PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 22:10   #2701
anciaahk
kosmitka

Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

Trzymamy kciuki mocno i czekamy jutro na dobre wieści .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 05:52   #2702
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
konczito prosze o zmiane @ na 11listopad
ja nie mam humoru więc nie wchodze i odpoczywam od wszelkich wypowiedzi tak jest mi lepiej...

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Konczitka długo ty masz tu jeszcze zamiar przebywać na tym wątku? Nie za bardzo się tu zadomowilaś?

a to racja chyba sie zadomowiłam - no nic to i na mnie pora sie zbliża

anulka jak córcie ? pokaż nam księzniczki

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Nie będę ukrywać, że bardzo bym tego chciała, ale nie jestem jedyną z takim samym marzeniem ...
Jutro się wszystko wyjaśni ... I będę szczera - bardzo się boję, bo gdzieś we mnie jest taka ogromna nadzieja, a objawów brak ...

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Kapuściane Pole

aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa
agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 09.11 Łódź starania zawieszone
asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie
Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 13.10 Malopolska

Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K.
Dra (Daria, 22 lata)
~~~~~~~~~~~~~ @ 11.11Wlkp
edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 07.10 Kraków-Roma
Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07
golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @15.10 Wrocław
gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03
Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02
Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.10
KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07
Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście
ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10
Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.10 Śląsk
Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 12.10
Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone
Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze
Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.11
stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~@ 27.09
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 07:31   #2703
malami82
Rozeznanie

A jednak to nie ja śniłam się naszej Nice ... Dziś rano zrobiłam pre-test (Quick vue nie było) no i wyszła jedna krecha A w ogóle to dziś tempka na 37,2 skoczyła. Odstawiłam luteinę, bo to na 100% ona tak miesza ... Za kilka dni przyjdzie @ i zacznie się kolejny 12 cykl ... Nie będzie szczęśliwego happy endu w 2009 ...
Ciężko mi ... Ale poddawać się nie mogę ...
Tylko zastanawia mnie co ze ślubnym widzieliśmy na tym wtorkowym teście ...

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:18   #2704
Nika1980
Zakorzenienie

witajcie..
u nas listopadowo...bleeeeeee:c ool:

Cytat:
A jednak to nie ja śniłam się naszej Nice ... Dziś rano zrobiłam pre-test (Quick vue nie było) no i wyszła jedna krecha A w ogóle to dziś tempka na 37,2 skoczyła. Odstawiłam luteinę, bo to na 100% ona tak miesza ... Za kilka dni przyjdzie @ i zacznie się kolejny 12 cykl ... Nie będzie szczęśliwego happy endu w 2009 ...

wyobrazam sobie jaka jestes rozczarowana...no i co z ta tempka? od luteiny tak skoczyla??? dziwne...
przytulam mocno i juz zaciskam kciuki za kolejny cykl!

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Chyba tak. Dziewczynki działają bardziej z ukrycia... Po tajniacku.

Trzymam babulce, niech któraś wytestuje ten sen Niki.
właśnie właśnie do robotki dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

wpadma do Was z całsukami laseczki i nie poddajemy sie tylko grzecznie do celu sobie dążymy - mija czas i każda z nas .... doczeka sie brzuszka

oooooooooooooo
Konczitka, dobry duszek !!!!!!!!!! BARDZO SŁUSZNIE!!!!

Cytat:
kochana my za tydzien bedzie sie bawic a teraz wszystko w proszku - nie ma to jak wszystko zostawic na ostatnią chwilę
a u nas hmmm jakoś się układa, zeby nie zapeszyc jest ok - zobaczymy jak bedzie dalej - tesciówka usłyszała pare słów i spłynęła wiec moze z tej strony chwilowy spokój będzie nie no dalej ją lubie hahahaha
aa i szykujemy sie na HSG
o proszę, czyli całkiem nieźle!
przedślubne wariactwo hihihihi

Cytat:

słoneczko termin na 24 listopada na 8:30
tego dnia będę siedzieć i zaciskać kciuki, Lenka też!

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Dra czasem tak lepiej, wiem sama po sobie, że to pomaga. Dzisiaj razem z Tobą jestem czerwoną królową, ale jakoś nie mam złego humoru, nie jestem rozczarowana, zaczęłam lepiej znosić te niepowodzenia. Nie wiem, może to efekt nastawienia lekarza, może to efekt odpoczynku - nie bywałam na wątku chyba z pół roku.
Wyjechałam na urlop, zaczęłam drugie studia, myślę o zmianie pracy, działam i przez to mi troszkę lepiej.
Zobaczysz, jeszcze na nas przyjdzie czas i będziemy najszczęśliwsze mamusie pod słońcem .
Trzymaj się cieplutko.

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
anciaahk jakoś sobie radzimy. Dziewczynki są w miarę grzeczne, teraz idą im zęby, więc troche marudzą, ale ogólnie jest OK. Trzymam kciuki, zebys tez miała bliźnięta, bo...wierz mi, ze to jest cudowna sprawa
reeeety, chyba bym sobie nie dała rady z bliźniakami.... ale , że to cudowna sprawa to wierzę....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:05   #2705
dra
Zakorzenienie

witajcie
Cytat:

Dra czasem tak lepiej, wiem sama po sobie, że to pomaga. Dzisiaj razem z Tobą jestem czerwoną królową, ale jakoś nie mam złego humoru, nie jestem rozczarowana, zaczęłam lepiej znosić te niepowodzenia. Nie wiem, może to efekt nastawienia lekarza, może to efekt odpoczynku - nie bywałam na wątku chyba z pół roku.
Wyjechałam na urlop, zaczęłam drugie studia, myślę o zmianie pracy, działam i przez to mi troszkę lepiej.
Zobaczysz, jeszcze na nas przyjdzie czas i będziemy najszczęśliwsze mamusie pod słońcem .
Trzymaj się cieplutko.
wiesz ja już tyle nie powodzen mialam,ale przez ostatnie cykle bylam wyluzowane,przez ginke spieprzyłam humor niestety,bo powiedziała,że mam się zaopatrzyć w testy ciażowe,bo powinnam być w ciąży,nie kupiłam testów ,bo wiedziałam,że @ przyjdzie,ale rozbudziła moja nadzieje,która tak dawno już umarła,odżyła a tu nagle @ wita mnie ,teraz wiem,że jestm głupia,że udało jej się moja nadzieje obudzić,już nikt we mnie jej nie obudzi,koniec umarła i jej nie ma,będę teraz czekała na cud...

Cytat:
ja tam trzymam kciuki nadal,niekiedy testy nie wychodza,ale lepiej sie nie nastawiac za bradzo trzymaj sie kochana
Stary 2009-11-12, 12:46   #2706
pomarnczka
Raczkowanie

Troszkę mnie tu nie było ale jakoś ostatnio jak już siedzę na kompie to allegro i inne takie związane z dziecięcymi zakupami oglądam.. ale tak czy inaczej wstyd mi, że mnie tyle nie było.. Wybaczcie

U mnie już 28tydzień się rozpoczyna.. leci ten czas jak szalony.. Samopoczucie puki co ok. tylko na biuście rozstępy mi się pojawiają.. buuuu.. pewnie jeszcze trochę i będę przypominała zebrę... Małe się wierci, płci nie znam, ale jak dobrze pójdzie za miesiąc się może ujawni..

Cytat:
hmmm... niezależnie od tego czy mieliście wtedy omamy czy też nie specjalnie dla Ciebie podsyłam Puki @ nie ma - jest nadzieja.. a że teraz jest sezon ogólnie zaraźliwy to zarażaj się moimi fliudkami

Dla Was wszystkich starających się zostawiam:

i trzymam za powodzenie "akcji"

ps.Kropka i za Twoją szyjkę
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:20   #2707
Jota
Raczkowanie

No ja już dziś mam dowód, że nie ominie mnie HSG. Staram się być silna i nie buczeć, ale chodzę struta cały dzień i nie mogę skupić myśli. Jednak muszę sobie popłakać, żeby wyrzucić chociaż trochę żalu. Chyba nie było cyklu, żebym nie ryczała, miękka d.pa jestem.
No to idę pierwsza na badanie, a dzień później Konczita.
Stary 2009-11-12, 21:09   #2708
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Malami pozostaje trzymać kciuki za następny. U mnie cykl jest chyba 13-14, nie wiem, nie liczę.
A dzidzia pojawi się szybciej, niż się spodziewasz. Poza tym, dopóki nie ma @, jest nadzieja .
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
wiesz ja już tyle nie powodzen mialam,ale przez ostatnie cykle bylam wyluzowane,przez ginke spieprzyłam humor niestety,bo powiedziała,że mam się zaopatrzyć w testy ciażowe,bo powinnam być w ciąży,nie kupiłam testów ,bo wiedziałam,że @ przyjdzie,ale rozbudziła moja nadzieje,która tak dawno już umarła,odżyła a tu nagle @ wita mnie ,teraz wiem,że jestm głupia,że udało jej się moja nadzieje obudzić,już nikt we mnie jej nie obudzi,koniec umarła i jej nie ma,będę teraz czekała na cud...
Dra, to chyba jeszcze nadzieja nie umarła, skoro czekasz na cud . I doczekasz się, zobaczysz .
U mnie jakoś odwrotnie, lekarz też mnie pozytywnie nastawia i rozbudza nadzieję, ale jakoś właśnie się nie nastawiam. Chociaż w głębi wierzę, że leczenie przyniesie pozytywny skutek. Ale rozczarowanie nie boli. Może ja jestem nienormalna .
Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
No ja już dziś mam dowód, że nie ominie mnie HSG. Staram się być silna i nie buczeć, ale chodzę struta cały dzień i nie mogę skupić myśli. Jednak muszę sobie popłakać, żeby wyrzucić chociaż trochę żalu. Chyba nie było cyklu, żebym nie ryczała, miękka d.pa jestem.
To dziewczyny trzymam za Was kciuki, będzie dobrze, musi być.
Ja jutro mam wizytę, 3 d.c. Cholerka jakoś tak mi głupio iść do lekarza podczas @, taka zalana, ehhh Oby jednak wszystko w porządku było.

Stary 2009-11-13, 07:03   #2709
Konczita
Zakorzenienie

malami przykro mi ....
dziewczynki pozdrawiam i lece na wymaz ...
Stary 2009-11-13, 07:46   #2710
kropka75
Zakorzenienie

kochane, za kolejne cykle, hsg i inne badanka.

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość
ps.Kropka i za Twoją szyjkę
A dziękuję. Dziś idę do gina i się dowiem co z nią. Mam jakiś dziwny ucisk na cały dół, w nocy 5 razy latam do kibelka z dwoma kropelkami i w ogóle czuję dyskomfort tam na dole. Jak nie urok...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:02   #2711
anciaahk
kosmitka

Kropko a ta szyjka może nawet nie będąc w ciąży powodować ucisk na pęcherz? Bo ja mam taki dyskomfort tuż przed @, zawsze mocno chce mi się, a leci dosłownie kilka kropelek i jest przy tym ból. Zwłaszcza jak długo nie korzystam z toalety, czyli przetrzymam.

Aha i pytałam Cię wcześniej o coś, chyba nie widziałaś, przepraszam, że zawracam głowę ale nie mam kogo spytać:
Kropko tak z ciekawości - co się dzieje, jak kobieta zajdzie w ciążę w czasie trwania urlopu wychowawczego? Może iść na zwolnienie? Uzyskuje wówczas jakikolwiek dochód? Tak samo na kolejnym macierzyńskim - przysługuje jej coś?

Stary 2009-11-13, 09:24   #2712
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropko a ta szyjka może nawet nie będąc w ciąży powodować ucisk na pęcherz? Bo ja mam taki dyskomfort tuż przed @, zawsze mocno chce mi się, a leci dosłownie kilka kropelek i jest przy tym ból. Zwłaszcza jak długo nie korzystam z toalety, czyli przetrzymam.
No właśnie... Ja nie wiem jak to jest, ale w II połowie cyklu też normalnie mam większe parcie na pęcherz. A szyjka kłuła mnie i przed ciążą... tylko nigdy jakoś się tym nie interesowałam. Gin mówił, że jest ok, to ok. A teraz mam cykora...

Cytat:
Aha i pytałam Cię wcześniej o coś, chyba nie widziałaś, przepraszam, że zawracam głowę ale nie mam kogo spytać:
Kropko tak z ciekawości - co się dzieje, jak kobieta zajdzie w ciążę w czasie trwania urlopu wychowawczego? Może iść na zwolnienie? Uzyskuje wówczas jakikolwiek dochód? Tak samo na kolejnym macierzyńskim - przysługuje jej coś?
Ano nie widziałam.

Tu jest nieco skomplikowana sprawa... Bo tak - urlop wychowawczy jest na czas określony. Póki kobieta na nim przebywa nie ma prawa do zasiłku i jej L4 nie jest nic warte. Musiałaby ten urlop przerwać, ale... urlop wychowawczy przerywa się, by świadczyć pracę, nie chorować.

Więc teoretycznie musiałaby złożyć wniosek do pracodawcy o powrót do pracy, pracodawca się zgadza, a ona w 1 dniu pracy zamiast przyjść do roboty, przynosi L4. Albo np. wraca do pracy na parę dni, a potem przynosi L4. Taka trochę niezdrowa sytuacja, ale prawnie możliwa.
Niektórzy pracodawcy robią dym, bo raz, że liczyli na pracownika, a dwa - wtedy również pierwsze 33 dni płaci pracodawca wynagrodzenie chorobowe, dopiero potem jest zusowski zasiłek, więc taka akcja to koszt dla firmy.

Macierzyński przysługuje, poród automatycznie przerywa urlop wychowawczy i kobiecie przysługuje zasiłek macierzyński.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-13 o 09:25
Stary 2009-11-13, 09:35   #2713
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jota Pokaż wiadomość
Jota, kochana, wiem jak bardzo to przezywasz..Ty i inne staraczki...przeszlam to samo, mialam HSG, zla i nieszczesliwa bylam jak cholera a przerazona jeszcze bardziej. Ale pomysl, ze jest to jakis krok naprzod i dobrze, ze mozesz, ze jest taka mozliwosc aby wykonac to badanie...nie jest zbyt przyjemne ale krotkie i do przezycia.
Posmuc sie, poplacz ale tez pomysl, ze napewno sie uda.

Trzymam tez kciuki za badanie Konczitki

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:45   #2714
anciaahk
kosmitka

Dzięki Kropko. Po prostu myślę, że jak uda się i zajdę w ciążę, to chyba od razu chciałabym się starać o kolejne dziecko, żeby nie przeżywać tego wszystkiego po raz drugi. Stąd takie pytania baaaardzo daleko wybiegające w przyszłość. A ten macierzyński wtedy jest liczony w oparciu o jaki dochód? Ten z poprzedniego macierzyńskiego?

Araczki właśnie też staram się tak myśleć, że każde kolejne badanie, każdy kolejny lek to krok w przyszłość. I będzie dobrze, musi być.

Stary 2009-11-13, 10:02   #2715
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kropko. Po prostu myślę, że jak uda się i zajdę w ciążę, to chyba od razu chciałabym się starać o kolejne dziecko, żeby nie przeżywać tego wszystkiego po raz drugi. Stąd takie pytania baaaardzo daleko wybiegające w przyszłość. A ten macierzyński wtedy jest liczony w oparciu o jaki dochód? Ten z poprzedniego macierzyńskiego?
Podstawą do chorobowego w takiej sytuacji, a potem macierzyńskiego jest wówczas kwota z umowy. A to z powodu nie przepracowania poprzednich 12 miesięcy.

Stary 2009-11-13, 10:55   #2716
anciaahk
kosmitka

Ok, dziękuję
Teraz do roboty ;-p

Stary 2009-11-13, 12:26   #2717
Konczita
Zakorzenienie

ale mam dzis lenia a okna mialam myc
Stary 2009-11-13, 12:37   #2718
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki
A ja wczoraj byłam u ginka i z moim Bąbelkiem wszystko ok Troszke leniwy jest i zaledwie kilka razy pomachał do nas nóżkami i raczkami od głowy do pupy ma 42 mm, serducho bije 160 udrzen na min
w związku z tym wysyłam moje PIERWSZE zarazki:
:mag ia:: magia:
coś czuje, że BARDZO zaraźliwe są, więc łapać czym prędzej

No i oczywiście mocno zaciskam kciuki za Was wszystkie
Pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 12:45   #2719
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki
A ja wczoraj byłam u ginka i z moim Bąbelkiem wszystko ok Troszke leniwy jest i zaledwie kilka razy pomachał do nas nóżkami i raczkami od głowy do pupy ma 42 mm, serducho bije 160 udrzen na min
w związku z tym wysyłam moje PIERWSZE zarazki:
:mag ia:: magia:
coś czuje, że BARDZO zaraźliwe są, więc łapać czym prędzej

No i oczywiście mocno zaciskam kciuki za Was wszystkie
Pozdrawiam
velluto super ze masz tak dobre wiesci bardzo sie ciesze ..

i łapie zarazki
Stary 2009-11-13, 12:46   #2720
anciaahk
kosmitka

Velluto to łapię, skoro zaraźliwe. Bardzo się w tym cyklu przydadzą.
Ja już po sprzątaniu, teraz walczę z prawem rzymskim, masakra. Tak to jest jak się człowiekowi na starość uczyć zechce.

Stary 2009-11-13, 12:49   #2721
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dziękuję
Teraz do roboty ;-p
Słusznie. Powodzenia

A ja Wam muszę powiedzieć, że jednak mam przeczucia... koleżanka z wątku kupiła niedawno sukienkę i tak mnie jakoś trzepło... Stwierdziłam, że ja bym nie kupiła kiecki póki nie mam 100% pewności na dziewczynkę, natomiast spodnie kupuję bez problemu. I większość niebieskiego. I mówię ON.
I w dodatku wcale nie umiem sobie wyobrazić, że miałabym córkę.

Stary 2009-11-13, 12:53   #2722
anciaahk
kosmitka

Coś w tym musi być. A w którym tygodniu już widać płeć?

Stary 2009-11-13, 13:25   #2723
ewelia20
Przyczajenie

Witam przyszłe mamusie i te oczekujące
Staramy sie z mężem już trzeci cykl i bez efektu i znowu rozczarowanie @ przyszła dzisiaja już tydzień się spózniała i tylko nadziej na robiła, więc nic innego mi nie pozostaje tylko dołączyć do was

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

A czy któraś z was stosowała luteine?? Czy dała jakieś rezultaty??

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

[QUOTE=malami82;15229819]A jednak to nie ja śniłam się naszej Nice ... Dziś rano zrobiłam pre-test (Quick vue nie było) no i wyszła jedna krecha A w ogóle to dziś tempka na 37,2 skoczyła. Odstawiłam luteinę, bo to na 100% ona tak miesza ... Za kilka dni przyjdzie @ i zacznie się kolejny 12 cykl ... Nie będzie szczęśliwego happy endu w 2009 ...

WIEM CO SIE CZUJE Z KAŻDYM KOLEJNYM TESTEM Z 1 KRESKĄ JA TEŻ BIORĘ LUTEINĘ 3CYKL I TO ONA PODNOSI TEMP. MOJA KOLEŻANKA PO ROKU STARAŃ POSZŁA NA BADANIA,BO JUŻ MYŚLAŁA ,ŻE NAPRAWDĘ JEST COŚ NIE TAK....I OKAZAŁO SIĘ ,ŻE JEST W CIĄŻY WIĘC I TOBIE TEGO ŻYCZĘ
ewelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 13:32   #2724
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się dobrze ułoży, to można by kombinować już. Jeśli to chłopak to nawet mogłoby się sprawdzić.
Ale tak na 90% to mówią dopiero w okolicy 20go tygodnia.

Stary 2009-11-13, 14:06   #2725
Nika1980
Zakorzenienie

witajcie...
u nas dzis znow leje....normalnie ochoty na nic nie mam....tylko bym z ciepla herbatka siedziala i dobry film obejrzala ...
juz posprztalam gore domku, pranko wstawilam i wywiesilam, wyjelam naczynia ze zmywarki...wszystko oczywiscie na raty miedzy karmieniami i zabawa z Lenka
teraz sie lenie, w koncu jeszcze przez pare dni jestem kobieta w pologu ...

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki
slicznie!!!!! cudowne wiesci!!!!!!!!!!

Cytat:
Słusznie. Powodzenia

A ja Wam muszę powiedzieć, że jednak mam przeczucia... koleżanka z wątku kupiła niedawno sukienkę i tak mnie jakoś trzepło... Stwierdziłam, że ja bym nie kupiła kiecki póki nie mam 100% pewności na dziewczynkę, natomiast spodnie kupuję bez problemu. I większość niebieskiego. I mówię ON.
no to znaczy, ze przeczucia Niki sie nie sprawdzily ale moze przeczucia sprawdzaja sie tylko w odniesieniu do swojego dziecka?

Cytat:
Napisane przez ewelia20 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie i te oczekujące
Staramy sie z mężem już trzeci cykl i bez efektu i znowu rozczarowanie @ przyszła dzisiaja już tydzień się spózniała i tylko nadziej na robiła, więc nic innego mi nie pozostaje tylko dołączyć do was
witamy u nas! jest tu przytulnie, czasem intymnie, czasem gwarno, ale zawsze milo!!!!

co do usg i plci to zalezy od sprzetu i specjalisty oraz od tego jak sie ulozy dziecko ( Lena na kazdym usg pokazywala co ma miedzy nogami, za to buzi nie bardzo chciala pokazac, raczki na twarzy- i tak zreszta czesto spi i teraz) .
nam w 17 tyg ( to byl dokladnie 16 tygodni i 1 dzien) kobieta powiedziala ze dziewczynka i pokazala male ziarnko kawy
w holandii sa specjalne kliniki specjalizujace sie tylkow wykonywaniu - usg tzw pretecho czyli usg nie medyczne a dla przyjemnosci rodzicow i na stronach tych klinik zwykle pisza , ze plec okreslaja od 17 tyg. ale faktycznie zdarza sie ze widac wczesniej.

Stary 2009-11-13, 15:05   #2726
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Araczki właśnie też staram się tak myśleć, że każde kolejne badanie, każdy kolejny lek to krok w przyszłość. I będzie dobrze, musi być.
Pewnie, ze bedzie dobrze! Ja jestem tego pewna. Tak samo jak wiedzialam, ze i ja sie doczekam mimo kryzysow....a teraz stuka juz 16 tc

A nauki jakos Ci zazdroszcze.
Ostatnio wzielo mnie i mysle, ze moglabym sie jeszcze czegos nauczyc...

Nika, chociaz ja tez czuje, ze Kropka moze miec chlopaczka to jednak poczekajmy jeszcze, bo moze Twoje przeczucia sie nie myla

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 15:31   #2727
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Słusznie. Powodzenia

U mnie z Szymkiem lekarz mi powiedziała w 12 tyg ale to rzadkie przypadki są że tak wcze,śnie jest widać , teraz się dziecie zasłoniło i dd.... ciekawe czy się w grudniu dowiem

Cytat:
Jak się dobrze ułoży, to można by kombinować już. Jeśli to chłopak to nawet mogłoby się sprawdzić.
Ale tak na 90% to mówią dopiero w okolicy 20go tygodnia.
Moja ginka mówiła że u dziewczynek czasem w tych tyg do 20go jest dośc przerośnięta łechtaczka i łatwo wtedy uznać że to chłopak
Stary 2009-11-13, 15:56   #2728
serduszkowata
Rozeznanie

Cześć dziewczyny - dopisuję się jeżeli można.
Stara ze mnie weteranka w staraniach bo trwa to od 01.2008, a od dzisiaj znam przyczynę mojej niepłodności - choroba PCO...
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 16:03   #2729
malami82
Rozeznanie

Hejki
U mnie chyba @ się zbliża, bo śluz się zmienił - jest bardziej rozciągliwy ... Gdyby nie to, że to koniec cyklu pomyślałabym, że dni płodne się zbliżają :P

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 16:26   #2730
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Pewnie, ze bedzie dobrze! Ja jestem tego pewna. Tak samo jak wiedzialam, ze i ja sie doczekam mimo kryzysow....a teraz stuka juz 16 tc

A nauki jakos Ci zazdroszcze.
Ostatnio wzielo mnie i mysle, ze moglabym sie jeszcze czegos nauczyc...

Nika, chociaz ja tez czuje, ze Kropka moze miec chlopaczka to jednak poczekajmy jeszcze, bo moze Twoje przeczucia sie nie myla
wow, 16 tydzien... super a ty jakie masz przeczucia co do swojej kruszynki Araczku? corcia czy synek?

poczekamy zobaczymy, choc wedlug mnie mama ma najlepsze przeczucia co do swojego dziecka. u mnie sie sprawdzily.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mnie z Szymkiem lekarz mi powiedziała w 12 tyg ale to rzadkie przypadki są że tak wcze,śnie jest widać , teraz się dziecie zasłoniło i dd.... ciekawe czy się w grudniu dowiem

Moja ginka mówiła że u dziewczynek czasem w tych tyg do 20go jest dośc przerośnięta łechtaczka i łatwo wtedy uznać że to chłopak
to czekamy do grudnia, a ciekawosc rosnie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny - dopisuję się jeżeli można.
Stara ze mnie weteranka w staraniach bo trwa to od 01.2008, a od dzisiaj znam przyczynę mojej niepłodności - choroba PCO...
witamy u nas rozgosc sie, rozsiadz wygodnie i czestuj sie nadzieja i optymizmem jak goraca kawa
i napisz cos o sobie wiecej !

......................... .................

Lena ma niespokojne popoludnie, tylkow chuscie sie uspokaja wiec siedze na sofie z laptopem i nic nie robie bo mala spi w chuscie..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości