|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2701 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
W³a¶nie by³am i wszystko jest ok...zbada³a dok³adnie..mia³am wra¿enie, ¿e wyci±gnê³a jajniki na zewn±trz, zrobi³am cytologiê te¿ dobry wynik, wiêc siê zastanawiam czy warto psuæ system do którego dotar³am, bo na pewno przepisze mi hormony, a to by zniszczy³o wszystko..zbyt piêkne s± dwa ostatnie dni
![]() Próbowa³am wielu ¶rodków, ale u mnie to jest pierwsze zestawienie jakie przynios³o rezultaty, z tym ¿e ja mam ³uszczycê skóry g³owy i preparaty s± na niwelacjê ³uski, której obecnie nie mam, ale s± baaaaardzo pomocne na zatrzymanie wypadania. Oczywi¶cie nie polecam nikomu, kto nie ma takiego problemu, bo mo¿na sobie krzywdê zrobiæ. To co jest napisane na ulotkach jest przera¿aj±ce i ostrzega, ¿e w momencie zaprzestania stosowania efekty kuracji s± zagro¿one...wiêc to bezsensu, racjonalne my¶lenie zostawi³am w aptece i stosujê |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 310
|
Dziewczyny,a któr± dok³adnie henn± frabujecie? I ³atwo jest dobraæ odpowiedni kolor? Ja mam ciemnobr±zowe w³osy i chcia³abym jeszcze trochê przyciemniæ,rudy b³ysk te¿ nie by³by z³y
![]()
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
Z tego, co wiem, to takie 'najzdrowsze' to s± khadi, bo choæ maj± ró¿ne kolory to sk³ady zawsze ro¶linne, ale nie stosowa³am, dopiero zamierzam sobie kupiæ czerwon± khadi (nawiasem, jakby która¶ z Was wiedzia³a, która jest najczerwieñsza, to siê chêtnie dowiem). Ja u¿ywam eldu, bo naj³atwiej mi go kupiæ, ale w eldzie tylko chna i basma s± 100% naturalne (z czego tej basmy nie jestem pewna), reszta ma jaki¶ chemiczny tajemniczy barwnik, ¿eby nadaæ odcieñ bardziej czerwony czy bardziej br±zowy, ale mnie mimo tego chemicznego barwnika baaaardzo pomagaj±. Takich w³a¶nie u¿ywa³am teraz tylko dwa razy i wypadanie to zupe³nie inna bajka teraz. Na ciemnobr±zowych w³osach kolory nie bêd± zbyt wyra¼ne, kolor Twoich w³osów to podk³ad pod henne, na br±zie wyjd± najprawdopodobniej ró¿ne ciep³e po¶wiaty. Zimne te¿ mo¿na uzyskaæ, ale chyba trudniej.
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mia³am sprany rudy br±z na w³osach i teram mam tak± ciemn± czekolade z rudymi reflekami ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 498
|
Dziewczyny, a gdzie kupujecie hennê i ile kosztuje?
Pamiêtam, ¿e kiedy¶ chcia³am zamówiæ z Mazide³, ale jako¶ drogo to wychodzi³o. Czyta³am te¿ na innych forach opinie o hennie i siê troche wstrzyma³am. Podobno henna oblepia w³os a nie wnika w niego jak zwyk³a farba dzieki temu mamy efekt pogrubienia w³osów. Podobno po d³u¿szym czasie farbowania henn± w³osy s± tak oblepione kolejnymi warstwami henny, ¿e zaczynaj± siê kruszyæ itp. No i ciê¿ko potem farbowaæ znów zwyk³± farb± z dobrym efektem. To wyczyta³am na tym forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cholera juz nie wiem co mi jest... Glowa zaczyna mnie swedziec jak wlosy sie przetluszczaja i zauwazylam ze tuz przy czole delikatnie luszczy sie naskorek. Czy to lupiez czy LZS? Wlosy troche mniej leca po szamponie Biovax, jednak nadal sa slabe, wystaczy, ze delikatnie pociagne i wypada paru emigrantow. Niby bylam u dermatologa i zadnych zmian na skorze nie zauwazyl... Wiec czemu sa takie slabe...?????????????!!!! !!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym kruszeniem w³osów to wed³ug mnie mit ![]() ![]() ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-11-16 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 498
|
Ciekawe jak wychodzi mied¼ http://merlin.pl/Henne-Color-Henna-w...F62688302C.LB4
Czy bardzo ciemno i na ile intensywnie? Kurcze chcia³abym spróbowaæ, ale bojê siê, bo potem nie wróce do farb chemicznych, a naczytalam sie z³ych opinii o hennie, ze po dluzszym czasie cos niedobrego dzieje sie z wlosami ![]() ![]() Tam jest napisane, ¿e maksymalny czas trzymania na g³owie i 60 minut a Wy tu piszecie o 6h... ![]() Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-11-16 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ne opakowaniu w lewym górnym rogu widaæ kolor-rudo-czerwono wychodzi ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-11-16 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dziewczyny, to znow ja, nadal bezsilna.. Kiedy myslalam juz, ze jest lepiej, to jak sciagnelam gumke z wlosow to po calym dniu wyciagnelam ich cala garsc, chyba z 20 - 30!!! Juz nie wiem co robic... Moze to faktycznie stres, ostatnio o niczym innym nie mysle, tylko o tych wlosach, nie chce mi sie jesc, nie mam na nic ochoty, ehhh...
Czy wg was powinnam zrobic badania hormonow? Morfologia i tarczyca wyszly w normie. Nigdy nie bralam tabletek anty, okres mam jak w zegarku 28 dni, fakt ostatnio mam pare syfkow na twarzy, ale mysle, ze to stres... Co robic? Myslicie, ze moge miec cos z hormonami? Nie mam zadnych innych objawow oprocz wypadajacych, slabych wlosow! Pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() u¿ywam samej henny, wiêc zamiast soku z cytryny mogê zalaæ j± kaw±? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Cytat:
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czyta³a¶ to: http://www.hennaforhair.com/freebooks/ Tu jest wszystko opisane ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Dziêki, dziêki, dziêki
![]()
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie, nie czyta³am ![]() ![]() dziêki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 64
|
Od oko³o dwóch tygodni strasznie wypadaj± mi w³osy. Te, które siê jeszcze g³owy trzymaj± (choæ w tym tempie to pewnie i one nie d³ugo siê ostan±) s± okropnie cieniutkie, s± kosmyki gdzie widaæ ka¿dy w³os. Ogólnie stan jest tragiczny.
W czwartek minie te¿ dwa tygodnie odk±d biorê Wyci±g ze skrzypu i pokrzywy firmy Bioogrody. Dzisiaj zaczê³am picie herbaty z pokrzywy. Wax stosowa³am tylko kilka razy, przesta³am u¿ywaæ w listopadzie, bo ba³am siê, ¿e to mo¿e byæ przyczyn± wypadania. Porad¼cie czego mogê jeszcze próbowaæ. A mo¿e to wypadanie wi±¿e siê z przyjmowaniem "wyciagu ze skrzypu...", bo gdzie¶ czyta³am, ¿e stare w³oski s± wypychane przez nowe cebulki? Czy ju¿ tylko badanie na tarczyce albo dermatolog? |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 125
|
Hej dziewczeta, mam takie szybkie pytanie, uzywa badz uzywala ktoras z Was szamponu KLORANE na bazie chininy i witamin B? I czy wogole cos dawal? Ja uzywam od jakis 2 miesiecy, zauwazylam jakas tam poprawe (szczegolnie po umyciu nie zostaje mi na szczotce czy grzebieniu tyle wlosow) ale jakiejs powalajacej roznicy nie widze. Jesli byla juz o tym mowa to wybaczce, ale ciezko przebrnac przez taka ilosc komentarzy.
Tak na marginesie dodam, we zawsze mialam cienkie wlosy, ale nigdy sie tym nie przejmowalam bo mialam ich duzo. Stresy sprawily (przeprowadzka i zaczynanie zycia w nowym miejscu prawie od zera) ze doslownie widze patrzac w lusto swoja czaszke. Najdziwniejsze ze dzieje mi sie tak tylko w okolicach grzywki. Dodajac do tego dziedziczne zakola naprawde zaczynam sie bac ze w tym miejscu wylysieje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 112
|
Cytat:
![]() ![]() ja z kolei mam jasnobr±zowe w³osy, o takie more/less, zale¿nie czy przyciemniam hinduskimi specyfikami czy nie ![]() ![]() ![]() ale skoro po pierwszym razie henna sp³uka³aby siê do zera to chyba kiedy¶ w koñcu zaryzykujê ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tej bezbarwnej henny (senny) ju¿ próbowa³am, tylko ¿e jej mo¿na u¿yc jako "farby" (przygotowuj±c jak hennê, 12 h itd) albo jak od¿ywkê i ja u¿ywa³am jak od¿wykê ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() poza tym uwa¿am ¿e zawsze warto zbadaæ hormony ![]() ![]() ![]() ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-11-18 o 11:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomnij, henn± czekoladowego efektu nie osi±gniesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
dziewczyny wybaczcie jesli takie pytania juz padaly,ale juz mi glowa peka od czytania tego wyszstkiego... im wiecej czytam tym mniej wiem... cierpie na ³zs od 10 lat conajmniej. proboalm roznych szmaponow ,zawsze dermatolodzy pryzpisuja dermovate plyn, pomaga na chwile. uzywam polytar aff szampon z cynkiem. powiedzmy ze nie wysypuje mnie bardzo jak po zwyklych szamponach. bylam u dermatologa przypisal mi ketakonazl na 5 dni doustnie , flucinar na noc do wcierania...i za tydizen znowu wizyta... ja juz stracilam nadzieje... ponco mam cala glowe w tym grzybie paskudnym.kiedys mialam na potylicy mocne luski i na skorni.... martwi mnie to bo mam polowe mniej wlosow a na potylicy linia wlosow przesunela sie do gory dosc mocno.... co sadzicie o tyhc olejkach khadi ii innych arabskich ? mozecie cos polecic na ³zs ?? uzywala ktoras z was? bardzo prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Podczytujê Was trochê, jednak nigdy nie mam czasu przeczytaæ ca³ych trzech w±tków od deski do deski ;/ wiêc nie gniewajcie siê je¿eli zapytam czy jest tutaj kto¶ komu wiêkszo¶æ w³osów wypad³a od rozja¶niania (w wakacje zanim znalaz³am siê na wiza¿u chcia³am zobaczyæ siê w blondzie...) ? Bo bojê siê, ¿e te w³osy wszystkie mi wypadn±, mimo tego ¿e u¿ywam wcierek i suplementów. A wypadaj± na pewno od tego, wiêc nie mam pojêcia czy mo¿na sobie z tym ju¿ jako¶ poradziæ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() buuu, to szkoda ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 914
|
a czemu chcesz ciemne, masz bardzo ³adny kolor w³osów i chyba Ci pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby¶ u¿ywa³a Khadi to wypróbuj mo¿e orzechowy br±z, ale na moich w³osach dawa³ trochê fioletow± po¶wiatê ![]() W³osów nadal sporo mi wypada, mniej ni¿ wcze¶niej, ale jednak wci±¿ lec± ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak to z T¯tem mawiamy - bez ryzyka nie ma fizyka (txt z naszej pierwszej randki ![]() Cytat:
![]() nie martw siê, skoro zlokalizowa³a¶ problem i zaczê³a¶ leczenie to teraz bêdzie ju¿ tylko lepiej ![]() ![]() ![]() a stosujesz co¶ na przyspieszenie odrastania? co¶ typu dro¿d¿e&pokrzywa ![]() ![]()
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 929
|
Zaintrygowa³y¶cie mnie t± henn±
![]()
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dro¿d¿e mi nie smakuj± ![]() ![]() dla w³osów jem mnóstwo orzechów, t³uszczy ro¶linnych (awokado, oliwa i oleje), sporo bia³ka. my¶lê o suplemencie jakim¶, bo ostatnio czujê siê odwitaminizowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.