![]() |
#2701 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja też zaczęłam palić
![]() Napiszcie mi coś, co pozwoli mi się ogarnąć. ![]()
![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie nie jestem obojętna. Tylko przez pierwsze 2-3 dni palenie sprawiało mi frajdę. Teraz znów to uczucie suchości w buzi i wszechobecny smród. No i TŻ się buntuje
![]() Jak mogłam być tak głupia ![]() ![]() Najgorsze jest to, że w swojej świadomości nadal nie palę, a to że aktualnie wypalam papierosa to tak chwilowo... Wydaje mi się, że za chwilę przestanę.
![]() |
![]() |
#2705 |
Rozeznanie
|
Dlatego ja sobie obiecalam ze nie kupie paczki fajek, i mimo tego ze jest zle ze swiat mi sie zawalil i wszystko juz mam w dupie to fajek nie kupie. Jak wypiłam alko jakies i bylam tam gdzie ktos mial fajki i palił to zapalilam tak jak wam pisalam wyzej ale sama paczki nie kupie i nie bede palic.... przynajmniej od tego moj mozg ma wolne.
![]() Edytowane przez ineska1986 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2706 |
Konto usunięte
|
Można dołączyć?
![]() Przed chwilą wypaliłam mam nadzieję ostatniego papierosa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2707 |
Przyczajenie
|
Czesc,
Ja sie trzyma i to calkiem dobrze snilo mi sie ze pale - ale na szczescie to byl tylko sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie dajcie się!
Życie bez papierochów jest o niebo lepsze ![]() Mówi to tak, która nie pali już 878 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
widze wątkowy kryzys
![]() ech dziewczyny nie mam sily...nie mam kasy szkoda mi zdrowia kondycji zębow wszystkiego dzis jeszcze nie palilam ale czuje ze nie wytrzymam. po prostu mam tak ciezki okres ze szok ![]() i mimo braku kasy kupie ta paczke chocbym miala nie jesc zeby sie dobic zająć czyms ręce i mysli gorzej poczuc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2710 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
a Ty palisz dzis? czy sie trzymasz?
echh moze jakos wytrzymam...a butelki mam wody akurat 3 ![]() ![]() glupia jestem 4 miesiace ponad nie palilam i znowu ![]() mam nawet jakis zestaw wybielajacy biala perla na 10-14 dni i myslalam zeby zaczac dla motywacji zeby nie palic ![]() ide sie czyms zajac sprzataniem gotowaniem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2712 |
Konto usunięte
|
Nie dałam rady całkowicie nie palić ale staram się ograniczać normalnie mi paczka idzie w dobę lub półtorej ale dzisiaj wypaliłam tylko 4 papierosy.
Myślałam, żeby najpierw się przerzucić na cienkie. Wtedy niby mniej palenia itd. Ale sama nie wiem. A wy jak rzucałyście? Od razu z dnia na dzień czy zmniejszałyście ilość? Przeraża mnie widok sesji bez papierosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;44146162]Nie dałam rady całkowicie nie palić ale staram się ograniczać normalnie mi paczka idzie w dobę lub półtorej ale dzisiaj wypaliłam tylko 4 papierosy.
Myślałam, żeby najpierw się przerzucić na cienkie. Wtedy niby mniej palenia itd. Ale sama nie wiem. A wy jak rzucałyście? Od razu z dnia na dzień czy zmniejszałyście ilość? Przeraża mnie widok sesji bez papierosa ![]() Ograniczenie nigdy nie działa. Albo z dnia na dzien (bez ustalania sobie w przyszły poniedziałek, Od nowego roku po ostatniej paczce czy po tym papierosie ![]() ![]() U mnie mija 10,5 miesiecy ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2013-12-13 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Ja też z dnia na dzień rzucałam, żadne planowanie mi nigdy nie wychodziło.
![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A paliłam paczkę dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Ja rzucilam z dnia na dzień.i pomimo dwóch wpadek nie pale chociaż mnie ciągnie czasem szczególnie gdy sie zdenerwuje.
W wigilie bedą 4 miesiace❤️🎄🎄 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2717 |
BAN stały
|
-
Edytowane przez Rainy_Mood Czas edycji: 2019-05-05 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=g_YZ_PtMkw0
Ostatnio natknęłam się na taką kampanię antynikotynową w sieci. Porównując ją do ciągle powtarzanych i oklepanych pomysłów to ten wydaje się naprawdę ciekawy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez palilam ale po każdym papierosie mylam rece i brałam gumę do rzucia. Nie wiem jak oni dają rade współpracować z innymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Raczkowanie
|
10 lat palenia
![]() Zawsze twierdziłam, że JA się nie uzależnię, że będę mogła rzucić kiedy tylko mi się zachce i tak 10 lat... w październiku miałam urodziny i stwierdziłam...moze od dziś? nie udało sie, ale wypalałam coraz mniej, był już 1 papieros dziennie...później 2-3 dni bez i znów prze kilka dni po 6,3 albo8... i tak w kółko... pewnego dnia u koleżanki zapaliłam...byłam w połowie,zgasiłam i do dziś nie palę... Dlaczego? oczywiście kasa, ale najważniejsze dla mnie jest zdrowie i zrozumiałam to (trochę późno bo mam kłopoty z sercem, ale to przez nerwicę i papieros, który koił moje nerwy jednocześnie przyspieszał i tak rozedrgane mocno serducho)... jak mogę sama się "dobijać"? zawsze twierdziłam, że będę silniejsza a teraz dodatkowo chcę być zdrowa!!! Papierosy w moim domu są dostępne cały czas bo mój tŻ pali...ale są mi obojętne i mogę je nosić w torebce, kupować, trzymać zapalone...99%znajomych też pali i zauważyłam, że od kiedy przestałam wychodzić na fajkę z nimi niektórzy traktują mnie z dystansem(ale może tak mi się wydaje) a niektórzy nie potrafią zrozumieć po co rzuciłam...a ja nie mam zamiaru im tego tłumaczć... ![]() Dodam, że nie jem wiecej, nie kupowałam plastrów, gum itp... ot silna wola i przetłumaczenie sobie co jest ważniejsze i na czym tak naprawdę mi zależy ![]() i kiedy pomyślę ile przez te 10 lat puściłam kasy z dymem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2721 |
Lady of Harley-Davidson
|
chyba i na mnie nadeszła pora
![]() palę 8,5 roku. Już raz rzuciłam na 3 miesiące (rok temu) Niestety, u mnie w pracy praktycznie wszyscy palą i mnie też wyciągają ![]() Mieszkam sama, nie palę u siebie w mieszkaniu. Jak jestem w domu i mam wolny dzień to spokojnie potrafię nie palić, zawsze znajdę sobie jakieś zajęcie. Najgorzej jak jestem w pracy :/ Ostatnią fajkę wypaliłam we wtorek wieczorem, czyli prawie 48 godz bez papierosa jestem i jest OK. Ale jutro idę na miasto ze znajomymi i już to widzę, jak wypalam paczkę do piwa ![]() Chcę rzucić bo papierosy przestały mi smakować, jak dużo palę to mnie gardło boli, co mnie niesamowicie wkurza ![]()
![]() |
#2722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
A ja wciąż palę
![]() Fajki smakowały mi tylko przez pierwsze 2 tyg, teraz mnie gryzą w gardło i aż mnie wykręca. Może dziś jest ten dzień by ponownie rzucić? Kasa ucieka z portfela nawet nie wiem kiedy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ostatnia fajke na wieczor juz dzis nie kupie ale co bedzie jutro czy na imprezie to nie wiem ;/ jednak mnie to relaksuje musze znowu sobie wmowic ze jednak nie echhh :/ a kondycja spada i w ogole same minusy sa wiec nie wiem czemu pale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
U mnie dokładnie za dwa tygodnie bedzie rok od ostatniego papierosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2726 |
Przyczajenie
|
Jej tak czytam wasze posty.... no kurczeto moze ja mam jakies szczescie ze udalo mi sie rzucic po ksiazce Carra...ale moi znajomi tez po niej rzucili i z 6osob tylko jedna nie rzucila- moze przeczytajcie raz jeszce...trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2727 |
Przyczajenie
|
witam ponownie, dawno mnie nie bylo , nie pale znow, poniewaz zaliczylam wpadke, we wtorek bedzie 4 tyg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2728 |
Konto usunięte
|
Mogę dołączyć?
![]() Palę 4 lata... Obecnie zaczęłam kurację z Desmoxanem. Mój rekord bez fajki to 13 dni w ubiegłym roku. Wtedy pomógł mi Desmoxan. Oby pomógł i tym razem już na zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
U mnie 24 stycznia będzie 5 miesięcy.mialam kilka wpadek ale nadal nie pale.ciagnie tylko jak sie zdenerwuje bardzo bardzo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się
![]() Ja palę od ok 18 r.ż. może i nie dużo (mam 22 lata) w porównaniu do niektórych wizażanek i moich znajomych, ale zawsze. Pierwszą próbę podjęłam w czerwcu, nie paliłam miesiąc. Przyszła sesja i po ptokach ![]() Poza tym, moi rodzice nie ułatwiają mi zadania, są bardzo liberalni i twierdzą, że skoro sami palą to mi nie mają prawa zabronić. Często zdarza się, że siedzimy wieczorem w kuchni, gadamy i palimy te fajki i palimy ![]() ![]() Po raz kolejny wracam do książki Carra, mam nadzieję, że tym razem będę silniejsza ![]() Życzę wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.