|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
az sobie powacham tego aliena jak bede w perfumerii
![]() marta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam i wersję edp i edt i na mnie różnica w pachnieniu jest minimalna ![]()
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego lepiej szybciej urodzic niz po terminie, bo przy koncowce najwiecej rozstepy sie robia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
obiecane tipsy wklejam
jestem padnieta 2h lazilam z tesciowa po intermarche, zakupy, caly kosz a tu nawet polowy nie mamy hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiele osob sie tak chwali, ze jak to one nie maja rozstepow a potem zeberka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Strippi ja zamiast poduchy miałam pieluszkę i teraz wszystko jest ok ![]() wszystko będzie git Cytat:
Z reguły wymagają, żeby praca jednostronnie była pisana, chyba że wersja robocza dla promotora czy dla Ciebie do nauki, wtedy oszczędniej pisać na dwóch. Mnie na licencjacie wyszło 160 str. Magisterka 100 parę wszystko zależy od promotora no i od tego czy to ma być praca opisowa, monograficzna ( jak już Marta wspominała) czy badawcza mój promotor zawsze powtarzał, że on woli 50 stron pracy na temat niz 200 wodolejstwa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Łobocki Mieczysław "Wprowadzenie do metodologii badań pedagogicznych" Pilcha Tadzia "Zasady badań pedagogicznych" a typowo do pisania prac od strony technicznej Maria Węglińska "Jak pisać pracę magisterską" Cytat:
![]() Fajne tipsiorki, ja mam w planach malnąć paznokcie na jeden kolor, jeszcze nie wiem jaki.
![]() |
#2709 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kupiłam koszyk!!!! Nie jest największy na świecie i pogodziłam się z faktem że białej serwetki też nie znalazłam, ale zielona chyba może być? No i mam baranka
![]() Anika - fajny prezent urodzinowy, tylko sprawdź czy mają wannę ![]() I komunia na 55 osób? Ja miałam wesele takie, coraz bardziej podoba mi się zwyczaj holenderski - żadnych cyrków i góry prezentów. Co do wyjazdu - o pracę jest trudniej niż rok temu, tutaj też dotarł kryzys. Jeśli ktoś nie zna języka i chce tutaj przyjechać w ciemno - nie jest to najrozsądniejszy pomysł. Bo jak zamierza szukać pracy? Wejść do agencji i co? Milczeć? A spanie? Lepiej poszukać pracy przez agencję, która jednocześnie zapewni mieszkanie. Dlaczego? - tu się mieszkania wynajmuje przez agencje mieszkaniowe i trzeba przy podpisywaniu umowy pokazać kontrakt na pracę. Jeśli ktoś wynajmuje od właściciela bezpośrednio - najczęściej można się zdziwić nie zastając swoich rzeczy po powrocie do mieszkania albo dostać po wpłacie pieniędzy adres, który nie istnieje; - przy wynajmie płaci się z góry plus kaucja w wysokości czynszu; - ceny najmu są regulowane przepisami, ale oni to obchodzą doliczając do ceny najmu opłatę za wykładzinę, meble, schowki, piwnice, miejsce parkingowe - co fantazja podpowie; - żeby się zameldować (obowiązek do 5 dni po przyjeździe) i założyć konto w banku (tu nie zawsze) trzeba mieć kontrakt i udowodnić, że się nie będzie obciążeniem dla Państwa; - opłaty są wysokie - prąd, woda, gaz, ścieki, śmieci, podatek wodny, ubezpieczenie zdrowotne (obowiązkowe, nie obchodzi ich czy pracujesz czy nie). Dlatego jeśli ktoś ma możliwość znalezienia pracy przez agencję i mieszkania w ich mieszkaniu - przy czym nie mieszka się samemu - to to się bardziej opłaca (no chyba że to jakiś barłóg jest), ale Magda dobrze trafiła. Tak w skrócie. Ania - nie wiem czy znacie język - w wielu miejscach wystarczy angielski, ale jeśli tak, to agencja nie jest jedynym wyjściem. Można szukać pracy przez strony dla Expatów, jest sporo ogłoszeń do biur, call-center, inżynierskich. Pracując na taki kontrakt opłaca się wynająć mieszkanie samemu, ponieważ standard jest wyższy i mieszkasz sobie samemu.
#2710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Język znamy, tzn. dogadać się dogadamy przynajmniej takie mam wrażenie. Poza tym odkąd na tapecie pojawiła się opcja wyjazdu to staram się sobie odświeżyć pewne wiadomości. Na początku wolałabym popracowac na stanowisku gdzie głownym nrzedziem pracy nie jest jezyk, jeśli dogadałabym się na tym etapie wtedy można myslec o zmianie pracy Iwka mam prośbę, napiszesz co to te Expaty?
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aniaaa84 dziękuję ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak dziewcynki mają częściej niż chłopcy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki wam kochane ![]() ![]() moja Jula jak wychodziliśmy do domu ważyła 2960g a po 6 tyg. waży 4680g ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |||||
Zakorzenienie
|
ale co zloty i pomarancz? do slubu dla niej bo sie pogubilam?
Cytat:
![]() aa co do porodu to nie jest to takie proste i wiesz lepiej zeby wczesniej.. ![]() ![]() Cytat:
![]() delikatmy french super ![]() Cytat:
![]() ![]() aaaa nakreslenie wizji.. taki mam plan ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
tak do slubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
ze przewodni kolor zloto pomaranczowy?
hmm ale ze co kwiatki pomaranczowe we wlosy? hmm jakos do bladu nie wiem ![]() ![]() ![]() moja swiadkowa miala gozdziki bodajze pomaranczowe a jest bladynka ale ona miala zielona morska sukienke... a tu jest jednak jasna sukienka jasne wlosy jasna karnacja... nic bede kabinowac ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-01 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() urosl i teraz sie schowal, ale moj Guru (Martucha) mowi, ze to norma ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
no pomaranczowy to zywy kolor. Mozna to przebic zielenia, moze jej bedzie pasowac.
Bo rozowy bukiet to w ogole nie. I mozna rozjasnic do tego kremowymi kwiatami. ![]() Wczoraj na allegro patrzylam suknie gold/ivory/ecru/capuccino. I blondynki mialy wlasnie cremowe kwiaty w bukiecie i we wlosach. I nie wygladalo mdlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
doskonale o tym wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Maggi sloneczko nie guru ale mowie jak ja mialam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i ze jest ok a najbardziej swiadczy o tym to ze w niskiej ciazy 2 miesiac 3 niemoglam sie wcisnac w zadne swoje spodnie gumka na guzik i tyle.. a w 4 i teraz w 5 bez problemu sie zapinam ![]() ![]() co do siostry meza... a musi byc ona chrzestna bo nie zachowuje sie zafajnie... ehsss moze bratowa jednak? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- niestety ale demy rade ![]() ![]() ![]() no wlasnie to samo napisalam....
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
podpinam sie pod to ptanie?
wiesz, ze dizeci sie wdaja w chrzestnych ![]() u nas nie bedzie ani Tz rodzenstwo ani moj brat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
bordo do Twojej sukni za ciezkie
![]() Pomarancz bedzie najlepszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo chrzestni to maja byc ludzie ktorzy w razie gdy cie zabraknie moge byc "rodzicami" ze zajma sie itd.... wiec trzeba to dobrze rozwazyc... Cytat:
no wlasnie mysle przez swieta bede miala wiecej luzu to poszukam w roznych fotkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chlopaki pare tygodni temu zaaranzowali nasza rozmowe w 4 oczy i jej wszystko powiedzialam, co mysle. Ze bylo mi przykro, ze tyle sie staralismy o dziecko i ze ona od zawsze wiedziala, ze bedzie chrzestna i nawet slowa do mnie na ten temat to ona powiedziala, ze dowiedzieli sie praktycznie we wtorek i od razu zadzwonili do mojego meza z gratulacjami, wiec jej powiedziala, ze to ja nosze to dzieciatko a nie on, a ona ze niby mieli zazdwonic, ale w srode sie okazalo, ze moj tata nie zyje i pozniej juz niby nie wiedzieli, co robic. Prawda jest taka, ze jakby chciala zadzwonic czy puscic glupi sms to by to zrobila odrazu, bo to sie dziala pod wplywem emocji i miala na to caly wtorek i cala srode, bo o smierci taty ja sie dowiedzialam dopiero wieczorem, wiec ona wczesniej ode mnie nie mogla wiedziec i przez te 2 dni sie nie odezwala, bo po prostu miala to w d... i zazdrosci i tyle! Ale ona kiedys tez bedzie w ciazy i moj tz bedzie chrzestnym i mnie tez bedzie to lotto! to kurde moj brat-chlop!!!! bardziej sie interesuje, jak sie czuje, pokaz usg i moze zjedz cos albo nie jedz tego, a ona ma gdzies! Wazne ze dzidzia bedzie miala kochajacych rodzicow, dziadkow i ciocie wizazowe ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
e tam, moja chrzesnica w ogóle do mnie niepodobna
![]() w dodatku chce się ubierac tylko w kolor różowy, łee... ![]()
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa co do herbacianych to wiem wiem mysle wlasnie nad tym ![]() ![]() Cytat:
moja siostra do swoje chrzestnej bardzo.... ale nie wiem czy to jej plus czy minus.. niestety... ale to takie czary mary mozemy szukac podobienstw i je znalesc albo uprzec sie i nic niewidziec.. w ten sposob mozemy porownywac kazdego czlowieka do siebie....
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi o wyglad zewnetrzny ![]() Maggie a czemu Twoj Tz jst tak za nia skoro tyle przykrosci Ci zrobila?ile ona ma lat, jesli moge spytac? U mnie chrzestnym bedzie kuzyn ze Stanow, a nad chrzestna sie zastanawiam. Miala byc moja kuzynka, ale nie wiem czy jest odpowiendnia osoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie - masz problem, ze szwagierka nie zadzwoniła do Ciebie osobiście złożyc oficjalkne gratulacje i się nie interesuje jak się czujesz? I co z tego? Ty chcesz, żeby cała rodzina teraz koło Ciebie biegała i się interesowała, czy jak? Bo to tak zabrzmiało... Własną siostra się jakos szczególnie nie interesowałam " jak sie czuje, pokaz usg i moze zjedz cos albo nie jedz tego", bo dorosła kobieta i umie o siebie zadbać w dodatku to ona czytała o ciąży i wiedziała co i jak, a nie ja; więc siostrą swojego ewentualnego lubego tym bardziej... Cytat:
![]() A swoją chcrzestną tylko raz w życiu na Komunii widziałam, bo mieszka daleko. Ciekawe, czy się do niej upodobniłam ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-04-01 o 08:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.