Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 15:42   #2701
miskowa22
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

waniliaania fajne te ciuszki!
ja jestem kompletnie zielona pod tym względem, ostatnio mi mama wytłumaczyła różnicę pomiędzy body i spiochami, dobra to powiedzcie mi co to jest kaftanik i pajacyk?? i co się zakłada pod body? jakieś rajstopki czy co? dżizus moj TŻ jest chyba lepiej przygotowany...

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:27   #2702
nicole007
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
ja jestem kompletnie zielona pod tym względem, ostatnio mi mama wytłumaczyła różnicę pomiędzy body i spiochami, dobra to powiedzcie mi co to jest kaftanik i pajacyk?? i co się zakłada pod body? jakieś rajstopki czy co? dżizus moj TŻ jest chyba lepiej przygotowany...
He he dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawialam. Ostatnio zakochalam sie w opakowaniu z trzema body na krotki rekaw z tesco i musialam je kupic, a dopiero pozniej zaczełam sie zastanawiac co ja na nozki nałoze itd. i czy w ogole mi sie przyda bo w pazdzierniku to juz zimno....
Niby tylko ubranka ale jak dla mnie gdzie bedzie to moje pierwsze dziecko to az ubranka...
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:32   #2703
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
My dostalismy paczke w recepcji podpisana "Bezplatny zestaw dla kobiet w ciazy - USG polowkowe".
Byla tam butelka Philips Avent ze smoczkiem airflex, mleczko do prania Lovela, Sudocrem, rozne ksiazeczki n.t. ciazy i dzieci i gazete "Dziecko", do tego jeszcze maszynke jednorazowa dla tatusia.
Fajny ten zestaw!!! Właśnie dostałam identyczny od koleżanki, która wróciła od swojego lekarza. Swój zestaw odebrała na poprzedniej wizycie, a teraz wzięła dla mnie, bo mój lekarz takich nie daje.
Naprawdę super.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:35   #2704
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Fajny ten zestaw!!! Właśnie dostałam identyczny od koleżanki, która wróciła od swojego lekarza. Swój zestaw odebrała na poprzedniej wizycie, a teraz wzięła dla mnie, bo mój lekarz takich nie daje.
Naprawdę super.
hm fajnie macie ja mam połowkowe 20 maja ale raczej nie spodziewam się żadnych gratisów, a chętnie też bym chciała dostać, wy to dostałyście od prywatnego lekarza czy z nfz, bo sie tak zastanawiam dlaczego wszedzie nie rozdawają takich fajnych prezentów
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:40   #2705
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:

na body mozesz zalozyc rajstopki badz jakies wygodne spodenki dresowe

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:43   #2706
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Naprawdę super.
Wow to lekarz tak bez powodu na wizycie jej to dal? Swietnie.. Moze sobie kolekcjonowac te butelki. Naprawde fajne sa. Zamierzam takie kupic
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hm fajnie macie ja mam połowkowe 20 maja ale raczej nie spodziewam się żadnych gratisów, a chętnie też bym chciała dostać, wy to dostałyście od prywatnego lekarza czy z nfz, bo sie tak zastanawiam dlaczego wszedzie nie rozdawają takich fajnych prezentów
Ja dostalam na polowkowym USG, ale to bylo w prywatnej klinice. Nie slyszalam zeby gdzies jeszcze w moim miescie dawali. Wiec podejrzewam, ze daja to ze szpitali i klinik, bo wiadomo, ze dla rodzacych jest pelno tych zestawow. Ale moge sie mylic
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 16:46   #2707
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
kaftanik to takie cos ala sweterek zapinany na zatrzaski, a pajacyk to masz takie body ale z czescia dolna czyli nozki masz zakryte. Ma nadzieje, ze dobrze mowie bo ja tez zielona jestem.
Dzis jak wrocilam z tymi bodziakami moimi to tez sie zastanawialam co dziecku na nozki zakladac Pajacyki wklejalam wczesniej - sa na 63 stronie- taki szary i niebieski

Ja na pierwszej wizycie dostalam zestaw od mojej ginki, nazywal sie. Teraz ma byc drugi, potem przy porodzie paczuszka....jest ich chyba piec albo szesc z tego co pamietam. Fajne te paczki sa bo sa tam tez ksiazeczki i duzo ciekawostek mozna przeczytac. O znalazlam
1. zestaw - bede mama
2. zestaw- chlopiec czy dzieczynka podczas usg polowkowego
3 zestaw niebieskie pudelko - w szpitalu po narodzinach
4 zestaw mam 5 miesiecy- w punktach szczepien w 5 miesiacu zycia
5 zestaw- mam 12 miesiecy- w punkcie szczepien 13-14 miesiac zycia
6 zestaw- paczka przedszkolaka- w przedszkolu z okazji dnia dziecka lub mikolajek

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-07 o 16:54
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 17:02   #2708
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Wow to lekarz tak bez powodu na wizycie jej to dal? Swietnie.. Moze sobie kolekcjonowac te butelki. Naprawde fajne sa. Zamierzam takie kupic
ona też prywatnie, dostała to w recepcji... Widocznie mieli tych zestawów dość dużo...
a butelka fajna... co innego widzieć w gazetce, a co innego na żywo..
to samo proszek - sam abym takiego nie kupiła, ale jak się okaże, ze jest wart swojej ceny, to będę kupować do ciuszków maleństwa...
no i te chusteczki Johnsona - całkiem spora paczka

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Kupilam nowe ciuszki, wiec wklejam
fajne ciuszki, można zapytać gdzie kupowałaś?

Cytat:
dobra to powiedzcie mi co to jest kaftanik i pajacyk?? i co się zakłada pod body? jakieś rajstopki czy co? dżizus moj TŻ jest chyba lepiej przygotowany...
kaftanik to rozpinana koszulka -zakłada się to na body lub na koszulkę
a do tego śpiochy lub półśpiochy (takie spodenki)
body zakłada się na gołe ciałko, a dopiero na body zakłada się np. półśpiochy lub inne spodenki, czy też rajstopki...

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
mój lekarz (prywatny gabinet) tez nie daje takich gratisów... Oni to też dostają od różnych przedstawicieli...

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Ściąga dla niezbyt dobrze zorientowanych

body:
http://www.koszulkolandia.com/produc...ia-tatusia.jpg
śpiochy:
http://www.e-stanpol.pl/spiochy_sito.jpg
półśpiochy:
http://www.dawidar.pl/galerie/p/pols...owe-s_1141.jpg
kaftanik
http://www.dawidar.pl/galerie/k/kaft...baweln_855.jpg
koszulka dla niemowlęcia:
http://www.dawidar.pl/galerie/k/kosz...-na-nap_47.jpg
rampersy:
http://www.ubrankadlaniemowlat.pl/images/rampers.jpg
Stary 2010-05-07, 18:00   #2709
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
ona też prywatnie, dostała to w recepcji... Widocznie mieli tych zestawów dość dużo...
a butelka fajna... co innego widzieć w gazetce, a co innego na żywo..
to samo proszek - sam abym takiego nie kupiła, ale jak się okaże, ze jest wart swojej ceny, to będę kupować do ciuszków maleństwa...
no i te chusteczki Johnsona - całkiem spora paczka
U mnie chusteczek nie bylo Najwidoczniej to jest jakas paczka ogolnie dla kobiet w ciazy, moja byla z okazji USG polowkowego.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 18:12   #2710
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Nic nie szkodzi, przecież nie chciałam ich robić tak już Przepis prościutki, tylko powiedz ile to jest 27 dag mąki?? Ni mam wagi, więc wszystko mierzę szklankami itp
Nie wiem za bardzo, bo używam wagi, ale moja mama mówi że w takiej szklance 250ml to jest jakieś 20 dag mąki. Ale jak znajdę chwilę to odmierzę na wadze 27 dag mąki i sprawdzę na szklanki ile to jest

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Wyniki bede robila za jakis czas, na nast wizyte 2czerwca - Madzia bedzie pić glukoze
Opiszcie mi jak wyglada to badanko????
Pobieraja krew na czczo, potem pije sie glukoze i po godzince znow pobieranko krwi?
Też jestem ciekawa, bo idę za tydzień na to badanie...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wiadomo, że te nasze dzieciaczki nie są hmm... urodziwe ^^ Ale nie zmienia to faktu, że są śliczne. Nie chodzi tu o urodę, tylko o to, że są takie malutkie, słodziutkie, czasem nawet ...oryginalne ;p ale są śliczne bo to nasze maluszki.
Zgadzam się

