Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 20:12   #2701
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

dostalam linka od znajomej
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,4003336.html
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3927602.html
holercia po fitnesie powinnam sie czuc jak nowo narodzona a ja sie czuje jak staruszka ledwo sie ruszam i boli mnie kregoslup mojej niuni chyba cwiczenia niezbyt sie podobaly bo przez cale 40 minut kopala i sie rozpychala
zakupilam dzisiaj materac kokos - pianka - gryka bialusi < juz sie balam ze wszedzie tylko kolorowe a one mnie sie nie podobaja > pani w sklepie powiedziala ze dziecie ma spac najpierw na gladkiej twardej stronie z kokosa a potem na gryce czy to prawda ? AniaP tak ma byc cz7y najpierw na gryce a potem na kokosie ??
czy kupujecie jakies specjalne fotele do karmienia dzieci ?? np. bujane ?? ja sie nad bujakiem zastanawiam ale nie wiem czy bedzie przydatny

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:21   #2702
dusiaka
Rozeznanie

Witajcie Mamusie.
Ja również odwiedzam nasze forum codziennie, tylko nie zawsze mam o czym nowym napisać.
Dziś miałam wizytę u gin. Zazwyczaj podczas badania ginkologicznego robi taki szybki podgląd serduszka dzidziusia. Dziś ją coś tknęło i obejrzała trochę więcej. Zaskoczyła mnie stwierdzeniem, że mam mało wód płodowych. Pod koniec m-ca (28 stycznia) mam termin kolejnego, szczegółowego usg. Do tego czasu mam prikaz pić dużo wiecej wody i jak najwięcej leżeć.
Czy któraś z Was wie, co mogłabym zrobić, żeby zwiększyć ilość wód? Czy picie wody niegazowanej w większej ilości pomoże? I czym ewentulanie grozi mojej małej zbyt mała ilość wód???

Boshe, ja nie usiedzę w miejscu. Przecież właśnie od tygodnia naszło mnie na jeżdżenie po sklepach i testowanie wózków. A teraz co? Mam zamówić na allegro i kupić bez "macania"?

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:39   #2703
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dusiaka myslę że jak na 1-2 sobie wyjdziesz na sklepy to nic strasznego gorzej jak juz dłużej bys byłą na nogach.

fasolka tylkooliwka A JEDNAK DZIEKI za ta listę!!!

fasolka dokłądnie to co ty opisujesz ja mam od ok 15 tygodna ciązy.. więc wyobraź sobie jak ja sie męczę.. stanie na jednej nodze.. w nocy z boku na bok okropny ból i trwa to dłuższa chwilke zanim sie przekręce jak babuszka po 90!!! Już Wam daaaaaaaawno o tym pisałąm ale nie potrafiłam wytłumaczyc a teraz widze że masz to smao.
bez obaw... widzisz ja od popcztaku tak mam i wsio OK jest...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:52   #2704
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
mloda znam te wózeczki,nawet mam wlasnie fotelik Implastu,one sa dosc wąskie szczegolnie gondola i fotelik,mojej znajomej synus juz w 2 m-cu sie nie miescil w tym foteliku dlatego go mamy wyglada jak nowy,ale ogolnie sa bardzo ładne i calkiem nieźle sie prowadzą,tylko ze małe i przez to chba mniej komfortowe dla dziecka.

HBS to jest napewno przeciw żółtaczce a reszta nie wiem niestety

Dziewczyny fajne te wasze wypraweczki ja tez juz sporo rzeczy zakupilam ale jeszcze duzo brakuje,wlasnie dzisiaj bylam w rossmanie i chyba tam pojde po wszystkie kosmetyki.Laktator dostalam elektryczny od kolezanki-no wlasnie,czy laktator to sie zabiera juz do szpitala??A duzo ciuszkow bierzecie dla dziecka do szpitala?

Baobabek to mozemy sobie ręce podac,bo jatez wszystko tłucze i rozlewam,czuje sie jak łąmaga

Dziewczyny z twardymi brzuszkami-leżec prosze i odpoczywac bo lanie bedzie!

Drcron czy u tego sprzedawcy co podalas linka kupowolas moze te okrycia http://www.allegro.pl/item875611726_...apturkiem.html czy to sa takie ręczniki?
u tego sprzedawcy neio kupowalam ale z tej firmy kupilam z zabka jest to reczniczek kapielowy z kapturkiem i nawet dobrej jakosci wypralam i nic sie z nim nie stalo dalej jest mieciuchny hehe ale w rosmanie sa z zajaczkami i sa lepsze ale po 18,90 przecenione z 24 wiec sie oplaca

Mloda ja tez chcialam na jednej scianie dac tapete ale narazie sie powstrzymalam bo chcialam jaskrawa pomaranczowa ale maz sie nie chcial zgodzic i powiedzial ze przykleimy jak jak juz urodze i w sumie mial racje bo teraz ten kolor mi sie nie podoba

Izumi juz szukam tematu kolek
zapomnialam ze mialam napisac Ci o tym wozku wiec juz pisze
sasiedzi nie nazekaja na niego wrecz sa zachwyceni ale oni tak naprawde bardzo malo nim jezdza na spacery bo tu nie ma gdzie jezdzic tylklo tapicerka jest dziwna taka sliska co do kolek to fajne sa bo sa obrotowe i mozna je unieruchomic

Darusia ale jak zamawiasz u jednego sprzedawcy to placisz tylko raz za przesylke wiec wychodzi duzo taniej

mnie tez wszystko leci z rak i wchodze zamiast w drzwi to w sciane hehe maz sie ze mnie smieje ze jestem niezdara a dzisiaj bym wjechala w piaskarke bo stala przedemna na swiatlach a ja jej nie zauwazylam

a moj instruktor powiedzial dzisiaj bym sobie odpuscila jazdy puki nie urodze bo jestem rozkojazona i co chwila w zaspe autobusikiem wjezdzalam wiec prawko na autobusik musi poczekac do wiosny

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

dziewczyny mi na te tylkowe bole straszne bole bo ja nawet nie moglam z lozka sie zwlec az plakalam z bolu pomogl mi masaz dla ciezarnych najpierw poszlam do mojego ginka i mu o tym powiedzialam to mowi ze to normalne ze nie ma sie czym martwic ale jak nie moglam zejsc z kozetki jak robil mi usg to odrazu dal skierowanie do fizjoterapeuty i mialam juz dwa takie masaze i jeszcze 3 mi zostaly i musze powiedziec ze pomogly dodatkowo zaczelam sie wiecej ruszac dzis bylam na fitnesie aerobiku czy jak to nazwac cwiczeniach dla ciezarnych codziennie rano cwicze z pileczka i te bole jakos mijaja juz nawet ten tylkowy mnie nie lapie jak chodze po schodach i mniej sie mecze

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

dziewczyny mi na te tylkowe bole straszne bole bo ja nawet nie moglam z lozka sie zwlec az plakalam z bolu pomogl mi masaz dla ciezarnych najpierw poszlam do mojego ginka i mu o tym powiedzialam to mowi ze to normalne ze nie ma sie czym martwic ale jak nie moglam zejsc z kozetki jak robil mi usg to odrazu dal skierowanie do fizjoterapeuty i mialam juz dwa takie masaze i jeszcze 3 mi zostaly i musze powiedziec ze pomogly dodatkowo zaczelam sie wiecej ruszac dzis bylam na fitnesie aerobiku czy jak to nazwac cwiczeniach dla ciezarnych codziennie rano cwicze z pileczka i te bole jakos mijaja juz nawet ten tylkowy mnie nie lapie jak chodze po schodach i mniej sie mecze

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Izumi tutaaj masz kilka linkow
http://www.jakiwozek.pl/?co=tests
http://www.rodzinko.pl/viewtopic.php?p=770613
tutaj masz porownane tez rozne wozki i duzo na temat kolek
http://www.babiniec-cafe.pl/printvie...e1f0a4262b4ffc
http://www.edziecko.pl/zakupy/1,7938...tml?as=2&ias=2
mam nadzieje ze choc troszke pomoglam

Stary 2010-01-11, 20:53   #2705
mloda1989
Zakorzenienie

Wygladaloby to mniej wiecej tak...ale zegary chyba inaczej bysmy powiesili....i tam mialyby byc jeszcze zdjecia w bialych ramkach....i tam na koncu beda jeszcze drzwi od szafy grafitowe...chyba nie wyglada tak zle....mi sie podoba

a co sadzice o wozku baby-merc Q7
http://allegro.pl/item875752916_3w1_...e_gratisy.html

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2010-01-11 o 20:55
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:54   #2706
drcron
Zakorzenienie

Izumi tutaaj masz kilka linkow
http://www.jakiwozek.pl/?co=tests
http://www.rodzinko.pl/viewtopic.php?p=770613
tutaj masz porownane tez rozne wozki i duzo na temat kolek
http://www.babiniec-cafe.pl/printvie...e1f0a4262b4ffc
http://www.edziecko.pl/zakupy/1,7938...tml?as=2&ias=2
mam nadzieje ze choc troszke pomoglam

Stary 2010-01-11, 20:58   #2707
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja uwazam ze takie rzeczy sa zbedne i przekoloryzowanie to jest, mam fotel bujany w domu ale gdyby go nie bylo to bym nie pomyslala o jego kupnie....
Na razie staram sie same najpotrzebniejsze wybrac, pozniej jak sie mlody urodzi i bedziemy sie docierac bede wiedziala co jest potrzebne
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:01   #2708
drcron
Zakorzenienie

mi tez sie to podoba fajna tapeta

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

ale ja nie chce miec tylko najpotrzebniejszych rzeczy to jest moje pierwsze dziecko i chce miec dla niego wszystko wszystko co moze sie przydac ale tez nie musi nie chce potem biegac po sklepach i dokupowac cos co moze sie przydac chce to miec odrazu a fotele bujane nie sa takie drogie

Stary 2010-01-11, 21:10   #2709
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to odnosnie fotela bujanego

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

a jak urodzisz bedziesz pozniej mowila jak wydziwialas;D
Na zdrowy rozum po cholere ci do karmienia bujany fotel?;D przeciez to zbedne zupelnie Tak samo bedzie jak usiadziesz na kanapie a malemu to bez roznicy gdzie bedzie jadl byle sie najadl.

Pewne rzeczy sa na prawde zbedne, ale to dla mnie, kazda z nas ma inne podejscie do tego , ja nie nie chce kupowac ******* i zasmiecac domu. Na poczatek chce miec wszystko co potrzebne i pare innych rzeczy a pozniej jak sie zejda pielgrzymki rodzienne i tak dalej to juz mi wystarczy ale jesli uwazasz, ze ci sie przyda to sie rozejrzyj

Tapeta fajna podoba mi sie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

ja nie popadam w takie "chce miec wszystko wszystko" bo nie wiem co to jest "wszystkoo, wszystko" przy drugimmalenstwie bede madrzejsza

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

to moja wyprawka

1.Butelki( dr Browns) 24 zł jedna srednia( 120ml), 12 zł(60ml), 11 koszt przesylki( to jest dokladnie tak, oplaca sie u mnie 29 zl najmniejsza w sklepie) wiec butelki na bank zamowie z allegro razem 71zł

2.Smoczek Tomee Tippe pure 2 szt
43 zł ( 17,90 jeden z kosztami przesylki 24,90)
3.Pieluchy tetrowe
1,65 x 15 pieluchy flanelowe 3.90 x 8 + przesylka = 71 zł
4.Nożyczki do paznocki14,00
5.Chusteczki nawilżające 2 opakowania 22,00
6.Ręcznik z kapturem 32,00
7. Szczotka do włosków z miękkim włosiem 17,00
8.Gaziki, spirytus 70%, 7,50
9. Oliwka 20,00
10. Wanienka 60,00
11. Termomentr(ja patrzylam na zwykle)31,00
12.Proszek Lovela 35zł
13.Płyn do płukania Lovela 22,00
14. Mydełko- 5,00
15.Pościel-100
16.Materac kokos-gryka 100
17.Przewijak 60
18.Ceratki -30
19. Pokrowiec na przewijak 20,00
20. Frida do noska 32
21.Prześcieradełka z gumką 2 sztuki 30 zł
22.Rożek 35,00
23.Kocyk grubszy 68
24.Mleko ( lepiej miec w razie czego) 50zł
25.Sudocrem maly 20,00
26. Krem nivea na każdą pogode do buźki- 13,00
27.Krem nivea SOS(polecony przez kogos)-26,00
28.Woda morska 21,00
29. Balsam( nie wiem jeszcze jaki)
30.Bephanten
31.Sol fizjologiczna

Do tego drewniane łóżeczko -200zł
wózek -1090 taki nam sie podoba "tako fast rider"
Pampersy nawborn/Huggies nawborn- 80zł
A.Camus
Stary 2010-01-11, 21:24   #2710
drcron
Zakorzenienie

ale jak by popatrzyc to kanapa zajmie wiecej miejsca w pokoju i kosztuje kilkadziesiat razy wiecej niz taki fotel ale tez zastanawiam sie nad takim duzym fotelem stacjonarnym taki duzy z wielkimi oparciami bo w pokoju dzidziula top tylko narazie stoi lozeczko dwie szafy i duza komoda i na czym ja niby mam karmic ?? na stojaco chyba raczej sie nie da

Stary 2010-01-11, 21:26   #2711
JoannM
Zadomowienie

Niezla ta tapeta,jesli ma byc tylko jedna sciana, to wygladaloby to ciekawie. Bo caly pokoj itp to juz nie.
No i jest flizelinowa(sprzedawalam tapety to sie orientuje ) co jest bardzo fajne, bo malujesz klejem tylko sciane i naklejasz tapete, nie drze sie, ogolnie fajnie sie przykleja.(kup do tego specjalny klej do tapet na flizelinie) to potem jakbys chciala zmienic design zdziera sie tez duzo lepiej niz inne, tzn ciagniesz za pas tapety i powinien sie odkleic.

Co do wozka Baby merc bardzo podobny do tego co ja mam na oku
http://allegro.pl/item872219339_nowy...ik_gratis.html
ma troche lepsza kolorystyke

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:27   #2712
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie jedna noc spedzisz w tym pokoju wiec wez sobie to co bedzie wygodniejsze i praktczniejsze, ja mam fajny fotel bujany w domu i wiesz kto z niego korzysta? kot z lalką , jest tam taka duza lalka jak roczny dzieciak wyglada i kot w niej przyjaciela szuka;D
A.Camus
Stary 2010-01-11, 21:28   #2713
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Dla mnie kosz na pieluszki to tylko sposób na zdarcie jeszcze większej ilości kasy od biednych początkujących rodziców ... Choć może się okazać że po porodzie zmienię zdanie

P.S. Świat dziecka to nie jest tak koło Ikei na targówku??? Bo chyba tam byłam... jakoś tak tydzień zanim się dowiedziałam że w ciąży jestem
Swiat dziecka jest też w centrum troszkę większy niż ten na targówku ale własnie o ten sklep chodzi .
Co do kosza to powiem tak , nie jest to rzecz niezbędna nam do zycia ale jak ktoś ma troszke kaski to jest to rzecz fajna . O ile małe dziecko robi kupy które nie śmierdzą , o tyle starsze takie co juz je w miare normalnie jak się zesmrodzi w pieluche to czasami naprawdę nos zatyka Więc jak się nie ma tego kosza to paklanek ratuje życie , lub szybkie wywalenie śmieci bo nawet z kosza na śmieci wali taka pielucha Ja mam i miło że mam ale wiadomo jakby mnie nie było na niego stac to bym nie płakała że go nie mam bo bez niego tez rade dawałam

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
Ja mam z nieskrętnymi 2w1 Jedo Bartatinę i spacerówkę ze skrętnymi Coneco (nie pamiętam, jaki model). Nieskrętne właśnie przeważnie chcą jechać prosto, natomiast skrętne na wertepach nawet po zablokowaniu "skrętności" jadą, gdzie chcą. Za to w ciasnym markecie nieskrętne koła to porażka i trzeba nieźle się naszarpać, żeby nie zrobić demolki

Może to co piszesz, to kwestia modelu Bo przy moich właśnie odwrotnie jest. A może chodzi o to, że jeśli po jednej stronie mocniej pchasz, to wózek skręca po lekkim łuku? Ale podstawowa funkcjonalność jazdy, a nie wada.
Nie obrażajac Twojago wózka bo moze to model taki albo sztuka lipna się trafiła . Mam dwa wózki jeden ma skrętną oś , drugi koła skretne pzrzednie blokowane i absolutnie żaden po zablokowaniu tego nie jedzie gdzie chce , koła nawet nie drgną .
Do miasta nie wyobrazam sobie wózka bez tego : zakupów w markecie , przestawienia wózka w autobusie , metrze itp . Jazda po osiedlowym sklepie itp. Oczywiście kto co lubi jak ze wszystkim

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
zakupilam dzisiaj materac kokos - pianka - gryka bialusi < juz sie balam ze wszedzie tylko kolorowe a one mnie sie nie podobaja > pani w sklepie powiedziala ze dziecie ma spac najpierw na gladkiej twardej stronie z kokosa a potem na gryce czy to prawda ? AniaP tak ma byc cz7y najpierw na gryce a potem na kokosie ??
czy kupujecie jakies specjalne fotele do karmienia dzieci ?? np. bujane ?? ja sie nad bujakiem zastanawiam ale nie wiem czy bedzie przydatny
Fotela nie mam bo zupełnie mi do domu nie pasuje żaden , moja kolezanka sobie kupiła jakiś z ikea właśnie do tego celu bo źle jej się siedziało na łóżku i karmiło . Co do materaca to dobrze pani powiedziała choć ja potem przestałam zwracac zupełnie uwagę na strone he he ..
Poprzedni materac miałam kolorywy i szlag mnie trafiał bo przez jasne przescieradło przebijały te wzorki Teraz sobie kupię jeszcze takie sntybakteryjne pokrycie na materac widziałam na allegro za 24 zł . Pierze sie to razem z pościelą i chroni materac ale nie jest to jakaś tam cerata . Sama mam takie na naszym sypialnym łóżku .

Darusiaa- jak ktoś ma ochotę wydać kase na coś co jest potrzebne bądz nie , to chyba jego sprawa
Stary 2010-01-11, 21:32   #2714
mloda1989
Zakorzenienie

ooo fajny ten wozek....w tym na pewno jest regulacja oparcia w gondolii bo co do tamtego to nie mialam pewnosci bo nie bylo w opisie
Stary 2010-01-11, 21:48   #2715
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pytala o zdanie wiec moje zdanie jest wlasnie takie.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

HAHAHAHA WYGRAŁAM!!!!!

nie chcialam sie chwalic!!!!, napisalam do gazety "dobra mama" o mojej przygodzie z ciążą, wygralam zestaw kosmetykow i koszulke i list bedzie opublikowany z nastepnym numerze
Pisalam to na poczatku grudnia i nawet zapomnialam a tu teraz taka niespodzianka!!!!
A.Camus
Stary 2010-01-11, 21:54   #2716
drcron
Zakorzenienie

AniaP a jakie to te pokrowce antybakteryje ?? bo ja bym taki chcialacerate zamowilam ale mam tez taki pokrowiec na materac ale on jest dziwny jakos mi nie pasuje o taki mam przezroczysty
http://www.allegro.pl/item875457741_...c.html#gallery
a chcialabym gdzies znalesc taki fotel tylko dla mnie bo ten jest dzieciowy
http://www.allegro.pl/item868624000_...y.html#gallery

Stary 2010-01-11, 21:54   #2717
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

HAHAHAHA WYGRAŁAM!!!!!

nie chcialam sie chwalic!!!!, napisalam do gazety "dobra mama" o mojej przygodzie z ciążą, wygralam zestaw kosmetykow i koszulke i list bedzie opublikowany z nastepnym numerze
Pisalam to na poczatku grudnia i nawet zapomnialam a tu teraz taka niespodzianka!!!!
Gratulejszon

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:56   #2718
drcron
Zakorzenienie

Darusia to gratuluje

Stary 2010-01-11, 22:01   #2719
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziekuje jakies ksmetyki maja mi doslac firm skarb matki, farmona, blue lagon, koszulke - by mama, i cos z wnetrza i ogrodow tylko musze maila napisac ze sie zgadzam na opublikwanie listu na lamach magazynu i na stronie.
A.Camus
Stary 2010-01-11, 22:07   #2720
mloda1989
Zakorzenienie

drcron a takie nie lepszy?? http://www.allegro.pl/item870355319_...najtaniej.html

wiem ze jedna z mamus taki do pokoju dziecka do karmienia kupowala...

rowniez gratuluje
Stary 2010-01-11, 22:12   #2721
LovelyGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Zależy od tego w jakich sytuacjach będzie Ci potrzebny. Elektrycznym jest szybciej, ale o ile nie zapłacisz za niego fortuny, to będzie miał tylko zaprogramowane moce ssania. Pani w szkole rodzenia mówiła, że elektryczny laktator "ssie" podobnie jak głodne dziecko w związku z czym piersi po takim odciąganiu produkują dużo. To dobre rozwiązanie żeby np. przedłużyć laktacje po powrocie do pracy, albo pobudzić laktacje, albo jak ktoś ma mało czasu. Jak masz czasu więcej to lepszy ręczny - sama ustalasz jak ma "ssać", po za tym pomaga przy nawałach pokarmu. Możesz spokojnie odciągnąć pokarm, żeby sobie ulżyć i w to miejsce nie pojawią się (jak po odsysaniu elektrycznym) hektolitry mleka ... . Tak więc de facto zależy jaki jest Twój plan użytkowania Ja zdecydowałam się na ręczny.
Izumi bardzo dziękuję za wyjaśnienie!
Już wiem jaka jest różnica i decyduję się na ręczny!!!
Początkowo chcę używać laktatora - tak jak piszesz, żeby sobie ulżyć! No chyba, że będę miała problemy z laktacją, ale to się dopiero okaze....
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:13   #2722
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
AniaP a jakie to te pokrowce antybakteryje ?? bo ja bym taki chcialacerate zamowilam ale mam tez taki pokrowiec na materac ale on jest dziwny jakos mi nie pasuje o taki mam przezroczysty
http://www.allegro.pl/item875457741_...c.html#gallery
a chcialabym gdzies znalesc taki fotel tylko dla mnie bo ten jest dzieciowy
http://www.allegro.pl/item868624000_...y.html#gallery
ja chce coś takiego ale widziałam takie cieniutkie na allegro za 2pare złotych tylko nie mogę teraz tego znaleźć
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150295
takiego nieprzemakalnego nie chcę bo to nie przepuszcza powietrza a jakoś nie miałam nigdy przypadku żeby mi dziecko zasikało łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziekuje jakies ksmetyki maja mi doslac firm skarb matki, farmona, blue lagon, koszulke - by mama, i cos z wnetrza i ogrodow tylko musze maila napisac ze sie zgadzam na opublikwanie listu na lamach magazynu i na stronie.
Gratulacje .. to już kilka kosmetyków będziesz miała z głowy .
To wklej nam co tam napisałaś fajnego
Stary 2010-01-11, 22:17   #2723
mrowak
Zakorzenienie

Darusia, gratuluję wygranej! Ja też kiedyś napisałam coś w stylu artykułu do biuletynu, zapomniałam o nim, a potem myk- i znalazłam wydrukowany w skrzynce pocztowej

Fotela do karmienia nie kupuję, bo... nie mam na niego miejsca, choć przyznam, że żałuję, że nie kupię. Obawiam się, że karmienie na rozłożonym łóżku, oparta o ścianę nie będę najszczęśliwsza na świecie.

Czytam o tych Waszych bólach różnistych i dołożę do nich jeszcze coś, o czym chyba nikt nie pisał. Kiedy leżę na lewym boku, to w okolicy serca, bezpośrednio pod piersią mam takie wrażenie jakby mi tam wszystko drętwiało. Dosłownie takie uczucie, że możnaby mnie tam kłuć szpilkami i bym nic nie czuła. Trochę tak, jak noga drętwieje od siedzenia z nogą na nogę. Mam to już jakiś czas i mija tylko dzięki zmianie pozycji. Czasem nawet jak siedzę to tak mam. Tłumaczę sobie, że to porządnie rozrośnięta macica poprzesuwała wszystko tak, że akurat tam powstaje ten uścisk, ale tak naprawdę to nie wiem co to takiego. Dość niewygodne to jest, bo wymusza na mnie leżenie na prawym boku, na którym teoretycznie jest mi wygodniej i lepiej mi się śpi, ale całej nocy przecież na jednej stronie nie sposób wytrzymać. Znacie to uczucie?
Odnośnie innych bóli to ja jestem jakaś odwrotna- ból w tyłku miałam wcześniej, teraz mi minął całkiem, kręgosłup bolał mnie jakiś czas temu, teraz już (na razie) nie, wcześniej spałam z tą poduszką-rogalem ciążową i było mi wygodnie, w tej chwili już od jakiegoś miesiąca wywaliłam ją do szafy bo mnie wkurzać zaczęła i robiło mi się za ciasno (a przecież to im bliżej końca to powinna mi się bardziej przydawać, a nie odwrotnie), tylko ucisk w pachwinie mi się utrzymuje.

Tapeta bardzo fajna, lubię takie. Nad łóżkiem mamy przyklejone dwa paski takiej grubej tapety czarno-czerwonej, na jasno zielonej ścianie- to był impuls w castoramie pewnego dnia.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:21   #2724
LovelyGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
drcron a takie nie lepszy?? http://www.allegro.pl/item870355319_...najtaniej.html

wiem ze jedna z mamus taki do pokoju dziecka do karmienia kupowala...

rowniez gratuluje

Też będę z takiego korzystać do karmienia! Można się na nim pobujać i jest bardzo wygodny!

--------------------

A jak to robicie, że tak ładnie wyświetla się w poscie "dopisano o tej i o tej"
LovelyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:25   #2725
mloda1989
Zakorzenienie

mnie tez w tym miejscu boli jak leze na lewym boku ale to bardziej takie uczucie jakby mi ktos cos tam wbijal....

ta tapeta to tez imlups z castoramy tylko trzeba bedzie ja jeszcze polozyc
poczatkowo mialy byc tam kwadraty 30x30 z mdefu roznej grubosci pomalowane lakierem samochodowym na sliwkowo....ale zanim bysmy to zrobili to zima kolejna by nas zastala a ta tapeta mi w oko wpadla i roznica w koszta to jakies 400zl z mdefem wyszloby drozej....

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez LovelyGirl Pokaż wiadomość
Też będę z takiego korzystać do karmienia! Można się na nim pobujać i jest bardzo wygodny!

--------------------

A jak to robicie, że tak ładnie wyświetla się w poscie "dopisano o tej i o tej"
tak wychodzi automatycznie gdy po twoim poscie, w ktorym nie bylo zalaczonych zdjec dodasz swoj kolejny
Stary 2010-01-11, 22:47   #2726
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

nasz 29 tydz + 2 dz

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:54   #2727
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wlasnie nie mam tego w skrzynce ale jak wydrukują w numerze to wam przepisze, generalnie chodzilo o to ze mialam ten wyrostek wycinany bo sie rozlal i nagle pozniej szok ze ciaza ale mimo poczatkowych problemow jest ok i czekamy na kacperka

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

brzucho cudo, mamy jak na razie taki sam termin
A.Camus
Stary 2010-01-11, 23:18   #2728
drcron
Zakorzenienie

mloda fajny ten fotel ale ja go probowalam w ikea jak bylismy ostatnio i ciezko mi sie na niego siadalo bo jest dosc niski jak dla mnie wiec odpada bo bedzie mi ciezko wstac z niunia na rekach
ja mysle o czyms takim

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49849280
http://allegro.pl/item847597755_fote...l.html#gallery
ten wczesniejszy troszke drogi ale fajny
http://www.ikea.com/PIAimages/59992_PE165935_S4.jpg
ten jest smieszny
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/obrazky/fotel-...☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.jpg
ewentualnie taki wielki worek chyba sako sie nazywa ale nie jestem pewna
http://img.webme.com/pic/n/naszjuniorek/sako1.jpg
tylko nie wiem czy tez nie bede miala problemow z wstawaniem

aniaP fajne te podkladay na materac jak znajdziesz gdzies na necie to daj linka prosze bo ja w najblizszym i najdalszym czasie juz nie wybiore sie do wroclawia do ikei szkoda ale po ostatnim wyjezdzie mialam dosyc podroz mnie wymeczyla wiec odpada

madziwnia jaki masz przeslodki brzunio taka slodziuchna pileczke

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Darusia to na kiedy Ty masz termin bo wczesniej pisalas ze masz tki sam jak ja a teraz jak Madziawa ?? kiedy mialas ostatnia miesiaczke ?? bo wedlug tego oblicza sie termin porodu

Stary 2010-01-11, 23:33   #2729
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak jak bylam u lekarza to mi sie zmienil (pisalam w sobote jak wrocilam od gina) , zmienil mi sie na 27 marca

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

na poczatku na kazdej wizycie mi 04.04.2010 wychodzil, a teraz 27,03
A.Camus
Stary 2010-01-11, 23:38   #2730
drcron
Zakorzenienie

Darusia to mi sie zmienia co wizyte lekarz podaje mi inny termin dlatego wazne jest wedziec kiedy sie mialo miesiaczke bo wedlug niej sie oblicza przypuszczalny termin porodu bo im wyzwej w ciazy tym termin moze sie czesto zmeiniac ze wzgledu na to ze dziecie moze byc duze i na usg bedzie pokazywalo wczesniejszy termin porodu ale ten wlasciwy to jest ten pierwszy z wczesnego usg ktore sie robi do 12 tygodnia albo z miesiaczki i tych terminow sie lekarze czymaja tak mi moj gin ostatnio tlumaczyl jak na usg wyszlo ze jestem w 31 tygodniu ciazy a bylam w 27 wedlug miesiaczki i jak go zapytalam czy urodze wczesniej to on powiedzial ze jest to bardzo malo prawdopodobne ale na bank urodze duze dziecie bo na usg wychodzi duzo duze ale mimo ze termin powinnam teraz zmienic na 4 marca trzymam sie swojego 4 kwietnia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości