Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 10:31   #2701
Aureea
Przyczajenie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez msock Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę Wam tego wspólnego mieszkania, u mnie nie ma warunków, a głównie w tym całym ślubie o to mi chodzi żebyśmy już byli ciągle razem, a nie widywali się 2-3 razy w tyg bo na tyle pozwala nam czas

To może niech TŻ zwróci jej delikatnie uwagę że chcielibyście spędzić trochę czasu razem? Może się nie obrazi...

Dzięki za tę wiadomosć o cytologii, tak myślałam że to powinno być co roku robione bez względu na wiek, ale wiesz jeszcze kiedyś mi przyszła taka ulotka że można zrobić w swoim mieście z free i zadzwoniłam i Pani mnie o wszystko wypytała, a na samy końcu zapytała: " a Pani to ma powyżej 25lat tak?" a ja na to że nie że 22, no i ona, że "to się pani nie kwalifikuje, przykro mi" no cóż to samo powiedziała pani gin..

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Dziękuję chyba się wybiorę prywatnie, bo do tej p. gin to chodzę raz na 3 m-ce po tabsy ( 4 opakowania ) i tyle mnie widziała, i nawet nie zapyta czy wszystko w porządku czy badań nie trzeba robić. No a jak już mi się coś dzieje to każe mi opisać i przypisuje mi na podstawie objawów lek tak bez badania jakoś mi to zawsze na rękę było, bo nie trzeba się było rozbierać itp, ale teraz muszę zacząć systematycznie robić te cytologie.

Zabrałam się i poszukałam- to na str NFZ jest napisane, że: "Bezpłatna cytologia bez skierowania przysługuje kobietom od 25 do 59 roku życia raz na trzy lata, a bezpłatna mammografia bez skierowania raz na dwa lata kobietom od 50 do 69 roku życia."

Dlaczego co 3 lata? i dlaczego od 25roku? Bezsensu. Idę prywatnie bo już ze 3 lata nie miałam w ogóle robionej jak nie więcej
Koniecznie odwiedź lekarza!!! Nie ma na co czekać. Powodzenia

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ja we Wrocławiu chodze do rewelacyjnej kliniki ginekologiczno położniczej "Corfamed" Wizyta kosztuje 80 zł zawiera badanie + usg wewnętrzne. Cytologia raz w roku 20 zł. Jestem bardzo zadowolona. Mili doświadczeni lekarze, czysto i estetycznie. Uważam, że to jest bardzo ważne bo dla kobiet to jest przezcież stresujące za każdym razem a tu jest troszkę przyjemniej Polecam!!!
Aureea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 10:39   #2702
msock
Raczkowanie

DZiękuje Samoa za informacje

Został rok do naszego ślubu

Idę załatwiać sprawy
Miłego dnia dziewczynki
msock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 10:59   #2703
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
DZiękuje Samoa za informacje

Został rok do naszego ślubu

Idę załatwiać sprawy
Miłego dnia dziewczynki
Dyr Dyr Dyr
u mnie 330 dni
Byłam na dworze i z przerażeniem wróciłam upał jak grom
Stary 2009-07-17, 11:26   #2704
asiulek1705
Wtajemniczenie

Hello, właśnie Was nadrobiłam.
Samoa strasznie mi przykro z powodu koleżanki Kurczę, przypomniało mi się jak moja babcia umierała na raka i siostra kolegi
lain fajnie, że jedziecie 3mam kciuki za pogodę. W te wszystkie prognozy nie do końca wierzę, jak my byliśmy teraz w Tatrach to może 40% prognoz się sprawdziło.
Stary 2009-07-17, 11:34   #2705
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
lain fajnie, że jedziecie 3mam kciuki za pogodę. W te wszystkie prognozy nie do końca wierzę, jak my byliśmy teraz w Tatrach to może 40% prognoz się sprawdziło.
jak juz bedzie fatalnie to najwyzej pochodzimy pod dolinkach, posiedzimy na Gubalowce i bedziemy wcinac oscypki zapijajac piwem albo grzancem

jestem w polowie spakowana. wlasnie mi sie kicie dorwaly do butow trekkingowych... ciekawe ile zostanie ze sznurowek
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 11:37   #2706
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello girls
Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj dostałam @ a jutro juz będzie po, w sumie to nawet dziś
Masz takie krótkie @ ? Zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez Aureea Pokaż wiadomość
Miałam coś napisać o Nas
Mieszkamy na codzień we Wrocławiu i tutaj 8 lat temu się poznaliśmy. Do Wrocławia przyciągnęły Nas studia i może przeznaczenie!!!
Zaręczeni jesteśmy juz od grudnia 2007r i dlatego czas najwyższy na ślub ale wiecie jak to jest, mieszkamy razem już od kilku lat, wspólnie kupiliśmy mieszkanie więc poważne decyzje o wspólnej przyszłości zapadły już dawno. Najgorsze jest to, że jak człowiek się przyzwyczai do takiej codzienności to nie ma potrzeby tego zmieniać Naszczęście się zmobilizowaliśmy i podjeliśmy decyzję o ślubie! I powiem Wam szczerze, że jak bardzo długo nie czułam takiej potrzeby to teraz jestem zdziwiona, że przynosi mi to tyle radości Na samą myśl, że w przyszłym roku będę żonką mojego Krzysia to mam ścisk w żołądku i tzw. motylki
Witam, jeżeli jeszcze nie witałam. Przy okazji też mam Krzysia
Cytat:
Odnośnie cytologii, to ja mam jakąś dziwną p. ginekolog bo mi mówi że dopiero od 25 lat mogę mieć darmową cytologię, a wcześniej nie. A z tego co pamiętam do 20l. miałam co roku robioną darmową- właśnie u niej. Nie wiem jak to jest z ty rakiem szyjki, w jakim wieku jest się najbardziej podatnym>? Mnie teraz ta p. gin wysłała do luxmedu na pywatne badanie jak chce zrobić. Mi się wydaje że NFZ powinien dawać możliwość badania cytologicznego każdej kobiecie co roku bez względu na wiek. Jak myślicie? W ogóle jeszcze w życiu nie byłam na badaniu piersi jakoś się wstydzę... byłyście? jak to wygląda? to się robi u gina tak?
Moim zdaniem idź do innego gina. Też zawsze chodziłam do jednego i nie chciał mi zrobić (ale to była trochę inna sprawa). Potem się wkurzyłam i poszłam gdzie indziej i bez problemu mi zrobili za free (25 lat też jeszcze nie mam ).

PS. Właśnie sobie uświadomiłam, że za pół roku już będę miała 25 lat
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 11:38   #2707
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak juz bedzie fatalnie to najwyzej pochodzimy pod dolinkach, posiedzimy na Gubalowce i bedziemy wcinac oscypki zapijajac piwem albo grzancem

jestem w polowie spakowana. wlasnie mi sie kicie dorwaly do butow trekkingowych... ciekawe ile zostanie ze sznurowek
My zawsze też takie mamy opcje, że jak pogoda zła to dolinki albo gubałówka Ja chcę znowu też jechać Buuu Ja jeszcze mogę w razie czego zareklamować sznurówki dopóki się gwarancja nie skończy
Stary 2009-07-17, 12:03   #2708
kubusewa
Zakorzenienie

Samoa ja rozumiem, że Ty musisz mieć sterylną czystość nawet w majtkach.. ja swoim jednak daruję spotkanie z domestosem. Mnie w zupełności wystarczą chusteczki... zwłaszcza w warunkach polowych.. Bo pytanie tyczyło się o ile mnie pamięć nie myli warunków plażowo polowych.. czyli z dala od luxusu bieżącej wody z kranu.. panno mądralińska...
Aniołku ja w dniu ślubu będę po 28 urodzinach.. czy mogłabyś nie dołować mojej zacnej starości :P

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-07-17 o 12:04
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:15   #2709
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa mam do ciebie wielką prośbę- czy mogłabyś podać mi przepis na taką rybkę z jabłkami co kiedyś przepis podawałas? plisssss!!! strasznej ochoty na ryby nabrałam a przypomniałam sobie o twoim przepisie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:16   #2710
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
My zawsze też takie mamy opcje, że jak pogoda zła to dolinki albo gubałówka Ja chcę znowu też jechać Buuu Ja jeszcze mogę w razie czego zareklamować sznurówki dopóki się gwarancja nie skończy
mi to juz sie chyba daaaawno gwarancja skonczyla bo pierwszej nowosci to buty nie sa za to sa idealnie rozchodzone
Stary 2009-07-17, 12:21   #2711
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
mi to juz sie chyba daaaawno gwarancja skonczyla bo pierwszej nowosci to buty nie sa za to sa idealnie rozchodzone
Ja nie wiem kiedy swoje rozchodzę.... Pasowałoby, bo moje palce cierpią Trzeba uderzyć na Bieszczady, tak mówimy mówimy że mozna wyskoczyć nawet tylko na jeden dzień, wziąć moich rodziców, zostawią nas pod szlakiem, pojadą sobie do babci a później przyjadą po nas. Ale narazie to tylko gadanie, trzeba w życie kurna wcielić
Stary 2009-07-17, 12:33   #2712
kubusewa
Zakorzenienie

a my we wtorek jedziemy kupić TZ rower
Stary 2009-07-17, 12:37   #2713
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a my we wtorek jedziemy kupić TZ rower
a macie juz jakis upatrzony?

wlasnie zrobilam suszone sliwki zawijane w cieniutkie plasterki bekonu na grilla co tam... na wyjazdach dieta nie obowiazuje
Stary 2009-07-17, 12:43   #2714
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
a macie juz jakis upatrzony?

wlasnie zrobilam suszone sliwki zawijane w cieniutkie plasterki bekonu na grilla co tam... na wyjazdach dieta nie obowiazuje
tak.. było troche dywagacji ale ostatecznie scotthttp://www.scott.pl/product.php?id_cat=97&id_prod=503

Stary 2009-07-17, 12:45   #2715
Aureea
Przyczajenie

Dziewczyny podpowiedzcie co mogę zrobić na kolację Jest ta moja Teściowa to chcę ją ugościć....niech sobie nie myśli!!! Chciałam zrobić coś ciekawego, żeby ja zaskoczyć ale nic nie przychodzi mi do głowy
Aureea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:49   #2716
lain
Zakorzenienie

Cytat:
tak.. było troche dywagacji ale ostatecznie scotthttp://www.scott.pl/product.php?id_cat=97&id_prod=503

wyglada spoko choc o parametrach technicznych to musialby sie moj TZ wypowiedziec, bo ja sie nie znam

a Twoj TZ juz go dosiadal?
bo jeszcze wypadaloby zeby mu sie na nim wygodnie jezdzilo moj TZ np. narzeka na swoja rame i stwierdzil, ze wolalby taka jak ja (zeby bylo nizej siodelko )
Stary 2009-07-17, 12:52   #2717
tancerka212
Zakorzenienie

a ja dzisiaj z siostrą będziemy się rozwijać kulinarnie i zrobimy na kolację pizzę hawajską mmmmniam

Aurea pysznym jedzonkiem a dziecinnie prostym jest tarta uwielbiam taką z brokułami i serem żółtym albo taką z pomidorami normalnie niebo w gębie- mój tż jak zasmakował tego jedzonka tak teraz się ciągle o nie dopytuje kiedy znowu zrobię a przepis jest tak prosty że nie ma prawa nie wyjść
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:06   #2718
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
wyglada spoko choc o parametrach technicznych to musialby sie moj TZ wypowiedziec, bo ja sie nie znam

bo jeszcze wypadaloby zeby mu sie na nim wygodnie jezdzilo moj TZ np. narzeka na swoja rame i stwierdzil, ze wolalby taka jak ja (zeby bylo nizej siodelko )
Powiem IC tka kogo bym się nie spytała to mówi scott to scott nie ważne jaki model.
Co do dosiadania.. Byliśmy w sklepie i na nim siedział.. Poza tym zaufany mój sprzedawca go polecał więc ufam bezgranicznie.. a TZ nie narzekał ze go coś gniecie.. a Twój ma geterki z pieluchą?? podobno dla panów na odgniecenia na rowerach najlepsze getry z pieluchą
Stary 2009-07-17, 13:06   #2719
201701300931
Konto usunięte

Wróciłam... Nie mam siły nadrabiać wszystkiego, bo muszę listy motywacyjne popisać:/

Wczorajsza rocznica upłynęła nam na siedzeniu w pociągu... Zamiast 2h siedzieliśmy w nim 4,5h, bo się zepsuł system informatyczny puszczający pociągi i musieli to robić ręcznie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:07   #2720
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

A siodełko się reguluje
A poza tym to ja mam rame 17 mojemu TZ mogi by sie nie miescily.. Jemu zalecają 21.. Chciał mniejszą ale wsiadł na 21 i od razu zmienił zdanie
Stary 2009-07-17, 13:14   #2721
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
aż nie chcę myśleć co by było bez pigułJa mam teraz idealnie wyważony okres, w weekend juz jest po, więc mi z niczym nie koliduje
Kurcze, a mi się zawsze zaczyna w sobotę i kończy w środku tygodnia. A że się z TŻ widuję głównie w weekendy, to trochę nam to nie po nosie.

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
te 8-minutówki lepiej robić przed śniadaniem czy po?
Zawsze lepiej ćwiczyć przed jedzeniem. Na pustu żołądek lepiej się tłuszczyk spala i nie ma kolki.

Cytat:
Napisane przez Aureea Pokaż wiadomość
Ja we Wrocławiu chodze do rewelacyjnej kliniki ginekologiczno położniczej "Corfamed" Wizyta kosztuje 80 zł zawiera badanie + usg wewnętrzne. Cytologia raz w roku 20 zł. Jestem bardzo zadowolona. Mili doświadczeni lekarze, czysto i estetycznie. Uważam, że to jest bardzo ważne bo dla kobiet to jest przezcież stresujące za każdym razem a tu jest troszkę przyjemniej Polecam!!!
Ja też tam chodzę Do dr Zabielskiej, ale raz do niej nie było terminów, więc poszłam do dr Barcikowskiego i też był super fajny, chyba nawet fajnieszy od Zabielskiej. Jak będę w ciąży, to może do niego będę chodzić, bo on tak więcej tłumaczy. Zabielska jak mi robi usg, to robi i na koniec mówi, że wszystko w porządku. A Barcikowski jak robił mi usg, to wszystko mi tłumaczył co widzimy na monitorku i co on robi (że mierzy rozmiar jajników i że właśnie po usg widzi, że tabletki działają). Ale chyba dawno nie byłaś wizyta kosztuje 100 zł + 20 zł za cytologię

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj z siostrą będziemy się rozwijać kulinarnie i zrobimy na kolację pizzę hawajską mmmmniam

Aurea pysznym jedzonkiem a dziecinnie prostym jest tarta uwielbiam taką z brokułami i serem żółtym albo taką z pomidorami normalnie niebo w gębie- mój tż jak zasmakował tego jedzonka tak teraz się ciągle o nie dopytuje kiedy znowu zrobię a przepis jest tak prosty że nie ma prawa nie wyjść
A daj przepis na tę tartę
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:16   #2722
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem IC tka kogo bym się nie spytała to mówi scott to scott nie ważne jaki model.
Co do dosiadania.. Byliśmy w sklepie i na nim siedział.. Poza tym zaufany mój sprzedawca go polecał więc ufam bezgranicznie.. a TZ nie narzekał ze go coś gniecie.. a Twój ma geterki z pieluchą?? podobno dla panów na odgniecenia na rowerach najlepsze getry z pieluchą
tylko, ze rower sklada sie z czesci roznych firm... no i tu juz bywa roznie zazwyczaj sa mocne i slabe strony
jasne, ze moj TZ ma geterki z pielucha inaczej chyba by nie przetrwal tych maratonow po gorach oj biedne bylyby jego klejnoty rodowe

Cytat:
A siodełko się reguluje

A poza tym to ja mam rame 17 mojemu TZ mogi by sie nie miescily.. Jemu zalecają 21.. Chciał mniejszą ale wsiadł na 21 i od razu zmienił zdanie
na prawde siodelko sie reguluje???

mojemu TZowi nie chodzi o rozmiar ramy tylko o jej geometrie rama ramie nierowna
Stary 2009-07-17, 13:18   #2723
kaska87
Zakorzenienie

jestem właśnie czekam na obiadek, się zmachałam w pracy muszę coś zjeść bo mi się żołądek do pleców przyklei, Tz na mnie krzyczy, że nie jem a ja nie jestem głodna a na myśl o słodyczach mnie mdli one mi tego nie wybaczą(słodycze)-plaster daje radę

w góry jedziemy sobota/niedziela a wracamy w środę , załatwiliśmy sobie wolne ale się cieszę tylko mi się nie chce spakować
ale najgorsze jest to, że będe musiała choc raz iśc z TZ w góry bo się zapłacze jak można się jarać łażeniem po górach

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-17 o 13:20
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 13:20   #2724
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Kurcze, a mi się zawsze zaczyna w sobotę i kończy w środku tygodnia. A że się z TŻ widuję głównie w weekendy, to trochę nam to nie po nosie.

Zawsze lepiej ćwiczyć przed jedzeniem. Na pustu żołądek lepiej się tłuszczyk spala i nie ma kolki.

Ja też tam chodzę Do dr Zabielskiej, ale raz do niej nie było terminów, więc poszłam do dr Barcikowskiego i też był super fajny, chyba nawet fajnieszy od Zabielskiej. Jak będę w ciąży, to może do niego będę chodzić, bo on tak więcej tłumaczy. Zabielska jak mi robi usg, to robi i na koniec mówi, że wszystko w porządku. A Barcikowski jak robił mi usg, to wszystko mi tłumaczył co widzimy na monitorku i co on robi (że mierzy rozmiar jajników i że właśnie po usg widzi, że tabletki działają). Ale chyba dawno nie byłaś wizyta kosztuje 100 zł + 20 zł za cytologię

A daj przepis na tę tartę
NIe chce mi się szukać wypowiedzi szany dlatego zacytowalam Jazz: szano zawsze ćwiczenia najlepiej robić przed jedzeniem.. Bo jak robisz po jedzeniu to nie dość ze czujesz jakmięśnie Ci w trakcie ćwiczeń pracująto jeszcze czujesz jak jedzenie Ci wędruje i brzuch bardziej boli
Ja od wczoraj jestem kaleka na jedną łydkęi mam siniona na niej
mój rower rozpychał się pedałami jak wchodziłąm na działkę.. wyglądam jakbym biła sięz całą druzyną piłkarzy

Tancia ..dawaj te tarte!! i co z biżu ???
Stary 2009-07-17, 13:21   #2725
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tylko mi się nie chce spakować
witaj w klubie
ja sie pakuje, pakuje i cos skonczyc nie moge

ale bedzie w przyszlym tygodniu fot do ogladania
Stary 2009-07-17, 13:23   #2726
Jazzmanka
Zadomowienie

Ja się chyba zaraz odłączę i idę za dom na trawkę z materiałami do czytania. Muszę jutro jechać na zakupy po leżak.

A w ogóle tak jakoś trafiły mnie ostatnio te historie (i ta z wczoraj) o młodych kobietach, które przegrywają z chorobą, że postanowiłam zacząć zaklejać mój pieprzyk na plecach, bo jak dotąd go niczym nie zakrywałam. Dzisiaj spróbuję sobie nakleić plaster, a jak mi się nie uda, to najwyżej pleców nie będę opalać. Musze się popytać w aptekach czy mają jakies specjalne malutkie plasterki na pieprzyki.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:25   #2727
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale bedzie w przyszlym tygodniu fot do ogladania
no będzie będzie

Stary 2009-07-17, 13:25   #2728
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Muszę jutro jechać na zakupy po leżak.
ooo dobrze, ze mi przypomnialas, bo bym zapomniala zabrac lezaka
Stary 2009-07-17, 13:32   #2729
angluka
Rozeznanie

Hej
Ja z tydzien wyjezdzam nad morze a może jakos we wrzesni namówie TŻ żebysmy zrobili sobie wycieczke d Berlina, tak na weekedn, zeby w piątek popołudniu wyjechac iśc do hotelu rano zwiedzaeniw sobote i w niedziele po południu do domku Bo Tropical Island swoją drogą chcemy jechac kiedys może w sylwestra
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:35   #2730
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
Hej
Ja z tydzien wyjezdzam nad morze a może jakos we wrzesni namówie TŻ żebysmy zrobili sobie wycieczke d Berlina, tak na weekedn, zeby w piątek popołudniu wyjechac iśc do hotelu rano zwiedzaeniw sobote i w niedziele po południu do domku Bo Tropical Island swoją drogą chcemy jechac kiedys może w sylwestra
a wiesz, że jutro będziesz miałam 3 z przodu na suwaczku?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości