PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-27, 15:27   #2701
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Alexa...to witaj w klubie,bo mnie na ustach też wyskoczyło to obrzydlistwo.Od rana czułam,że coś jest nie tak.Idę coś zjeść.
Stary 2009-11-27, 15:31   #2702
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam ja mialam dzisiaj wizyte w szpitalu i mierzyli mi cukier bo 3 tyg temu byl wysoki noi jest ok bo dzisiaj wyniki od razu dali wiec sie ciesze serduszko malego bije jak dzwon lubie sluchac jak lekarz sprawdza jak mu serduszko bije no i ciesnienie mam w normie takze wizyta udana
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:10   #2703
olcia26
Raczkowanie

i mam stan podgorączkowy 37,6. powinnam się martwić czy jeszcze nie koniecznie
olcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:11   #2704
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

UWAGA rozpisalam sie hehe

Zebreko
a prosze prosze Sama prawda wiec nie ma za co dziekowac !!!! A brzusio juz taaaaki duzy slicznie,jak zobaczylam focie to nie moglam uwierzyc Slicznie rosniecie I jak tam tortilla?? Napewno pyyycha!!!
Sensuel no wcale sie nie dziwie ze z poprzedniej wizyty nic nie pamietasz tylko to ze to boy...ale juz teraz na spokojnie we wtorek wszystkiego wysluchasz a pozniej nam opowiesz Heh widac Polska oszczedza a Dunczycy maja za duzo kaski i przez to do kazdego zadania inna osoba...Swoja droga to ciekawe jak dzidzia sie czuje tak wogole w brzuszku,noo a do gory nogami to juz calkiem,ehh szkoda ze z tego okresu czlowiek nic nie pamieta
Alexa slonko no to sie ciesze ze juz troszke lepiej,oby jak najszybciej calkowicie przeszlo !!! Ahh bo ta pogoda taka do bani,raz slonce raz deszcz a pozniej tylko chorobska sie rozwijaja Kurujcie sie kochana
U mnie nawet dobrze,choc tak jak pisalam wczesniej jakas nerwowa dzis jestem,cos mnie nosi i nie mam sie na czym/kim wyrzyc A do tego w dalszym ciagu jestem w pracy,bo jak polozylam malego spac o 14.30 tak spi do tej pory...jeszcze Tz mnie nastraszyl ze moze malemu cos sie stalo,nie oddycha,bo to niemozliwe zeby tak dlugo spal,a jednak,sprawdzilam i spi jak aniolek heh...
A mi sie pojawiaja znow nerwobole w klatce piersiowej Zdecydowanie za duzo nerwow ostatnio i tak wlasnie sie to konczy dla mnie
Olcia a bylas u lekarza z tym kaszlem,moze zrob jakies badania bo to juz troche za dlugo sie ciagnie Wracaj szybciutko do zdrowia!!!
Elcia Sloneczko suuupcio ze z malutkim wszystko dobrze,no i ze Tobie poprawily sie wyniki tak trzymaj juz do konca ciazy Ojj napewno cuudnie jest uslyszec bijace serduszko swojego malenstwa

Buziaki kochane

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:21   #2705
olcia26
Raczkowanie

kicia byłam u lekarza w sobote bo tez miałam podwyższoną temperature, mega ból głowy i kaszel. zbadał mnie bardzo dokładnie, węzły chłonne i osłuchiwał mnie bardzo długo. stwierdził, że to zwyly wirus, bez zmian w oskrzelach i płucach. kazał mi wykupić syrop homeopatyczny i eferalgan na gorączke ale kazał go brac dopiero jak będzie powyżej 38 ale nie było więc nawet ani jednego nie wypiłam

sama nie wiem co robić
Stary 2009-11-27, 17:29   #2706
Sensuel
Wtajemniczenie

Olcia.....dziecko w brzuchu ma o 2C więcej niż mama,także myślę,że przy 38 już powinnaś coś wziąć p.gorączkowego.Ale w razie czego skontaktuj się z farmaceutą lub lekarzem.

