Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-05, 17:27   #2701
kasiamagda23
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Jeszcze jedno pytanie z mojej strony czy do tej promocji z HT za zakup 2 produktów z linii ANEW i 2 ekskluzywnych zapachów zalicza się woda perfumowana Christian Lacroix Rouge 12ml za 35,00??
Stary 2009-12-05, 17:40   #2702
nightsong
Rozeznanie

Denerwuje mnie Avon tymi brakami przed Świętami - z jednej strony zachęcają do zakupów, a potem produkty nie przychodzą - mam w brakach masło z MM i pęsetkę. Masło na szczęście było dla mnie, ale też chciałam dać na prezent
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 17:44   #2703
jasnosz
Zakorzenienie

czy ktoś moze mi powiedziec jak na żywo wygląda powiększająca szminka pillow pink?czy to jest jasny czy ciemny róż? bo w każdym katalogu wygląda inaczej
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 18:43   #2704
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
a co zamowilas z avon clubu.....bo nie bardzo rozumiem to sformulowanie bo wogole nie slyszalam ani nigdzie nie widzialam co tam mozna zamowic oczywiscie oprocz tego produktu za 7zl ktory mozna kupic po spelnieniu warunku zakupow na 1000zl w poprzednim kat wytlumacz jak mozesz o co chodzi.....
Oj pomyliło mi sie z oferta logo :P mój błąd :P
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 18:46   #2705
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
dziewczyny złożyłam zamówienie przez internet z kat 17 , wszytsko poprawnie do momentu jak sprawdzam historię zamówień a tam dwa zamówienia do realizacji jedno te poprawne z danymi ( katalog, data zamówienia, ilość kartonów , data dostawy itp ) w statusie jest opcja czeka , a te drugie nieszczęsne zamówienie ma tylko wypłeniona rubrykę rodzaj dostawy reszta rubryk jest pusta o co chodzi ? cos im sie chyba zdublowało , napisałam do avonu maila bo nie chce otrzymać 2 paczek gdzie jest ten sam towar ( bo w tym drugim nieszczęsnym zamówieniu jest oferta specjalna )
Miałam niemal identyczną sytuację, 30 listopada złożyłam zamówienie, a potem kilka razy je edytowałam i niestety nie dostawałam potwierdzeń mailem, więc wysłałam ze strefy prośbę, żeby to poprawilili i skończyło się na zdublowaniu zamówienia, a na stronie powitalnej była informacja, że zamówienie nie zostało wysłane. Po interwencji telefonicznej, gdzie dowiedziałam się, że oni nie widzą tego drugiego, jakiś nadgorliwy informatyk skasował mi wszystko i w dniu pobierania na dostawę kurierską, musiałam na nowo wszystko wklepywać
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem! Zamówiłam w czwartek zamówienie z k17, byłam pewna że na wrocławski COK, ale musiało przeskoczyć na adres domowy podczas edycji (wrr!). Dziś już jest napisane że pobrane do realizacji, czy da się jeszcze cokolwiek zmienić?? Dostawa przewidziana na 10.12, mogę nawet za kuriera dopłacić 9,90zł, byle by przyszło do Wro a nie do domu (500km stąd!)
EDIT:
Jutro pójdę do COKu ale może któraś miała podobną sytuację?
Kilka lat temu, zamiast na COK do Wrocławia, przesunęłam myszką na Łódź i odkryłam to jak już zamówienie pobrano do realizacji. Bardzo miła Pani przyjęła zmianę do wiadomości, ale paczka została na nowo spakowana i większość produktów z netto i internetowej była już w brakach.
Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość
co z zegarkami eternal love? tylko ja nie mam na fakturze?
mylsicie ze jesli napisze do nich to dorzuca i do paczki >? (jestem dzien A-zamowienie dostaje za zwyczaj dzien wczesniej czyli we wtorek)
A czy wpisałaś nr katalogowy tego zegarka w 16, kiedy była weryfikacja, bo znajoma myślała, że dopisują go automatycznie, jak biżu Eternal Love i miała podobna sytuację, jak Ty.
Cytat:
Napisane przez kredzia16 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn posiadających odżywkę do paznokci ze złotymi drobinkami - czy wasza odżywka też jest taka rzadka?
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Odżywka powinna mieć taka konsystecje. Jak dla mnie jest super
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zadzwoniłam dziś rano do Wawy w związku z tą przesyłką, babka gdzieś tam do magazynów napisała maila ale mam dzwonić w pon po 16, czy zdążyli przełożyć paczkę
Radzę zrobić to przed południem, bo maile nie wszyscy czytają codziennie, więc możesz się nie doczekać zmian.
Cytat:
Napisane przez nightsong Pokaż wiadomość
Denerwuje mnie Avon tymi brakami przed Świętami - z jednej strony zachęcają do zakupów, a potem produkty nie przychodzą - mam w brakach masło z MM i pęsetkę. Masło na szczęście było dla mnie, ale też chciałam dać na prezent
Mnie się udało dokupić go w COK, bo na podglądzie faktury miałam je 2 razy wymienione z tymi samymi numerami, ale innymi niż katalogowymi i wszędzie było brak w magazynie. W dodatku dziewczyny w COK powiedziały, że przy zamówieniu na przyszły tydzień mają zero i szefowa nie dowiedziała się, kiedy będą dostępne w magazynach.

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2009-12-05 o 18:49
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 19:03   #2706
Lavande
Raczkowanie

Złożyłam dziś zamówienie z k17. Wzięłam tyle dla siebie i na prezenty, że głowa mała. Nie wiem z czego za to zapłacę Wzięłam m.in. zegarek Marlon dla TŻ, kilka roletek, komplet biżuterii za 19,90zł. Czerwoną kropę ma żel Carnival i żel chłodząco/nawilż. do twarzy z Netto.
Stary 2009-12-05, 19:23   #2707
nightsong
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
(...)Mnie się udało dokupić go w COK, bo na podglądzie faktury miałam je 2 razy wymienione z tymi samymi numerami, ale innymi niż katalogowymi i wszędzie było brak w magazynie. W dodatku dziewczyny w COK powiedziały, że przy zamówieniu na przyszły tydzień mają zero i szefowa nie dowiedziała się, kiedy będą dostępne w magazynach.
ehh to ciekawe, czy jeszcze przed Świętami będzie Do Coku to mam daleko, także ta opcja odpada. Najwyżej dam koleżance coś innego, a będę miała masło dla siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-05, 19:23   #2708
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jasnosz Pokaż wiadomość
czy ktoś moze mi powiedziec jak na żywo wygląda powiększająca szminka pillow pink?czy to jest jasny czy ciemny róż? bo w każdym katalogu wygląda inaczej
Ja będę ją miała we wtorek/środę więc jeśli chcesz mogę napisać wtedy jaki ma kolor i ewentualnie wrzucić fotki.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 19:28   #2709
jasnosz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Ja będę ją miała we wtorek/środę więc jeśli chcesz mogę napisać wtedy jaki ma kolor i ewentualnie wrzucić fotki.
zamawiam we wtorek więc jak byś dostała do wtorku to super
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 19:51   #2710
ankoro
Wtajemniczenie

Dostałam od liderki zaproszenie do biura po odbior: upominku, zestawu próbek i katalogu. Zresztą inne koleżanki konsultantki też.

Otóż w torebeczce był : długopis, malutka czekoladka-pomadka, życzenia Świąteczne od naczelnego. I teraz nie wiem co z tego było upominkiem dla mnie za rok puszczania regularnych zamowień?

Zestaw próbek składał się z różnych 7 próbek, a katalogu nie bylo.
Jeszcze na końcu zarządano podpisu na liście za odebrany podarunek.

W ciągu roku nie otrzymałam od liderki niczego, ani nawet wsparcia czy ja jestem przeczulona czy są to kpiny w żywe oczy.?Przecież ona cały rok zarabiała dzięki moim zamowieniom nie kiwając nawet palcem i tak mi dziękuje? Ja swoje klientki traktuję inaczej czy nie należy mi się trochę szacunku z jej strony? Sorry, ale musialam się wyżalić.
Stary 2009-12-05, 20:00   #2711
Douce24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Złożyłam wczoraj zamowienie, nie jest dzisiaj pobrane do realizacji.
Mam pytanie do dziewczyn, które często domwiają. Czy mogę dzisiaj lub jutro domowić to niego jeszcze inne produkty telefonicznie, aby nie zmienił mi się dzień dostawy?
Bo wiem,że jak edytuję przez internet to przesunie mi się dostawa o jeden dzień.Odbior mam na COK.
Ja nie odbieram w COKu paczki ale jak domówisz do niedzieli to sie chyba nic nie stanie( ja tak domawiam )
raz domówiłam w poniedziałek przez neta i przyszła o 1 dzień później !
Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 20:58   #2712
paulinkosia
Rozeznanie

Dziewczyny dawno mnie tu nie było...mam syzbkie pytanie sorks może o tym byłam mowa ale nie mam czasu szukać..bo składam zamówienie i jak kliknełam na "pokaż opisy" przy niektórych rzeczach pojawiło mi się na czerwono Podany numer nie został znaleziony
To znaczy że brak produktu ?wcześniej były te czerwone kulki ale to na końcowym etapie składania zamówienia...

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 21:02   #2713
kashka
Rozeznanie

Cytat:
zamawiam we wtorek więc jak byś dostała do wtorku to super
Jeśli uda mi się odebrać paczkę we wtorek to na pewno zdam relację
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 21:39   #2714
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dawno mnie tu nie było...mam syzbkie pytanie sorks może o tym byłam mowa ale nie mam czasu szukać..bo składam zamówienie i jak kliknełam na "pokaż opisy" przy niektórych rzeczach pojawiło mi się na czerwono Podany numer nie został znaleziony
To znaczy że brak produktu ?wcześniej były te czerwone kulki ale to na końcowym etapie składania zamówienia...
to znaczy ze błędne nr wprowadzilas
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:01   #2715
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
W ciągu roku nie otrzymałam od liderki niczego, ani nawet wsparcia czy ja jestem przeczulona czy są to kpiny w żywe oczy.?Przecież ona cały rok zarabiała dzięki moim zamowieniom nie kiwając nawet palcem i tak mi dziękuje? Ja swoje klientki traktuję inaczej czy nie należy mi się trochę szacunku z jej strony? Sorry, ale musialam się wyżalić.
A kiedy ja widziałam swoją Liderkę? hmmm? Może nie mam bardzo dużych zamówień, ale nie opuściłam jeszcze żadnego katalogu od kilku lat. Wiem, że jest ona bardzo miłą osóbką, ale jak czytam wypowiedzi niektórych z Was, jak powinny zachowywać się "wzorowe" Liderki to troszkę mi szkoda, że moja taka nie jest

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:03   #2716
paulinkosia
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15689445]to znaczy ze błędne nr wprowadzilas[/QUOTE]

heh no dzięki
numery były poprawnie wprowadzone....ale anulowałam wpisywanie zamówienia i jeszcze raz zaczęłam i wszystko było ok...coś im się psuje ...mam nadzieję że braków nie będzie

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:15   #2717
nocandy
Raczkowanie

http://www.avon-katalog.pl/2009/11/k...dzie-pracowac/

Hmm... jestem konsultantką Avon od 8 lat i nigdy nikt mi nic nie mówił o jakimś "terenie" mojej działalności... wręcz przeciwnie jest u mnie duża rotacja klientek. Czy ja coś przegapiłam w regulaminie?
nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:24   #2718
Dagusiac
Zakorzenienie

Ja działam w Avonie z mamy siostrą razem wysyłamy zamówienia, dzielimy się zyskami itd. kiedyś chodziłyśmy na spotkania, ale to było zanim na studia wyjechałam. W Avonie już jesteśmy ok. 7 lat i powiem wam, że Liderki nie widziałyśmy na oczy jakieś 3 lata w ogóle się z nami nie kontaktuje, a o jakichś próbkach, prezentach nie ma mowy! A NIGDY nie opuściłyśmy katalogu! Kiedyś za dobrych czasów wysyłałyśmy zamówienia w każdej kampanii. Albo takie wspaniałe Liderki są rzadkością albo u mnie coś nie tak
Stary 2009-12-05, 23:20   #2719
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
http://www.avon-katalog.pl/2009/11/k...dzie-pracowac/

Hmm... jestem konsultantką Avon od 8 lat i nigdy nikt mi nic nie mówił o jakimś "terenie" mojej działalności... wręcz przeciwnie jest u mnie duża rotacja klientek. Czy ja coś przegapiłam w regulaminie?
Wiesz niby każda z nas ma swój okręg - mnie na przykład "wzięła" moja kuzynka i tak jestem w jej okręgu, żeby mogła sobie zarobić, ale tak naprawdę mieszkam gdzie indziej i po prostu zamawiam tutaj paczki przy jednorazowej zmianie adresu. Lipa jest taka, że niby szkolenia można robić w całej Polsce, ale jak byłam w COKu tutaj to mi powiedzieli że nie, i mam pytać u kuzynki ale ona mówiła mi że planują znieść te okręgi, może od przyszłego roku?
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 00:16   #2720
201702060926
Konto usunięte

Cytat:
Pillow Pink to jasny pastelowy róż
201702060926 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 00:29   #2721
ashiva
Wtajemniczenie

dziewczyny co do składania zamówień na COK to o ile się nie mylę wygląda to tak:

dzień składania zamówienia -> dzień dostawy do COK
poniedziałek -> czwartek
wtorek -> piątek
środa -> poniedziałek
czwartek -> wtorek
piątek, sobota, niedziela -> środa

więc jeśli zamówienie zostało złożone w piątek to i tak do poniedziałku nie zostanie pobrane do realizacji, więc na moje oko edytowanie go w sobotę czy niedzielę nie zmieni terminu dostawy, tak przynajmniej było kiedy czas oczekiwania był krótszy
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 09:05   #2722
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostałam od liderki zaproszenie do biura po odbior: upominku, zestawu próbek i katalogu. Zresztą inne koleżanki konsultantki też.

Otóż w torebeczce był : długopis, malutka czekoladka-pomadka, życzenia Świąteczne od naczelnego. I teraz nie wiem co z tego było upominkiem dla mnie za rok puszczania regularnych zamowień?

To naprawdę Twoja liderka nie wysiliła się.
Od niej dostałaś jedynie ten długopis, próbki i mini czekoladkę-pomadkę, resztę dostała od swojej OMS celem przekazania konsultantkom.
Moje dziewczyny dostały ciekawsze prezenty, bardziej wartościowe, dodawałam również coś z nowosci z katalogu następnego, jeszcze nie wszystkie, mam troszkę dużo konsultantek

Edytowane przez LadyBird6
Czas edycji: 2009-12-06 o 09:12
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 09:09   #2723
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:

no to fakt nie wysilila sie..... to jest po prostu rzalosne u mnie jest podobnie zero wsparcia tyle co ona ci dala to ja daje przecietnej klientce ktora zawsze u mnie zamawia ciekawe co wymysli moja musze przyznac ze na razie wogole sie nie odzywa......
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 09:12   #2724
kasia2439
Zakorzenienie

Jak ja składam zamówienie w czwartek, to nawet jak pobiorą czy to w czwartek czy dopiero w piątek to paczka do COKu przychodzi w poniedziałek i wtedy też ją odbieram. Wcześniej dzwoniłam czy paczka na takie i takie nazwisko jest u nich już na magazynie żeby się upewnić. Ale teraz już nie dzwonię i zawsze dostaję je w poniedziałek
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 09:17   #2725
milajla
Raczkowanie

Co powiecie o tym nowym maśle z minerałami z planet spa i serii himalajskie jagody Goji?
Stary 2009-12-06, 09:22   #2726
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
no to fakt nie wysilila sie..... to jest po prostu rzalosne u mnie jest podobnie zero wsparcia tyle co ona ci dala to ja daje przecietnej klientce ktora zawsze u mnie zamawia ciekawe co wymysli moja musze przyznac ze na razie wogole sie nie odzywa......
Dokładnie, masz rację.
U mnie klientki nawet przy zamówieniu do 100 zł dostają więcej niż liderka dała Ankoro...
Żałosna żenada, potwierdzam
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 10:05   #2727
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

W AVONie jestem od nie dawna, chociaż wcześniej pracowałam z moją mamą. Moja liderka na początek oprócz tego, co mi daje AVON nie dała mi nic. Najbardziej zawiodłam się na niej, gdy moje pierwsze zamówienie wyniosło coś ponad 500zł i ta chwaliła mnie przed OMS (akurat to było na szkoleniu) i obiecywała jakieś prezenty, których oczywiście do dzisiaj nie dostałam. Trochę to żałosne. Jednakże wiem, że zawsze mogę do niej zadzwonić, proradzić się, pogadać, jest to starsza babeczka. Aczkolwiek myślę, że każdej konsultantce chociaż na święta należy się jakiś bonus. ;[ To wstyd, że każda szanująca się konsultantka daje swoim klientkom coś na święta extra, a AVON i liderki nie. ;[
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 10:10   #2728
nightsong
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milajla Pokaż wiadomość
Co powiecie o tym nowym maśle z minerałami z planet spa i serii himalajskie jagody Goji?
ja jestem bardzo zadowolona z tej serii z jagodami, ma super zapach i bardzo fajnie nawilża skórę. Skóra jest potem miła w dotyku, bardzo mi te kosmetyki przypasowały
Stary 2009-12-06, 10:14   #2729
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milajla Pokaż wiadomość
Masło ma śliczne opakowanie, zapach charakterystyczny dla tej serii z M (jak dla mnie jest bardzo odświeżający), ładny kolor i miłą konsystencję, daje uczucie nawilżenia i pielęgnacji skóry. O tej drugiej serii wiem tylko, że ma śliczny zapach, bo kosmetyków nie używałam.

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
Aczkolwiek myślę, że każdej konsultantce chociaż na święta należy się jakiś bonus. ;[ To wstyd, że każda szanująca się konsultantka daje swoim klientkom coś na święta extra, a AVON i liderki nie. ;[

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-06, 10:44   #2730
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

zgadzam się w 100 %
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości