![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
A propos badań prenatalnych i tego USG w 13tym tygodniu... a konkretnie płatności za nie.
Wymęczyłam przez tel. i Feminę i NFZ. Niestety nic się nie zmieniło, ale... co się dowiedziałam... program badań wygląda jak wygląda, jak to już było pisane wcześniej, natomiast jest jeden mały myk, a nazywa się on naginanie rzeczywistości. ![]() Polega on na tym, że lekarz na skierowaniu pisze nieprawdę, np. że w rodzinie mieliśmy choroby genetyczne. Albo że czegoś tam na "zwykłym" USG nie widzi i ma wątpliwości co do budowy płodu... Z takim skierowaniem nie płacimy za to USG. I jest to jedyne wyjście. Inna opcja to oczywiście USG u własnego lekarza, który albo zrobi w ramach wizyty albo spreparuje sam sobie papiery do NFZ tak, żeby dostać zwrot. ![]() ____________ Jeśli więc macie takie możliwości i da się z Waszym ginem dogadać, kombinujcie. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-22 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maz chcialby corke. Ale tez bez cisnienia. Nie rozmawiamy za bardzo o plci. Moze kiedys przyjdzie dzien, ze zechcemy wiedziec....a moze nie. Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co na angine, ja mialam raz, ropna, strasznie mnie bolalo gardlo i plukalam woda z sola. ..+ antybiotyk...ale w ciazy nie bylam wtedy. Trzymaj sie dzielnie ![]() Od poczatku listopada rusza akcja szczepien na swinska grype. Kobiety w ciazy sa w grupie ryzyka wiec jako pierwsze zostana zaszczepione, jesli chca oczywiscie. Czy Wy bedziecie sie szczepic? Ja nigdy nie bylam szczepiona na grype, zreszta chorowalam na nia raz w zyciu. A 4 listopada prawdopodobnie moglabym dostac zastrzyk.
![]() |
#2703 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że u Ciebie też ok. I widzę, że jak u mnie prognozy na dziewczynkę są ![]() Cytat:
Ja też, ja też!!! I nie wyobrażam sobie z kolei, jak ktoś może nie chcieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana dzidzia ![]() Kurcze, dziewczyny też macie już tak, że was małe dzieci rozczulają. Jeszcze jakiś czas temu małe dzieci mogły dla mnie wogóle nie istnieć...jedyne co mnie rozczulało to małe kotki i pieski ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam dzisiaj do szpitala, na oddział genetyczny ( idę 5.11 ) i pytałam się, czy badania są płatne i babka powiedziała, że nie. Tylko muszę mieć skierowanie. Ja jestem w grupie ryzyka, bo mam skończone 36 lat
![]() Teraz z innej beczki. Poszłam na swój ryneczek i znalazłam super nowy sklep z ciuchami dla dzieci. babka przywozi je z Anglii, wszystkie nowe,słodziutkie i tanie jak barsz. Na zdjęciu poniżej bluzeczka dla córki koleżanki, do której idę za tydzień....zapłaciłam za nią całe 13 zł ![]() http://www.allegro.pl/item747687063_...days_7_pa.html to kosztuje w sklepie 36 zł Pokazuję jeszcze swój okrąglinek poranny ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-22 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Poranny też nieźle wypasiony.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
o jaaaa
![]() To na kiedy masz termin ![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
Boże Narodzenie obstawiam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka jaka piłeczka
![]() Rano to ja wogole nie mam brzucha.. wieczorem mam tak trochę na dole wypchnięty.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
#2710 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak w tym roku byłam u siostry w Londynie, to synka obkupiłam, takie T-shirty z krótkim rękawem po 1Ł ![]() ![]() No, i Twój brzuszek rzeczywiście "wielgachny" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
U mnie otworzyli ciucholand z ciuchami z angli. Ale akurat dla małych dzieci sa rzeczy nowe. A dla dziewczynek są poprostu booooskie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Druga połowa maja
![]() ...ale już mogę byc obsługiwana bez stania w kolejce z takim brzucholkiem ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-22 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
bydgoszczanko wieczorny brzusio zrobił na mnie wrażenie, ale ten dzisiejszy poranny to normalnie
![]() ![]() Jutro ma mnie odwiedzić koleżanka z rocznym synkiem i chyba muszę pochować rzeczy, których byłoby mi żal jakby się "popsuły" ![]() ![]() ![]() A dzisiaj dostałam wiadomość, że moja klasa ze szkoły średniej chce zorganizować spotkanie 10 lat po maturze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bydgoszczanko , nie mogę się nadziwić rozmiarem Twojego brzucha!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2009-10-22 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zadomowienie
|
Zżarło mi posta
![]() Biricchina, Araczki super, że wszystko jest ok ![]() Kardashi ![]() Bydgoszczanka piękny brzusio ![]() ![]() A ja nie muszę znać płci dziecka... Choć pewnie jak będzie już widać, to zapytam... Ale mam jakieś ostrożne podejście do tego, bo znam przypadek, gdzie wg usg miał być chłopak, a urodziła się dziewczynka. Nie wiem, co lekarz zobaczył na tym usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Ktoś chce naleśnika? Bo smażę... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
gin policzył według ostatniej@ na 11 maja, mi według własnych wyliczeń wychodzi kolo 14 maja, ale nie wiem czemu mam przeczucie, że rozwiązanie może być później
![]() ![]() ![]() ![]() Ja idę rosołek zjeść... M ugotował i właśnie nakłada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja naleśnika chętnie, a z czym? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- [QUOTE=DAnia;14867085]Zżarło mi posta ![]() Biricchina, Araczki super, że wszystko jest ok ![]() Kardashi ![]() Ja tak samo jak Dania ciesze sie ze jest dobrze i trzymam kciuki za Kardashi ja mam wizyte jutro i bedzie to 11 tydz i 3 dzień( a takiego brzuchola nie mam chociaz tyłek mi sie powiekszył hihih) mam nadzieje ze tez bedzie wszytko dobrze co do płci mnie wszystko jedno ale fajnie jakby była dziewczynka no jesli sie urodzi chłopak to tez sie nie obraże ważne zeby bylo zdrowe ![]() Kropko ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-22 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki,
Godzinę dziś spędziłam, żeby nadrobić wszystko, co naprodukowałyście ![]() Biricchina, Araczki rewelacyjne wieści ![]() Bydgoszczanko, imponujący brzusio! Kropuś ja miałam naleśniki wczoraj. Zawsze robię z serkiem waniliowym, ale że nie chciało mi się dupska ruszyć do sklepu to zjedlismy z małżem z nutellą i dżemem - najlepsze pomieszane są - czyli trochę nutelli trochę dżemu ![]() A dziś skromnie - pomidorówka z makaronem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Raczkowanie
|
o rany ale mi narobilyscie smaka na nalesniki
normalnie az slinka mi cieknie, doslownie a powiedzcie mi czy mozemy jesc sledzie matijasy? takie surowe solone? |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
|
Fajnie macie ja to tylko mogę jeść kanapki z serem i pomidorem bo po reszcie mam mdłości. I to takie od rana do wieczora ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dziś miałam podobnie - też pomidorówka, tylko z ryżem. Właśnie pożarłam drugi talerz... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Konto usunięte
|
Wróciłam od gina
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Żeście się Babeczki nachwaliły to teraz ja....wróciłam właśnie od gina i niestety tylko 2D na kiepskim sprzęcie ale...widziałam rączki i nóżki Maluszka...chodziły za mną szare myśli ale te rączulki przy buźce i nóżęta malusie...poryczałam się- lekarza mam fajnego
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Dzidzia ma 5 cm i 1 mm...11 tyg i 6 dni
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2009-10-22 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Konto usunięte
|
Gratuluję kitty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
i po wizycie
![]() Wszystko jest ok, dzidzia rozwija się prawidłowo. Ma 3 cm. Taaak się wierciła ![]() ![]() Gin się śmiał że ma szczęscie bo natura go obdarzyła piłeczką do zabawy. Ale nie zapytałam co to jest ![]() ![]() I mowiłam mu o tych przeciwciałach, że pielęgniarki z lab kazały mi wziąć od niego skierowanie na badania bo coś jest nie tak to podsumował 'same są nie tak' ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naleśniory z sieci, takie ładne, żeby Wam smaka zrobić. ![]() Rosół za mną chodzi już tydzień... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z konfiturą truskawkową, własnej roboty, z tego lata. ![]() A dawaj. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś był w sprzedaży taki czekolado-drzem, pamiętacie? Raz to kupiłam i odchorowałam potem. Od tego czasu nie mieszam. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zjadła naleśniczka
![]() ![]() ![]() Ale jakiś czas chodziła za mną taka zwykła kanapeczka ze świeżutkim chlebkiem, grubą warstwą masła i zółtym serkiem ![]() ![]() Czekodzem był okropny. Stał w lodówce ze 2-3 miechy i nikt go nie jadł. Ja nie mam fazy pomidorowej. Jakoś wręcz pomidory mnie odrzucają.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-22 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.