|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Ale się zdenerwowałam. Tż właśnie do mnie dzwonił, ze jego siostra chce wziąć kredyt i on ma być żyrantem. I się pytał co ma zrobić. Wie jakie jest moje zdanie na ten temat, ja jestem przeciwna. Kurde dzisiaj jest praca a jutro jej może nie być. A oni chcą dom kupić i brać 130 tys. kredytu. Resztę mają odłożona podobno. Jak Tż potrzebował na autko to mu pożyczyli, ale to nie było 130 tys. Ja wiem, że podpisze, ale jak nie zaczną spłacać to co. Dzieciom póżniej powiem, że nie kupię im czekolady, bo taka podżyrował kredyt?? (przykład przesadzony, ale cholercia wie co to będzie). Moja koleżanka już przestałą spłacać za swoich teściów i wiem, jaką biedę mieli jak to spłacali, ile rzeczy musieli sobie odmówić. A teściowie to nawet ich dziecka nigdy na oczy nie widzieli.
Bo z rodziną to najlepiej na zdjęciu się wychodzi jeśli chodzi o pieniądze. Ale jestem wkurzona!!!!!!
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
odpisali mi ceny od 2.700-2.900
i coś tam 15% zniżki
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tego juz nie pisałam bo to wydało mi się oczywiste
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale już mamy z góreczki i WYKSZTAŁCIUCHY z nas będą jak sie patrzy |
|
|
|
|
#2708 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gosica marsz do lekarza! To już za długo trwa! Lepiej żebyś wiedziała na czym stoisz, taka niepewność najgorsza a tak to Cię przebada, ewentualnie da coś na wywołanie @. Ta sytuacja na pewno dla zdrowia najlepsza nie jest![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba jakby mi bardzo pasowały do sukni to bym się na nie zdecydowała, przesądy to przesądy...Cytat:
Cytat:
to super wiadomość! To teraz już pełnoprawnie możesz zacząć rozglądać się za projektami![]() Nie wiem jak to z wychodzeniem z bloku wygląda... ale może nakręci tylko wyjście z mieszkania i później jak już będziesz na zewnątrz? I nie będziesz musiała się bawić w zakrywanie itd. Cytat:
moim zdaniem takie przyjęcia kameralne mają swój urok i na pewno będziecie się super bawić! U nas miało być na początku ok 44 osoby, teraz nasza lista "urosła" do 100 upppsss ale bardzo się z tego cieszę. Jak trafię na zdjęcie takiej sukni to dam znać![]() Cytat:
musicie to dobrze przemyśleć i nie podejmować pochopnych decyzji. Co innego jeśli byłby to kredyt na parę tysięcy ale 130tys![]() Ja też będę pisać pracę w przyszłym roku
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-05-11 o 15:21 |
|||||||
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro z nim pogadam, bo dopiero bedziemy się widzieć. Dzisiaj dopiero o tym kredycie się dowiedział. Pogada jeszcze z rodzicami, ja już mu swoje argumenty przedstawiłam. A wiem, że jakby musiał spłacać ten kredyt nikt nby nam nie pomógł. Wiece może myślicie , że jestem samolubna, ale ja myslę o o naszej rodzinie, o dzieciach. I wiem, że swojej siostrze tez bym nie podpisała. Po prostu nie chcę się bawić w żadne kredyty. A nasz dom będziemy remontować z bieżących wypłat i jesteśmy w ten sposób po roku, półtora wyrzeczeń się tam wprowadzić. Zwłaszcza, że wszystkie roboty budowlane to nam zrobią pracownicy z taty firmy. I my będziemy musieli tylko materiały kupić. Ale Tż jest miękki. Jak mu wypomną to, że oni mu pożyczyli na auto to podpisze. Jeszcze nie podpisał a ja już ryczę, bo sie boję co to bedzie. Ale mam nerwy A nei chcę się z nim kłocić bo to by byłą nasza pierwsza kłotnia i o co o pieniądze A jutro dopiero będziemy rozmawiać. Przepraszam, że tak chaotycznie wszystko opisałam.
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
wstydź się łobuzie jeden
jak można przeklinać na swojego narzeczonego??? przez gardło by mi to nie przeszło nawet jakbym się mocno zdenerwowała... znając mnie to jakbym była w twojej sytuacji to bym nie mogła spać w nocy.. a jakbym już zasnęła to pierwszą myślą po przebudzeniu byłaby depresja z powodu braku wszystkiego na wesele... ja bym już nawet na rodziców nie czekała i na ich spotkanie i poszła wszystko sama pozałatwiać i przynajmniej spała spokojnie... o tak ta suknia jest bardzo ładna i mam wrażenie że pasowałaby do ciebie i do twojej upatrzonej fryzurki ![]() Obca powiem ci nie za ciekawa sytuacja z tym kredytem... a nie mogą tego podpisać zamiast twojego tżta inne osoby? ja bym pogadała z siostrą tzta że wy teraz bierzecie ślub i zaczynacie wspólne życie i jak wam będzie potrzeba kredytu to nie będziecie mieli zdolności kredytowej i zawiąże to wam ręce na wiele lat... jeszcze jakbyście mieli warunki to tak ale podpisywać takie umowy na mnóstwo lat wtedy kiedy samemu zaczyna się wić gniazdo to chyba troszkę ta siostra też nie myśli... niech poprosi rodziców czy tam kogo... i nie daj twojemu tżtowi być miękkim!!! ja mojego też szkolę w tej kwestii bo moj tż to cały świat by chciał naprawić i byc dla każdego dobrym ale nie widzi że czasem jak jemu czegoś potrzeba to nikt nie zaproponuje pomocy--> patrz szwagier.. teraz z nim nie mieszkam i nie mam zbyt wielkiej mocy jak mnie nie ma przy nim całe dnie ale już po ślubie zapowiedziałam że takie rzeczy jak wykorzystywanie go nie będą miały miejsca i już ja o to zadbam..
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Obca powiem Ci tak samo jak dziwczyny, że wpakowanie sie w takie coś to najgorsze co teraz możecie zrobić.
I rozmawiając z Tż powedz mu, że tak naprawde to nie jest tylko jego decyzja ale Wasza razem, bo to Wy będziecie tworzyc rodzinę RAZEM a skoro Tż jest taki miękki to po prostu bądz przy rozmowie jego z rodzicami czy siostrą. W przyszłym roku zakladacie swoją rodzinę i powinniście mieć "czyste" konto a nie cały czas myśleć, że możecie popaść w tarapaty finansowe i to nie z własnego powodu. Tym bardziej, że piszesz, że jak by się coś stało to nikt Wam nie pomoże spłacać... oj...napewno bym na takie coś nie poszła a w razie co , to zawsze możecie powiedzieć, że sami palnujecie wziąć kredyt a jak Tż podpisze to nie bedziecie mogli, wtedy nikt nie powinien namawiać,a jak by zaczęli to ja bym poprosiła o to aby może byli u mnie :P Edytowane przez onaella Czas edycji: 2009-05-11 o 16:14 |
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
co to za kwiaty?
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
mi to wygląda na róże, eustomy i candateski.. ale ja się na kwiatkach znam tak samo jak na samochodach
w każdym bądź razie ładne te kwiatuszki czytałam że tobie też podobała sie kolorystyka Agus87 z PM 2009 hehe mi też się bardzo podobała. ja tez mam ciemne włoski i planuję śnieżnobiałą suknię więc może i wrażenie zrobię podobne hehehe
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
Obca wcale nie jesteś samolubna!
Ale nie mogą od Was tego wymagaćJako że jestem straszną panikarą, to w życiu nie poszłabym na takie coś Kasia na kwiatach się nie znam, wiem na pewno że są tam róże
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-05-11 o 16:40 |
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
tyle to też wiem
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam ci wyżej co to za kwiatuszki
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Kasia ty to mi się kojarzysz z bukiecikiem z takich świeżutkich jeszcze nie rozwiniętych tulipanków np różowych pastelowych
tak ładnie żeby miały łodyżki ściśle do siebie zebrane i jakąś satynową tasiemką przewiązane ślicznie by było
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewuszki
![]() ja sie własnie odmóżdżam bilans dzisiejszego dnia z wielkiem plusem![]() nie wiem ale jakoś ostatnio nie myślę o ślubie, niby czas leci ale jest nadal dla mnie taki odległy
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie dobry plan z tymi tulipankami masz fotki?
|
|
#2722 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam na bieżni... umieram....
następnym razem zastanowie się osiem razy czy aby na pewno zjeść jeszcze jeden kawałek pizzy ![]() a teraz zasiadam do pracy ![]() Obca przekonaj jakoś TZ bo ja też uważam, ze nie jest to najlepszy pomysł... bo na starcie już jesteście w jakimś stopniu uwiązani... wiadomo, że nikt nie zakłada z góry że będziecie musieli za nich spłacać ten kredyt, ale niestety w dzisiejszych czasach lepiej dmuchać na zimne... powinni Was zrozumieć.. i myślę, że żadna z Nas nie uważa że jesteś przez to samolubna, czy coś w tym rodzaju w ogóle skąd taki pomysł... porozmawiajcie o tym na spokojnie
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2009-05-11 o 18:42 |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
a mój P. poszedł na trening, a ja sobie na wizażu siedzę
|
#2724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Straszne te kieliszki![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na hipoteki nie bierze sie żyrantów i najprawdopodobniej siostra Twojego tż będzie go chciała wciągnąć, żeby mieć większa zdolnośc kredytową (bo tak to niby po co on jej potrzebny)a co za tym idzie jak Wy będziecie chcieli wziąć kredyt to nie dostaniecie, chyba, że Twój tz super zarabia i ma zdolnośc na kilkaset tysięcy. Jest tez opcja, że jego siostra ma zdolność na styk - tak ledwo ledwo i bank postawił dodatkowe wymagania w postaci żyranta, ale wtedy on powienien byc wpisany u notariusza jako współwłasciciel czy jakoś tak. Tż mówi, że bardziej prawdopodobna jest pierwsza opcja, bo on o żyrowaniu hipoteki nie słyszał. Tzn. słyszał w takim przeypadku jak rodzice biora kredyt ze studentem - to wtedy oni sa zabezpieczeniem tego kredytu jakos w takiej formie to istnieje. Tak czy inaczej jeśli on będzie u niej w paapierach w tym kredycie to macie mocno pod górkę z kredytem dla Was. Pamietaj też, że Ty jako jego zona będziesz odpowiadac za jego zobowiązania. NIe wiem jak to jest jeśli on to podpisze przed ślubem, ale pewni nic to nie zmienia i prawdopodobnie Ty tez będziesz w to zamieszana już jako jego zona. JA bym nikomu nie żyrowała nawet na 10 tys a co dopiero na taka kasę. Każdy ma swoje życie i nie rozumiem jak można wciągać brata w jakiś syf byleby mieć mieszkanie. NIech weźmie rodziców za żyrantów i po sprawie.Przedstawiłam Ci to w skórcie jak mi tz w trzy sekundy powiedział. Pomijając to - tez mieliśmy taką sytuację, że ktos z rodziny chciał wciągnąć tz w kredyt, żeby podwyższyć zdolność i oczywiście odmówił. Wróciłam jak widać Było bardzo fajnie, mała sie cieszyła z prezentów, trafiliśmy w dziesiątkę W ogóle stwierdzam, że fajna będzie ta moja przyszła rodzinka. Jeszcze rok, miesiąc i tydzień
|
||||||
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że moja też będzie bo w sprawach ślubnych puchną
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuuudownie sobie ciebie wyobrażam jak jakąś nimfę czy coś![]() mam takie wyobrażenia właśnie o was hehehe np Samoę wyobrażam sobie za to jako elegancką zdecydowaną kobietę, w odważnej sukni i zdecydowanym makijażu- taka troszkę kobieta wamp ![]() Lusmarijkę jak już mówiłam jako subtelną księżniczkę ![]() achhhhh rozmarzyłam się
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
o matko zaraz się posikam
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-05-11 o 19:01 |
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa wróciłaś
![]() widzę że cieszysz się z nowej rodzinki- powiem ci że ja po tym weekendzie też strasznie się cieszę z nowej rodzinki i tak już do niej wsiąkłam że nie wiem chyba nie mogłam trafić lepiej.---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- no może przesadziłam ale chodzi mi o taką wiosenną dziewczęcą świeżość panny młodej w twoim wydaniu. nie że żadna czerwona szminka na ustach, sztywny kok, korona na głowie i najbardziej dziwne kwiatki świata tylko właśnie taka naturalna wiosenna piękność
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz, że dobrze będzie?
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A było to spotkanie rodziców? Będzie ok Pokazałam rodzicom suknie, które mi sie podobają i wiecie, że już jest nowa kolekcja Pronovias, chyba tylko fragment, bo ze 30 sukien. Moim rodzicom to sie takie sexi sukienki podobają Powiedziałam im jakie są konkretnie kwoty cąłościowe wyprawki panny młodej w madonnie i przyjęli to ze stoickim spokojem jakby takie ceny były oczywiste, więc jestem spokojna. Z reszta i tak wiem, że jakbym w czyms cudnie wyglądała to mogłabym nawet przekroczyć budżet. Dlatego na jesień robię z rodzicami tournee po salonach i juz sie nie moge doczekać, bo ja mam chyba lekkie skrupuły w wydaniu takiej kasy na suknie, ale oni jak widze nie mają ani troche a to ich kasiora, więc niech wydają ile chcą Tata mówił tak jak ogladaliśmy suknie - ta jest dobra, bo masz grube uda i je zakryje, w tej tez nie będzie widać nóg![]() ![]() Zaraz sobie jeszcze przejrzę na spokojnie te nowe kolekcje. Kuzynka tż ma suknie z MAdonny, ale nie chciała mi powiedzieć jaką, bo to tajemnica, męczyłam ją i nic nie powiedziała. Tez nikomu nie powiem, tylko Wam i mamie i tacie i przyjaciółce/kom ![]() w ogóle jeszcze jedna rzecz, kuzynka tz powiedziała, że nie chce być świadkiem...chyba nieładnie odmawiać, ludzie się tak ciesza jak ich ktos wybierze a ona, że ona nie chce, tz mi później mówi, że sie ją namówi to mu powiedziałam, że jak nie chce to niech spada, przeciez nie będziemy sie prosić a ona nam łaski robic nie będzie. Zaproponowałam naszą przyjaciółkę, wiem, że ona by sie bardzo ucieszyła, ale to ma być decyzja tż, bo ja wybrałam świadka. Zaproponowałam ją tż i on sie zastanowi. Aha i jeszcze jedno - moje przyjaciółki sie troche wczuwaja w kimat wieczoru panieńskiego powoli i one sobie nie wyobrazaja bez striptizera Obaw iam się, że nie będę miała nic do gadania w tej kwestii. Byle mnie nie dotykał oblech.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

A nei chcę się z nim kłocić bo to by byłą nasza pierwsza kłotnia i o co o pieniądze
nie jestem z tego dumna
jak można przeklinać na swojego narzeczonego??? przez gardło by mi to nie przeszło nawet jakbym się mocno zdenerwowała...