|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pysia trzymamy kciuki za Pysiolinkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Słuchajcie odebrałam dzisiaj już 5 telefonów z pytaniem czy urodziłam....aż wyłączyłam telefon! ratunku!!!!!! A teściowa tylko chodzi i mówi, ale brzuch nisko, juz to jest kwestia dwóch dni, i wyjęła aparat i kazała TŻtowi czytac instrukcję żeby szybko nauczył się robic profesjonalne zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
ooo mamy nowe mamusie
![]() patka i pola gratulacje!!!!! ![]() pysiamn trzymamy kciuki.ciekawe jak ula ![]() u nas noc już lepsza ,lepsza bo udało sie nawet zasnąc na 1godz ![]() dzis pytalam połoznej o karmienie,bo moja tak jak niektore tu dzieci czasami zapomina jak sie ssie i łapie cyca na ślepo i wnerwiona na maxa i połozna powiedziała ze to od nałykania sie powietrza ,ze najlepiej po kilku zaciągnieciach sie mleczka wypionowac dziecko(chyba kancia pisała juz o tym) i potem znów przystawic do cyca a i przed karmieniem połozyc na brzuszku na ok 5 min. a czy wasze maluszki jak nosicie do odbicia to im sie odbija?bo u mojej nigdy jeszcze nie słyszałam. mam problem z przesiusianiem ![]() ![]() dziś tatus pierwszy raz przewijał ale stresował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
![]() ![]() Kalka Malinka118 Joli31 Pola25 PatkaM84 SERDECZNE GRATULACJE KOCHANE!!!! Pysiu ![]() TRZYMAJ SIĘ SŁOŃCE!
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Wam że ja nie miałam fenoterolu a też mam takie uderzenia gorąca... Nieraz sie śmiałam do Męża że starość nie radość i to pewnie klimakterium ![]() ![]() ![]() A tak poważnie to nieraz się mokrusieńka budzę-plecy kark-mimo że w pokoju wcale tak gorąco nie mam a śpię odkryta. Jak się tak"wysuszę"to potrafie naraz pół 1,5litrowej mineralnej naraz wypić...
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
No Kancia ja kiedys zasnac nie moglam jak nie bylam opatulona koldra pod sama szyje a teraz?? spie odkryta
![]() ![]() o poceniu sie nie wspomne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Teściówka to samo-z tą różnica że non stop nudzi WPADNIJCIE PÓKI JESZCZE JESTEŚ W DOMU! (już jej miałam odp że wpadłam 9mieś temu...) I non stop komenty typu JESZCZE SIE TURLASZ? ![]() TO TY SIE JESZCZE NIE ROZLECIAŁAŚ? ![]() NO I JAK SIĘ CZUJESZ? (zwiewna,powabna i pociągajaca ![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Wpadlam tylko zerknac kto sie rozpakowal
Joli,Pola,PatkaM wielkie GRATULACJE !!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojoj widze, ze i Pyska juz sie rozpakowywuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Ale z tym gorącem to tak już chyba w ciąży jest i to chyba nie ma związku z fenoterolem, tylko ogólnie ze stanem ciąży, mnie też było cały czas gorąco
![]() filka - spróbuję po kilku łykach pionizować małego, zobaczymy czy coś to pomoże na to odrywanie się od piersi... a czasem jest tak że jak zassie tak ssa cały czas spokojnie. Już wątpię żeby to wzdęcia były bo poza karmieniem jest ok, nie płacze ani się nie pręży. Co do odbijania to małemu czasem się uda, a czasem nie, w kołysce mamy lekki skos zrobiony (tak radziła położna) żeby się nie zakrztusił jakby mu się ulało. Z przesiusianiem nie miałam jeszcze problemu, gorzej z tym sikaniem podczas przewijania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Śliczny Brzuszek! ![]() Mam identyczny(122cm w obwodzie przy 157cm wzrostu ![]()
![]() |
#2712 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
a ktoś wie co z Ulą?
