|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
kosmitka
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Trzymamy kciuki mocno i czekamy jutro na dobre wieści
.
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to racja chyba sie zadomowiłam - no nic to i na mnie pora sie zbliża ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 09.11 Łódź starania zawieszone asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 13.10 Malopolska Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 11.11Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 07.10 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @15.10 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.10 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 02.10 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@05.10 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.10 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 12.10 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.11 stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~~@ 27.09
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
A jednak to nie ja śniłam się naszej Nice ... Dziś rano zrobiłam pre-test (Quick vue nie było) no i wyszła jedna krecha
Ciężko mi ... Ale poddawać się nie mogę ... Tylko zastanawia mnie co ze ślubnym widzieliśmy na tym wtorkowym teście ... |
|
|
|
#2704 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie..
u nas listopadowo...bleeeeeee:c ool: Cytat:
wyobrazam sobie jaka jestes rozczarowana...no i co z ta tempka? od luteiny tak skoczyla??? dziwne... przytulam mocno i juz zaciskam kciuki za kolejny cykl! Cytat:
Cytat:
Konczitka, dobry duszek !!!!!!!!!! BARDZO SŁUSZNIE!!!! Cytat:
przedślubne wariactwo hihihihi ![]() tego dnia będę siedzieć i zaciskać kciuki, Lenka też! Cytat:
Cytat:
ale , że to cudowna sprawa to wierzę....
|
|
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
Cytat:
|
|
#2706 | |
|
Raczkowanie
|
Troszkę mnie tu nie było ale jakoś ostatnio jak już siedzę na kompie to allegro i inne takie związane z dziecięcymi zakupami oglądam.. ale tak czy inaczej wstyd mi, że mnie tyle nie było.. Wybaczcie
![]() U mnie już 28tydzień się rozpoczyna.. leci ten czas jak szalony.. Samopoczucie puki co ok. tylko na biuście rozstępy mi się pojawiają.. buuuu.. pewnie jeszcze trochę i będę przypominała zebrę... Małe się wierci, płci nie znam, ale jak dobrze pójdzie za miesiąc się może ujawni.. Cytat:
Dla Was wszystkich starających się zostawiam: i trzymam za powodzenie "akcji"ps.Kropka za Twoją szyjkę
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
No ja już dziś mam dowód, że nie ominie mnie HSG
. Staram się być silna i nie buczeć, ale chodzę struta cały dzień i nie mogę skupić myśli. Jednak muszę sobie popłakać, żeby wyrzucić chociaż trochę żalu. Chyba nie było cyklu, żebym nie ryczała, miękka d.pa jestem.No to idę pierwsza na badanie, a dzień później Konczita.
|
#2708 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
A dzidzia pojawi się szybciej, niż się spodziewasz. .Cytat:
U mnie jakoś odwrotnie, lekarz też mnie pozytywnie nastawia i rozbudza nadzieję, ale jakoś właśnie się nie nastawiam. Chociaż w głębi wierzę, że leczenie przyniesie pozytywny skutek. Ale rozczarowanie nie boli. Może ja jestem nienormalna .Cytat:
Ja jutro mam wizytę, 3 d.c. Cholerka jakoś tak mi głupio iść do lekarza podczas @, taka zalana, ehhh Oby jednak wszystko w porządku było.
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki pozdrawiam i lece na wymaz ...
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, za kolejne cykle, hsg i inne badanka. A dziękuję. Dziś idę do gina i się dowiem co z nią. Mam jakiś dziwny ucisk na cały dół, w nocy 5 razy latam do kibelka z dwoma kropelkami i w ogóle czuję dyskomfort tam na dole. Jak nie urok... |
|
|
|
#2711 |
|
kosmitka
|
Kropko a ta szyjka może nawet nie będąc w ciąży powodować ucisk na pęcherz? Bo ja mam taki dyskomfort tuż przed @, zawsze mocno chce mi się, a leci dosłownie kilka kropelek i jest przy tym ból. Zwłaszcza jak długo nie korzystam z toalety, czyli przetrzymam.