Kicia...może to i dobrze,że nic nie pamiętamy z okresu jak głową w dół leżeliśmy przez tyle czasu.We wtorek to na pewno wrażenia z USG opiszę,bo to ostatnie widzenie z dzidzią przed porodem.
Duńczycy kasy mają sporo,ale trzeba o wszystko się upominać i dostajesz to co prawda za free,ale trzeba wyraźnie powiedzieć np.znieczulenie podczas porodu,czy znieczulenie podczas szycia krocza,wanna do porodu itp.Z niczym problemu nie ma,ale trzeba powiedzieć
Oni też o dziwo nie widzą w niczym przeszkód w ciąży.Wiadomo...nie polecają palenia i picia alkoholu,ale cała reszta jest do dyspozycji dlatego dzisiaj pytałam o stepper .
Stary 2009-11-27, 17:43   #2707
olcia26
Raczkowanie

sensuel dzięki za radę, wstrzymam się jeszcze z tym p.gorączkowym a zaaplikuje sobie syrop domowej roboty od mamy, ten syrop jest paskudny ale czego się nie robi dla dzidziusia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 18:06   #2708
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sensuel świetnie ja na obiadek robię dzisiaj Trortille
Jaki pyszny masz obiadek
Ostatnio jakoś nie mam weny twórczej. Ostatnio cos padam po 19 chyba zima idzie wielkimi krokami.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:22   #2709
zebra666
Zakorzenienie

Kicia oj była boska!!! Na kolacje jeszcze mamy Nawet troche już dzisiaj posprzatałam to jutro będę miała mniej

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:36   #2710
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olcia26 Pokaż wiadomość
sensuel dzięki za radę, wstrzymam się jeszcze z tym p.gorączkowym a zaaplikuje sobie syrop domowej roboty od mamy, ten syrop jest paskudny ale czego się nie robi dla dzidziusia

Byle nie na bazie czosnku,bo on działa poronnie!!

Alexa...zapomniałam ci odpisać.U mnie od nadciśnienia zaczęło się zatrucie ciążowe.
Stary 2009-11-27, 18:55   #2711
olcia26
Raczkowanie

sensuel ty to masz wyczucie, właśnie na bazie czosnku ale sam jego zapach wywołał odruch wymiotny więc go nie wypiłam. dzięki kochana bo pewnie jeszcze bym próbowała wieczorem. a mogę brać witaminę C1000?

jutro przed pracą wejde do apteki bo do lekarza będę mogła jechać dopiero w niedziele

a ja odsmażyłam sobie placki ziemniaczane, normalnie pyszności zaczyna wracać mi apetyt chociaż jeszcze na niektóre zapachy reaguje dość ciężko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 19:43   #2712
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
sensuel ty to masz wyczucie, właśnie na bazie czosnku ale sam jego zapach wywołał odruch wymiotny więc go nie wypiłam. dzięki kochana bo pewnie jeszcze bym próbowała wieczorem. a mogę brać witaminę C1000?

jutro przed pracą wejde do apteki bo do lekarza będę mogła jechać dopiero w niedziele

a ja odsmażyłam sobie placki ziemniaczane, normalnie pyszności zaczyna wracać mi apetyt chociaż jeszcze na niektóre zapachy reaguje dość ciężko

Wcale nie wyczucie tylko jak piszesz,że z babcinej apteczki to albo na bazie czosnku,albo cebuli także jedno z dwóch
Ja chyba jutro racuchy zrobię,bo dziewczyny z mamusiowego mnie smaka narobiły
Stary 2009-11-27, 20:03   #2713
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc moje drogie
zaczelismy wekend,dni odpoczynku i lenistwa
jutro robie pizze na grubym ciescie wlasnie mam ochote na taka domowej roboty
dzis w pracy caly dzien siedzialam i nic nie robilam,a przepraszam herbate wstalam sobie zrobic i jedzonko wyciagnelam.

OLCIA biedactwo kuruj sie kuruj.a slyszalas o kompocie z agrestu-bardzo dobry na zbicie goraczki.dobry i zadnych skutkow ubocznych.
a poza tym musisz wypocic chorobsko, innego sposobu nie ma,na przegonienie tej zarazy.takze poc sie i zmieniaj koszulki co chwila ...

ZEBERKA a co to za tajne zdjatka jedno nowe widze w avatarku ,a gdzie reszta...

KICIA jak tam kochana dzis.widze duza poprawe i powrot ciesze sie bardzo,az mi na serduchu choc troche lepiej...

ALEXA ja tam mamusiu sie dzis czujemy

ELCIA gratuluje dobrych wynikow i oby tak dalej

ide pozmywac naczynka, czytaj stos garow idem idem nie marudze

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 20:18   #2714
zebra666
Zakorzenienie

Agnieszka tu chodzi o avatarek, bo włoski sobie ściełam

Stary 2009-11-27, 20:37   #2715
agnieszka09
Wtajemniczenie

ZEBERKO hmmm to ja trochu slepa albo tak wpatrzona z abardzo w brzusio to dawaj duuuze zdjecie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 20:49   #2716
zebra666
Zakorzenienie

Agnieszka proszem Cie bardzo:P ale nie wyszło zbyt pięknie

Stary 2009-11-27, 21:08   #2717
eniggma
BAN stały

Cytat:
a mi się tam podoba:love :
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 21:14   #2718
agnieszka09
Wtajemniczenie

ZEBERKO ja sie nastawiam na jakies paskuctwo a tu....pieknie wyszlas.ale ten Twoj brzuszek to juz takie wielkie rozmiary przyjmuje taki duuuzzzyyy,podoba mi sieeee.a fryzurka chyba tylko podcielas albo faktycznie mnie ten Twoj brzusio tak oslepil

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2009-11-27, 22:49   #2719
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc moje drogie
zaczelismy wekend,dni odpoczynku i lenistwa
jutro robie pizze na grubym ciescie wlasnie mam ochote na taka domowej roboty
dzis w pracy caly dzien siedzialam i nic nie robilam,a przepraszam herbate wstalam sobie zrobic i jedzonko wyciagnelam.

OLCIA biedactwo kuruj sie kuruj.a slyszalas o kompocie z agrestu-bardzo dobry na zbicie goraczki.dobry i zadnych skutkow ubocznych.
a poza tym musisz wypocic chorobsko, innego sposobu nie ma,na przegonienie tej zarazy.takze poc sie i zmieniaj koszulki co chwila ...

ZEBERKA a co to za tajne zdjatka jedno nowe widze w avatarku ,a gdzie reszta...

KICIA jak tam kochana dzis.widze duza poprawe i powrot ciesze sie bardzo,az mi na serduchu choc troche lepiej...

ALEXA ja tam mamusiu sie dzis czujemy

ELCIA gratuluje dobrych wynikow i oby tak dalej

ide pozmywac naczynka, czytaj stos garow idem idem nie marudze
A dziekuje,dziekuje dzis juz duzo lepiej
jakas senna tylko chodze i do niczego a pozatym nawala mnie caly krzyz a co bedzie pozniej

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Byle nie na bazie czosnku,bo on działa poronnie!!

Alexa...zapomniałam ci odpisać.U mnie od nadciśnienia zaczęło się zatrucie ciążowe.
OOOOOOOOOOOOOOOOO matyljo !!!!
to niefajnie mialas,cale szczescie,ze wszystko dobrze sie skonczylo,mam nadzieje,ze te moje bole glowy to nie nadcisnienie,bo znowu jest noc i mnie wali lep jak diabli,maz mi robil masaz glowy i nic nie pomoglo,jutro ide na pogotowie niech mi sprawdza cisnienie i cala reszte czy wszystko ok bede bynajmniej wiedziala,a jakie byly inne objawy ???

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
przepiekny jest Twoj brzunio
wogole widac ,ze ciaza Ci sluzy i to bardzo bo bardzo ladnie wygladasz
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 22:55   #2720
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
UWAGA rozpisalam sie hehe

Zebreko
a prosze prosze Sama prawda wiec nie ma za co dziekowac !!!! A brzusio juz taaaaki duzy slicznie,jak zobaczylam focie to nie moglam uwierzyc Slicznie rosniecie I jak tam tortilla?? Napewno pyyycha!!!
Sensuel no wcale sie nie dziwie ze z poprzedniej wizyty nic nie pamietasz tylko to ze to boy...ale juz teraz na spokojnie we wtorek wszystkiego wysluchasz a pozniej nam opowiesz Heh widac Polska oszczedza a Dunczycy maja za duzo kaski i przez to do kazdego zadania inna osoba...Swoja droga to ciekawe jak dzidzia sie czuje tak wogole w brzuszku,noo a do gory nogami to juz calkiem,ehh szkoda ze z tego okresu czlowiek nic nie pamieta
Alexa slonko no to sie ciesze ze juz troszke lepiej,oby jak najszybciej calkowicie przeszlo !!! Ahh bo ta pogoda taka do bani,raz slonce raz deszcz a pozniej tylko chorobska sie rozwijaja Kurujcie sie kochana
U mnie nawet dobrze,choc tak jak pisalam wczesniej jakas nerwowa dzis jestem,cos mnie nosi i nie mam sie na czym/kim wyrzyc A do tego w dalszym ciagu jestem w pracy,bo jak polozylam malego spac o 14.30 tak spi do tej pory...jeszcze Tz mnie nastraszyl ze moze malemu cos sie stalo,nie oddycha,bo to niemozliwe zeby tak dlugo spal,a jednak,sprawdzilam i spi jak aniolek heh...
A mi sie pojawiaja znow nerwobole w klatce piersiowej Zdecydowanie za duzo nerwow ostatnio i tak wlasnie sie to konczy dla mnie
Olcia a bylas u lekarza z tym kaszlem,moze zrob jakies badania bo to juz troche za dlugo sie ciagnie Wracaj szybciutko do zdrowia!!!
Elcia Sloneczko suuupcio ze z malutkim wszystko dobrze,no i ze Tobie poprawily sie wyniki tak trzymaj juz do konca ciazy Ojj napewno cuudnie jest uslyszec bijace serduszko swojego malenstwa

Buziaki kochane
To witaj w klubie z nerwobolami mnie tez mecza niestety,znajoma z polski kropelki nerwosol mi przywiozla i staram sie pic choc z raz dziennie,ponoc sa najlepsze i pomagaja,zawsze mi pomagal ketonal,lykalam jednego forte i prawie caly dzien spokoj a teraz nie moge tego brac, a co do nerwowosci to chyba jakies przesilenie jest bo z kazda jedna kolezanka czy znajoma rozmawiam to kazda jedna jakas na maxa nerwowa bylebysmy kochana na tz sie nie wyladowywaly no to cie skubaniec tz nastraszyl,maluszki tez czuja jak cisnienie czy pogoda sa niezbyt fajne i potrzebuja troszke wiecej snu meliske kochana sobie kup i pij jak najczesciej sie da ja tez sie staram moze pomoze na te nasze nerwy
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 09:27   #2721
bajka1807
Zakorzenienie

a co tutaj tak pusciutko ? tylko mnie tak rano TŻ z lozka zwalil ? czuje sie fatalnie, mam ochote na po tym jak popilam kwasik foliowy woda.... dziwne bo jadlam najpierw sniadanie, a jak tylko poczulam smak wody w ustach to od razu mnie zemdlilo bleee ale na to chyba jeszcze za wczesnie ?? zalamka lekka bo na 12 mam rozmowe w sprawie pracy, bo obecna chcialam rzucic w cholere a tu prosze, odezwali sie do mnie wczoraj i zaprosili na rozmowe.... pozniej zadzwonil szefunio ze ma dla mnie propozyje. wydaje mi sie ze chce wrzucic mnie na etat bo do tej pory robie na umowie zlecenie. tym z dzisiaj powiedzialam ze prawdopodobnie jestem w ciazy i o dziwo nie przeszkadzalo im to, pojde zobacze co zaproponuja i najwyzej wypije sobie tylko z nimi kawke
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 09:41   #2722
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Agnieszka no sporo ściełam- były już dość długie ale w końcu jakaś odmiana i będzie mozna układać je jak mi się będzie chciało a jak nie to też ok są:P

Stary 2009-11-28, 14:31   #2723
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a co tutaj tak pusciutko ? tylko mnie tak rano TŻ z lozka zwalil ? czuje sie fatalnie, mam ochote na po tym jak popilam kwasik foliowy woda.... dziwne bo jadlam najpierw sniadanie, a jak tylko poczulam smak wody w ustach to od razu mnie zemdlilo bleee ale na to chyba jeszcze za wczesnie ?? zalamka lekka bo na 12 mam rozmowe w sprawie pracy, bo obecna chcialam rzucic w cholere a tu prosze, odezwali sie do mnie wczoraj i zaprosili na rozmowe.... pozniej zadzwonil szefunio ze ma dla mnie propozyje. wydaje mi sie ze chce wrzucic mnie na etat bo do tej pory robie na umowie zlecenie. tym z dzisiaj powiedzialam ze prawdopodobnie jestem w ciazy i o dziwo nie przeszkadzalo im to, pojde zobacze co zaproponuja i najwyzej wypije sobie tylko z nimi kawke
Słyszałam właśnie, że nie które dziewczyny to nawet po czysteeh wodzie wymiotują... Ja czułam się fatalnie jeszcze przed zrobieniem testu, a mdłosci mam czasem do teraz, najczęściej po paście do zębów
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 15:03   #2724
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cześć Laseczki!
Ja mam dziś migrenę i nie bardzo mogę się na czymkolwiek skupić A mam tyle papierkowej roboty muszę wprowadzić nowy towar i nowe kody do niego
Zeberka jak Ty rewelacyjnie wyglądasz w ciąży! Pięknie wyszłaś a raczej wyszliście
A jak Wy dziewczynki się czujecie? Alex co tam u Was? Przeszły ci trochę te wahania nastroju? Ja się cieszę, że kolejny tydzień jesteś z nami - w zasadzie to powinnam napisać jesteście.

Stary 2009-11-28, 15:17   #2725
zebra666
Zakorzenienie

Pepus dziękuję

Stary 2009-11-28, 15:23   #2726
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Pepus dziękuję
Nie ma za co, w końcu to Twoja zasługa a nie moja Ładnie wyglądasz i tyle!

Stary 2009-11-28, 15:28   #2727
zebra666
Zakorzenienie

Wszystkie sprzątają czy się andrzejkują że tu taka cisza

Stary 2009-11-28, 15:57   #2728
olcia26
Raczkowanie

hej!

agnieszka nie słyszałam o kompocie z agrestu, a można kupić taki gotowy w sklepie?

zeberka wyglądasz ślicznie, widać że ciąża Ci służy, a krótsze włosy zawsze łatwiej ułożyć

u mnie temperatura 37,2 więc nie jest źle zwłaszcza, że w ciąży jest wyższa o kilka kresek, boli mnie trochę głowa no i kaszel dokucza. do lekarza idę jednak w poniedziałek bo nie wiem czy na pomocy doraźnej dadzą mi zwolnienie
Stary 2009-11-28, 16:00   #2729
atinas
Zadomowienie

Cytat:
hej!

agnieszka nie słyszałam o kompocie z agrestu, a można kupić taki gotowy w sklepie?

zeberka wyglądasz ślicznie, widać że ciąża Ci służy, a krótsze włosy zawsze łatwiej ułożyć

u mnie temperatura 37,2 więc nie jest źle zwłaszcza, że w ciąży jest wyższa o kilka kresek, boli mnie trochę głowa no i kaszel dokucza. do lekarza idę jednak w poniedziałek bo nie wiem czy na pomocy doraźnej dadzą mi zwolnienie
Kuruj się dziewczyno, bo mnie też tak leczyli na przeziębienie a zapalenie oskrzeli z Okruchem przeszliśmy w 12 tyg
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 16:06   #2730
olcia26
Raczkowanie

atinas nie strasz mnie! dlatego bez zwolnienia od lekarza nie wyjdę a obawiam się że o samą wizytę nie będzie łatwo przy takiej liczbie chorych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości