Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 22:20   #2701
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

jej dziewczyny... wstawałam i taki ból mnie załapał na dole brzucha ze mnie zgieło.... co sie dzieje ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:26   #2702
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
jej dziewczyny... wstawałam i taki ból mnie załapał na dole brzucha ze mnie zgieło.... co sie dzieje ??
najprawdopodobniej nic sie nie dzieje oprocz tego, ze w Tobie wszystko sie zmienia
Nie martw sie mnie lapaly takie bole rowniez w pachwinach, boli mnie kosc ogonowa, ale to jak mowia lekarze- normalne.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 23:17   #2703
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
najprawdopodobniej nic sie nie dzieje oprocz tego, ze w Tobie wszystko sie zmienia
Nie martw sie mnie lapaly takie bole rowniez w pachwinach, boli mnie kosc ogonowa, ale to jak mowia lekarze- normalne.
dobrze, ze tu ktos jest bo sie wystraszyłam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 04:18   #2704
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ... ta kośc ogonowa jest straszna, mnie boli od 3 dni. Nie wspominajac o tym, że siedzieć nie potrafię, a na twardym to już wogóle

Mdłości nadal nie mam a szkończyłam 9 tydzień

---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

Cytat:

Co do picia - ja pilam na poczatku Mirinde bo mialam wielka ochote, pilam tez Pepsi - dwa litry wystarczalo mi na tydzien.
Pije rano kawę.
Z herbat - owocowe i zwykle i jakie mam w domu

Hmm wychodzi na to,ze pije wszystko na co mam ochote oprocz alkoholu.
Kawa
Idę dzisiaj na badania krwi i kazali być naczczo ... ja bez kawy nie wstaje z łóżka- nigdy ...
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 04:19   #2705
De28
Wtajemniczenie

Juz sie cieszylam, ze mi mdlosci przechodza a tu o 4 nad ranem mnie obudzily. Nici ze spania Jedynie dobrze, ze bolu glowy narazie nie ma.
Jestem obecnie na fazie pomidorej Wcinam pomidorki koktajlowe jako przekaski a na sniadanie koniecznie zupa pomidorowa z przecieranych pomidorow z kleksem smietany i makaronem Jedyne co mi jakos pomaga.
Wczoraj zrobilam golabki,oczywiscie w sosie...pomidorowym Caly gar. Ciekawe kto to zje, wczoraj we dwojke zjedlismy tylko 6.

W niedziele wrocilismy z Krakowa i spodobala mi sie reakcja moich kotow Nigdy az tak za nami nie tesknily. Moja kotka nie schodzi mi z glowy Spi cala noc na mojej poduszce i lazi za mna jak pies, takze po ogrodku. A nasza druga kotka, ktora w sumie nalezy do schroniska a my jej tylko zapewnilismy opieke do jej smierci (ma niewydolnosc nerek i raka pluc), cieszyla sie jak glupia, ze znow jest u nas. A normalnie to jest ignorancja dwa dni i totalne obrazanie jak gdzies wyjezdzamy
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 06:41   #2706
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, spokojnie, wszystko się tam rozciąga, przemieszcza, to normalne, że przy jakimś gwałtowniejszym ruchu może naprawdę mocno zaboleć. Niepokoić powinny Cię jedynie długo trwające skurcze. Jeśli ból był jednorazowy, to na pewno wszystko jest OK A co do mdłości - jeszcze zatęsknisz do stanu, gdy ich nie miałaś Jesteś dopiero w 6tc, z tego, co widzę w stopce, w tym czasie mdłości już mogą się pojawić, ale nie muszą, może czekają Cię jeszcze 2 tygodnie spokoju? A czasem nie ma się mdłości wcale i to też nie musi oznaczać nic złego.
U mnie się pojawiły jakoś w 5tc już, a teraz idzie mi 10tc i powoli przechodzą (tzn. przez ok.3 tygodnie miałam praktycznie codziennie, a od jakiegoś tygodnia już nie i są delikatniejsze na ogół). Nie wymiotowałam ani razu i się nie spodziewam Moja Mama w dwóch ciążach nie wymiotowała ani razu i mdliło ją tylko trochę, i urodziła zdrowe dzieci, więc nie martw się na zapas

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:47   #2707
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
wiecie co?? pijcie Pepsi czy Colę teraz bo jak zaczniecie karmic to tylko będziecie mogły powąchac serio-pół szklanki Pepsi raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi!!!!

Ja piję ROOIBOS w ciąży bardzo polecany ze względu na obniżanie mdłości i zawartośc żelaza dla tych którym niesmakuje Rooibos "EKSPRESOWY" polecam sypany-ja piję tylko taki ,oto kilka przykadów-większości przepyszne
http://www.allegro.pl/listing/search...string=rooibos

Kretensja-trzymam żebyście się szybciutko z mężem dogadali

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Pięknie dziękuję za odpowiedzi w sprawie legitymacji ubezpieczeniowej

z grupą krwi to zawsze wkładałam wynik do tej nieszczęsnej legitymacji,ale może w laboratorium w którym ją robiłam dadzą mi odpis ehhhh

czy któraś z Was wybiera się na wczsy?? My planujemy za 3 tygodnie leciec do Grecji na tydzień co myślicie??czekam na decyzję lekarza.
odpis z grupy pewnie Ci dadza pyanie tylko po co on Tobie potrzebny? w szpitalu i tak musisz miec orginal
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-05, 07:49   #2708
Beata_Batumi
Zadomowienie

Witajcie!

co do picia herbaty czarnej, coli i kawy to chyba chodzi o to że podnoszą ciśnienie a kobiety w ciązy i tak maja wyższe, ja akurat mam niskie. Piję rano łyużeczkę rozpuszczalnej z cappucinno, jedną herbatę czarną (ale raczej nie codziennie , tak 2 razy w tyg), zieloną 1-2 razy dziennie i owocowe, napoje gazowane uwielbiam i nie zrezygnuję z nich, tak samo mam z colą. Idę dziś do gina to się zapytam. Jak macie jakieś watpliwości to piszcie a ja dzisiaj się go wypytam.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:59   #2709
***luna
Zakorzenienie

Ja piję heratę czarną (pewnie powinnam ograniczyć), ziołowe herbatki, kawę zbozową. Alkoholu, kawy nie piję. Colę dostałam w takiej paczce dla kobiet w ciąży, ale była to bezkofeinowa i bez cukru.

Ja chcę w tej ciązy jakoś bardziej uważ, bo w zeszłej miałam zatrucie ciążowe i w tej chciałabym go uniknąć.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:11   #2710
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja piję heratę czarną (pewnie powinnam ograniczyć), ziołowe herbatki, kawę zbozową. Alkoholu, kawy nie piję. Colę dostałam w takiej paczce dla kobiet w ciąży, ale była to bezkofeinowa i bez cukru.

Ja chcę w tej ciązy jakoś bardziej uważ, bo w zeszłej miałam zatrucie ciążowe i w tej chciałabym go uniknąć.
tez mialam gestoze niestety w poprzedniej ciazy, teraz uwazam co pije ,ale czasem cos niezdrowego wrzuce w siebie, przy karmieniu juz sobie coli nie wypije, wiec czasem sobie na nia pozwalam teraz...
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:20   #2711
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Melabn a na co mi orginał skoro będę miec orginalny odpis z laboratorium ????????????

a tak wogóle to dzień dobry i miłego dnia,mimo tego ,że u nas nadal leje

moje maleństwo

Edytowane przez jastinada
Czas edycji: 2010-05-05 o 08:43
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:39   #2712
mamuska003
Raczkowanie

Witajcie Szybkie jesteście w pisaniu, nie było mnie cztery dni a tu tyle do nadrobienia.
W piątek byłam u gina, moje maleństwo rośnie. Ma już 45mm Podczas usg strasznie się wierciło i pomachało mi rączkami. Widok był niesamowity. Mogłabym patrzeć na moje maleństwo cały czas. Na moje bóle w dole brzucha lekarz kazał mi brać duphaston i magnez na omdlenia. Zapomniałam zapytać przez ile czasu mam brać magnez? Jak dalej będzie mnie boleć to mam przyjść po zwolnienie i leżeć
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:51   #2713
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Cześć dziewczyny
Mnie dzisiaj coś brzuch w dole boli... Wczoraj wzięłam jedną tabletkę cholinexu bo tak mnie bolało gardło, że myślałam że nie wyrobię... już mi przeszło a ta jedna tabletka mi chyba nie zaszkodzi? Już mi się zaczął 12 tc (11tc i 3d) a mdłości i wymioty dalej mnie męczą strasznie, już z 6 tyg wymiotuję co rano, jak mnie coś obudzi to w nocy też się zdarza... Masakra nie mogę się doczekać II trymestru, mam nadzieję że mdłości i wymioty sie skończą. Po jutrze idę do lekarza na Usg, z wynikami. Nie mogę się doczekać już, mam mieć dowcipne usg, a w 8/9 tc miałam przez brzuch... Ja jeszcze wogóle brzucha nie mam, wygląda jakby był trochę wzdęty, no i jak się najem to troszeczkę widać zaokrąglony, ale jakby ktoś nie wiedział że jestem w ciąży to by się nie domyślił. Ciekawe kiedy konkretnie będę miała brzuch ciążowy

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:14   #2714
Donuś
Zadomowienie

Witajcie kochane czy i ja mogę dołączyc do mamus listopadowych... ?
Termin porodu mamy na 25 listopada ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:21   #2715
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

W niedziele wrocilismy z Krakowa i spodobala mi sie reakcja moich kotow Nigdy az tak za nami nie tesknily. Moja kotka nie schodzi mi z glowy Spi cala noc na mojej poduszce i lazi za mna jak pies, takze po ogrodku. A nasza druga kotka, ktora w sumie nalezy do schroniska a my jej tylko zapewnilismy opieke do jej smierci (ma niewydolnosc nerek i raka pluc), cieszyla sie jak glupia, ze znow jest u nas. A normalnie to jest ignorancja dwa dni i totalne obrazanie jak gdzies wyjezdzamy

Co do kotów ... moja kotka od zawsze spała mi na głowie, nie na poduszce, na głowie !!
Czy koty mogą czuć ciążę właścicielki? Bo moja nie odchodzi ode mnie na krok, gdy tylko siądę ona jest u mnie, kiedyś tak nie było, jak ja się położę to ona na mnie (czywiście najlepiej we włosach na głowie). Chodzi za mną krok w krok.
Stary 2010-05-05, 09:27   #2716
kretencja
Zakorzenienie

Biejatka, jestem pewna, że mogą. Koty mają wiele niezwykłych właściwości. Potrafią wyczuć zbliżające się trzęsienie ziemi, chorobę, żyły wodne, a nawet śmierć. Myślę więc, że ciążę też. Ciało pod wpływem hormonów ciążowych zapewne ma jakiś inny zapach lub coś w tym rodzaju...

Witaj Donuś

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-05-05, 09:27   #2717
Biejatka
Rozeznanie

A !! Zapomniałam !!
Byłam oddać dzisiaj krew. Mam mieć robione jakieś 6 badań z tej krwi, cukier, leukocyty?, hormon HCS?, grupa krwi i coś tam jeszcze, bo oczywiście nie umiałam odczytać na skierowaniu. Wszystko za darmo, łącznie z grupą krwi, więc nie wiem skąd się u was biora te opłaty za grupę krwi :/ Chociaż ja prosiłam żeby grupy krwi nie robili, bo mam wbitą w książeczce dawcy krwi, jeśli jest jakiś dokument z grupą krwi to nie trzeba robić.

PS. Mam strasznie suche sutki
Stary 2010-05-05, 09:35   #2718
bela14
Rozeznanie

witam
Donuś witaj
aj a u mnie dzisiaj leje bleeee
a ja siedzę jak na szpilkach miałam okropny sen i jakas taka poddenerwowana jestem i niespokojna aj....

piszecie o grupie krwi i mi sie przypomniało ze ginka kazała mi przynieść na następna wizytę i szukałam jej od rana ale nareszcie mam.

kupujcie juz cos dla dzidzioli ja postanowiłam sobie ze zaczne dopiero jak płeć poznam i juz doczekać się nie mogę,choć czuje że to chłopak.
no i z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:36   #2719
lutien
Wtajemniczenie

Witam Niestety nie mam czasu przeczytać wszystkiego, co napisałyście. Ale od poniedziałku obiecuję poprawę
Korzystając z okazji, że mam chwilowy dostęp do lustra, zrobiłam fotkę swojego brzuszka. To jest 16tc
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:39   #2720
kliwia
Zakorzenienie

bjejatka kriodawcow badania sa za darmo. reszta musi placic.

piekne brzusie!

ps. klikniecie w banerek lub link ?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:45   #2721
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
odpis z grupy pewnie Ci dadza pyanie tylko po co on Tobie potrzebny? w szpitalu i tak musisz miec orginal
tzn.ze jak moj oryginal zgubili w przychodni i dali mi duplikat (jest czerwona peiczatka duplikat) to musze robic raz jeszcze,aby miec oryginal?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
A !! Zapomniałam !!
Byłam oddać dzisiaj krew. Mam mieć robione jakieś 6 badań z tej krwi, cukier, leukocyty?, hormon HCS?, grupa krwi i coś tam jeszcze, bo oczywiście nie umiałam odczytać na skierowaniu. Wszystko za darmo, łącznie z grupą krwi, więc nie wiem skąd się u was biora te opłaty za grupę krwi :/ Chociaż ja prosiłam żeby grupy krwi nie robili, bo mam wbitą w książeczce dawcy krwi, jeśli jest jakiś dokument z grupą krwi to nie trzeba robić.

PS. Mam strasznie suche sutki
biora sie stad,ze lekarze nie chca wystawiac skierowan, wola powiedziec,ze trzeba zaplacic.
Stary 2010-05-05, 09:54   #2722
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mnie dzisiaj coś brzuch w dole boli... Wczoraj wzięłam jedną tabletkę cholinexu bo tak mnie bolało gardło, że myślałam że nie wyrobię... już mi przeszło a ta jedna tabletka mi chyba nie zaszkodzi?

na pewno nie zaszkodzi,ale dla swojego świętego spokoju kupsobie tantum verde i trzymaj w razie "W"

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witajcie kochane czy i ja mogę dołączyc do mamus listopadowych... ?
Termin porodu mamy na 25 listopada ...

no pewnie,super ,witamy zdówka życzymy

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
kupujcie juz cos dla dzidzioli ja postanowiłam sobie ze zaczne dopiero jak płeć poznam i juz doczekać się nie mogę,choć czuje że to chłopak.
no i z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy

ja już kupiłam parę sztuk bodziaczków i pajacyków taki unisex
a ruchy w pierwszej ciązy to gdzieś dopiero w połowie,ok 20tc,to jeszcze chwilę

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam Niestety nie mam czasu przeczytać wszystkiego, co napisałyście. Ale od poniedziałku obiecuję poprawę
Korzystając z okazji, że mam chwilowy dostęp do lustra, zrobiłam fotkę swojego brzuszka. To jest 16tc
eeeeeeeeeeeee,lutien teraz to widac śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

ps. klikniecie w banerek lub link ?
klikniemy

a gdzie Weronisia??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
tzn.ze jak moj oryginal zgubili w przychodni i dali mi duplikat (jest czerwona peiczatka duplikat) to musze robic raz jeszcze,aby miec oryginal?.

no ale przecież to by było bez sensu,bo po co wydawac duplikat skoro jest nieważny ?? na pewno jest ważny!!!!

moje maleństwo
Stary 2010-05-05, 09:56   #2723
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
juz troszke widac

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
na pewno nie zaszkodzi,ale dla swojego świętego spokoju kupsobie tantum verde i trzymaj w razie "W"

no pewnie,super ,witamy zdówka życzymy

ja już kupiłam parę sztuk bodziaczków i pajacyków taki unisex
a ruchy w pierwszej ciązy to gdzieś dopiero w połowie,ok 20tc,to jeszcze chwilę

eeeeeeeeeeeee,lutien teraz to widac śliczny brzuszek

klikniemy

a gdzie Weronisia??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

no ale przecież to by było bez sensu,bo po co wydawac duplikat skoro jest nieważny ?? na pewno jest ważny!!!!
po to zebym sie odczepila

napisalam reklamacje bo mni zdenerwowali, nawet nikt mnie nie przeprosil.
Rozumiem, gdyby to byla panstwowa przychodnia - bylabym w stanie wybaczyc, ale nie prywatnej ,ktorej za to place 100 %.
Stary 2010-05-05, 09:58   #2724
kretencja
Zakorzenienie

Bela, ja na razie nawet dla siebie nic nie kupiłam, oprócz kremu przeciw rozstępom i witamin dla ciężarnych
Jakoś nie mam presji, może dlatego, że ja w ogóle nie lubię robić zakupów. Może za wyprawkę się weźmiemy powoli nie za długo, ale z ciuszkami to chyba zaczekam, aż poznam płeć (choć też czuję, że będzie chłopak ). Nie żebym była zwolenniczką systemu chłopiec-niebieskie, dziewczynka-różowe, ale jednak nie wszystko jest takie całkiem unisex...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-05-05, 10:02   #2725
Beata_Batumi
Zadomowienie

LUTIEN- przebiłaś mój, tylko ja mam taki tłusty...Mąż mnie wczoraj nazwał maciorką- chodzę po domu w legginsach i obcisłej bluzce...aż się popłakałam, przeprosił mnie i powiedział że to normalne że tak wyglądam ale mimo wszystko przykro, nie akceptuje swojego wyglądu, wyglądam jak kupa tłuszczu!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 10:04   #2726
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
LUTIEN- przebiłaś mój, tylko ja mam taki tłusty...Mąż mnie wczoraj nazwał maciorką- chodzę po domu w legginsach i obcisłej bluzce...aż się popłakałam, przeprosił mnie i powiedział że to normalne że tak wyglądam ale mimo wszystko przykro, nie akceptuje swojego wyglądu, wyglądam jak kupa tłuszczu!
e tam, pewnie przesadzasz troche jak kazda z nas.
Mi sie zmienila figura, mam szersze biodra, wieksze piersi i chyba tylek

No,ale trudno- po ciazy ziore sie w kupe i bedzie lepiej

I za ta "maciorke" to ma ode mnie kopa!
Stary 2010-05-05, 10:06   #2727
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny brzusio...

Kochane a jakie witaminki bierzecie ? Ja kupiłam sobie Prenatal Complex ale jakos sie źle czuje jak je łykam, mam zgage i cały czas mi sie odbija samą chemią ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-05, 10:09   #2728
kretencja
Zakorzenienie

Ja łykam Feminatal N, dobrze go toleruję.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-05-05, 10:09   #2729
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:

po to zebym sie odczepila

.
myślisz?

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
...zaczekam, aż poznam płeć (choć też czuję, że będzie chłopak ). ...
oj,a mi sie wydaje,że będzie dziewczynka a co Ci mówi chiński kalendarz??

moje maleństwo
Stary 2010-05-05, 10:09   #2730
kliwia
Zakorzenienie

donus ja na razie nie lykam witamin. dopoki bede miala dobre wyniki nie bede lykac chemii.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości