|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
waniliaania fajne te ciuszki!
ja jestem kompletnie zielona pod tym względem, ostatnio mi mama wytłumaczyła różnicę pomiędzy body i spiochami, dobra to powiedzcie mi co to jest kaftanik i pajacyk?? i co się zakłada pod body? jakieś rajstopki czy co? dżizus moj TŻ jest chyba lepiej przygotowany... |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Niby tylko ubranka ale jak dla mnie gdzie bedzie to moje pierwsze dziecko to az ubranka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę super.
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
hm fajnie macie ja mam połowkowe 20 maja ale raczej nie spodziewam się żadnych gratisów, a chętnie też bym chciała dostać, wy to dostałyście od prywatnego lekarza czy z nfz, bo sie tak zastanawiam dlaczego wszedzie nie rozdawają takich fajnych prezentów
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na body mozesz zalozyc rajstopki badz jakies wygodne spodenki dresowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis jak wrocilam z tymi bodziakami moimi to tez sie zastanawialam co dziecku na nozki zakladac ![]() ![]() Ja na pierwszej wizycie dostalam zestaw od mojej ginki, nazywal sie. Teraz ma byc drugi, potem przy porodzie paczuszka....jest ich chyba piec albo szesc z tego co pamietam. Fajne te paczki sa bo sa tam tez ksiazeczki i duzo ciekawostek mozna przeczytac. O znalazlam 1. zestaw - bede mama 2. zestaw- chlopiec czy dzieczynka podczas usg polowkowego 3 zestaw niebieskie pudelko - w szpitalu po narodzinach 4 zestaw mam 5 miesiecy- w punktach szczepien w 5 miesiacu zycia 5 zestaw- mam 12 miesiecy- w punkcie szczepien 13-14 miesiac zycia 6 zestaw- paczka przedszkolaka- w przedszkolu z okazji dnia dziecka lub mikolajek Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-07 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a butelka fajna... co innego widzieć w gazetce, a co innego na żywo.. to samo proszek - sam abym takiego nie kupiła, ale jak się okaże, ze jest wart swojej ceny, to będę kupować do ciuszków maleństwa... no i te chusteczki Johnsona - całkiem spora paczka ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- fajne ciuszki, można zapytać gdzie kupowałaś? Cytat:
a do tego śpiochy lub półśpiochy (takie spodenki) body zakłada się na gołe ciałko, a dopiero na body zakłada się np. półśpiochy lub inne spodenki, czy też rajstopki... Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Ściąga dla niezbyt dobrze zorientowanych ![]() body: http://www.koszulkolandia.com/produc...ia-tatusia.jpg śpiochy: http://www.e-stanpol.pl/spiochy_sito.jpg półśpiochy: http://www.dawidar.pl/galerie/p/pols...owe-s_1141.jpg kaftanik http://www.dawidar.pl/galerie/k/kaft...baweln_855.jpg koszulka dla niemowlęcia: http://www.dawidar.pl/galerie/k/kosz...-na-nap_47.jpg rampersy: http://www.ubrankadlaniemowlat.pl/images/rampers.jpg
![]() |
#2709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widziałam te paczuszki w necie.... wewnątrz mogą być różne próbki, zależy od sponsorów ![]() na jednym zdjęciu widziałam próbkę kremu nivea: http://www.superrodzice.pl/images/ch...ziewczynka.gif
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
bardzo super
![]() Cytat:
![]() JA JUZ PO WIZYCIE ![]() jestem zadowolona nowy pan doktor przeprowadzil ze mna szczegolowy wywiad ogladal wydruki z usg, i wyniki od kardiologa, powiedzial ze mialam bardzooo duzo wizyt, sprawdzil wyniki powiedzial ze mocz ok morfologia wzorowo glukoza tez. Niestety przypaletal sie stan zapalny powiedzial ze maly bo maly ale trzeba wyleczyc... robilismu USG - powiedzial ze napewno syn ze widac siusiaka po czym dodal ooo ale fajny ten siusiak ![]() ![]() ![]() aha i wg niego urodzimy w okolicach 10 sieprnia (tu mi mowili ze 13) i ze to sie zgadza ale on by stawial nawet na troche wczesniej co mi na reke bo dzidzius jest w 25/26 tyg wzay KILOGRAMMMM ![]() ![]() wiec... tak jak myslalam coraz blizej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Rozeznanie
|
chciałam sie pochwalic moim skarbusiem tutaj ma 11tydzien chodz koncze 15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie kobietki. Pojechałam dziś do szpitala, bo jak już wcześniej pisałam bolało mnie coś w boku i lekarz podejrzewał nerkę.
Właśnie wróciłam ze szpitala. Najpierw wysłali mnie na ginekologię, a potem do ogólnego. Ogólny stwierdził, że rzeczywiście bolą mnie obie nerki. W jednej z nich mam zastój moczu I stopnia, ale to nie powinno powodować takiego bólu. Prawdopodobnie jelita mam nabrzmiałe z powodu wzdęć. Są bardzo wrażliwe, szczególnie przez nietolerancję laktozy. Są nabrzmiałe i uciskają nerki. Mam brać tylko Buscopan. Nie muszę brać antybiotyku. Ale za to na ginekologii mnie wystraszyli. Lekarka zrobiła mi USG nerek i stwierdziła jak wyżej. Potem zmierzyła dzidziusia z każdej możliwej strony. Stwierdziła, że wszystko wygląda dobrze i kazała mi zaczekać na korytarzu po wyniki. Za chwilę zamiast przynieść wyniki poprosiła mnie jeszcze raz, żeby jeszcze raz dobrze zbadać małe. Stwierdziła, że jednak wymiary się nie zgadzają, że dziecko jest za małe. Ogólnie długość się zgadza, ale obwód główki, długość kończyn itp. wszystko jest za małe, nawet nie mieści się w normie. Siedzę i beczę i nie wiem co myśleć. Szukam w necie jakichś informacji o prawidłowych wymiarach płodu ale nic nie mogę znaleźć. Może Wy wiecie gdzie coś takiego jest? Albo miałyście USG w 14/15 tc i macie podane te wymiary? Pomóżcie, bo nie wiem co robić... |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS A do mnie właśnie zadzwoniła teściowa zapytać czy nie dalibysmy małej na imię Antosia.. ![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-05-07 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
FOD 36,3 poniżej normy Obwód główki 104 poniżej normy Fl 15,3 na pograniczu normy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o ubieranie maluszka to ja dziś właśnie wzięłam na spytki moją koleżankę,która ma zimowego malucha i ona w pierwszych miesiącach ubierała go tak:
koszulka+ kaftanik+ śpioszki na szelki lub body na długi rękaw + pajacyk Pod spodem moje pierwsze zakupy. Ale duży ten Twój synalek ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A cały jak długi był? Po co oni Cię straszą, przecież maleństwa często rosną w swoim tempie. A właściwie co z tą wiedzą kazali CI zrobić? Jakieś dodatkowe konsultacje, badania czy tylko powiedzieli i już?
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak nie to skontakuj się ze swoim ginkiem i spytaj co masz zrobić....
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam wyniki, które mam zanieść do swojego lekarza i on ma dopiero ocenić co dalej. Idę do niego w poniedziałek po południu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
ojjojojo...ale cudne
![]() ![]() ![]() ![]() Weronisia - ja mam z 13 tygodnia, ale nie umie sie doczytac bo to zdjecia i cos popisane ;( Miedzy 14-15 nie dostalam pomiarow, wiec nie pomoge. Ale nie denerwuj sie, moze podejdz do swojego ginekologa na dniach i zapytaj. Bo sama jak bedziesz czytac to tylko bedziesz sie stresowac, a moze niepotrzebnie. Dzidzius moze rosnac swoim rytmem. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-07 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Dzidzia pierwszy raz dzisiaj zaserwowała mi kopniaczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że dzieci rosną swoim rytmem i różnią się wzrostem, ale i tak się martwię. Mam nadzieję,że mój gin mnie uspokoi. Butterflay nie przejmuj się TŻ, ciesz się z kopniaczka dzidzi ![]() Miłej nocki kobietki. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-07 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BPD 24,3 FOD 29,9 główka 84,7 więc myslę że za tydzień powinno być akurat Twojego rozmiarów moje tydzień młodsze i ma wszystko troche mniej więc chyba nie jest źle ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- a ogólna długość 7,44cm wiec tez troche mniej |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomidorko! Dopisz mi DZIEWCZYNKĘ!!! ![]() Jagoda ![]() To był 23t i 3 dzień. Lekarka ma 30letnie doświadczenie więc mam nadzieję, że to już pewne ![]() A jednak teoria, że przytulanki na dziewczynkę przed owulacją u mnie się sprawdziła! ![]() Cieszymy się z TŻ ogromnie bo dzieciątko jest zdrowe jak rydz i reagowało na badanie chowając się w łożysko ![]() CAŁE badanie mamy nagrane na płytce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do Smyka mam za daleko (50km i 80km) Cytat:
![]() nie przejmuj się, u nas tez nie zawsze jest słodko... w kazdym związku zdarzają się gorsze dni ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ps. gratuluję dziewczynki ![]()
![]() |
#2730 |
BAN stały
|
Weronisia nic się nie martw, będzie dobrze. Ja nie pamiętam już naszych wymiarków, wiem, że na pewno nie robił dokładnych pomiarów. Dzieci rosną różnie i dlatego są konkretne adania w konkretnym czasie- jak np, połówkowe. Wtedy już powinno się wszystko wykształcić w odpowiedni sposób. A też lekarz jak opisuje, to zaznacza- że to i to np. tydz.23 a tamto 22... Więc się nie martw, 3mamy kciuki za poniedziałkową wizytę
![]() Mpiczku i anilkadro gratulujemy Dziewczynek ![]() ![]() ninaad ja mam takie samo wrażenie, wciąż jak ropuszka nadmuchana jakaś jestem, a nie jem przesadnie dużo, choć przyznam, że apetyt mi się poprawił ![]() Też nie mam schiz kolorowych, 90% ciuszków mamy neutralnych, ale na różowe dla synka bym patrzeć nie mogła ![]() Poza tym, pewnie po którymś razie jakbym usłyszała na mojego synusia- ale śliczna dziewczynka, to by mnie krew zalała;D Ale dziewuchy w niebieskim aaaardzo lubię ![]() Piszecie o tym, żeby rodzić u swojego lekarza. A ja się ostatnio spotkałam z ardzo negatywną opinią kumpeli, która tak właśnie rodziła... Zaczął się poród, a jej lekarz nie dojeżdżał... dwaj inni "już mieli zabierać się za zaproszenie Jej na porodówkę", ale jak widzieli w karcie wpis- pacjentka lekarza xy, to kazali Jej czekać. W sumie męczyła się na korytarzu!!!! kilka godzin, lekarz miał "sprawy rodzinne" a Ją inni olewali, więc nie wiem, czy do końca tak warto? Ja idę z marszu i już ![]() malwina słodasek ![]() ![]() Mnie się bardzo te nasze ufolkowate dzieci podobają ![]() ![]() ![]() Lenko w niedziele robię ciacha ![]() Kasiu właśnie się zastanawiam nad tą giełdą ![]() ![]() ![]() Szczęśliwa to jest masakra, jak leci czas na L4 ![]() ![]() Klarissko gratuluję Dzidki ![]() Przyszłam się pochwalić wózkiem, właśnie wylicytowaliśmy na alledrogo. Używany, kosztował 1/4 ceny nowego, i cieszę się, że się na niego zdecydowałam. Jest trochę jasny, ale dobrze się go pierze ![]() ![]() No i tatuś kupił dziś Maleństwu łóżeczko turystyczne ![]() http://allegro.pl/item995336805_loze...oznan_hit.html Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-05-07 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.