![]() Aha i pytałam Cię wcześniej o coś, chyba nie widziałaś, przepraszam, że zawracam głowę ale nie mam kogo spytać: Kropko tak z ciekawości - co się dzieje, jak kobieta zajdzie w ciążę w czasie trwania urlopu wychowawczego? Może iść na zwolnienie? Uzyskuje wówczas jakikolwiek dochód? Tak samo na kolejnym macierzyńskim - przysługuje jej coś?
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tu jest nieco skomplikowana sprawa... Bo tak - urlop wychowawczy jest na czas określony. Póki kobieta na nim przebywa nie ma prawa do zasiłku i jej L4 nie jest nic warte. Musiałaby ten urlop przerwać, ale... urlop wychowawczy przerywa się, by świadczyć pracę, nie chorować. Więc teoretycznie musiałaby złożyć wniosek do pracodawcy o powrót do pracy, pracodawca się zgadza, a ona w 1 dniu pracy zamiast przyjść do roboty, przynosi L4. Albo np. wraca do pracy na parę dni, a potem przynosi L4. Taka trochę niezdrowa sytuacja, ale prawnie możliwa. Niektórzy pracodawcy robią dym, bo raz, że liczyli na pracownika, a dwa - wtedy również pierwsze 33 dni płaci pracodawca wynagrodzenie chorobowe, dopiero potem jest zusowski zasiłek, więc taka akcja to koszt dla firmy. Macierzyński przysługuje, poród automatycznie przerywa urlop wychowawczy i kobiecie przysługuje zasiłek macierzyński. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-13 o 09:25 |
||
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posmuc sie, poplacz ale tez pomysl, ze napewno sie uda. Trzymam tez kciuki za badanie Konczitki
|
|
#2714 |
|
kosmitka
|
Dzięki Kropko.
Araczki właśnie też staram się tak myśleć, że każde kolejne badanie, każdy kolejny lek to krok w przyszłość. I będzie dobrze, musi być.
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2716 |
|
kosmitka
|
Ok, dziękuję
Teraz do roboty ;-p
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dzis lenia a okna mialam myc
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki
A ja wczoraj byłam u ginka i z moim Bąbelkiem wszystko ok od głowy do pupy ma 42 mm, serducho bije 160 udrzen na min w związku z tym wysyłam moje PIERWSZE zarazki: coś czuje, że BARDZO zaraźliwe są, więc łapać czym prędzej ![]() No i oczywiście mocno zaciskam kciuki za Was wszystkie ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i łapie zarazki ![]()
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
kosmitka
|
Velluto to łapię, skoro zaraźliwe. Bardzo się w tym cyklu przydadzą.
Ja już po sprzątaniu, teraz walczę z prawem rzymskim, masakra. Tak to jest jak się człowiekowi na starość uczyć zechce.
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Słusznie.
Powodzenia ![]() A ja Wam muszę powiedzieć, że jednak mam przeczucia... koleżanka z wątku kupiła niedawno sukienkę i tak mnie jakoś trzepło... Stwierdziłam, że ja bym nie kupiła kiecki póki nie mam 100% pewności na dziewczynkę, natomiast spodnie kupuję bez problemu. I większość niebieskiego. I mówię ON. I w dodatku wcale nie umiem sobie wyobrazić, że miałabym córkę.
|
|
|
|
#2722 |
|
kosmitka
|
Coś w tym musi być. A w którym tygodniu już widać płeć?
