|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część X
Cytat:
A szczota (dla konia )
|
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Red jaki piękny baranek
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie trzymajcie kciuki
Przeczytalam instrukcję do farby L"Oreal Majirel i nie do końca ją rozumiem ) No nic, pozostaje mnieć nadzieję, że jakoś to będzie
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Jak to nie jest zwykła instrukcja? Teraz jakieś bardziej zaawansowane są? |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, no niby standard - połączyć z utleniaczem/oksydantem, nałożyć u nasady.. a potem, przy opcji "różnica 2-3 tonów" (między kolorem wyjściowym a tym, który ma powstać) piszą o dodaniu dodatkowo kilku ml "odcienia do pociągnięcia", dodaniu wody i pokryciu reszty włosów. Z tego co wyczytałam, to odcieniem do pociągnięcia jest "mieszanka" plus 5-10ml wody.. Ale w takim razie po co kolejna woda?!
Zawsze jak się stresuję przed czymś, co mogę spektakularnie spiep***ć, to przestaję rozumieć najprostsze rzeczy
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie tu nic nie jest na 100 % jasne
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro też do fryzjera
zupełnie nowego bo na moją fryzjerkę się chwilowo obraziłam ![]() drogo cholernie - mam nadzieje że chociaż efekt będzie zadawalający ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mam wspólniczke do niej taka mała 4 lata a się do spółki wciełaRedi Kicia Mejkap ja jutro tez do fryzjera jestem umówiona ja na 13, zamaskowac siwe nitki które sie ostatnio pojawiły w nadmiarze
|
|
|
|
|
#2709 | |||
|
PIP.
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;19590837]Opi dotarly?[/QUOTE]
dotarly. nie kupuje wiecej z Wami. przez Was zbankrutuje no przynajmniej w opakowaniu, ale nalozylam juz funky donkey i jest taki sam jak w nim, wiec sadze, ze niebieski bedzie mial tak samo. naklada sie ![]() i teraz beda mnie kusily inne kolory ![]() udalo sie ktorejs z Was zuzyc opiaka? toz to one wielgachne ale przynajmniej mi nie bedzie pekalo serce jak mama & sis beda chcialy mi go podbierac ![]() Jamesku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczynyyyyy ![]() przypadkiem bedac dzis w centrum szopingowym weszlam do Nine West i sie zakochalam szpilki 12 cm peep toe za "jedyne" 370 zl ![]()
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Najwyraźniej jutro jest Dzień Fryzjera
Dziewczyny, to oby nam tam dobrze poszło! Żeby żadna nie była jutro zapłakana ![]() Ilios, instrukcja farby jest po polsku, poważnie ![]() Co do zużycia Opków- jestem w połowie buteleczki jednego z lakierów
Edytowane przez Dark_Kicia_Miau! Czas edycji: 2010-05-26 o 22:09 |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski życze sobie i Wam zadowolenia, Kiciu mam nadzieje że łez nie będzie
|
|
|
|
|
#2712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie męczone przez fryzjerów jutro
![]() oby następnym zbiorowym zakupem nie były peruczki ![]() Cytat:
oczywiście, że będącałe masy, niektóre tylko dlatego, że się fajnie nazywają ![]() da się, bo się używa ![]() przed opiakami malawałam "na kolorowo" sporadycznie, zwykle jedna warstwa mlecznej odżywki teraz mam prawie zawsze pomalowane ![]() zaraz będzie done out in deco [tak, pragniesz mieć ten lakier ]Cytat:
poza tym niedługo będą przeceny - na pewno za chwilę będzie super okazja
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arszi nie kracz prosze bo ja zawsze mam pietra przed fryzjerem, giniem i stomatologiem. i w sumie najbardziej obawiam sie fryzjera, bo dwa badane miejsca można ukryć a łeputynę nie - no chyba ża peruka albo berecik |
|
|
|
|
#2714 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() ![]() a ja od 3 lat mam mego ukochanego fryzjera
|
|
|
#2715 |
|
Konto usunięte
|
Illiosku,
ciesze sie, ze jestes zadowolona. Kiedy znow cos kupujemy
|
|
|
|
#2716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A opiki są cudowne ![]() Cytat:
Podobno ma mi coś dobrać do moim marnych kłaków, żebym się codziennie nie męczyła z układaniem...Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;19605172]Illiosku, ciesze sie, ze jestes zadowolona. Kiedy znow cos kupujemy [/QUOTE]Znajdź coś ciekawego |
|||||
|
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też na początku rzuciłam się w wir zakupów OPków Ale dziewczyny, nie ograniczajcie się tylko do tej jednej firmy! Cytat:
(i jasno mówiła- tu u pani się nie sprawdzi, proponuję.. ). Niestety, zachciało mi się zmian, ona zmieniła salon.... I o Mam traumę po ost. fryzjerze,
|
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale opiki tak ładnie wyglądają razem Poza tym nie powiem co mnie bierze jak sobie uświadamiam, że te lakiery kosztują marne kilka $ w Stanach Cytat:
Jak ja ich nie lubię... ![]() A nie możesz tej dziewczyny jakoś namierzyć? Trauma to niekoniecznie jest to co chciałybyśmy sobie zafundować podczas wizyty u fryzjera
|
||
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jej stary numer, ale jeszcze się nie odważyłam zadzwonić i podciąć moje i tak krótkie włosy
Chyba na dzień dziecka coś w tym kierunku zrobię ![]() Red, a jak teraz masz włoski ścięte?
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ścinam zawsze trochę za ramiona, lekko cieniuję i grzywkę mam na bok i ona przechodzi w długość włosów później. Teraz urosły mi zdecydowanie za długie i musze je wiązać lub spinać. Najgorsze, ze sama nie wiem co chcę A jak bardzo Ty masz krótkie? |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,jak bezpiecznie zapłacić kartą kredytową?Na koncie mam całe 4 złote,na e-karcie podpiętej do paypala mam 0 złotych,jestem kompletnie spłukana a chciałabym klikąc puder
.Kredytowa nie jest nigdzie podczepiona
|
#2722 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Od paru miesięcy chodzę do koleżanki która okazała się być fantastyczna, wszytko mi dokładnie opowiada co proponuje lub co mi zrobiła, doradza, odradza itp. Od stycznia zaczęłyśmy schodzić z ciemnego koloru i dzisiaj w końcu udało nam się uzyskać prawie idealne blond pasemka, jeszcze jedna wizyta za miesiąc i ostatecznie zetnie mi paskudne rude koncówki które nie dawały sie rozjaśnic jako że przez kilka dobrych lat farbowałam się tylko na ciemno. Tak więc ja już mam super włoski, teraz trzymam kciuki żeby wszystkie Truskawki były jutro równie zadowolone ze swoich nowych fryzur ![]() James jak plamy na koszuli? Ja przychylam sie do opinii czesto powtarzanej że proszki i inne srodki piorąco-czyszczące z Niemiec sa o niebo lepsze od naszych. Nasz najlepszy proszek połaczony z wybielaczem i innymi cudami typu vanish oxy itp. ledwo do pięt dorasta zwykłemu niemieckiemu Arielowi czy Persilowi. James jak chcesz to skrobnij mi PW, mogę Ci wysłać trochę proszku, może akurat pomoze Red masz super kicaja |
||||
|
|
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Redzik na spotkanie integracyjne Truskawek wez ze soba kicaja
bedziemy mogly go popiescic! albo on nad dopiesci pazurkamino jakos zaraz po tym wzielam fioletowa mam nadzieje, ze z brokatem bo niby jakies drobinki byly na zdjeciuCytat:
![]() heh pamietam jak mi z brazu wyszedl czarny Cytat:
buciki beda bardzo ladnie komponowac sie z szafami ! to inwestycja w Ciebie i w mieszkanie! TRZEBA KUPIC!Cytat:
![]() chyba faktycznie w takim razie mozna kupic zestaw malych shrekowych opikow! one maja cos ok 4ml to moze wystarczy na jakis czas szczegolnie, ze na pewno nikt takich kolorow nie bedzie chcial mi podebrac![]() wszystkie do fryzjera tylko nie ja! ale w sumie bylam przed majem zaraz....teraz zapuszczam klaczki ![]() od zawsze chodze do tej samej fryzjerki (znaczy sie do tego samego salonu bo kiedys scinala mnie inna dziewczyna jak chcialam miec porzadnie scieniowane to ona robila to swietnie ale teraz jak zapuszczam to lepiej scina wlascicielka bo zawsze powie czy trzeba sciac konce czy nie- a tamta to nie patrzy tylko rach ciach i po wlosachzadnej wtopy z wlosami nie mialam nigdy (oprocz tej naglej czerni i latek), ale pamietam jak grzywke robilam jakos na 18stke....jak mi sciela pierwsza warstwe to mialam swieczki w oczach bo wydawalo mi sie, ze teraz wygladam jak swinka! - chociaz jest tylko taka na bok![]() Kicia pokazesz nam swoje zdjecia po calej wlosowej akcji ??i o ile dobrze pamietam to do tej pory nie widzialysmy zdjecia MARIOLI! po tej przemianie jej fryzurki !
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
Aleście się fryzjersko skoordynowały
No ale widzę, że chyba będę musiała zamówić tą magiczną szczotkę, skoro wszystkie takie zachwycone jesteście. Choć przyznaję, że po ostatnich inwestycjach w pojazdy (rower I co do proszków: Denny, to nie jest tylko powtarzana opinia, to jest fakt. Zasadniczo: rzekomo ten sam proszek w Polsce i Niemczech ma zupełnie inny skład -- w polskich "zawartość proszku w proszku" jest dużo, dużo niższa, a substancje aktywne są o wiele gorsze. Większość to wypełniacz. Do pewnego momentu producenci próbowali zaprzeczać, że tak jest, ale jak jakaś organizacja konsumencka zrobiła parę lat temu badania i wykazała im to czarno na białym, to teraz twierdzą, że "odpowiadają na potrzeby rynku", bo Polacy proszku sypią więcej, więc musi w nim być mniej substancji aktywnych... Błędne koło, bo czemu sypią więcej? Bo, kurde, dzięki ich sprytowi ten cholerny proszek nie działa! ![]() Więc, jeśli dotychczas o tym nie wiedziałyście, to teraz pamiętajcie, że z każdej wyprawy do Niemiec należy sobie przywieźć zapas proszku. Albo zamówić z Allegro, albo cokolwiek. Naprawdę warto. |
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś taki jest na wagę złota Cytat:
.. Zaraz zaczynam akcję ![]() Red ja teraz dążę do podobnej fryzury co masz Na razie mam włosy do połowy szyi (max), nie ścinane od 3 stycznia.. Poszłam do fryzjerki z włosami długości hm... no za ramiona spokojnie, także dosyć długimi, powiedziałam, że chcę boba do połowy szyi (nawet pokazałam to miejsce ). Ale babka obcięła mnie jakoś do ok. końcówki ucha Na dodatek włosy były zupełnie niepocieniowane.. wyglądałam jak taki średniowieczny paź, albo pomoc stajenna.. Przez 2 miechy chodziłam w upiętych włosach, tak paskudnie (imho) wyglądałam (mam raczej owalną twarz, do której ta fryzura nijak nie pasowała).. No dobra, komu w drogę temu wrotki na nogę... idę farbować
|
|
|
#2726 |
|
PIP.
|
ja tez slyszalam, ze proszki z niemiec np maja inny sklad
Dim nie noooo... jakbym wydala teraz 4 stowy na buty to by mnie niezle pogielo ![]() jestem dzielna ![]() heheheeh wczoraj jeden moj adorator widzac jak na fb gadam z kumpela o tych butach napisal mi, ze on to by swojej dziewczynie ciagle kupowal buty i to bez okazji ![]() co do fryzjerow to ja nie moge wytrzymac tych wszystkich fryzjere trajkoczacych o wszystkim i o niczym, mam ochote takie babsko z miejsca udusic na szczescie moj przeboski fryzjer troche pogada, troche pomilczy i jest ok ![]() no i jak tnie ![]() za wszystkie, ktore dzis szaleja z wlosami
|
|
#2727 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ojej! chwile mnie nie było ,widze ze mejkapownia odżyła troszzkę a Dimiti robi karierę...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(ok czytam dalej) |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 |
|
Kici kici miau miau
|
jesli nie jest podpieta do PP ( a warto to zrobic) to chyba musisz zaplacic normalnie tak jak zawsze czyli nr karty itd..
|
|
|
|
#2729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadziję że na bedzie tak do smiechu cały dzień bo ja sie lekko dygam już.2. o tak stomatolog to lajcik przy fryzjerze ![]() 3. opi ![]() 4. Redi ja mam włosy niemal do ramion, były za ale obciałam przed wyjazdem go hambirga i żałuje troche ale włosy odrastaja przeciez. w lutym 2009 miałam kruciuteńkie takie jak dorota wellman. dzis teoryetycznie tylko kolor ale moze sobie cos ciachne ![]() ja mam duzo i gęste a ukaldanie ich to meksyk aż mnie ręce bolą ![]() Cytat:
Denny gratuluje blond włosków sama mam ciemnie w orginale![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzurka odrosła i trzeba znowu wybrać się do fryzjera Tym razem mam ochotę jeszcze jakiś kolor zrobić ![]() Dziewczyny widzę, że zachwyt nad OPI trwa, więc mam na zbyciu chyba kropelki wysuszające OPI Miała je wziąć pewna wizażanka za Seche Vite, ale coś się nie odzywa, więc mam nowe na zbyciu Gdyby któaś z Was chciała to pisać - mogę odstąpić, bo 2 butle mi nie potrzebne
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Moje włosy po rozjaśnianiu są w ma-sa-kry-cznym stanie
Ostatni raz byłam blondi... Jutro farbowanie na brąz, zobaczymy co z tego wyjdzie (oby nie rudy
).. Jak nie wyjdzie, to wezmę golarkę TŻta i się ostrzygę na zero
Także trzymajcie kciuki jutro rano 

toz to one wielgachne
szpilki 12 cm 

Podobno ma mi coś dobrać do moim marnych kłaków, żebym się codziennie nie męczyła z układaniem...
(i jasno mówiła- tu u pani się nie sprawdzi, proponuję.. ). Niestety, zachciało mi się zmian, ona zmieniła salon.... I o
Mam traumę po ost. fryzjerze,