|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
dostalam linka od znajomej
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,4003336.html http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3927602.html holercia po fitnesie powinnam sie czuc jak nowo narodzona a ja sie czuje jak staruszka ledwo sie ruszam i boli mnie kregoslup mojej niuni chyba cwiczenia niezbyt sie podobaly bo przez cale 40 minut kopala i sie rozpychala ![]() zakupilam dzisiaj materac kokos - pianka - gryka bialusi < juz sie balam ze wszedzie tylko kolorowe a one mnie sie nie podobaja > pani w sklepie powiedziala ze dziecie ma spac najpierw na gladkiej twardej stronie z kokosa a potem na gryce czy to prawda ? AniaP tak ma byc cz7y najpierw na gryce a potem na kokosie ??czy kupujecie jakies specjalne fotele do karmienia dzieci ?? np. bujane ?? ja sie nad bujakiem zastanawiam ale nie wiem czy bedzie przydatny
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie.
Ja również odwiedzam nasze forum codziennie, tylko nie zawsze mam o czym nowym napisać. Dziś miałam wizytę u gin. Zazwyczaj podczas badania ginkologicznego robi taki szybki podgląd serduszka dzidziusia. Dziś ją coś tknęło i obejrzała trochę więcej. Zaskoczyła mnie stwierdzeniem, że mam mało wód płodowych. Pod koniec m-ca (28 stycznia) mam termin kolejnego, szczegółowego usg. Do tego czasu mam prikaz pić dużo wiecej wody i jak najwięcej leżeć. Czy któraś z Was wie, co mogłabym zrobić, żeby zwiększyć ilość wód? Czy picie wody niegazowanej w większej ilości pomoże? I czym ewentulanie grozi mojej małej zbyt mała ilość wód??? Boshe, ja nie usiedzę w miejscu. Przecież właśnie od tygodnia naszło mnie na jeżdżenie po sklepach i testowanie wózków. A teraz co? Mam zamówić na allegro i kupić bez "macania"?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka myslę że jak na 1-2 sobie wyjdziesz na sklepy to nic strasznego gorzej jak juz dłużej bys byłą na nogach.
fasolka tylkooliwka fasolka dokłądnie to co ty opisujesz ja mam od ok 15 tygodna ciązy.. więc wyobraź sobie jak ja sie męczę.. stanie na jednej nodze.. w nocy z boku na bok okropny ból i trwa to dłuższa chwilke zanim sie przekręce jak babuszka po 90!!! Już Wam daaaaaaaawno o tym pisałąm ale nie potrafiłam wytłumaczyc a teraz widze że masz to smao. bez obaw... widzisz ja od popcztaku tak mam i wsio OK jest...
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mloda ja tez chcialam na jednej scianie dac tapete ale narazie sie powstrzymalam bo chcialam jaskrawa pomaranczowa ale maz sie nie chcial zgodzic i powiedzial ze przykleimy jak jak juz urodze i w sumie mial racje bo teraz ten kolor mi sie nie podoba ![]() Izumi juz szukam tematu kolek zapomnialam ze mialam napisac Ci o tym wozku wiec juz pisze sasiedzi nie nazekaja na niego wrecz sa zachwyceni ale oni tak naprawde bardzo malo nim jezdza na spacery bo tu nie ma gdzie jezdzic tylklo tapicerka jest dziwna taka sliska co do kolek to fajne sa bo sa obrotowe i mozna je unieruchomic Darusia ale jak zamawiasz u jednego sprzedawcy to placisz tylko raz za przesylke wiec wychodzi duzo taniej mnie tez wszystko leci z rak i wchodze zamiast w drzwi to w sciane hehe maz sie ze mnie smieje ze jestem niezdara a dzisiaj bym wjechala w piaskarke bo stala przedemna na swiatlach a ja jej nie zauwazylam ![]() a moj instruktor powiedzial dzisiaj bym sobie odpuscila jazdy puki nie urodze bo jestem rozkojazona i co chwila w zaspe autobusikiem wjezdzalam wiec prawko na autobusik musi poczekac do wiosny ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- dziewczyny mi na te tylkowe bole straszne bole bo ja nawet nie moglam z lozka sie zwlec az plakalam z bolu pomogl mi masaz dla ciezarnych najpierw poszlam do mojego ginka i mu o tym powiedzialam to mowi ze to normalne ze nie ma sie czym martwic ale jak nie moglam zejsc z kozetki jak robil mi usg to odrazu dal skierowanie do fizjoterapeuty i mialam juz dwa takie masaze i jeszcze 3 mi zostaly i musze powiedziec ze pomogly dodatkowo zaczelam sie wiecej ruszac dzis bylam na fitnesie aerobiku czy jak to nazwac cwiczeniach dla ciezarnych codziennie rano cwicze z pileczka i te bole jakos mijaja juz nawet ten tylkowy mnie nie lapie jak chodze po schodach i mniej sie mecze ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- dziewczyny mi na te tylkowe bole straszne bole bo ja nawet nie moglam z lozka sie zwlec az plakalam z bolu pomogl mi masaz dla ciezarnych najpierw poszlam do mojego ginka i mu o tym powiedzialam to mowi ze to normalne ze nie ma sie czym martwic ale jak nie moglam zejsc z kozetki jak robil mi usg to odrazu dal skierowanie do fizjoterapeuty i mialam juz dwa takie masaze i jeszcze 3 mi zostaly i musze powiedziec ze pomogly dodatkowo zaczelam sie wiecej ruszac dzis bylam na fitnesie aerobiku czy jak to nazwac cwiczeniach dla ciezarnych codziennie rano cwicze z pileczka i te bole jakos mijaja juz nawet ten tylkowy mnie nie lapie jak chodze po schodach i mniej sie mecze ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Izumi tutaaj masz kilka linkow http://www.jakiwozek.pl/?co=tests http://www.rodzinko.pl/viewtopic.php?p=770613 tutaj masz porownane tez rozne wozki i duzo na temat kolek http://www.babiniec-cafe.pl/printvie...e1f0a4262b4ffc http://www.edziecko.pl/zakupy/1,7938...tml?as=2&ias=2 mam nadzieje ze choc troszke pomoglam
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Wygladaloby to mniej wiecej tak...ale zegary chyba inaczej bysmy powiesili....i tam mialyby byc jeszcze zdjecia w bialych ramkach....i tam na koncu beda jeszcze drzwi od szafy grafitowe...chyba nie wyglada tak zle....mi sie podoba
![]() a co sadzice o wozku baby-merc Q7 http://allegro.pl/item875752916_3w1_...e_gratisy.html Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-01-11 o 20:55 |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi tutaaj masz kilka linkow
http://www.jakiwozek.pl/?co=tests http://www.rodzinko.pl/viewtopic.php?p=770613 tutaj masz porownane tez rozne wozki i duzo na temat kolek http://www.babiniec-cafe.pl/printvie...e1f0a4262b4ffc http://www.edziecko.pl/zakupy/1,7938...tml?as=2&ias=2 mam nadzieje ze choc troszke pomoglam
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze takie rzeczy sa zbedne i przekoloryzowanie to jest, mam fotel bujany w domu ale gdyby go nie bylo to bym nie pomyslala o jego kupnie....
Na razie staram sie same najpotrzebniejsze wybrac, pozniej jak sie mlody urodzi i bedziemy sie docierac bede wiedziala co jest potrzebne
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie to podoba fajna tapeta
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- ale ja nie chce miec tylko najpotrzebniejszych rzeczy to jest moje pierwsze dziecko i chce miec dla niego wszystko wszystko co moze sie przydac ale tez nie musi nie chce potem biegac po sklepach i dokupowac cos co moze sie przydac chce to miec odrazu a fotele bujane nie sa takie drogie
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
to odnosnie fotela bujanego
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- a jak urodzisz bedziesz pozniej mowila jak wydziwialas;D Na zdrowy rozum po cholere ci do karmienia bujany fotel?;D przeciez to zbedne zupelnie Tak samo bedzie jak usiadziesz na kanapie a malemu to bez roznicy gdzie bedzie jadl byle sie najadl.Pewne rzeczy sa na prawde zbedne, ale to dla mnie, kazda z nas ma inne podejscie do tego , ja nie nie chce kupowac ******* i zasmiecac domu. Na poczatek chce miec wszystko co potrzebne i pare innych rzeczy a pozniej jak sie zejda pielgrzymki rodzienne i tak dalej to juz mi wystarczy ale jesli uwazasz, ze ci sie przyda to sie rozejrzyj![]() Tapeta fajna podoba mi sie ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- ja nie popadam w takie "chce miec wszystko wszystko" bo nie wiem co to jest "wszystkoo, wszystko" przy drugimmalenstwie bede madrzejsza ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- to moja wyprawka 1.Butelki( dr Browns) 24 zł jedna srednia( 120ml), 12 zł(60ml), 11 koszt przesylki( to jest dokladnie tak, oplaca sie u mnie 29 zl najmniejsza w sklepie) wiec butelki na bank zamowie z allegro razem 71zł 2.Smoczek Tomee Tippe pure 2 szt 43 zł ( 17,90 jeden z kosztami przesylki 24,90) 3.Pieluchy tetrowe 1,65 x 15 pieluchy flanelowe 3.90 x 8 + przesylka = 71 zł 4.Nożyczki do paznocki14,00 5.Chusteczki nawilżające 2 opakowania 22,00 6.Ręcznik z kapturem 32,00 7. Szczotka do włosków z miękkim włosiem 17,00 8.Gaziki, spirytus 70%, 7,50 9. Oliwka 20,00 10. Wanienka 60,00 11. Termomentr(ja patrzylam na zwykle)31,00 12.Proszek Lovela 35zł 13.Płyn do płukania Lovela 22,00 14. Mydełko- 5,00 15.Pościel-100 16.Materac kokos-gryka 100 17.Przewijak 60 18.Ceratki -30 19. Pokrowiec na przewijak 20,00 20. Frida do noska 32 21.Prześcieradełka z gumką 2 sztuki 30 zł 22.Rożek 35,00 23.Kocyk grubszy 68 24.Mleko ( lepiej miec w razie czego) 50zł 25.Sudocrem maly 20,00 26. Krem nivea na każdą pogode do buźki- 13,00 27.Krem nivea SOS(polecony przez kogos)-26,00 28.Woda morska 21,00 29. Balsam( nie wiem jeszcze jaki) 30.Bephanten 31.Sol fizjologiczna Do tego drewniane łóżeczko -200zł wózek -1090 taki nam sie podoba "tako fast rider" Pampersy nawborn/Huggies nawborn- 80zł
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak by popatrzyc to kanapa zajmie wiecej miejsca w pokoju i kosztuje kilkadziesiat razy wiecej niz taki fotel ale tez zastanawiam sie nad takim duzym fotelem stacjonarnym taki duzy z wielkimi oparciami bo w pokoju dzidziula top tylko narazie stoi lozeczko dwie szafy i duza komoda i na czym ja niby mam karmic ?? na stojaco chyba raczej sie nie da
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Niezla ta tapeta,jesli ma byc tylko jedna sciana, to wygladaloby to ciekawie. Bo caly pokoj itp to juz nie.
No i jest flizelinowa(sprzedawalam tapety to sie orientuje ) co jest bardzo fajne, bo malujesz klejem tylko sciane i naklejasz tapete, nie drze sie, ogolnie fajnie sie przykleja.(kup do tego specjalny klej do tapet na flizelinie) to potem jakbys chciala zmienic design zdziera sie tez duzo lepiej niz inne, tzn ciagniesz za pas tapety i powinien sie odkleic. Co do wozka Baby merc bardzo podobny do tego co ja mam na oku http://allegro.pl/item872219339_nowy...ik_gratis.html ma troche lepsza kolorystyke
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
nie jedna noc spedzisz w tym pokoju wiec wez sobie to co bedzie wygodniejsze i praktczniejsze, ja mam fajny fotel bujany w domu i wiesz kto z niego korzysta? kot z lalką , jest tam taka duza lalka jak roczny dzieciak wyglada i kot w niej przyjaciela szuka;D
|
|
#2713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosza to powiem tak , nie jest to rzecz niezbędna nam do zycia ale jak ktoś ma troszke kaski to jest to rzecz fajna . O ile małe dziecko robi kupy które nie śmierdzą , o tyle starsze takie co juz je w miare normalnie jak się zesmrodzi w pieluche to czasami naprawdę nos zatyka Cytat:
Do miasta nie wyobrazam sobie wózka bez tego : zakupów w markecie , przestawienia wózka w autobusie , metrze itp . Jazda po osiedlowym sklepie itp. Oczywiście kto co lubi jak ze wszystkim Cytat:
Poprzedni materac miałam kolorywy i szlag mnie trafiał bo przez jasne przescieradło przebijały te wzorki ![]() Teraz sobie kupię jeszcze takie sntybakteryjne pokrycie na materac widziałam na allegro za 24 zł . Pierze sie to razem z pościelą i chroni materac ale nie jest to jakaś tam cerata . Sama mam takie na naszym sypialnym łóżku .Darusiaa- jak ktoś ma ochotę wydać kase na coś co jest potrzebne bądz nie , to chyba jego sprawa
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
ooo fajny ten wozek....w tym na pewno jest regulacja oparcia w gondolii bo co do tamtego to nie mialam pewnosci bo nie bylo w opisie
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
pytala o zdanie wiec moje zdanie jest wlasnie takie.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- HAHAHAHA WYGRAŁAM!!!!! nie chcialam sie chwalic!!!!, napisalam do gazety "dobra mama" o mojej przygodzie z ciążą, wygralam zestaw kosmetykow i koszulke i list bedzie opublikowany z nastepnym numerze Pisalam to na poczatku grudnia i nawet zapomnialam a tu teraz taka niespodzianka!!!!
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP a jakie to te pokrowce antybakteryje ?? bo ja bym taki chcialacerate zamowilam ale mam tez taki pokrowiec na materac ale on jest dziwny jakos mi nie pasuje o taki mam przezroczysty
http://www.allegro.pl/item875457741_...c.html#gallery a chcialabym gdzies znalesc taki fotel tylko dla mnie bo ten jest dzieciowy ![]() http://www.allegro.pl/item868624000_...y.html#gallery
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to gratuluje
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
jakies ksmetyki maja mi doslac firm skarb matki, farmona, blue lagon, koszulke - by mama, i cos z wnetrza i ogrodow tylko musze maila napisac ze sie zgadzam na opublikwanie listu na lamach magazynu i na stronie.
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
drcron a takie nie lepszy?? http://www.allegro.pl/item870355319_...najtaniej.html
wiem ze jedna z mamus taki do pokoju dziecka do karmienia kupowala... rowniez gratuluje
|
|
|
|
#2721 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już wiem jaka jest różnica i decyduję się na ręczny!!! Początkowo chcę używać laktatora - tak jak piszesz, żeby sobie ulżyć! No chyba, że będę miała problemy z laktacją, ale to się dopiero okaze....
|
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150295 takiego nieprzemakalnego nie chcę bo to nie przepuszcza powietrza a jakoś nie miałam nigdy przypadku żeby mi dziecko zasikało łóżeczko ![]() Cytat:
To wklej nam co tam napisałaś fajnego
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia, gratuluję wygranej! Ja też kiedyś napisałam coś w stylu artykułu do biuletynu, zapomniałam o nim, a potem myk- i znalazłam wydrukowany w skrzynce pocztowej
Fotela do karmienia nie kupuję, bo... nie mam na niego miejsca, choć przyznam, że żałuję, że nie kupię. Obawiam się, że karmienie na rozłożonym łóżku, oparta o ścianę nie będę najszczęśliwsza na świecie. Czytam o tych Waszych bólach różnistych i dołożę do nich jeszcze coś, o czym chyba nikt nie pisał. Kiedy leżę na lewym boku, to w okolicy serca, bezpośrednio pod piersią mam takie wrażenie jakby mi tam wszystko drętwiało. Dosłownie takie uczucie, że możnaby mnie tam kłuć szpilkami i bym nic nie czuła. Trochę tak, jak noga drętwieje od siedzenia z nogą na nogę. Mam to już jakiś czas i mija tylko dzięki zmianie pozycji. Czasem nawet jak siedzę to tak mam. Tłumaczę sobie, że to porządnie rozrośnięta macica poprzesuwała wszystko tak, że akurat tam powstaje ten uścisk, ale tak naprawdę to nie wiem co to takiego. Dość niewygodne to jest, bo wymusza na mnie leżenie na prawym boku, na którym teoretycznie jest mi wygodniej i lepiej mi się śpi, ale całej nocy przecież na jednej stronie nie sposób wytrzymać. Znacie to uczucie? Odnośnie innych bóli to ja jestem jakaś odwrotna- ból w tyłku miałam wcześniej, teraz mi minął całkiem, kręgosłup bolał mnie jakiś czas temu, teraz już (na razie) nie, wcześniej spałam z tą poduszką-rogalem ciążową i było mi wygodnie, w tej chwili już od jakiegoś miesiąca wywaliłam ją do szafy bo mnie wkurzać zaczęła i robiło mi się za ciasno (a przecież to im bliżej końca to powinna mi się bardziej przydawać, a nie odwrotnie ), tylko ucisk w pachwinie mi się utrzymuje.Tapeta bardzo fajna, lubię takie. Nad łóżkiem mamy przyklejone dwa paski takiej grubej tapety czarno-czerwonej, na jasno zielonej ścianie- to był impuls w castoramie pewnego dnia.
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też będę z takiego korzystać do karmienia! Można się na nim pobujać i jest bardzo wygodny! -------------------- A jak to robicie, że tak ładnie wyświetla się w poscie "dopisano o tej i o tej"
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez w tym miejscu boli jak leze na lewym boku ale to bardziej takie uczucie jakby mi ktos cos tam wbijal....
ta tapeta to tez imlups z castoramy tylko trzeba bedzie ja jeszcze polozyc![]() poczatkowo mialy byc tam kwadraty 30x30 z mdefu roznej grubosci pomalowane lakierem samochodowym na sliwkowo....ale zanim bysmy to zrobili to zima kolejna by nas zastala a ta tapeta mi w oko wpadla i roznica w koszta to jakies 400zl z mdefem wyszloby drozej....---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
nasz 29 tydz + 2 dz
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie nie mam tego w skrzynce ale jak wydrukują w numerze to wam przepisze, generalnie chodzilo o to ze mialam ten wyrostek wycinany bo sie rozlal i nagle pozniej szok ze ciaza ale mimo poczatkowych problemow jest ok i czekamy na kacperka
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- brzucho cudo, mamy jak na razie taki sam termin
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
mloda fajny ten fotel ale ja go probowalam w ikea jak bylismy ostatnio i ciezko mi sie na niego siadalo bo jest dosc niski jak dla mnie wiec odpada bo bedzie mi ciezko wstac z niunia na rekach
ja mysle o czyms takim http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49849280 http://allegro.pl/item847597755_fote...l.html#gallery ten wczesniejszy troszke drogi ale fajny ![]() http://www.ikea.com/PIAimages/59992_PE165935_S4.jpg ten jest smieszny http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/obrazky/fotel-...☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.jpg ewentualnie taki wielki worek chyba sako sie nazywa ale nie jestem pewna http://img.webme.com/pic/n/naszjuniorek/sako1.jpg tylko nie wiem czy tez nie bede miala problemow z wstawaniem ![]() aniaP fajne te podkladay na materac jak znajdziesz gdzies na necie to daj linka prosze bo ja w najblizszym i najdalszym czasie juz nie wybiore sie do wroclawia do ikei szkoda ale po ostatnim wyjezdzie mialam dosyc podroz mnie wymeczyla wiec odpada ![]() madziwnia jaki masz przeslodki brzunio taka slodziuchna pileczke---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Darusia to na kiedy Ty masz termin bo wczesniej pisalas ze masz tki sam jak ja a teraz jak Madziawa ?? kiedy mialas ostatnia miesiaczke ?? bo wedlug tego oblicza sie termin porodu
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak bylam u lekarza to mi sie zmienil (pisalam w sobote jak wrocilam od gina) , zmienil mi sie na 27 marca
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- na poczatku na kazdej wizycie mi 04.04.2010 wychodzil, a teraz 27,03
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to mi sie zmienia co wizyte lekarz podaje mi inny termin dlatego wazne jest wedziec kiedy sie mialo miesiaczke bo wedlug niej sie oblicza przypuszczalny termin porodu bo im wyzwej w ciazy tym termin moze sie czesto zmeiniac ze wzgledu na to ze dziecie moze byc duze i na usg bedzie pokazywalo wczesniejszy termin porodu ale ten wlasciwy to jest ten pierwszy z wczesnego usg ktore sie robi do 12 tygodnia albo z miesiaczki i tych terminow sie lekarze czymaja tak mi moj gin ostatnio tlumaczyl jak na usg wyszlo ze jestem w 31 tygodniu ciazy a bylam w 27 wedlug miesiaczki i jak go zapytalam czy urodze wczesniej to on powiedzial ze jest to bardzo malo prawdopodobne ale na bank urodze duze dziecie bo na usg wychodzi duzo duze
ale mimo ze termin powinnam teraz zmienic na 4 marca trzymam sie swojego 4 kwietnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

mojej niuni chyba cwiczenia niezbyt sie podobaly bo przez cale 40 minut kopala i sie rozpychala