Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 20:17   #2701
Astro
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez adusiadu Pokaż wiadomość
A pochwalisz się nabiustnie?
Ja też mimo wszystko Panache wole
Przyszła dzisiaj moja brooke sklep oferował mi zwrot kasy gdyby do dzis nie przyszla, ale na szczescie nie porwali jej kosmosi
Jak znajdę chwilę to zrobię foty. Najbardziej podpasowała mi Portia. To mój pierwsze stanik CK (do tej pory mam, ponieważ dopiero się uświadomiłam Brooke i Veronkę) i przyznam, że bardzo fajny jest, Freya jest rozciągliwa strasznie - wzięłam rozmiar 28G i nie żałuję, bowiem jest w sam raz - 30F po miesiącu pewnie byłoby luźne. Co do Freyi to nie wiem czy się pochwalę, bo przyznam, że pierwsze raz mam całkiem przeźroczysty stanik i trochę się wstydzę Chyba właśnie dlatego zastanawiam się czy jej nie sprzedać
Stary 2009-11-18, 20:27   #2702
kamab22
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jestem nowa na tym wątku, trafiłam tu przez przypadek prawdę powiedziawszy I chyba bede kolejna uswiadomiona, dzieki Wam
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Wg kalkulatora na tej str powinnam nosić stanik 65 G no i powiem szczerze ze w szoku jestem, bo od jakiegoś czasu kupuje 75A ( dodam ze ok 1,5 r temu skończyłam karmić dziecko piersią i przez to moje piersi są już innego kształtu niestety. Przed ciążą nosiłam 75 B a w ciąży 75C).
Moje wymiary:
pod biustem 75 cm
w biuscie 91 cm (bez biustonosza)
Gdzie ja znajdę biustonosz w moim "nowym" rozmiarze

Edit.
Jakos nie mogę uwierzyć w ten rozmiar, wpisałam w allegro 65G i wyskoczyły wielkieee miseczki. A moje piersi są raczej z tych malych.
HELP

Edytowane przez kamab22
Czas edycji: 2009-11-18 o 20:30
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 20:41   #2703
simeri
Wtajemniczenie

kamab22, na allegro większość staników to brytyjczyki, a Twój brytyjski rozmiar to 30F(65F), a 30F to jest raczej dość mały rozmiar zobacz tutaj:
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f

ale nie wierzę.. jak Ty mieścisz się w 75A ja nosiłam 75A przed uświadomieniem a teraz tylko 65C/D

edit:
rozmiar z kalkulatora jest tylko orientacyjny, może się okazać, że potrzebujesz mniejszej albo większej miseczki, poza tym może to też zależeć od konkretnego modelu

i polecam przeczytać instrukcję Jak założyć stanik?

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-11-18 o 20:55
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 20:51   #2704
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Jak znajdę chwilę to zrobię foty. Najbardziej podpasowała mi Portia. To mój pierwsze stanik CK (do tej pory mam, ponieważ dopiero się uświadomiłam Brooke i Veronkę) i przyznam, że bardzo fajny jest, Freya jest rozciągliwa strasznie - wzięłam rozmiar 28G i nie żałuję, bowiem jest w sam raz - 30F po miesiącu pewnie byłoby luźne. Co do Freyi to nie wiem czy się pochwalę, bo przyznam, że pierwsze raz mam całkiem przeźroczysty stanik i trochę się wstydzę Chyba właśnie dlatego zastanawiam się czy jej nie sprzedać
Ja mam Arabelkę i ładne to to, (wersja Oyster) jest taka delikatna i to tez moj jedyny przezroczysty stanik. Wyglada jak mgiełka na biuście z błękitną tasiemką, ale rozciagliwa jak nie wiem co
z Panache Cleo mam 3 staniki i po prostu kocham tą serię
Veronka też ladna mi się jeszcze podoba ariza soft aqua i ta taka kremowo-brzoskwiniowa.
Zaluje, ze Marks&Spencer nie robi obwodów od 60, niektore są takie piękne
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 20:51   #2705
Astro
Zadomowienie

Dziewczyny zakochałam się w modelu Curvy Kate Tease Me - na brastopie go nie widzę Czy ktoś może wie dlaczego? To zdaje się jest nowa kolekcja??

Cleo również uwielbiam - ja mam Brooke, a moja siostra George, a że mamy ten sam rozmiar miałam przyjemność mierzyć - świetna seria zwłaszcza dla początkujących

Edytowane przez Astro
Czas edycji: 2009-11-18 o 20:53
Astro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 20:55   #2706
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
kamab22, na allegro większość staników to brytyjczyki, a Twój brytyjski rozmiar to 30F(65F), a 30F to jest raczej dość mały rozmiar zobacz tutaj:
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f

ale nie wierzę.. jak Ty mieścisz się w 75A ja nosiłam 75A przed uświadomieniem a teraz tylko 65C/D

edit:
rozmiar z kalkulatora jest tylko orientacyjny, może się okazać, że potrzebujesz mniejszej albo większej miseczki, poza tym może to też zależeć od konkretnego modelu
Co do mojego 75A to powiem ze chodzę do takiego małego sklepiku, i tam Pani niby pomaga dobierać biustonosze, no ale jak widać nie dobiera ich raczej dobrze.
Teraz zacznę poszukiwania biustonosza w moich nowych rozmiarach.
Stary 2009-11-18, 20:57   #2707
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusiadu Pokaż wiadomość
Ja mam Arabelkę i ładne to to, (wersja Oyster) jest taka delikatna i to tez moj jedyny przezroczysty stanik. Wyglada jak mgiełka na biuście z błękitną tasiemką, ale rozciagliwa jak nie wiem co
z Panache Cleo mam 3 staniki i po prostu kocham tą serię
Veronka też ladna mi się jeszcze podoba ariza soft aqua i ta taka kremowo-brzoskwiniowa.
Zaluje, ze Marks&Spencer nie robi obwodów od 60, niektore są takie piękne
jak to nie robi?
http://balkonetka.pl/katalog/bra/mar...right-trim-bra - 60tka m&s :P ale chyba dopiero od niedawna te 60tki są dostępne :P

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 21:02   #2708
NICOL S
Przyczajenie

jakie modele staników zbiorą piersi do siebie ( tzn do środka) bardzo chcialabym uzyskać ten sexi rowek . dodam że mam duże piersi ale nie trzymają sie blisko siebie, jakie firmy mają w swojej ofercie takie staniki?
NICOL S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:11   #2709
*kasieńka*
Zadomowienie

Astro - jakiego rozmiaru ten Tease Me potrzebujesz?
Na Brastopie ich nie ma, bo z tego co wiem to one były robione najpierw na polski rynek, przynajmniej nigdzie indziej ich nie było.
I ktoś jeszcze wyżej pytał o Thrill Me - na początku może uwierać w pachę, jest dość wysoko zabudowany, ale potem przestaje, to bardzo wygodny biustonosz, zresztą Tease Me też

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:14   #2710
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Astro - jakiego rozmiaru ten Tease Me potrzebujesz?
Na Brastopie ich nie ma, bo z tego co wiem to one były robione najpierw na polski rynek, przynajmniej nigdzie indziej ich nie było.
I ktoś jeszcze wyżej pytał o Thrill Me - na początku może uwierać w pachę, jest dość wysoko zabudowany, ale potem przestaje, to bardzo wygodny biustonosz, zresztą Tease Me też
Tease Me różowy w rozmiarze 30F
Stary 2009-11-18, 21:20   #2711
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
jak to nie robi?
http://balkonetka.pl/katalog/bra/mar...right-trim-bra - 60tka m&s :P ale chyba dopiero od niedawna te 60tki są dostępne :P
O kurka wodna, rzeczywiście :O
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 21:23   #2712
*kasieńka*
Zadomowienie

Astro jeśli chcesz to sprawdzę jutro u siebie czy mam ten rozmiar

Stary 2009-11-18, 21:46   #2713
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Hmm... Czyli może zostawić... Do wyciętych bluzek na ramiaczkach się nie nadaje, ale do dekoltów za to bardzo I jest śliczny... A ty nosisz go, czy po prosu slyszałaś?
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 21:49   #2714
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Astro jeśli chcesz to sprawdzę jutro u siebie czy mam ten rozmiar
Możesz sprawdzić, chociaż TŻ to mnie chyba by zabił ale może jakieś zaskórniaki wysupłam.
Stary 2009-11-18, 22:04   #2715
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Co do mojego 75A to powiem ze chodzę do takiego małego sklepiku, i tam Pani niby pomaga dobierać biustonosze, no ale jak widać nie dobiera ich raczej dobrze.
Teraz zacznę poszukiwania biustonosza w moich nowych rozmiarach.
biustonoszy nie dobiera się 'na oko' tylko na biust

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-19, 07:06   #2716
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
biustonoszy nie dobiera się 'na oko' tylko na biust
Dziękuje za wszystkie rady. Wybiorę się do najbliższego mi sklepu z bielizna, który polecacie i tam mnie obmierza, pomierzą i pomogą wybrać odpowiedni rozmiar.
Jeszcze raz dzięki
Stary 2009-11-19, 08:06   #2717
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Hmm... Czyli może zostawić... Do wyciętych bluzek na ramiaczkach się nie nadaje, ale do dekoltów za to bardzo I jest śliczny... A ty nosisz go, czy po prosu slyszałaś?
noszę, mam wersję granatową i jest bardzo wygodna, Tease me mam różowy - na początku trochę kłuły w pachy, ale teraz są super

Cytat:
Możesz sprawdzić, chociaż TŻ to mnie chyba by zabił ale może jakieś zaskórniaki wysupłam.
oki, sprawdzę Mój mąż jak tylko widzi, że przynoszę kolejny stanik to przewraca oczami i dziwi się po co mi tyle

Stary 2009-11-19, 09:47   #2718
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NICOL S Pokaż wiadomość
jakie modele staników zbiorą piersi do siebie ( tzn do środka) bardzo chcialabym uzyskać ten sexi rowek . dodam że mam duże piersi ale nie trzymają sie blisko siebie, jakie firmy mają w swojej ofercie takie staniki?
Szukaj modeli typu plunge (z niski mostkiem), np. Masquerade Orion, Shanghai, Polka, Panache Tango Plunge (jest też balkonetka).
Ładnie też zbliżają do siebie piersi halfcupy, ale one robią bardziej dolinkę niż rowek.

Warto zacząć od określenia swojego wymiaru .
Stary 2009-11-19, 10:39   #2719
Astro
Zadomowienie

Cytat:
oki, sprawdzę Mój mąż jak tylko widzi, że przynoszę kolejny stanik to przewraca oczami i dziwi się po co mi tyle
Ja przyniosłam już 5 w tym miesiącu Po prostu za dużo tego na raz.

Mam takie pytanie - większość z Was pewnie nie kupuje majtek do staników (przynajmniej ja nie kupuję majtek po 80 zł) - czy macie jakieś swoje sklepy, gdzie można dobrać podobne?? Widziałam na balkonetce jak dzieczyna do któregoś panache dokupiła majtki z h&m i bym nie poznała że to nie komplet
Stary 2009-11-19, 10:55   #2720
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Ja przyniosłam już 5 w tym miesiącu Po prostu za dużo tego na raz.

Mam takie pytanie - większość z Was pewnie nie kupuje majtek do staników (przynajmniej ja nie kupuję majtek po 80 zł) - czy macie jakieś swoje sklepy, gdzie można dobrać podobne?? Widziałam na balkonetce jak dzieczyna do któregoś panache dokupiła majtki z h&m i bym nie poznała że to nie komplet
Mnie ostatnio coraz bardziej kuszą komplety, zaczęło się od Effuniaka morskiego, teraz komplet Cleo Beau, mam nadzieję, że to się źle nie skończy . Większość dziewczyn, aby nie wydawać na majtki 80-100 PLN szuka okazji na ebay'u.

Jeśli chodzi o "zamienniki" to ja mam różowe majtki z La Senzy do Masquerade Mai, widziałam jeszcze w Esotiqu czarno czerwone stringi z czarną koronką, które pasowałyby do Antoinette.
Stary 2009-11-19, 11:17   #2721
simeri
Wtajemniczenie

tikida, czy mogłabyś mi napisać ile mają cm w pasie i wysokości majty Effuniaka? masz 36, nie? bo ja się zastanawiam, czy nie wymienić moich 38 na 36, niby są dobra, ale ja bym się chyba czuła lepiej w mniejszych, bo i tak będę wymieniać stanik.
Stary 2009-11-19, 11:33   #2722
tikida
Rozeznanie

Cytat:
tikida, czy mogłabyś mi napisać ile mają cm w pasie i wysokości majty Effuniaka? masz 36, nie? bo ja się zastanawiam, czy nie wymienić moich 38 na 36, niby są dobra, ale ja bym się chyba czuła lepiej w mniejszych, bo i tak będę wymieniać stanik.
postaram się dzisiaj w nocy je zmierzyć (chodzi o pomiar bez naciągania, tak? ).
Stary 2009-11-19, 11:57   #2723
Wulkaniczna
Raczkowanie

Lirangel ja też mam problem z szukaniem sklepów w Krakowie. Interesuje mnie podany na pierwszej stronie sklep na Długiej, byłaś tam może?
Mój budżet niestety jest podobny i zastanawiam się czy w ogóle jest możliwość znalezienia czegoś w tych cenach...
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens."
Wulkaniczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 12:12   #2724
*kasieńka*
Zadomowienie

Astro - mam Tease Me niebieski w 30E (one mają większe miseczki, więc jeśli normalnie nosisz 30F, to 30E powinno być ok), a różowego niestety nie - chyba, że 28F (obwód nie jest jakiś mega ściśły)

Stary 2009-11-19, 12:47   #2725
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Astro - mam Tease Me niebieski w 30E (one mają większe miseczki, więc jeśli normalnie nosisz 30F, to 30E powinno być ok), a różowego niestety nie - chyba, że 28F (obwód nie jest jakiś mega ściśły)
W jakiej cenie?? 28F różowy

Edytowane przez Astro
Czas edycji: 2009-11-19 o 12:49
Astro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 14:34   #2726
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
postaram się dzisiaj w nocy je zmierzyć (chodzi o pomiar bez naciągania, tak? ).
tak, chodzi o pomiar bez naciągania, takich złożonych, w poziomie na wysokości gumki w pasie i pionowo, będę bardzo wdzięczna

no to przy okazji wstawię tego mojego Effuniaka 70B, miseczka ma 20cm głębokości i co ja tam miałam włożyć? mam 68/82, odstaje na obu piersiach, obwód ścisły, ale dobry. może w czasie górki byłby dobry, ale górka trwa krócej niż dołek, więc wolę mniejszy.
Stary 2009-11-19, 14:47   #2727
tikida
Rozeznanie

Cytat:
tak, chodzi o pomiar bez naciągania, takich złożonych, w poziomie na wysokości gumki w pasie i pionowo, będę bardzo wdzięczna

no to przy okazji wstawię tego mojego Effuniaka 70B, miseczka ma 20cm głębokości i co ja tam miałam włożyć? mam 68/82, odstaje na obu piersiach, obwód ścisły, ale dobry. może w czasie górki byłby dobry, ale górka trwa krócej niż dołek, więc wolę mniejszy.
Z przodu ładnie, z boku odstaje. Rzeczywiście miska za głęboka. Mam nadzieję, że 70A będzie idealne. Dowiadywałaś się jaka jest różnica w szerokości fiszbin?
Stary 2009-11-19, 16:00   #2728
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Z przodu ładnie, z boku odstaje. Rzeczywiście miska za głęboka. Mam nadzieję, że 70A będzie idealne. Dowiadywałaś się jaka jest różnica w szerokości fiszbin?
nie pytałam o fiszbiny, ale myślę, że nie będą węższe bardziej niż o 0,5cm a te są właśnie o tyle za szerokie mam nadzieję, że będzie dobrze, bo jeśli nie, to już się nie będę bawić w żadne kombinacje rozmiarowe. już się zniechęciłam, ostatnio mam same niewypały.
Stary 2009-11-19, 18:44   #2729
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze to teraz zupełnie zgłupiałam i nie wiem jaki rozmiar będę musiała kupić. Zmieniałam zdanie już 3 razy i widzę, że zmienię też po raz czwarty.
Swoją drogą, co będą miały kupić dziewczyny z mniejszymi piersiami niż Twoje?
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 19:05   #2730
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Kurcze to teraz zupełnie zgłupiałam i nie wiem jaki rozmiar będę musiała kupić. Zmieniałam zdanie już 3 razy i widzę, że zmienię też po raz czwarty.
Swoją drogą, co będą miały kupić dziewczyny z mniejszymi piersiami niż Twoje?
nie wiem też to sobie pomyślałam a już się nawet zastanawiałam czy to nie jest przypadkiem 70C ale ktoś pisał, że nowe Effuniaki mają głębokie miseczki. a te wysokie boczki to też przesady w małych rozmiarach.

a tak w ogóle to zastanawiam się po co jest ten effuniakowy kalkulator jeśli chyba nikomu nie wylicza dobrego rozmiaru
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości