|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Cytat:
W kazdym razie nie rob nic wbrew sobie bo to nikomu na dobre nie wyjdzie
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co..jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem póki co
Wątpliwości się pojawiają różnorakie, ale jest ktoś kto mi je wybija z głowy
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
I tak ma byc
|
|
|
|
#2704 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
mój tz jest starszy ode nie o 10 lat i ja nie widzę problemu. może pierwszy raz gdy się poznalismy i powiedzial mi ile ma lat pomyslalam sobie, ze to duza roznica wieku, ale jak blizej sie poznalismy okazalo sie ze mamy podobny sposob patrzenia na swiat, nigdy sie ze soba nie nudzimy i dopelniamy sie we wszystkim.
poza tym ja czuje sie przy nim bezpieczna i wiem, ze moge na nim polegac. roznica wieku nie ma znaczenia dopuki sie jest szczesliwym |
|
|
|
#2706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zle czy dobrze, okaze sie pozniej. Ale trzeba dzialac, smialo chwytac zycie za grzywe. Wierz mi malutka, zaluje sie wylacznie bezczynnosci, niezdecydowania, wahania. Czynow i decyzji, choc przynosza czasem zal i smutek, nie zaluje sie. Wybaczcie brak polskich liter
![]() |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym ja sobie mysle, ze to zalezy czego dana osoba oczekuje od zwiazku. mi sie podoba w moich tz to, ze jest taki "dojrzaly" , ulozony, wie czego od zycia chce. ja poznalam go gdy on mial 35 lat, wiec nie byl juz nastolatkiem, ktory lata na imprezy, szpanuje i wyprawia tak zwane konskie zalety. w moich oczach byl doroslym mezczyzna, ktorego nie trzeba nianczyc
![]() ale sa dziewczyny, ktore pewnie potzrebuja fliciarza, nastolatka, imprezowicza itp takze to zalezy od danej osoby, czego szukamy w zwiazku. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
ja 21 on 44. Nie czuje aby moj mąz zmuszal mnie do "zajscia w ciaze" chociaz szczerze to sama tego pragne, ale wiem, ze musze skonczyc studia (przynajmniej te inzynierskie, magisterskie tez by nie zawadzilo) i zbudowac pozycje zawodowa a dokladniej to otworzyc swoja firme a na to tez porzeba troszke czasu... Wiadomo, ze on tez wiecznie czekac nie moze ja rowniez wolalabym wszystkie swoje dzieci urodzic przed 30stka a planuje ich trojeczke. Poki co jest tak, ze raz cos postanowilismy i tego sie trzymamy i czekamy az przyjdzie na to odpowiedni czas
Tym bardziej ze moj mezczyzna ma kim sie zajmowac(5letnia corka) wiec moze dlatego nie marudzi:P
|
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Heloł kobietki
Wiecie co mój TŻ wymyślił ? Chce żebym go przedstawiła mamie..Jak u Was wyglądała taka wizyta ? Jak to rodzina przyjęła ? Wcześniej mówiłyście, że jest starszy ? Ja póki co unikałam tego tematu jak ognia..Góra nie chciała przyjść do Mahometa to widać Mahomet sam do niej przyjdzie |
|
|
|
#2711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jeszcze cale szczescie "nie wygladala". Ale coraz bardziej sie obawiam, ze Tz chce mnie przedstawic swojej niedlugo bo jakos tak coraz czesciej o tym przebakuje. Od moich rodzicow mieszkamy bardzo daleko wiec nie wiadomo kiedy sie spotkaja, ale w razie czego od razu przyznawalam ile ma lat bo o dziwo to bylo jedne z pierwszych ich pytan
Zle czy dobrze, okaze sie pozniej. Ale trzeba dzialac, smialo chwytac zycie za grzywe. Wierz mi malutka, zaluje sie wylacznie bezczynnosci, niezdecydowania, wahania. Czynow i decyzji, choc przynosza czasem zal i smutek, nie zaluje sie. Wybaczcie brak polskich liter
![]() |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2712 |
|
BAN stały
|
Ja jestem po 30stce a moja kobietka rok po studiach. Na początku myślałem że nie będę wstanie dotrzymać jej kroku, wiadomo młoda jędrna kobieta i ja stary ramol
Zacząłem ćwiczyć, dbać o siebie, co w sumie nie było trudne bo jestem zwykle energiczny i wszędzie mnie pełno.Teraz jestem trochę rozczarowany bo moja oklapła, siedzi w domu nic jej sie nie chce, chodzi w podartych dresach i bluzkach, cały czas marudzi, wszystko ją boli (badania ok) i w ogóle jesień życia a ja ? Ja się czuje ok i jeszcze do trumny sie nie wybieram ![]() Czyli podsumowując nie różnica wieku a różnica charakteru i stylu życia sie liczy. |
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ciekawe takie spojrzenie z drugiej strony![]() tak ze strony drugiej płci, jak i "od końca", tzn.z perspektywy pewnie kilku lat związku bo początki są zawsze piękne.. a potem wszystko zależy jak się sprawa rozwinie w czasie i to bez względu na wiek/jego różnicę a teraz podobnie od strony kobiety: czasem może być też tak, że spotykamy starszego faceta z którym się świetnie rozumiemy etc. bo akurat tak się składa, że będąc młode jesteśmy z tych "dojrzałych", "poważnych" i nie bardzo rozumiemy się z rówieśnikami czasem zdarza się, że po kilku latach takiego związku my przechodzimy dalszą ewolucję, a facet, który już dawno był dorosły/dojrzały pozostaje na tym samym etapie i pewnego dnia budzimy się w związku jednak mimo wszystko znowu z dużym dzieckiem mimo, że wiek na to nie wskazuje.. wszystko się klaruje, ale na przestrzeni lat. nie tylko młode rówieśnicze pary dorastają, te nierówieśnicze też czasem się dorasta wspólnie i to jest świetne, ale bardzo rzadkie a często, niestety, się dorasta w pojedynkę.. przepraszam dziewczyny, że Wam tu takie przemyślenia wrzucam ni z tego ni z owego post Maxiorrrrrr'a jakoś tak zainspirował mnie do tych przemyśleń (opartych na jakichś tam doświadczeniach, niestety..) kiedyś sobie subskrybowałam ten wątek, ale jakoś dotąd nie znalazłam czasu, by go doczytać ![]() dlatego czasem podczytuję, ale nie znam zbyt dobrze Waszych historii, nie jestem w temacie pozdrowionka i najlepszego dla Waszych związków
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak cicho i pusto?
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
chyba każdy zajmuje się swoim TŻ i swoim życiem, dlatego tak tu cicho, albo znalazły wątek który ich dotyczy i codziennie się ktoś udziela
ja np. jestem też na mamusiowym forum i tam codziennie po parę stron mam do nadrobienia bo codziennie tam gadamy pewnie jak któraś będzie miała problem to napisze. Ja się cieszę że znalazłam to forum t=bo wiem że nie jestem sama z tym (TŻ starszym ) i mi weselej heh
|
|
|
|
#2716 |
|
Raczkowanie
|
U nas cud miód i orzeszki
|
|
|
|
#2717 |
|
Przyczajenie
|
Ja sama 4 lata temu byłam w identycznej sytuacji jak Wy. A dziś juz jestem miesiąc po ślubie
![]() Jak poznałam swojego męża miałam 20 lat On 37, byłam szaloną studentką i imprezowiczką a On dojrzałym mężczyzną. Mimo tak wielu różnic swietnie się dogadywaliśmy, cudownie spędzaliśmy czas, a mieliśmy byc TYLKO przyjaciółmi. Oboje bronilismy się przed tym uczuciem ''rękami i nogami" Mieliśmy wiele wątpliwości jak zareagują nasi rodzice, czy to ma sens...? Na szczęście wszystko sie ułożyło Szybko zamieszkaliśmy razem a On okazał się cudownym człowiekiem. Ja wiele od Niego się nauczyłam, spoważniałam''dojrzałam'' ,co nie znaczy ze obecnie nie lubimy wyskoczyć do klubuOn zawsze wspierał mnie w tym co robię i zawsze mogę na Niego liczyć.Po 3 latach oświadczył się a w tym roku wzięliśmy ślub. Jestem z Nim bardzo szczęśliwa KOCHAM GO i nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej razem. 3 MAM za Was kciuki. Nie bójcie się'' co będzie'', nie patrzcie na to co mówią ludzie Związek dwojga ludzi bez względu na to po ile mają lat to najcudowniejsza rzecz na swiecie |
|
|
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
TŻ zawitał w moim domu.. Mamie powiedziałam, że się z kimś spotykam i przyjęła to normalnie
Nie miała go okazji jednak poznać bo poszła spać Zupełnie niepotrzebnie jak się okazuje... Tylko jak teraz przyzwyczaić się do pustego miejsc obok...?
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam poruszyc z Tż tem temat naszj przyszlosci i spelzlo na niczym...Postanowilam szukac mieszkania dla siebie i syna i nie czekac na deklaracja. W koncu syn zawsze bedzie na pierwszym miejscu...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak. Dopóki nie jesteście małżeństwem nie plącz Tż w żadne swoje sprawy mieszkaniowe.
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem....Niewiem tylko czy trudniej mi w zwiazku czy jako samotnej mamie...
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co miałabym Ci odpowiedzieć, nie mam żadnej znajomej w podobnej sytuacji do Twojej. Za to mój Tż ma dużo (nie jesteś sama
) może bym jego zapytała co on im mówi, kiedy mają trudniejszy czas?
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz mi jest ciezko bo bylam sama ponad 5 lat...teraz trudno mi przyzwyczaic sie ze jest ktos obok...i to w roznych aspektach zycia
|
|
|
|
#2724 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć Kobitki
![]() Jestem nowa na wiżazu, przyjmiecie mnie ? ![]() Między mną a moim kochanym TŻ jest 30 lat różnicy |
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaa... Prowokatorko
|
#2726 |
|
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
30 lat roznicy? o kurcze, strasznie duzo... mimo wszystko chyba az z taka roznica wieku bym nie ryzykowala mimo ze 19 lat roznicy to i tak juz sporo..
anulcia moze bym pomogla ale nie jestem w temacie o co dokladnie chodzi... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
|
Często się nad tym zastanawiam... no ale cóż zakochałam się z wzajemnością i póki co jest cudownie
Jedynie czego się boje to to, że za może ponad 30 lat zostanę sama bez tak bliskiej mi osoby |
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Jesli jedyne czego sie boisz to to, ze moze za 30 lat zostaniesz sama to wiesz.. kazdy moze zostac sam, za 5min, miesiecy, lat.. Tego nigdy nie wiadomo i chyba kazdy czasem o tym mysli, w kazdym badz razie nie wydaje mi sie, zeby to moglo wplynac negatywnie na zwiazek
![]() |
|
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja tez mam starszego TŻ, jestem po rozwodzie i pojawiła się nowa miłość Ja 24 lata, on 46. Jestesmy blisko poł roku razem, mieszkamy razem i puki co jest super! Zawsze lubiłam starszych meżczyzn, ale roznica ne byla nigdy tak duza. Duza roznica ma tez minusy, ostatnio moj tż powiedział mize to takie dziwne, ze nigdy nie zobaczy mnie starej, zawsze bedzie miał młodą zone lub taka dojrzałą. Smutno mi się zrobiło bardzo bo w sumie to prawda moze byc. U TŻ mezczyzni zyja ok 60-70 lat, to malo, a nawet jesli miałaby 80 ja nie bede miała jeszcze 60... Kocham go i chcemy byc jak najdluzej razem. Pisałyscie o dzieciach, mój tŻ ma dwoje juz duzych i mowi ze jest za stary na dzieci, ze nie zdazy wychowac itd, ale zobaczymy jak to bedzie, moze sie zdecydujemy. Co do rodziców, powiedziałam im ze mam nwego TŻ, pojechalismy do rodziców, potem dowiedzieli się ze razem mieszkamy... Rodzice chca zebym byla szczesliwa, to dla nich najwazniejsze. Jestem po rozwodzie, wiec trochę przeszłam, a oni to wiedza. Zabawne było tylko to, ze moi rodzice mają po 45 lat, a TŻ ma 46 Mówi do nich po imieniu. Zartowalismy ze po slubie bedzie mówił mamo do tesciowej młodszej od siebie ![]() Messuah ,a ile macie lat? Edytowane przez Karolina Maria Czas edycji: 2010-10-30 o 00:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

W kazdym razie nie rob nic wbrew sobie bo to nikomu na dobre nie wyjdzie

klask i:
Chce żebym go przedstawiła mamie..Jak u Was wyglądała taka wizyta ? Jak to rodzina przyjęła ? Wcześniej mówiłyście, że jest starszy ? Ja póki co unikałam tego tematu jak ognia..

ciekawe takie spojrzenie z drugiej strony