![]() |
#2715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I to pocenie w nocy.... myślałam nawet, że to przez to, że podłożyłam podkład pod prześcieradło, ale teraz potrafię się tak spocić w dzień... normalnie koszulki można wyżymać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Bubi Ty Moja Bratnia Duszo
![]() ![]() Mogę się podpisać pod następującym stwierdzeniem: MOJA TEŚCIOWA TO IDEAŁ-PASUJE IDEALNIE DO WSZYTSKICH KAWAŁÓW O TEŚCIOWYCH ![]() ![]() ![]()
#2717 |
Rozeznanie
|
Strippi no niestety nie wiadomo co z Ulą....sama jestem ciekawa czy coś jej się rozkręciło....no i co z Pysią.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze że z racji"OBJĘTOŚCI" ciężko utrzymać świeżość-nim się wtoczę pod prysznic,umyję,wyjdę wytrę to już bym mogła się wrócić i myć od nowa... Ale termin tuż tuż-mam nadzieję że się to wtedy skończy... ![]()
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
Kacha
![]() ![]() A ja powinnam zaproponować, aby zrobili reality show z udziałem mojej teściowej ![]() ![]() a może zapoznamy nasze teściowe i odpoczniemy od nich???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
no ciekawe, ciekawe
![]() |
#2721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
(a z biurem podróży ustale by był to ONE WAY TICKET ![]() Niech zawraca d*** orangutanom w Amazonii ![]() Ps.a w realityshow pobiłaby nawet Jolę Rutowicz ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Normalnie wysiadam z tym poceniem... ![]()
![]() |
#2723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A TŻ całymi dniami nie ma, w dodoatku weekendy w zasadzie ciągle ma zajęcia na MBA i jesteśmy sami. Trochę miałam - czasem mam - doły, z tej smaotności, z tego, że ta zima akurat musi być taka, ze nigdzie nie można wyjść.. nie wiem, kiedy wreszcie gdzieś się z Maluszkiem wybierzemy... ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- zeberko właśnie te terminy.... okulist to chyba można "zaliczyć" w zasadzie w terminie od 4 tygodnia życia, a ortopedę to chciałabym jak najszybcirj, bo gdyby coś było nie tak, to do 3 mieisecy można spokjnie korygować. Dziewczyny, czy możecie wypowiedzieć się w kwestii terminów tych lekarzy: kiedy najpóźniej trzeba ich odwiedzić (ortopeda, okulista)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Kacha to, że promocja była, to już inna sprawa....ale on wogóle nie jest taki wylewny, żeby w przeciagu miesiąca dwa flakoniki mi kupić
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam twardnienia brzucha juz 2,5 miesiaca. Nieczego nie powoduja. Szyjka ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
pola, patka GRATULACJE!!!
trzymam kciuki za mamusie na wylocie ![]() ja nadal zdechlak poleguje, nogi opuchniete i ogolnie mam nadzieje ze nie bede na mala czekala dluzej niz do terminu, no ewentualnie jeden dzien zeby tatus zdazyl dojechac na porodowke przed akcja ![]() a tak w ogóle to sobie myślę że się nam za chwilę lista styczniówek skończy ![]() a co do rozpakowywania... chyba jakoś teraz pełnia wypada więc się posypią mamuśki jak leci bo ponoć pełnia sprzyja drodze maluszków na świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli mogę się wtrącić ![]() Kurde...Ten mój gin NIC mi nie zleca...
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
ej... a pantee dawno też chyba nie było
![]() ma ktoś jakieś wieści? Kacha - chodzi o wymaz z pochwy na paciorkowca - moja gin tez tego nie zlecila |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
Kacha pewnie o wymazie z szyjki macicy, żeby ustalić czy nie masz bakterii...powinnam juz raz mieć to badanie robione na poczatku lub bliżej połowy ciąży.....a drugie pod koniec....
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Kamyil a w karcie przebiegu ciązy nie masz miejsca na wpisanie wpisanie wyników takiego badania??? może gin zapomniała/ł Ci zrobić.....ale to chyba jedno z ważniejszych badań, bo chodzi oto, żeby Ci antybiotyk podali zaraz po odejściu wód jesli masz jakąs bakterię bo raz że na dziecko w czasie SN może przejść a dwa, że można sie nabawić komplikacji po porodzie.....nie to że strasze....ale może lepiej przypomnij żeby Ci zrobili... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.