|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moj maluszek jest juz glowa w dol i mam nadzieje ze tak zostanie coraz gorzej oddycham ![]() dzi bylyscie laskawe, nadrobilam i zdazylam sie odezwac ![]()
![]() |
#2703 |
Rozeznanie
|
nareszcie dotarlam do domu
![]() ja tez mam to nosidelko, chuscie jakos nie ufam, nie wiem czy bym wiedziala jak to obslugiwac ![]() ![]() ![]() anoxa sliczny kotek. ja bym go przygarnela ![]() aaaa i dziekuje za komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
basia no ja tak po czesci go przygarnelam ale tak jak pisalam ze wzgledow bezpieczenstwa nie moge go wziac do domu bo dzidzia teraz najwazniejsza w sumie tez nie wiem jak moj bigus by na niego zareagowal puki co go dokarmiam i daje mu mleczko a jak przyjedzie maz to pomyslimy nad zorganizowaniem mu jakiegos madrego miejsca do spania narazie spi w takiej szopce u nas na podworku sam sobie tam miejsce znalazl
uciekam spac dobranoc
#2705 | ||||||
Zadomowienie
|
anoxa - słodziak ten koteczek, nie wygląda na podwórkowca, ale fakt, że Toxoplazmoza, to kurcze nie żarty.
Cytat:
![]() Cytat:
ja robię podobnie, ale nie daję proszku, tylko troszkę drożdży, ale tak niewiele - gdzieś 1/5 kosteczki i są chrupiące ![]() Cytat:
właśnie dzisiaj odebrałam wyniki i mam bardzo podobne ... gin stwierdził, że musiałam źle zebrać mocz, bo inne wyniki mam bardzo dobre i nie możliwe, żeby coś było nie tak, w poniedziałek mam zrobić ponownie to badanie - porządnie się podmyć w poniedziałek rano, potem ze środkowego strumienia wziąć mocz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lazurka, co on ci może namieszać??? Jedyne co to może nie podpisać papierku o paszport, ale wtedy sądownie sobie to załatwisz. A kase na dziecko, przez 26 lat, nawet po "głupie" 300zł miesięcznie to daje nam (12 miesięcy * 26lat = 312 "rat" alimentów, po 300zł= 93600zł ) prawie 100 000 zł ! Kurde kurde, takie pieniądze na ulicy nie leżą. Nie chcę się wtrącać, ale ... Przy czym jest to policzone po "niskich" alimentach, na starsze dziecko dostaniesz dużo więcej !!! I dodatkowo kiedyś twoja dzidzia może po nim dziedziczyć. Cytat:
![]() Ja byłam u gina przed chwilą. Masakra, 1.5h czekałam w poczekalni, taka była obsuwa. Moja kartka od okulisty, że ma być CC nie zrobiła na nim żadnego wrażenia, dopiero wypis ze szpitala, że miałam problemy z siatkówką go przekonały. W środę mam się zgłosić do szpitala na ustalenie terminu CC, wstępnie gdzieś 25, 26 albo 29 czerwca. Bo Kuba na USG w 12tyg był o 10dni za duży, dalej jest za duży, więc powinnam mieć termin "normalny" przesunięty z 12 lipca na2 lipca. niecały miesiąc mi został do porodu No i teraz nie wiem - jak pójdę do niego w środę do szpitala to mam mu zapłacić? Mam spytać "panie doktorze ile płacę?" ???? Bo normalnie chodzę na prywatne wizyty. Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-28 o 22:50 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Chcę kupić koszyczki wiklinowe na "pierdołki" Kubusia, m.in. alguien miała w swojej komodzie ładne. Nie mam siły latać po sklepach, ale może gdzieś widziałyście ładne i w normalnej cenie? W Ikei są bardzo tanie po 15,99, ale bez materiału w środku http://produkty.ikea.pl/p9280/kosz-4-szt a samej mi się chyba nie będzie chciało szyć,
znowu w jysku są takie (strona 6-7): http://minreklame.ipapercms.dk/JYSK/...273231702/?x=x i te jasne z kokardką by mi chyba pasowały. Widziałyście gdzieś fajne koszyczki może? Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-28 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie CC powinno się wykonać w 38 tc. Termin porodu mam 2 sierpnia więc CC powinna zostać wykonana między 19 a 22 lipca. W izbie przyjęć pytali mnie kiedy chcę sie pojawić ![]() Pani doktor ostrzegała, że może się zdarzyć, że przyjmą mnie na oddział w planowanym dniu ale okaże się, że
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() Wygląda na zadbanego ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() Axona - kiciuś nie ma się co martwić o swoja przyszłość. Teraz, przez lato będzie szalał na dworze, jedzonko dostanie a na zimę już będziecie tak znieczuleni, że sami go zaprosicie do środka (nie będzie musiał się wpychać ) ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Czas na sen ![]() Jutro rano muszę jechać do pracy, wydrukować moja pracę mag. i potem pojadę na seminarium. Będę od rana na nogach a już po północy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Goście poszli po północy, zdążyliśmy sprzątnąć. TŻ pozmywał a teraz już poszedł spać. Ja nadrobiłam co pisałyście ale nie mam siły nic odpisywać... idę spać, bo jestem padnięta!!
Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
a ja spać nie mogę
![]() Leżałam i leżałam ale ile można leżeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Jade na pobranie krwi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niezawsze - ja ide w piatek na glukoze z TZ ma dlugi weekend, bo nie wiem jak zareguje, roznie bywa ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie dzisiaj pochmuro może chociaż nie będzie padało i będzie ciepło, nie nadrobię dokładnie wszystkiego co naskrobałyście. Lecę zaraz na ryneczek po warzywa. Dzisiaj grill, bedą szaszłyki, skrzydełka i ziemniaczki w folii z masełkiem czosnkowym, tylko jest kapa bo od wczoraj męczy mnie zgaga pierwszy raz myśląłm, że mnie ominie ale niestety też mnie dopadła, przez nią nie spałam całą noc, a wczoraj jeszcze na wieczór jadłam pizze i wogole była po niej tragedia musze się dzisiaj zaopatrzyć w migdały.
hd fajnie, że znasz termin cc, olakola - tez chcę kupić takie kosze wilkinowe ![]() Wczoraj dzwoniła znajoma miała termin cc na 27 maj, a jej 26 w domu wody odeszły i dostała skurczy, a że kategorycznie nie mogła mieć porodu sn (ze względu na przebytą chorobę, ale nie pisze jaką żeby niekogo nie przygnębiać) to bardzo się wystraszyła żeby mały nie był już w kanale rodnym ułożony i pojechała do szpitala i na szczęście mały zrobił prezent mamusi na dzień matki i urodziła się cały i zdrowy waga 3400g długi 58cm. Poza tym poszłam wczoraj na pocztę dobrze, ze była ciocia M w pracy to nie musiałam stać w kolejce tylko mnie wywołała, ale zaczęła mi opowiadać smutną historię jej koleżanki z pracy też w ciąży i myślałam, że ją zabiję po co ona takie rzeczy mówi kobiecie w ciąży a na koniec jeszcze dodała "no ale dobrze, że będziecie mieć dzidzi bo wy tak długo nie mogliście ich mieć bo przecież to już 4 lata po ślubie". No wiecie co dlaczego ludzie zakładają z góry, że człowiek jak bierze ślub to odrazu musi mieć dzieci, już widze jak cała rodzina M gadała, ze pewnie ich nie możemy mieć - co za naród!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-29 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te smutne historie niech zachowaja dla siebie, nasze malenstwa urodza sie cale i zdrowe ja w to wierze z calego serca ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Po 1.- Jeśli pozwalam mu na uznanie dziecka daję mu do ręki prawa rodzicielskie, co oznacza, że ma identyczne prawa jak ja, że może widywać się z dzieckiem, a ja nie chcę żeby przychodził do mnie do domu (nie pojawił się do tej pory a ja mu nie zabroniłam). Tym samym to ja muszę go prosić o to żeby napisał zgodę na to, że dziecko będzie nosiło moje nazwisko, bo nie chcę żeby nosiło jego nazwisko (nie podoba mi się, i nie mam zamiaru w przyszłości się nikomu tłumaczyć, że dziecko ma inne nazwisko niż ja np. w przedszkolu czy szkole). Po 2.- Pisałyście o dziedziczeniu. Dziecko nie tylko dziedziczy majątek pozostawiony po rodzicach ale również długi przez nich zaciągnięte. Na tyle zdążyłam go poznać, że wiem, że ma tendencje do zadłużania się i hazardu. Ja o siebie jestem pewna, że nie zostawię takiego czegoś dziecku, a za niego nie jestem pewna i nigdy nie będę, a nie mogę na to narażać dziecka. Po 3.- nie tylko może się nie zgodzić na wydanie paszportu. Może nie zgodzić się żeby dziecko poszło do danej szkoły. Może współdecydować o przyszłości dziecka. A ja wolę żeby go nie było wcale niż ma się pojawiać wtedy kiedy trzeba o czymś decydować i można przy tym namieszać. Po 4.- nie chcę o wszystko latać do sądu tak jak o ten przykładowy paszport. Po 5.- ile ja go znałam? dwa miesiące? nawet nie. Nie znam go dobrze i nie ufam mu. Nie wiem czego się mogę spodziewać. Wiem tylko w jakim towarzystwie się obraca i że koledzy mają na niego duży wpływ. Po 6.- rodzice mi pomogą. Tylko ja jestem taka, że mam trudno o coś poprosić, bo jestem przyzwyczajona, że mam swoje pieniądze. Pójdę do MOPSu, poskładam wszystkie możliwe wnioski o pieniądze dla samotnej matki, rodzinne. A po czasie będę szukać jakiejś pracy na pół etatu czy domowej. Nie patrzcie tylko przez pryzmat tego, że dostałabym pieniądze, bo to nie jest takie łatwe i wszystkie plusy wiążą się z jakimiś minusami.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a z ta ciotka to brak slow... Cytat:
![]() my dzis pospalismy dluzej ![]() ![]() ![]() milego dnia mamuski |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko co do jednego mam uwagę, nazwisko dziecko będzie mieć Twoje, ale zdaje się, że będzie miało w akcie urodzenia "ojciec nieznany" i nie wiem co wtedy przy wypełnianiu wszelkich dokumentów? wszędzie podaje się imię ojca, nie wiem co w takim przypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
olakola te koszyki w jysk wyglądają fajnie. Może sama też się przejadę. Bo w sumie w czym trzymać te wszystkie szpargały dla dziecka?
jadę po brata na dworzec bo dziś wraca. czuje się jakby go z miesiąc nie było. Robiłam wczoraj badania moczu, dzwonili do mnie z przychodni, że coś źle wyszło, ale mam nadzieję, że to wynik tego, że czułam się tak jak się czułam. Kazał mi kupić żurawinę i łykać profilaktycznie
![]() |
#2719 | ||
Zadomowienie
|
lazurowa
ad1. jak do tej pory się nie pojawił, to wątpię, że nagle zachce mu się pojawiać. Możesz zapisać dzidzi swoje nazwisko w USC, a potem wnieść o ustalenie ojcostwa w tej samej sprawie co alimenty. Ad 2. Dziedziczenie długów - zawsze można nie przyjąć spadku i wtedy nie ma obowiązku spłacania. Nigdy nie wiesz co mu się w życiu trafi, może wygra w totka Ad3. Szkoła jest początkowo rejonowa, a potem (liceum czy studia) to dziecko decyduje, co rodzice mogą? Jakby mi mama kazała iść do innego liceum to chyba bym z domu uciekła. Ad4. Zgadzam się, sady nie są fajne. Druga sprawa, że możesz wziąć adwokata, który załatwi wszystko za Ciebie i nie będziesz musiała się pojawiać. Koszty nie są wcale kosmiczne Ad5.Tym bardziej, niech, on też ponosi odpowiedzialność. Ad6.Czy masz alimenty czy nie, masz taki sam status samotnej matki. Z MOPSu dostaniesz takie same pieniążki. Jest też kwestia tego co chciałoby dziecko. Każdy psycholog ci powie, że dziecko CHCE mieć ojca i matkę. Co będzie mówiło na podwórku, co powie w szkole jak dzieci się będą chwalić ojcami? Że ono nie ma? Nie ważne jaki ojciec, nie ważne kiedy był ostatni raz, ważne, że "gdzieś" jest, że ono go "ma", że ma na imię np. Marcin i jest np. kierowcą albo kimśtam. Mój syn widuje swojego 1, lub 2 razy w roku, przez jakieś max 3godziny. A Mateusza ojciec pracuje 10 min drogi od nas, nieźle co ?! Ale Mateusz wie, że go ma, że nie jest z nikąd. Bądź silna i pamiętaj, że alimenty to nie jest "proszenie się", ale to jest żądanie tego, co ci się prawnie należy!!! Cytat:
Cytat:
sorki, ale ja jestem cięta na facetów, którzy nie poczuwają się do odpowiedzialności ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2720 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to jest kochana twoja decyzja ale jak tak sie nad tym zastanawiam to chyba by mnie bolalo gdy bym miala w akcie urodzenia wpisane ojciec nieznany czula bym sie niedowartosciowa przez to a co do pieniedzy to one sa dla dziecka a nie dla ciebie wiec w ten sposob powinnas na to spojrzec poza tym to ze ty napiszesz ze ojciec nieznany wcale nie oznacza tego ze on sie nie upomnie o swoje prawa bo jesli bedzie uparty to sadownie moze starac sie o to aby dziecko mialo jego nazwisko i o to aby nabral praw rodzicielskich
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Lazurka w sumie sama wiesz najlepiej co powinnas zrobic, pewnie myslalas o tym nie raz. Tylko tak sobie myslalam, ze jak on teraz nie chce miec kontaktu to moze mu sie to nie zmieni a alimenty to zawsze cos. Myslalam co dzidzi bedziesz mowic jak o tate sie spyta i jak go kiedys bedzie chciala odnalezc?
Kurcze nie zrobilam badan bo tylko do 10 :/ a ja przez budzik i tz za pozno przyjechalam w poniedzialek musze jechac tylko, ze wtedy sama bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
olakola ja tez ma te z ikei i trzymam w nich szpargaly miedzy innymi kosmetyki w lazience generalnie nic mi sie nie haczy ale tez chce dla malego kupic jakies ladne z wypelnieniem w pepco tez sa czesto ladne koszyki w roznych kolorach i w netto co jakis cxzas maja sliczne albo biale z ciemnym wypelnieniem albo ciemne z jasnym wypelnieniem tylko tak mysle ze na chemiczne produkty sie one raczej nie nadadza bo jak np oliwka bedzie potluszczona i wlozymy ja odruchowo do koszyczka to zeby sie taki balagan zaraz nie zrobil i sama mam dylemat
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- a mi standardowo caly brzuchol skacze bo Hubercik ma czkawke ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- niezawsze biedaczku moze wez psiaka ze soba potrzyma cie za raczke ![]() ![]()
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
lazurka rozumiem Twój punkt widzenia, chyba też bałabym się powierzyć prawa rodzicielskie człowiekowi, którego nie znam (co innego gdybyście się lepiej znali), z drugiej strony to co pisała olakola tez jest prawdą...
no cóż to Twoja decyzja, przemyśl to dogłębnie... Ja zjadłam truskawy, winogronka i arbuzika ![]() Ide na targ zobacze może jakieś tanie koszule do porodu dostanę. A wczoraj mamusia kupiła mi taki milusi polarowy kocyk do wózeczka, pieluszki tetrowe i flanelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
niezawsze faktycznie plochliwy ten wasz psiak ja mojego jak dostalam to bal sie do obcych pomieszczen wchodzic zapieral sie i nie chcial isc musialam go wnosic ale juz mu przeszlo a plochliowsc juz mu zostala przed chwila sie zestresowal bo miotla spadla i teraz jak odkurzacz wlaczylam to sie pod stol schowal czasem mnie denerwuje ze on tak sie boi to samo jak mopa do reki biore to sie chowa i ucieka bo gdy by to ktos obcy zobaczyl to by pomyslal ze go bije a jemu poprostu taka trauma zostala po poprzednich "wlascicielach"
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- ola ja tez mam arbuzika w domu winogron dokonczylam wczoraj a na truskawy jakos nie mam ochoty zastanawiam sie czy nie chapnac loda bo leza w zamrazarce takie smakowite :P
#2726 |
Zadomowienie
|
Jestem juz w domu z szpitala, z malym wszystko ok, ide was nadrabiac bo mam 20 stron a ze maly spi to moze troszke poczytam. Mam dzis lenia totalnego i wciaz szukam co by zrobic zeby nic nie robic :P , ogarnelam kuchnie troszke, powycierałam , umylam okno i napastowalam salon i juz nic mi sie nie chce a gdzie tam koniec. Za tydzien moj ma urodziny a z malym nie wiem kiedy wszystko porobię...
Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2010-05-29 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
![]() Tak Was czytam i czytam i przychodzi mi jedna rzecz do glowy : tnijcie cytaty bo ciezko sie czyta takie posty, sa za dluuuuuuuugie U nas nic ciekawego, poza tym, ze wczoraj przyszla paczuszka z laktatorem medela, bardzo sie nim ciesze ![]() hd ![]() anoxa przesliczny kotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze jak daje mu wode to on jej nie chce pic wydaje mi sie ze byl nauczony pic mleko a o tym ze im nie wolno to slyszalam jesli chodzi o slub to juz kiedys rozwinelysmy ten temat (zdaje mi sie tez ze wyniknelo to z wypowiedzi karolci) ja sie z toba zgadzam bo nasza dzidzia rowniez byla zaplanowana a zareczeni bylismy jeszcze przed podjeciem decyzji o dzidzi nie uwazam zebysmy byli gorsi przez to ze najpierw splodzilismy dziecko a pozniej wzielismy slub a odnosnie tych alimentow to jesli nie wyplaca ich ojciec to sprawe oddaje sie do komornika jesli ten nie jest w stanie sciagnac dlugu to jest fundusz alimentacyjny a ten wyplaca alimenty w calosci (dobrze ze go przywrocili) ja poprostu moze nie jestem osoba ktora unosi sie honorem i mysle ze w sytuacji gdy dochod ma sie zerowy warto miec jakies pieniazki bo alimenty plus jakis dodatek dla samotnej matki plus rodzinne mysle ze kolo 600zl by sie uzbieralo a to wystarczy na pampersy ewentualne mleko (swoja droga ostatnio rozmawialam ze znajoma ktora nie karmila piersia i mowi ze kolo 250zl mc szlo na mleko) czy poznije jakies sloiczki nie mowie tutaj o ewentualnej chorobie maluszka gdzie zazwyczaj jednorazowo w aptece zostawia sie kolo 100zl a od rodzicow mozna dodatkowo wziac pieniazki bo np dzidzia wyrosnie z ubranek czy wozek bedzie trzeba kupic spacerowy lub wiekszy fotelik... bo te wydatki sie nigdy tak naprawde nie koncza
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-05-29 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
lazurowa rzeczywiście kochana masz dylemat tyle pytań i tyle niejasności współczuję
![]() olakola tez własnie to słysząłam na temat dziedziczenia długów, że jeżeli się zrzeknie spadku to nie spałca się długów rodziców, tylko jast jakiś tam okres w którym trzeba to zrobić bo jak nie to się je dzeidziczy tylko nie wiem jaki to jest czas, słyszłąm o takich przypadkach, ze ludzie nie wiedzieli nawet, ze rodzice mają długi i teraz muszą je spłacać niezawsze oj szkoda, ze nie zdążyłaś z tymi badaniami bo teraz musisz jechać w poniedziałek. anoxa ![]() ![]() muminek88 super, ze wszystko wporządku z małym, kamień z serduszka napewno spadł, a jakąś diagnoze lekarze tych dolegliwości wydali czy nie???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.