Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 14:15   #2701
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

ja też sama nie robiłam nie martw się Kama nie mam zdolności manualnych WCALE ale zaproszenie <nie chwaląc się> mieliśmy śliczne, moge przynieść na spotkanko
a pogoda dziś naprawde ładna... aż się w pracy siedzieć nie chce jak słoneczko zza okienka zachęca na spracerek
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 14:49   #2702
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
ja też sama nie robiłam nie martw się Kama nie mam zdolności manualnych WCALE ale zaproszenie <nie chwaląc się> mieliśmy śliczne, moge przynieść na spotkanko
a pogoda dziś naprawde ładna... aż się w pracy siedzieć nie chce jak słoneczko zza okienka zachęca na spracerek
Ja znalazłam nawet ładne zaproszenia na allegro, dla znajomych inny wzór a dla rodziny inny
http://moda.allegro.pl/item794460324..._unikalne.html

Mnie na spotkaniu niestety nie będzie, bo nie mam z kim małego zostawić. Moj Tz-cik pracuje do ok 20, w soboty troszkę krócej i niestety nie dam rady. Moze jakoś na kolejne spróbuje go moim rodzicom podrzucić, narazie mój tata jest w szpitalu i nie chce mamy dodatkowo obciążać.
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 16:35   #2703
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Coś tam pani wspominała o godzinie zakończenia wesela Zapomniałam o tym.. Powinnam pogadać z tą panią, żeby o 4 rano nie zakończyła wesela, jak goście by byli na sali. To samo z poprawinami, mają trwać do 19 bodajże i nie dłużej. Ciekawi mnie jedno, czemu w innych lokalach wesela mogą trwać do rana, a na drugi dzień też mają poprawiny, a tam jakoś jest problem..czyżby talerze ręcznie myli

Nie ma problemu, ja poczekam Maggie Bardzo dobrze, że zajęta jesteś, trzeba się tylko cieszyć
z tego co słyszałam to nie ma możliwości negocjacji, po prostu trzeba gości wyprosić dobrze ze przy jednym dniu można się bawićdo oporu

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Jestem niesamowicie ciekawa gdzie Ty zdechłe myszy widziałaś?
byliśmy tam kilka razy i jakoś ani żywe ani zdechłe nie pałętały m i się pod nogami
ale nie wiem czemu takie oburzenie zaraz
ja napisałam tylko to co widziałam. Myszy leżały zdechłe 2 w sali i jednka w przejsciu, no przecież nie w sałątce Zapewne najadły się trutki i padły. Ale ten fakt mnie zniesmaczył i tyle. A fatamorgana to zapewne nie była, mimo ża PAn który nas oprowadzał udawał że ich nie widzi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 16:40   #2704
fragolinka
Raczkowanie

Question Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Dziewczyny, jesteście szalone! Dziś biegnąc przez miasto, zabiegłam (ot tak sobie do Karola Brzyskiego) Nie będzie mnie w Polsce przez cały grudzień i styczeń, bo jadę na dłuuugie wakacje więc dopytuję, czy w lutym jak się pojawię, to znajdzie dla mnie jeszcze czas. I a on na to, że na czerwiec to nie wie czy w ogóle mnie gdzieś zmieści ... Na szczęście okazało się, że to te PM z 5 czerwca są najbardziej aktywne od razu więc umówiłam się z Ola Sz. ... i odetchnęłam z ulgą. Teraz mogę spokojnie zająć sie planowaniem podróży przedślubnej a o całej reszcie związanej z 12 czerwca pomyślę w lutym pozdrawiam cieplutkie wszystkie super plannerki!!
fragolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 16:55   #2705
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
z tego co słyszałam to nie ma możliwości negocjacji, po prostu trzeba gości wyprosić dobrze ze przy jednym dniu można się bawićdo oporu
Ja pierwszy raz słyszę o lokalu który z góry zakłada godz zakończenia wesela. Nie robiłam bym w takim miejscu przyjęcia weselnego. Wstyd by mi było gości wypraszać podczas zabawy.
Z tymi myszami to rzeczywiście wierzyć się nie chce

Cytat:
Napisane przez fragolinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście szalone! Dziś biegnąc przez miasto, zabiegłam (ot tak sobie do Karola Brzyskiego) Nie będzie mnie w Polsce przez cały grudzień i styczeń, bo jadę na dłuuugie wakacje więc dopytuję, czy w lutym jak się pojawię, to znajdzie dla mnie jeszcze czas. I a on na to, że na czerwiec to nie wie czy w ogóle mnie gdzieś zmieści ... Na szczęście okazało się, że to te PM z 5 czerwca są najbardziej aktywne od razu więc umówiłam się z Ola Sz. ... i odetchnęłam z ulgą. Teraz mogę spokojnie zająć sie planowaniem podróży przedślubnej a o całej reszcie związanej z 12 czerwca pomyślę w lutym pozdrawiam cieplutkie wszystkie super plannerki!!
Juz się zapisujecie To chyba i ja muszę już zadzwonić i się umówić do upatrzonej makijażystki bo w końcu naprawdę zostanę umalowana przez Pania z kwiaciarni (jak w moim śnie)
Stary 2009-11-06, 17:02   #2706
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Juz się zapisujecie To chyba i ja muszę już zadzwonić i się umówić do upatrzonej makijażystki bo w końcu naprawdę zostanę umalowana przez Pania z kwiaciarni (jak w moim śnie)
He heh zapisuj się zapisuj a kogo wybierasz na makijażystke i fryzjerke

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 17:29   #2707
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
He heh zapisuj się zapisuj a kogo wybierasz na makijażystke i fryzjerke
Na uczesanie zapisze sie albo do Prestizu, tam gdzie Ty, albo kolezanka mojego Tz-ta mnie uczesze w domu. Chociaz nie wiem musialaby mnie czesac w lazience zeby Tz nie widzial, ale lazienke mam tak mala ze sie ledwo co 1 osoba miesci wiec nie wiem
A na makijażystkę chciałabym Pania Błaszczak, bo ślicznie nasza Elizkę umalowała, szczegolnie oczy,wiec dzwoniłam do niej ale dopiero w styczniu będzie na przyszły rok umawiać wiec mam troszkę czasu
Tak w ogóle to mam zamiar włosy sobie kupić na klipach i doczepiać

Gosia musiałam to napisać, nie wytrzymałam, wybacz

Edytowane przez kamab22
Czas edycji: 2009-11-06 o 17:32
Stary 2009-11-06, 17:30   #2708
fragolinka
Raczkowanie

uhahha może pani z kwiaciarni jest uzdolniona i w kierunku wizażu, ale... zapisuj sie, bo zobacz ile tu nas

Małgosiu, rzadko tu bywam, ale też się dopisuję do kalendarza PM 2010 ślub 12 czerwca 0 17.00 w kościela Andrzeja Boboli, a wesele w Focusie
fragolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 17:36   #2709
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
uhahha może pani z kwiaciarni jest uzdolniona i w kierunku wizażu, ale... zapisuj sie, bo zobacz ile tu nas
Kochana moze i uzdolniona ale w moim snie malowała mnie niebieskim cieniem i rozowa pomadka, wyglądałam niczym ruska baba z targu pod zamkiem , ząbków złotych tylko było brak
Stary 2009-11-06, 20:56   #2710
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Małgosiu, rzadko tu bywam, ale też się dopisuję do kalendarza PM 2010 ślub 12 czerwca 0 17.00 w kościela Andrzeja Boboli, a wesele w Focusie
hehe witam ja też 12 czerwca 2010 nareszcie nas więcej
Stary 2009-11-06, 22:38   #2711
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Rzeczywiście cichutko tu dziś.
Ja właśnie wróciłam z 3-godzinnego spaceru, jest tak cieplutko i słonecznie aż się do domu wracać nie chciało
Zazdroszczę Wam dziewczyny ze same zaproszenia robicie, ja niestety z tych co 2 lewe ręce maja do takich rzeczy
ee nie martw się, ja też lewa w te rzeczy jestem, w życiu nic ładnego na plastykę ani technikę nie zrobiłam..Teraz się porwałam z motyką na słońce..ciekawa jestem co z tych moich zaproszeń wyjdzie

Cytat:
Obowiązkowo przynieś, jestem baardzo ciekawa jak Ci wyszły

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hehe witam ja też 12 czerwca 2010 nareszcie nas więcej
tłumy czad
Stary 2009-11-06, 22:52   #2712
bianeczkaa
Zakorzenienie

A czy która się maluje u p MArty Banach? Ja się do niej zapisałam, jeszcze przed wakacjami, bo słyszałąm ze na przyszły rok już w wakacje mogłabym mieć problem. Nie mam tylko fryzjera ani pomysłu Co byście poleciły? Od razu mówię że oczekuje awangardowej fryzury, czegos oryginalnego i proszę mnie nie kierować do Chołoty czy Gali.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

To i ja bym się chciała dopisać do listy

Ślub 09.10.2010, g. 16.00, w kosciele Urszuli Leduchowskie w Lublinie, wesele sala weselna Dys 300

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-06, 22:58   #2713
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
A czy która się maluje u p MArty Banach? Ja się do niej zapisałam, jeszcze przed wakacjami, bo słyszałąm ze na przyszły rok już w wakacje mogłabym mieć problem. Nie mam tylko fryzjera ani pomysłu Co byście poleciły? Od razu mówię że oczekuje awangardowej fryzury, czegos oryginalnego i proszę mnie nie kierować do Chołoty czy Gali.
Mnie będzie malowała Pani Marta. Ja dzwoniłam dosyć niedawno do niej i nie miałam większych problemów z zapisaniem się. Co do fryzjera to nie pomogę niestety. Ja prawdopodobnie skorzystam z usług mojej osiedlowej pani fryzjerki, coś prostego i eleganckiego, więc myślę, że podoła
Stary 2009-11-06, 23:25   #2714
MAGiALENA
Zakorzenienie

równo 5 miesięcy po ślubie, link do naszych fotek.
http://picasaweb.google.pl/xmagialenax/06062009#

Cytat:
ja też sama robiłam nasze zaproszenia.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2009-11-06 o 23:31
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 09:13   #2715
Telka10
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny Jak tam? Wyspane? Szkoda że dziś słoneczko nie świeci...
Magialenko śliczne te Wasze zdjęcia

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 09:15   #2716
Kasia_7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość

Bardzo ładne masz zdjecia Chociaż już wcześniej widziałam część Twoich fotek, to muszę przyznać że Wasz plener wyszedł naprawdę rewelacyjnie (te jeziora i łąki), pewnie jeszcze nie raz zajrzę na tego linka.

Oficjanie dołączam się do grona osób mających dwie lewe ręce, jeżeli chodzi o rzeczy plastyczne, rysowanie itp.

http://www.suwaczek.pl/cache/2207c4dceb.png
Kasia_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 09:40   #2717
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Śliczne te Wasze zdjęcia, oglądaliśmy razem z Tz-tem.
Jacy Wy młodzi

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny Jak tam? Wyspane? Szkoda że dziś słoneczko nie świeci...
Magialenko śliczne te Wasze zdjęcia
Wczoraj takie piękne słoneczko świeciło a dziś to się aż z łóżka wstać nie chce

Cytat:
Napisane przez Kasia_7 Pokaż wiadomość
Oficjanie dołączam się do grona osób mających dwie lewe ręce, jeżeli chodzi o rzeczy plastyczne, rysowanie itp.
Hehehe, witamy w naszym gronie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
ee nie martw się, ja też lewa w te rzeczy jestem, w życiu nic ładnego na plastykę ani technikę nie zrobiłam..Teraz się porwałam z motyką na słońce..ciekawa jestem co z tych moich zaproszeń wyjdzie
A tam od razu z motyka na słońce Pochwal się koniecznie jak już gotowe będą.
Stary 2009-11-07, 09:42   #2718
Wioletaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja też się zapisałam do pani Mart jakoś niedawno do niej pisałam i już były problemy z zapisem na 21 sierpnia ale znalazła się jakaś poranna godzina

Cytat:
Mnie będzie malowała Pani Marta. Ja dzwoniłam dosyć niedawno do niej i nie miałam większych problemów z zapisaniem się. Co do fryzjera to nie pomogę niestety. Ja prawdopodobnie skorzystam z usług mojej osiedlowej pani fryzjerki, coś prostego i eleganckiego, więc myślę, że podoła
Ja również z fryzjerem zrobię jak ana. Osiedlowa pani fryzjer będzie chyb najlepszym wyjściem bo blisko domu , a że mam na osiedlu obok siebie 3 salony także i tak już wybór

Magialenka plener bardzo mi się podoba, przypomnij gdzie go robiliście??
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 10:20   #2719
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne te Wasze zdjęcia, oglądaliśmy razem z Tz-tem.
Jacy Wy młodzi
wiem, wiem, nie widać, że mamy po 23 lata.

Cytat:
Napisane przez Wioletaa Pokaż wiadomość
Magialenka plener bardzo mi się podoba, przypomnij gdzie go robiliście??
w pięknych krajobrazach Lubelszczyzny - nad Zalewem Zemborzyckim.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 11:31   #2720
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

dziewczyny, pomozcie!

powiedzcie na co zwracać uwagę podpisując umowę z zespołem i właścicielami sali weselnej?
Stary 2009-11-07, 11:44   #2721
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

ale nie wiem czemu takie oburzenie zaraz
ja napisałam tylko to co widziałam. Myszy leżały zdechłe 2 w sali i jednka w przejsciu, no przecież nie w sałątce Zapewne najadły się trutki i padły. Ale ten fakt mnie zniesmaczył i tyle. A fatamorgana to zapewne nie była, mimo ża PAn który nas oprowadzał udawał że ich nie widzi
no to chyba Cię rozczaruję Bianeczko. W przypadku jednodniowego wesela w Dysie też nie można bawić się do oporu. Jest ustalona godzina zakończenia, bo w niedzielę też robią tam wesela.

A co do myszy i potraw w gościnnym - jakoś średnio wierzę w to, co napisałaś. Czytając twoje posty kilka miesięcy temu pamiętam, że Twoje wypowiedzi często nie miały nic wspólnego z prawdą

Cytat:

MAGiALENA śliczne zdjęcia. przypomnisz mi kto Cię malował. Bo mi umknęło. a make upik bardzo mi się podoba

pozałatwialiśmy dziś kwestie kościelne. dostaliśmy zezwolenie początkowo ksiądz u św. Rodziny nie chciał nam dać, bo jak to powiedział "nie chciał sobie robić problemów" i odsyłał nas do wojciecha, no ale dał sie uprosić
śmignęliśmy również na poczekajkę - i już indeksy itd leżą na półce. niedługo nauki czas zacząć i odhaczyć poradnię

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2009-11-07 o 11:46
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 11:59   #2722
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweetek86 Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomozcie!

powiedzcie na co zwracać uwagę podpisując umowę z zespołem i właścicielami sali weselnej?
Co do zespołu to ja ustalałam m.in. do ktorej beda grac, i ze jeśli ludzie będą się długo bawić to ze zostaną troszkę dłużej, jak dlugie beda przerwy, ze alkoholu nie pija, w umowie mam ze zapewniam im jedzenie i napoje,
piosenki wybieramy my. W umowie musisz dokładnie określić cenę i ile zaliczki wpłacasz. I od kiedy zespół zaczyna, tzn czy chcesz ich przy błogosławieństwie czy dopiero na sali.
Co do sali to nie pomogę, ja wynajmuje sama sale, kucharkę i obsługę mam swoja.
Stary 2009-11-07, 12:24   #2723
lalka25wawa
Przyczajenie

GG do lalka25wawa

Witajcie!

Zastanawiam się nad wynajęciem mobilnego drink baru z profesjonalną obsługą.
Niestety moje poszukiwania nie odniosły sukcesu. Jest sporo ogłoszeń z innych rejonów Polski, jednak najbardziej interesowałby mnie ktoś z lubelskiego.
Mogłybyście mi kogoś doradzić?

Pozdrawiam serdecznie
lalka25wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 15:38   #2724
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne fotki Ale jacy wy młodzi!

Cytat:
dziewczyny, pomozcie!

z salą to napewno:
ile maszposiłków ciepłych i zimnych i co oprócz tego (ciasta, napoje, owoce) czy sala będzie ustrojona, a później już przed samym weselem trzeba spisać pewnie jakie potrawy chcesz mieć, a i oczywiście nie wolno zapomnieć jaka cena, ile upustu dla dzieci i o zaliczce

z zespołem to do od której i do której, za ile, tu ci za duzo nie pomogę
Cytat:
no to chyba Cię rozczaruję Bianeczko. W przypadku jednodniowego wesela w Dysie też nie można bawić się do oporu. Jest ustalona godzina zakończenia, bo w niedzielę też robią tam wesela.

A co do myszy i potraw w gościnnym - jakoś średnio wierzę w to, co napisałaś. Czytając twoje posty kilka miesięcy temu pamiętam, że Twoje wypowiedzi często nie miały nic wspólnego z prawdą
Ja już wytłumaczyłam, ze wcześniej napisałam nieprawdę bo sama zostałam wprowadzona w błąd i nie mam zamiaru się o tym rozpisywa wiecej. Nie musisz mi wierzyć, ja swoje widziałam i zdania nie zmienię. Co do tego, że jadłospis jest zmieniany, wiem to od osoby pracujacej w branży ślubnej, mającej doczynienia z wieloma lokalami. A opowiedziała mi o tym ponieważ zapytałam się o najgorszy lokal według niej i dlaczego. Podała właśnie Zajazd Gościnny i Anastazję. Ale np moi rodzice byli tam na weselu i byli bardzo zadowolenie, jedzenie smakowało, ładnie wszystko podane. Nie neguje, ze któraś z was robi tam wesele, tym bardziej nie piszę zeby zrobić komuś na złość czy przykrość, tylko piszę co mnie zniecheciło do tego lokalu a wierz mi że byłby dla mnie wygodny bo mam go pod nosem. Rozumiem że wizażanka, która widziała mysz w Karczmie Rzym też kłamie Wiesz mnie też nie chce się wierzyć, ze w moim lokalu są myszy, ale mam świadomość że mogą być, bo jest tam ciepło, sucho i zazwyczaj spokojnie, to idealne miejsce biorąc pod uwagę ze mogą dodatkowo znaleść coś do zjedzenia (na dodatek niedaleko są pola uprawne). Ja ich jednak wolę nie ogladać. A gdyby mnie ktośnapisał, ze coś tam było nie tak jak trzeba to bym sięcieszyła, bo wiedziałabym na co zwrócić uwagę, aby u mnie tego nie było.
Tak jak rozmawialismy z właścicielką to o wczeniejszym zakończeniu wesela wspominała tylko przy 2-dniowym weselu, ale skoro tak piszesz to się muszę dopytać bo głupio by było wypraszać gości. Oby nikt nie miał następnego dnia

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Wioletaa Pokaż wiadomość
Ja też się zapisałam do pani Mart jakoś niedawno do niej pisałam i już były problemy z zapisem na 21 sierpnia ale znalazła się jakaś poranna godzina
a przyjeżdża do ciebie do domu czy jedziesz do salonu? bo ma podobno gdzieś otwierać/może już ma, nie wiem. Ja jestem zapisana na 11,12 i 13 dla mnie mamy i świadkowej.
Chviałam pójść do salonu osiedlowego, nawet byłąm porozmawiać ale pani na pytanie co by mi zaproponowała, stwierdziłą że dziewczyny zazwyczaj przychodzą ze zdjeciem fryzury to tak to ona nie wie no to podziękowałam

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lalka25wawa Pokaż wiadomość
Witajcie!

Zastanawiam się nad wynajęciem mobilnego drink baru z profesjonalną obsługą.
Niestety moje poszukiwania nie odniosły sukcesu. Jest sporo ogłoszeń z innych rejonów Polski, jednak najbardziej interesowałby mnie ktoś z lubelskiego.
Mogłybyście mi kogoś doradzić?

Pozdrawiam serdecznie
zobacz na http://forum.gazeta.pl/forum/f,45592...le_Lublin.html w zakłądce forum są też śluby i sekcja lubelska, wiem ze niektóre lokale maja własnych barmanów i mogą samo coś takiego zorganizować. Bardzo fajna sprawa, byłąm na weselu z takim barem

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Co do zespołu to ja ustalałam m.in. do ktorej beda grac, i ze jeśli ludzie będą się długo bawić to ze zostaną troszkę dłużej, jak dlugie beda przerwy, ze alkoholu nie pija, w umowie mam ze zapewniam im jedzenie i napoje,
piosenki wybieramy my. W umowie musisz dokładnie określić cenę i ile zaliczki wpłacasz. I od kiedy zespół zaczyna, tzn czy chcesz ich przy błogosławieństwie czy dopiero na sali.
Co do sali to nie pomogę, ja wynajmuje sama sale, kucharkę i obsługę mam swoja.
ciekawe czy mój Tż ma w ogóle jakiś świstek że dał zaliczke bo sam to załatwiał. Trzeba się będzie wybrać jak wróci, bo nawet chcieli dostać namiary miejsca naszego ślubu i wesela.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-11-07 o 15:46
Stary 2009-11-07, 16:34   #2725
Wioletaa
Raczkowanie

Cytat:

a przyjeżdża do ciebie do domu czy jedziesz do salonu? bo ma podobno gdzieś otwierać/może już ma, nie wiem. Ja jestem zapisana na 11,12 i 13 dla mnie mamy i świadkowej.
Chviałam pójść do salonu osiedlowego, nawet byłąm porozmawiać ale pani na pytanie co by mi zaproponowała, stwierdziłą że dziewczyny zazwyczaj przychodzą ze zdjeciem fryzury to tak to ona nie wie no to podziękowałam
Przyjeżdża do mnie do domu i mama jest na 9 a ja na 10 zapisana bo tylko takie godziny zostały tego dnia mam nadzieję wszystko mi się uda zgrać z fryzjerem teraz
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 17:05   #2726
bianeczkaa
Zakorzenienie

Na pewno będzie ok Mam ogromny dylemat z tym fryzjerem A to przecież trzeba już załatwia! Zastanawiam sięteżw jakiej koleności to wszystko zrobić, myślałam nad tym żeby usiaść na fotel ostatnia, żeby mieć najświeższy mak i fryz, chyba pójdę na kilka czesań próbnych do różnych salonów i coś wybiorę.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-11-07, 18:47   #2727
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia musiałam to napisać, nie wytrzymałam, wybacz
Haha
Cytat:
się robi

Cytat:
dziewczyny, pomozcie!

Co do zespołu :
Godziny przybycia do Tż przed weselem jeśli decydujecie się na wyjście z domu
Mniej wiecej o której przyjedziecie z kościoła na sale
Pierwszą piosenke
Repertuar na weselu
Podziękowania dla rodziców
Oczepiny
Godzine zakończenia weslela
Przyśpiewki przy stołach jeśli się chce, i jakie

Ja ustawiłam się z gościem z zespołu we wtorek przed ślubem i obgadaliśmy wszsytko

Cytat:
Na pewno będzie ok Mam ogromny dylemat z tym fryzjerem A to przecież trzeba już załatwia! Zastanawiam sięteżw jakiej koleności to wszystko zrobić, myślałam nad tym żeby usiaść na fotel ostatnia, żeby mieć najświeższy mak i fryz, chyba pójdę na kilka czesań próbnych do różnych salonów i coś wybiorę.
Wg mnie zdecydowanie za wcześno, jeszcze jest rok czasu ! Załatwiałam fryzjera ze 3mc wcześniej i wyrobiłam się spokojnie z próbną fryzurą, makijażem.

25.08.2011

Stary 2009-11-07, 19:10   #2728
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Magialena..w którym kościele braliście ślub? Wygląda dosyć nowocześnie, chyba niedawno wybudowany.

Cytat:
A tam od razu z motyka na słońce Pochwal się koniecznie jak już gotowe będą.
Nie ma się czym chwalić Ściągnęłam pomysł z all, więc tutaj raczej nie pokaże, żeby kłopotów nie robić

Cytat:

pozałatwialiśmy dziś kwestie kościelne. dostaliśmy zezwolenie początkowo ksiądz u św. Rodziny nie chciał nam dać, bo jak to powiedział "nie chciał sobie robić problemów" i odsyłał nas do wojciecha, no ale dał sie uprosić
śmignęliśmy również na poczekajkę - i już indeksy itd leżą na półce. niedługo nauki czas zacząć i odhaczyć poradnię
No to widzę jednak, że mi sie goście nie pobawią na weselu Wybije 4am i nara ludziska..wróćta o 14
A czemu ze św.Rodziny braliście? Ja już się pogubiłam która to wasza parafia, która nie, wiem tylko gdzie ślub Zresztą najistotniejsze, że macie załatwione..zapraszamy na nauki..np do św.rodziny..w tą środę są pierwsze

Cytat:
No co ty..nie przesadzajmy aż tak, masz ślub za prawie rok, w miesiącu "nie-letnim", może nie będzie takie tłoku. Jak masz make-up o 13 to fryzure możesz sobie spokojnie na 11 ustawić i się wyrobisz spokojnie. Jak masz czas, chęci i pieniądze na próbne fryzury ślubne to podziwiam
Stary 2009-11-07, 19:47   #2729
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No to widzę jednak, że mi sie goście nie pobawią na weselu Wybije 4am i nara ludziska..wróćta o 14
A czemu ze św.Rodziny braliście? Ja już się pogubiłam która to wasza parafia, która nie, wiem tylko gdzie ślub Zresztą najistotniejsze, że macie załatwione..zapraszamy na nauki..np do św.rodziny..w tą środę są pierwsze
Tak mówicie o tej 4 godzine, tak z autopsji, jeśli wesele dwu dniowe to ma lo kto zostanie do 4
Myśle że nawet na 1-dniowym większośc gości zwija się o 2-3 a najwytrwalsi (czytac nasi dobrzy znajomi ) zostaną do tej 4 ale też już ostatkiem sił

25.08.2011

Stary 2009-11-07, 20:01   #2730
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tak mówicie o tej 4 godzine, tak z autopsji, jeśli wesele dwu dniowe to ma lo kto zostanie do 4
Myśle że nawet na 1-dniowym większośc gości zwija się o 2-3 a najwytrwalsi (czytac nasi dobrzy znajomi ) zostaną do tej 4 ale też już ostatkiem sił
hehe to chyba ja mam jakąś wczutę, bo ostatnio wyszłam z wesela przed 5 Zresztą nie ma co gdybać i planować, może się okazać, że wesele bedzie wielką lipą i goście wyjdą po oczepinach

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości