WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-11-16, 08:56   #2701
zooja22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

W³a¶nie by³am i wszystko jest ok...zbada³a dok³adnie..mia³am wra¿enie, ¿e wyci±gnê³a jajniki na zewn±trz, zrobi³am cytologiê te¿ dobry wynik, wiêc siê zastanawiam czy warto psuæ system do którego dotar³am, bo na pewno przepisze mi hormony, a to by zniszczy³o wszystko..zbyt piêkne s± dwa ostatnie dni
Próbowa³am wielu ¶rodków, ale u mnie to jest pierwsze zestawienie jakie przynios³o rezultaty, z tym ¿e ja mam ³uszczycê skóry g³owy i preparaty s± na niwelacjê ³uski, której obecnie nie mam, ale s± baaaaardzo pomocne na zatrzymanie wypadania. Oczywi¶cie nie polecam nikomu, kto nie ma takiego problemu, bo mo¿na sobie krzywdê zrobiæ. To co jest napisane na ulotkach jest przera¿aj±ce i ostrzega, ¿e w momencie zaprzestania stosowania efekty kuracji s± zagro¿one...wiêc to bezsensu, racjonalne my¶lenie zostawi³am w aptece i stosujê
zooja22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:19   #2702
neitka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 964
GG do neitka

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny, ale kusicie tym hennowaniem
a przy farbowaniu henn± nie ma opcji ¿e ona siê zmyje po jakims czasie, wyplucze do zera, a w³osy wróc± do naturalnego koloru? jak to jest?
sorry, to pewnie glupie pytanie ale nigdy nie farbowa³am henn± i nie mam o tym bladego pojêcia
U mnie siê wyp³ukiwa³a tylko je¶li zafarbowa³am raz, a potem siê podda³am. Je¶li farbowa³am kilka razy, to ju¿ na amen, chocia¿ potem mo¿na sobie manewrowaæ przy kolorze dodaj±c indygo i inne cuda.

Cytat:
Napisane przez tyneczka Poka¿ wiadomo¶æ
No kusicie kusicie, bo chêtnie bym zmieni³a kolor, ale wiem ¿e jak po³o¿ê farbê, to bêdê ju¿ kompletnie ³ysa... Jakiej henny u¿ywasz?
Czysta henna to od¿ywka, a nie farba, chocia¿ tak siê j± traktuje. Moja mama a¿ na mnie krzywo patrzy³a, ¿e jeszcze przy wypadaniu 'farbujê'. Ale jak zobaczy³a efekty to odpu¶ci³a

Cytat:

no ja bym siê wziê³a za tê hennê, kiedy¶ chcia³am ryzykowaæ z glossem, ale nie wiedz±c nic pewnego o odro¶cie zrezygnowa³am ....
bo farbowalam wiele lat, z bólem zapu¶ci³am w³osy do naturalnego kolosu i nie chcia³am siê znów w to wpakowaæ ale jaka¶ zmiana mi siê marzy, a je¶li na dodatek w³osy mia³yby nie wypadaæ ...
to podziel siê wra¿eniami
Jest jeszcze (chyba na helfy.pl) co¶ takiego jak bezbarwna henna, która nie zmienia koloru w³osów - podobno, sama nie u¿ywa³am i nie wiem jak ona siê ma do chemicznych farb (czy tak samo siê z nimi nie lubi jak ta ruda), ale mo¿e co¶ takiego na pocz±tek dla nabrania odwagi?

neitka
neitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:27   #2703
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez neitka Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie siê wyp³ukiwa³a tylko je¶li zafarbowa³am raz, a potem siê podda³am. Je¶li farbowa³am kilka razy, to ju¿ na amen, chocia¿ potem mo¿na sobie manewrowaæ przy kolorze dodaj±c indygo i inne cuda.

