczyk obejrzeć, zwłaszcza Wisły ![]() bo stopy procentowe spadają. Cytat:
Bardzo ładnie zatańczyli, ale my na pewno takiego czegos nie odstawimy, zobaczymy jak będzie szło z instruktorem, ale raczej się pobujamy w kółko. |
||
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te wyjścia do knajpy ze znajomymi na mecz to już wogóle są fajne
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
W yobrazacie zatanczyc tak jako pierwszy taniec??http://www.youtube.com/watch?v=blltqrT7Bj8&NR=1
to jakiś nie wy p owiem sie nawet... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tańca to my jakbyśmy poćwiczyli to byśmy dali radę bo byłymi tancerzami jesteśmy i umieliśmy całkiem ładniutki układ ale czy nam się będzie chciało ćwiczyć.. No i kolejna obawa.. Jak to goście przyjmą bo ja to się jeszcze z takim pokazowym pierwszym tańcem nie spotkałam.. Żeby nie gadali potem że się popisujemy czy coś... Żeby nie było.. to mi chodzi o ten taniec co ja wkleiłam a nie ten co Jozia ![]() ![]() Bo na temat tamtego to ja tez się nie wypowiadam.. :P
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2009-02-11 o 20:24 |
|
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Ja już wymyśliłam prezent walentynkowy dla TŻ. W sumie nie mam już ochoty na takie prezenciki. Wolałabym wspólny, romantyczny wieczór. Ale on mi na pewno kupi biżuterię i co powie w domu, że ode mnie co dostał? Orgazm?
No więc ostatnio we flo widziałam takie opakowanie na płyty w kształcie czerwonego serduszka. Jutro idę je kupić. Pokaże w domu co dostał i nie będzie się musiał spowiadać co robiliśmy |
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam na weselu gdzie młodzi tańczyli walca na swoim pierwszym tańcu i było pięknie. Ale jak powiedziałam o tym siostrze to mnie wyśmiała:/ powiedziała ze pierwszy taniec to taki intymny pierwszy od ślubu taki intymny żeby się poprzytulać powiedzieć sobie coś miłego do ucha... I w ogóle nie wiem co juz robic.... Mama moja tez uwaza ze jeśli chcemy powinniśmy sie nauczyć walca bo to piekny taniec... Ja była tancerka takze Tz nauczyłabym tez tak aby to pieknie wyszlo... A ten taniec co Ty wklepiłaś to śliczny JAk dostane kasete kuzyna po raz drugi to wam pokarze jaki oni mieli piekny taniec...Kaska Ty nasz TALIBKU zdjęcia bo w noska dostaniesz ![]()
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-02-11 o 20:33 |
|
|
|
|
#2727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No ja się właśnie też biję z myślami jeśli chodzi o pierwszy taniec.. Bo z jednej strony to fajnie się tak poprzytulać by było a z drugiej to na przytulanie będzie jeszcze dużo piosenek a przy tej pierwszej to byśmy się mogli tak jakoś zaprezentować ładnie.. I nie wiem no :P
|
||
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam,
własnie zjadłam pyszna zapiekanke Cytat:
![]() tez mi sie ta druga podoba Cytat:
![]() lain mi wyszło troche inaczej jak dobrze wyliczyłam to przez rok na lokacie o takim oprocentowaniu jozia zarobi ok 127 zł |
||
|
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1500*0,085*0,81=103 zł. |
|
|
|
|
#2730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A on będzie trzymał w pokoju opakowanie na płyty w kształcie serduszka??? Cytat:
O, czyli umiem liczyć A Lain policzyła tak byle było, stąd jej wyszło 120 zł - tak myślę, bo ona przeciez jest studentką z doładowaniem![]() Karlain jednak hydromasaż jest super A teraz maseczkę na ryjek nałożę i pomaluję paznokcie Jejku jutro sie obudzę i jedziemy!!!!Wiecie co, mi sie podobaja głównie suknie pronovias, ale przypuszczam, że dlatego, że mają ładne modelki, szczupłe i zdjęcia sa robione w odpowiednim świetle, bo jak oglądam tą samą suknię na allegro to czar pryska. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Piszę tu tylko o moim indywidualnych preferencjach 
) to robicie dla TŻ jakieś prezenty ślubne?
a jak ty to liczylas?

http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=obelix