|
|
#2723 |
|
Przyczajenie
|
Staramy sie z mężem już trzeci cykl i bez efektu i znowu rozczarowanie @ przyszła dzisiaj a już tydzień się spózniała i tylko nadziej na robiła, więc nic innego mi nie pozostaje tylko dołączyć do was---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- A czy któraś z was stosowała luteine?? Czy dała jakieś rezultaty?? ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- [QUOTE=malami82;15229819]A jednak to nie ja śniłam się naszej Nice ... Dziś rano zrobiłam pre-test (Quick vue nie było) no i wyszła jedna krecha Ciężko mi ... Ale poddawać się nie mogę ... Tylko zastanawia mnie co ze ślubnym widzieliśmy na tym wtorkowym teście ... WIEM CO SIE CZUJE Z KAŻDYM KOLEJNYM TESTEM Z 1 KRESKĄ WIĘC I TOBIE TEGO ŻYCZĘ |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się dobrze ułoży, to można by kombinować już. Jeśli to chłopak to nawet mogłoby się sprawdzić.
![]() Ale tak na 90% to mówią dopiero w okolicy 20go tygodnia. |
|
|
|
#2725 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie...
u nas dzis znow leje....normalnie ochoty na nic nie mam....tylko bym z ciepla herbatka siedziala i dobry film obejrzala ... juz posprztalam gore domku, pranko wstawilam i wywiesilam, wyjelam naczynia ze zmywarki...wszystko oczywiscie na raty miedzy karmieniami i zabawa z Lenka ![]() teraz sie lenie, w koncu jeszcze przez pare dni jestem kobieta w pologu ... ![]() Cytat:
slicznie!!!!! cudowne wiesci!!!!!!!!!! Cytat:
ale moze przeczucia sprawdzaja sie tylko w odniesieniu do swojego dziecka? ![]() Cytat:
co do usg i plci to zalezy od sprzetu i specjalisty oraz od tego jak sie ulozy dziecko ( Lena na kazdym usg pokazywala co ma miedzy nogami, za to buzi nie bardzo chciala pokazac, raczki na twarzy- i tak zreszta czesto spi i teraz) . nam w 17 tyg ( to byl dokladnie 16 tygodni i 1 dzien) kobieta powiedziala ze dziewczynka i pokazala male ziarnko kawy w holandii sa specjalne kliniki specjalizujace sie tylkow wykonywaniu - usg tzw pretecho czyli usg nie medyczne a dla przyjemnosci rodzicow i na stronach tych klinik zwykle pisza , ze plec okreslaja od 17 tyg. ale faktycznie zdarza sie ze widac wczesniej.
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nauki jakos Ci zazdroszcze. Ostatnio wzielo mnie i mysle, ze moglabym sie jeszcze czegos nauczyc... ![]() Nika, chociaz ja tez czuje, ze Kropka moze miec chlopaczka to jednak poczekajmy jeszcze, bo moze Twoje przeczucia sie nie myla
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ginka mówiła że u dziewczynek czasem w tych tyg do 20go jest dośc przerośnięta łechtaczka i łatwo wtedy uznać że to chłopak
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny - dopisuję się jeżeli można.
Stara ze mnie weteranka w staraniach bo trwa to od 01.2008, a od dzisiaj znam przyczynę mojej niepłodności - choroba PCO... |
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
Hejki
![]() U mnie chyba @ się zbliża, bo śluz się zmienił - jest bardziej rozciągliwy ... Gdyby nie to, że to koniec cyklu pomyślałabym, że dni płodne się zbliżają :P |
|
|
|
#2730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty jakie masz przeczucia co do swojej kruszynki Araczku? corcia czy synek? poczekamy zobaczymy, choc wedlug mnie mama ma najlepsze przeczucia co do swojego dziecka. u mnie sie sprawdzily. Cytat:
![]() Cytat:
i napisz cos o sobie wiecej ! ......................... ................. Lena ma niespokojne popoludnie, tylkow chuscie sie uspokaja wiec siedze na sofie z laptopem i nic nie robie bo mala spi w chuscie..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

.

długo ty masz tu jeszcze zamiar przebywać na tym wątku?
Nie za bardzo się tu zadomowilaś?
a to racja chyba sie zadomowiłam - no nic to i na mnie pora sie zbliża