Czysta henna to od¿ywka, a nie farba, chocia¿ tak siê j± traktuje. Moja mama a¿ na mnie krzywo patrzy³a, ¿e jeszcze przy wypadaniu 'farbujê'. Ale jak zobaczy³a efekty to odpu¶ci³a

Jest jeszcze (chyba na helfy.pl) co¶ takiego jak bezbarwna henna, która nie zmienia koloru w³osów - podobno, sama nie u¿ywa³am i nie wiem jak ona siê ma do chemicznych farb (czy tak samo siê z nimi nie lubi jak ta ruda), ale mo¿e co¶ takiego na pocz±tek dla nabrania odwagi?
hahaaa nie mogê. Ja wczoraj do swojej zadzwoni³am z informacj±, ¿e w weekend farbowa³am henna w³osy. Mama "znów?! czy Ty chcesz byæ ³ysa?!"
bêdê musia³a j± mocno u¶wiadomiæ, ¿e po hennie mam w³osy jak aktorka bollywood

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 10:50   #2704
paradiso
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 310

Dziewczyny,a któr± dok³adnie henn± frabujecie? I ³atwo jest dobraæ odpowiedni kolor? Ja mam ciemnobr±zowe w³osy i chcia³abym jeszcze trochê przyciemniæ,rudy b³ysk te¿ nie by³by z³y

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:01   #2705
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Z tego, co wiem, to takie 'najzdrowsze' to s± khadi, bo choæ maj± ró¿ne kolory to sk³ady zawsze ro¶linne, ale nie stosowa³am, dopiero zamierzam sobie kupiæ czerwon± khadi (nawiasem, jakby która¶ z Was wiedzia³a, która jest najczerwieñsza, to siê chêtnie dowiem). Ja u¿ywam eldu, bo naj³atwiej mi go kupiæ, ale w eldzie tylko chna i basma s± 100% naturalne (z czego tej basmy nie jestem pewna), reszta ma jaki¶ chemiczny tajemniczy barwnik, ¿eby nadaæ odcieñ bardziej czerwony czy bardziej br±zowy, ale mnie mimo tego chemicznego barwnika baaaardzo pomagaj±. Takich w³a¶nie u¿ywa³am teraz tylko dwa razy i wypadanie to zupe³nie inna bajka teraz. Na ciemnobr±zowych w³osach kolory nie bêd± zbyt wyra¼ne, kolor Twoich w³osów to podk³ad pod henne, na br±zie wyjd± najprawdopodobniej ró¿ne ciep³e po¶wiaty. Zimne te¿ mo¿na uzyskaæ, ale chyba trudniej.

neitka
Stary 2010-11-16, 11:36   #2706
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Z tego, co wiem, to takie 'najzdrowsze' to s± khadi, bo choæ maj± ró¿ne kolory to sk³ady zawsze ro¶linne, ale nie stosowa³am, dopiero zamierzam sobie kupiæ czerwon± khadi (nawiasem, jakby która¶ z Was wiedzia³a, która jest najczerwieñsza, to siê chêtnie dowiem). Ja u¿ywam eldu, bo naj³atwiej mi go kupiæ, ale w eldzie tylko chna i basma s± 100% naturalne (z czego tej basmy nie jestem pewna), reszta ma jaki¶ chemiczny tajemniczy barwnik, ¿eby nadaæ odcieñ bardziej czerwony czy bardziej br±zowy, ale mnie mimo tego chemicznego barwnika baaaardzo pomagaj±. Takich w³a¶nie u¿ywa³am teraz tylko dwa razy i wypadanie to zupe³nie inna bajka teraz. Na ciemnobr±zowych w³osach kolory nie bêd± zbyt wyra¼ne, kolor Twoich w³osów to podk³ad pod henne, na br±zie wyjd± najprawdopodobniej ró¿ne ciep³e po¶wiaty. Zimne te¿ mo¿na uzyskaæ, ale chyba trudniej.
I jeszcze moja Sipa
Mia³am sprany rudy br±z na w³osach i teram mam tak± ciemn± czekolade z rudymi reflekami

Stary 2010-11-16, 12:00   #2707
iwona200
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 498

Dziewczyny, a gdzie kupujecie hennê i ile kosztuje?
Pamiêtam, ¿e kiedy¶ chcia³am zamówiæ z Mazide³, ale jako¶ drogo to wychodzi³o.

Czyta³am te¿ na innych forach opinie o hennie i siê troche wstrzyma³am. Podobno henna oblepia w³os a nie wnika w niego jak zwyk³a farba dzieki temu mamy efekt pogrubienia w³osów. Podobno po d³u¿szym czasie farbowania henn± w³osy s± tak oblepione kolejnymi warstwami henny, ¿e zaczynaj± siê kruszyæ itp. No i ciê¿ko potem farbowaæ znów zwyk³± farb± z dobrym efektem. To wyczyta³am na tym forum.
iwona200 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 12:02   #2708
Kastaliaa1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Cholera juz nie wiem co mi jest... Glowa zaczyna mnie swedziec jak wlosy sie przetluszczaja i zauwazylam ze tuz przy czole delikatnie luszczy sie naskorek. Czy to lupiez czy LZS? Wlosy troche mniej leca po szamponie Biovax, jednak nadal sa slabe, wystaczy, ze delikatnie pociagne i wypada paru emigrantow. Niby bylam u dermatologa i zadnych zmian na skorze nie zauwazyl... Wiec czemu sa takie slabe...?????????????!!!! !!!!!!!!!
Kastaliaa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:09   #2709
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez iwona200 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, a gdzie kupujecie hennê i ile kosztuje?
Pamiêtam, ¿e kiedy¶ chcia³am zamówiæ z Mazide³, ale jako¶ drogo to wychodzi³o.

Czyta³am te¿ na innych forach opinie o hennie i siê troche wstrzyma³am. Podobno henna oblepia w³os a nie wnika w niego jak zwyk³a farba dzieki temu mamy efekt pogrubienia w³osów. Podobno po d³u¿szym czasie farbowania henn± w³osy s± tak oblepione kolejnymi warstwami henny, ¿e zaczynaj± siê kruszyæ itp. No i ciê¿ko potem farbowaæ znów zwyk³± farb± z dobrym efektem. To wyczyta³am na tym forum.
Ja kupi³am tu: http://merlin.pl/henna/browse/search...rt=rank&page=1 Zd±¿y³am j± kupiæ jak kosztowa³a 12 z³

A z tym kruszeniem w³osów to wed³ug mnie mit zobacz na w³osy hindusek Poza tym henna to zio³a, dzia³a jak od¿ywka i o tym kruszeniu to to samo mogê powiedzieæ o farbach chemicznych (w³osy siê krusz±, bo chemia je os³abia)

Edytowane przez DarkNoir
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:10
Stary 2010-11-16, 12:18   #2710
iwona200
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 498

Ciekawe jak wychodzi mied¼ http://merlin.pl/Henne-Color-Henna-w...F62688302C.LB4

Czy bardzo ciemno i na ile intensywnie?

Kurcze chcia³abym spróbowaæ, ale bojê siê, bo potem nie wróce do farb chemicznych, a naczytalam sie z³ych opinii o hennie, ze po dluzszym czasie cos niedobrego dzieje sie z wlosami A ju¿ i tak mam takie liche

Tam jest napisane, ¿e maksymalny czas trzymania na g³owie i 60 minut a Wy tu piszecie o 6h...

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:21
iwona200 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 12:21   #2711
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez iwona200 Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawe jak wychodzi mied¼ http://merlin.pl/Henne-Color-Henna-w...F62688302C.LB4

Czy bardzo ciemno i na ile intensywnie?

Kurcze chcia³abym spróbowaæ, ale bojê siê, bo potem nie wróce do farb chemicznych, a naczytalam sie z³ych opinii o hennie, ze po dluzszym czasie cos niedobrego dzieje sie z wlosami A ju¿ i tak mam takie liche

Tam jest napisane, ¿e maksymalny czas trzymania na g³owie i 60 minut a Wy tu piszecie o 6h...
Ja nie ¿a³uje wole zio³a od chemii i tyle

Ne opakowaniu w lewym górnym rogu widaæ kolor-rudo-czerwono wychodzi

Edytowane przez DarkNoir
Czas edycji: 2010-11-16 o 12:22

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 15:52   #2712
Kastaliaa1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Dziewczyny, to znow ja, nadal bezsilna.. Kiedy myslalam juz, ze jest lepiej, to jak sciagnelam gumke z wlosow to po calym dniu wyciagnelam ich cala garsc, chyba z 20 - 30!!! Juz nie wiem co robic... Moze to faktycznie stres, ostatnio o niczym innym nie mysle, tylko o tych wlosach, nie chce mi sie jesc, nie mam na nic ochoty, ehhh...
Czy wg was powinnam zrobic badania hormonow? Morfologia i tarczyca wyszly w normie. Nigdy nie bralam tabletek anty, okres mam jak w zegarku 28 dni, fakt ostatnio mam pare syfkow na twarzy, ale mysle, ze to stres... Co robic?
Myslicie, ze moge miec cos z hormonami? Nie mam zadnych innych objawow oprocz wypadajacych, slabych wlosow! Pomocy!
Kastaliaa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:08   #2713
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li henna ma w sk³adzie indygo, to nie wolno jej zakwaszaæ (ja dodajê sól), a zalewanie gor±c± kaw± dla pog³êbienie koloru i na wypadanie w³osów-kofeina

Ja te¿ 6 godzin w³osy owiniête foli± i rêcznikiem
ja te¿ z foli± i rêcznikiem czasem, podsuszam suszark± jak wyjdzie mi za rzadka i cieknie po skroniach
u¿ywam samej henny, wiêc zamiast soku z cytryny mogê zalaæ j± kaw±? jak± z ekspresu, fusiast± czy rozpuszczaln±?

Cytat:
Napisane przez ewakuacja Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba zrobie sobie kompleksowe badanie hormonow, ale musialabym zrezygnowac z tabletek anty. A jak zrobie przerwe to moja twarz bedzie wygladala jak jeden wielki pryszcz.. Masakra
Ewakuacjo, ja tez zrobilam przerwe i to trzeba minimum 3 m-ce ale w koncu chyba sie udalo bo odkad lykam tabletki na zbicie dhaes wlosow wpada mniej niz 100 dziennie a normalnie od kilku lat lecialo i po 400....bez wzgledu jak bardzo dbalam o diete i wlosy

Cytat:
Napisane przez paradiso Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny,a któr± dok³adnie henn± frabujecie? I ³atwo jest dobraæ odpowiedni kolor? Ja mam ciemnobr±zowe w³osy i chcia³abym jeszcze trochê przyciemniæ,rudy b³ysk te¿ nie by³by z³y
ja uzywam tylko khadi, raz uzylam venity w tubce, ale to jakas sciema

Cytat:
zamierzam sobie kupiæ czerwon± khadi (nawiasem, jakby która¶ z Was wiedzia³a, która jest najczerwieñsza, to siê chêtnie dowiem).
bardziej czerwony efekt daje khadi z amla i jantropha
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-16, 17:46   #2714
bojkka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Cytat:
Napisane przez Kastaliaa1 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, to znow ja, nadal bezsilna.. Kiedy myslalam juz, ze jest lepiej, to jak sciagnelam gumke z wlosow to po calym dniu wyciagnelam ich cala garsc, chyba z 20 - 30!!! Juz nie wiem co robic... Moze to faktycznie stres, ostatnio o niczym innym nie mysle, tylko o tych wlosach, nie chce mi sie jesc, nie mam na nic ochoty, ehhh...
Czy wg was powinnam zrobic badania hormonow? Morfologia i tarczyca wyszly w normie. Nigdy nie bralam tabletek anty, okres mam jak w zegarku 28 dni, fakt ostatnio mam pare syfkow na twarzy, ale mysle, ze to stres... Co robic?
Myslicie, ze moge miec cos z hormonami? Nie mam zadnych innych objawow oprocz wypadajacych, slabych wlosow! Pomocy!
a d³ugo ju¿ Ci wypadaja? mo¿e to przej¶ciowe... Nie stresuj siê tak bo to najgorsze co mo¿e byæ, wiem , ze ³atwo powiedzieæ , ale nie my¶l o tym ¿e Ci wypadaj±. Mo¿e warto podci±æ w³osy , ³yka³a¶ Revalid?
Stary 2010-11-16, 17:47   #2715
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
ja te¿ z foli± i rêcznikiem czasem, podsuszam suszark± jak wyjdzie mi za rzadka i cieknie po skroniach
u¿ywam samej henny, wiêc zamiast soku z cytryny mogê zalaæ j± kaw±? jak± z ekspresu, fusiast± czy rozpuszczaln±?
Ja z ekspresu, bardzo mocn± kaw± wcze¶niej dodawa³am mocnej herbaty. Ale zauwa¿y³am, ¿e kawa da³a lepszy efekt-mniej w³osów wypada
A czyta³a¶ to:
http://www.hennaforhair.com/freebooks/
Tu jest wszystko opisane

Stary 2010-11-16, 19:48   #2716
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
bardziej czerwony efekt daje khadi z amla i jantropha
Dziêki, dziêki, dziêki

neitka
Stary 2010-11-16, 20:43   #2717
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z ekspresu, bardzo mocn± kaw± wcze¶niej dodawa³am mocnej herbaty. Ale zauwa¿y³am, ¿e kawa da³a lepszy efekt-mniej w³osów wypada
A czyta³a¶ to:
http://www.hennaforhair.com/freebooks/
Tu jest wszystko opisane
koniecznie muszê wypróbowaæ mo¿e jutro jak znajdê wolne 6 godzin?

nie, nie czyta³am ju¿ sobie zapisa³am w zak³adkach
dziêki

Cytat:
Dziêki, dziêki, dziêki
Stary 2010-11-16, 20:45   #2718
pannanikt3
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 64

Od oko³o dwóch tygodni strasznie wypadaj± mi w³osy. Te, które siê jeszcze g³owy trzymaj± (choæ w tym tempie to pewnie i one nie d³ugo siê ostan±) s± okropnie cieniutkie, s± kosmyki gdzie widaæ ka¿dy w³os. Ogólnie stan jest tragiczny.
W czwartek minie te¿ dwa tygodnie odk±d biorê Wyci±g ze skrzypu i pokrzywy firmy Bioogrody. Dzisiaj zaczê³am picie herbaty z pokrzywy. Wax stosowa³am tylko kilka razy, przesta³am u¿ywaæ w listopadzie, bo ba³am siê, ¿e to mo¿e byæ przyczyn± wypadania. Porad¼cie czego mogê jeszcze próbowaæ. A mo¿e to wypadanie wi±¿e siê z przyjmowaniem "wyciagu ze skrzypu...", bo gdzie¶ czyta³am, ¿e stare w³oski s± wypychane przez nowe cebulki?
Czy ju¿ tylko badanie na tarczyce albo dermatolog?
pannanikt3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-17, 18:13   #2719
bodzianka11
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125

Hej dziewczeta, mam takie szybkie pytanie, uzywa badz uzywala ktoras z Was szamponu KLORANE na bazie chininy i witamin B? I czy wogole cos dawal? Ja uzywam od jakis 2 miesiecy, zauwazylam jakas tam poprawe (szczegolnie po umyciu nie zostaje mi na szczotce czy grzebieniu tyle wlosow) ale jakiejs powalajacej roznicy nie widze. Jesli byla juz o tym mowa to wybaczce, ale ciezko przebrnac przez taka ilosc komentarzy.

Tak na marginesie dodam, we zawsze mialam cienkie wlosy, ale nigdy sie tym nie przejmowalam bo mialam ich duzo. Stresy sprawily (przeprowadzka i zaczynanie zycia w nowym miejscu prawie od zera) ze doslownie widze patrzac w lusto swoja czaszke. Najdziwniejsze ze dzieje mi sie tak tylko w okolicach grzywki. Dodajac do tego dziedziczne zakola naprawde zaczynam sie bac ze w tym miejscu wylysieje...
bodzianka11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 11:13   #2720
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 112

Cytat:
co masz na my¶li pisz±c odrost?
praktycznie henna wymywa siê do czysta, tylko trzeba przez ok 2 m-ce nie farbowaæ odrosty s± minimalne, ale ja jestem ciemn± brunetk±

nie bój siê dobra henna nie zrobi krzywdy Twoim w³osom. efekt jest naprawdê naturalny. ja muszê trzymaæ j± 6 godzin na w³osach by by³o widaæ jakie¶ efekty farbowania
taki "odrost we w³asnej osobie", widoczny i denerwuj±cy
ja z kolei mam jasnobr±zowe w³osy, o takie more/less, zale¿nie czy przyciemniam hinduskimi specyfikami czy nie a marz± mi siê ciemne ... np. w kolorze gorzkiej czekolady
ale skoro po pierwszym razie henna sp³uka³aby siê do zera to chyba kiedy¶ w koñcu zaryzykujê 6godzinnego trzymania siê nie bojê, bo lubiê czasem d³ugo "poznêcaæ siê" nad moimi w³osami
Cytat:
(...)
no w³a¶nie ... brzmi zachêcaj±co
a tej bezbarwnej henny (senny) ju¿ próbowa³am, tylko ¿e jej mo¿na u¿yc jako "farby" (przygotowuj±c jak hennê, 12 h itd) albo jak od¿ywkê i ja u¿ywa³am jak od¿wykê ale tylko raz, wiêc ciê¿ko powiedzieæ co¶ konkretnego
Cytat:
(...) po hennie mam w³osy jak aktorka bollywood

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pannanikt3 Poka¿ wiadomo¶æ
(...)Porad¼cie czego mogê jeszcze próbowaæ. A mo¿e to wypadanie wi±¿e siê z przyjmowaniem "wyciagu ze skrzypu...", bo gdzie¶ czyta³am, ¿e stare w³oski s± wypychane przez nowe cebulki?
Czy ju¿ tylko badanie na tarczyce albo dermatolog?
mo¿esz wcieraæ jakie¶ olejki przeciwko wypadaniu (hinduskie, ³opianowy itd) albo sok ze ¶wie¿o wyci¶niêtej rzepy czy to stare wypadaj± - to ciê¿ko powiedzieæ ... a zauwa¿asz u siebie jakie¶ nowe bejbihery?

poza tym uwa¿am ¿e zawsze warto zbadaæ hormony je¶li co¶ jest z nimi nie tak, to niezale¿nie jakie cuda na patyku bêdziesz stosowaæ, to w³osy niestety i tak bêd± wypadaæ zaczê³abym od tarczycy, a je¶li masz jakie¶ problemy ze skór± g³owy (³upie¿, swêdzenie, sucho¶æ, przet³uszczanie) to i dermatolog by siê przyda³

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-11-18 o 11:01
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:00   #2721
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
ja z kolei mam jasnobr±zowe w³osy, o takie more/less, zale¿nie czy przyciemniam hinduskimi specyfikami czy nie a marz± mi siê ciemne ... np. w kolorze gorzkiej czekolady
jakie masz krêcio³ki fajne
zapomnij, henn± czekoladowego efektu nie osi±gniesz mi przynajmniej nigdy siê nie uda³o, bo wychodzi³y albo z czerwon± po¶wiat± albo ( w przypadku mieszanek z indygo) prawie czarne
Stary 2010-11-18, 19:35   #2722
wildchild13
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 34

dziewczyny wybaczcie jesli takie pytania juz padaly,ale juz mi glowa peka od czytania tego wyszstkiego... im wiecej czytam tym mniej wiem... cierpie na ³zs od 10 lat conajmniej. proboalm roznych szmaponow ,zawsze dermatolodzy pryzpisuja dermovate plyn, pomaga na chwile. uzywam polytar aff szampon z cynkiem. powiedzmy ze nie wysypuje mnie bardzo jak po zwyklych szamponach. bylam u dermatologa przypisal mi ketakonazl na 5 dni doustnie , flucinar na noc do wcierania...i za tydizen znowu wizyta... ja juz stracilam nadzieje... ponco mam cala glowe w tym grzybie paskudnym.kiedys mialam na potylicy mocne luski i na skorni.... martwi mnie to bo mam polowe mniej wlosow a na potylicy linia wlosow przesunela sie do gory dosc mocno.... co sadzicie o tyhc olejkach khadi ii innych arabskich ? mozecie cos polecic na ³zs ?? uzywala ktoras z was? bardzo prosze o pomoc
wildchild13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-18, 21:37   #2723
LadyKarolajna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Podczytujê Was trochê, jednak nigdy nie mam czasu przeczytaæ ca³ych trzech w±tków od deski do deski ;/ wiêc nie gniewajcie siê je¿eli zapytam czy jest tutaj kto¶ komu wiêkszo¶æ w³osów wypad³a od rozja¶niania (w wakacje zanim znalaz³am siê na wiza¿u chcia³am zobaczyæ siê w blondzie...) ? Bo bojê siê, ¿e te w³osy wszystkie mi wypadn±, mimo tego ¿e u¿ywam wcierek i suplementów. A wypadaj± na pewno od tego, wiêc nie mam pojêcia czy mo¿na sobie z tym ju¿ jako¶ poradziæ...
LadyKarolajna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:44   #2724
agison
Zakorzenienie

Cytat:
jakie masz krêcio³ki fajne
zapomnij, henn± czekoladowego efektu nie osi±gniesz mi przynajmniej nigdy siê nie uda³o, bo wychodzi³y albo z czerwon± po¶wiat± albo ( w przypadku mieszanek z indygo) prawie czarne
dziêki niestety ze wzglêdu na wypadanie musia³am sporo skróciæ, teraz zapuszczam z powrotem
buuu, to szkoda w takim razie celowa³abym bardziej w czerñ - czerñ te¿ mog³aby byæ, oby wysz³y ciemne

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-19, 08:26   #2725
gosiaczek6
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 914

a czemu chcesz ciemne, masz bardzo ³adny kolor w³osów i chyba Ci pasuje pisze chyba bo nie wiedac twarzy
gosiaczek6 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-19, 08:51   #2726
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Poka¿ wiadomo¶æ
a czemu chcesz ciemne, masz bardzo ³adny kolor w³osów i chyba Ci pasuje pisze chyba bo nie wiedac twarzy
bo znudzi³y mi siê juz okropnie od jakich¶ trzech lat mam t± sam± fryzurê, bo nie prostujê itd, wiêc oprócz ostatniego ciêcia ci±gle mam na g³owie to samo a kobieta zmienn± przecie¿ jest

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-19, 09:55   #2727
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
celowa³abym bardziej w czerñ - czerñ te¿ mog³aby byæ, oby wysz³y ciemne
czerñ na pewno Ci wyjdzie
jakby¶ u¿ywa³a Khadi to wypróbuj mo¿e orzechowy br±z, ale na moich w³osach dawa³ trochê fioletow± po¶wiatê

W³osów nadal sporo mi wypada, mniej ni¿ wcze¶niej, ale jednak wci±¿ lec± chcia³abym ¿eby zaczê³y odrastaæ i siê wreszcie zagê¶ci³y
Stary 2010-11-19, 10:21   #2728
agison
Zakorzenienie

Cytat:
czerñ na pewno Ci wyjdzie
jakby¶ u¿ywa³a Khadi to wypróbuj mo¿e orzechowy br±z, ale na moich w³osach dawa³ trochê fioletow± po¶wiatê
fioletow± po¶wiatê, omg widzê ¿e hennowanie to wielka przygoda z pewn± doz± ryzyka
ale jak to z T¯tem mawiamy - bez ryzyka nie ma fizyka (txt z naszej pierwszej randki )
Cytat:
W³osów nadal sporo mi wypada, mniej ni¿ wcze¶niej, ale jednak wci±¿ lec± chcia³abym ¿eby zaczê³y odrastaæ i siê wreszcie zagê¶ci³y

nie martw siê, skoro zlokalizowa³a¶ problem i zaczê³a¶ leczenie to teraz bêdzie ju¿ tylko lepiej jednak hormony potrzebuj± troszkê czasu ¿eby siê ustabilizowaæ, ale jak ju¿ wszystko wróci do normy to i w³osy zaczn± odrastaæ a wtedy to juz "minuta osiem" do odzyskania bujnej czupryny
a stosujesz co¶ na przyspieszenie odrastania? co¶ typu dro¿d¿e&pokrzywa u mnie po takim zestawie w³osy rosn± do¶æ szybko, przynajmniej tak mi siê wydaje

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-19, 21:43   #2729
Copykat
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 929

Zaintrygowa³y¶cie mnie t± henn± mam naturalnie blond w³osy, farbuje farb± fryzjersk± na ciemny br±z. S³ysza³am, ¿e na farbowane nie mo¿na u¿ywaæ henny, a na naturalnym blondzie te¿ pewnie nie wyjdzie?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-20, 11:48   #2730
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:

a stosujesz co¶ na przyspieszenie odrastania? co¶ typu dro¿d¿e&pokrzywa u mnie po takim zestawie w³osy rosn± do¶æ szybko, przynajmniej tak mi siê wydaje
nie bardzo
dro¿d¿e mi nie smakuj± a pokrzywy piæ nie mogê, bo dzia³a moczopêdnie a tabletki, które biorê nie mo¿na ³±czyæ z niczym moczopêdnym
dla w³osów jem mnóstwo orzechów, t³uszczy ro¶linnych (awokado, oliwa i oleje), sporo bia³ka. my¶lê o suplemencie jakim¶, bo ostatnio czujê siê odwitaminizowana
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.