Cytat:
Kupilam nowe ciuszki, wiec wklejam
Cudne

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
aaaaaaa i zapomnialam Wam napisac, ze wczoraj bylismy u naszych przyjaciol, ktorym 2.05 urodzil sie synek jejku, mowie Wam jaki on sliczny ale taka kruszyneczka malenka-nie moglam sie na niego napatrzec a moj maz mial nieco przerazona mine i jak wyszlismy to mowi: "Matko, jaki on maly, a mowilas, ze 54 cm i 3,5 kilo to duze dziecko" naparwde byl przerazony
Ale mnie rozśmieszyłaś
Stary 2010-05-07, 18:12   #2711
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie chusteczek nie bylo Najwidoczniej to jest jakas paczka ogolnie dla kobiet w ciazy, moja byla z okazji USG polowkowego.
na reklamówce napisane było, że to bezpłatny zestaw - USG połówkowe. Wewnątrz oprócz wymienionych przez Ciebie, było zafoliowane pudełko Johnson&Johnson, a tam broszura, chusteczki i mini płyn do mycia dla niemowląt.
ale widziałam te paczuszki w necie.... wewnątrz mogą być różne próbki, zależy od sponsorów
na jednym zdjęciu widziałam próbkę kremu nivea:
http://www.superrodzice.pl/images/ch...ziewczynka.gif

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 18:21   #2712
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

Martsu, mam nadzieje, ze lekarz okaze sie super
bardzo super

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
martucha ja słyszałam,że nie wszędzie można wspomagać się cytryną,bo niektórzy ryczą,że zakłóca wynik.A jak to jest z tą glukozą?dają ci to coś tak na miejscu?
kupujesz glukoze w aptece (cos kolo 3 zl kosztuje) no i idajesz ja pielegniarce a ona tam u nich rozranbia ja z ciepla woda (no i cytryna opcjionalnie cytryna tez swoja)

JA JUZ PO WIZYCIE
jestem zadowolona nowy pan doktor przeprowadzil ze mna szczegolowy wywiad ogladal wydruki z usg, i wyniki od kardiologa, powiedzial ze mialam bardzooo duzo wizyt, sprawdzil wyniki powiedzial ze mocz ok morfologia wzorowo glukoza tez.
Niestety przypaletal sie stan zapalny powiedzial ze maly bo maly ale trzeba wyleczyc... robilismu USG - powiedzial ze napewno syn ze widac siusiaka po czym dodal ooo ale fajny ten siusiak no i poweidzial ze dzidzius jest powykrecany smiesznie ale nic patologicznego nie ma i dlatego wygladam jakbym miala trojkatny brzuch powiedzial ze jest wsyztko dobrze.. nawstepna wizyta za 3 tyd..
aha i wg niego urodzimy w okolicach 10 sieprnia (tu mi mowili ze 13) i ze to sie zgadza ale on by stawial nawet na troche wczesniej co mi na reke bo dzidzius jest w 25/26 tyg wzay KILOGRAMMMM powiedzial ze juz nic zlego stac sie nie moze
wiec... tak jak myslalam coraz blizej
Stary 2010-05-07, 18:43   #2713
malwina1204
Rozeznanie

chciałam sie pochwalic moim skarbusiem tutaj ma 11tydzien chodz koncze 15

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:42   #2714
Weronisia
Zakorzenienie

Słuchajcie kobietki. Pojechałam dziś do szpitala, bo jak już wcześniej pisałam bolało mnie coś w boku i lekarz podejrzewał nerkę.

Właśnie wróciłam ze szpitala.
Najpierw wysłali mnie na ginekologię, a potem do ogólnego.
Ogólny stwierdził, że rzeczywiście bolą mnie obie nerki. W jednej z nich mam zastój moczu I stopnia, ale to nie powinno powodować takiego bólu. Prawdopodobnie jelita mam nabrzmiałe z powodu wzdęć. Są bardzo wrażliwe, szczególnie przez nietolerancję laktozy. Są nabrzmiałe i uciskają nerki.
Mam brać tylko Buscopan. Nie muszę brać antybiotyku.

Ale za to na ginekologii mnie wystraszyli.
Lekarka zrobiła mi USG nerek i stwierdziła jak wyżej.
Potem zmierzyła dzidziusia z każdej możliwej strony. Stwierdziła, że wszystko wygląda dobrze i kazała mi zaczekać na korytarzu po wyniki.
Za chwilę zamiast przynieść wyniki poprosiła mnie jeszcze raz, żeby jeszcze raz dobrze zbadać małe. Stwierdziła, że jednak wymiary się nie zgadzają, że dziecko jest za małe.
Ogólnie długość się zgadza, ale obwód główki, długość kończyn itp. wszystko jest za małe, nawet nie mieści się w normie. Siedzę i beczę i nie wiem co myśleć.
Szukam w necie jakichś informacji o prawidłowych wymiarach płodu ale nic nie mogę znaleźć.
Może Wy wiecie gdzie coś takiego jest? Albo miałyście USG w 14/15 tc i macie podane te wymiary? Pomóżcie, bo nie wiem co robić...
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:50   #2715
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
kupujesz glukoze w aptece (cos kolo 3 zl kosztuje) no i idajesz ja pielegniarce a ona tam u nich rozranbia ja z ciepla woda (no i cytryna opcjionalnie cytryna tez swoja)
To te glukoze trzeba mieć swoją ??

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Słuchajcie kobietki. Pojechałam dziś do szpitala, bo jak już wcześniej pisałam bolało mnie coś w boku i lekarz podejrzewał nerkę.

Ogólny stwierdził, że rzeczywiście bolą mnie obie nerki. W jednej z nich mam zastój moczu I stopnia, ale to nie powinno powodować takiego bólu. Prawdopodobnie jelita mam nabrzmiałe z powodu wzdęć. Są bardzo wrażliwe, szczególnie przez nietolerancję laktozy. Są nabrzmiałe i uciskają nerki.

Potem zmierzyła dzidziusia z każdej możliwej strony. Stwierdziła, że wszystko wygląda dobrze i kazała mi zaczekać na korytarzu po wyniki.
Za chwilę zamiast przynieść wyniki poprosiła mnie jeszcze raz, żeby jeszcze raz dobrze zbadać małe. Stwierdziła, że jednak wymiary się nie zgadzają, że dziecko jest za małe.
Ogólnie długość się zgadza, ale obwód główki, długość kończyn itp. wszystko jest za małe, nawet nie mieści się w normie. Siedzę i beczę i nie wiem co myśleć.
Szukam w necie jakichś informacji o prawidłowych wymiarach płodu ale nic nie mogę znaleźć.
Może Wy wiecie gdzie coś takiego jest? Albo miałyście USG w 14/15 tc i macie podane te wymiary? Pomóżcie, bo nie wiem co robić...
Weronisia, nie martw się Kochana na zapas, jakie wymiary ma Twój dzidziuś?

PS A do mnie właśnie zadzwoniła teściowa zapytać czy nie dalibysmy małej na imię Antosia..

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-05-07 o 19:51
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 19:57   #2716
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
To te glukoze trzeba mieć swoją ??

Weronisia, nie martw się Kochana na zapas, jakie wymiary ma Twój dzidziuś?

PS A do mnie właśnie zadzwoniła teściowa zapytać czy nie dalibysmy małej na imię Antosia..
BPD 29,9
FOD 36,3 poniżej normy
Obwód główki 104 poniżej normy
Fl 15,3 na pograniczu normy
Stary 2010-05-07, 20:11   #2717
Szczęśliwa
Zadomowienie

Jesli chodzi o ubieranie maluszka to ja dziś właśnie wzięłam na spytki moją koleżankę,która ma zimowego malucha i ona w pierwszych miesiącach ubierała go tak:
koszulka+ kaftanik+ śpioszki na szelki
lub
body na długi rękaw + pajacyk

Pod spodem moje pierwsze zakupy.

Cytat:
JA JUZ PO WIZYCIE
Ale duży ten Twój synalek cały kilogram, fajnie

Cytat:
Stwierdziła, że jednak wymiary się nie zgadzają, że dziecko jest za małe.
Ogólnie długość się zgadza, ale obwód główki, długość kończyn itp. wszystko jest za małe, nawet nie mieści się w normie.
Ja byłam na USG w 14 tyg i 3 dni, ale nie robili pomiarów, pamiętam tylko że cały maluch miał chyba 8,6 cm. Więcej szczegółów lekarz nie podawał.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:16   #2718
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Dobre tak jej przyszło do głowy i poprostu zapytała

Cytat:
BPD 29,9
FOD 36,3 poniżej normy
A cały jak długi był? Po co oni Cię straszą, przecież maleństwa często rosną w swoim tempie. A właściwie co z tą wiedzą kazali CI zrobić? Jakieś dodatkowe konsultacje, badania czy tylko powiedzieli i już?

Stary 2010-05-07, 20:20   #2719
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
A cały jak długi był? Po co oni Cię straszą, przecież maleństwa często rosną w swoim tempie. A właściwie co z tą wiedzą kazali CI zrobić? Jakieś dodatkowe konsultacje, badania czy tylko powiedzieli i już?
No właśnie...no bo skoro wyszły złe wyniki to powinni dac skierowanie na jakieś badania...
a jak nie to skontakuj się ze swoim ginkiem i spytaj co masz zrobić....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:22   #2720
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Długość ma prawidłową ja na ten tydzień czyli 8,83 cm. Do tej długości nie pasują wymiary główki i kończyn. Przy tej długości powinny być większe.
Dostałam wyniki, które mam zanieść do swojego lekarza i on ma dopiero ocenić co dalej.
Idę do niego w poniedziałek po południu.
Stary 2010-05-07, 20:30   #2721
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne ciuszki, można zapytać gdzie kupowałaś?
[/URL]
trzy bodziaki kupilam w smyku (ten szary z tygryskiem, w zyrafy i taki bialy ze zwierzatkami), dwa w careffour (w sklepie na dziale dzieciecym), a 3 kaftaniki w careffour na promocji po 3,50 zl sztuka.
Stary 2010-05-07, 20:33   #2722
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo super

JA JUZ PO WIZYCIE
jestem zadowolona nowy pan doktor przeprowadzil ze mna szczegolowy wywiad ogladal wydruki z usg, i wyniki od kardiologa, powiedzial ze mialam bardzooo duzo wizyt, sprawdzil wyniki powiedzial ze mocz ok morfologia wzorowo glukoza tez.
Niestety przypaletal sie stan zapalny powiedzial ze maly bo maly ale trzeba wyleczyc... robilismu USG - powiedzial ze napewno syn ze widac siusiaka po czym dodal ooo ale fajny ten siusiak no i poweidzial ze dzidzius jest powykrecany smiesznie ale nic patologicznego nie ma i dlatego wygladam jakbym miala trojkatny brzuch powiedzial ze jest wsyztko dobrze.. nawstepna wizyta za 3 tyd..
aha i wg niego urodzimy w okolicach 10 sieprnia (tu mi mowili ze 13) i ze to sie zgadza ale on by stawial nawet na troche wczesniej co mi na reke bo dzidzius jest w 25/26 tyg wzay KILOGRAMMMM powiedzial ze juz nic zlego stac sie nie moze
wiec... tak jak myslalam coraz blizej
hahaha no to super
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
chciałam sie pochwalic moim skarbusiem tutaj ma 11tydzien chodz koncze 15

Cytat:

dziwne to wszystko przeciez tak jak moiwa dziewczyny dzidzia nawet jak jest mala to moze nadrobic
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:36   #2723
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Pod spodem moje pierwsze zakupy.
.
ojjojojo...ale cudne

Weronisia - ja mam z 13 tygodnia, ale nie umie sie doczytac bo to zdjecia i cos popisane ;(
Miedzy 14-15 nie dostalam pomiarow, wiec nie pomoge. Ale nie denerwuj sie, moze podejdz do swojego ginekologa na dniach i zapytaj. Bo sama jak bedziesz czytac to tylko bedziesz sie stresowac, a moze niepotrzebnie. Dzidzius moze rosnac swoim rytmem.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-07 o 20:43
Stary 2010-05-07, 20:39   #2724
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Dostałam wyniki, które mam zanieść do swojego lekarza i on ma dopiero ocenić co dalej.
Idę do niego w poniedziałek po południu.
Postaraj się nie myśleć o tym i nie martwić na zapas na pewno maluszek nadrobi i wszystko będzie ok.

Stary 2010-05-07, 20:41   #2725
Butterfly83
Raczkowanie

Dzidzia pierwszy raz dzisiaj zaserwowała mi kopniaczka ale i tak mam strasznego doła z TŻ coś ostatio sie nieukłada do bani wszystko !!!
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:46   #2726
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia - ja mam z 13 tygodnia, ale nie umie sie doczytac bo to zdjecia i cos popisane ;(
Miedzy 14-15 nie dostalam pomiarow, wiec nie pomoge. Ale nie denerwuj sie, moze podejdz do swojego ginekologa na dniach i zapytaj. Bo sama jak bedziesz czytac to tylko bedziesz sie stresowac, a moze niepotrzebnie. Dzidzius moze rosnac swoim rytmem.
Idę do gina w poniedziałek po południu. Poproszę, żeby mi wszystko sam pomierzył.

Cytat:
Postaraj się nie myśleć o tym i nie martwić na zapas na pewno maluszek nadrobi i wszystko będzie ok.
Postaram się nie myśleć, ale będzie ciężko, bo ja zawsze się przejmuję takimi szczegółami.
Wiem, że dzieci rosną swoim rytmem i różnią się wzrostem, ale i tak się martwię.

Mam nadzieję,że mój gin mnie uspokoi.

Butterflay nie przejmuj się TŻ, ciesz się z kopniaczka dzidzi

Miłej nocki kobietki.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-05-07 o 20:47
Stary 2010-05-07, 21:07   #2727
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:
BPD 29,9
FOD 36,3 poniżej normy
ja miałam 13t 5d
BPD 24,3
FOD 29,9
główka 84,7
więc myslę że za tydzień powinno być akurat Twojego rozmiarów
moje tydzień młodsze i ma wszystko troche mniej więc chyba nie jest źle

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

a ogólna długość 7,44cm wiec tez troche mniej

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 21:24   #2728
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Zapomnialam je zadac wczoraj.
Czy na USG polowkowym dostawalyscie prezent?
Bo nikt z moich znajomych nic nie dostal.
My dostalismy paczke w recepcji podpisana "Bezplatny zestaw dla kobiet w ciazy - USG polowkowe".
Byla tam butelka Philips Avent ze smoczkiem airflex, mleczko do prania Lovela, Sudocrem, rozne ksiazeczki n.t. ciazy i dzieci i gazete "Dziecko", do tego jeszcze maszynke jednorazowa dla tatusia.
Wesoło mi się zrobiło, bo wyobraziłam sobie, że ta maszynka jednak nie dla tatusia tylko dla mamy. Taka aluzja, żeby przychodziły do porodu dokładnie wygolone :P

Pomidorko!
Dopisz mi DZIEWCZYNKĘ!!!
Jagoda

To był 23t i 3 dzień. Lekarka ma 30letnie doświadczenie więc mam nadzieję, że to już pewne
A jednak teoria, że przytulanki na dziewczynkę przed owulacją u mnie się sprawdziła!
Cieszymy się z TŻ ogromnie bo dzieciątko jest zdrowe jak rydz i reagowało na badanie chowając się w łożysko
CAŁE badanie mamy nagrane na płytce Tylko coś jej nie mogę odtworzyć na laptopie, idzie tylko na odtwarzaczu DVD.
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:27   #2729
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
trzy bodziaki kupilam w smyku (ten szary z tygryskiem, w zyrafy i taki bialy ze zwierzatkami), dwa w careffour (w sklepie na dziale dzieciecym), a 3 kaftaniki w careffour na promocji po 3,50 zl sztuka.
oo super, muszę zajrzec do Carrefoura i pooglądac ubranka
do Smyka mam za daleko (50km i 80km)

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dzidzia pierwszy raz dzisiaj zaserwowała mi kopniaczka ale i tak mam strasznego doła z TŻ coś ostatio sie nieukłada do bani wszystko !!!
gratulacje
nie przejmuj się, u nas tez nie zawsze jest słodko... w kazdym związku zdarzają się gorsze dni

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Wesoło mi się zrobiło, bo wyobraziłam sobie, że ta maszynka jednak nie dla tatusia tylko dla mamy. Taka aluzja, żeby przychodziły do porodu dokładnie wygolone :P
ja nie zamierzam oddawać tej maszynki ona jest na moje specjalne potrzeby :P

ps. gratuluję dziewczynki
Stary 2010-05-07, 23:40   #2730
NIKaP-n
BAN stały

Weronisia nic się nie martw, będzie dobrze. Ja nie pamiętam już naszych wymiarków, wiem, że na pewno nie robił dokładnych pomiarów. Dzieci rosną różnie i dlatego są konkretne adania w konkretnym czasie- jak np, połówkowe. Wtedy już powinno się wszystko wykształcić w odpowiedni sposób. A też lekarz jak opisuje, to zaznacza- że to i to np. tydz.23 a tamto 22... Więc się nie martw, 3mamy kciuki za poniedziałkową wizytę

Mpiczku i anilkadro
gratulujemy Dziewczynek Jagódka miała być u nas i będzie druga;P

ninaad ja mam takie samo wrażenie, wciąż jak ropuszka nadmuchana jakaś jestem, a nie jem przesadnie dużo, choć przyznam, że apetyt mi się poprawił
Też nie mam schiz kolorowych, 90% ciuszków mamy neutralnych, ale na różowe dla synka bym patrzeć nie mogła z resztą mój mąż jest mało tolerancyjny jeśli chodzi o "zniewieściałych facetów" i chyba by młodego w różu nie zniósł ;P
Poza tym, pewnie po którymś razie jakbym usłyszała na mojego synusia- ale śliczna dziewczynka, to by mnie krew zalała;D
Ale dziewuchy w niebieskim aaaardzo lubię

Piszecie o tym, żeby rodzić u swojego lekarza. A ja się ostatnio spotkałam z ardzo negatywną opinią kumpeli, która tak właśnie rodziła... Zaczął się poród, a jej lekarz nie dojeżdżał... dwaj inni "już mieli zabierać się za zaproszenie Jej na porodówkę", ale jak widzieli w karcie wpis- pacjentka lekarza xy, to kazali Jej czekać. W sumie męczyła się na korytarzu!!!! kilka godzin, lekarz miał "sprawy rodzinne" a Ją inni olewali, więc nie wiem, czy do końca tak warto? Ja idę z marszu i już

malwina słodasek a jak uszko wyraźnie widać

Mnie się bardzo te nasze ufolkowate dzieci podobają z resztą kocham wszystko, co związane z UFO (najbardziej agenta Muldera). Szok, jak wszystko się rozwija, rośnie, wykształca. Dla mnie to największy cud natury

Lenko
w niedziele robię ciacha

Kasiu właśnie się zastanawiam nad tą giełdą pewnie kasę wydam, a w sumie niczego nie potrzebuję... no ale jak już tam wlecę, to na bank coś pęknie 3mam kciuki za dalszy etap pracowy

Szczęśliwa
to jest masakra, jak leci czas na L4 nie wierzę, że 4m-ce w domu siedzę... ale odpoczywa się przyjemnie. Zwłaszcza. gdy zawód wykonywany wymaga na co dzień sporej dawki mocnych nerwów

Klarissko gratuluję Dzidki

Przyszłam się pochwalić wózkiem, właśnie wylicytowaliśmy na alledrogo. Używany, kosztował 1/4 ceny nowego, i cieszę się, że się na niego zdecydowałam. Jest trochę jasny, ale dobrze się go pierze a jak nie będę mogła dać rady z utrzymywaniem go w czystości, to kupię potem na wiosnę parasolkę

No i tatuś kupił dziś Maleństwu łóżeczko turystyczne też wklejam linka do aukcji. Chwilowo posłuży jako domowe, z czasem jak już będziemy u nas mieszkać- jako typowo turystyczne i jak moja siostrzenic przyjedzie, to będzie w nim spała.

http://allegro.pl/item995336805_loze...oznan_hit.html

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-05-07 o 23:51
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości