|
|
#2701 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Dołączam zdjęcia
Zrobiłam sobie cenzure na twarz, bo wygladam niewyjsciowo :P To czarne u gory welonu na pierwszych zdjeciach to tekturka zabezpieczajaca grzebyk, żeby się nie złamał w transporcie i dołączone są tam kamyczki i nitka, w razie, jak by jakiś odpadł z welonu ![]() Normalnie kobitka jest solidna i genialna Ja jestem bardzo zadowolona!
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie wygląda
bardzo delikatny, piękny! |
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
sanderek5 śliczny welon
"na żywo" na pewno wygląda 1000 razy lepiej ale na zdjęciach też robi wrażenie
|
|
|
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, na żywo jeszcze piękniejszy
|
|
|
|
|
#2705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie uważam,że koszula powinna być dobrana kolorem do sukni.Ja mam próbkę materiału i pod nią będziemy wybierać koszulę. Cytat:
Bo ja też mam pierwszą przymiarkę na miesiąc przed ślubem.Wtedy też kupię welon (też 2,5 lub 3 metrowy). Co do tego,że welon ma być dłuższy niż tren to absolutnie się nie zgadzam.Jak dla mnie zawsze krótsze welony wyglądały lepiej przy trenie. No ale ja mam tren,a taki długi welon obszyty koronką ma mi zrekomprensować...to,że koronki nie ma na brzegach trenu,a ja bardzo bardzo takową chciałam ![]() Ja mam zamiar po ślubie podpiąć ten welon,żeby był dwuwarstwowy.Będę go mieć na pierwszy taniec,potem na szybką sesję w plenerze i po niej go zdejmę i zostanę bez welonu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.warszawacity.pl/files/pic...k4NjUwND_o.jpg
tutaj kobitka ma złożony ten welon na dwa,a ja chcę mieć tę koronkę właśnie wokół twarzy i na ramionach (może zakryje mi ramiona i nie będzie problemu z bolerkiem ![]() Co do gajerka to chcemy coś w tym stylu (+ musznik i kamizelka w tym samym odcieniu jak tutaj) |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
welon przepiękny, uwielbiam długie welony
sama miałam do ziemi... a ten garnitur to taki błyszczący? jest extra
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam welon gładki, ale gdybym drugi raz miała wybierać to byłby taki ciągnący się po ziemi i wykończony czymś delikatnym...
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mogę do was dołączyć?? Ja, tak jak mam w podpisie, ślubuję 27.08.2011 o godz.17 ![]() Jak tak was czytam, to mam wrażenie, że jestem daleko w lesie z przygotowaniami a wydawało mi się, że to co najważniejsze już jest, czyli sala, zespół, fotograf (kamerzysty nie chcemy) i godzina w kościele ![]() Sukni i obrączek zacznę szukać gdzieś koło kwietnia, a teraz jeszcze muszę się za naukami przedmałżeńskimi rozejrzeć
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ślubujemy w ten sam dzień tyle, że ja o 15 ![]() I też nie chcemy kamerzysty A poza tym widzę, że mamy podobny staż jako narzeczone mój miesiąc dłuższy Nauki udało nam się zrobić tydzień temu, weekendowe A sukienke znalazłam w pierwszy dzień poszukiwań, chciałam się tylko zorientować, a zakochałam się Obrączki też bliżej kwietnia, może nawet maja będzie szukać ![]() Teraz zastanawiamy się nad zaproszeniami ![]() A co do garniturów, to zdecydowanie chcemy niebyłyszczący, bo jakoś mnie na zdjęciach te błyszczące się nie podobają, a dla TŻ w ogóle błyszczące są bleee
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że u mnie na prowincji w tym salonie, w którym chciałam kupować suknię, trzeba zamawiać tak z pół roku wcześniej, bo oni ściągają je z zagranicy i dopasowują tutaj na miejscu i ponoć to trwa trochę
Chcę tam kupować, bo podobno mają duży wybór sukien i ceny są naprawdę przystępne i słyszałam same dobre opinie o nich i coś mi się wydaje, że za jakiś miesiąc będę musiała się wybrać do nich ![]() O garniturze pomyślimy jak już wybiorę sukienkę Póki co, to myśli zaprzątają mi te nieszczęsne nauki przedmałżeńskie. Chciałabym mieć je z głowy już ![]() Co do zaproszeń, to nie myślę jeszcze o tym Koło maja się tym zajmę ![]() Tak sobie myślę, że teraz wypadałoby chyba zapisać się do fryzjera, żeby była przyzwoita godzina, no i na makijaż i paznokcie ![]() Tak mi się jakoś nie chce tym zajmować, że szok
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie mam godziny w Kościele. W lutym pójdziemy się zapisać,chcemy godz. 15. Na szczęście w parafii Narzeta jest w najlepszym wypadku jeden ślub na miesiąc,więc szczególnie się nie obawiamy obłożenia ![]() Jejuuu to Ty z Jusztyską to jesteście młode Narzetki. Ja zaręczona od 06.10.2009 Salę miałam już zarezerwowaną od stycznia zeszłego roku Podobnie było z zespołem. A fotograf od grudnia 2009![]() Ja też nigdy nie chciałam kamerzysty,ale kiedyś przeglądałam filmiki na YT i zauważyłam,że teraz wielu kamerzystów inaczej montuje filmy niż to było kiedyś.Filmy starej szkoły są dla mnie masakryczne,ale te nowe strasznie mi się podobają. I oto w środę podpisaliśmy umowę z kamerzystą ![]() Dziewczyny a czemu wybrałyście 27.08.2011? Jakaś szczególna data? Bo mój TŻ początkiem 2009 r.coś wspominał o ślubie i wymyślił,że musimy się pobrać 27 (bo to zawsze nasza miesięcznica,więc szczęśliwy dzień) 08 (bo obie cyfry są nieskończone). Zobaczył do kalendarza w komórce,że w 2011 jest to sobota,co uznałam za świetny pomysł,bo 11 jest moją szczęśliwą liczbą. I tak oto od początku się upieraliśmy,że chcemy tę datę i jak Teściowa chciała nas przekonać do innej daty na upatrzonej przez nią sali to nas wnerwiła
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
a czemu dziewczyny nie chcecie kamery miec?
![]() ja tam chciałam...
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
My po prostu stwierdziliśmy, że nie bawi nas organizowanie wesela na 2 lata do przodu i skoro już się zdecydowaliśmy to znaczy, że jesteśmy już gotowi. Ustaliliśmy, że wesele będzie w mojej miejscowości, a że z okolicznych sal interesowała mnie głównie jedna to zapytaliśmy tam o terminy i okazało się, że na ten rok jest kilka wolnych m.in jeden w maju, w lipcu, właśnie ten w sierpniu i bodajże 15 października. Maj stwierdziliśmy za szybko, lipca nie chcieliśmy. Najbardziej nam podpasował ten sierpień i na szczęście udało nam się zgrać zespół na ten dzień, no i tak została ta data. Mi się strasznie ona podoba, zresztą ja się urodziłam 27, tyle, że maja
A poza tym, to ostatni weekend wakacji ... ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Jak dla mnie to kamera jest bez sensu, bo: 1. nie lubię oglądać filmów z wesel 2. nie lubię siebie oglądać na filmie ![]() 3. przez kamerę ludzie się trochę peszą (taka moja obserwacja) 4. taki film się ogląda raz, a potem leży, tak samo miałam z filmem ze studniówki, 5. wolę mieć więcej zdjęć, częściej do nich wracam ![]() To chyba tyle |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mialam w sierpniu ślub tyle ze 17-stego
u mnie kaseta często byla odtwarzana, a chciałam miec głownie na pamiątkę dla dzieci, fajnie bedzie sobie powspominać jak to bylo kiedy mama wychodzila za ma tate ![]()
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Moje koleżanki miały filmy i oglądały je dużo razy,bo z niemal każdą parą,która była na weselu
![]() A ja z kolei lubię sobie pomalutku wszystko zorganizować,dograć i nie mieć stresów,że nie będę mieć tego co chcę ![]() Dodam jeszcze,że była taka sala,która strasznie mi się podobała.Tyle,że już w sierpniu 2009 nie było w ogóle wolnych terminów weekendowych na 2011 r. Ewentualnie jakieś piątki lub środek tygodnia. Na 2012 też większość terminów pozajmowana.Jak się ma mało fajncyh sal w okolicy,to trzeba się sprężać
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-01-29 o 19:11 |
|
|
|
#2719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my jak tylko się zaręczyliśmy stwierdziliśmy, że najlepiej jakby udało się jeszcze w 2011 i odnośnie wyboru sali, to sale w restauracjach w mojej okolicy zwykle robią wesela do 130 osób, u nas będzie 150-160... jest jedna, która robi większe imprezy, ale tam są terminy już na 2013 pozajmowane więc zdecydowaliśmy się na zwykłą salę w domu ludowym ale jak się okazuje, tam też już sporo terminów było zajętych, a w sierpniu wolny był 27 i był też cały wrzesień wolny, a ponieważ okazało się, że zespół, który nam się podobał ma wolne na 27 sierpnia szybko zaklepaliśmy ten termin na sali i u zespołu potem od razu księdza i o dziwo nie było jeszcze nikogo zapisanego na ten dzień, wiec moglismy wybrac godzinę i zdecydowaliśmy się na 15 Cytat:
jakos nie bawi nas oglądanie weselnych filmów
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Czytam ten wątek już od dłuższego czasu
|
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my planujemy roznosic zaproszenia końcem maja/ początkiem czerwca
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okolo miesiąc przed uroczystością wrecza sie zaproszenia
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miesiąc przed ślubem... aj ale to niektórzy goście mogą np. nie mieć możliwości urlopu czy zaplanowania np. grafiku w pracy? ![]() nie lepiej wcześniej? a poprostu prosić o późne poinformowanie. ja mam ślub jak wiadomo w sierpniu. i zaproszenia wysyłam na początku lutego, a osobiście wręczam w połowie lutego.. a potwierdzenia oczekuje do 1 maja ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Savoir vivre
tak mówi ze nie pozniej jak miesiac przed, ja tak dostawałam i dawałam
|
#2725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już zaczynam rozwozić zaproszenia U nas większość gości musi już teraz na początku roku podać w pracy plan urlopowy na okres letni i chcemy, żeby wszyscy mieli szansę przyjść na nasz ślub ![]() A poza tym jak chrzestnej zaproszenie na komunię zaniosłam 3 miesiące przed komunią, to mi powiedziała, że za późno się dowiaduje i już myślała, że ją nie zaproszę i ona nie wie o ogóle, czy da rade przyjść, bo ma inaczej urlopy rozplanowane... "A poza tym na prezent nawet nie masz co liczyć, bo przez 3 miesiące, to może na lizaka uzbieram dla Ciebie" :P i dostałam bombonierkę. :P Dlatego, jak ktoś po cichu liczy na jakiś prezent, to lepiej ciut wcześniej poinformować chociaż
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że ja dopiero na wizażu spotkałam się z czymś takim, że z takim wyprzedzeniem zaproszenia się rozdaje.. zwykle dostawałam ja czy moi rodzice zaproszenia najwczesniej 3 miesiące przed
i dla wszystkich to było normalne, oczywiście, jeśli mamy jakąś rodzinę za granicą to informujemy ich wcześniej, że taki jest plan i zaproszenie też dostają wcześniej i jeszcze nie spotkałam się z tym, żeby ktoś kto został zaproszony powiedzmy 2 miesiące przed weselem nie dał prezentu żadnego poza tym większość osób, które będą proszone wie o weselu![]() i tak jak mówiłam, roznosić będziemy przełom maja/czerwca, a potwierdzenia będę oczekiwała do 31 lipca
|
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Sierpniowe PM !
Nasz Ślub 6.08.2011 więc czuję się jedną z Was ;-) Aktualnie jestem na etapie projektowania zaproszeń (robię je sama), a wręczać będziemy w kwietniu/maju. Myślę ze to ok, bo i tak większość osób zna termin i wręczenie zaproszenia to tylko formalność. Zastanawia mnie , kiedy należy załatwiać nauki przedmałżeńskie? zauważyłam że niektóre z Was już teraz to załatwiają... |
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślubujemy tego samego dnia![]() My nauki już robimy, mamy 4 spotkania za sobą, a w środę idziemy na pierwsze indywidualne do poradni rodzinnej. Warto wcześniej się za tym zakręcić, bo robić to na ostatnią chwilę może przysporzyć dodatkowych niepotrzebnych stresów, których i tak będzie dużo ![]() sanderek welon jest cudowny! Pierwsze zaproszenia, które będziemy wysyłać za granicę nadamy już w lutym, a dla rodziny będziemy rozdawać podczas Świąt Wielkanocnych, bo akurat cała rodzinka będzie się spotykać, więc jest okazja. Na miesiąc przed to wg mnie za późno, bo ktoś mógłby sobie pomyśleć, że był na liście "awaryjnej", gdyby za dużo osób odmówiło. Zresztą czy wielkim nietaktem jest dać zaproszenie 3 miesiące przed? Jak na terminy w wakacje to jest akurat, a znając ludzi i nawet jeśli jest to najbliższa rodzina to mają swoje sprawy, swoje życie i gdzieś ta data mogłaby im wylecieć z pamięci - jeśli byli wcześniej poinformowani, ale bez zapraszania.
If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You... Edytowane przez Kinga_20 Czas edycji: 2011-01-30 o 09:55 |
|
|
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To baaardzo wcześniej. Cytat:
Na weekend majowy pojadę do Rodziny ze środkowej Polski.A resztę zaproszeń rozdam końcem maja/początkiem czerwca. U nas również rozdaje się zaproszenia jakoś na 3 mies. przed ślubem. |
||
|
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kinga_20;24719112]Heeeej
Ślubujemy tego samego dnia![]() My nauki już robimy, mamy 4 spotkania za sobą, a w środę idziemy na pierwsze indywidualne do poradni rodzinnej. Warto wcześniej się za tym zakręcić, bo robić to na ostatnią chwilę może przysporzyć dodatkowych niepotrzebnych stresów, których i tak będzie dużo ![]() Dzięki za info!! dobrze, że do was zajrzałam i się o tym dowiedziałam. Masz rację, ze lepiej te nauki wcześniej robić - z mniejszym stresem muszę poinformować o tym TŻ.PS. Jak wy to robicie, że jak cytujecie czyjąś wypowiedz to Wam się pojawai cytowany tekst w ramce? sorki za głupie pytanie ale do dziś tego nie odkryłam ;-) Edytowane przez akazqa Czas edycji: 2011-01-30 o 10:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Zrobiłam sobie cenzure na twarz, bo wygladam niewyjsciowo :P To czarne u gory welonu na pierwszych zdjeciach to tekturka zabezpieczajaca grzebyk, żeby się nie złamał w transporcie